Go to Top

Geen beslissingswedstrijd NAC-De Graafschap

Geen beslissingswedstrijd NAC-De Graafschap

Zoals iedereen afgelopen week wel meegekregen zal hebben, is er nogal wat chaos ontstaan na de beslissing van de licentiecommissie om FC Twente terug te zetten naar de Jupiler League. Eén van de uitvloeiselen van deze beslissing is het feit dat De Graafschap, ondanks het verlies in de play-offs, gewoon in de Eredivisie blijft. NAC heeft zich hier, zonder succes, tegen verzet.

NAC verzocht de KNVB enkele weken geleden al een beslissingswedstrijd te organiseren, mocht FC Twente wegvallen. De KNVB zag en ziet daar echter niets in, zo laat Justin Goetzee aan BN DeStem weten: “Wij hebben drie weken geleden bij de Cooperatie Eerste Divisie en de KNVB aangegeven dat er om de plaats van Twente gevoetbald dient te worden. Van het bestuur betaald voetbal hebben wij echter nul op het rekest gekregen. Daarop hebben wij als NAC direct gezegd dat we het daar pertinent mee oneens zijn. Het druist tegen alle regels van sportiviteit in. Wij zijn er juist voorvechters van dat het op sportieve gronden moet gebeuren. De KNVB denkt daar anders over.”

KNVB kantoor in Zeist

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

 

89 Reacties op "Geen beslissingswedstrijd NAC-De Graafschap"

 • Ed
  23 mei, 2016 - 12:13

  Zoals het spandoek maffia-knvb. Meten met meerdere maten. Schandalig. Ondanks dat de graafschap denk ik sterker is. Laten we ons maar richten op het nieuwe seizoen. Klaar zijn voor de eerste pot. Liefst thuis.

  0

  0
 • Hup NAC!
  23 mei, 2016 - 12:19

  Slaat nergens op!
  De ene verliezer blijft er (warschijnlijk) in, de ander mag geen kans maken op Eredivisie.
  Voelt heel oneerlijk.
  Maar in idd de blik moet op een geven moment wel op volgend seizoen.

  0

  0
 • nacenzo
  23 mei, 2016 - 12:22

  Onze Koninklijke Nederlandsche Voetbal Bond is verworden tot het lachertje van de voetbalwereld. Probeer dit allemaal, wat er is gebeurd, maar eens uit te leggen aan iemand uit het buitenland. Die zullen het waarschijnlijk niet eens geloven.

  0

  0
 • heksenketel
  23 mei, 2016 - 12:23

  Wat had Justin dan gedacht? Dat de KNVB zou zeggen: slim bedacht Justin, daar hadden wij nog niet aan gedacht, gaan we doen!

  Als je het echt vindt (en ik ben het er mee eens!) dan moet je ballen tonen, je tanden laten zien en kijken of je het juridisch aan kunt vechten. Met een stoere opmerking “we hebben direct gezegd dat we het hier pertinent mee oneens zijn” kunnen we niks.

  0

  0
 • Ad Lips
  23 mei, 2016 - 12:23

  Dan hedde cambuur er nog meer recht op, die zijn eigenlijk 17de geworden in de Ere en hebbe geen kans gehad om zich te verdedigen in de play offs.

  0

  0
 • NOAD
  23 mei, 2016 - 12:24

  Was te verwachten, deze regels slaan nergens op maar zo’n logge organisatie als de KNVB gaat echt geen veranderingen meer doorvoeren nu.

  0

  0
 • NACCIE
  23 mei, 2016 - 12:28

  We kunnen toch een petitie starten?
  Het is toch niet meer dan normaal dat het eerlijk gaat! De graafschap en NAC zijn beide gedegradeerd dus dan kunnen deze 2 ploegen om 1 eredivisie ticket spelen! Je kunt ook zeggen dat de problemen bij Twente vorig jaar al begonnen zijn , toen is NAC gedegradeerd , had NAC dan niet terug moeten komen in de eredivisie????
  En als laatste, men wil alles zo “eerlijk” regelen dan moet je ook bovenaan in de ranglijst actie ondernemen ! 👍👍👍👍

  0

  0
 • Nep Han
  23 mei, 2016 - 12:28

  tyfus, tyfus knvb

  0

  0
 • Kowetter
  23 mei, 2016 - 12:30

  Waardeloos dit, volledige bescherming van de Eredivisie en de rest zoekt het maar uit.
  Dat zelfs Cambuur erin zou blijven als DG En Willem II gewonnen zouden hebben slaat werkelijk alles.
  En maar huilen dat het niveau zo slecht is en we als voetballand achteruit hollen.

  Afijn, dit kan er ook nog wel bij voor jullie. Sterkte de komende tijd. Had het jullie gisteren enorm gegund.

  0

  0
 • buurman
  23 mei, 2016 - 12:31

  “NAC heeft zich hier, zonder succes, tegen verzet.”

  Dat moet je ook via de rechtbank afdwingen.

  0

  0
 • Breda
  23 mei, 2016 - 12:34

  Knvb is echt om te janken. Als je niet eens een competitie kunt leiden kun je beter heel de knvb opheven want het levert toch niks op. Twente houdt zich niet aan de regels en wordt gestraft. Knvb houdt zich ook niet aan de regels. Dan zou de knvb ook gestraft moeten worden toch??

  Volgens seizoen schoon schip maken en met fris en aanvallend voetbal promotie bewerkstelligen.

  Hup NAC!!

  0

  0
 • Dennis
  23 mei, 2016 - 12:37

  Eigenlijk zouden de clubs massaal (behalve die toppers Ajax en Psv, die lopen teveel geld mis door europese plaatsen) weg moeten lopen bij de knvb en een eigen competitie moeten starten. De knvb kan dan niks volgens mij. Er zal nergens staan dat een voetbalclub geen bestaansrecht heeft als ze niet aangesloten zijn bij de knvb. FOX zal gewoon de nieuwe tv rechten kopen van de nieuwe competitie, de sponsoren zullen bij de clubs blijven, het enige wat er zal missen, zijn de Europese plaatsen, hoeveel clubs zijn er al onterecht behandeld door de bond? Enige minpunt is dan dat clubs in onderling overleg zaken moeten beslissen, en laten mensen daar nu geweldig slecht in zijn….

  0

  0
 • willem 4,5
  23 mei, 2016 - 12:45

  We moeten niet zo zeiken en zeuren. We hebben het gewoon het hele seizoen laten liggen incl.de nacompetitie.
  Opnieuw beginnen er zit niks anders op, natuurlijk is de KNVB maffia, maar wat hebben we aan die constatering? We hebben het zelf verkloot, dus schouders eronder en gaan voor een nieuwe kans!

