Go to Top

Fernandez naar de Oekraïne

Fernandez naar de Oekraïne

Het is alweer driekwart seizoen geleden dat heel Breda in een ‘Je suis Guyon’-trui liep. De aanvaller ontpopte zich na zijn vertrek bij NAC als een ware international en hopt in korte tijd de hele wereld over (#cynic-mode nog niet uit).

Fernandez, de man die nooit naar NAC wilde maar er uiteindelijk toch kwam te spelen. Niet fit, werd geen basisspeler en begon pas heel, heel laat in de competitie te scoren. Daarna leek hij enigszins op dreef te komen in de nacompetitie, maar was het te laat om NAC te behoeden voor degradatie. Het plan dat Maaskant destijds voor ogen had met dit houten breekijzer was dus mislukt.

We steken het niet onder stoelen of banken maar gooien het openlijk op tafel; bij BSR zijn we nooit fan geweest van deze man. De manier waarop hij NAC openlijk meermaals afwees, tóch bij Gods gratie naar Breda kwam met een grote kwèèk (iets met zelfreflectie) en uiteindelijk helemaal niks heeft kunnen presteren op een handjevol goals na. Ongeïnteresseerd, niet gemotiveerd en minder minder geliefd. Dat soort lui heb je er ook wel eens tussen zitten. Lurling werd bijvoorbeeld ook met veel hoon ontvangen, maar dat groeide volledig de andere kant op.

Maar we dwalen af.. De bijna 30-jarige Fernandez heeft een nieuwe club gevonden, en wel eentje in het land waar morgen een referendum over is. Nadat hij NAC verliet ging hij zijn geluk beproeven bij Perth Glory in Australië. Dat geluk duurde ongeveer vijf maanden, waarna zijn contract werd ontbonden. Hij stapte op het vliegtuig richting Schotland, om zich bij Aberdeen (mooie stad) te laten testen. Dat bleek geen succes. Maar nu heeft hij toch een club gevonden, en dat is Stal Dniprodzerzhynsk, jazeker wel! Fernandez zal spelen met zijn vertrouwde nummer 99.

Bij Stal Dni-huppeldepup is Erik van der Meer sinds kort hoofdtrainer. Die ziet het wel zitten in Guyon en stelt hem twee belangrijke wedstrijden in het vooruitzicht: morgen het bekerduel tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk en zondag in de competitie de ontmoeting met Shakhtar Donetsk.

“Voor de beker gaat hij sowieso starten. De heenwedstrijd tegen Dnjepr hebben we met 3-0 verloren. Aangezien de kans op een plaats in de halve finale niet groot is, is die wedstrijd een goede gelegenheid te zien waar Guyon momenteel staat,” spreekt Van der Meer tegen VI zijn vertrouwen uit. Hij vervolgt op een bekende weg: “Hij maakt een gretige indruk, al kun je wel zien dat hij een tijdje geen wedstrijden heeft gespeeld, honderd procent fit is Gyon nog (…) niet. Maar dat risico durf ik wel met hem aan. In het verleden heeft hij bewezen een bal vast te kunnen houden en goals te kunnen maken. Dit seizoen speelt Stal nog maar zes wedstrijden. In die periode moeten we kijken of het van beide kanten bevalt en of we daarna eventueel met elkaar verder gaan.”

Misschien was vooraf een belletje richting Nederland of Australië slim geweest. We wensen Fernandez een vruchtbaar en vooral lang verblijf in de Oekraïne toe.

Bron: B-Side Rats, VI

 

15 Reacties op "Fernandez naar de Oekraïne"

 • Dun Diëe
  5 april, 2016 - 09:56

  Ik wordt depressief als ik die verhalen van dit soort voetballers lees… Overal uitgekotst en dan bij zo’n club in de Oekraïne aan de slag. Je moet er maar zin in hebben. Niks ten nadele van de Oekraïne, ik ben daar een paar keer geweest en heb me prima vermaakt. Maar als voetballer zul je je toch ook realiseren dat je in het afvoerputje terecht bent gekomen. Nou Fernando, succes daar. Wie weet vindt je je vorm uit je Zwolle tijd terug en heb je aan het eind van het seizoen “een mooie club” aan de lijn.

  0

  0
 • kinderkaartje
  5 april, 2016 - 12:27

  Ah, mijnheer heeft dan eindelijk zijn topclub gevonden!

  0

  0
 • Combi-Ontduiker
  5 april, 2016 - 12:45

  Toch nog ff doekoe pakken, nice.

