Go to Top

Dijkhuizen: “Maar eerst Eindhoven”

Dijkhuizen: “Maar eerst Eindhoven”

Het is al even het gesprek van de dag: Willem2 zou wel eens de tegenstander in de allesbeslissende play off-finale kunnen worden. Clashes als Barcelona-Real Madrid of The Old Firm interessant? Niks daarvan.. straks kijken ze in het buitenland naar NAC-Willem2!

Oeioei.. dat zou pas wat zijn. Met open armen, gebalde vuisten maar ook gepaste vrees zien we deze derby tegemoet. Want wát zou het heerlijk zijn als we ten koste van de Tilburgers kunnen promoveren. Dat voelt haast nog beter dan het  (schraal gemiste) kampioenschap! Vandaar de open armen (gráág!) en gebalde vuist (kom maar op met die derby!). En zo zullen ze er in het oosten vast en zeker ook over denken.

Maar met nog twee wedstrijden te gaan moet er aan een paar randvoorwaarden voldaan worden. NAC moet derde of vierde worden en Willem2 moet zestiende blijven. Of De Graafschap moet gaan stunten en nog een plek stijgen. Dan moet NAC tweede worden. Toch is er ook gepaste vrees. Aan beide kanten wel. Willem2 is aan het afglijden. Staan nu zestiende en het loopt niet meer. Echt vertrouwen in de play offs is er (nog) niet. Zo ook aan onze zijde. NAC draait nu lekker maar is erg grillig. Meer dan eens was men niet thuis terwijl ze er moesten staan. Het is nog zeker geen gelopen race, verre van. En mocht het er van komen, dan wprdt het een strijd van epische proporties!

Maar.. er is nóg een randvoorwaarde en best een belangrijke. Een heeeujle belangrijk zelfs.. We hebben eerst nog een heel andere tegenstander, in de tweede ronde van de play offs. Dat is momenteel FC Eindhoven. En die mogen we allesbehalve vergeten. Daar moet eerst nog van gewonnen worden willen we überhaupt naar de derde ronde gaan en denken aan die droomfinale. Leuk dus, die hosanna over Willem2, maar daar zijn we nog niet. Eerst moet meer dan de volledige focus op die tweede ronde komen.

“Als Willem II daadwerkelijk zestiende blijft en wij derde worden, is het grote gevaar dat iedereen over Eindhoven heen kijkt. Die treffen we in de ronde ervoor als het blijft zoals het nu is. Een finale met Willem II kan heel mooi zijn, maar daar schuilt ook het gevaar in”, vertelt onze trainer Dijkhuizen aan BN DeStem.

“Eindhoven is een fifty-fifty wedstrijd. Daar moet straks eerst (!!) de focus op gericht zijn, niet op Willem II. Ik had niet verwacht dat zij zolang zo’n slechte serie zouden hebben, want kwalitatief gezien is het een goed team. Een finale met Willem II kan mooi zijn, zeker als je ‘m wint, maar eerst Eindhoven.” En dat zijn wijze woorden van Magic Marinus. We hebben al vaker onze neus gestoten, dus laten we eerst de laatste twee competitiewedstrijden afwerken en kijken waar we eindigen. Dáárna vanuit Zundert en Manchester de volle focus op de tweede ronde in de play offs en de desbetreffende tegenstander. En als dat allemaal goed verlopen is gaan we ons in Breda opmaken voor een strijd van onmeetbare grootte. Alle remmen los en helemaal loco!! Maar eerst Eindhoven. Gods.. het kriebelt aan alle kanten.. HUP NAC!!

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

16 Reacties op "Dijkhuizen: “Maar eerst Eindhoven”"

 • Koenie1974
  20 april, 2016 - 20:37

  stunt van de Graafschap is er al met een 0-2 tegen Utrecht uit…

  0

  0
 • scheppioni
  20 april, 2016 - 20:43

  Dat bedoel ik in de vorige post, juist Marinus !!
  Eerlijk gezegd zal het me weinig boeien wie NAC slachtoffert als tegenstander als ons NAC maar twee tegenstanders slachtoffert en terugkeert, mijn grootste vrees blijft dat NAC dadelijk weer dezelfde fout gaat maken om niet door te drukken en het weer probeert om het thuis af te maken !!
  Het zal toch niet, NOAD NAC dan promoveren we, ben ik heilig van overtuigt !! HUP NAC WE FOLLOW !!

  0

  0
 • wolfmanjack
  20 april, 2016 - 20:44

  Maar wel het mooiste scenario. Laat ze maar komen.

  0

  0
 • Kinderkaartje
  20 april, 2016 - 20:45

  One step at a time.
  Stillem II is nog heeeel ver weg. Eerst tweede of derde zien te worden, dan voorbij Eindhoven of welke club dan ook.
  En dan zien we het wel,

  De Stillems staan enerzijds heel hoog op mijn verlanglijstje, anderzijds, dan wel graag met de ‘garantie’ dat we hem winnen.
  Promotie ten koste van onze zusjes is het mooiste wat er is. Maar halen we het niet, dan zijn de druiven wel heeel zuur, niet een jaar lang, maar de rest van mijn leven lang.

