Go to Top

Melis toch naar PSV

Melis toch naar PSV

Waar we eerder al aangaven dat het toptalent uit de B2 in belangstelling stond van PSV, kunnen we nu melden dat Bob Melis in de zomer ook daadwerkelijk de overstap naar het oosten van Noord-Brabant gaat maken.

NAC ziet in Bob Melis een van de grootste talenten die er op dit moment in de jeugd rondloopt en dat is niet onopgemerkt gebleven. De aanvallende middenvelder speelde sinds de zomer van 2013 in “onze” jeugd en blonk in meerdere elftallen uit. Melis zegt zelf het moeilijk te vinden om NAC te verlaten, maar grijpt wel de kans om hoger te gaan voetballen. “Je bouwt een band op met de mensen binnen de organisatie, maar het is leuk nieuwe mensen te gaan ontmoeten. De overgang naar PSV is een prachtige stap, een nieuwe uitdaging en een beloning voor het harde werken en de tijd je erin steekt. Dankzij de jeugdopleiding van NAC heb ik me ontwikkeld tot de speler die ik nu ben.”

Melis speelde eerder voor TSV Gudok,  Willem II/RKC, waarna hij weer terugkeerde naar TSV Gudok. NAC bood Melis opnieuw een kans bij een BVO aan en hier is Bob dan ook dankbaar voor. “De samenwerking met Eric Hellemons, Tim Gilissen, Martijn Reuser en Stephan Keller was van grote waarde. Evenals de steun en de hulp die ik ook van mijn ouders kreeg. Daar wil ik iedereen hartelijk voor bedanken.”

De aanvallende middenvelder, die inmiddels ook aanvoerder is bij de B2, legt graag zelf uit waarom PSV interesse toonde in hem. “In de afgelopen drie seizoenen heb ik me dusdanig kunnen ontwikkelen dat PSV geïnteresseerd raakte. Afgelopen zomer kreeg de club mij na een vriendschappelijke wedstrijd in het vizier. Ik zie het als een mooie bevestiging van mijn goede spel bij NAC en een beloning om de volgende stap te zetten in mijn sportieve carrière.’’

“Ik ben al sinds klein af aan fan van PSV”, legt Melis zijn keuze uit. “Vroeger kocht ik een shirtje van de club met mijn naam en rugnummer 10 erop, maar het is veel leuker er nu een te krijgen. Ik hoop dat ik door mijn eigen spel te spelen over drie jaar weer hier sta en een volgend contract kan tekenen.”

Oud NAC speler en manager jeugdopleiding, Tim Gilissen, baalt van het vertrek van de talentvolle middenvelder. “Gezien de kwaliteiten van Bob hebben we er écht alles aan gedaan om hem te behouden voor NAC. We vinden het jammer dat Bob vertrekt, maar we zijn ook trots dat een speler van ons de overstap maakt naar een nationale topclub. Wij wensen hem daar dan ook alle succes.”

Omdat Bob drie jaar in de jeugd van NAC heeft gespeeld, krijgt NAC een opleidingsvergoeding over deze periode. Een schrale troost, want bij een eventuele doorbraak zou Melis veel waardevoller zou zijn voor NAC. Desondanks wensen we hem uiteraard heel veel succes en dat hij zijn plafond nog niet bereikt heeft!

Bron: B-Side Rats, NAC

38 Reacties op "Melis toch naar PSV"

 • Lejad
  21 februari, 2016 - 02:28

  Das mooi kut

  0

  0
 • Badeend
  21 februari, 2016 - 09:08

  Dit kan wel eens erg jammer zijn gezien de kwaliteiten die hem blijkbaar worden toegedicht. Maar je moet ook eerlijk zijn – dit is de positie van een club als NAC. Het enige wat je hier écht tegen kunt doen is een heel sterke jeugdopleiding hebben waarbij uiteindelijk in de praktijk blijkt dat jeugdspelers (1) echt beter worden en (2) echt de kans krijgen in het eerste. In dat opzicht is het basisdebuut van Grad Damen natuurlijk alleen maar erg mooi.

