Go to Top

Interview met Jeffrey van As

Interview met Jeffrey van As

Vandaag een groot interview met Jeffrey van As in de papieren versie van De Stem. Komt ie:

– de selectie is geslonken naar 21 spelers. Robert Maaskant maakt zich zorgen. Deel jij zijn ongerustheid?

“Als je ons ziet spelen tegen Sivasspor, dan staat daar toch gewoon een goed elftal? En we gaan er van uit dat er nog één à anderhalve speler bij komt. Ik zie ook andere ploegen zoals NEC, Roda JC, Vitesse, noem maar op. Zelfs Ajax en PSV moeten terug. De onderlinge verhoudingen zullen dus niet veranderen en onze doelstelling blijft dus hetzelfde. Zit alles mee, dan word je achtste, zit het tegen dan eindig je iets lager.”

– De eerste tegenvaller is al een feit. NAC begint op -1

“We hebben de CFK regels overtreden, dan verdien je deze straf. Dat neemt niet weg dat het niet goed uit komt, gezien onze moeilijke seizoensstart met duels tegen AZ en FC Utrecht. Maar we kunnen bij de KNVB niet eisen dat we tegen pakweg Excelsior of De Graafschap mogen beginnen.”

– NAC is kwetsbaar bij blessures en schorsingen

“Daarom moeten we er voor zorgen dat we fit blijven en minder rode kaarten pakken dan vorig jaar.”

– Dat klinkt makkelijk

“Ja, maar zo is het wel. Vanaf januari, toen de financiële perikelen aan het licht kwamen, was het onrustig bij NAC. Reken maar dat zoiets zijn uitwerking heeft binnen d elijnen. Denk je ook niet dat spelers het vervelend vinden om te lezen dat sommigen te veel zouden verdienen, dat er gesaneerd moet worden? Dat soort dingen heeft allemaal meegespeeld in de teleurstellend tweede seizoenshelft.”

– Zoals ook accomodatie in Zundert voor velen een doorn in het oog is

“Ook ik ben van mening dat NAC in Breda hoort te trainen. De feiten zijn echter dat er een 10-jarig contract ligt. En los van die kleed- en medische voorzieningen, zijn de velden er perfect. We zijn druk in overleg met de gemeente Zundert om er een eredivisiewaardig complex van te maken.”

– De man die verantwoordelijk is voor de problemen, Theo Mommers, is weg. Net als Earnest Stewart. Heb jij zelf overwogen om op te stappen?

Nee, ik loop niet weg voor problemen. Ik heb met een club gesproken (ADO Den Haag), maar dat was oriënterend. En wat betreft Mommers: er zijn dingen gebeurd die niet hadden gemogen, maar hij heeft ook veel goeds gedaan. Ik ben niet iemand die naschopt. Dat Earnest naar AZ is vertrokken is vanuit zijn oogpunt begrijpelijk, maar jammer voor NAC. Hij heeft veel betekend.”

– Jullie werkten op basis van gelijkwaardigheid, maar nu draag jij de verantwoordelijkheid. Is dat moeilijk?

“Nee. De werkwijze zal niet veranderen, aangezien Earnest en ik 4 jaar lang op één lijn zaten. Bovendien hebben we met Frans Bouwmeester, Addy Brouwers en tot voor kort Jacques Visschers goede adviseurs. Dat ik een ander type ben dan Earnest, dat is duidelijk. Ik ben explosiever. Mensen vinden mij of aardig of niet aardig. Dat boeit me niets. Ik ben hard voor anderen, maar ook hard voor mezelf. En eerlijk. Het is niet zo dat wij afscheid nemen van Patrick Zwaanswijk om dat we hem geen aardige jongen vinden, maar omdat we andere plannen hebben. Kijk, voor de buitenwereld doe je het toch nooit goed. Maar je moet wel beslissingen durven te nemen.”

– Over de toekomst van de jeugdopleiding bijvoorbeeld. Nog steeds breekt er weinig jeugd door naar NAC 1

“En daarom stond ik ook achter het plan om samen met Willem II en RKC tot één opleiding te komen. Met twee eredivisieclubs sta je sterker dan alleen of met bijvoorbeeld RBC, dat het moeilijk heeft. De sentimenten snap ik wel. Die waren er ook toen Twente en Heracles samen gingen werken, maar daar staat nu wel een prachtige academie. Bij ons is de stap tussen A1 en het eerste te groot. Ik durf wel te stellen dat wij met onze beperkte mogelijkheden het maximale uit de jeugd halen. En daar is hoofd opleidingen Joop Korebrits belangrijk in. Met jongens als Gudelj, Bayram en Bouwman hebben we toch 3 jongens bij NAC 1. Het zijn echter nog geen volwaardige eredivisiespelers. Alex Schalk is ook zo’n talent Dolgraag zou je zo’n speler vastleggen, maar als het geld er niet is, dan houdt het op.”

