Go to Top

Henk Vos: ik wazzut nie

Henk Vos: ik wazzut nie

Henk Vos is altijd een beetje een controversiële man geweest. Tijdens zijn actieve voetbalcarrière stond Henk te boek als een keiharde werker, die met regelmaat de grenzen van het betamelijke opzocht of zelfs overschreed.

Henk deed in die tijd eigenlijk alles war fout was. Zo voetbalde hij niet alleen voor Feyenoord, maar ook voor Willem II. In die laatste hoedanigheid brak hij ooit de neus van één van de onzen, namelijk Hans van den Dungen.
In de herfst van zijn loopbaan was Henk Mr. RBC, maar hij verloet de Roosendalers toen die net zijn afbeelding op de nieuwe seizoenskaarten hadden laten drukken. Vos ging naar het in Roosendaal wat minder populaire NAC. Daar vertrok hij weer na een seizoen om na veel omzwervingen -in met name België- en 600 wedstrijden het betaalde voetbal te verlaten.

Het was lekker rustig rond de voormalige aanvaller, die tegenwoordig jeugdtrainer bij NAC is. Tot gisteren. Toen kwam naar buiten dat Vos een beveiliger op een muziekfestival zwaar mishandeld zou hebben. Henk is opgepakt en in de cel gesmeten. Daar is ie nu na een paar dagen weer uit. En hij ontkent alle aantijgingen. “Ik was niet eens bij het incident. Getuigen kunnen dat bevestigen. Ik wandelde met mijn schoonzus naar de taxi. Buiten het festivalterrein werd ik ineens door tien beveiligers tegen de grond gewerkt. Ze trapten en sloegen me. ‘Wat een flinke jongen ben jij’, riepen ze. Ik heb nu gekneusde ribben en een gaatje in mijn trommelvlies.”

Volgens de organisator van het feestje was alles een beetje anders gelopen dan zoals Henk Vos beweert. “Het was een laffe daad”, aldus de beste man. Vos en een groepje vrienden kregen volgens hem rond 02.00 uur onderling mot op het vip-deck. “Ook werden vrouwen lastig gevallen. Een beveiliger vroeg de mannen elders te gaan staan. Dat deden ze, maar op het veld vloog een van de vrienden hem aan. In zijn val heeft de verdachte de beveiliger in het gezicht getrapt. Zijn neus is verbrijzeld. Hij kan pas over vijf weken worden geopereerd.” Woordvoerder Frank Bierkens gelooft niet dat beveiligers Vos hebben mishandeld: “We werken al acht jaar met dat bedrijf. Dat zijn heel nette, rustige jongens.”

Vos houdt vol dat hij er niets me et emaken had. “Of er sprake is van persoonsverwisseling? Dat weet ik niet. Maar deze of gene heeft mij aangewezen. Ik heb natuurlijk een bekende kop.”

Vos sprak al met NAC over het voorval. Scheidend woordvoerder Perry Hendriks laat weten dat NAC het politie-onderzoek afwacht alvorens evt. stappen te ondernemen. Vos overweegt op zijn beurt om de beveiliging van het festival aan te klagen voor mishandeling. “Dit is natuurlijk vervelend voor de goede naam van NAC én die van mezelf.”

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bron: B-side Rats, BN DeStem

7 Reacties op "Henk Vos: ik wazzut nie"

 • Kinderkaartje
  23 juni, 2016 - 10:00

  Doe maar lekker focussen op het voetbal, NAC. Dit soort gezeik kunnen we er even niet bijhebben.

  0

  0
 • Babosje
  23 juni, 2016 - 10:10

  Een vos verliest nooit zijn streken

  0

  0
 • Badeend
  23 juni, 2016 - 10:18

  non-nieuws.

  Als hij schuldig is, aanklagen en goed over na denken of je zo’n man wel het voorbeeld voor je jeugd wil laten zijn. Als hij onschuldig blijkt, gewoon op zijn prestaties beoordelen.

  0

  0
 • NAC Breda F.C.
  23 juni, 2016 - 10:30

  Wie stuurt ze in het bos…

  0

  0
 • zagge
  23 juni, 2016 - 11:58

  Kunnen we het over voetbal hebben?

  0

  0
 • Belga
  23 juni, 2016 - 12:42

  Als Henk Vos inderdaad schuldig wordt bevonden. Per direct buiten keilen. Als voorbeeld voor de jeugd kan niemand dit zich veroorloven!

  0

  0
 • WW
  23 juni, 2016 - 17:12

  Jaren terug, toen de trainings- en bijvelden nog lagen waar nu de Jumbo en de parkeerplaats ligt, heb ik op een zaterdagmiddag met (ik meen) o.a. Don Leon eens een uurtje wat bier gedronken met Henk Vos. Schappelijke kerel, was gezellig. En voor aanvang van dit seizoen kwam ‘ie met de C-jeugd een kijkje nemen in het NAC Museum. Vond ‘ie duidelijk interessant.

  Van die paar ontmoetinkjes kreeg ik eigenlijk best een goeie, positieve indruk van de man.

  En beveiligers: het merendeel zijn goeie, maar er zitten er ook tussen die de boel eerder opnaaien dan de-escaleren.

  Vos beweert getuigen te hebben; dat zal dat bedrijf ook beweren. Woord tegen woord dus.
  Tenzij mijn mensenkennis me ontzettend in de steek laat, ben ik geneigd de versie van Vos te geloven.

  0

  0