Go to Top

NAC-FC Groningen 0-3

NAC-FC Groningen 0-3

NAC heeft zichzelf  vanavond een bijzonder slechte dienst in de strijd om de play-offs bewezen. In eigen huis werd met 3-0 van FC Groningen verloren. Voor de Groningers scoorden Ajilore (2x) en Van de Laak.

De nederlaag was terecht, aangezien NAC erg veel persoonlijke fouten maakte (met name Ten Rouwelaar speelde een erg ongelukkige wedstrijd) en de kansen niet benutte. Toch was de einduitslag wel wat geflatteerd. NAC raakte namelijk tweemaal het houtwerk. Fehér schoot een vrije trap op de kruising en Amoah schoot op de paal.

NAC eindigde de wedstrijd met tien man. Gorter kreeg in de 86e minuut rood.

Later meer.

46 Reacties op "NAC-FC Groningen 0-3"

 • MV
  13 maart, 2010 - 23:21

  Korte nabeschouwing: KUT!

  0

  0
 • Rieskenac
  13 maart, 2010 - 23:24

  Jelle maakt de laatste tijd wel meer foutjes.
  Voor de rest wel een aardige partij,al doet de uitslag dat niet vermoeden.

  0

  0
 • murdoch
  13 maart, 2010 - 23:31

  Jelle heeft altijd al fouten gemaakt. Hij heeft echter heel lang een zeer solide verdediging voor zich gehad waardoor het niet opviel. Echter je moet een keeper die niet 100% is niet laten starten omdat het altijd je concentratie nadelig beïnvloedt waardoor de kans op fouten groter is. Oh ja, Gorter… Grote strik erom en weggeven aan wie hem maar wil hebben.

  0

  0
 • kees4
  13 maart, 2010 - 23:32

  ze hebben gewoon voetbal les gekregen

  0

  0
 • nac
  13 maart, 2010 - 23:44

  Was die rode kaart van gorter terecht ik zag het niet goed?

  0

  0
 • Scarface
  13 maart, 2010 - 23:59

  @nac— 13 maart 2010 @ 23:44

  Tja, terecht? Als je een natrapbeweging maakt, krijg je rood. Dat is de regel, dus in die zin is het terecht. Maar dat zo'n aap dan als een stervende zwaan neerstort, maakt de beslissing wel erg bitter. Zo'n matennaaier zou op z'n minst ook nog een kaart moeten krijgen.

  Verder was het vanavond in mijn ogen gewoon een gelijk opgaande wedstrijd (= geflatteerde uitslag), met een verschil tussen beide ploegen: NAC had de meeste kansen, Groningen de meeste goals. Punt, klaar, over. Hop naar de volgende wedstrijd.

  0

  0
 • Waterpijp076
  14 maart, 2010 - 00:20

  @Murdoch

  Nee, Gorter wegdoen zou een grote fout zijn.

  0

  0
 • Wim
  14 maart, 2010 - 00:57

  Het technisch beleid is bij NAC een grote gatenkaas. De tactiek deugt dikwijls niet, fouten in de opstelling, het lezen van een wedstrijd kan men niet (laat staan goed ingrijpen tijdens de wedstrijd), etc, etc. Nac gaat steeds slechter spelen. Tegen Utrecht was het niet veel, tegen Nec was het dramatisch, tegen PSV hebben we heel veel mazzel gehad (eerlijk is eerlijk) en tegen Groningen was het spel weer om te janken.

  0

  0
 • vak g naccer
  14 maart, 2010 - 01:33

  zeikerds doe gewoon positief.
  We ARE NAC AND WE ARE PROUD OF IT

  0

  0
 • vak g naccer
  14 maart, 2010 - 01:34

  al was het vandaag wel zwaar kut..

  0

  0
 • vak g naccer
  14 maart, 2010 - 01:34

  en kut..

