Go to Top

Geen verrassingen in de opstelling van morgen

Geen verrassingen in de opstelling van morgen

Veel dichter bij een derby dan morgen komen we niet echt dit seizoen. Dan speelt namelijk ons Bredaasche trots tegen het lilluk (maar best goei) volluk uit Wolluk in Wolluk de twee-na-laatste uitwedstrijd voor de winterstop.

NAC zal worden bijgestaan door een flinke groep NACCERS waarvan de beste stuurlui deze keer niet aan wal staan; zij zullen met de Ark van NOAD -of de TitaNAC– over de woeste baren naar Waalwijk varen. Echte mannen en vrouwen dus en geen havenslaven. Zij worden bijgestaan door een delegatie landrotten die en masse met auto en bus die kant op gaan. Uit ervaring van de bootcombi’s naar RBC en RKC weet ik wat ze te wachten staat (vette shit!) en voor alle dekzwabbers: Een goede vaart met veilige aflanding, geraak niet in het achterschip en drink op de goede afloop! Op kantoor bij NAC hebben de NACalysten ook niet stilgezeten en een hoop feiten en cijfers bij elkaar geraapt. Die interessante watercooler-talk vind je hier.

‘Never change a winning team’, wordt wel eens gezegd. Marinus deed dat afgelopen vrijdag wel door Lazic te ruilen voor Verbeek in de basis-elf, en prompt won NAC nog steeds. Met gemak zelfs werd FC Den Bosch aan de kant gezet. Een beetje teveel gemak, kijkende naar de attitude in de tweede helft en de zeer fraaie maar kansloos mislukte penalty van Ars. Hij scoorde er echter twee die wedstrijd, dus het zij hem vergeven. Op naar de topscorers-plek Sjoerd!

Maar daar zit nog wel een gevaar in. Dijkhuizen gaf dit ook een beetje aan in een interview met BSR TV. Het loopt lekker bij NAC de laatste vier wedstrijden, maar nergens, niemand en op geen enkel moment mag de ploeg verslappen, naast de schoenen gaan spelen of gemakzuchtig worden. Goeie flow of niet (blij mee, trots op!): geen enkele tegenstander mag ook maar in het minste onderschat worden. We staan nog steeds zesde en gedeeld eerste voor de tweede periode. Élke wedstrijd moet met dezelfde strijdlust en passie worden benaderd en het is aan Dijkhuizen om zijn mannen ook zo gemotiveerd en gefocussed te krijgen en te houden, elke wedstrijd weer. Iedereen een vol bord NOAD voor ontbijt!

En gaan we dan hetzelfde Elftal zien vrijdag? Er waren deze week wel wat vraagtekens.. Seuntjens trainde wel weer mee deze week. Na de aanval op zijn persoon door Disveld van Den Bosch bleek er gelukkig niks ernstigs aan de hand en kan hij morgen gewoon spelen. Divina Naah is nog steeds niet fit genoeg. Hij traint wel mee maar door zijn oogontsteking heeft hij nog geen zicht op een basisplaats. Kevin Brands en Vlatko Lazic hadden zich maandag ziek gemeld, zijn weer beter maar behoren niet tot de uitverkoren Elf. Joeri De Kamps kampt nog steeds met een blessure. Michael Dingsdag is ondertussen wel weer fit genoeg om acte de présence te geven, maar valt ook buiten de basis-boot deze wedstrijd. In de woorden van Dijkhuizen: “Geen veranderingen. Zelfde opstelling. Zelfde bank ook”, en zo krijgen we de ondertussen vertrouwde Elf:

Ten Rouwelaar
Mulder-Van der Weg-Pedro-Gorter
Suk-Stam-Matic
Seuntjens-Ars-Verbeek

Dijkhuizen ziet de flow van zijn team en “er is dus geen reden om de opstelling te veranderen.” Nog één nachtje slapen en hopelijk dan weer een heerlijk avondje. Een Away-Avondje NAC, welteverstaan. Kun je er niet bij zijn? Een goede reden om digitaal aan te schuiven bij B-Side Rats en het lokaal wereldberoemde live-verslag te volgen. Zo rap, alsof je er zelf bij bent! Kijk hier op de site of via d’n twitter. Hup NAC!

