Go to Top

Lokhoff mag bij Wolfsburg blijven

Lokhoff mag bij Wolfsburg blijven

Ton Lokhoff ging een aantal jaren geleden aan de slag als assistent-trainer bij Vfl Wolfsburg. Dit gebeurde op voorspraak van hoofdtrainer Dieter Hecking. Maar die vloog afgelopen maandag die Allee uit.

Vaak vliegt een assistent-trainer dan vrolijk mee, maar zo niet onze Ton. Zijn werk wordt zeer gewaardeerd bij de Duitsers, die momenteel teleurstellend veertiende staan in de Deutsche Bundesliga. Dat is tevens de reden van het ontslag van Hecking.

Lokhoff vond de beslissing on zijn nog 1,5 jaar durende contract uit te blijven dienen niet makkelijk. . „Ik heb uitvoerig met Dieter gesproken. Anders kan ik mezelf niet in de spiegel aankijken. Ik heb er ook echt over moeten nadenken, omdat ik normaal altijd met de trainer opstap. In dit geval is zijn andere assistent nu weggegaan. Dat is iemand die zijn hele carrière met hem heeft gewerkt. Dieter wilde juist dat ik zou blijven, evenals technisch directeur Klaus Allofs.”

Lokhoff neemt de taken van Hecking niet over. Dat doet Valérien Ismaël, de coach van het tweede elftal.

Bron: B-side Rats, BN DeStem

18 Reacties op "Lokhoff mag bij Wolfsburg blijven"

 • RV
  19 oktober, 2016 - 16:58

  Ik ben er niet altijd een voorstander van om oud gedienden bij de club te houden.
  Een Pierre van Hooijdonk had het jaren geleden moeten doen, zijn reputatie en houding van de laatste jaren zou denk ik voor teveel onrust zorgen en geen juiste keuze zijn voor NAC.

  Good Old Ton zou wat mij betreft altijd welkom zijn.
  Zo noem je in een bericht toch ook weer 2 namen zeg, wat een tijd en wat een wereld van verschil.

  Begin jaren 90 speelde we ook eerste divisie maar toen hadden we dus wel karakters als Ton Lokhoff in de ploeg. Ik weet het tijden zijn veranderd en het huidige NAC heeft ook een positieve mentaliteit, maar absoluut te weinig karakters.

  0

  0
 • d'n opletter
  19 oktober, 2016 - 17:05

  @ RV, EENS!!!!

  0

  0
 • Kipiani
  19 oktober, 2016 - 17:14

  We zijn gebaat bij rust, rust, rust. Nu overal (expliciet of stiekem) de Lok gaan hypen betekent het vertrek van Dijkhuizen en……..Hans Smulders. Kunnen we WEER opnieuw beginnen. Tonnie komt echt wel een keer naar huis en terug naar zijn en ons NAC Breda. Nu nog even wachten mensen. Met Tonnie gaan we straks Europa weer in, naar Leipzig bijvoorbeeld, of Salamanca, Hull, Bergen, ………..

  0

  0
 • signase
  19 oktober, 2016 - 17:26

  Lokhoff is een ideale assistent-trainer. Meer niet, met alle respect natuurlijk. Laat hem lekker in DE blijven, land van lekker bier, goed voetbal en mooie heuvels en bergen.

  0

  0
 • de muzikant
  19 oktober, 2016 - 17:37

  Vooral om rust blijven roepen, de afgrond gloort en we blijven wachten…….

  0

  0
 • Paul
  19 oktober, 2016 - 17:43

  We zijn helemaal niet gebaat bij rust.
  We zijn gebaat bij een bestuur die in durft te grijpen. Iedereen ziet dat het niet werkt met DIjkhuzien, dat was vorig seizoen al zo en nu weer. Kijk maar weer naar morgen, weer een hoop wisselingen. Hij weet gewoon niet waar die mee bezig is. Nu ingrijpen voordat het weer te laat is.

  0

  0
 • Peer11
  19 oktober, 2016 - 17:48

  Jammer. Had met al zijn ervaring en NAC hart de perfecte toevoeging aan onze slappe onervaren technische staf kunnen zijn.

  0

  0
 • Molenschot loco
  19 oktober, 2016 - 17:56

  Ik zou graag Henk Ten Cate willen zien in de zelfde rol als Advocaat bij…..

  0

  0
 • Hans
  19 oktober, 2016 - 19:23

  Inderdaad. Ten Cate is zo iemand die de boel aan de praat zou kunnen krijgen. Maar ipv hem benaderen nemen ze Dijkhuizen ipv Hans de Koning. Wat dit ‘team’ nodig heeft is een brulboei met visie.
  Dijkhuizen presteert het om weg te komen met ‘we zijn in opbouw’.
  Op het moment dat spelers zich verstoppen ipv vrij lopen weet je genoeg. Je kunt van Penders zeggen wat je wilt maar hij benoemde dat specifiek voor de camera. Men ziet het dus wel…maar wie brengt ver verandering/verlossing?
  Gratis tip voor t bestuur: denk goed na of het zo wel verder jsn, of er perspectief is. Gebruik je ex-voetballersklankbird. De uitkomst ligt wat mij betreft voor de hand.
  Dat begint met 4-4-2, geleid door een motiverende trainer.