  0

  0
 • Paul
  23 mei, 2016 - 12:45

  Ze moeten in beroep gaan tegen deze schandalige en oneerlijke strijd! Justin toon eens ballen en start een rechtszaak. Te belachelijk voor woorden dit!

  0

  0
 • Viking
  23 mei, 2016 - 12:46

  Ik vind dat de Directie van NAC dit verplicht is aan hun supporters……… Geen NOAD mentaliteit….. Een gemiste kans.

  0

  0
 • Bredafun
  23 mei, 2016 - 12:47

  niet akkoord gaan met dit soort maffiapraktijken!
  KNVB wil toch alles volgens eerlijke regels hanteren? laten ze dit dan op een eerlijke manier afhandelen.
  kan je hierin nog in beroep gaan?
  nac heeft in principe nu net zoveel rechten als de graafschap.
  dus dan ook een eerlijk strijd tussen deze 2.

  0

  0
 • Leon
  23 mei, 2016 - 12:50

  Naar de rechter stappen!!!!!

  0

  0
 • Kees F7
  23 mei, 2016 - 12:51

  Leuk rijtje binnen een week: NAC en Willem II benadeeld (na-competitie), Twente benadeeld (niet zozeer dat ze gestraft worden maar de wijze waarop) en FC Utrecht (Europese licentie).
  Van Oostveen is gewoon een enorme non-valeur (net woord voor iets anders)

  0

  0
 • Hbreda076
  23 mei, 2016 - 12:52

  De Graafschap is gedegradeerd en is nu Jupiler league club, dat is 1 ding wat zeker is. Het terugplaatsen van De Graafschap in de eredivisie zal dus nergens op gebasseerd zijn. Hoop dat er een club zal zijn die het aanvecht, winst gegarandeerd.

  0

  0
 • scheppioni
  23 mei, 2016 - 12:53

  De laatste week is in alles gezien competitie vervalsing van de bovenste plank, maar dan nog heeft ons NAC net als een jaar geleden het zelf weer uit handen gegeven, hoe gefrustreerd het ook allemaal is !!
  Iets is verzachtend om te zeggen ‘ clubliefde kent geen divisie’ , maar nog wel op dit moment met een gruwelijke kl^te nasmaak in mien bakkes !! Wat een ellendige toestand, maar laat het zelfvoetballende NAC weer een garantie zijn voor de toekomst en met name ook weer in uitwedstrijden, zelf het initiatief pakken en uitvoeren, dan gaat de zon vanzelf weer schijnen !! NAC we follow !

  0

  0
 • Bredaaaa
  23 mei, 2016 - 12:56

  Ik weet dat het goed bedoeld is, maar ik word zo boos door die zogenaamde steunbetuigingen van spartanen en eagles supporters.

  hun geluk is dat ze wel een goede trainer hebben.

  grrrrr

  0

  0
 • Overal
  23 mei, 2016 - 13:04

  Achteraf praten is altijd heerlijk makkelijk, maar ik heb de afgelopen nacht vaak teruggedacht aan toen het tussen Dijkhuizen en De Koning ging wie onze nieuwe trainer zou worden.

  De een liet Go Ahead Eagles beter spelen sinds de seconde dat hij de club binnen is gelopen, 14 wedstrijden op rij niet verloren, goed voetbal, terwijl voor de Koning GAE op een compleet verloren seizoen afstevende.

  De ander heeft in driekwart seizoen geen enkele verbetering weten aan te brengen in een zoekende club, geen enkele NAC speler is het afgelopen jaar beter geworden en van enige vorm van tactiek is niks te bespeuren geweest.

  Ik vind Dijkhuizen niet gelijk een slechte trainer, maar god wat was hij achteraf de verkeerde keuze in deze situatie.

  0

  0
 • Dun Diëe
  23 mei, 2016 - 13:11

  Tuuijl zit de KNVB hier fout maar degradatie hebben we aan onszelf te danken. Zou een beetje mosterd na de maaltijd zijn als we nu toch ineens promoveren (al zal ik dat argument na een mi utt ter zijde leggen en feest gaan vieren).

  Daarnaast is het geenbescherming van de eredivisie, maar vooral van FC Twente. Dat is klassenjustitie ten top en te schadalign voor woorden .

  0

  0
 • Anti Calimero
  23 mei, 2016 - 13:11

  Wat een Calimero gedrag hier! Er is veel aan te merken op de communicatie rondom de voorgenomen degradatie van Twente, maar daar hebben ze feitelijk alleen in Tilburg en (in mindere mate) Doetinchem last van gehad. Op basis van welke logica zou NAC aanspraak kunnen maken op de plek van Twente? Je kunt uit frustratie wel van alles roepen, maar je hebt gewoon nergens recht op. Draai het eens om ….. Als NAC in de positie van de Graafschap had gezeten, dat had iedereen hier het een grof schandaal gevonden wanneer een of andere ploeg uit de Jupiler leage zou menen dat juist zij recht zouden hebben op die plek in de Eredivisie.Kortom, niet zo verongelijkt doen maar gewoon je verlies nemen.

  Slecht seizoen, redelijke nacompetitie, maar gewoon op waarde geklopt. Effe stilletjes uithuilen en opnieuw beginnen.

  0

  0
 • buurman
  23 mei, 2016 - 13:15

  Beste supporters,
  Geloof me die rechtszaak komt er nooit. Hoewel het de enige weg is deze schandalige KNVB praktijken aan de kaak te stellen. Een rechter kan die finale ongeldig verklaren.
  NAC is een club van ” pappen en nathouden” en dat verandert waarschijnlijk nooit.

  Met die mentaliteit zijn we wel tot Juup niveau afgedaald en we zijn daar voorlopig nooit meer weg. Komen we er ooit nog weg?
  Ik vind dat NAC nu een statement moet maken, genoeg is genoeg.

  0

  0
 • Remco
  23 mei, 2016 - 13:17

  Volgens mij had Buurman vorige week ook al gezegd, NAC had bijvoorbaat het 2 luik tegen willem2 niet moeten spelen, totdat er 100% duidelijk was. Ik weet voor 100% zeker dat willem2 bijvoorbaat wist dat het in de ere zou blijven ( dat vd Looi nu uitspraken doet van blij dat we in de ere zitten, is eveneens gespeeld ) Het probleem van Twente is vorig seizoen al begonnen en is van toepassing op het vorige seizoen! Als Twente alsnog wordt terug gezet kan NAC daar zeker aanspraak op maken. Als ze nu eens ballen tonen en hier werk van gaan maken, wat heb je te verliezen? Het is echt niet ondenkbaar dat de knvb weer met iets komt wat niemand verwacht, dus NAC laat de supporters niet in de kou staan en vecht deze competievervalsing aan!