– Hoe zie jij de toekomst van de jeugd?

“Voorlopig heb ik een beloftenteam ingevoerd, dat apart traint om doorstroming te vereenvoudigen en blessures bij NAC 1 op te vangen. Maar alle opties liggen voor mij open. Zelfstandig doorgaan of samenwerken. Eerste stap is een goede jeugdaccomodatie. Met de TVC velden, die we nu kunnen gebruiken, zijn we heel blij.”

– Je contract loopt tot 2012. Waar staat NAC over twee jaar?

“We merken dat NAC populair is. Kees Luijckx heeft een prima salaris, maar had bij gelijkwaardige clubs meer kunnen verdienen. We hebben gewoon een duidelijk verhaal. Kees weet bijvoorbeeld dat we hem op termijn als opvolger van Rob Penders zien. Ook het Avondje NAC is nog steeds een sterk wapen. Het is hier vanaf de tribunes toch een stuk feller dan elders. Spelers die de keus hebben kiezen echt eerder voor ons dan voor, pakweg, NEC of Willem II. Het gat dichten met Groningen en Heerenveen, die in hun gebied nauwelijks concurrentie hebben, zie ik echter niet snel gebeuren. Halen we met NAC nu en dan eens de play offs, dan doen we het goed.”

Bron: B-side Rats, Stem

45 Reacties op "Interview met Jeffrey van As"

 • Anti
  27 juli, 2010 - 11:11

  1 à 1,5 speler ben benieuwd misschien Johnny van beukering?
  Wat een fout antwoordt? Ik zou het goed vinden als NAC van hooijdonk een rol binnen NAC zou bieden

  0

  0
 • Gilze
  27 juli, 2010 - 11:14

  Haha ja 1 a 1.5 speler. Ach ik blijf bij mn punt dat ik het een arrogante zelfingenomen vent blijf vinden. Zoek liever iemand met echt verstand van zaken en connecties binnen het voetbalcircuit.

  0

  0
 • 7
  27 juli, 2010 - 11:23

  Ik heb totaal geen vertrouwen in van As. Vindt zichzelf belangrijker dan de club.
  Luickx kwam ook naar NAC omdat ze bij ons strooien met tekengeld. Als je bij nac 2 ton kan pakken en een halve ton tekengeld dat ist niet zo moeilijk als je ook voor 1,5 naar NEC kan en voor 2 naar Grunn.

  En 1 1/2 speler? wat is dat voor stierenschijt?

  0

  0
 • Ruben
  27 juli, 2010 - 11:26

  Je kunt lullen wat je wilt, maar van As geeft hier boven gewoon een duidelijk verhaal. NAC heeft op het moment geen enkele stuiver om spelers vast te leggen. Laten we daarom stoppen met het zeggen van: die doet het niet goed en die moet oprotten.

  0

  0
 • rich-d
  27 juli, 2010 - 11:28

  @ Ruben

  Nac heeft geen geld.. Dus misschien verstandig om spitsje te huren?

  0

  0
 • Elmo
  27 juli, 2010 - 11:30

  Waar ik nou altijd zo enorm benieuwd naar ben is het CV van deze beste man, opleidingen e.d. die hij heeft afgerond waaruit blijkt dat hij geschikt is voor deze functie. Heeft iemand hier antwoord op?

  0

  0
 • Willem
  27 juli, 2010 - 11:34

  Ik hoop dat Van As niet dezelfde fouten maakt als die domme, zakkenvullende en arrogante STEWART. "SAMEN ZATEN WE 4 JAAR OP DEZELFDE LIJN" is een zorgelijke uitspraak. NAC heeft echte professionals nodig, die de club beter maken.

  0

  0
 • Smikkelhut
  27 juli, 2010 - 11:35

  anderhalve speler?

  0

  0
 • flappy
  27 juli, 2010 - 11:35

  Op het punt van de jeugdopleiding ben ik het met van As eens, maar die plannen en keurige onderbouwing schrijf ik meer aan Stewart toe.

  Van As is een grote kletskous. Haagse bluf en een arrogante kop. “We kunnen het gat niet dichten met Groningen, omdat die minder concurrentie hebben” Ga eens na hoeveel west brabant en groningen wonen, dan kom je erachter dat dit nergens op slaat.

