Go to Top

Het was gezellig

Het was gezellig

Volendam uit is sinds mensenheugenis een gezellige toestand. Vele supporters van vele clubs vieren er hun feestje op De Dijk temidden van Volendammers en buitenlandse toeristen. Die laatsten snappen dan weer niets van die raar geklede stomdronken gekkies en andersom.

Bij NAC is dat niet anders, zij het dat we dit allemaal iets massaler doen. We waren dan ook massaal verontwaardigd, teleurgesteld en boos toen burgemeester Van dan Berg een beperkende maatregel oplegde voor de wedstrijd FC Volendam – NAC. Een auto- danwel buscombi! “Waarom”, vroeg iedereen zich vertwijfeld af. “Wat moeten wij als NAC-aanhang nog laten zien om eindelijk eens van dat gezeik af te zijn? Het gaat al jaren goed!”

Terechte vragen en terechte kritiek. Deze combi was gebaseerd op niks. Op verhalen uit een ver verleden, die zich afgespeeld hebben in andere dorpen en steden. Deze combi had geen grond en vroeg om een reactie! En die kwam er. Een verzamelcafé werd geregeld. Niet door NAC, niet door Volendam, wel door de doorgewinterde Winnie Bogers. Supporters werden opgeroepen op eigen gelegenheid naar Volendam te gaan en aan alle burgemeesters van Nederland te laten zien dat NAC-supporters leuk en gezellig zijn! Dat ze zich nergens druk over hoeven te maken. Wij zouden zelf reguleren, ons in de hand houden en er een groot feest van maken.

Nou, dat is gelukt. Voor de wedstrijd was het erg gezellig in ’t Gat van Nederland en tijdens de wedstrijd liepen NAC-supporters polonaise op Volendam tribunes. Gniffelend wreven we in onze handen. “Gotcha”, zagen we als grote titel boven een jubelend artikel op deze site staan! Wij zijn de beste supporters van het land! En wat diens meer zij.
Die titel staat er dus niet. Na de wedstrijd blijkt er toch het één en ander mis te zijn gegaan. 1 Iemand is opgepakt voor het meppen van een horeca medewerker. In een andere kroeg was er een opstootje tussen verschillende supportersgroepen, moest de ME komen en vlogen er wat ruiten uit hun sponningen. Waar wij juichend waren over onze fantastische aanhang, zat nu De Telegraaf te juichen over een nieuw sensatieverhaal over supporters. Een Volendamse kroegeigenaar kreeg zo een platform om zijn doodsangst te uiten en zijn nog grotere angst omdat die hooligans nog tot zondag zouden blijven.

Wij weten niet wat daar gebeurd is. We zullen wel weer van alles te horen krijgen over de schuld van iedereen behalve de aanwezige NAC-supporters. Iedereen was zat behalve wij, er zat geen drugs in het systeem en die ene oude garde man die opgepakt is staat inderdaad bij ons op BSR als zeer graag geziene gast te boek. Waarom hij zo boos was op de hele wereld weten wij ook niet.
Wat ook de oorzaken waren, of er nou wel of niet Ajacieden waren en of er nou wel of niet door Volendammers uitgedaagd is, of er nou wel of niet drank en drugs in het systeem zaten: dit had nooit mogen gebeuren. Sowieso niet, maar zeker niet nu, net niet op deze wedstrijddag, net niet nu met de aandacht van alle “voetbalburgemeesters”, media en politiekorpsen op ons gericht.
Dit was DE kans om die lui allemaal voor gek te zetten. Om aan te tonen dat we inderdaad geen gefrustreerde combi hoeven en dat de angst voor ongeregeldheden gebaseerd was op niets.

Helaas staan wij, als NAC-supporters, nu met zijn allen voor gek. De vingertjes zullen weer richting Breda priemen, de maatregelen om onze oren vliegen en we kunnen er niets van zeggen. Ja, het was “maar” 1 keer een voorval. Maar dat voorval gaat nog jaren tegen ons werken. Wat de aanleiding ook was.

