Go to Top

KNVB: Uitfans weren bij risicoduels

KNVB: Uitfans weren bij risicoduels

Is dat wat zeg. Word je eerst 93 minuten aan je ogen gepijnigd door je eigen club, vervolgens komt de voorzitter van de KNVB erover heen met een hoop onzin.

De bekerfinale gaat dit jaar tussen Feyenoord en Ajax en het hele land lijkt hier door in rep en roer te zijn. Vervolgens wordt deze wedstrijd als voorbeeld gesteld voor alle andere en dus moet het allemaal anders. De KNVB speelt weer met de gedachte om geen uitfans toe te staan bij alle risiscowedstrijden. Dat betekent dus geen Willem 2 – NAC meer voor NAC supporters.

Kessler hierover: “Als we bijvoorbeeld bepalen dat FC Twente – Ajax een risicowedstrijd is, dan gaan er geen supporters van Ajax mee. Langzamerhand is het tijd dat we er eens over na gaan denken of we dit soort toestanden met hooligans nog wel verantwoord vinden. We moeten de clubs maar eens voorhouden of het niet verstandig zou zijn dat we in de toekomst bij risicowedstrijden ook in competitieverband gewoon geen supporters van de bezoekende club meer meenemen. Daar moeten de clubs maar eens ernstig over gaan nadenken.”

Eerder deze week kwamen er al geluiden door dat de KNVB de bekerfinale vanaf volgend seizoen over 2 duels wil laten spelen.

We kijken al reikhalzend uit naar 1 september, de dag dat Henk Kessler er mee stopt bij de KNVB.

30 Reacties op "KNVB: Uitfans weren bij risicoduels"

 • Willemf5
  14 april, 2010 - 09:00

  Idd niet goed te praten dat zo'n grote veiligheidsoperatie nodig is voor de bekerfinale. Maar ga nu niet alle supporters benadelen! Zorg nu gewoon dat die klootzakken een keer worden aangepakt en niet met van die halfbakken voorwaardelijke straffen…

  0

  0
 • Gilze
  14 april, 2010 - 09:01

  Wat is het toch een achterlijke vent, ik snap niet dat er bij dat clubje niemand zn bek eens opentrekt over dit soort aanfluitingen.

  0

  0
 • Henk
  14 april, 2010 - 09:08

  Dit hebben we nou grotendeels aan onze vriendjes uit amsterdam en rotterdam te danken.
  Omdat zij zich nooit is fatsoenlijk kunnen gedragen als ze tegen elkaar moeten. En daar worden de kleinere clubs weer het slachtoffer van.
  Stel je voor, geen supporters meer naar Stillem 2? En nog wel meer wedstrijden.

  Kesler ga je astemblief met pensioen!

  0

  0
 • Jim
  14 april, 2010 - 09:13

  En heel Nederland kijkt weer me een schuin oog naar de Randstad…………..
  020 en 010, bedankt!

  0

  0
 • pirke12
  14 april, 2010 - 09:16

  Een hele terechte beslissing.

  Het kan toch niet anders in dit land.

  Optreden. Ik sta volledig achter deze beslissing!

  En zeg aub niet dat wij lieverdjes zijn. Kijk eens naar GAE, als we de kans krijgen slaan wij ook alles kort en klein!

  Er moet eens iemand opstaan in dit land die hier tegen optreedt, voordat ik zelf nooit meer naar het stadion kan met mijn eigen kinderen.

  Echt te triest voor woorden!

  0

  0
 • RHCP
  14 april, 2010 - 09:23

  Overdreven gedoe zeg. Pak de juiste mensen en de juiste clubs aan.

  Want het is nou niet bepaald dat het bij NAC en risicowedstrijden vaak losgaat.

  Een groot verschil zou het onderhand niet meer zijn, NAC heeft er al voor gezorgd dat de uitsupporters in een hoekje achter glas verstopt zitten. Is ook niet bevorderend voor de sfeer.

  0

  0
 • de elep
  14 april, 2010 - 09:24

  hij is een mongol jonguh!!!

  0

  0
 • Stekel
  14 april, 2010 - 09:25

  @ Jim Wil jij Riet Haverdonk als Henk Kessler II ofzo?

  0

  0
 • Jim
  14 april, 2010 - 09:47

  @ Stekel;

  Hoezo dat?