Bron: B-side Rats, BN/De Stem

32 Reacties op "Geen verrassingen in de opstelling van morgen"

 • Bange Bennie
  26 november, 2015 - 22:34

  Herman in de spits!

  0

  0
 • Oldskool
  26 november, 2015 - 22:48

  Ook geen verrassing in de uitslag: 1-4

  0

  0
 • NAC lady.
  26 november, 2015 - 23:00

  ‘Hij traint wel mee maar door zijn oogontsteking heeft hij nog geen zicht op een basisplaats.’

  De hoeveelheid woordgrappen die (per ongeluk?) gemaakt zijn over de oogontsteking van Naah moeten geteld worden.
  Hoop overigens wel dat hij snel terug is, lekkere creatieve speler

  0

  0
 • RaRa
  26 november, 2015 - 23:28

  Erop klappen, scherp beginnen, dan moet het goedkomen!

  0

  0
 • Nacir
  27 november, 2015 - 00:43

  Wordt het morgen op fox uitgezonden. Kan het nergens vinden

  0

  0
 • Kinderkaartje
  27 november, 2015 - 00:50

  Enige gevaar in dit soort wedstrijden is onderschatting.
  Als je snel met 2-0 voorkomt (0-2, dus, he, voor de duidelijkheid) is er niets aan de hand en kun je de wedstrijd uitspelen.
  Lukt dat niet, en het blijft te lang 0-0, dan sluipt er een onrust in de ploeg a la Helmond uit. Dat was geen beste pot, to say the least.

  Volledig of topic, maar toch; jeuzus. Die ontwikkelingen bij Twente. Dan dachten wij dat wij klote bestuurders hebben gehad, maar dat is toch wel de overtreffende trap zeg. Zou me niet verbazen als het binnen nu en een jaar einde verhaal FC Twente is. Dat gun ik ze niet, maar aan de andere kant, dit is gewoon pure oplichting, list en bedrog. Iets met billen branden en blaren zitten.

  0

  0
 • Theoden King
  27 november, 2015 - 01:20

  Uiteraard hopen we allemaal weer op drie punten vanavond, maar dat zal niet gebeuren zonder NOAD. RKC was de laatste wedstrijden helemaal niet zo slecht als de stand op de ranglijst doet vermoeden. En vergeet niet: ze hebben op onze open dag nog gewonnen!

  0

  0
 • Peppie&kokkie
  27 november, 2015 - 03:32

  Iedereen behouden vaart en het zal er wel weer “des Nacs” aan boord toe gaan. Ps erg stil rond Kees4, bang om kiel gehaald te worden ? successsss en dank bsderats voor het lifeverslag alvast!

  0

  0
 • chrisje
  27 november, 2015 - 05:20

  Dingsdag zal zich nog steeds achter de oren denk ik zo , ban aanvoerde naar bankzitter en dat na 1 overtreding.

  0

  0
 • Lamington
  27 november, 2015 - 06:45

  @NAC Lady

  Ik denk dat het weinig per ongeluk is voor wat betreft de woordgrappen.. ;-)

  Ik heb er al weer zin in, Matchday! Wel of niet in de kroeg kijken..?

  0

  0
 • De Lange
  27 november, 2015 - 06:45

  MATCHDAY,ben benieuwd of Marinus ze onder controle heeft.hoop niet dat er morgen 11 een killerloop moeten doen.eens met Theo denKing.ze spelen zo slecht nog niet, hoop dat Mats z’n dag weer heeft.gaan t zien. Jongens n behouden vaart🍻🚣🚣

  0

  0
 • RV
  27 november, 2015 - 07:09

  Ik begrijp het wel van Dijkhuizen hoor maar het centrale duo is zeer kwetsbaar als we ook maar iets met de rug tegen de muur komen te staan. Wat mij betreft Dingsdag nu inpassen en ritme op laten doen voor de wedstrijd tegen GAE.