  0

  0
 • karel1
  23 mei, 2016 - 13:41

  nac hoe vervelend ook heeft heel de competitie de gelegenheid gekregen te promoveren.
  Moeten nu niet zitten zeuren over ditjes en datjes.
  Als je beetje realist bent heeft nac nog nooit zo,n samen geraapt zooitje gehad.
  Hier staan geen 2 eredivisie spelers in .
  Het is en blijft jammer voor die fantastische supporters, maar uithuilen en opnieuw beginnen.
  Dit elftal moet op vele plaatsen vernieuwen.
  Dat ziet ieder voetbal lief hebber
  Dus heren doe je best.

  0

  0
 • Kutkruiken
  23 mei, 2016 - 13:44

  We kunnen roepen wat we willen maar de graafschap, cambuur en zelfs vvv heeft meer recht op die plaats dan wij…

  0

  0
 • Den86
  23 mei, 2016 - 13:45

  @Dennis

  In dat geval zul je geen aansluiting bij fifa en uefa krijgen.
  Dan krjig je situaties zoals met Monaco, Noord Cyprus en (voorheen) Gibraltar.
  (google maar eens dan zie je dat die bonden zijn aangesloten bij de tegenhanger van de fifa)

  Ik ben wel benieuwd wat de Zeischter Maffia gaat ondernemen tegen DGS vanwege het aanvallen van de tegenstander. Zal wel niet gebeuren maar eigenlijk verplicht terugzetten (is namelijk ook niet de eerste keer dat zoiets daar gebeurt! Zie oa akkefietje met grensrechter paar seizoenen geleden!) en Cambuur – NAC laten spelen om promotie.

  Het wordt ons niet gemakkelijk gemaakt en dat zijn we gewend. Desondanks zie je wel hoe erg NAC leeft. Laat die kutkruiken met hun minderwaardigheidscomplex voorlopig maar genieten van hun overwinning
  Wij maken de club en wij zullen uiteindelijk sterker terugkomen

  ZAL NOOIT VERLOREN GAAN!!!

  0

  0
 • merma84
  23 mei, 2016 - 13:53

  Ik denk als je dit juridisch aanvecht je een heel eind komt. Al is het maar om dit in de toekomst niet meer te laten gebeuren.

  0

  0
 • Nakkie
  23 mei, 2016 - 14:05

  Ik denk niet dat al onze vertrekkende spelers nog zin hebben in zo’n wedstrijd. Helaas is NAC nog niet klaar voor de eredivisie.

  0

  0
 • 7
  23 mei, 2016 - 14:07

  Graafschap zou met die misdragingen niet eens mogen promoveren wat een schande

  0

  0
 • Jon
  23 mei, 2016 - 14:12

  De hele discussie is sowieso kansloos. De Graafschap is ook gedegradeerd omdat Twente naar de rechter is gestapt. Nu is er een nieuw scenario ontstaan. Twente heeft niet binnen de KNVB beroep aangetekend maar is direct naar de rechter gegaan om de onrechtmatigheid van de beslissing van de KNVB aan te vechten. Dus de KNVB kan niet anders dan afwachten wat de rechter gaat oordelen over de beslissing om Twente de licentie voor de eredivisie af te nemen. Tot die tijd zal men afwachten en is de \graafschap dus gedegradeerd.
  De kans dat Twente deze rechtsgang gaat verliezen is erg groot, ik denk dat dan met terugwerkende kracht Twente alsnog of zijn licentie compleet verliest of naar de Juup teruggezet gaat worden.

  0

  0
 • Jf
  23 mei, 2016 - 14:19

  De Graafschap wordt dus ook beloond voor het slechte gedrag. NAC moet gewoon een stapje hoger gaan van mij part naar de rechter

  0

  0
 • mmm
  23 mei, 2016 - 14:31

  Er is slechts een oplossing voor alle Nederlandse voetbalclubs. Motie van wantrouwen indienen tegen het voltallige dictatoriale KNVB-bestuur en zelf een nieuwe neutrale voetbalbond oprichten. Laat zien en horen wie de sportieve voetbal hoog in het vaandel heeft staan. KNVB is nu niets meer dan een stelletje zakkkenvullers met eigenzinnige juristen.

  0

  0
 • jurist
  23 mei, 2016 - 14:39

  Veel mensen reageren dat NAC naar de rechter moet stappen. De situatie ligt echter heel gecompliceerd. Want op basis waarvan moet NAC naar de rechter stappen? Dat de KNVB DGS voortrekt en dat daardoor oneerlijk spel is gepleegd? DGS is van alle gedegradeerde/jupiler league spelende clubs de ‘beste’ doordat ze het hoogst zijn geëindigd. Dat ze misschien niet de beste club zijn, dat doet er verder ook niet heel veel toe. In dat geval had SPARTA dit seizoen ook na 25 potjes al recht om te promoveren, ze waren beter voetballend dan Cambuur….

  Daarnaast is het juridisch gezien ook een enorm complexe situatie. Je hebt een bond met clubs die hierop aan zijn gesloten. Die hebben vast wel een bepaald document ondertekend waarin zij aangeven dat de KNVB soeverein is en bepaalde organen zijn ingesteld om te controleren of de KNVB correct optreedt. Daarna is er dus een geschil ontstaan tussen een club (twente) en die bond. Beloftes zijn over en weer gedaan, de vraag is alleen welke beloftes voldoende betrouwbaar waren (Bert van Oostveen is dan wel ‘de baas’, maar is die man wel bevoegd om over licenties en andere zaken uitspraken te doen?).

  Twente stapt nu naar de rechter omdat er een overeenkomst zou zijn gesloten dat Twente de licentie zou behouden indien zij aan alle voorwaarden hebben voldaan die zijn gesteld door de licentiecommissie. Als dat werkelijk waar zo zwart op wit staat en als de commissie de licentie intrekt, terwijl Twente dus aan alle voorwaarden heeft voldaan, dan heeft Twente een kans van slagen. Indien de commissie op basis van nieuwe informatie (dat gedoe met de FIOD volgens mij) de licentie intrekt, dan heeft Twente weer een heel kleine kans van slagen.

  Stel Twente degradeert, dan komt er dus een plekje vrij. Het is aan de bond om die plek in te vullen (ik denk niet dat daar regels voor zijn opgesteld). NAC is in dezen geen partij, maar derde partij. Net als VVV Cambuur en DGS. Die clubs hebben juridisch gezien net zoveel recht op promotie als NAC.

