Go to Top

Van Diermen en Van Bezooijen nog op de weg terug

Van Diermen en Van Bezooijen nog op de weg terug

Ze zijn allebei gebleven en ze raakten allebei geblesseerd afgelopen seizoen. Centrale verdedigers Jesse van Bezooijen en Kevin van Diermen zijn de hoop in de verdedigende branding. Maar voorlopig zijn ze vooral bezig met hun herstel.

Met name Van Bezooijen ondergaat een lange lijdensweg. In januari scheurde hij zijn achillespees, net nadat hij terug was van een zware knie-blessure. De hoop om nog aan het begin van de nieuw ecompetitie weer fit te zijn is inmiddels al vervlogen. “Voor het herstel staat zes tot negen maanden. Even hoop je op het eerste. Augustus dus. Maar ik weet nu al dat het nog niet goed zit. Mijn doelstelling is nu om in de winterstop weer topfit te zijn”, vertelt hij in BN DeStem.
Dat is een tegenvaller, die af en toe nog wel even doordreunt bij de jonge speler. “Je moet in feite gewoon weer leren lopen. Laatst had ik nog een klote moment. Als je de pees iets te veel belast gaat hij toch weer irriteren.” Door zijn knie heeft hij ervaring met een langdurig herstel. “Je kunt nog beter een knieblessure hebben. Nee, ik ga me zeker niet haasten. Ik sta hierdoor al wel twee jaar stil in mijn ontwikkeling. Dat is erger.”

Bij Kevin van Diermen laat het kwetsuur, ook aan de achillespees maar in vorm van een ontsteking, zich minder langdurig aan zien. Hij hoopt nog deze voorcompetitie aan te mogen sluiten. Vermoedelijk gebeurt dat bij het trainingskamp in exotisch Oudenbosch. “Mijn doel is om er in de eerste competitiewedstrijd tegen Jong Utrecht bij te zijn.”

“Ik moet nu geen risico nemen met die pezen. In het begin neem je even rust om daarna weer op te starten. Ik merkte al snel dat ik hem er niet uit kon lopen. Steeds kwam de pijn terug. Tot ik er gek van werd en we besloten om de nacompetitie helemaal te vergeten. Dat ik nu nog niet helemaal hersteld ben, geeft aan dat die blessure inderdaad te erg was om de play-offs te kunnen spelen”, sipt Van Diermen nog een beetje na.

We wensen beiden uiteraard een voorspoedig herstel en met name voor Jessse hopen we dat alles minder lang mag gaan duren dan dat het er nu uit ziet.

Bron: B-side Rats. BN DeStem

 

9 Reacties op "Van Diermen en Van Bezooijen nog op de weg terug"

 • Overal
  1 juli, 2016 - 10:11

  Wat vervelend voor Van Bezooijen (en voor ons). Ik vond hem een sterke indruk maken in de minuten die hij tot nu toe heeft mogen maken.

  Ik hoop ongelijk te krijgen, maar zo jong en nu al 2 hele zware blessures achter de rug. Dat is geen goed voorteken voor de rest van zijn carriere.

  0

  0
 • Fokke
  1 juli, 2016 - 10:35

  Maak me ook zorgen over het centrale duo achterin (van Bezooijen en van Diermen)
  Wat van Diermen precies mankeerde weet ik niet maar het duurt wel buitensporig lang allemaal en wat zegt dat van de blessuregevoeligheid van beide spelers?

  0

  0
 • Judge M.
  1 juli, 2016 - 10:38

  Heren, heel veel beterschap!

  En snel versterking halen dan maar ik heb alle vertrouwen in Smulders wat dat betreft.

  0

  0
 • Wanny
  1 juli, 2016 - 10:41

  Die blessure van Van Diermen heeft ons in de play offs wel flink parten gespeeld. Als hij daar gestaan had was die goal van die smurf van Willem II niet gevallen.

  0

  0
 • cataNACcio
  1 juli, 2016 - 11:35

  Bij NAC grijpt mij bij blessures te laat in…..eerst veel rust in hoop dat blessure minder parte speelt zodat speler evt kan spelen. Dan speelt hij een paar keer of niet. Gevolg te laat opereren.

  0

  0
 • HenriJ84
  1 juli, 2016 - 15:11

  Zo, CataNACcio weet blijkbaar precies hoe het eraan toegaat en weet alle details van het lichamen van de spelers en dan ook nog eens precies hoe het wel moet. Zou je wat mee moeten doen, misschien eens je diensten aanbieden bij NAC?

  0

  0
 • Lars
  1 juli, 2016 - 15:48

  Beterschap heren. Al hoop ik niet dat van diermen een basis plaats gaat krijg, man man wat is die gozer slecht. Sorry maar kan er niks anders van maken.

  0

  0
 • Krokkie
  1 juli, 2016 - 21:11

  Hopelijk is van Diermen snel terug. Want die hebben we heel hard nodig. Van bezooijen vind het verschrikkelijk voor hem al dat blessureleed, maar laten we ook eerlijk zijn, hij is nog geen speler waar we op kunnen vertrouwen. Net een paar wedstrijden gespeeld in het eerste. Achterin moet er nog kwaliteit bijkomen om een rol van betekenis te gaan spelen om het kampioenschap!

  0

  0
 • scheppioni
  1 juli, 2016 - 23:33

  zeer belangrijk voor ons NAC BREDA !!

  0

  0