Bron: B-sde Rats, diverse media

20 Reacties op "Het was gezellig"

 • M
  17 januari, 2016 - 15:23

  Het enige positieve aan de actie van die tien randdebielen is dat de normale supporters eindelijk openlijk afstand nemen van deze idioten. Hier en op andere sites. Zie ook hier http://www.derat.nl/int/nl/nieuws/columnlees.asp?id=312 Nu nog in het stadion

  Maar ja, onze stoere puberkern met de glimmende leider voorop heeft hun vertier weer gehad. Dat alle andere supporters daar de dupe van zijn interesseert ze geen zak.

  0

  0
 • Talent
  17 januari, 2016 - 15:41

  @NACnl en @Politie_Breda jullie weten wie die #hersenlozen zijn. Aanpakken die hap! #nacpraat

  0

  0
 • 7
  17 januari, 2016 - 15:49

  Aanpakken die halve zolen! En rap! Dit heeft niks met NAC te maken. Zet ze op een dancefeest en ze maken ruzie, zet ze in een willekeurig café en ze krijgen ruzie.

  Dit soort gasten eens goed aanpakken zoals in Engeland. Daar zitten alle uitbakken stampvol!

  0

  0
 • Koekoek
  17 januari, 2016 - 16:01

  Ritalin, coke en alcohol…. Tsjaaa dan ga je gekke dingen doen.

  0

  0
 • Paul
  17 januari, 2016 - 16:07

  Hoop heisa om niets. Al jaren mogen we haast nergens op eigen vervoer naar toe. De polonaise lopen in volendam had daar echt niets aan veranderd. Jammer van een incidentje, 3,punten en eindelijk weer eens een aantal uitsupporters mee zoals het hoort!

  0

  0
 • Nacdictive
  17 januari, 2016 - 16:39

  @Bsiderats: Amen!

  0

  0
 • Rattenkop
  17 januari, 2016 - 17:50

  Ja Paul door kneusjes zoals jij die het echt niet willen begrijpen zijn wij weer mooi de lul met zijn allen. Dit was een mogelijkheid om het tefendeel te bewijzen sukkel!

  0

  0
 • Arie
  17 januari, 2016 - 17:50

  Zonder in Volendam te zijn geweest kan ik met mn ogen dicht al aanwijzen welke gasten de ellende hebben veroorzaakt. Mag NAC wel es wat harder tegen optreden.

  0

  0
 • Paul
  17 januari, 2016 - 19:27

  @ rattenkop,

  Pardon?! Door kneusjes zoals ik? Ga al 30 jaar naar NAC en er gebeurd altijd wel wat was vroeger niet anders ja trouwens wel toen was het erger. Keur het niet goed, zoals je kunt lezen. Denk je nu echt dat we minder combi”s hadden gekregen als iedereen hossend op de dijk aan het feesten was? Kom op zeg, gebruik je verstand. Volgende keer gewoon weer een weekend volendam combi of Nie. Misschien dat Heerenveen een club voor je is?

  0

  0
 • Rattenkop
  17 januari, 2016 - 19:42

  De eerste schuld ligt bij kneusjes die het doen, de tweede schuld bij kneusjes die het goedkeuren of gedogen. Of die het normaal vinden.

  De enige vorm van geweld die gedoogd moet worden is als de kneusjes die dit zo nodig voor hun eigen kick moesten doen de tribune voor eens en voor altijd afgetrapt worden.
  Ja, de polonaise zou enorm geholpen hebben als het daarbij gebleven was. Omdat alle ogen op ons gericht waren. Was een statement van jewelste geweest.
  Nu gebeurt exact wat we niet willen. En jij kneusje Paul, vindt dat normaal. Zelfs na 30 jaar naar NAC. Je keurt het niet goed? Waar niet? Je keurt het ook niet af. Nee, voor normaal gedrag moet ik naar Heerenveen gaan? Stoere vent hoor.

