Go to Top

Hoe gaat het met Enes Unal

Hoe gaat het met Enes Unal

Best goed, want de spits heeft met 9 basisplaatsen al 8 doelpunten gemaakt. Reden genoeg voor de jeugdopleiding van Manchester City om de spits even apart te nemen na een van de trainingen van NAC. 

De Turkse spits, die vandaag 19 jaar is geworden, wordt gezien als een van de grootste talenten die zijn land de afgelopen jaren heeft voortgebracht. Om die reden besloot City hem in de zomer te contracteren. Na zijn debuut in de voorbereidingen werd de spits al snel weer uitgeleend.

De goalgetter wilt promoveren bij de club die hem sinds februari leent van zijn werkgever, zichzelf ontwikkelen en beter terugkeren bij de City Football Academy zodat hij ooit kan doorbreken in het eerste elftal van The Sky Blues.

Maar voorlopig is Enes gelukkig in Nederland en bij NAC. “Ik kan zeggen dat alles goed gaat voor mij in Nederland. Breda is een prachtige stad met leuke, sociale mensen, maar bovenal ben ik blij dat ik kan spelen en veel scoor. Dit is het belangrijkste voor mij.” De jongeling is wel onder de indruk van NAC en haar supporters. “In onze thuiswedstrijden spelen we in een echt indrukwekkende sfeer. Ik heb een goede onderlinge relatie met de fans – ze zijn gepassioneerd en dat ben ik ook richting hun.”

Toch blijft het grote doel van Ünal debuteren en spelen voor Manchester City. Hij was daarom ook blij om met zijn huidige ploeg even terug te keren naar “zijn” City.  “Het was leuk om terug te komen en te trainen in Manchester City Football Academy, maar ik vond het jammer om weer te vertrekken. Ik wil er zo snel mogelijk permanent heen.”

Een ambitieuze knul die Ünal. Hopelijk komen zijn wensen uit, te beginnen bij de promotie met NAC.

Bron: B-Side Rats, mcfc.co.uk

7 Reacties op "Hoe gaat het met Enes Unal"

 • JohnFe
  10 mei, 2016 - 17:29

  Congrats Enes !

  0

  0
 • scheppioni
  10 mei, 2016 - 20:10

  Hij kan het met de beste bedoelingen alleen ook niet, wanneer er vrijdag vier bij NAC bij lopen met dunne poep in de broek om te verliezen, dan wordt het een lastig verhaal !!
  Gezien de laatste wedstrijd tegen go ahead, de gaten tussen de linies bij ons NAC was rampzalig, hopelijk net op tijd veel van geleerd !

  0

  0
 • Oldskool
  10 mei, 2016 - 20:31

  Unal is de sleutel tot promotie. Deze week 19 geworden maar totaal onmisbaar. Nu al.
  En zeker met Ars om hem heen moet je gewoon 2 goals per wedstrijd maken. En dan promoveer je.

  0

  0
 • scheppioni
  10 mei, 2016 - 21:02

  Tis eigenlijk best simpel he Oldskool, gelijk heb je, maar je moet het wel met hele team erachter staan en laat dat nou net het probleem zijn bij ons NAC, niet iedere NaCCer speelt met deze overtuiging helaas !!

  0

  0
 • Dutchbird
  11 mei, 2016 - 01:20

  Ik hoop voor hem en voor ons dat hij over een jaar wordt teruggeroepen voor MU1

  0

  0
 • Dutchbird
  11 mei, 2016 - 01:20

  MC1 bedoel ik

  0

  0