Go to Top

De eerste Elf van het nieuwe seizoen

De eerste Elf van het nieuwe seizoen

Morgen is het dan eindelijk zo ver; we mogen weer! de indrinkplannen en pre-match barbeques zijn al in grote getale gepland in en om Breda ,om daarna met je GeelZwarte familie naar de voetbal te gaan.

Want NAC trapt morgen het nieuwe seizoen thuis af tegen jong FC Utrecht. Trainer Dijkhuizen is niet zo bezig met de tegenstander: “We kijken puur naar onszelf. Wij moeten ons goede niveau halen en van daaruit verder werken. Eerlijk gezegd houd ik mij niet bezig met de concurrentie. Ik heb ook niet zo’n goed beeld van de overige teams,” aldus onze trainer tegenover BN DeStem.

Hij vervolgt: “Ik heb ze maandag bekeken, maar je weet nooit met welke spelers ze het veld ingaan. We gaan het zien.” En over NAC: “Er is heel veel veranderd. Het is nu moeilijk in te schatten waar we staan. Dat neemt niet weg dat ik vind dat wij een goede (…) voorbereiding gedraaid hebben.”

Morgen zullen we tenminste en tegelijkertijd maximaal één City-huurling in het veld zien. Ashley Brown-Smith is de enige die aan de aftrap kan verschijnen. Van de overige drie zijn er twee nog niet speelgerechtigd. Thomas Agyepong zit al een week in Ghana om zijn visum te regelen en Brandon Barker is er pas sinds woensdag en ‘gewoon’ nog niet speelgerechtigd. Barker is dat naar verwachting volgende week wel. De vierde huurling, Kean Bryan, stapt morgen pas van de boot af en is daarnaast nog herstellende van een polsblessure. Zijn debuut kan hierdoor nog enkele weken duren.

20160708_091622

Brown-Smith is met zijn 20 jaar de oudste huurling, waar de andere drie heren allen een jaartje jonger zijn. Naast hun lopen Billy O’Brien (20), James Horsfield (20) en David Faupala (19) nog te snuffelen bij NAC in het kader van een uitwisselingsprogramma.

Die zien we dus niet, maar wie zien we dan wel? Het is nog even namen leren. Giovanni Korte in ieder geval niet, die is terug aan het komen van twee liesblessures. Zijn startplek is op de bank. Hierdoor komt niemand minder dan Mounir el Allouchi in de basis te staan als soort van rechtsbuiten -samen met Verbeek- en Cyriel Dessers in de voorhoede. Dijkhuizen over zijn keuze: “Mounir heeft het goed gedaan de laatste weken en is meegegaan in het niveau van de groep. Voor mij was het een makkelijke keuze hem op te stellen.”

Achterin vinden we centraal Kevin van Diermen en middenvelder Olivier Rommens. Die laatste is een shotgun-decision, omdat Van Diermen zijn enige centrale verdediger is die hij tot zijn beschikking heeft. Volgens Dijkhuizen komt het voor de voormalig jeugdspelers Bart Meijers en Gino Demon nog te vroeg. Jesse van Bezooijen is ook niet beschikbaar vanwege een blessure. “Achterin zijn we een beetje kwetsbaar”, aldus de coach. Als back zien we Sporkslede en Smith-Brown. Het middenveld wordt bevolkt door Gianluca Nijholt, Robbie Haemhouts en Jeff Stans.

Rommens heeft in zijn laatste wedstrijd voor jong PSV al na 2 minuten het veld verlaten met rood en zou hierdoor geschorst zijn. Vanuit NAC komt het nieuws dat Rommens volgens de officiële documentatie is geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd van het tweede elftal. Zodoende kan hij morgen gewoon opgesteld worden.

Met Brondeel in het doel krijgen we de volgende opstelling:

Brondeel
Sporkslede-Van Diermen-Rommens-Smith-Brown
Nijholt-Haemhouts-Stans
El Allouchi-Dessers-Verbeek

En met die elf mannen gaan we het nieuwe seizoen in. Enkel Verbeek herkennen we terug in de basis dus met recht kan gesproken worden van Het Nieuwe NAC. En laten wij morgen eens mooi vanaf de tribunes horen dat we hier vol achter staan!

