Go to Top

Makkelie Fluit NAC – MVV

Makkelie Fluit NAC – MVV

Gisteren werd de optocht van ut Kielegat afgeblazen en de laatste carnavalsdag lijkt zo naar buiten kijkend wat in het water te vallen, meteorologisch gezien. zondag 6 maart gaat de optocht op herhaling. Voor iedereen die hem nog bij wilt wonen (of mee moet hobbelen) is het advies alvast maandag de zevende vrij te vragen.

Na vandaag is het voor de meesten over met de carnavalse leut. Je hebt nog het haringhappen, askruisje halen, halfvasten voor de die-hards, maar de meesten zullen na vandaag weer in het gareel gaan lopen en als het mee/tegen (haal door wat niet van toepassing is) zit thuis op moeten biechten hoe vaak er wel niet vreemd is gegaan. Na de gekkigheid weer normaal doen. Voor een paar dagen dan, want vrijdag bouwen we weer een feestje als we thuis naar de wedstrijd tegen MVV gaan.

Afgelopen vrijdag zag een carnavalesk uitvak met ruim 250 man/vrouw/kip/pinguin/spongebob NAC in niet de beste maar ook niet de slechtste wedstrijd op een vrij zakelijk manier winnen van FC Dordrecht. Daarmee veroverde NAC de tweede plaats in de ranglijst. Gekscherend riepen velen te hopen ´na zondag weer derde te staan.´ Hiermee werd gedoeld op het hopelijk verliezen van Sparta van VVV, zodat daar op ingelopen kon worden. Helaas was dat niet het geval en de Rotterdammers wonnen thuis met 3-1 van de steeds minder hossende Venlonaren. Hierdoor blijft NAC tweede, met 7 punten achterstand op Sparta, die nog een wedstrijd minder gespeeld hebben.

De komende wedstrijden zullen elke keer twee factoren bekeken gaan worden; wint NAC? En wat doet Sparta? Op een vervelend verlies tegen jong Ajax heft NAC 15 punten uit zes wedstrijden. Helemaal zo slecht nog niet. Daarbij heeft de eerste nieuweling (Kevin van Diermen) afgelopen vrijdag zijn debuut gemaakt en staan er nog twee (Lerin Duarte en Enes Ünal (Paloma Blanca!)) te wachten om in het GeelZwart te mogen gaan spelen. Men speelt nog niet groots, maar wint wel. Sparta doet dat echter ook en daardoor zijn we nog niet ingelopen. We kunnen naar boven kijken wat we willen, van eigen krachten uitgaan is het beste. niet hopen op een fuck-up van de concurrentie maar er voor zorgen zel alles te doen wat nodig is om te winnen en alle benodigde punten binnenhalen.

Vrijdag spelen we tegen MVV. De Maastrichtenaren staan dertiende in de competitie en in de derde periode (hoe zit het daar ook alweer mee?) staan ze onderaan met de omgekeerde cijfers van NAC: 1 gewonnen en 5 verloren. Dat wil dus helemaal niks zeggen, kijkende naar de prestaties tgen een beloftenelftal of tegen de nummer laatst van de ranglijst, RKC. Hopelijk heeft de teambuilding gisteren tijdens carnaval iedereen goed gedaan en zullen ze vrijdag ook als Romeinse eenheid strijden. Zonder onderschatting. Zonder slappe instelling en vanaf minuut 0 met het zwaard tussen de tanden. Hoe vaak het ook al is aangehaald, we kennunnutt nie vaok genoeg zegge.

Vrijdag, op Vader-Zoondag, zal de heer Danny Makkelie de leidsman zijn tijdens de wedstrijd. Zijn assistenten zijn de heren Mario Diks en Hessel Steegstra. De Vierde official is de heer Preston Henshuijs. Geniet er nog van als je vandaag nog losgaat. Je hebt daarna twee dagen om bij te komen, om vrijdag weer helemaal los te gaan. Is JohnFe alweer aan het aftellen..?

Bron: B-Side Rats, NAC

9 Reacties op "Makkelie Fluit NAC – MVV"

 • 7Hills
  9 februari, 2016 - 12:53

  De komende weken zullen in het teken staan van het bouwen aan een team dat voor elkaar door het vuur gaat, zodat we in de nacompetitie gaan vlammen. Met de komst van van Diermen en Duarte heeft NAC kwalitatief goeie spelers gehaald, die alleen nog wel ingepast moeten gaan worden. Van Ünal heb ik geen verwachtingen, we zullen zien of die een toegevoegde waarde blijkt te zijn.

  Kwalitatief denk ik niet dan NAC onder doet voor een de Graafschap of een Cambuur, alleen moeten ze niet echt eens als team gaan acteren. Dat heeft het kampioenschap al gekost, maar mag nooit in de weg staan van promotie via de play-offs. Hopelijk realiseert men dat als NAC niet promoveert er een heel aantal magere jaren aanbreken….

  0

  0
 • scheppioni
  9 februari, 2016 - 13:00

  ons NAC zelf winnen vrijdag en moet het nog zien de uitslag in groesbeek !

  0

  0
 • De Lange
  9 februari, 2016 - 13:30

  @BreDaN, schitterd die hele lap tekst en dan onderaan een paar regeltjes die over de titel vh stukske gaan👍🍻🍻

  0

  0
 • BreDaN
  9 februari, 2016 - 13:42

  @De Lange

  tJa, ik lul graag een slag in de rondte. alleen de scheidsen melden is ook zo saai.. Sorry/graag gedaan :-)

  0

  0
 • Berry
  9 februari, 2016 - 16:49

  Met grote afstand de slechtste scheidsrechter die je jezelf maar kunt wensen , dit is een garantie voor ellende.

  0

  0
 • Barba
  9 februari, 2016 - 23:48

  Bij mij staat Highler met stip op 1 als slechtste scheidsrechter. Makkelie volgt daar weer kort achter…..

  0

  0
 • Dutchbird
  10 februari, 2016 - 01:36

  We maken die scheidsrechter keuze van de KNVB iedere keer zo zwaar met telkens weer een nieuw item als de scheidsrechter bekend is. Van mij mag BSideRats hier mee stoppen want het levert alleen maar zinloze praat op. Alsof onze mening over de keuze van de scheidsrechter belangrijk is. Maak gewoon een leuke voorbeschouwing van iedere wedstrijd en vermeldt daarin ook de naam van de scheidsrechter als een gegeven dat vergelijkbaar is met de afmeting van het doel.

  0

  0
 • BreDaN
  10 februari, 2016 - 06:47

  @De Lange

  …Maar het mag niet meer van onze failliete vliegmaatschappij…

  0

  0
 • Cor Taxi
  10 februari, 2016 - 19:20

  Dan wordt het geen Makkelieke wedstrijd.Veel kaarten geeft die knakker.

  0

  0