Go to Top

De scheids maandag 7 december

De scheids maandag 7 december

Het was koud, nat, mijn haren waaiden helemaal door de war en het voetbal was niet fantastisch. Maar NAC herpakte zich na afgelopen vrijdag, won en bewees zichzelf een goede dienst.

Want de concurrenten (Sparta speelde gelijk, Go Ahead verloor, FC Eindhoven speelde gelijk en VVV was vrij) verspeelden nagenoeg allemaal 2 of meerdere punten. Op Volendam na dan dat GAE met 1-0 versloeg. Des te vervelender is de verliespartij tegen RKC, omdat NAC zich met winst daar sterk in de top van de ranglijst had kunnen zetten.

Maar we kruipen toch langzaamaan omhoog. We staan nu op zes punten van de nummer één en zijn de vorige nummer één op de ranglijst gepasseerd; Go Ahead zakt door de recente verliezen naar de zesde plek en springt NAC naar de vijfde plaats. Van de ploegen boven ons heeft FC Eindhoven één wedstrijd meer gespeeld. De koppositie is ondertussen al door drie verschillende teams bezet geweest. Natuurlijk is het gaaf om bovenaan te staan, maar uiteindelijk is het degene van de langste adem die ook aan het langste eind trekt. Laat NAC maar mooi op deze manier verder gaan. Nog niks hardop uitsprekend, eerst eens kijken naar de tweede periode.

Want hier heeft NAC zeker nog kansen. Sparta staat weliswaar bovenaan, maar heeft zeven wedstrijden gespeeld deze periode, NAC zes. Het verschil is 1 punt (beide 5 gewonnen, 1 verloren, en Sparta heeft er nog een gelijkspel bijzitten). Periodetechnischtellend heeft Sparta nog één wedstrijd te gaan en NAC nog 2 om een periode van 9 wedstrijden volgespeeld te hebben. Voor de uitleg over de telling bij een periode klik je hier. Nummer drie, Emmen, staat op 13 punten. NAC heeft het dus nog volledig zelf in de hand om de tweede periodetitel binnen te halen. Daarvoor moeten opeenvolgend Jong PSV en Go Ahead Eagles in ieder geval niet onderschat worden en alle remmen los!

En aanstaande maandag, na pakjesavond, volgt hopelijk NACjesavond. Niet in het Philips stadion, wat eerst de bedoeling was, maar in het Jan Louwers stadion van FC Eindhoven is Jong PSV de tegenstander. Hun laatste tegenstander was FC Den Bosch, welke in Den Bosch doelpuntloos op gelijke hoogte werd gehouden. De eerste keer in het Eindhoven-2 stadion was een tegenvaller, laten we hopen dat dit aanstaande maandag niet het geval zal zijn.

Deze wedstrijd zal onder leiding staan van de heer Christian Mulder. Hij wordt op de flanken bijgestaan door de heren Maarten Ketting en Gerrad Tafhimi. De vierde official maandag is de heer Sander van der Eijk . Voor de autocombi waren vanochtend nog vijf kaarten beschikbaar. De bustrips worden vanuit de SV geregeld. Hiervan zal nu ongeveer 1 bus volzitten, was de verwachting. Voor €21,- ben je zeker van een trip en toegang. Je kan natuurlijk op 7 December de Sinterklaas spullen opruimen en een puik conifeertje  in de huiskamer zetten, of naar NAC gaan. Wil je mee, scoor een kaart!

Bron: B-Side Rats, knvb

20 Reacties op "De scheids maandag 7 december"

 • BredaBeatrix
  1 december, 2015 - 12:56

  Ik ben er bij, maar wel – zoals bij iedere combi – zit ik tussen de lampjes. Overigens werden we daar de laatste keer zeer vriendelijk ontvangen (halve liter juup voor € 3,50) en was het al snel duidelijk dat we bij NAC hoorden. Desondanks hebben ze ons niet uitgelachen (want serieus, daar hadden ze alle reden toe) en was het nog lang gezellig.

  Na de wedstrijd ben ik nog verhaal gaan halen bij vriend Maaskant (jeugdige overmoed), maar die wilde niet luisteren naar m’n relaas.

  Hup NAC!

  0

  0
 • BredaB
  1 december, 2015 - 13:52

  Het kan zelfs al zo zijn dat ons NAC periode kampioen wordt in Eindhoven. NAC is de enige wedstrijd op maandagavond, de rest speelt komende vrijdag al. Als Sparta, Emmen en VVV punten verspelen en NAC wint zijn ze er.

  0

  0
 • H.K.
  1 december, 2015 - 14:11

  @BredaB scherp opgemerkt. En dat weten we dus vrijdagavond al. Mocht dat zo zijn zullen er heel wat meer richting Eindhoven af willen reizen. NAC hier al rekening mee gehouden?

  0

  0
 • oosterhout3
  1 december, 2015 - 14:18

  gewoon zelf winnen, dan zien we vanzelf wel of we inlopen en meteen periodekampioen zijn of niet

  op volendam na hebben wij het beste doelsaldo in de juup (+19 om +18)

  het kan ook zomaar zijn dat we dus volgende week rond deze tijd 2e staan achter sparta(wel met 6 punten minder)

  0

  0
 • BredaB
  1 december, 2015 - 14:19

  @ H.K.

  De autocombi is zojuist uitverkocht. De rest moet de bus in willen ze er bij zijn, maar ik denk dat vrijdagavond de verkoop al gestopt is..

  op de gok dus, mocht het niet zo zijn, heb je in ieder geval nog een mooie maandagavond met een aantal andere gekken.