Dat doen we zoals vanouds, en ook dit jaar is NAC de grens van 10.000 verkochte seizoenskaarten voor aanvang van de competitie gepasseerd. Dijkhuizen is er trots op: “Dat is toch fantastisch? Dat is eigenlijk niet normaal, in de goede zin van het woord. We hebben een enorm trouwe aanhang. Mooi om te zien.”

En zo is dat! Op naar morgen. Vol gas erop. Wij op de tribunes, zij op het veld. Die drie punten blijven hier, niemand wint er in Breda, we staan op 1 en Wij gaan niet opzij.. We hebbe d’r zin in!! En kan je er niet bij zijn? Hier op de site of op ons twitter-kanaal is de wedstrijd live te volgen vanaf je werk of vakantieadres. Hup NAC!

Bron: B-Side Rats, BN DeStem, NAC

 

53 Reacties op "De eerste Elf van het nieuwe seizoen"

 • Balletje
  4 augustus, 2016 - 21:16

  Ik heb er zin in!

  0

  0
 • NOAD1912
  4 augustus, 2016 - 21:16

  El allouchi op linksbuiten? Dat word niet veel

  Al bij al 2-1 overwinning

  0

  0
 • Arie
  4 augustus, 2016 - 21:18

  Meijers en Demon kunnen gewoon spelen, wat een gebazel weer van Marinus.
  Verder genoeg vertrouwen in deze jongens, vooral blij met Mounir, hopelijk laat hij de staf een poepie ruiken.

  0

  0
 • Babosje
  4 augustus, 2016 - 21:20

  De liefde voor ons eigen NAC!

  0

  0
 • brezam
  4 augustus, 2016 - 21:21

  wie?

  0

  0
 • johan o
  4 augustus, 2016 - 21:25

  El allouchi kan wel eens de man van de wedstrijd worden morgen. Ziet er gretig en scherp uit.

  0

  0
 • Bart
  4 augustus, 2016 - 21:28

  Hoop dat mounir er 2 binnen schiet en nog 2 assist erbij! Hoop dat deze jongen blijft bij NAC zwaar gecharmeerd van hem. Voor de rest 90 minuten lang schreeuwen zingen en kut roepen wat heb ik dat gemist zeg! 3 punten 🙏🏼

  0

  0
 • Oosterhout3
  4 augustus, 2016 - 21:28

  ROMMENS IS GESCHORST!

  Kreeg rood tegen almere in zijn laatste wefstrijd voor jong psv.
  @bsr, ffe mededelen aan nac als jullie die lijntjes hebben!!!

  0

  0
 • Braze
  4 augustus, 2016 - 21:28

  Nu heeft Marinus weer een goede voorbereiding gehad, een paar dagen geleden waren er te weinig wedstrijden tegen sterke tegenstanders. Eerst mocht El Alouchi weg en nu is het een prima kracht.
  Ik kan niet zo goed tegen dat gehouwehoer. Morgen wil ik het nieuwe NAC zien vlammen!!!

  0

  0
 • THE Don
  4 augustus, 2016 - 21:50

  Marinus Dooddoeners

  0

  0
 • BreDaN
  4 augustus, 2016 - 21:59

  Rommens is geschorst voor het tweede elftal schijnt. Mag dus gewoon meedoen morgen.

  0

  0
 • NAC4EVER!
  4 augustus, 2016 - 22:01

  Zet hem op NAC!
  Wij staan achter jullie!

  0

  0
 • Oosterhout3
  4 augustus, 2016 - 22:06

  Thanx voor het checken bsr, voor het zelfde geld…… win je met rommens met 5-0…. wedstrijd in 0-3eindstand……door rommens…

  0

  0
 • RV
  4 augustus, 2016 - 22:19

  Laten we eerlijk zijn. Op papier zijn deze elf gewoon een modaal team voor plaats 3 tot en met 8 in de Jupiler League. Dit jaar komt het ook echt op onze coach aan, die moet deze spelers als team laten fungeren en individueel 10 procent beter maken. Dan kan het meer worden dan plaats 3 tot en met 8.

