Go to Top

“Ik zit met de gebakken peren”

“Ik zit met de gebakken peren”

Waar de identiteit van de Osse bommenwerper al lang bekend is bij de politie, loopt de beste man nog steeds vrij rond en dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Om even je geheugen op te frissen, tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Oss werd een stuk vuurwerk vanuit het uitvak in vak I gegooid. Een stoel ontplofte en de fotografen die er vlakbij stonden hadden geluk dat ze niet gewond zijn geraakt door rondvliegende scherven.

Een van die fotografen, Huub Schouten, heeft nog steeds gehoorproblemen door de knal. Tevens heeft hij psychische klachten overgehouden aan een wedstrijd waar vooraf niemand problemen verwachte. “Mijn gehoor is flink beschadigd, het is een drama. Het is aanklooien, want ik heb ineens een handicap. Ik hoor met allebei de oren bijna niets meer.” Aldus Schouten tegenover Omroep Brabant.

“Het heeft iets met mijn gehoorbeentjens te maken. Ik wacht momenteel op een oproep van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Waarschijnlijk wordt het opereren. De angst zit er bij mij goed in. Het spookt in mijn hoofd. Als er ’s nachts buiten een deur dicht geslagen wordt, dan zit ik rechtop in bed van angst.”  En dan is hij er nog ‘goed vanaf gekomen’ aangezien de scherven voor meer lichamelijke schade hadden kunnen zorgen.

Collega Gino Oudheusden is ook verbaasd over het feit dat de dader nog niet gepakt is. “Ze gooiden gewoon een halve granaat achter mijn rug. Een stoeltje vloog maar net over mijn hoofd. Hoe ver moet het gaan, willen ze de dader pakken? Ik heb wel aangifte gedaan en ze hadden ook wel iemand op de korrel. Maar te weinig bewijs, geloof ik.”

Gino verteld verder over zijn klachten. “Ik heb niet zo veel problemen als Huub. Ik heb mijn gehoor wel laten meten en daar zat toen wel een dipje in. Ik moet eigenlijk nog een keer langs de dokter. Kijken hoe de zaken er nu voor staan met mijn gehoor. Hoe erger mijn schade is, hoe meer ze er misschien achteraan gaan.” Huub is er dus duidelijk slechter aan “Ik zit met de gebakken peren. Ik heb veel kosten gemaakt, op wie moet ik dat nu verhalen? Afgezien van de vraag of het met mijn gehoor nog goed komt.”

Vanuit de politie komt slechts de volgende verklaring. “Er is inderdaad nog geen arrestatie verricht, maar er is wel zicht op een verdachte. Er is alleen nog niet voldoende bewijs. We zijn dat aan het verzamelen.” Wat opzicht vreemd is, want met alle videobewaking van tegenwoordig en de filmpjes van andere Top FC Oss supporters is er toch zo te zien wie wat gedaan heeft?

Bron: B-Side Rats, Omroep Brabant

15 Reacties op "“Ik zit met de gebakken peren”"

 • Lejad
  11 augustus, 2016 - 11:31

  Bellen achter het stuur: 360€
  Door rood rijden: 240€

  Poging tot doodslag: geeft niks hoor

  0

  0
 • Eddie_V
  11 augustus, 2016 - 11:33

  Toch raar, normaal zijn ze er als de kippen bij om de voetbal “supporter” aan te pakken, nu kunnen ze een keer een terecht statement maken en laten ze het afweten….

  Hoop vooral dat het met de fotografen goed komt

  0

  0
 • Maarten
  11 augustus, 2016 - 11:36

  Hoho, Lejad. Een boete uitschrijven van zonder gordel rijden, lampje kapot en je rijbewijs niet bij is vele malen eenvoudiger. Flitsen achter een boom en struik vele malen leuker. Moeten ze echt iets gaan doen, tja dat wordt lastiger. Daarom zijn hun salaris ook lekker laag, en terecht dan dus. Flikkers.

  0

  0
 • AchneeOhja
  11 augustus, 2016 - 12:04

  Naccers steken (sfeer)vuurwerk afsteken tijdens een wedstrijd, geldboetes, stadionverboden en weet ik wat, eerste beste idioot van een uitclub gooit met vuurwerk in het nacstadion, niks aan het handje … Lekker bezig!

  0

  0
 • Jf
  11 augustus, 2016 - 12:06

  @maarten je taalgebruik zal te wijten zijn aan je verstandelijke beperking maar doe ondanks dat toch even normaal.

  Justitie bepaald het onderzoek en of er genoeg bewijslast is of niet.

  0

  0
 • Uit je Naaht
  11 augustus, 2016 - 12:06

  Uiteraard maakt het mij ook boos als iemand zo te grazen wordt genomen terwijl de dader niet direct gepakt gaat worden. Het gaat tegen je gevoel voor rechtvaardigheid in.

