Go to Top

Maaskant: “NAC heeft simpelweg financiële problemen”

Maaskant: “NAC heeft simpelweg financiële problemen”

Trainer Robert Maaskant heeft gisteren de knuppel in het hoenderhok gegooid. De trainer maakt zich ernstige zorgen over de financiën bij NAC en eist dat het bestuur nu eens duidelijkheid geeft. “Ik maak me grote zorgen. In eerste instantie zouden we een miljoen vooruit gaan in onze begroting, vervolgens zouden we op hetzelfde niveau blijven, maar nu krijg ik signalen vanuit de organisatie dat we in moeten krimpen. Ik vind dat het bestuur publiekelijk duidelijkheid moet geven. Een doelstelling valt of staat immers met de financiële situatie.”

Maaskant zou komend seizoen nog maar met hooguit 22 selectiespelers aan de slag moeten, te weinig naar de smaak van de trainer. “Dan wordt het wel erg krap. Elke club moet inleveren, maar dat geldt zeker ook voor ons. NAC heeft simpelweg financiële problemen.”

Zo, zelfs onze trainer heeft geen vertrouwen meer in de mooie praatjes van het bestuur. We willen nu onderhand ook wel eens weten wat er nog overblijft van onze mooie verbouwing en onze selectie…

Met Ten Rouwelaar, van Fessem, Coremans; Loran, Janse, Gudelj, Penders, Luijckx, Feher, Snoyl, Bouwman, Gilissen, Gorter, De Graaf, Kwakman, Schilder, Bayram, Kolkka, Lurling en Leonardo, hebben we voor volgend seizoen al 20 spelers. Verder zijn er nog twijfels over het al dan niet aanblijven van Amoah, maar dan zouden we al op 21 spelers zitten.

Blijkbaar verwacht Maaskant niet dat hij met deze selectie naar behoren kan presteren, anders ga je zulke dingen niet roepen als trainer. En dan is het huidige seizoen nog niet eens afgelopen…

, ,

64 Reacties op "Maaskant: “NAC heeft simpelweg financiële problemen”"

 • AA
  3 mei, 2010 - 09:05

  Hoeveel lijken zullen er dit jaar uit de kast komen ?

  0

  0
 • pet
  3 mei, 2010 - 09:06

  wat doen ze bij nac met al dat geld
  aan die zakkevuilers geven die het niet verdienen

  0

  0
 • Rocky67
  3 mei, 2010 - 09:10

  Zal wel een smoes zijn om weg te kunnen.

  0

  0
 • Anti
  3 mei, 2010 - 09:12

  Hah maaskant is een van de grootste zakkenvullers bij NAC! Wat een klote excuus na da wedstrijd. Begint gelijk over de financiële problemen!

  0

  0
 • Rattack
  3 mei, 2010 - 09:26

  Maaskant vraagt terecht om duidelijkheid. Ik ben benieuwd hoe er vanuit NAC hierop gereageerd wordt!

  0

  0
 • Blubke
  3 mei, 2010 - 09:27

  Tuurlijk kan er ook wel weer bij, zou echt top afsluiting zijn van het seizoen :( :(
  Ik eis opheldering, want lees dit stulkje op alle voetbalsites. Vind ook wel dat RM het komende seizoen niks meer naar buiten brengt van we zullen het wel ff doen. Van alle keren dat hij dat zei werd er bagger gespeeld!!!!

  0

  0
 • Dn Witte
  3 mei, 2010 - 09:27

  Zo, dit heeft lang geduurd voordat dit uitkwam.
  Mommers zat niet voor niets thuis natuurlijk.
  En Robert Maaskant praat hier dus als supporter en niet als trainer.

  Het wordt tijd dat NAC een financiele man krijgt,want wie is dat nu???

  Openheid.
  Want als ik het begrijp gaat NAC de volle pond betalen voor een vernieuwd stadion wat geen vernieuwd stadion is.

  OPENHEID BESTUUR EN WEL NU!!!

  0

  0
 • Nac
  3 mei, 2010 - 09:28

  Zoals al sommige hebben gewaarschuwd…. Zijn er geen bronnen intern bij nac die inzicht hebben op de financiele situatie?

  Begin me toch steeds meer zorgen te maken over de Club NAC.