  Geniet van Rommens maar centraal achterin… Pfff… De keuzes van Dijkhuizen zijn wat dat betreft vorig jaar ook zelden te verantwoorden geweest. Hoop dat ook onze coach dit jaar eens vertrouwen gaat uitstralen. Dat geklaag, indekken en halve tamme mentaliteit heb ik wel gehad en als dat ook dit jaar gebeurd dan komt Dijkhuizen al heel snel onder druk te staan vrees ik.

  Stik veel zin in morgen!
  Al staan we met 11 topklasse spelers dan moeten we er nog over heen knallen.

  0

  0
 • Nacman
  4 augustus, 2016 - 22:31

  Het is een b elftal van Utrecht dit moet ninimaal 5 0 wordt maar beter dubbele cijfers FORZA NAC

  0

  0
 • Het kind van de club
  4 augustus, 2016 - 22:32

  Dit jaar promoveren we zonder mats seuntjes!

  0

  0
 • Jon
  4 augustus, 2016 - 22:34

  Vanuit mijn vakantieadres op de Canarische eilanden, ga ik het volgen via 076radio en twitter. Ik hoop op een veegpartij tegen FC trommeltje! Hup NAC!

  0

  0
 • Martinus
  4 augustus, 2016 - 22:42

  Niet zo zeuren over Rommens centraal achterin. Speelde hij tijdens de oefenduels ook al eens en niet onverdienstelijk. Logischer dan Meijers of Demon opstellen, al ligt voor hen een debuut heus wel in het verschiet met de breedte van onze ploeg achterin.
  NAC wint morgen ‘gewoon’.

  0

  0
 • TpT
  4 augustus, 2016 - 23:03

  Heb er zin in! Kijk met name uit naar Mounir, Stans, Dessers en Rommens. En het bier niet te vergeten!

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  4 augustus, 2016 - 23:04

  Achterin is het magertjes. Utreg heeft een lange spits. Kan problemen opleveren met die Rommens. We zullen zien. Voorspelling 3-1

  0

  0
 • nachoreca
  4 augustus, 2016 - 23:05

  Het stikt me niks wie er speelt….er telt 1 ding en dat gaat ook gebeuren. .. 3 1… Come on nac!

  0

  0
 • Gvd
  4 augustus, 2016 - 23:05

  Dat Dijkhuizen zich probeert in te dekken hoort er bij, enigzins te begrijpen. Dat grenzeloze vertrouwen in de MC aanwinsten vind ik pijnlijk, eerst zien dan geloven.
  Het gezeur over de cv’s, tegen Mechelen stond het verdedigend ijzersterk. Ook Jesse zit er weer aan te komen dus Dijkhuizen, menig trainer zal jaroers op deze bezetting zijn,

  0

  0
 • Ert
  4 augustus, 2016 - 23:20

  Minder dan Blaaskant met z’n pseudovedetten kan het niet worden! Ja, waarschijnlijk wel qua eindklassering, maar ik geloof dat die zogenaamde coach iets (?) meer budget had. Ik heb er vertrouwen in! Biertje!? HUP NAC!!

  0

  0
 • B-side
  5 augustus, 2016 - 00:24

  Meijers speelde de voorbereiding goed, waarom geef je niet de jeugd is een kans? Jong utrecht moet je gewoon met 2 vingers in de neus van winnen

  0

  0
 • Juupke
  5 augustus, 2016 - 01:30

  Veul plezier morgen! We volgen het vanaf Mallorca, laat je horen F7 ultra’s!

  0

  0
 • Reflektor
  5 augustus, 2016 - 05:29

  6-0

  0

  0
 • sanderson
  5 augustus, 2016 - 07:42

  Zo met die streepjes lijkt het of we 5 verdedigers hebben. Maar misschien telt Smith-Brown gewoon voor 2?

  0

  0
 • Chapuisat
  5 augustus, 2016 - 08:20

  De kidsclub van utreg meteen maar ff het gevoel geven dat ze niets te zoeken hebben in de JL….

  Zou voor onze Parel een makkie moeten zijn, zo niet dan twijfel ik toch aan dit elftal…

  NOAD!

  0

  0
 • Huub Mayonaisse Tuub
  5 augustus, 2016 - 08:25

  Stans links op middenveld, weer een creatieve speler die op verkeerde plaats gezet wordt. Stans is van deze basis elf de beste speler, zet die dan ook op de plaats waar hij het beste kan presteren.