  Verder liegt van As dat het gedrukt staat. Jarenlang gaf NAC aan dat er een salarisplafond is van 250.000. Leonardo en Amoah bleken veel meer te verdienen. Verder kreeg Snoyl (en veel anderen) hoge tekengelden. Men komt dus echt niet voor de ambiance naar NAC, maar gewoon voor de centen. Wat een schijnheilige bullshit. Probeer ons supporters maar stroop rond de mond te smeren.

  0

  0
 • Ruben@rich d
  27 juli, 2010 - 11:37

  Dat zou gezien de huidige omstandigheden een goede mogelijkheid kunnen zijn. Een optie zou Sjoerd Ars of manucharyan zijn, maar goed, ik als supporter heb makkelijk praten. Het afgelopen jaar zijn wat fouten gemaakt, mensen moeten alleen niet vergeten dat NAC goed heeft gepresteerd met beperkte middelen. Kijk naar clubs als ADO(van der kallen), AZ(Dirk schirringa), Fc Utrecht(frans van seumeren, Roda jc(Nol Hendriks), NEC(marcel boekhoorn) die hebben alleen gepresteert d.m.v. van een (ex)-suikeroom. Als NAC supporer mag je daarom ook trots zijn op het gevoerde beleid!

  0

  0
 • mnac
  27 juli, 2010 - 11:37

  1,5 speler? Wat een gelul. Heeft hij zeker van ons financiele wonder Willem Reijn :-).
  Had de vraag niet moeten zijn waar denk je dat jezelf zit over 2 jaar?

  0

  0
 • flappy
  27 juli, 2010 - 11:44

  Er waren veel blessures in januari door de financiele problemen? Hoe verzin je het?!!

  Destijds riep Theo toch nog dat we kerngezond waren. Continuiteitsfoutje?

  0

  0
 • Wanny
  27 juli, 2010 - 11:47

  1,5 speler zou best kunnen. Eentje nu en eentje vanaf de winterstop.

  Helaas zitten de meeste volgers hier alleen om onder elk nieuwsbericht een zeikreactie te zetten. Er staat mijns inziens weinig verkeerds in dit interview. Een duidelijk en terecht verhaal van Van As.

  0

  0
 • flappy
  27 juli, 2010 - 11:53

  @ wanny

  Ik vind de opgaaf van reden dat spelers naar NAC komen niet kloppen. Jij wel?

  De reden van blessures vind ik ook nogal opmerkelijk. Jij niet? Hopelijk weet Maaskant over te brengen dat domme rode kaarten nogal funest kunnen zijn met zo’n smalle selectie.

  Als Leonardo een koopstoot uitdeelt tijdens een oefenwedstrijd tegen de Turken zou hij dit gelijk de kop in moeten drukken. Het is toch zonde als je hierdoor in de competitie duurbetaalde spelers niet kan gebruiken.

  0

  0
 • Arie Ripzaad
  27 juli, 2010 - 12:16

  Zeg,

  Die 'halve speler' zal wel goedkoper zijn zekerz ??

  Man, man wat een niveau, en dat is onze nieuwe TD ?

  0

  0
 • scheppioni
  27 juli, 2010 - 12:26

  Het komt bij mij zo over, 'van ach ik zit hier toch goed, ik zie het allemaal wel' ! Wij als supporters hebben passie voor onze club, de spelers op zijn tijd ook (vites uit effe niet meegerekend), nu nog de verantwoordelijke mannen en we hoeven in ieder geval niet meer in de min te beginnen !

  0

  0
 • sNACbar
  27 juli, 2010 - 12:38

  Verspilde moeite

  0

  0
 • hedu
  27 juli, 2010 - 12:47

  Wat een lulkoek.

  0

  0
 • the don
  27 juli, 2010 - 12:48

  kan me niet voorstellen dat we iets aan van as gaan hebben komende periode.

  0

  0
 • Wanny
  27 juli, 2010 - 13:18

  @ Flappy

  Jij vindt het niet kloppen, dat wil niet zeggen dat het niet klopt.

  0

  0
 • @wanny
  27 juli, 2010 - 13:29

  @wanny dus als jij het wel vindt kloppen, klopt het wel hhaha. Familie van v as toevallig?