  Rapport cijfers:

  Team: 6 (ze konden beter, belangrijke wedstrijden niet gewonnen)

  Coach: 5 (geen aantrekkelijk voetbal gezien, Probeert NAC man te zijn maar is het niet.. Ik krijg ook steeds de beelden voor me toen hij op het Podium in Stilburg stond en riep iets over NAC..) Type Ron Jans, Verbeek is een trainer die NAC nodig heeft..

  Bestuur: 4 (het is voor mij als supporter toch altijd nog erg onduidelijk hoe het er nu voorstaat bij NAC.. Wat ik erg mis bij NAC is de Ambitie om te groeien, waar wilt NAC over 5 jaar staan? welke mensen gaan de kar trekken.. Mij gevoel is het allemaal te vrijblijvend en zien we wel.. en dan nog maar niet te beginnen over het station zit helemaal geen ambitie in!!!)

  Ik hoop toch echt een schoonmaak op bestuur level..
  PS. Ik ben blij het we niet de playoffs spelen kost geld en we zijn op alle fronten niet klaar voor Europees voetbal!

  0

  0
 • Nac
  3 mei, 2010 - 09:31

  We hebben een bouwers nodig met Ambitie.. Waarom lukt het wel bij clubs als Heerenveen, AZ, Groningen en Twente?

  0

  0
 • dunco
  3 mei, 2010 - 09:35

  ZoZo
  Seizoen voorbij nu kan er geen onrust onstaan meer bij de groep denken ze in het bestuur
  Nou die onrust is er na de kerst al gekomen met het vertrek van een halve selectie en het opeens (ziek) worden van de T.M
  Zoals ik al eerder aangaf word er een vies spelletje gespeeld bij ONS NAC word er veel gelogen en bedrogen
  Ook gaf ik eerder al aan dat er geen winst gemaakt zou zijn dit seizoen maar een tekort van MINIMAAL 3 miljoen
  T.M is op non actief gesteld omdat hij met geld heeft gesjoemeld hij is niet ziek beste mensen
  Langzaam maar zeker komt de aap uit de mouw let maar op mijn woorden

  Dit is niet om onrust te stoken hier op dit gastenboek maar wil gewoon de waarheid vertellen hoe het er bij NAC aan toe gaat

  oja
  voor als mensen dadelijk om een bron gaan vragen
  dit komt van iemand binnen NAC die dagelijks in het gebouw aanwezig is

  0

  0
 • Becherovka
  3 mei, 2010 - 09:38

  Ik vind het triest dat een trainer de media opzoekt/moet opzoeken om versterkingen geregeld te krijgen. Mocht de situatie zo zijn als hier boven wordt omschreven dan moet ik nog zien wat er gaat gebeuren.

  0

  0
 • pet
  3 mei, 2010 - 09:41

  oprotten die troep

  0

  0
 • Ivo
  3 mei, 2010 - 09:41

  Echt onbegrijpelijk, als dit echt zo is kan je het bestuur aansprakelijk stellen, dit zouden dan pure leugens zijn! De toekomstige huur komt in de verste verte niet overeen met het o.g. ( 1 miljoen per jaar).

  Ik denk dat NAC afgelopen maanden veel gloryhuntersponsoren heeft zien afhaken! Ik hoop dat dit niet zo is en eis ook dat de cijfers van NAC openbaar worden gemaakt.

  0

  0
 • Jasper
  3 mei, 2010 - 09:42

  @Dunco

  Klinkt leuk… Hoop dat het niet waar is, maar klinkt wel logisch. NAC heeft achteraf(!) veel te veel geld en energie in de verbouwing gestopt!

  0

  0
 • Eljé
  3 mei, 2010 - 10:04

  Zonder Maaskant af te willen vallen vind ik het wel erg sneu om daags na het niet behalen van je eigen doelstelling de focus op iemand anders te gaan leggen.
  Gelukkig heeft de gemiddelde NAC supporter de komende vier maanden ook niet veel beters te doen dan af en toe 'zakkenvuilers' en andere intelligente bijdragen te roepen op internet.
  Als iedereen zijn ding zou doen en zich niet gaan bemoeien met zaken waarvoor ze geen verantwoordelijkheid hebben of geen inzicht in hebben, zou dat een hoop onrust schelen. En dan geldt zeker ook voor de financieel verantwoordelijken.