  0

  0
 • Randstadje
  5 augustus, 2016 - 08:46

  Ik denk dat de jonkies niet direct meedoen omdat wanneer er al punten staan het veel beter is voor hun, maar zeker een teamvertrouwen is.
  Veel minder druk, maar veel meer trots dat ze meedoen. Plus, ze passen dan in het team, en hoeven niet mee werken het team te profileren.

  0

  0
 • 7Hills
  5 augustus, 2016 - 09:07

  @Huub Mayonaisse Tuub

  Haemhouts speelt als controlerende middenvelder, Stans is de linker aanvallende middenvelder.
  Waar had je hem dan willen zetten, op 10? En dan 2 controleurs erachter? Ik denk juist dat deze plek de favoriete van Stans is, genoeg ruimte om z’n acties te maken.

  Laten we thuis tegen Jong – Fc f*cking Utrecht lekker zo aanvallend mogelijk spelen a.u.b.. Alles op de aanval, publiek vermaken, zelf met een goed gevoel aan de competitie beginnen en door naar een echte tegenstander.

  0

  0
 • Uit je Naaht
  5 augustus, 2016 - 09:33

  Niemand, of vrijwel niemand, hier weet toch écht hoe goed of slecht Jong FC Utrecht is? Ze zijn gewoon gepromoveerd en buiten het feit dat ik (net als iedereen) tegen Jong-teams ben betekent dit gewoon dat ze een volwaardige tegenstander zijn. Die zullen we serieus moeten nemen om zo zeker mogelijk te zijn van een overwinning.

  Dat ik vind dat ze niet mee moeten doen heeft te maken met principes, niet met kwaliteit. De andere jeugdteams eindigden vorig jaar ook verre van laatste en van Jong Ajax verloren we gewoon. Die tweede goal van Ajax was er toen een die opviel vanwege zijn klasse – echt een mooie goal.

  Die “even oprollen”-reacties bevallen me dus allerminst. Niet omdat ik de deelname van Jong FC Utrecht aan de competitie serieus wil nemen, maar wel omdat ik hun tegenstand (als ze eenmaal meedoen) serieus wil nemen. Een tegenstander die je volstrekt niet kent, in de eerste wedstrijd van de competitie nu al onderschatten… domdomdom.

  Overigens ben ik geen pessimist. NAC zou gezien de statuur beter moeten zijn. Vol gas erop dus en winnen!

  0

  0
 • Joris Clitoris
  5 augustus, 2016 - 09:39

  Indrinken zeker! Maar nooit meer bij de Nachtwacht! Wat een kindersoos is het daar zeg! Ik zeg…..komt allen naar t Hoekske!!!

  0

  0
 • buurman
  5 augustus, 2016 - 10:00

  Ik durf dit keer, kijkend naar de opstelling, niks te zeggen over de kracht van NAC. In de voorbereiding niet slecht, maar wel zwakke tegenstand in alle eerlijkheid. Het middenveld heb ik op voorhand wel vertrouwen in.
  Het optimisme op deze site valt op en is ergens ook heel mooi. Maar verre van realistisch denk ik, we kennen de kracht van NAC nog niet………………. maar van jong utrecht weten we nagenoeg niets.

  Moet ik toch gokken ? Ik hou het op een kleine overwinning voor NAC die niet zo gemakkelijk tot stand zal komen. Maar ik hoop natuurlijk op dubbele cijfers voor ons NAC.

  0

  0
 • Jan
  5 augustus, 2016 - 10:10

  Och, och, wat een onderschatting weer. Ik mag gelukkig aannemen dat Dijkhuizen er professioneler mee omgaat.
  Ik ga ervan uit dat Kerk meedoet met Utrecht en deze jongen heb ik hoog zitten. Ik wou dat wij hem hadden!

  0

  0
 • Zjost
  5 augustus, 2016 - 10:23

  Zag dat de wedstrijd niet live wordt uitgezonden. Aangezien ik op vakantie ben, heb ik mijn kaart uitgeleend. Iemand een tip over hoe ik het live kan volgen? 076 radio ken ik, is er een alternatief met beeld?