  Dan zit ik over 40 jaar in het bejaardenhuis nog te weeklagen over ‘Hadden we toen maar, in 2016, niet die kut…..’

  One step at a time!!!

  0

  0
 • scheppioni
  20 april, 2016 - 20:50

  @ Kinderkaartje
  En die garantie is er met behoudend/leunend tactiek er zeker niet !!
  Belangrijkste is dat we promoveren en ik geef ons meer kans tegen excelsior !
  Ik moet er niet aan denken dat ……… !
  Dat kan mijn groot NAC hart niet af !

  0

  0
 • scheppioni
  20 april, 2016 - 20:53

  Zie je nu Dortmund dan is het allemaal zo simpel, maar gewoon simpel om het feit de tegenstander weinig doen te laten geloven in !!! De twee clubs in het geel zwart laat Borussia Dortmund het perfecte voorbeeld zijn !

  0

  0
 • SvenBreda
  20 april, 2016 - 21:02

  Ik ben eerlijk gezegd enigszins “gevreesd” voor de graafschap. De gedusvergde degradatiekandidaat aan het begin van het seizoen. En zoals Van Diermen al zei, je moet in een goeie flow zitten, laat de graafschap daar nu net in zitten… Stel dat de superboeren over de stillems heen gaan, kan dat een hele lastige pot worden…

  0

  0
 • Tom smits
  20 april, 2016 - 21:04

  @ Breda Locos hebben jullie met het geld ophalen laatst onder de supporters ook een ronde gedaan bij de selectie? Ik zie Mulenga ook een aardige duit in het zakje doen. En uiteindelijk doen we het allemaal samen en door de collectebus langs de selectie te laten gaan moeten we toch makkelijk € 2.000,- op kunnen halen en kunnen we net iets meer doen tijdens de nacompetitie. Die 2 thuiswedstrijden moeten een compleet gekkenhuis worden en iedere € is er een extra om sfeeracties te organiseren.

  0

  0
 • SvenBreda
  20 april, 2016 - 21:04

  reactie op vorige post, de graafschap moet AZ uit en Ajax thuis. Verwacht niet dat die nog punten pakken met zo’n schema. :-)

  0

  0
 • RaraNAC
  20 april, 2016 - 23:07

  Je zou zeggen dat je beter een ploeg uit vorm kan treffen (w2, Excelsior) dan een ploeg in vorm (de graafschap)…..

  Alleen wij zijn NAC. Wij zijn de beste… In een tegenstander uit vorm te helpen.
  Zolang ik naar NAC ga is dat al het geval.

  Kortom, tegenstander maakt niet uit. Laten we eerst zelf maar eens voetballen

  0

  0
 • Geeltje
  20 april, 2016 - 23:27

  De graafschap zit je ook niet op te wachten hoor!! Die zitten in veel positievere vibe dan Cambuur, Willem 2 of mogelijk Exelsior

  0

  0
 • badeend
  21 april, 2016 - 07:26

  Mulenga? Heb ik iets gemist?

  Overigens, wij moeten idd Eindhoven eerst nog maar verslaan, maar de Tillies komen in deze vorm ook niet voorbij de tweede ronde.

  0

  0
 • kokkie
  21 april, 2016 - 08:47

  Welke 2de ronde kul?

  0

  0
 • F2
  21 april, 2016 - 10:05

  Hopen dat VVV 2x wint. Zit niet te wachten op 3x achter elkaar GAE en eventueel daarna lijkt me de nr 16 uit de Eredivisie ook gunstiger dan De Graafschap.

  0

  0
 • Theoden King
  21 april, 2016 - 14:07

  De spanning stijgt en dat baart me de meeste zorgen. Zoals door velen aangehaald heeft NAC dit seizoen onder druk nog niet één keer geleverd. Daarom zie ik de eerste ronde al nagelbijtend tegemoet. Voetballend kunnen we iedere tegenstander aan, daar ben ik echt niet bang voor. Wel voor het (gebrek aan) geloof in eigen kunnen…

  De beste wedstrijd die ik dit seizoen heb gezien was thuis tegen go away eikels, ondanks de dramatische uitslag. 90 minuten lang plankgas… precies wat we in de playoffs nodig zullen hebben.

  Tegenstanders maken geen fuck uit, geloven in jezelf en gaan! Bovendien, wie zegt dat de stillems de eerste ronde overleven?

  0

  0
 • oosterhout3
  21 april, 2016 - 14:24

  fceindhoven ……… betalen?? nee hoor! gewoon buiten het stadion gaan staan voor de school die aan de noordkant staat.

  kun je gewoon met het fietske die kant op als het zou moeten.

  dat zou toch wat zijn om met een grote groep te doen…. fietscombi naar fceindhoven, en dan met zijn allen achter de goal& een vol uitvak

  0

  0