  0

  0
 • dunco
  3 mei, 2010 - 10:08

  @jasper
  Klinkt niet leuk het gaat om onze club het is niet logisch dit is de waarheid
  De verbouwing kost wel wat extra ja maar (EEN BEPAALDE MAN heeft wat euros achetrover gedrukt wat niets met NAC te maken heeft )

  0

  0
 • Willemf5
  3 mei, 2010 - 10:19

  Kan weer een hete zomer worden zo. Er gaan nu veel geruchten in de ronde en duidelijkheid vanuit NAC zou voor iedereen fijner zijn. Al verwacht ik niet dat er duidelijkheid komt. NAC heeft bewezen dat het op gebied van visie, strategie, openheid en communicatie nou niet echt voorop loopt.

  Verder vind ik dat Maaskant de komende week zijn eigen presteren wel eens mag gaan evalueren….

  0

  0
 • JD
  3 mei, 2010 - 10:50

  Ja het bestuur en directie riepen dat het allemaal goed ging en op sportief gebied was ook alles in orde. Allebei kwatsch blijkt nu achteraf!

  0

  0
 • OLDSKOOL
  3 mei, 2010 - 11:11

  Bij twente zitten 2 ex-NACCERS op de bank. Schreuder en Van Wonderen. Met alle respect, dat zijn nu net wel even andere types dan Karelse en Aandewiel. Net als van halst ook net iets meer uitstraling heeft dan VD Dungen. En munsterman met vd hoeven vergelijken is simpelweg een vergelijking tussen goud en een stuk roestig schroot. De oplossingen zijn vaak niet moeilijk hoor. Het gaat namelijk niet alleen om geld, maar vooral ook wat je er mee doet. En wie je dat toevertrouwt. Bij NAC zit momenteel helaas niemand bij wie ik mijn sponsorcenten echt zou toevertrouwen. Wat zijn de mensen bij NAC die echt een visie hebben en een beetje niveau dat je nodig hebt bij een miljoenen kostende organisatie… Ik zag ze niet en ik zie ze niet.

  0

  0
 • PJ
  3 mei, 2010 - 11:22

  Ongetwijfeld zal het terecht zijn dat Maaskant dit aan de kaak stelt en dat hij hierover duidelijkheid wilt, maar ik vind het onprofessioneel dat hij dit via de media speelt.
  Hij zorgt op deze manier alleen maar voor meer onrust. Stap zelf naar de directie om opheldering te vragen en houd je in de media bezig met zaken waarvoor je zelf verantwoordelijkheid draagt (de prestaties bijvoorbeeld!).
  Denk niet dat iemand gebaat is bij deze openheid van RM in de media.

  0

  0
 • nac fan
  3 mei, 2010 - 11:23

  MAASKANT ROT OP!

  0

  0
 • Thieu
  3 mei, 2010 - 11:24

  Jullie vergeten Idabdelhay nog ;).
  Ik ga ervan uit dat hij gewoon terug keert naar ons.

  0

  0
 • Den Ouwe
  3 mei, 2010 - 11:27

  Allen die ik hierop zie reageren zijn dezelfde mening toegedaan. Jammer dat wij geen tifosi zijn zoals in Italie of Spanje. Daar zijn wij als supporters te netjes voor. Als dat wel het geval zou zijn,..dan zou het bestuur ons wellicht ook serieus nemen. Kritiek leveren online , als ze het al lezen…is misschien voor hun vermakelijk. Het komt in principe op hetzelfde neer als dat wij altijd klagen over de politiek. Maar niemand onderneemt iets om daar verandering in te brengen. Dus zal het altijd wel zo blijven doorgaan.Toch ??

  0

  0
 • teteringen
  3 mei, 2010 - 11:30

  nac heeft meer een trainers probleem dan geld problemen

  0

  0
 • Mo
  3 mei, 2010 - 11:35

  Een weg gelopen sponsor, recentelijk, doet een voorspelling dat Nac volgend jaar nacomp gaat voetballen. Er zijn inderdaad te weinig middelen om het elftal echt te versterken.Slechte sponsor zou je zeggen zei het niet dat hij weg gelopen is door een meningsverschil met..? En laten we eerlijk zijn naar de winterstop hebben we veel op dit niveau gevoetbald. En Maaskant mag dit best roepen het bestuur moet gewoon eerlijk zijn naar de buitenwacht, als je het gevoel aan lijntje te worden gehouden zou ik hetzelfde doen.