  0

  0
 • Barry
  1 december, 2015 - 14:25

  PSV-1 speelt een dag later tegen CSKA. Dat betekent dat er geen selectie spelers mee zullen doen. Bij winst kunnen we thuis tegen Go Ahead de periode titel pakken, ik verwacht dan 18000 toeschouwers.

  0

  0
 • Pedro
  1 december, 2015 - 15:12

  @Barry Ik hoop het maar betwijfel het want de periodetitel is eigenlijk een loze prijs aangezien je toch wel aan de nacompetitie mee mag doen via de ranglijst. Als de 4 periodekampioenen nl bij de eerste 9 eindigen doen de nr`s 1 t/m 9 allemaal mee aan de nacompetitie(maar de eerste 7 dus eigenlijk altijd wel), eindig je lager heb je ook niks te zoeken in de nacompetitie. Het is jammer dat de Eagles nu geen koploper meer zijn want dat had veel meer mensen naar het stadion getrokken.Helaas hebben we verder alle clubs boven ons(op Eindhoven) na al thuis gehad dus dat scheelt wel hoop publiek(en belangrijker is zeer nadelig ivm het thuisvoordeel)

  0

  0
 • die ne gast
  1 december, 2015 - 16:38

  @Pedro
  Heerenveen is een keer gepromoveerd terwijl ze als 13e geeindigd waren…
  De ondergrens bij NAC ligt volgens de trainer te laag, dus je kan een periodetitel maar beter op zak hebben.
  We blijven NAC, onze gifbeker is nooit leeg.

  0

  0
 • Zwampie
  1 december, 2015 - 16:55

  Pedro,
  komt er nog erbij als je een periode titel hebt je ook een wedstrijd ronde minder te spelen hebt,dus weer meer kans om te promoveren via de nacompetitie.

  0

  0
 • Pedro
  1 december, 2015 - 17:26

  @die ene gast Dat zal ongetwijfeld de uitzondering zijn die de regel bevestigd maar dit NAC eindigt echt wel bij de beste 7 ondanks de lage ondergrens want als je t nivo van de tegenstanders ziet pfff om te huilen toch.

  @zwampie Zijn de regels dit jaar veranderd dan? Want vorig jaar bepaalde de stand op de ranglijst welke 4 clubs een extra ronde moesten spelen hoor.

  0

  0
 • Peer11
  1 december, 2015 - 19:02

  NAC moet gewoon kampioen worden, dat ook uitspreken en op het veld uitstralen. Willen winnen koste wat kost en stoppen met het verzinnen van allerlei slappe excuses.

  0

  0
 • j.ae
  1 december, 2015 - 19:20

  Inderdaad Pedro, de 4 hoogst geclasseerde eerste divisieclubs die recht hebben op nacompetitie, stromen pas de 2e ronde in. Staat los van de periodetitels.

  0

  0
 • oosterhout3
  1 december, 2015 - 19:34

  je moet de periode wel pakken!

  dan gaat overal de druk vanaf want je bent al gekwalificeerd voor de play offs.

  ik denk dat dat noodzakelijk is want ik denk dat het bevrijdend kan werken op alle geledingen, ook is dat goed voor de teamgedachten van de speulers!

  0

  0
 • scheppioni
  1 december, 2015 - 19:38

  Winnen gvd en niks anders, een periode is prima, maar strijden voor de eerste stek, zijn we aan ons stand verplicht !! HUP NAC !

  0

  0
 • RV
  1 december, 2015 - 20:56

  Geloof me de druk gaat bij Sparta ook hoger worden en die gaan nog veel punten laten liggen.

  Ik maak me vooral zorgen om de weerbaarheid van dit NAC en extreme wisselvalligheid. Thuis zie ik pns weinig verliezen maar die uitwedstrijden voor een halve schapenkop in een troosteloze ambiance op een nep veld. Van die wedstrijden dat types als Seuntjens, Pedro, Verbeek en Gorter weer eens op 80 procent spelen en het denken daarmee wel te kunnen redden.

  0

  0
 • Toontje
  2 december, 2015 - 10:20

  Ik vrees eigenlijk iedere uitwedstrijd dit seizoen…ben benieuwd of ze dat kunnen keren!!

  0

  0
 • brecht
  2 december, 2015 - 10:30

  Dijkhuizen moet juist spelers die mentaal moeite hebben om in een troosteloos leeg stadion spelen (Gorter, Verbeek, Seuntjens) gemotiveerd krijgen en meteen wisselen als duidelijk is dat ze niet scherp zijn. Spelers als Lazic (mag van mij ook basis links back zijn), Brandts, Nah, De Kamps, Hooi zullen wel graag hun kans pakken en gemotiveerd in willen vallen.

  Taak dus van Dijkhuizen!

  0

  0
 • Dutchbird
  2 december, 2015 - 10:57

  nu maar hopen dat Dijkhuizen bsiderats.nl regelmatig even raadpleegt voor adviezen, want anders gaat jouw tip verloren @brecht

  0

  0
 • braze
  2 december, 2015 - 11:32

  Spelen in het stadion van FC Eindhoven is competitievervalsing.
  PSV hoort in het PSV stadion te spelen.
  Voor NAC is het moeilijk om of in een leeg stadion of op kunstgras te spelen.
  Ook kan NAC maar 1 helft goed spelen.Daarna valt de organisatie weg en loopt iedereen zenuwachtig door elkaar.
  Werk voor Marinus

  0

  0
 • Jurgen
  2 december, 2015 - 12:18

  Waarom spelen die lampen altijd op klote maandag? Om stadion leeg te houden,tegenpartij aanhang te weren?
  Roept u maar

  0

  0