Go to Top

“Ik heb het filmpje al honderd keer gezien, denk ik”

“Ik heb het filmpje al honderd keer gezien, denk ik”

Gino Demon leeft het leven waar veel jonge voetballertjes van dromen. De geboren Haarlemmer werd in de jeugd opgepikt door FC Haarlem en via onder andere Almere City belandde hij vorige zomer in de A1 van NAC. Afgelopen maandag mocht hij zijn debuut maken. Maar wat weten we eigenlijk van de 1 meter 85 lange speler? Niet veel dacht BN DeStem. Reden genoeg dus om hem eens aan de tand te voelen.

Nadat Gino klaar was met de havo is hij gestart aan een HBO opleiding. Deze heeft hij na een jaar afgebroken.”Dat was niks voor mij. Ik oriënteer me nu of ik een thuisstudie kan volgen. Ik ben iemand die graag bezig is en ook buiten het veld zichzelf ontwikkelt.” In welk elftal dat dat is maakt hem niet veel uit, als hij maar minuten kan maken. “Mijn doelstelling is om zoveel mogelijk te leren en bij Jong NAC veel wedstrijden te spelen. Al zal ik altijd proberen bij het eerste de concurrentie aan te gaan en te strijden voor mijn plek.”

Omdat hij linksbenig is stond hij maandag naast  Kevin van Diermen op zijn eigen plek. Die plek bevalt de jonge verdediger, die in de jeugd op het middenveld speelde, wel. “Centraal achterin heeft mijn voorkeur. Linksback is geen probleem, maar ik denk dat ik op die andere positie beter tot mijn recht kom.” Toch kijkt de jongeling met gemengde gevoelens terug op zijn debuut.

Tien minuten na rust raakt een bal van Dordrecht zijn rug, waarna de bal in het doel belandt. “Balen, maar vooral een ongelukkig moment.” Vrij snel daarna kan hij zelf de winnende treffer binnen schieten. “Luca (Gianluca Nijholt) raakte de lat en Cyriel (Cyriel Dessers) miste vervolgens een grote kans, waarna de bal per ongeluk bij mij terecht kwam. Normaal scoor ik eigenlijk nooit.” Kort daarop blijkt hij een leermomentje te hebben tegen de spits van Dordrecht. Demon is blij dat Andries Noppert een prima redding in huis heeft, waardoor FC Dordrecht niet op gelijke hoogte komt. “Dordrecht had een sterke en snelle spits die mij goed wegzette. Een foutje. Zoiets kan het team de wedstrijd kosten.”

Ondanks zijn leermomenten is hij wel blij met zijn debuut en zijn doelpunt. “Het gaat heel snel zo. Ik heb het filmpje al honderd keer gezien, denk ik. Vorig seizoen miste ik door een blessure de voorbereiding van de A1 en zat ik de eerste zeven wedstrijden op de bank. Nu overkomt mij dit. Dat had ik echt nooit verwacht, maar beseffen doe ik het wel. Ik probeer er bewust van te genieten. Ik heb ontzettend veel reacties gehad. Het lijkt wel of iedereen die ik ken maandag de wedstrijd op tv gezien heeft.” Aldus een enthousiaste Demon.

Bron: B-Side Rats, BN deStem

12 Reacties op "“Ik heb het filmpje al honderd keer gezien, denk ik”"

 • HenriJ84
  24 augustus, 2016 - 11:43

  Mooi om te lezen dat hij zelfkritisch is. Ik persoonlijk denk dat hij nog niet klaar is voor langere tijd in de basis, ondanks dat hij grotendeels rustig verdedigde. De manier waarop hij werd weggezet was inderdaad te simpel. Maar ik werk niet dagelijks met hem, maar is volgens mij wel een van de jongens is waar Dijkhuizen wat in ziet. Hard blijven werken, blijven ontwikkelen en kans pakken wanneer die zich voordoet en hij komt er wel.

  0

  0
 • Uit je Naaht
  24 augustus, 2016 - 11:46

  Yes, een Haarlemmer! Werd opgehaald bin EDO, de club waar mijn ouderlijk huis tegenover staat. #herkenning

  Hup Gino!

  (Hoe zeer ik ook voor Gino ben juich ik de komst van City-huurlingen, die zijn kansen zullen gaan verkleinen, zeer toe. De CV-posities moeten sterker. En dan hopen dat Gino zich daar aan optrekt…)

  0

  0
 • Semsi
  24 augustus, 2016 - 11:48

  Speelde een aardige wedstrijd tegen Dordrecht. Maakte echter wel 2 flinke fouten die ons bijna een tegendoelpunt kostte. Staat wel een goede kop op en is een realistische jongen die in zichzelf wil investeren.
  Verschueren maakte een betere indruk op mij, heeft ook al meer vlieguren gemaakt t.o.v. Demon.
  Gewoon veel wedstrijden spelen en de kansen pakken die je krijgt. Succes Gino!