  0

  0
 • scheppioni
  19 oktober, 2016 - 19:50

  @ RV
  Goed verwoord !
  Alleen de mentaliteit lijkt nu wel steeds minder positief te gaan worden, dat is een groot gevaar !!
  @ de muzikant
  Zo denk ik er ook over, dit gaat nimmer meer goed komen, want ze willen nu wel op langer termijn bouwen en op zich is dat helemaal niet verkeerd, alleen men vergist zich in ene belangrijk detail, het ‘cement om te bouwen wat de t.s. moet aanbrengen is er niet’ en dan is het ook in de toekomst bij ene windkrachtje 4 in BREDA weer huilen met de pet op, er zal een nuttige, gretige mutatie in de staf moeten gaan plaats vinden !!
  @ Paul
  Ja ik denk ook dat we op deze manier steeds minder stabiel zullen gaan worden en dan gaan we een wolluk scenario achterna !!
  Er zal iemand overtuigend en gretig aan de staf moeten worden toegevoegd !!
  Enne voor onze Ton, een prachtvent met een NAC hart, het ga hem goed tot ziens weer ooit bij NAC in wat voor een hoedanigheid dan ook !!

  0

  0
 • de muzikant
  19 oktober, 2016 - 21:57

  @schepppioni: zo is het! Goed dat men de intentie heeft om te bouwen, maar men maakt de fout om dit te doen met “ervaren” ouderen zonder status (Haemhouts, van Diermen) en kwaliteit, of met alleen maar jongeren waarbij je bij het merendeel al ruimschoots kunt concluderen dat die nooit eredivisiewaardig zullen zijn. En zeker niet met een trainer die niemand beter kan maken, geen aansprekende records heeft, die een warrig opstellings- en wisselbeleid heeft en daarnaast geen enkel overwicht. De grote fout is gemaakt om een elftal te presenteren dat zonder echte sterkhouders speelt. Gedoemd om te mislukken waardoor spelers uiteindelijk ook niet bij NAC zullen of willen blijven. Gevolg is dat NAC een duiventil wordt zonder uitstraling. Kortom, geen beleid wat echt op de lange termijn gericht is. Smulders hoopt op een enkeling die voor veel geld verkocht kan worden…. aan wie? Aan een “eredivisieclub” zoals Sparta of NEC die iets op komen halen voor € 100K? Of laat hij de spelers dan weer gratis vertrekken zoals een aantal afgelopen zomer? Sommigen zullen deze opsommingen als negatief ervaren of als stokerij bestempelen, ik geef alleen wat feiten weer en mijn angst zoals het misschien wel gaat lopen! Het gaat op dit moment fout met onze club, heel erg fout.

  0

  0
 • Toontje
  19 oktober, 2016 - 21:57

  Niet praten over een nieuwe trainer….we hebben geen geld….zeker niet voor zo’n trainer.
  We moeten nog jaren met elkaar door. Sommigen begrijpen dat niet

  0

  0
 • de muzikant
  19 oktober, 2016 - 22:55

  @Toontje: soms mag je best wel “rood” staan, niks mis mee (zie twente). Op deze manier doorgaan en deze man zijn contract uit laten dienen betekent einde NAC aan het einde van zijn contractperiode. Sommigen begrijpen dat niet……

  0

  0
 • brecht
  19 oktober, 2016 - 23:08

  Misschien nog wel geld voor een cursus dan voor Dijkhuizen: hoe kan ik leren durven en hoe motiveer ik anderen

  0

  0
 • Oosterhout3
  20 oktober, 2016 - 01:10

  Zet lokhoff samen met pierre weg bij het voetbalgedeelte in de rvc, dan komt er echt wat van terecht!!

  Lokhoff,pierre, smulders en gillissen… ik denk dat je dan pas echt kan gaan bouwen… niet (met alle respect) met peek als rvc baas technische zijde….

  0

  0
 • De zware
  20 oktober, 2016 - 12:57

  @muzikant en scheppioni,

  Het is niet best en ik vind onze Marinus ook een lamzak zonder uitstraling. Ik snap vaak zijn wissels niet en snap ook niet waarom we 433 spelen ipv 442. Maar wat ik wel snap is dat smulders veel dichter bij de trainer en spelers staat dan wij. Ik zie geen trainingen, ik zie alleen de wedstrijden. Op basis van de wedstrijden zie ik hetzelfde zorgwekkende als jullie, echter heb ik vertrouwen in HS in wat hij nu doet, ook in de steun die hij aan dijkhuizen geeft. Kortom ik zie ook wat jullie zien. Ik ben ook niet tevreden, maar of het ontslaan van MD een gouden greep is betwijfel ik ten zeerste. Al helemaal gezien onze hoge verloop van trainers de afgelopen jaren.

  HUP NAC!

  0

  0
 • scheppioni
  20 oktober, 2016 - 21:26

  @ de zware
  Maar er zal toch iets moeten gebeuren betreft de staf, met Dijkhuizen en Penders samen zakken we verder in het moeras, dat is in ieder geval heel duidelijk, of je zet een (jong) gretig iemand met voetbalgedachte erbij !!
  Dit gaat nooit langer goed, ook zeker niet op langer termijn, want het geloof ebt steeds verder weg in het team, dat is duidelijk te merken !!

  0

  0
 • bsidepannekoeken
  21 oktober, 2016 - 09:51

  lokhoff als assistent met penders achter dijkhuizen lijkt me perfect

  0

  0