  NAC kan dus wel naar de rechter stappen, maar de basis is ver te zoeken…. Tijd en geldverspilling …. Dat kunnen ze beter in een goede selectie voor volgend jaar stoppen.

  0

  0
 • Vak_G
  23 mei, 2016 - 14:41

  Wat ik niet snap is waarom iedereen bij NAC zeer verontwaardigd deed op het moment dat knvb naar buiten bracht dat Twente zou degraderen en de nummer 16,17 of 18 die plek dan in zou nemen. Blijkbaar is dit dus al 3 weken geleden besproken.

  0

  0
 • Vaque Geej
  23 mei, 2016 - 14:43

  Ik snap niet hoe sommige mensen kunnen denken dat NAC nog steeds kans heeft om naar de eredivisie te promoveren. NAC staat al lang buitenspel sinds de verloren wedstrijd van gisteren. Dit hele gedoe bij de KNVB zal om Twente en De Graafschap draaien. Mochten er eventueel nog meer clubs bij het hele verhaal betrokken worden dan zullen dit op zijn minst Cambuur en VVV zijn. Ga jezelf geen valse hoop aanpraten door te denken dat er nog een kans is voor NAC om alsnog te promoveren. Vergeet het!

  0

  0
 • Braze
  23 mei, 2016 - 14:44

  NAC is geen kampioen geworden, maar is 3e geeindigd. Nog geluk gehad dat ze de nacompetitie in mochten. Daar hebben ze terecht verloren van Willem II.
  Al dat rumoer rond Twente is inderdaad te wijten aan Twente en de KNVB.
  NAC moet nu zijn wonden likken en zorgen dat er een kampioensploeg staat voor de volgende competitie..

  0

  0
 • mmm
  23 mei, 2016 - 14:46

  Voetbal om van te houden. Dat is onze ambitie.
  Voetbal dat geliefd is, omdat het mooi is en met plezier wordt gespeeld en beleefd. Voetbal waar we ons in herkennen en verbonden door voelen. Waar eerlijkheid en respect voorop staan. En waar iedereen, op en buiten het veld, altijd het beste van zichzelf geeft. Schrijft de KNVB in haar beleidsplan.

  “eerlijkheid” en “respect” ????

  0

  0
 • Babosje
  23 mei, 2016 - 14:58

  Wat als de KNVB wel op 9mei definitief twente had teruggezet? Dan hadden we nooit tegen de stillems gespeeld??! Was het misschien Cambuur geworden. Wat een zooitje kun je er van maken zeg!!

  0

  0
 • Mark
  23 mei, 2016 - 15:27

  Waarom zou NAC niet naar de rechter stappen? Ik neem aan dat er best een sponsor van NAC hier zich sterk voor wil maken, of voor een gereduceerd tarief wil doen.

  1.Problemen van twente hebben betrekking op vorig seizoen
  2.Wedstrijd tegen willem2 kan geen finale genoemd worden, omdat willem2 al zeker was van eredivise.
  3.Competie vervalsing in de ersgte vorm.

  Dat mensen roepen dat vvv meer recht heeft slaat nergens op, die zijn gewoon uitgeschakeld en met die wedstrijd was verder niks mee van doen.

  Dus NAC laat zien dat jullie ook voor de laatste kans gaan en er alles voor willen geven, net als wij!

  0

  0
 • Ratata
  23 mei, 2016 - 15:37

  @Mark
  Dat een bedrijf dit wil doen ben ik wel van verzekerd. Maar je hebt alleen een te slechte case om te maken.
  1. Hiervoor zijn de dus al gestraft ( licentie voor de JL)
  2. Willem2 heeft indirect gewoon een finale moeten spelen, de KNVB heeft nooit een directe garantie gegeven dat ze het volgende seizoen Eredivisie zouden spelen. Geen 100% toezegging. Hebben ook terecht gewonnen over 2 wedstrijden.
  3. Ben ik het zeker met je eens, maar neem even in je achterhoofd dat er gewoon de sterkste club gepakt wordt door de KNVB ( in dit geval dus nummer 17 in de ere is hoger dan de nummer 2 of 3 in de JL, in dit geval is dat niet de juiste. Zeker als je kijkt naar de resultaten. Ik denk dat we ons er gewoon bij neer moeten leggen.

  0

  0
 • Advocaat van de Duivel
  23 mei, 2016 - 15:40

  Wat heer of mevrouw Jurist vergeet is dat de KNVB haar eigen regeltjes momenteel zal moeten aanpassen om de volslagen farce rond de BVO FC Twente in werking te kunnen stellen. Met andere woorden: het richtinggevende orgaan is een richting ingeslagen die helemaal niet kan (volgens haar eigen wetten) en past daartoe achteraf haar regels aan.

  Als uitvloeisel van deze maffiose praktijken kan het zeker wel zinvol zijn een rechtsgang te overwegen danwel te onderzoeken.

  Vanuit een zeker rechtsgevoel steunt uw advocaat de rechtsgang van de BVO FC Twente dan ook van harte.

  Nota bene: De heer Bert van Oostveen is niet alleen directeur van de KNVB, maar tevens een aanhanger danwel supporter van de voetbalclub FC Twente.
  Het is opvallend dat deze enorme -vooralsnog onreglementaire- moeite door zijn organisatie wordt gedaan om deze bewuste club in leven te houden binnen het betaalde voetbal. Deze zelfde heer Van Oostveen beweert omtrent deze case om het hardst dat de licentiecommissie een onafhankelijk orgaan is. Dat is het niet. Het is per slot van rekening de licentiecommissie van de KNVB. De belangenverstrengeling hierin dient onderzocht te worden.

  0

  0
 • Pilzie
  23 mei, 2016 - 15:40

  Je kan wel naar de rechter stappen, alleen niet met inzet als promotie. Want er zijn meer clubs die er (meer) recht op hebben. Je kan naar de rechter stappen om de play-offs sportief uit te spelen.

  0

  0
 • BJ
  23 mei, 2016 - 16:01

  Uiteindelijk is de weg naar de rechter de enige juiste keuze. Deze zal kritisch de beslissingen en met name het proces dat de KNVB heeft gevolgd gaan toetsen. Chaos die de KNVB zelf heeft veroorzaakt wordt komt dan nog scherper bij iedereen op het netvlies te staan. Het is maar zeer de vraag of de argumenten van de KNVB dan overeind blijven. Procesmatig denken en consequenties overzien is toch lastig, zelfs voor een professionele organisatie als de KNVB. Het mislopen van het EK was hiervan al een duidelijk voorbeeld.