  Structureel zijn we op de goede weg, daar ben ik van overtuigd.

  0

  0
 • Henri
  21 februari, 2016 - 09:08

  Dit onderstreept ook mijn mening die ik vorige week op dit forum ventileerde dat het heden ten dage onmogelijk is een team op te bouwen. Talentvolle spelers van NAC, WII worden voor een appel en een ei weggehaald door Ajax en PSV en bij de top drie in NL worden de talenten weer weggekaapt door Chelsea, Arsenal, MC, Barcelona etc. Dus al die personen die hier vorige week na het debacle in Emmen stelden dat NAC maar een paar jaar in de JL een goed elftal moest gaan bouwen met veel eigen jeugd zien hierbij zoals ik zei bevestigd dat het heden ten dage onmogelijk is te bouwen. Heb je een talent als Melis of WII een De Jong, dan zijn ze voor hun 18e al weg. Heb je iemand gescout als Chadli, Mertens, Janssen dan is die binnen twee jaar ook vertrokken. Daar komt bij dat als je als club financieel niet veel heb te bieden en bovendien in de uitermate zwakke JL speelt op plastic velden…..ja waarom zal een speler dan naar NAC komen. Promoveren en een flinke financiële impuls zijn noodzakelijk om op enig niveau te kunnen overleven.

  0

  0
 • scheppioni
  21 februari, 2016 - 09:08

  Idd Lejad, maar dit is helaas voort de werkelijkheid en niet tegen te houden !
  Succes Bob, misschien nog tot ooit weer eens bij ons NAC en de groeten aan je nieuwe collega op 4 D.vd B. !

  0

  0
 • nm
  21 februari, 2016 - 09:08

  Dit is precies de reden waarom het voetbal in Nederland zo aan het afzakken is. Wat heeft het nu voor zin om in een jeugd opleiding te investeren wanneer alle echte talenten worden weggekaapt voordat ze ook maar een minuut in het eerste hebben gespeeld.

  0

  0
 • Jamie
  21 februari, 2016 - 09:15

  Logisch natuurlijk, zo steekt de voetballerij nou eenmaal in elkaar. Is ook niet iets van de laatste jaren hoor, dit gaat al 15 jaar zo. Kan me nog een soap omtrent ene Ricardo, ben zijn achternaam kwijt, herinneren, die van NAC naar de Stillems ging in de A jeugd, jaartje of 15 jaar geleden. Toen was het al touwtrekken geblazen.

  Vind het alleen heel apart om te lezen hoe deze ‘jongetjes’ praten. In het interview hoor je geen kind van 14/15 praten, maar een volwassen robot. Ken deze jongen verder niet persoonlijk natuurlijk maar het is de indruk die ik erbij krijg. Laat die ventjes lekker roepen wat ze willen roepen, dit is weer zo politiek correct en ingefluisterd.

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  21 februari, 2016 - 09:26

  Misschien een rare vraag maar als hij zo goed is waarom speelt hij dan niet in de B1 van NAC en waarom heb ik er nog nooit iemand over gehoord bij NAC in de jeugd.

  0

  0
 • wanny
  21 februari, 2016 - 09:27

  Warm houden zo’n gast. Dikke kans dat ie het eerste van PSV niet haalt en dan kun je hem weer oppikken. Zoals met Stam en Gorter. Hebben we daarna nog mooi aan verdiend ook.

  0

  0
 • gaoperd
  21 februari, 2016 - 09:34

  Iets met een terugkoop clausule proberen te regelen?

