Druk weekend NAC jeugd

Dit weekend kwam niet alleen NAC 1 aan spelen toe. Ook de jeugd had het weer druk, zo werden onder andere wedstrijden gespeeld tegen Feyenoord, AFC en ADO Den Haag. De jongste drie teams hadden dit weekend geen competitieverlichtingen, dus kwamen de jongste geel zwarte helden uit in drie verschillende toernooien.
We beginnen met de oudste jeugd. NAC O19 mocht thuis aantreden tegen ADO Den Haag. De leeftijdsgenoten uit de hofstad gingen met de drie punten terug naar Zuid-Holland. In de 48e minuut wist Owusu de beslissende treffer te maken, 0-1. NAC O17 mocht uit tegen AFC. De amateurclub die bekend staat om de talenten die doorstromen naar het betaald voetbal keek in de tweede minuut al tegen een achterstand aan. Sydney van Hooijdonk wist de score te openen. De overige doelpunten vielen in de tweede helft. Door Kuyper en Amissi kwam NAC O17 op 0-3. AFC wist nog op 1-3 te komen, maar wist daarna niet meer te scoren. De klapper van de week komt van NAC O15. De jongelingen mochten thuis tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord spelen. In de 19e minuut leek het voor NAC verkeerd te gaan. De Rotterdammers kwamen op 1-0. Meer als een wake up call werd het niet. Binnen vijftien minuten stond NAC door doelpunten van Dijkstra, Butselaar, Dijkstra en  Assenberg op 4-1. Ook in de tweede helft kwam NAC snel uit de startblokken. In de 47e minuut was het wederom Butselaar die het net wist te vinden. Het slotakkoord van de middag was van Kerckhoffs, hij zorgde dat de eindstand van 6-1 op het scorebord kwam. Ook NAC O14 mocht tegen Feyenoord spelen. Waar O15 thuis moest spelen, gingen de jongens van O14 naar Rotterdam. NAC leek goed te starten, want binnen twee minuten maakte Ocean Polonius de 0-1. Helaas bleken de Rotterdammers toch te sterk. Door de uitslag van 4-1 ging NAC O14 met lege handen naar Breda. NAC O13 kwam uit in het KV Mechelen toernooi. De jongens uit Breda wisten hier de derde plek te behalen. NAC O12 speelde in Duitsland het Golden Goal Toernooi. Hier wist de geel zwarte ploeg de eerste plek te behalen. NAC O11 had iets minder geluk. In de Deja Vu Cup haalde zij de 28e en 33e plek

Bron: B-Side Rats, KNVB