  0

  0
 • Brecht
  24 augustus, 2016 - 11:49

  Ik vond hem juist niet sterk en rustig, maar onzeker aan de bal en opbouwend zwak. Demon komt er wel, maar dit is nog te hoog gegrepen; heeft gewoon mer tijd nodig. En dat is ook normaal.
  Voorlopig van Diermen-Verschueren maar eens een tijdje laten staan.

  0

  0
 • scheppioni
  24 augustus, 2016 - 12:58

  Doe het nog maar 30x meer Gino ! HUP NAC, HUP GINO !

  0

  0
 • gvd
  24 augustus, 2016 - 14:25

  Dijkhuizen heeft blijkbaar geen kijk op verdedigen. Eerst Rommens op een torenhoge spits (tov Rommens) en nu een onervaren Demon die geen positie weet te kiezen. Dat zien ze toch op de training? Al zou je dit nog kunnen leren ben je maanden verder. Dan maar een “onervaren” MC speller.
  Helaas kritiek is vervelend, je moet wel reeel zijn. Wilen we kampioen worden of hoe zit dat?

  0

  0
 • Uit je Naaht
  24 augustus, 2016 - 14:39

  Ha die gvd! Kritiek is vooral vervelend als het nergens op slaat. De vraag is zo simpel: wie had je dan CV gezet? Van Bezooijen en Rommens geblesseerd, Verschueren geschorst en verdere CV’s niet voorhanden omdat de selectie nog niet rond is. Maar gelukkig ben jij het grote licht dat ons duidelijk maakt dat Dijkhuizen hier schuldig aan is.

  Het komt door een incomplete selectie en wat pech dat het centraal achterin niet staat. Tot nu toe heeft ons dat 3 punten gekost. Aan wie je dat puntverlies mag toeschrijven, daar kun je over twisten. Is dat de schuld van Smulders? City? De huidige situatie van NAC? Het hedendaagse voetbal met rare transfer-deadlines? Is het een ingecalculeerd risico dat je met een incompleet elftal start, maar wel het maximale uit de transfer-window haalt? Gaan we op basis daarvan die drie punten weer goedmaken? Bestaat het risico dat je een wedstrijd verliest niet altijd? Is er wel schuld of hebben we te maken met een samenloop van omstandigheden?

  Dáár kunnen we over twisten en ik zie graag je geniale commentaar daarover verschijnen. Maar als je nu gaat janken over Dijkhuizens keuze voor Demon maak je jezelf volstrekt belachelijk.

  Zeker als je bedenkt dat Demon de winnende maakte, trouwens.

  0

  0
 • Semsi
  24 augustus, 2016 - 16:53

  @ gvd, Demon weet geen positie te kiezen?

  Hij koos wel de juiste positie om de 2-1 binnen te schieten!!!

  0

  0
 • Wie?
  24 augustus, 2016 - 23:11

  Als penders gino helpt met het verdedigende werk. Komt het toch helemaal goed, ofnie?

  0

  0
 • La Pelota
  25 augustus, 2016 - 08:36

  @wie lijkt me wel. Penders was bijzonder traag, maar compenseerde dit ruimschoots met zijn uitmuntende positiespel. Goede leermeester dus😉⚽️

  0

  0
 • gvd
  25 augustus, 2016 - 13:52

  Zozo, sta blijkbaar op enkele lange tenen. Sorry, Dijkhuizen maakt geweldige keuzes, die stelt zelfs een manke Pedro op bij een promotie wedstrijd!
  Kritiek geef je op basis van een bepaalde redenatie. Als je kritiek kunt motiveren is het altijd reeel. Ik heb wel voldoende voorbeelden en argumenten. Wellicht dat het wat zachter verwoord moet worden voor een aantal onder ons.
  Demon stond bij de 1-2 inderdaad precies goed, dat hij hem lekker binnenschiet was prima en ik heb ook hard staan juichen.

  Over de CV keuze van Dijkhuizen, die heeft een heel brede selectie en er zijn mogelijkheden genoeg, ondanks de blessures en schorsing. Ik denk dat er veel trainers jaloers zijn op deze selectie. Trainer moet niet meer zeuren maar promoveren.

  0

  0
 • Uit je Naaht
  25 augustus, 2016 - 14:38

  Hola, gvd! Goed dat je hier toch nog even reageert. Toch zie ik geen enkele ‘redenering’ die in mijn ogen degelijk te noemen is. Je geeft namelijk geen antwoord op de cruciale vraag die nog steeds staat: wie had er dan CV moeten staan? Je zegt alleen dat de selectie ‘breed’ is, maar ik kan er echt geen goede CV in ontdekken (anders dan degenen die we al bespraken).

  Het enige ‘argument’ dat ik tot nu toe voorbij zie komen is dat je mij 18 duimpjes naar beneden hebt gegeven, die er eerder nog niet waren. Dat vind ik onsympathiek, maar vooral ook een teken van een gebrek aan echte argumenten.

  0

  0