  0

  0
 • nachoreca
  21 februari, 2016 - 10:43

  Bertus quaars heeft al regelmatig tegen mij gezegd dat deze jongen erg veel talent heeft en haast niet te houden is voor de club…en dat blijkt nu…. als je heel eerlijk bent; nac Breda of psv? Tja…

  0

  0
 • boze TON
  21 februari, 2016 - 10:49

  Barcelona, Real Madrid en Atl. Madrid krijgen voor dergelijk praktijken dikke boetes opgelegd. Omdat zij jonge spelers uit verschillende landen transfereren.
  Wat PSV, AJAX, FEYENOORD doen is toch precies hetzelfde. Hoe maken wij als NAC nou kans op een leuk bedrag, op überhaupt een aansluiting met een promotie, rechterrijtje of een supstop.
  Het talent speelt bij NAC in de opleiding. Dus moet NAC de optie hebben op talenten. En dat andere BVO’S niet in elkaars keuken mogen zitten. Tenzij bepaalde spelers niet voldoen of om andere redenen afvallen. Lijkt me niet meer dan redelijk.
  Je bent al kansloos voordat je een speler al maar een debuteert kan maken. Of in dit geval al voor een speler naar een A – elftal promotie maakt.
  Waarom heb je nou eigenlijk een jeugdopleiding. Als jonge gasten niet eens de kans krijgen in een jong NAC.
  Vind het ronduit schandalig!!!!!

  0

  0
 • nachoreca
  21 februari, 2016 - 11:07

  @boze ton…helemaal met je eens. Zo kun je inderdaad beter kappen met die jeugdopleiding…schiet lekker op zo..

  0

  0
 • Arie
  21 februari, 2016 - 11:16

  Armoe is het, aan de andere kant zegt zo’n overstap niks. Genoeg die em voor zijn gegaan die met hangende pootjes weer buiten werden gezet. Hij is daar geen Bob Melis, maar gewoon jong spelertje #47.
  Feit is wel dat dat jong daar meteen een contract krijgt en dat hier er nog niet in zat volgens mij.

  0

  0
 • chrisje
  21 februari, 2016 - 11:28

  Kut BOEREN

  0

  0
 • Fred
  21 februari, 2016 - 11:29

  Onder de 18 jaar zou dit gewoon verboden moeten zijn , bovendien wordt er met meer dan twee maten gemeten .
  Die kinderen ( want dat zijn ze nog ) wordt het hoofd op hol gebracht , ze kunnen zelf op die leeftijd niet eens beslissen wat ze later willen gaan doen .
  Het is een hele slechte tendens die zich al jaren aan het ontwikkelen is .
  Jaren geleden zijn die kruiken begonnen om ouders de kop gek te maken en ze een gouden toekomst voor hun zoon ( en aansluitend voor hunzelf ) voor te spiegelen , het uiteindelijke resultaat was dat overal talenten maar ook kinderen die 4 X een bal hoog konden houden werden weggekaapt , uit hebzucht en angst dat andere bvo’s een talent zouden scoren .
  Ouders trapten er met twee benen in en van de 10 kregen er 9 een gedesillusioneerd kind terug .
  Heel slecht en hier zou de KNVB eens duidelijk stelling tegen moeten nemen , want het wordt van kwaad tot erger .
  Ik kan zeggen dat ik uit ondervinding spreek en destijds ook mijn zoon het hoofd volledig op hol is gebracht , het uiteindelijke resultaat , op je tenen moeten lopen , plezier in het voetbal weg en uiteindelijk gewoon bij de amateurs terecht komen . ( wat uiteindelijk ook gewoon het niveau is )
  Er vallen er namelijk 1000 X meer af dan dat er uiteindelijk 1 doorbreekt .
  Zo’n jongen moet gewoon lekker bij NAC blijven en als hij talent heeft dan komt hij er ook , nu moeten ze vooral het plezier in het voetbal houden en keihard werken .
  Hoort er nog iemand iets over dat zgn supertalent Van Miert ? Zo zie je maar .

  0

  0
 • Arie
  21 februari, 2016 - 11:50

  @ Fred

  Waarheid als een koe, net als die van Sweres die werd weggekaapt door PSV.

  0

  0
 • Wanny
  21 februari, 2016 - 11:54

  NAC moet zorgen dat de jeugdopleiding zo goed is, dat jongens daar kansen zien en als er eens eentje vertrekt er nog genoeg andere zijn met potentie. Dan heeft investeren in de jeugd wel degelijk zin.

  Bovendien is de jeugd ook een uithangbord van NAC, waarmee je mensen aan de club kunt binden.

