Go to Top

Gemeentes prutsen maar wat met verplichte combi’s

Gemeentes prutsen maar wat met verplichte combi’s

Laten we eerlijk zijn: iedereen heeft de pest aan de verplicht opgelegde combi. Met name die met de bus is een doorn in het supportersoog. En lang niet altijd (in de meeste gevallen) snapt er ook maar iemand waarom er nu weer een combi wordt opgelegd.

De jongens van Fanzine De Rat en de Clubraad besloten om maar eens een WOB (Wet Openbaar Bestuur) onderzoek te doen en vroegen alle stukken op, waarop de gemeentes met een club in de Jupiler League hun veiligheidsmaatregelen ronde de wedstrijd tegen NAC baseren. De conclusie: ontluisterend. Uit gemakzucht draaien gemeentes en politiemensen de lol van een voetbalbezoek de nek om. Nog ontluisterender: alleen de gemeente Berg en Dal (achilles ’29) lijkt haar zaakjes echt op orde te hebben.

Lees het stuk gauw hier en zie hoe de overheid omspring met hun beleid rond voetbalsupporters. Men schroomt niet feiten te verdraaien, te liegen en feiten te verzinnen… Ongehoord voor de mensen die plegen te zeggen dat ze de veiligheid van het volk beschermen…

Dikke veer in de kont van de Ratdaxie voor dit onderzoek.

Bron: B-side Rats, De Rat

 

9 Reacties op "Gemeentes prutsen maar wat met verplichte combi’s"

 • Breda
  25 augustus, 2016 - 23:33

  Probleem is dat ze in NL kijken naar incidenten (en die zullen er bij grote aanhang altijd zijn) terwijl je die juist moet negeren. In UK en DE gebeurt er ook wel eens wat, maar zeggen ze “it’s just a few” en pakken ze die gasten op als het lukt. Maar gaan in ieder geval niet rare regels voor de rest bedenken. Daar loopt alles door elkaar en zijn er geen hekken tussen vakken. Maar ja… Daar heb je als overheid wel ballen voor nodig en iedereen moet daar dan ook achter blijven staan. Ook (juist) er wel een keer een incident is.

  De echte zware risico wedstrijden zal lastig zijn, maar 90% kun je dan gewoon normaal doen zonder combi’s enzo.

  0

  0
 • Breda*076
  26 augustus, 2016 - 00:01

  Geweldig werk! Eindelijk wordt er eens een serieus, goed onderzoek gedaan naar deze misstanden. Het enige dat ik me afvraag, hoe scoort NAC zelf op dit gebied? Hoe zit het met de risicoanalyse? Welke argumenten zijn er vanuit Breda voor een eventuele combi.

  Ik neem aan dat hier ook onderzoek naar gedaan is, zodat het geen pot en de ketel verhaal wordt.

  Maar nogmaals, topwerk! Nu nog hopen dat het resultaat gaat opleveren

  0

  0
 • Actiepak
  26 augustus, 2016 - 00:29

  Prachtig werk van De Rat.

  0

  0
 • José
  26 augustus, 2016 - 07:55

  Klasse onderzoek! Wel ben ik benieuwd hoe en of de gemeente Breda dit naar bezoekende clubs dit doet.

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  26 augustus, 2016 - 08:25

  Ja, leuk. En nu?

  0

  0
 • die ne gast
  26 augustus, 2016 - 09:24

  @los Pollos Hermanos
  In ieder geval hopen dat een aantal gemeenten door dit WOB-verzoek wakker geschrokken zijn en dit jaar niet op de automatische piloot een combi opleggen, maar daadwerkelijk gaan nadenken en zonder redelijke risico-analyse van de politie weigeren een combi op te leggen.
  En anders is het zoals De Rat in het item van Omroep Brabant zegt: misschien maar eens een kort geding aanspannen om een gemeente te dwingen zich te verantwoorden over het opleggen van een combi.

  Vond het eigenlijk nog wel grappig om tussen de regels door te lezen dat NAC-supporters de naam hebben heel handig te zijn in het organiseren van kaarten voor thuisvakken. Reden te meer lijkt mij om juist géén combi op te leggen, maar goed wie ben ik?

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  26 augustus, 2016 - 13:10

  Toch allemaal al lang bekend. Het zal altijd een kat en muisspel blijven tussen gemeentes, clubs en supporters. Daar verander je niets aan.

  Leuk stukje journalistiek hoor, dont get me wrong. Het zal echter niets veranderen aan de huidige situatie.

  0

  0
 • D
  26 augustus, 2016 - 15:15

  @Los Pollos Hermanos

  Net zoals jouw reacties niets bijdragen aan deze discussie. De enige manier om er verandering in te brengen is door dit soort dingen eerst te onderzoeken. Dat is nu gebeurd, nu is het tijd om stappen te nemen en er daadwerkelijk verandering in te brengen.

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  26 augustus, 2016 - 16:26

  @D

  Nou, ga je gang vriendelijke vriend. Ik denk dat de diverse gemeenteraadsleden al staan te juichen omdat jij ze komt vertellen hoe het anders kan. Je bent de realiteit echt totaal uit het oog verloren, zo lijkt het.

  Ook een rechtsgang is, om maar even in de voetbalwereld te blijven, paniekvoetbal. De NAC supporters hebben meermaals bewezen zichzelf niet te kunnen gedragen. In zowel uit- als thuiswedstrijden, is het altijd een paar keer per seizoen raak. De andere clubs en gemeentes zien NAC en haar supporters gewoon liever gaan dan komen. En terecht. Het NAC publiek heeft een naam en die is terecht. Dat kan je leuk vinden, dat kan je niet leuk vinden, het is zo. En daar verander jij, of iemand anders uit de naam van onze club, geen klote aan. Ondanks een sterk staaltje journalistiek van onze redactieleden.

  0

  0