  0

  0
 • Paul
  17 januari, 2016 - 19:56

  @rattenkop,

  Je moet morgen even op school extra goed opletten op Nederlandse les en dan met name bij het onderwerp begrijpend lezen knul. Ik keur het gedrag niet goed! Maar er wordt Van een mug een olifant gemaakt. Normaal is het ja dat er iets gebeurd in een uitgaansgebied, helaas maar dat is de tijd tegenwoordig. Ken je het bonus/malus systeem nog? Nooit meer iets over gehoord en al jaren geen incidenten bij uitduels en nog steeds haast overal combi’s. Heb een heerlijk weekend gehad alleen door betweters als jij wordt dat verpest.

  0

  0
 • Naccer in Mokum
  17 januari, 2016 - 19:57

  Ik vind niet dat we dit moeten bagatelliseren, maar toch hoop ik ergens dat Sjoerd dit vanavond in studio voetbal recht weet te lullen. We staan echt compleet voor lul idd, door een stel puberale mannetjes die niet eens zelfstandig de hitkrant mogen kopen. Ik weet niet precies hoe, maar zou het mooi vinden als binnen NAC iig wordt nagedacht over hetgeen gebeurd is; ik wil niet langer gestraft worden door dit soort ongein.

  Ot; er wordt hier inmiddels serieus gesproken over het olympisch stadion voor de wedstrijd tegen jong Ajax!

  0

  0
 • willem 4,5
  17 januari, 2016 - 20:36

  Dat is ook de reden waarom ik niet mee naar uitwedstrijden ga. Heb er geen zin in om tussen een stelletje dronken randdebielen te gaan staan met een IQ van 12 die het verpesten voor de rest. De overgrote meerderheid is oké. Nu is het weer voorgoed verpest de komende tijd, jammer weer een unieke kans om de beste supporters van Nederland te zijn, bedankt gajes!

  0

  0
 • Breda
  17 januari, 2016 - 20:48

  NAC – Volendam was een combi met een heleboel combi-ontduikers.
  Maar wel een combi. Toont dus aan dat die hele combi niets uitmaakt.

  0

  0
 • Johan
  17 januari, 2016 - 21:05

  Samengevat: we fucked up, niks beste supporters, geen punt gemaakt, behalve dan het gelijk can de bureaucraten bevestigd. Uh…… Bedankt medesupporters?

  0

  0
 • nacdictive
  17 januari, 2016 - 21:49

  @Breda: Wel degelijk maakt dit verschil, kaart verkoop was aangepast.. Mochten we ze op korte termijn weer treffen dan zou ik graag weer gaan maar als ik net als vrijdag geen kaart kan bemachtigen dan heeft het toch effect gehad..

  0

  0
 • oosterhout3
  18 januari, 2016 - 05:44

  heren,

  nac mag misschien volgende week maandag in het olympisch stadion spelen tegen jong ajakkes….. of weer in het altijd gezellige almere!

  die kutclub uit onze hoofdstad heeft 100 mil op de bank, maar geen fatsoenlijk veld om op te voetballen…

  0

  0
 • TheBeek
  18 januari, 2016 - 09:36

  Ach randdebielen houd je altijd. Niet alleen bij nac ook bij andere clubs.

  Gewoon opgefokte pubers die stoer willen doen.

  Helaas verpesten ze het voor de rest

  0

  0
 • scheppioni
  18 januari, 2016 - 12:40

  Hulde voor de feestende collega NAC supporters, ik neem afstand voor de eventuele raddraaiers die zich dan ook nog NAC supporter willlen noemen ! NAC is de Club een warme feestende club met positieve gedachte en zo doorgaan, dan zie je dit ook terug op het veld ! Schijt aan 2014 en 2015, HUP 2016 !

  0

  0
 • Peer11
  18 januari, 2016 - 12:44

  Tja was helaas te verwachten dat een enkeling het voor de rest zou verpesten. Als je je zo graag wil bewijzen, spreek dan ergens af in een bos en sla daar elkaar de hersens in.

  0

  0