  0

  0
 • HenriJ84
  21 februari, 2016 - 12:04

  Het lastige met de jeugdopleiding is dat je de effecten grotendeels pas na een jaar of 5 – 6 ziet. Dus het werk wat de afgelopen jaren is gedaan en nu is dus erg lastig te beoordelen. Maar het huidige niveau van de B en A1 elftallen en de tegenstand die je krijgt is niet bepaald geweldig (effect van de jaren dat NAC er mee wou stoppen/fuseren W2). Dan snap ik waarom je een overstap maakt naar een club met betere jeugdopleiding en waar je zelfs in het slechtste geval nog 1 jaar in de Jupiler League kan spelen na de A-tjes.

  Gecombineerd met dat hij niet uit Breda komt, fan was van PSV en dat hij daar wél een contractje krijgt. Zover ik weet geeft NAC geen contracten voor het 18e jaar. In onze financiële en sportieve situatie niet onlogisch maar dan kan je het ook niet gek vinden dat jongens voor iets anders kiezen.

  Overigens heb ik geen flauw idee of deze jongen werkelijk zo’n groot talent is. Dat zal de tijd uit moeten wijzen. Wellicht zien we hem nog weleens terug net als Gorter en Stam bijvoorbeeld.

  0

  0
 • Fan uit zevenbergen
  21 februari, 2016 - 12:20

  NAC heeft een samenwerking met Psv over de jeugdopleiding afgesloten vorig jaar sins Geert B er zit
  dus er zou wel iets tegen over staan voor in de toekomst

  0

  0
 • Frits Von Tuurenhout
  21 februari, 2016 - 12:36

  Ze moeten gewoon gaan instellen dat als een jeugdspeler weggekaapt wordt,de opleidende club 25% van de verkoopwaarde krijgt bij verkoop,nu is die opleidingsvergoeding gewoon een schijntje.
  Geen wonder dat heel die voetballerij naar de klote gaat,tis gewoon een veehandel geworden.

  0

  0
 • Breda For Ever
  21 februari, 2016 - 12:46

  daarom komt er nooit iets uit de jeugd ze moeten met die knaapjes is een beter contract afsluiten,nac traint ze jaren lang voor het grote werk, en andere gaan met de prijzen lopen.wat heb je nou aan dit soort gasjes net doen alsof ze het erg vinden (bijna huile) en dan de middel vinger en nac krijgt 75 k trainings vergoeding en als het niet goed afloopt staan ze weer voor de poort te gille hoeveel ze om nac geven.zo zal je nooit een elftal krijgen met eigen jeugd maar dat is een kwestie van scouting binnen nac

  0

  0
 • maarten
  21 februari, 2016 - 12:47

  Tja. Ik hoop voor hem dat geen Ritzmaierverhaal wordt. Geketend aan een contract, en uiteindelijk bij clubs een huurperiode doorlopen. Hij had bij NAC neer opties om zich te ontwikkelen zoals een Grad Damen.

  0

  0
 • scheppioni
  21 februari, 2016 - 13:02

  Zoals hierboven door meerdere wordt aangegeven, zo zou het nog altijd moeten zijn, zeker wat bv Fred terecht aanhaalt, maar het gaat al fout bij de hoogste rangorde, zolang de FIFA niet daadwerkelijk met clubs als barcalona en real madrid met daad optreed, dan werkt dit steeds verder door, tel daarbij de rusische/Arabische rijke invloed in england erbij op, dan weet je dat dit niet gauw anders meer zal zijn helaas en zijn we als Nederland puur gebombardeerd tot opleidingscompetitie !
  Wanneer ze met name in england hier jongere voetballers de kop niet zo gek zouden maken, zou dit voor clubs als psv en ajax ook van mindere orde zijn, maar nogmaals draai dit nog maar eens terug, dit zal toch echt van bovenaf moeten gebeuren en dat blijft denk ik een utopie !!!