  0

  0
 • NAC bij de KBVB!
  23 mei, 2016 - 16:16

  Het aller eerlijkst zou zijn: NAC, de Graafschap en Cambuur in een poule gooien… allemaal 1x thuis en 1x uit spelen… degene met de meeste punten heeft na 2 wedstrijden promoveert, in geval van gelijke stand naar doelsaldo kijken.

  Denk dat de KNVB alleen totaal geen interesse heeft in ‘eerlijkheid’ …. Wij hebben 2 wedstrijden gespeeld tegen een ploeg die eigenlijk geen nacompetitie had moeten spelen en hebben het op 1 doelpunt na niet gehaald. De Graafschap heeft met welgeteld 3 doelpunten verschil verloren van de nummer 5 van de Jupiler league, maar zij verdienen het natuurlijk om nog een jaar eredivisie te spelen…

  Belachelijk om te stellen dat eredivisie clubs meer recht hebben om te profiteren van de degradatie van fc Twente… het is namelijk een straf voor het wanbeleid van de afgelopen jaren, daar hebben dus zowel Cambuur als de Graafschap als NAC last van gehad!

  In het verleden vond ik het altijd nogal overtrokken al die spandoeken en spreekkoren met “KNVB Maffia!”, maar na deze belachelijke ontknoping roep ik nu ook volmondig : “KNVB MAFFIA !!”

  0

  0
 • Dromer
  23 mei, 2016 - 16:35

  Hoop doet leven roept men vaak. Voor veel van ons misschien wel de reden om te blijven roepen over deze belachelijke situatie die ontstaan is door een organisatie die zich alleen zal beroepen op regels. Overigens passen ze die regels snel aan wanneer het hun uitkomt.
  Met deze hele soap wordt duidelijk hoe het met het Nederlandse voetbal gesteld is. Niet naar het EK, gedaald in de UEFA ranking, competities die afgelopen zijn maar waarvan de stand nog alle kanten op kan. En dan ons NAC. Is het niet zo dat we eigenlijk moeten zeggen: gewogen en te licht bevonden. Dit ligt niet alleen aan het voetbal-technische gebeuren maar zeker ook aan de mentale hardheid van deze selectie.
  Voor het zoveelste jaar op rij worden de supporters teleurgesteld. En vanuit dat punt is het logisch dat er geroepen wordt om een rechtzaak. Wij willen immers niet op vrijdag- of maandagavond naar het stadion Nee wij willen gewoon op zaterdag of zondag. Soms vroeg ik me dit seizoen af hoeveel spelers dit ook wilden.
  Maar wat gaat er a.s. woensdag weer bekend gemaakt worden aan het personeel? Ontslag, loonoffers? En die mensen op het kantoor of ergens anders in de organisatie kunnen er helemaal niks aan doen. Zij stonden niet op het veld maar moesten het als supporter en medewerker van de club meemaken. Dat is helemaal erg.

  0

  0
 • Spionkop
  23 mei, 2016 - 17:19

  Wij moeten gewoon ons verlies nemen. Laat de rest die onzin maar uitzoeken.

  Wij staan er straks gewoon weer, in de jupiler.

  Hup NAC !!

  0

  0
 • Dutchbird
  23 mei, 2016 - 17:27

  Dit is onze eigen interne discussie vrienden, buiten Breda is er niemand die ook maar een minuut heeft gedacht aan welke vorm van herkansing dan ook voor NAC.

  0

  0
 • Andre
  23 mei, 2016 - 17:35

  Volgend jaar weer achter de ploeg.

  0

  0
 • Dolle olifant
  23 mei, 2016 - 17:42

  Er is toch wel een advocaten kantoor sponsor van NAC die kan oordelen of het een haalbare kaart is om een rechtszaak te starten. 10 business erbij voor een gewonnen zaak 😉

  0

  0
 • Marti
  23 mei, 2016 - 17:43

  NAC Breda heeft het meest geleden van het wanbeleid van Twente , in die jaren dat Twente dit allemaal presteerde, speelde NAC in de ere divisie , en niet de graafschap ,Cambuur en VVV .en zelfs dat clubje uit Tilburg niet.

  0

  0
 • JP
  23 mei, 2016 - 17:53

  Willem2 was al zeker van eredivisie. Een finale is het nooit geweest. Het speelt 100x lekkerder als je weet dat je niet kan verliezen ( geen druk ) Is het zelfde als je naar het Casino gaat en je alleen maar kan winnen wat je ook doet of inzet!

  NAC moet er alles aan doen om dit aan te vechten, het is van de zotte dat dit nog niet is gedaan.

  Kom op Justin, steek je nek eens uit en laat zien waar je voor staat!

  0

  0
 • Peer11
  23 mei, 2016 - 18:16

  KNVB=MAFFIA

  ff iets anders, complimenten aan NAC voor het goed geregelde en verzorgde evenement gisteren in het stadion.

  0

  0
 • Regeltjes..
  23 mei, 2016 - 18:31

  Hoe vervelend ook, dit is ook de werking in de landen om ons heen. Als een club teruggezet wordt dan blijft de hoogst geëindigde degradant erin. Recent gebeurde dat nog in Duitsland. In de 2e Bundesliga kreeg MSV Duisburg in 2013 geen licentie en mocht SV Sandhausen als nummer 17 erin blijven, en niet VfL Osnabrück, dat als nummer 3 van de derde Liga de nacompetitie had verloren van Dynamo Dresden. Datzelfde jaar kreeg in de 3. Liga Kickers Offenbach geen licentie en mocht daardoor het gedegradeerde Darmstadt 98 erin blijven. Die grepen die kans overigens met beide handen aan en promoveerden een jaar later naar de 2e Bundesliga en weer een jaar later naar de Bundesliga. Zo snel kan het gaan!

  0

  0
 • Rens
  23 mei, 2016 - 18:41

  Het gaat niet om regels welke club erin blijft als Twente eruit wordt gegooid. Het gaat erom dat het nieuws op het verkeerde moment naar buiten is gekomen en dat NAC een finale speelde tegen een tegenstander die zonder druk kon voetballen. Als het het een 2 luik was geweest voor derop of eronder had de uitslag veel anders geweest, ben ik van overtuigd. Of ze hadden NAC tegen almere moeten laten voetballen. De knvb wist dit allang en willem2 ook. Tis een schande en competie vervalsing in het kwdraad. Ik vind het onbegrijeplijk dat NAC akkoord is gegaan, de wedstrijd hadden ze moeten boycotten!!! Maar ze kunnen nu als nog een standpunt maken en beroep aantekenen en naar de rechter stappen. Ik geef ze een goede kans.