  0

  0
 • Mo
  3 mei, 2010 - 11:35

  ij okeee sorry

  0

  0
 • Koelkast
  3 mei, 2010 - 11:49

  Tja, ik heb te weinig informatie om een goed oordeel te geven, maar het heeft er alle schijn naar dat NAC niet goed wordt bestuurd op financieel vlak. Uj vrees met grote vrezen dat wij inderdaad zullen gaan strijden om de nacompetitie-plaatsen als de geldstroom alleen maar minder gaat worden in de nabije toekomst. Misschien moet NAC toch eens wat beter de oogjes open gaan doen naar jonge talenten in België. Die zijn (vaak) betaalbaar en er lopen er zeker een aantal rond. Dan hebben we tenminste nog toekomstperspectief.

  0

  0
 • wolfmanjack
  3 mei, 2010 - 11:50

  Ook al heeft hij gelijk dan nog is het moment te triest voor woorden.
  Als ik NAC was zou ik beginnen met Maaskant weg te bezuinigen. Veel praat, weinig inhoud, geen resultaat.

  0

  0
 • BB
  3 mei, 2010 - 11:59

  NAC zal niet de enige club zijn waar de begroting wordt teruggedraaid hoor. Het zal weer gewoon ergens rond de tiende begroting zijn met ook een plek rond nr. 10 als gevolg. Laten we liever gewoon genieten van de wedstrijden die we extra winnen ipv te lopen zeiken dat we geen Europees halen, dat kan bij NAC (en bij veel andere sub-toppers) niet vaker dan 1 x in de 5 jaar.
  Als we maar niet meer geld uitgeven dan we hebben, dan zijn we verder van huis…..

  0

  0
 • Benji
  3 mei, 2010 - 12:01

  Meestal verkoopt een club een speler die het erg goed heeft gedaan in een seizoen en dan met vele winst, dit zie ik niet bij NAC..

  Hadden ze het ook nog over bij FC Twente gister, die krijgen elke x weer uit het niets een mooi talentje voor weinig geld en 1 of 2 seizoenen later gaat hij voor het dubbele of meer weg.

  0

  0
 • scheppioni
  3 mei, 2010 - 12:03

  Doet niks af aan de instelling bij bepaalde wedstrijden, dan kun je nog heel wat compenseren ! Je moet idd wel wat geluk hebben met blessures, maar als het goed zit binnen de ploeg, dan zit het meestal ook goed in de koppies en vallen de blessures ook mee ! Gisteren werden we op klasse afgetroefd door de terechte kampioen, maar de wedstrijden bv vitesse, nec en sparta uit, daar hebben wij het laten liggen, de wil om te winnen ontbrak toen ! Dus Robert, je kunt nu klagenm, maar elke club heeft ermee te maken, al moet er wel idd duidelijkheid zijn ! Ik wacht als NACCER benieuwd af en feliciteer de tukkers, met name extra Ronnie Stam, Alfred Schreuder en Kees v. Wonderen !

  0

  0
 • fanneke
  3 mei, 2010 - 12:21

  Oh jee, hier was ik altijd al bang voor. Ik denk dat Mommers om heel andere redenen thuis zit nu ik it allemaal hoor en lees.
  Ik denk dat NAC zijn hand heeft overspeeld en nu op de blaren moet gan zitten.
  Ik zie het gebeuren dat als er niets gebeurt NAC naar het nveau Vitesse / Willen II af gaat zakken.
  Dan zal dit het laatste jaar wel eens kunnen zijn dat het stadion iedere thuiswedstrijd vol zit.
  Heeft Amoah al getekend. Zo niet, laat hem dan aub vertrekken en probeer van dat salaris een andere wel scoreende spits aan te trekken.
  Gisteren was die slecht zeg. Hij zit volgens mij met zijn gedachte al bij het WK en wilde beslist niet geblesseerd raken zeg.
  Als iemand meedoet dan graag 150% inzet en geen 70%.