  Gevoelsmatig zou ik een middenveld met Naah en de Kamps ook beter vinden maar Suk en Matic nu slachtofferen zou niet eerlijk zijn gezien de resultaten.

  0

  0
 • Boerfm-ELEP
  27 november, 2015 - 07:18

  Voor iedereen die met de boot meegaat “Een behouden vaart”.

  COME ON NAC, onderschat ze niet vol er op klappen.

  0

  0
 • Nac
  27 november, 2015 - 07:38

  Uitslag van vanavond moet een overwinning worden.
  Ik zeg 1-3
  1x ars
  1x suk
  1x seuntjes

  Met mats seuntjes

  0

  0
 • oosterhout3
  27 november, 2015 - 07:49

  op fox 7 live, twitter bsiderats, of bredanu/076 radio

  0

  0
 • ReMa
  27 november, 2015 - 08:12

  @oosterhout3

  Vanavond wordt het niet uitgezonden, maandag wel op fox7

  0

  0
 • Denicos
  27 november, 2015 - 08:23

  FoxSports (kanaal Fox1) heeft vanavond ‘Voetbal op Vrijdag’.
  Hierin komen de hoogtepunten van alle wedstrijden voorbij. Daarnaast is het handig om het Twitterverslag van B-SideRats te volgen #NACpraat en/of radioverslag van @076radio.

  0

  0
 • 2m10 Casual
  27 november, 2015 - 08:47

  Meestal maak ik me wel zorgen maar deze 3 punten zijn wat mij betreft al binnen!

  Maandag tegen Telstar.. Ik ken die hele club niet… Moet kunnen thuis toch? Dan hebben we 6 punten erbij!

  GAE thuis kan je nu al bestempelen als wedstrijd van het jaar 2015! Win je die dan kan het haast niet anders dan dat je als nummer 1 de winterstop in gaat en je hebt periodetitel 2!

  Klopt het dat wij 1e staan nu in periodetitel en dat we een veel beter doelsaldo hebben dan Sparta? Dan is wat mij betreft die periodetitel ook al binnen!

  0

  0
 • f4ratje
  27 november, 2015 - 09:12

  brands zijn we kwijt he, die gaat dit niet blijven pikken. bovendien snapt 90% niet eens waarom hij er niet in staat! gvd zeg!

  0

  0
 • Lamington
  27 november, 2015 - 09:20

  @f4Ratje

  Tja…. Ik zie hem ook graag spelen. Ik vind zijn inzet in het veld mooi om te zien en weet ook geregeld het net te vinden. Maar er staat momenteel een elftal dat goed draait, elkaar goed weet te vinden en als team fungeert.
  En wat te denken van De Kamps en straks (misschien) ook Dingsdag? Of Hooi, die zijn kansen dit seizoen wel zou krijgen en daarvoor toch bij NAC bleef?
  Matic en Suk zijn er na een shit-seizoen qua speler ten opzichte van vorig jaar bijzonder goed bovenop gekomen en draaien op volle toeren mee. Er kunnen er helaas maar elf in het veld staan. Dijkhuizen heeft gezegd op de trainingen zijn besluiten te maken (maar daarin zal een wedstrijd ook een rol spelen) en die beste man kan het m.i. het beste beoordelen.

  Hup NAC! Aan RKC hebben we lak!

  0

  0
 • Eddy W
  27 november, 2015 - 09:28

  @f4ratje
  Allereerst: Brandts zijn we al kwijt, al even. Die is nu trainer van DIA. Ervan uitgaande dat je Brands bedoeld:

  Dat is uitgelegd door Hellemonds en Dijkhuizen heeft er echt wel kijk op. Je kan wel met twee spitsen, waarvan een op het middenveld, spelen. Maar als ze niet mee verdedigen ben je zo kwetsbaar achterin dat je gegarandeerd een of meerdere tegendoelpunten krijgt. Daarnaast was Kevin aan het begin deze week ziek, dus ik kan me voorstellen dat hij nog niet 100% fit is.