  0

  0
 • zwampie
  5 augustus, 2016 - 10:27

  Uit je naaht
  Typisch NAC supporters om zo hoog van de toren te blazen. Qua club zou het een appel eitje moeten zijn, maar waarom kan de topclubs van de ere ook van juup of amateurs verliezen in de beker.
  Elke wedstrijd serieus nemen en je tegenstander nooit onderschatten. Als het snel 2 3-0 is zal de weerstand gebroken zijn,anders worden zij alleen maar sterker door het geloof dat er wat te halen valt,en NAC die tegen zichzelf gaat lopen voetballen.
  En dan moeten wij juist opstaan om ze hierover heen te duwen.

  0

  0
 • G00Ser
  5 augustus, 2016 - 10:43

  @Uit je Naaht ,

  Ik ben het met je eens dat de “die rollen we even op”-opmerkingen risicovol zijn, kijkend naar vorig seizoen.

  Echter, heb ik ook even gekeken naar de selectie van Jong-Utrecht, en heb een opsomming gemaakt van spelers die goed zijn, waarde hebben, ervaring hebben of een beetje naam hebben:


  Kortom; ik durf wel te stellen dat we als NAC zijnde een team als Jong Utrecht moeten kunnen pakken. Tot slot, de vergelijking met een Jong-Ajax gaat hier niet op, aangezien bij Jong-Ajax vaak serieuze talenten of ervaren spelers meespeelden.

  0

  0
 • Uit je Naaht
  5 augustus, 2016 - 10:50

  @G00ser

  Thanks! Dan heb je meer verstand van voetbal dan ik, want als ik een speler van Jong FC Utrecht niet ken betekent dat niet dat hij onbeduidend is. Ik heb simpelweg geen idee. Van Jong Ajax kende ik immers ook niemand (ik moest opzoeken dat die keeper van hen van Barcelona kwam). Overigens deden de senioren van Ajax tegen NAC die wedstrijd niet mee.

  Ik begon mijn post met te zeggen dat niemand écht wist hoe goed of slecht Jong FC Utrecht was, maar daarbij rekende ik dus buiten mensen die er meer van weten, zoals jij.

  Blijft echter staan dat onderschatting onhandig is – wat jij beaamt. Ook denk ik dat de meeste ‘oprollen’-comments komen van mensen die (net als ik) geen idee hebben.

  0

  0
 • 0161rijen
  5 augustus, 2016 - 11:00

  Come on NAC! Vanuit Italië ga ik het volgen!

  0

  0
 • Jan
  5 augustus, 2016 - 11:30

  @G00ser
  Je hebt weleens betere bijdragen.

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  5 augustus, 2016 - 11:34

  Zou minstens 4/5 goals verschil moeten zijn, maar ik vraag het mij sterk af. Ken jong Utrecht redelijk en dat is GEEN slechte ploeg. Vooral voorin hebben ze afdoende vuurkracht en laat achterin nou net de positie zijn waar ik bij NAC minder gerust op ben.

  Ik ga uit van een overwinning van NAC, maar iedereen die denkt dat we dit wel eventjes gaan doen, die komt bedrogen uit.

  Hup NAC

  0

  0
 • G00Ser
  5 augustus, 2016 - 11:38

  @ Uit je Naaht ,

  Je kan de underdog-rol ook iets té serieus nemen.

  Als je kijkt naar Jong Ajax speelden daar namen als Fischer, Frenkie de Jong, Zivkovic, Muric en Cherny mee. Puur naar waarde gekeken was Jong Ajax de meest waardevolle ploeg, op NAC na (na versterking Unal).

  Als je kijkt naar Jong Utrecht springt daar geen enkele naam uit, je moet enkel oppassen dat Robbin Ruiter of Patrick Joosten niet meedoen. Robbin Ruiter speelde laatst ook voor Jong Utrecht omdat hij nog herstellende is..of was. Toegegeven, we kennen de ploeg onvoldoende en wellicht spelen ze verdomde goed, maar een beetje zelfvertrouwen mag wel.

  Laat ik het anders zeggen, NAC is een top 5 ploeg, Jong FC Utrecht niet, ondanks dat we deze ploeg onvoldoende kennen mag je wel zeggen dat we de favoriet zijn.