  0

  0
 • scouting nederland
  27 juli, 2010 - 13:37

  Was er al bang voor. De enige USP die deze lui naar spelers brengen is het publiek. Niet een hoog gekwalificeerde trainersstaf of de aankomst van andere echte toppers waar de spelers wat van kunnen leren. Het interview ademt geen enkele ambitie uit, ze zijn helemaal niet bezig om financieringen te vinden voor twee-drie aankopen die ons NAC structureel op een hoger plan zetten. Het blijft een armoedig verhaal met in de praktijk het schooien naar spelers die dik in de dertig zijn en nog niet onder de pannen. Drama dit.

  0

  0
 • mnac
  27 juli, 2010 - 13:45

  Misschien komen er wel drie spelers haverwege het seizoen dan is het toch ook 1,5? Wat een niveau zeg. Daaag Wanny!

  0

  0
 • Willemf5
  27 juli, 2010 - 14:20

  Wat een lulverhaal…

  0

  0
 • Martin Duran
  27 juli, 2010 - 14:34

  Die man kan een hoop lucht verzetten zonder iets nuttigs te zeggen, als dit de nieuwe trend is dan kunnen we ons opmaken voor een lachwekkende TD die zich in rap tempo voor lul gaat zetten in heel voetballend nederland.
  De onzekerheid druipt er vanaf en hij voelt zich nu al door een minderheid gesteund, en loopt vreemd om zich heen te slaan, met woorden als het boeit me niks..pppffffff

  Beste Jefrey, jij gaat ons NAC niks goeds brengen, dat weet jij!, dat weet iedereen!, ga lekker naar ADO en laat NAC aub eens een fatsoenlijke vent neerzetten op een van de belangrijkste plaatsen binnen de club.

  0

  0
 • Willemf5
  27 juli, 2010 - 15:35

  Ook het gezeik dat er minder kaarten moeten worden gepakt, slaat helemaal nergens op! Hoe lager je eindigt, hoe meer kaarten je pakt. Statistisch gezien klopt dit.. En ik denk niet dat NAC het van het combinatievoetbal moet hebben…

  0

  0
 • nac6
  27 juli, 2010 - 15:58

  wat een lulverhaal gelukkig is het maar een tussenpaus tot pierre van hooydonk het stokje overneemt als ze mommers hebben ontslagen op als hij opstapt theo oprotten.

  0

  0
 • martie
  27 juli, 2010 - 18:32

  NAC heeft wel geld voor Alex Schalks want ze kunnen ook anderhalve speler kopen.dus mijn advies Alex behouden en staks stevig aan hem verdienen.

  0

  0
 • Baljuw
  27 juli, 2010 - 18:59

  Dat er nog mensen zijn die in dit lulverhaal van van As trappen is werklijk niet te geloven.
  Van As:"Alex Schalk is ook zo’n talent. Dolgraag zou je zo’n speler vastleggen, maar als het geld er niet is, dan houdt het op.” Maar ondertussen weer wél proberen om dertigers als Boukhari en of Caluwé vast te leggen!!!

  0

  0
 • Nijlpaard
  27 juli, 2010 - 19:15

  @Elmo

  Laat ik eens beginnen met te vragen welke opleidingen jij dan wel niet hebt genoten en met succes hebt afgerond.
  Weet jij welke opleidingen Marcel Brands,Earnest Stewart,Leo Beenakker etc.etc. hebben genoten? En kun jij mij zeggen welke opleiding er voor een technisch directeur betaald voetbal vereist is?
  Geef van As gewoon een kans en beoordeel hem op zijn daden en niet op vooroordelen die sommigen op deze site hebben.
  Vaak is het zo dat personen die zelf heel snel met een hoop kritiek komen hier als het hun zelf betreft heel slecht tegen kunnen!!

  0

  0
 • Mnac
  27 juli, 2010 - 19:29

  @Baljue Inderdaad gewoon lulkoek!
  @Nijlpaard sommigen op deze site? Een enkeling niet zul je bedoelen.

  0

  0
 • Elmo
  27 juli, 2010 - 19:35

  @ Nijlpaard.. volgens mij is het niet meer dan een normale vraag voor iemand die op zo'n plek binnen zo'n grote organisatie bekleedt. Of zou jij als baas van ik zeg Philips ook iemand voor een hoge functie aannemen die de MAVO niet heeft afgemaakt en heel z'n leven heeft staan vakkenvullen bij de AH?

  Ik geef nog geen enkele vorm van kritiek, maar op een functie als deze dienen we toch gewoon professionele mensen te hebben en niet mensen aan te nemen omdat ze zo leuk konden voetballen ofzo?? Vandaar mijn vraag wat van As heeft bereikt in zijn carriere waardoor hij geschikt is voor deze positie, niet meer dan een normale vraag die je bij iedere sollicitatie krijgt.