  0

  0
 • edje
  14 april, 2010 - 10:19

  wat een gek!!
  dat kost geen geld ook als je kijkt wat een fatsoenlijk uitkaartje kost

  0

  0
 • N. Aukesss
  14 april, 2010 - 10:35

  Denk dat die idioot van een Kesler een beetje vergeet waarom er zoveel geld omgaat in het voetbal. Omdat er veel mensen naar komen kijken, dwaas! Geen publiek = geen sponsors = geen knvb!

  0

  0
 • Beekie180
  14 april, 2010 - 10:41

  Wordt het niet eens tijd om het probleem bij de bron aan te pakken in plaats van het bekende pappen en nat houden. Waarom kan het in alle andere landen wel en in Nederland weer niet. De hooligans vinden dan wel weer een andere manier om het voetbal te verzieken. Wanneer komt die voetbalwet? Gooi die raddraaiers op de dag van de wedstrijd achter slot en grendel en laat de mensen die voor het voetbal komen gewoon van de wedstrijd genieten.

  0

  0
 • boedha
  14 april, 2010 - 10:42

  Er is zo en zo geen willem2 nac volged seizoen

  0

  0
 • BreDaN
  14 april, 2010 - 10:42

  Wat een gelul… Waarom doen we niet het hele voetbal afschaffen?..

  Weg met die gestijlde plumeau!

  0

  0
 • Stekel
  14 april, 2010 - 10:48

  @Jim… Foutje, ik bedoelde @pirke12…

  0

  0
 • Tepelstreeltje
  14 april, 2010 - 10:59

  @Beekie180 Ga inderdaad alle hooligans achter slot en grendel gooien voor 1 dag. Net of de gevangenissen niet al vol genoeg zitten hier. Denk dat dat ook wel een duur grapje is.

  Ze moeten hier gewoon net zoals in Engeland stadionverboden uitdelen aan elke idioot die het nodig vind om z'n eigen club te benadelen. Daar werkt het prima, waarom hier niet?

  0

  0
 • de muzikant
  14 april, 2010 - 11:37

  Jarenlang hebben de rotter- en amsterdammers mogen klooien wat ze willen, de laatste tijd worden er exhorbitante straffen uitgedeeld aan clubs die het in (veel) mindere mate doen (o.a. NAC) en nu moeten plotseling alle clubs gaan bloeden voor het jarenlange pappen van de knvb. De wet wijzigen zodat de justitiële macht beter kan ingrijpen en harder kan straffen, dat zal wel helpen. Zie het voorbeeld in Engeland maar. En Pirke: NAC – GAE was ook wel erg naïef van NAC zelf om daar zoveel GAE supporters te laten zitten terwijl ze vrij bereikbaar zijn voor iedere randdebiel die zijn frustratie niet kwijt kan.

  0

  0
 • chris
  14 april, 2010 - 11:50

  offtopic !

  Mensen op mijn stage zeiden.

  Huur de arena. Laat alle hooligans erin die willen vechten met stokken scheppen alles. Doe het dak dicht en alle deuren op slot! Ga de volgende ochtend na binnen met vrachtwagens en vul ze met lijken en naar het crematorium toe. !

  Dan zijn ze af van dat gezeik :O

  @ontopic
  Gewoon iedereen stadion verbod geven die zich misdraagt. Ik snap feyenoord – ajax grote wedstrijd. Maar gewoon erop zetten. Word het rellen komende 20 jaar geen supporters.

  0

  0
 • The Cosmic Gate
  14 april, 2010 - 12:05

  @Chris,heb ik al zo vaak gezegd gewoon ouderwetse gladiatoren gevecht

  0

  0
 • Guuske
  14 april, 2010 - 12:13

  Dit zou kunnen betekenen, dat de burgemeesters alle wedstrijden als risicoduel aanmerken.
  Als er geen uitfans komen, dan kunnen ze bezuiniggen op politiekosten.
  Maar dan zijn we wel van die combi`s af.

  0

  0
 • Den Hoge
  14 april, 2010 - 12:19

  maakt niks uit, volgend jaar spelen ze toch jupiler league

  0

  0
 • RichardvV
  14 april, 2010 - 13:49

  Het wordt steeds gekker daar in Zeist, wat een ongelooflijk staaltje van slecht leiderschap. Het verbieden van uitfans bij risicoduels, en ook nog een het laten spelen van twee wedstrijden in de bekerfinale. Nou vraag ik je waar zijn ze in hemelsnaam mee bezig, natuurlijk praat ik hooliganisme niet goed. Maar dit is toch weer 't andere uiterste, de KNVB maakt in hoogsteigen persoon de Eredivisie kapot !