  Toch wil ik het wel opnemen voor de rechtsstaat, want dat is waar het hier om gaat. Zorgvuldigheid is van bijzonder groot belang en ook het principe van onschuldig tot schuld bewezen is, is een groot goed. Dat leidt vaak tot onhandige situaties in specifieke gevallen, maar het maken van een uitzondering ondermijnt het systeem als geheel. Kortom: de rechtsstaat functioneert zo goed omdat er strikte regels aan gebonden zijn. Soms is het wellicht beter om die regels even te laten varen in een specifiek geval, ware het niet dat je dan het systeem uitholt en met een disfunctioneel rechtssysteem blijft zitten.

  Ik neem aan dat er getuigen worden gezocht, wat het lastig maakt. Juist gezien de ernst van de zaak (het verhalen van een handicap is vrij serieuze business, de dader gaat daar waarschijnlijk zijn leven voor bloeden, wat zijn eigen domme schuld is) kun je je geen misstap in de rechtsgang veroorloven.

  Mensen die boos zijn over verkeersboetes raad ik aan de statistieken van het aantal verkeersdoden in Nederland eens goed te bestuderen. Als er iets is dat goed geregeld is (van verbeterde wegen, via Europese veiligheidsregels voor auto’s tot verkeersboetes) is het de Nederlandse verkeersveiligheid wel…

  Ondertussen zit Huub Schouten inderdaad met de gebakken peren. Geen politieagent, Officier van Justitie of rechter kan zijn handicap terugdraaien. De klootzak moet gepakt worden, en Huub ‘schadeloos’ stellen, dat is duidelijk. Maar om nu weer het Nederlandse jusitiële systeem te gaan bashen heeft echt geen zin. Klootzakken, domme idioten en onrecht bestaan, maar dat is niet de schuld van justitie – zij zoeken slechts een oplossing die rechtvaardig mógelijk is.

  Sterkte Huub!

  0

  0
 • Nacfem
  11 augustus, 2016 - 12:14

  @maarten Bah!
  Ik ben blij dat ze er zijn! Dat er adequater gehandeld mag worden, ben ik met je eens. Maar het feit dat je geflitst wordt is toch echt je eigen fout, rij jij niet te hard zitten ze mooi voor piet snot in die bosjes.
  On topic: ik hoop dat die gast gepakt en flink gestraft gaat worden. Zo lastig kan dat toch niet zijn met 50 man in het vak.

  0

  0
 • Dun Diëe
  11 augustus, 2016 - 12:35

  Tja die simpele en te hoge verkeersboetes zijn makkelijker te bewijzen dan iemand die uit een grote groep mensen een vuurwerkbom gooit. Zoals uit je naaaht al zegt is het wel de bedoeling dat er geen fouten gemaakt worden, anders zit de fotograaf pas echt met de gebakken peren als er uiteindelijk niemand veroordeeld wordt. Dus tja… Geduld hebben is lastig in die situatie maar het moet op termijn toch allemaal goed komen. Sterkte aan de fotografen.

  0

  0
 • G00Ser
  11 augustus, 2016 - 12:37

  @ Maarten,

  Ik denk dat je toon anders is wanneer je ze echt nodig hebt. Als je een dagje met ze mee zou lopen, zou je wel anders praten. En nee, ik werk niet bij de politie.

  0

  0
 • VAKKIE-G
  11 augustus, 2016 - 12:51

  A.C.A.B

  0

  0
 • scheppioni
  11 augustus, 2016 - 12:55

  Tis wel vaak wat met dat oss hier, 1987 zal ik ook nooit meer vergeten in de kuip met het ned elftal, toen ook al zo’n idioot !

  0

  0
 • Reflektor
  11 augustus, 2016 - 18:30

  Schep toen was ik in de kuip, ik mocht mee met mijn oom en tante als klein jochie.

  0

  0
 • Casey.
  11 augustus, 2016 - 19:21

  Huub sterkte en Corrie ook.Vanuit Oosterhout.

  0

  0
 • scheppioni
  11 augustus, 2016 - 20:05

  @ Reflektor
  Wij waren toen met een vriendengroep er ook eind tieners en waren aan het feest aan de andere kant in het stadion achter de goal, voor ons leek het wel of het stadion aan die kant in stortte en dan hoor je hem later in een docu stamelen die halve zool j.staal, ik had niet in de gaten wat ik gefabriceerd had, wat voor een ontiegelijke sukkel ben je dan, hij is er nog veel te goed van af gekomen, typisch weer nederland hij mocht nog in Cyprus bij die Charitoux op bezoek ook nog, moet niet gekker worden hier !

  0

  0
 • Nacdictive
  12 augustus, 2016 - 08:44

  De politie werkt met een structurele onderbezetting en dan is het een kwestie van prioriteiten… Helaas, en dat is dieptriest, heeft dit geen prioriteit, ook vanwege de bewijslast en administratieve rompslomp.
  Hopelijk wordt de dader alsnog gepakt!!

  0

  0