  0

  0
 • sNACbar
  27 juli, 2010 - 19:57

  anderhalve speler?

  Hij doelt met die halve een type als kabouter Wesley

  0

  0
 • sNACbar
  27 juli, 2010 - 20:03

  Jeffrey Kooistra bekleed bij RBC een zelfde soort functie.

  Laten we maar stellen dat het bestuur ook verjongd heeft.

  0

  0
 • Hoi
  27 juli, 2010 - 20:12

  Oei, oei oei, lieve vriendjes en vriendinnetjes, wat een kortzichtigheid.

  Alex Schalk vast leggen is leuk. Maar er is geen geld voor. Want we moeten op dit moment het eerste elftal versterken. En dat doe je niet met Alex Schalk.

  Voor de graag willen wetenden: Van As heeft een HBO diploma richting bedrijfseconomie. Behaald tijdens zijn actieve voetbalcarrière. Dus behalve ongefundeerd op de man gaan zitten schelden heef hij feitelijk wel degelijk wat in zijn mars.

  0

  0
 • Elmo
  27 juli, 2010 - 20:16

  @ Hoi: bedankt, dat is het enige wat ik wilde weten, vind het niet meer dan normaal dat mensen op dit niveau ook over papieren beschikken die er toe doen en dat is dus blijkbaar zo.

  0

  0
 • Mnac
  27 juli, 2010 - 21:28

  @Hoi Niet dat ik het niet geloof maar hoe the hell weet jij dat?
  Hij heeft geen linkedin en een biografie met deze info is ook niet beschikbaar. Maw volgens mij is deze info niet openbaar….

  0

  0
 • Hoi
  27 juli, 2010 - 22:27

  Ik weet alles. Je mag me ook God noemen als je dat prettiger vindt.

  0

  0
 • jan-dorstig
  27 juli, 2010 - 22:52

  @ scouting nederland

  Je zit toch in het geld als ik het goed heb begrepen? Kan jij niet iets lekkers regelen dan voor NAC? Dan zijn alle problemen ver opgelost.

  0

  0
 • papaedje
  28 juli, 2010 - 07:36

  wat een slap en standaard interview zeg en dat noemt zich een TD
  inpakken en weg ermee. Stuur van As lekker mee met het zeil meisje Laura

  0

  0
 • geelzucht
  28 juli, 2010 - 09:39

  Het samenwerken met de kruiken en RKC geef jezelf je tekortkomingen aan. Er staan mensen aan het roer die puur salaris verkwisten, maar geen meerwaarde hebben in het opleiden en het beter maken van de jeugd.

  Waar ik ook zeker niet goed van word is NAC heeft geen geld. Nooit jezelf eens afgevraagd waarom NAC geen geld heeft?
  Verkeerde spelers aantrekken ( We nemen geen Huntelaar, maar een Rigters), V Nistelrooy afgetest en een Pinas,Pollack en een Cairo halen.

  Daarom is er geen geld!!

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  28 juli, 2010 - 10:07

  @geelzucht
  Gelukkig was jij erbij toen Huntelaar en v. Nistelrooy gescout werden. Gelukkig weet jij precies hoe en waarom deze spelers toen niet geschikt leken.

  En wat jammer dat ze het jou niet gevraagd hebben destijds, want jij kan in de toekomst kijken, hè ?

  Lekker goedkoop om zo tegen je club aan te schoppen. Bahbah

  0

  0
 • Hoi
  28 juli, 2010 - 11:53

  @ papaedje

  Och jee, hoor dan. Dus een journalist stelt de verkeerde vragen en dan moet Van As opdonderen?

  Jongejonge, soms blijf ik me verbazen over aangedragen argumenten en de stommiteit er van.

  0

  0
 • Leur Noord
  28 juli, 2010 - 17:20

  Ik kan er niks aan doen maar ik denk dat van As toch wel een NAC hart heeft, en weet waar hij mee bezig.
  En stel hij heeft daar een diploma voor: zou hij dan ook ergens ervaring opgedaan hebben op die functie.

  0

  0
 • Nijlpaard
  28 juli, 2010 - 18:32

  @ Elmo

  Mijn vraag was dan ook welke minimale opleiding je moet hebben om technisch directeur van een voetbalorganisatie te kunnen worden.Dat zul jij ongetwijfeld weten.
  En iemand die zijn hele leven vakken bij AH heeft gevuld kan al helemaal geen technisch directeur meer worden want die is dan uiteraard niet meer onder ons.

  0

  0