  0

  0
 • bou
  3 mei, 2010 - 12:28

  RM,

  kijk eerst eens naar je eigen presteren voordat je anderen gaat aanvallen. houdou en niet bedankt!

  0

  0
 • Bartje
  3 mei, 2010 - 12:28

  Ik ben het met Benji eens, daar schort het bij NAC aan. Clubs zoals Heerenveen, Groningen en Twente zijn ons al lang en breed voorbij omdat zij enkele keren financieel een klapper hebben kunnen maken met de verkoop van spelers. Dit gebeurt hier eigenlijk niet.
  Met GOEDE scouting kun je vervolgens goede spelers terugkopen omdat een transfersom dan ook te betalen is en een speler dan ook sneller naar ons cluppie komt.

  En wat doen we hier bij NAC? We kunnen wel oudere spelers aankopen maar voor de langere termijn zijn we dan nergens. Probleem is dat NAC nu uit de shit is getrokken door de verkoop van de grond rondom het stadion. Maar da's eenmalig. NAC moet het nu op eigen kracht gaan doen. Een tweede bezoek aan de gemeente voor financiele steun kan NAC zich niet veroorloven!

  0

  0
 • dunco
  3 mei, 2010 - 12:35

  @Benji
  Weet je hoe dat komt dat er bij twente wel talenten komen
  Omdat er bij ons een geweldige scout rond loopt die daar oog voor heeft
  Het enige waar hij oog voor heeft is zijn eigen zakken te vullen en aan de aars te likken van E.S

  Bij ons komen spelers die op hun retour zijn of niet meer aan de bak komen bij hun eigen club
  Nu heeft dat ook met geld te maken weet ik maar ze kunnen mij niet wijs maken dat er niet ergens in het buitenland een speler loopt die voor weinig geld naar NAC te halen is
  Jammer dat het zo moet gaan maar zie er een kwaai gat in hoe het nu gaat

  Wat ik me ook afvraag is hoe het had gegaan als we wel de play offs hadden gehaald
  Waar zouden we dan gaan spelen ?

  0

  0
 • jesse
  3 mei, 2010 - 12:43

  Nac heeft een trainer nodig die ons laat voetballen! Ik heb in de 2de helft van het seizoen nog niet 1 goede wedstrijd gezien!!!
  Hoezo plaatsing voor play-offs??!!
  Leuk hoor met die talenten erbij, maar Bayram, Gudelj en Bouwman hebben nog niet 1 kans gehad!!
  Alleen Bayram.
  Ik hoor iedereen allemaal praten dat Prat het zo geweldig deed bij de A1 waarom geen kans?!

  NAC moet beter scouten anders volgend jaar weer geen play-offs!

  0

  0
 • nac6
  3 mei, 2010 - 12:52

  ja zo als ik alle berichten rondom nac kan volgen verwacht ik dat voor het nieuwe seizoen weleens het falisement kan worden aangevraagdt.
  ja er is wel degelijk iets aan de had mommers .
  en zo te horen zal de gemeente ook niet meer bij springen in deze tijd van crisis en onze grootte nac janus oomen is ook weg.
  conculsie het bestaan van nac is dus over en uit .
  geen honderd jaar bestaan van nac in 2012 dat halen we niet meer .
  door de zakkenvullers van de td spelers en bestuur.
  dus jongens over een paar manen een stille tocht om nac ten grave te dragen

  0

  0
 • Benji
  3 mei, 2010 - 13:02

  NAC zou betere scouts moeten hebben..

  0

  0
 • Smikkelhut
  3 mei, 2010 - 13:06

  *zucht*

  4 maaden lang dit soort berichten
  altijd leuk zo'n zomerstop

  0

  0
 • Roberto
  3 mei, 2010 - 13:21

  Idabdelhay vertrouwen geven en mee laten groeien.
  Gorter achter de spitsen zetten en verder laten groeien.
  Kwakman volgend jaar tegen een leuke prijs verkopen (is voor een schijntje gehaald).

  Ik tel al bijna een miljoen of vier aan investering die we de komende jaren kunnen verdienen.

  0

  0
 • dunco
  3 mei, 2010 - 13:35

  Ik zou niet weten wie hij straks anders dan fouad in de spits moet gaan zetten

  0

  0
 • Benji
  3 mei, 2010 - 13:41

  Eigenlijk mogen we toch best blij zijn dat er wat spelers die onder Brandts zijn gekomen nu weg gaan, nu krijgen we meer inzicht dus hoe Maaskant zijn kennis van tactiek is het komende seizoen..