  0

  0
 • scheppioni
  5 april, 2016 - 12:54

  Doordat meneer de eerste maanden niet fit was en NAC eerst drie keer afzegde is dit ook een groot mede factor van het degraderen van ons goeie ouwe N.A.C. !
  Even leek het erop dat juist hij ons ging redden in de nacompetitie maar nee hoor, zo’n types nooit meer in BREDA svp, daar wordt je namelijk zeer moedeloos van !!

  0

  0
 • HenkTank © 
  5 april, 2016 - 12:59

  Ik wou eerst voor stemmen, maar nu ik dit weet stem ik op zeker tegen! ;)

  0

  0
 • ome cor
  5 april, 2016 - 13:14

  Halen die gast!

  Whahahaha

  0

  0
 • Oldskool
  5 april, 2016 - 15:29

  Fernandez voor Perica is de grootste blunder van vorig seizoen.

  0

  0
 • badeend
  5 april, 2016 - 16:54

  @ Oldskool

  Ben jij er zo een die nog steeds denkt dat NAC ook maar iets te zeggen had over het wel of niet blijven van Perica?

  De grootste blunder van vorig seizoen was het aanstellen van Robert Maaskant. Dat heeft ons echt alleen maar verder in de penarie geholpen. We zaten er al flink diep in, maar Maaskant was zeker niet de man om de boel om te draaien. Mooie praatjes, ja dat wel.

  Hij trapt niet na, dat moet ik hem nageven. En ik geloof ook echt dat hij het graag wilde en er veel aan heeft gedaan. Maar geschikt was hij niet.

  Wat voert hij tegenwoordig uit? En die andere koning-van-de-professioneel-gestructureerde-organisatie, Jeffrey van As?

  0

  0
 • HenkTank ©
  5 april, 2016 - 17:56

  @badeend.

  Ze hadden op zijn minst een beter klimaat kunnen creeren zodat de kans dat hij zou blijven wat groter was geweest.

  Het aanhouden van Maaskant was na mijn mening de meest logische optie, gezien de positie waarin NAC verkeerd(e)

  0

  0
 • Cor Taxi
  5 april, 2016 - 19:49

  Man man man.Laat ie heel zijn Stamboom en landgenoten meenemen naar dat Oekraine.Ze hebben allemaal hetzelfde niveau…Allemaal kut, op Rijkaard en Gullit na.

  0

  0
 • NFE
  5 april, 2016 - 22:14

  @Cor Taxi
  Leer jij nu maar eens eerst autorijden ! Raakt bal nog lat, vrij naar JC. Droeftoeter.

  0

  0
 • De Rechter
  5 april, 2016 - 22:52

  @Cor Taxi Lekkere generalisatie. Vergeet je niet dat er ook landgenoten van hem in Breda wonen en fan zijn van NAC? Ik hou het even bij de club en ga er verder niet op in, want ik denk niet dat veel mensen op een discussie zitten te wachten die weinig met voetbal te maken heeft. Maar ik hoop desondanks dat je begrijpt wat ik er van denk.

  0

  0
 • Dutchbird
  6 april, 2016 - 01:01

  @Cor Taxi
  je komt in de buurt van het maken van oerwoud geluiden en andere vormen van rassendiscriminatie die de maatschappij niet meer pikt van ons voetbalvolk. En terecht. Tip: toetsenbord afspoelen, handen wassen en nooit meer doen.

  0

  0
 • Oldskool
  6 april, 2016 - 08:28

  @ badeend

  Perica werd op de bank gezet door een bouwvakker en wilde toen weg. Net als Ssewasekambo en Tighadouini overigens. Maaskant heeft de laatste kunnen overtuigen te blijven. Bij de eerste 2 is geen poging gedaan. Perica was best gek van NAC. Ook zonder Gudelj was hij wellicht wel gebleven als de trainer(s) het in hem hadden zien zitten.

  Hellemons snapte er geen klote van en loopt nu ergens in de jeugd TG te assisteren.
  Maaskant wilde vanuit een gesloten defensie spelen met een snelle spits met een actie vanuit de counter aanvallen (Fernandez).

  Beiden zaten keihard mis. Perica was goud waard geweest en met hem was NAC niet gedegradeerd. 200% zeker.

  0

  0
 • scheppioni
  6 april, 2016 - 12:34

  Ge hed er in mijn ogen echt wel kijk op Oldskool, ik ben er ook nagenoeg zeker van wat je aanhaalt !
  Jammer dat het zo heeft moeten lopen met degradatie(ene van de belangrijke oorzaken) mede als grote gevolg ! HUP NAC, maar niet meer veel aan terugdenken ! PROMOVEREN !!!

  0

  0