  0

  0
 • Jf
  23 mei, 2016 - 18:41

  NAC heeft het ook aan zichzelf te danken. De spelers die voor meer geld speelden zijn door het ijs gezakt en konden het niet waarmaken.
  Nieuwe spelers en een welwillende groep.
  Volgend jaar meespelen om de titel

  0

  0
 • ome cor
  23 mei, 2016 - 18:42

  Je kwalificeert je voor de NACompetitie en dan kan het twee kanten op.
  Of je promoveert of niet.
  In het geval van NAC helaas niet dus.
  Is dat jammer ?
  – Ja, enorm, wij als hondstrouwe aanhang hadden de promotie absoluut verdiend.
  – Ja, want voor de club was het op alle fronten een positieve boost geweest.
  Is het terecht ?
  – hmmm misschien wel. Je was niet de sterke nummer 2 die op 1 puntje na het kampioenschap gemist heeft op de allerlaatste speeldag (ook zuur trouwen). Maar als je zo’n kutseizoen (pardon: ongeregelmatig seizoen) speelt waarin subtop van de JL met moeiete het hoogst haalbare is en je NACompetitie speelt zonder zelf overtuigend een periodetitel te winnen dan verdien je het misschien helemaal niet als club/techn. staf/selectie om te promoveren. Tenminste….niet op basis van je prestaties !

  En die plaats van Twente dan ?
  – Volgens mij moet je het niet eens willen om de NACompetitie te verliezen en vervolgens met een medelijdenprijs toch in de eredivisie te blijven. Als je je niet handhaaft op sportief vlak, dan moet je degraderen. Niemand zal deze jodenfooi afslaan, iedereen kiest voor het ticket naar de eredivisie, maar De Graafschap mag het woordje “Trots” in een hele diepe kuil begraven. Al helemaal na die waanzinnige actie van hun supporters naar de spelers van GAE.

  En Cambuur ?
  Die hebben helemaal geen (automatische) rechten op de eredivisie. Ze zijn als laatste geëindigd, slechtste club van allemaal. Als je die niet laat degraderen dan ten koste van een sterke JL-club uit de afgelopen competitie dan slaat het echt helemaal nergens op. Dan kun je net zo goed nr 2 VVV laten promoveren ondanks dat ze uit de NACompetitie geschopt zijn.

  De KNVB had eerder moeten bedenken “Wat als” en dat voor de NACompetitie moeten brengen.
  Dan was er bijv. een systeem mogelijk geweest waarin er ipv 2 nu 3 winnaars uit voor zouden komen.
  Dan had je Cambuur eventueel nog mee kunnen laten doen, maar hadden alle drie de eredivisie clubs er ook zo maar uit kunnen vliegen (of er in blijven).

  Probleem opgelost en niemand krijgt iets cadeau van die waardeloze bond op deze manier.

  0

  0
 • Jurist @ advocaat van de duivel
  23 mei, 2016 - 18:49

  Advocaat van de duivel: wat je zegt klopt volledig, maar dat heeft betrekking op de casus van Twente, niet die van NAC … De KNVB heeft alleen wellicht onrechtmatig gehandeld door w2 een dag voor de finale al voor 99% veilig te stellen …. (de competitievervalsing dus)

  Hoe graag ik het zou willen en hoe creatief ik zou kunnen denken, NAC heeft nog minder kans dan die man die 5 miljoen van Miljoenenjacht wil….

  0

  0
 • buurman
  23 mei, 2016 - 18:57

  – In de eerste plaats gaat het er helemaal niet om of NAC sportief de ere heeft verdiend. Het gaat erom dat er een oneerlijke finale is gespeeld waarbij de knvb haar eigen regels aan de laars heeft gelapt en daarna maar snel deze regels heeft aangepast. Natuurlijk maakt dit kans bij de rechter als je het verhaal goed vertelt. Het is ook allemaal aan te tonen.
  – Ik heb inderdaad vooraf geschreven dat NAC had moeten weigeren deze finales onder deze condities te spelen.
  – Twente is wel direct naar de rechter gestapt, dat had NAC ook moeten doen.
  – We zoeken geen jurist die allerlei belemmeringen ziet, maar een die kansen ziet. In deze dus eens met Advocaat van de Duivel.
  – Wat ik totaal niet begrijp is dat er NAC supporters zijn die er op tegen zijn dat we hierover een statement gaan maken? Er is een (redelijke) kans dat je wint, als je verliest zul je toch een punt maken waar de meeste mensen het mee eens zijn. De pers krijg je ook mee. Enige belemmering die ik zie is dat het een beetje geld kost, een beetje want het is namelijk helemaal niet gecompliceerd. Je moet deze case ook simpel houden. Een advocaat in NAC kringen , die NAC minded is toch zeker wel te vinden?
  – Zijn die supporters die tegen zijn infiltranten uit het tilburgse, anders begrijp ik hun opstelling niet ?

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  23 mei, 2016 - 18:58

  Waardeloos kut seizoen met een selectie die gewoon heel veel tekort komt. Dat is de eindconclusie. Smulders moet een grote bezem kopen en door de selectie heen halen

  0

  0
 • buurman
  23 mei, 2016 - 19:04

  – En nog een zwaar punt is het momentum waarop de knvb dit naar buiten bracht. Waarom niet na de finale? Laat de knvb eens uitleggen voor de rechtbank wat de beweegredenen waren.

  Wat bijzonder eigenaardig is, is dat je ook met deze zaak in Breda hemel en aarde moet bewegen om je gelijk te krijgen. De helft is voor maar toch weer de helft tegen.
  Terwijl overal buiten Breda, inclusief heel veel mensen uit Tilburg zeggen (echt waar) ; “Dit had nooit gemogen, dit kan gewoon niet”

  0

  0
 • am
  23 mei, 2016 - 19:19

  Onzin om er vanalles te gaan bijslepen.
  We hebben het volledig aan onzelf te danken, gewoon niet goed genoeg.

  0

  0
 • Rens
  23 mei, 2016 - 19:34

  Buurman,

  Helemaal mee eens, hopelijk heb je je mail al doorgestuurd aan Justin.
  Hopelijk doen ze er wat mee!

  0

  0
 • scheppioni
  23 mei, 2016 - 19:38

  @ JP
  Volkomen waar wat je aanhaalt, alleen is ons NAC geen ajax of psv, maar dat dit competitievervalsing is is een feit dat zeiden we voor de finale al, stiblurg mocht voetballen met de wind in de rug !
  die van Nijnatten zit toch ook nog bij de KNVB, als NAC supporter zou hij ook zijn mond is open kunnen trekken ! Verder als er nu nog bij zijn die denken dat ons NAC nog kans maken op gerechtigheid, de efteling is niet zo heel ver weg !