  0

  0
 • scouting nederland
  3 mei, 2010 - 13:46

  Walgelijk dit. Een trainer die zelf zijn doelstellingen niet haalde gaat in de pers zijn bazen van kritiek lopen voorzien. Wat is het in directie en bestuur toch een bende bij ons NAC. Bange bestuurders !

  0

  0
 • dunco
  3 mei, 2010 - 13:50

  @Benji
  Dat hebben we na de winterstop al gezien ;-)

  0

  0
 • nm
  3 mei, 2010 - 13:54

  Ik zou bijna willen zeggen: told you so.

  De opvolger van Mommers is min of meer al bekend. Ligt redelijk voor de hand, ben benieuwd of iemand het kan raden :)

  0

  0
 • dunco
  3 mei, 2010 - 13:56

  @nm
  Zwaanswijk?

  0

  0
 • Nijlpaard
  3 mei, 2010 - 14:22

  NAC zou met de ontwikkeling van het Stadionkwartier meer financiële ruimte krijgen. Dit werd met veel tam tam aangekondigd bij het tekenen van de overeenkomst met Gemeente-Heja en Nac. Het stadion is eigendom van de gemeente, dus moet naar ik aanneem het financiële plaatje in overleg met de gemeente worden vastgesteld. Bij hoogst noodzakelijke wijzigingen zal elders in de plannen moeten worden geschrapt lijkt me. Als waar is wat je soms hoort dat er een overschrijding van de bouwkosten van € 1,5 miljoen is vraag ik me toch af wie hier voor verantwoordelijk is.
  Het kan toch niet anders of heel veel supporters hebben door dat er bij NAC iets mis is in de communicatie. Zij zijn niet gek en hebben heus wel door dat het verklaren van de afwezigheid van de heer Mommers door lichamelijke klachten,waarvan de duur al vast staat namelijk enkele maanden, een smoes is om de echte reden niet openbaar te maken.
  Ik maak me grote zorgen voor het nieuwe seizoen en hoop oprecht dat het allemaal meevalt.

  0

  0
 • nm
  3 mei, 2010 - 14:44

  Snap niet dat iedereen valt over de overschijding van de begroting. Het klopt, maar vergeet niet dat dit tijdens fase 1 heeft plaatsgevonden. Als gevolg hiervan heeft NAC gewoon minder budget voor fase 2. Eventueel gevolg voor NAC is dat de huur volgend jaar iets hoger zal zijn that's it.

  Geen tegenvaller van 1.5 op de begroting, maar wel voor het budget voor fase 2

  0

  0
 • nm
  3 mei, 2010 - 14:44

  @ dunco

  Nee, probeer nog eens

  0

  0
 • Brightest Star
  3 mei, 2010 - 14:56

  Ik begin,HELAAS,HELAAS,steeds meer gelijk te krijgen!!! Geloof me,hier zit ik echter niet op te wachten.Ik heb hier de laatste jaren regelmatig aangegeven dat de scouting bij NAC HELEMAAL NIETS voorsteld. Een drama is het. Onze hoofdscout van As loopt met zijn hoofd in de wind,een air van jewelste heeft die gast.Wordt door heel wat mensen binnen NAC(vooral bij een aantal sponsors,uitgekotst) Zo ongeveer alleen T.M. en E.S blijven hem,geheel onterecht ,nog steunen! De laatste drie jaar hebben we bij vrijwel alle clubs jonge talenten zien komen! Die kwamen grotendeels transfervrij of voor relatief kleine bedragen. Je mag toch wel verwachten dat NAC/J.van As één talentje,jawel één talentje weet binnen te halen.Als we onze volledig mislukte hoofdscout(ing) mogen geloven worden België en de Jupiler-divisie ieder uur van de dag afgestruind!!!!! En het resultaat? Een te oude en onsamenhangende selektie met amper rooskleurige toekomst! Daar zal ondanks,een paar nieuwe spelers,weinig tot niets aan veranderen! Een goed elftal,begint infeite bij een goede scouting. Twente was zeven jaar geleden bijna dood en begraven. Moet je nu eens zien! Ieder jaar heeft deze club een stapje gemaakt,naar boven wel te verstaan.Je kunt gerust stellen dat ze daar een fantastische souting hebben.Zeven jaar geleden bijna bankroet. Wij blijken(alweer) óók bijna bankroet te zijn!!! Zijn er hier mensen die denken dat wij over zeven jaar ook met de schaal mogen staan en een daarbij horend grandioos feest mee kunnen maken? Met de huidige kruideniers instelling,het elkaar baantjes toeschuiven, en een totaal falende hoofdscout die hier notabene nog financiël voor beloond wordt ook,kunnen we dit wel vergeten! Het doet pijn,maar toch, hulde,en bovenal een diepe buiging voor alles wat FC.twente is! Laten we eerlijk zijn,zo´n vet feest hadden wij toch ook graag met onze club mee willen maken. Bij NAC moet de bezem er eens door gehaald worden. Te beginnen bij ons ´fantastisch scoutingsapparaat´!