  Suk is trouwens ook op dreef met doelpunten en geeft ook vaak de bal aan een doelpuntenmaker af, die zou ik dus even laten staan. Stam eruit? Die loopt eindelijk goed te voetballen op het middenveld, zorgt dat niet iedereen zich kapot loopt en voetbalt goed. Matic dan? In mijn ogen het minste in vorm van de drie, maar loopt redelijk wat gaten dicht. Waarom wisselen en boos zijn dat Brands er niet in staat? We hebben er vier op rij gewonnen en het loopt echt goed. Zelfs Kenny/Pedro lijkt een redelijk duo op dit niveau en dat komt mede door het middenveld wat er nu staat.

  Daarmee zeg ik overigens niet dat ik Brands niet wil zien spelen, hij heeft een heerlijke drive en tijdens de wedstrijden een goede instelling. Ik denk alleen dat hij door een paar minpunten, oa het meeverdedigen, (nog) niet als middenvelder moet beginnen. Als spits vind ik Ars beter, dus dan is de bank de meest logische plek.

  0

  0
 • Van "taajlaand
  27 november, 2015 - 09:29

  Iedereen op de boot, heul veul plezier vandaag, in de hoop dat NAC de Wollukkers niet onderschat en daarmee ook niet het schip in gaat.
  En tegen de B-site ratters die vanavond het verslag gaan doen hier op deze site wil ik zeggen: “a.u.b. wel genoeg maar niet té veel drinken hè.” Ik ben vanavond van jullie ‘afhankelijk’.
  Hup NAC en veel succes vanavond!!

  0

  0
 • Lamington
  27 november, 2015 - 09:32

  @Eddy W

  F4Ratje had het over Brands zonder t
  ;-)

  0

  0
 • Eddy W
  27 november, 2015 - 09:46

  @Lamington
  Toen ik keek stond er toch echt brandts, vandaar mijn reactie, dus of iemand heeft hem aangepast of ik moet weer snel terug naar de opticien. Beide zou goed kunnen ;)

  0

  0
 • Nacman
  27 november, 2015 - 09:47

  Ik zeg 0- 9 we hebben wat recht te zetten van de schande van de open dag
  Hup nac 5maal ars

  0

  0
 • Bassinal
  27 november, 2015 - 09:59

  Er is nou wel geen wel geen wel geen wel geen live uitzending op Fox? Zoja dan ga ik vast wat bekabeling leggen naar mn vlot in de singel om vanavond toch een beetje dat TiTaNAC gevoel te krijgen.

  0

  0
 • Swiffer
  27 november, 2015 - 10:08

  Kaartjes aan de stadionkassa te koop! Lijkt me beter dan een schakelkanaal…

  0

  0
 • Brutus
  27 november, 2015 - 10:32

  Weet iemand of er een live stream is vanavond? Aangezien FOX niet uitzend?

  0

  0
 • driekus
  27 november, 2015 - 10:48

  Brands in de basis, goeie speler en doelpuntenmaker. Altijd een moeilijke tegenstander Wolk.

  0

  0
 • Bassie
  27 november, 2015 - 11:05

  Ik snap niet waarom iedereen zo gek is van Brands.. Het is duidelijk dat deze jongen doelpunten kan maken maar op tactisch niveau ontzettend tekort komt. Iedere invalbeurt heeft hij geen oog voor medespelers en wil alleen voor eigen succes gaan.. Waarschijnlijk omdat hij ontzettend gefrustreerd is. Maar op de manier hoe hij nu speelt, getuigd niet van veel karakter.

  0

  0
 • scheppioni
  27 november, 2015 - 12:19

  Kinderkaartje verwoord het prima en wat de Lange aanhaalt.hopelijk ‘met Mats Seuntjens’ (the seun of God) op zijn heupen hebbend naar een mooie 0-2 overwinning, COME ON NAC BREDA !!!
  Liever met elf ratten op een boot, dan met falkenburg in de goot !

  0

  0
 • Jim
  27 november, 2015 - 12:24

  Zo de lange reis naar waalwijk is begonnen. Proost

  0

  0