  0

  0
 • drs Marcellus
  23 mei, 2016 - 20:03

  Compleet offtopic maar dat maakt me nu effe nie uit………@bsr, complimenten voor het eerbetoon wat jullie hebben gemaakt voor Jelle!

  0

  0
 • Tilburger
  23 mei, 2016 - 20:08

  Beste NAC supporters,

  Hoewel we het natuurlijk geweldig vonden dat we hebben gewonnen gisteren. Nu we een dag verder zijn baal ik en ik denk vele Tilburgers met mij dat er volgend jaar weer geen derby zal zijn.

  De wedstrijd die gisteren en donderdag gespeeld zijn hadden natuurlijk nooit gespeeld mogen worden. Wij hadden nooit meer hoeven te spelen. En dat is ten eerste natuurlijk de schuld van FC Twente die de boel de afgelopen jaren heeft bedrogen. En ten tweede de schuld van de KNVB. Zij wisten dit allang en hadden het voor begin play offs bekend moeten maken en alle plekken in de eredivisie gewoon moeten opschuiven. Twente 18 Cambuur 17 en de graafschap 16.

  Maar goed. Wel denk ik dat NAC helaas weinig poot heeft om op te staan als ze een zaak willen aanspannen. Een rechter zal hier nooit in meegaan en ik denk zelfs dat je t ook niet meer moet willen. Vrijdags komt er pas een uitspraak van de rechter over het Twente gedeelte. Als NAC daarna in beroep gaat ben je alweer 1 a 2 weken verder. Als er dan nog gevoetbald moet gaan worden ben je zo alweer aan t begin van de voorbereiding voor komend seizoen. Je kunt niks tot die tijd als club zijnde.

  Nja. Het beste komend seizoen. Hopelijk zal er in t seizoen 17/18 weer een derby zijn en hopelijk dan ook gewoon met beide supporters groepen. Een derby voor ons tegen die lampen is niks. Niet alleen omdat je ze veelal verliest maar ook gewoon omdat er weinig betekenis aan vast hangt.

  Gegroet,

  Een Tilburger.

  0

  0
 • Johan o
  23 mei, 2016 - 20:32

  Een extra jaar juupleague , helaas t is niet anders en verdomd klote. Maar we moeten vooruitkijken. Heb vertrouwen in Smulders dat hij een fatsoenlijk team bij elkaar krijgt en Justin dat hij met z’n mensen de financiën op orde houdt. En wij als supporters er weer met z’n allen staan het komend seizoen. Wel zou ik graag zien dat NAC een uiterste inspanning doet om de thuiswedstrijden op zaterdag gespeeld te krijgen…

  0

  0
 • ome cor
  23 mei, 2016 - 20:57

  We hebben Naah en Ünal. Laat die andere 3 spelers van Man City maar komen.

  @Johan o
  NAC thuis op zaterdag kan alleen in de ere, niet in de JL.

  0

  0
 • 2meter10 Casual
  23 mei, 2016 - 21:49

  Boeiend!

  Gisteren na de wedstrijd te hebben gekeken in Dok19 (maten naar t stadion) liep ik ook halfjankend en met een boos gevoel terug naar huis. Maar wat ben ik na GISTEREN nog veel meer TROTSER op mijn club!

  Gisteren liep jong en oud jankend of boos door de stad. Ik had het ook niet meer, maar wat er gebeurde maakt ons zo uniek: we STEUNEN ELKAAR! Bij het tapperijke werd ik nog op mn schouder getikt en zei een oude man “komt wel goed kul”. En bij het park nog even meegelopen met een tiener met een S.I. jas aan, die ook enorm was aan gedaan!

  Misschien zijn we de komende een Jupiler League club, now so what!? Ik ben zo F#%**#ING TROTS OP ONS! Wij zijn NAC!

  0

  0
 • bsidegekte
  23 mei, 2016 - 22:03

  We gaan met ons spelersbudget wel omlaag. Maar mensen vergeten dat we spelers krijgen van city waar we geen salaris aan hoeven te betalen dus uiteindelijk kom je nog aan een wel redelijk salarisplatform waar we ons aan kunnen houden de spelers die veel verdienen zullen weg gaan . Dus nu kunnen we voorbouwen aan de toekomst. !

  0

  0
 • Leon
  23 mei, 2016 - 22:13

  Bsidegekte,

  Tja bouwen aan een toekomst met huurlingen?

  0

  0
 • nachoreca
  23 mei, 2016 - 22:16

  Moet eerlijk zeggen dat ik me er al aardig overheen gezet hebt. Het is niet anders en we moeten verder. Als eind augustus het balletje weer gaat rollen heeft iedereen er weer zin in ! Let maar op! En neem van mij ook maar aan dat onze wraak zoet zal zijn. … De slapende reus zal ooit ontwaken en menig club wegvagen! Forza nac Breda !

  0

  0
 • Rubenac
  23 mei, 2016 - 22:18

  Kut spelers!
  Prachtig publiek

  Klootzakken !
  Niet meer en niet minder

  0

  0
 • scheppioni
  23 mei, 2016 - 23:00

  Nooit geen initiatief weggevend NAC meer, wederom een dure les, al was het precies een jaar geleden een graadje erger, maar NAC en uitwedstrijden is al zolang niet om aan te zien !!!
  Dit is de doodsteek in alles voor ons NAC, hopelijk nu een echte frisse wind maar het zal wel niet !

  0

  0
 • Lars
  23 mei, 2016 - 23:57

  Gaan we nog wat doen Justin? Of laat je het erbij zitten?! Ongelofelijk weer.

  0

  0
 • Naccie
  24 mei, 2016 - 00:00

  Gewoon actie! We hebben er ook recht op! Niet te snel opgeven! Graafschap eruit NAC niet in eredivisie , beslissingswedstrijd is wel zo eerlijk!

  0

  0
 • Oldskool
  24 mei, 2016 - 00:09

  Kansloos om dit aan te vechten. NAC moet gewoon gaan bevechten bij de knvb dat de bovenste 3 promoveren volgend seizoen en de onderste 3 uit de ere degraderen.

  Zoals het hoort. Niet de nummer 5 zoals GAE of Roda vorig jaar omdat die toevallig een paar wedstrijden pieken. De beste ploegen over de hele competitie zouden moeten promoveren. VVV was aantoonbaar beter dan GAE en heeft er dus meer recht op. Gaat echt nergens over, miljoenen business, hoop banen etc laten beslissen in een enkele wedstrijd.