  0

  0
 • RV
  21 februari, 2016 - 15:20

  Ben het niet eens met het argument dat dit een voorbeeld is waarom het nutteloos is om in de jeugdopleiding te investeren. Met de situatie van NAC (financieel gezien) is jeugd opleiden, door laten breken in het eerste en daarna een leuk bedrag er op verdienen niet alleen prettig maar pure noodzaak. Het is gebleken dat we zonder transfers namelijk geen sluitende begroting kunnen realiseren. Daarom is het zo in en in triest dat een Seuntjens eind dit jaar gewoon gratis (!) de deur uit loopt.

  Bovendien is NAC de laatste jaren ook niet het voorbeeld geweest voor de jeugd want er braken zelden spelers uit de eigen jeugd door. Gelukkig krijgt de jeugd noodgedwongen nu weer meer kansen en dat vind ik toch mooi om te zien. Damen komt nu bij het eerste en dat moet gasten van de A toch ook motiveren. Is nog eens een jongen met een goede gezonde kop er op en er komt zowaar nog fatsoenlijke praat uit ook.

  Er zal een cultuur moeten ontstaan waarbij talent ook graag bij NAC blijft in plaats van de stap naar een andere jeugdopleiding maakt. Dat begint bij een goede basis en het is goed om te horen dat Gilissen daar deel van uit maakt.

  0

  0
 • bou
  21 februari, 2016 - 17:18

  NAC moet zeker wel investeren in de jeugd, alleen, dat zien we nu weer, scouts van grote NL clubs lopen wekelijks rond bij ons en andere kleinere clubs. Die echte talenten zullen bij NAC normaal gezien nooit in het eerste komen, ze zijn dan al weggehaald door de top 3.

  Dit enigste manier om dit te bereiken is een echte ‘de jeugd heeft kans bij NAC’ cultuur te creeeren en is het verder een absolute must om in de Ere te spelen ipv in de Juup.

  0

  0
 • Oldskool
  21 februari, 2016 - 18:14

  Welke speler van de top3 is ooit in de jeugd bij NAC weggehaald? Die kans is zo krankzinnig klein dat je daar echt je beleid niet op moet afstemmen. NAC moet er wel voor zorgen dat lokale talenten niet voor w2 kiezen zoals vroeger vaak het geval was. Maar die ene in de 10 jaar die naar de top 3 gaat, daar doorbreekt en dus niet terugkomt,… Dat is dan maar zo.

  0

  0
 • Nacdictive
  21 februari, 2016 - 18:57

  Oldskool heeft helemaal gelijk: Welk talent is weggekaapt en elders (hogerop) doorgebroken?
  De FIFA kan er ook niet altijd bijzonder veel aan doen: Vader krijgt toevallig een baan in Madrid aangeboden en zoonlief komt in zijn kielzog mee en gaat bij de jeugd van Real ballen..
  De NAC-jeugdopleiding is verder naar mijn weten nooit echt succesvol geweest, dit itt (en dat doet pijn) Willem II. Ik heb ooit wel eens gezegd in zekere zin is de jeugdopleiding van NAC een bron van kosten wat nooit rendabel was/is. Het meeste hebben we verdiend aan spelers die we elders oppikten en doorverkochten. Het gevaar alleen van het niet hebben van een jeugdopleiding lijkt mi ook behoorlijk dus dat vind ik erg moeilijk.. Maar samenwerken met andere BVO’s lijkt mij (al is het alleen al) kostentechnisch stukken beter, denk dan bv aan clubs als FC Dordrecht en JOVZ bv.
  Dat je tegenwoordig geen teams meer kunt bouwen is onzin, het lukt Heracles toch ook? Gewoon door slim, goed en geen financieel onverantwoordelijk beleid. AGOVV werd hier eerder genoemd in negatieve zin maar juist een club als NAC zou zulke spelers moeten (kunnen) halen en doorverkopen.
  Verder wat betreft deze jongen: ik hoop dat hij gaat doorbreken maar waarom speelt deze jongen niet in de B1 als hij zo talentvol is?