  0

  0
 • G00Ser
  5 augustus, 2016 - 11:41

  Dankje, Jan, we kunnen niet altijd pieken, he.

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  5 augustus, 2016 - 12:18

  Ik lees nergens meer over Sneijder. Die was daar toch aanvoerder van geworden dit seizoen. Heeft ook met de oefenenwedstrijden mee gedaan maar lees zijn naam nergens meer iemand ?

  0

  0
 • scheppioni
  5 augustus, 2016 - 12:27

  Het giert alweer door mijn lichaam, hopelijk vanavond al op een hecht team van ons NAC !!
  Nu eens een keer goed starten aan de comeptitie, want dat is met ons NAC negen van de tien keer niet het geval !
  @ buurman
  Voetballen we als een team om de benen te laten spreken, dan winnen we vanavond eenvoudig,
  maar wat doet dit NAC met Marinus met het eerste beste tegenslagje ??!
  Come on NAC, gvd !! W.G.N.O. !

  0

  0
 • Braze
  5 augustus, 2016 - 12:37

  Winnen met 1-0 is voldoende. Utrecht zal ook willen vlammen bij hun eerste Jupiler optreden. Onderschat niet dat NAC voor de meeste clubs de “Grote Club” is die ze wel eens voor schut willen zetten. Denk aan de start vorig jaar!
  Hup NAC, maak me blij!

  0

  0
 • die ne gast
  5 augustus, 2016 - 12:45

  @Uit je Naaht
  Ik ben het met je eens dat we niet te hoog van de toren moeten blazen. We lijken minder scorend vermogen te hebben dan vorig jaar en toen kwamen de overwinningen ook al moeizaam tot stand. Dat zal dit jaar echt niet makkelijker zijn. Tegenstanders zullen zich, zeker in Breda, blijven ingraven.
  Ik ben daarom al blij als we vanavond weten te winnen met 1-0, zeker ook omdat onze verdediging nog niet op orde is.
  En als je in de huidige selectie gaat tellen, bestaat bijna de helft uit Jong NAC / Jong Manchester City spelers, dus we moeten niet denigrerend doen over de kwaliteit van de ‘Jong’ teams (dat ze niet in de Jupiler League thuis horen is een ander verhaal). Wij zijn zelf voor de helft een Jong team!

  Neemt niet weg dat de Utrecht laatst de 20-jarige Kallon verhuurd heeft aan Emmen, terwijl hij dus ook gewoon mee had kunnen doen bij Jong Utrecht. Blijkbaar zet Utrecht niet vol in op goede prestaties van Jong Utrecht in de Jupiler League…

  0

  0
 • Brabantplein
  5 augustus, 2016 - 12:50

  Vanavond volgen via het blog. Zijn nog op de terugweg van vakantie maar desalniettemin kijk ik enorm uit naar dit nieuwe NAC!

  Come on Breda

  0

  0
 • harm
  5 augustus, 2016 - 15:54

  Welke zender fox?Op internet of de app staat bij scorebord nac Utrecht live achter

  0

  0
 • S.HB.NAC
  5 augustus, 2016 - 16:27

  Vanavond gaat Mounir scoren of een assist leveren! Ook gok ik op een doelpunt van Stans en Dessers. Mijn voorspelling 3-0, meteen vlammen. Ik heb zin in wat het nieuwe team van Dijkhuizen gaat laten zien. Come on NAC. Ik volg het via de liveblog vanaf mijn vakantiebestemming in het zonovergoten Albufeira.

  0

  0
 • BoerFM-ELEP
  5 augustus, 2016 - 17:14

  En vanavond zingt heel de stadion

  Shirt uit en zwaaien,
  Gooi die handjes in de lucht voor NAC,
  Shirt uit en zwaaien,
  Draai die handjes voor NAC,
  Shirt uit en zwaaien,
  ZWAAIEN
  Lalalalalalalal, lalalalalalala, lalalalalala, lalalalalalala……………………..

  (feestteam shirt uit en zwaaien)

  0

  0
 • fred
  5 augustus, 2016 - 17:40

  Wordt niet veel vandaag. Hoop op een gelijkspelletje.

  0

  0