  En dat had ik ook gevonden als NAC 4e was geworden of wel had gewonnen in tilburg.

  0

  0
 • Pietje bell
  24 mei, 2016 - 00:20

  Ik heb aan mijn zoontje van 8 geprobeerd uit te leggen hoe het kan dat een ploeg met minder punten dan NAC promoveert en NAC dus niet. Ik kreeg het met de beste wil van de wereld niet uitgelegd. Zijn reactie was: maar dat is toch niet eerlijk? En zo is het….. Zelfs als je het aantal punten in de nacompetitie mee zou tellen heeft NAC nog meer punten dan GAE…..

  Het hele systeem slaat nergens op. Net zoals de play offs voor Europees voetbal. Degene die gedurende het hele seizoen de meeste punten heeft behaald, heeft het recht. Waarom dan daarna nog een loterij houden? Ik heb het nooit begrepen (vanuit sportief oogpunt)….

  0

  0
 • SB
  24 mei, 2016 - 05:18

  Waarom niet een soortgelijke constructie opstellen zoals in Engeland wat betreft het promoveren/degraderen?

  Nummers 18,17 en 16 degraderen direct naar de Jupiler League
  Nummers 1 en 2 promoveren direct naar de Eredivisie, nummers 3 t/m 6 strijden voor het laatste ticket naar de Eredivisie.

  Of eventueel een nacompetitie in de vorm van poules.

  0

  0
 • Brutes
  24 mei, 2016 - 05:57

  Gewoon een advocaat erop zetten en een wedstrijd tegen de graafschap afdwingen
  De winnaar daarvan moet promoveren
  Wij hebben toch NOAD
  Wij gaan toch niet op zei ?

  0

  0
 • ome cor
  24 mei, 2016 - 06:39

  @Rubenac

  Wat een primitieve reactie.
  De spelers en staf konden het geheel niet stabiel en goed laten draaien.
  Ben je dan een kutspeler???

  Misschien dat een aantal het volgend seizoen elders beter doen, dus zegt het niet alles over de spelers.

  Jouw reactie zegt meer over jouw gevoel van onmacht dan over de werkelijkheid.

  0

  0
 • shark
  24 mei, 2016 - 07:33

  volgens mij heeft NAC zelf de rechtstreeks kans gehad om te promoveren maar was Sparta veel beter, nu via de play off zou het dan makkelijk gaan gebeuren tegen WIllem II maar ook die waren veel beter… 2 kansen en allebei verprutst.
  Nu in koor roepen dat het allemaal zo oneerlijk is en dat er nog een wedstrijd moet komen tegen de Graafschap… zullen we ook nog een wedstrijd tegen Twente regelen om nog meer kansen te krijgen? Nee hoe je het ook bekijkt en hoe jammer het ook is NAC hoort met deze spelers en technische staf niet in de eredivisie… wel met de hondstrouwe en grote supporters groep.

  Jammer maar het is zo, volgend jaar op eigen kracht de titel halen dan ben je met recht weer in de eredivisie, tot die tijd helaas geen derby meer. En ja ik ben voor Willem II maar dat staat los van mijn betoog

  Voor volgend jaar wens ik jullie succes en oor de supporters geef ik een duim omhoog! Houdoe

  0

  0
 • Frank
  24 mei, 2016 - 09:35

  Waren de reacties over onderste 3 rechtstreeks degraderen hier vorig jaar ook te lezen voor de nacompetitie? Zouden ze hier te lezen zijn geweest als Brands die bal binnengekopt had?

  Kom op mensen, verlies nemen en doorgaan. Tegen de promotieregeling, die al voor het einde van de eredivisie bekend was gemaakt, had je gelijk in beroep moeten gaan en niet nu je overal naast pist. Dan ben je geloofwaardig, nu ben je een slechte verliezer.

  En de omstandigheden waren vreemd, maar dat waren ze ook voor de tegenstander. Als je de wedstrijden bekijkt kan ik niet zeggen dat het veel van invloed is geweest.

  0

  0
 • F4
  24 mei, 2016 - 09:57

  @Frank

  NAC is ook gewoon in beroep gegaan. Alleen dat werd afgewezen. Om nu na de nederlaag dat weer te doen is hopeloos.

  0

  0
 • buurman
  24 mei, 2016 - 12:19

  Beste Rens,

  Wat ik zeg doe ik ook. Ik heb Justin voor NAC-w2 gemaild en keurig antwoord gekregen. Ik heb er ook contact over gehad. Niet spelen kon helaas niet om allerlei redenen. Als zo’n wedstrijd staat geprogrammeerd dan is het haast niet terug te draaien last minute.

  Ik hoop dat NAC nu wel verdere stappen onderneemt. Als dat niet gebeurd is het idee van Oldskool een goeie tweede optie denk ik.
  Probleem bij NAC is dat het haast niet lukt mensen op 1 lijn te krijgen onder de supporters. Ik bedoel dit niet negatief maar als dit gebeurt bij bv. een feyenoord dan gaan de pannen van het dak en komt er zeker een rechtszaak. Onze gemoedelijkheid heeft zijn mooie kanten maar ook grote nadelen !

  Ik denk ook dat veel supporters de impact van deze degradatie enorm onderschatten. Weer een jaar Juup met twente als zekere kampioen. Een gehalveerd spelersbudget, veel huurlingen is de noodoplossing. Zeker op maandagavonden zal het steeds minder druk worden etc. etc.

  In mijn ogen moet je ieder kansje aangrijpen om weg te komen uit deze kloten competitie. We horen er niet thuis.

  0

  0
 • Jan O.
  24 mei, 2016 - 13:46

  NAC heeft al meer dan genoeg nadeel gehad van de jarenlange poppenkast is Enschede.
  Het heeft zijn invloed gehad op de degradatie, al is niet aan te tonen in welke mate.
  Maar….is dat van belang.

  NAC speelde in het seizoen 2014-2015 in één competitie met FC Twente, terwijl de KNVB, maar niet zag dat deze vereniging op dat moment feitelijk failliet was. NAC degradeerde dat jaar als nummer 16. Het is dus uitstekend te verdedigen dat juist dit moet worden teruggedraaid.

  De KNVB zal dat niet doen. Zij zijn immers het orgaan dat zichzelf dan in het ongelijk moet stellen.
  De zaak zal door een neutraal en onafhankelijk orgaan beoordeeld moeten worden.
  De KNVB zal dit initiatief niet nemen. NAC wellicht wel?

  0

  0