  0

  0
 • nm
  3 mei, 2010 - 15:05

  Welk scouting apparaat?

  0

  0
 • dunco
  3 mei, 2010 - 15:18

  hhhmmm
  Zwaanswijk krijg toch ook een baantje bij NAC os word hij de nieuwe TvE

  0

  0
 • michel
  3 mei, 2010 - 15:21

  vind het triest dat maaskant zo praat
  zeker om zijn eigen in te dekken
  wij gaan winnen van twente wij gaan playoffs halen
  ja ja maaskant met je mond en over geld gesproken
  wie moets leo zo nodig was dat maaskant niet ?
  leo mag zich schamen hij was niet eens in het stadion de laatste wedstrijd !! nee dan een echte NAC speler zwaanswijk weg laten gaan
  ook aandeel van maaskant !! en dan op de laatste wedstrijd dag spelers een plublieks wissel geven die vertrekken en niet eens zwaanswijk zijn afscheid gunnen
  kort om maaskant begin eens met kijken na je zelf !!
  en vertrek neem het bestuur gelijk mee en laat een frisse wind waaien
  door het NAC stadion met mensen die wel de club een warm hart toe dragen !!

  0

  0
 • jesper
  3 mei, 2010 - 15:22

  Ik denk dat RM gewoon gelijk heeft, als je mee wilt met clubs als Groningen, Heerenveen en Vitesse zul je moeten investeren. En als dat niet gaat dan moet je er vreda mee nemen dat we altijd tegen de play offs aanblijven hikken. Overgens vind ik de kritiek op de scouting ONTERECHT, als je toch kijkt dat de A1 handhaafd in de Eredivisie en de C1 4e word in de eredivisie helemaal niet verkeerd denk ik dan….?

  0

  0
 • Bartje
  3 mei, 2010 - 15:36

  @ Jesper,

  Allemaal leuk die statistieken maar waarom zie ik van de jeugd dan niemand doorbreken zodat hij vervolgens voor een perfect bedrag verkocht ga worden? Er is toch wel meer te melden dan het transferbedrag van Rigters en Stam? Als je laatstgenoemde zo ziet opbloeien bij FC Twente, dan weet ik wel dat die meer winst in de wacht weten te slepen t.o.v. de transfer van NAC naar FC Twente?

  0

  0
 • Brightest Star
  3 mei, 2010 - 15:52

  Dat de A1 zich handhaafd in de eredivisie en de C1 vierde wordt?
  Moeten we daar blij mee zijn!!!!!!!!!!!!!!! Ik heb verdomme een 1912 seizoenkaart voor het EERSTE ELFTAL. Tot op heden zie ik daar nog helemaal niets van terug. Bij Twente stroomt er uit beloften elftallen ook weinig door.Maar die hebben wél een gruwelijk goeie scouting en bovenal mensen met een visie in het bestuur. Daar heb je tenminste iets aan. Jesus zeg, beginnen we hier over de A1 en C1.