  Om maar te beginnen:"Kessler, en je handlangers rot alsjeblieft op!"

  0

  0
 • snake
  14 april, 2010 - 15:41

  In breda zijn ze bezig om thuisfans te weren!!!!

  0

  0
 • haanos
  14 april, 2010 - 15:47

  gewoon net als in engeland, mensen die zich niet kunnen gedragen xjaar laten melden op het politie bureau op de dag van de wedstrijd en een geldboete denk dat dat wel zal helpen!

  0

  0
 • nbv
  14 april, 2010 - 17:16

  al die ophef over hooligans. pfff er gebeurd geen donder qua rellen in nederland. NAC – GAE stelde ook niet veel voor.
  juist nu ze allemaal er zoveel erover hebben en het willen voorkomen word het juist erger als twee groepen elkaar daadwerkelijk toch de kans zien elkaar te treffen.
  maarja ik snap de gewoone supporter, maar ook de hooligan.
  De politie etc. moet zich eens richten op echte problemen zoals criminele allochtonen, skimmers etc.
  Met voetbal gebeurd er niets, alleen op onverwachtse momenten bijv. een aantal dagen voor wedstrijd dat groepen elkaar opzoeken. Nou wie heeft daar last van. driekwart van de supporters van nac en andere clubs weten niet eens wat de afgelopen jaren is gebeurd. alleen weten jullie het van nac-gae en dat willem2-uit een belade wedstrijd is, (waar niets gebeurd, dan zingen en uitlachen). Je krijgt al stadionverbod van een aantal jaar als je een lelijk woord schreeuwt of van frustratie je biertje wegsmijt. vroeger klommen ze het veld op of vielen ze een hooligangroep in het stadion aan van de andere club en kreeg je nauwelijks iets.

  dat feyenoordsupp. en ajaxsupp. elkaar mogen treffen!. ze moeten dat juist ook op tv uitzenden. trekt nog meer kijkers dan de wedstrijd zelf en jullie zullen stiekem allemaal zitten te kijken.

  0

  0
 • since1912
  14 april, 2010 - 19:11

  ik vind dat hooliganisme en het leven en vechten voor je club er wel een beetje bij hoort–> niet in te erge en te grote maten maar ze moeten niet zo janken bij de knvb

  0

  0
 • Leur Noord
  14 april, 2010 - 19:51

  geen uitfans? Dan is er ook weinig lol aan! dat hoort er allemaal bij beetje provoceren, vechten dat is voetbal. Ze moeten niet zeiken bij de knvb nu weten ze waar het gebeurd of willen ze elk weekend een soort "beverwijk" ????? Ga je schamen kessler !

  0

  0
 • nbv
  14 april, 2010 - 21:34

  juist! toch nog mensen die het toch wel een beetje snappen.
  Vechten is natuurlijk niet echt goed.
  maar als je in hooliganisme gaat verdiepen dan snap je het opzich wel.
  Het is niet iemand dood willen slaan ofzo.
  Het is meer respect afdwingen, uitlokken, door soms wel erge woorden te gebruiken of andere middelen.
  Nu dat de politie, media etc. er zo zwaar opzitten, is het alleen maar vele malen erger als hooligans de kans zien en grijpen.
  er word meer vernield, meer onschuldige mensen en zwaarder materiaal als wapens gebruikt.
  er (is)was een ongeschreve regel dat als iemand te weinig weerstand bood of het aflegde hem dan ook te laten liggen of te laten gaan.
  Het is nog niet goed natuurlijk, maar ik vind het toch iets wat op een bepaalde manier trekt. Een groep vormen en je zelf indentificeren met stad/club om respect op te bouwen, de adrealine te voelen en de zelfde soort jongens van de tegenpartij te treffen met het zelfde doel.

  0

  0
 • Snake
  15 april, 2010 - 17:40

  Hooliganisme is uit de tijd hoor als ik deze reactie hierboven lees.
  Sommige snappen dat nog niet maar het NAC stadion en vela andere plekken zijn net zo ingericht als het big brotherhuis.

  0

  0
 • breda
  15 april, 2010 - 18:10

  die man is knettergek. Wat gebeurd er in godsnaam nog bij risicoduels, je wordt als vee de stad in en uit gedirigeerd. Wat een strontmongool die kessler

  0

  0