  0

  0
 • brutes
  21 februari, 2016 - 19:14

  Er is een samenwerking met andere clubs de foundation samen met psv en wat andere
  Dit is voor de kleinere talenten waar nac nog geen jeugd elftallen voor heeft
  Kinderen worden op jongere leeftijd al gescout en met hun 5/6 jaar naar de grote clubs gehaald iedere week zijn er scouts te vinden in Breda nac kan daar nog niet in mee
  Wel heel jammer om kinderen uit mijn buurt en van vrienden bij een andere club te zien voetballen
  Al zijn ze nog zo jong het is ze gegund natuurlijk en een mooi iets in hun jonge leven

  0

  0
 • Dat wel
  21 februari, 2016 - 20:23

  Iedereen heeft een beetje gelijk. Is allemaal waar maar

  @sjef de gevulde koek slaat de spijker op zijn kop!!!
  Als hij zo goed is gad hij allang in de B1 noeten spelen. Tegen iets oudere jongens, fysiek weer net iets sterker. Had hij uitdaging gehad en was hij niet zozeer opgevallen wellicht.
  Had net wat slimmer geweest……

  0

  0
 • Rubenac
  22 februari, 2016 - 08:38

  Hebben we toch nog ( bijna) ons geld van de gouden Stier.😌😌

  0

  0
 • Johan o
  22 februari, 2016 - 11:06

  Hij brengt iig meer op dan mats aan het eind vh seizoen 😧

  0

  0
 • Toontje
  22 februari, 2016 - 15:58

  ook dit is een gevolg dat we niet te besteden hebben, dus we kunnen een talent absoluut niets bieden

  0

  0
 • ome cor
  22 februari, 2016 - 20:09

  Die jongen is een talent, maar zijn hart gaat uit naar PSV.
  Dan kun je kletsen wat je wilt, maar zo’n manneke hou je dan niet binnen.
  Jammer, maar gelukkig levert ie nog iets op.

  En eerlijk is eerlijk…..voor die jongen een droomt die uitkomt. Kan m alleen maar succes wensen.

  Wat betreft die Engelse clubs die 5 selecties kunnen neerzetten met alles wat ze kopen…. daar zouden op Europees (of monidaal) niveau maatregelen tegen genomen moeten worden. Dan hou je goede spelers bij kleinere clubs zonder huurconstructies.

  0

  0
 • NAC de Parel
  23 februari, 2016 - 00:57

  @Sjef de gevulde koek

  Of een speler in de B1 of B2 speelt is gerelateerd aan zijn leeftijd. Betekent dus niet dat in de B1 (onder 17) daadwerkelijk grotere talenten rond lopen dan in de B2 (O16)

  0

  0
 • badeend
  23 februari, 2016 - 09:35

  @ NAC de Parel

  Maar is het niet zo dat een groot talent uit de B2 beter in de B1 kan spelen, ook vanwege de grotere weerstand? Of mag dat niet? Lijkt me sterk.

  0

  0
 • ome cor
  23 februari, 2016 - 18:27

  Als de selectie van de B1 en de B2 puur op leeftijd zijn (o17 en o16) dan heb je dus niet per se de sterkste opstelling van de B1.
  Het zou apart zijn als je niet in team mag spelen omdat je een jaar te jong bent. Maar bij NAC sta ik nergens van te kijken :-P

  0

  0
 • oosterhout3
  24 februari, 2016 - 09:23

  om in de nac jeugdopleiding te mogen spelen, moet je contributie betalen, tot soms wel 600 eurie per talent per jaar…..

  om dan te kiezen voor psv(gratis met contract) of de stillems(waarschijnlijk ook gratis)… hmmm moeilijk keuze he?!

  we MOETEN wel investeren in de jeugdopleiding!
  gewoon op normaal gras laten trainen op een EIGEN jeugdopleidingsplek

  nu is de jeugd te gast op amateurkunstgrasvelden……dat kan toch eigenlijk niet??

  0

  0
 • Fritske d'n Olifant
  25 februari, 2016 - 15:27

  Er moet juist geïnvesteerd worden in de jeugdopleiding. Maar dan moet er wel perspectief zijn voor die jonge gasten. Clubs van een vergelijkbaar niveau, zoals Sparta en ADO hebben ook een goede jeugdopleiding en plukken daar toch regelmatig de vruchten van.

  0

  0