  0

  0
 • de muzikant
  3 mei, 2010 - 16:24

  Maaskant heeft gelijk, een tijdje geleden schreeuwde de verantwoordelijken nog hosannah bij de verkoop van het laatste stukje reserve. We stonden in de plus!!!! Daarna bleef het stil, de 2e fase wordt geminimaliseerd, omdat we dan financieel in de min komen op het budget a.g.v. hogere huurlasten? Mommers is plots ziek (?), er vertrekken voldoende mensen, maar daar staan minimale aankopen tegenover. Het geeft mij te denken. Wellicht is de destijds doorgevoerde tariefsverlaging van de seizoenskaarten iets te veel van het goede geweest, of wellicht nog andere zaken.
  Voor de mensen die denken dat Maaskant uit z'n nek kletst: ruim 10 jaar geleden stond ik met hem over NAC te praten en nog voordat de media er lucht van had wist Maaskant mij al haarfijn te vertellen hoeveel schuld NAC had…….
  Ik hoop dat hij helemaal mis is, maar er is iets te veel rook om te ontkennen dat er vuur is.

  0

  0
 • marti
  3 mei, 2010 - 18:37

  @nm, JANUS OOMEN denk ik en zou hier wel vertrouwen in hebben ,zeker in zijn bestuurlijk vermogen.zeker een persoon die niet zou misstaan in een bestuur van NAC BREDA ; JANUS OOMEN en dit is een vertrouwd persoon ook bij vele sponsoren.

  0

  0
 • marti
  3 mei, 2010 - 18:42

  @jesper Als je mee wilt met Groningen en Heereveen.zal je toch een trainer moeten hebben van iets ander caliber als maaskant. ps zeker niet met Vitesse daar is het al jaren mis

  0

  0
 • Leur Noord
  3 mei, 2010 - 19:25

  BESTUUR WEG MAASKANT WEG OUWE LULLEN WEG. En gewoon opnieuw beginnen en jonkies een kans geven.

  Fijne vakantie

  0

  0
 • 7Hills
  3 mei, 2010 - 22:13

  Net ook bij Voetbalinternational op RTL7 wist de Snor te melden dat NAC financiele problemen heeft. Ze hoopten zelfs afgelopen winter een speler te verkopen om zo in de zwarte cijfers te blijven. Gaan met begroting achteruit dus zal mij benieuwen. Ook wist hij te melden dat de verbouwing van het hoofdgebouw niet door zou gaan? Maar dat kan ik nog wel begrijpen, de gemeente betaalt dat en moet geloof ik 25 miljoen bezuinigen. Dus wellicht komen zij niet met het geld over de brug……

  0

  0
 • pet
  3 mei, 2010 - 22:17

  het is een grote rotzooi bij nac
  zal nooit iets worden in breda
  wat een wanbeleid

  0

  0
 • Etlr
  3 mei, 2010 - 23:02

  Verbouwing kan niet de reden zijn van eventuele financiele problemen; alle facturen gaan regelrecht naar de eigenaar van het stadion: de gemeente Breda. Daarnaast moet de echte verbouwing nog beginnen, dus de tegevallers dáárvan zijn nog niet eens bekend. Meest waarschijnlijke redenen van de tekorten zijn te hoog begrote sponsorinkomsten, en een teveel aan uitgaven in de explotatiesfeer.
  Vóór het seizoen stelt NAC een begroting op met verwachte inkomsten en uitgaven. In de personeelsuitgaven is sindsdien extra geld uitgegeven aan het salaris + (tekengeld) voor Leonardo, daarnaast de afkoop en al het gedoe met Ton van Eenennaam en ook de vervanger van Mommers. Ook de beveiligingskosten (scorpio enz)zullen flink overschreden zijn, denk oa aan NAC-feijnoord (met de opening van het aquarium), extra beveiling bij de wedstrijden na de rellen tegen GAE, en ook gisteren tegen Twente.
  Qua inkomsten zullen vanwege de crisis niet alle sponsorbedragen binnengehaald zijn, door de vele risicowedstrijden zal ook de bieromzet achtergebleven zijn bij de verwachtingen. Tel al deze zaken op en je komt zo aan een tekort van een miljoen (of meer). Dit kan alleen terugverdiend worden door te schrappen in de uitgaven voor het komende seizoen, of door het genereren van extra inkomsten. Een verkoop van Leonardo zou wat dit alles betreft zeer wenselijk zijn.

  0

  0
 • Dimmer
  4 mei, 2010 - 00:06

  De kaars van ons team was na PSV gewoon allang uitgelblazen.

  0

  0