  0

  0
 • vakkie g
  14 maart, 2010 - 01:42

  Zo slecht was het niet eens. Zeer geflatteerd! Maar die fouten van Jelle… Ik heb het idee dat hij nooit zeker is, ook in goede tijden dat hij onmogelijke ballen pakt. Jammer, want in potentie is hij echt heel goed. Vandaag waren we niet minder dan groningen, maar ze maakte de kansen wel af.

  De laatste tijd speelt NAC toch al niet te best… Vorige week wonnen we wel en dat was prachtig maar we hadden net zo goed kunnen verliezen. Zo goed speelde we toen ook niet! Ik heb het idee dat het allemaal wel beter kan als de laastste tijd.

  0

  0
 • Joepel
  14 maart, 2010 - 02:01

  Ik mag hopen dat het de laatste wedstrijd van Jelle was en dat Gorter een keer makkelijk gaat voetballen en hoe dom kun je zijn om zo'n overtreding te maken. Als NAC zijnde disciplinair schorsen. Wat een waardeloze vertoning vanavond!!!

  0

  0
 • Someren-Breda
  14 maart, 2010 - 02:59

  Er was gewoon onderschatting vanavond…na de overwinnig op de lampjes dachten we die boeren ff in te pakken…temeer daar we met de legendarische witte shirts speelden. Jammer dat het dan zo eindigt, maar wij uit Someren weten dat dit NAC ten voeten uit is…en zo zal het altijd zijn. En juist daarom houden wij van deze club. Een club die leeft op een vulkaan, waar altijd wat gebeurt, maar waar clubliefde, historie, nostalgie en passie voor altijd de boventoon zullen voeren…

  MENSEN: WE ARE NAC AND WE ARE FUCKING PROUD OF IT

  Greetz uit Zuidoost Brabant

  0

  0
 • vakkie g
  14 maart, 2010 - 03:11

  Het was kut en ik ga over de wedstrijd niet op in… Maar wat ik de laatste tijd wel merk is dat de sfeer slecht is, ook op zaterdagavond! Vak G heel de wedstrijd stil (zeg ik als vak-g`er) en b-side was verbaal iets beter te horen maar ook niet veel…

  Hoe kan dit zo? Waarom niet achter je club staan? Het is zaterdagavond (bijna `avondje NAC` op de 3 kwartier na) en er wordt genoeg gezopen… Waarom dan zo`n slechte sfeer? Vorig seizoen ging heel het stadion los als we bijvoorbeeld met 1-0 wonnen met slecht voetbal tegen bijvoorbeeld NEC of Heracles. Laat staan de topwedstrijden en bekerwedstrijden! Maar nu….

  0

  0
 • Vakkie G Breda
  14 maart, 2010 - 03:28

  @joepel

  NAC speelt de laatste tijd niet best maar om het echt een wanprestatie te noemen gaat te ver! Ze waren niet goed, maar een wanprestatie was het niet. Het zat deze keer niet mee en ze voetbalde niet minder dan grun maar maken de kansen niet af en grun wel. Ik wil dus niet zeggen dat er niks aan de hand is, want NAC kan en moet beter. Het kan altijd erger, denk maar aan een jaar of 4 geleden… Toen was het echt slecht en over toen kon je zeggen dat ze wanprestatie leverde ook al gaat het nu ook niet goed.

  0

  0
 • scouting nederland
  14 maart, 2010 - 05:04

  We gaan nog veel spijt krijgen van de door dit laffe bestuur besloten contractverlenging van Maasje. Hij is al niet bijster populair en maakt niemand echt beter. Tegen een Groningen waar 6 spelers ontbraken zo voor de dag komen is gewoon schandalig. Veel echte NACmensen zijn hier terecht heel boos over.

  0

  0
 • JeMa
  14 maart, 2010 - 06:54

  @scouting nederland
  HOU JE BEK HANSJE DEELEN MET DAT ZEIKEN OP HET BESTUUR VOOR EEUWIG.

  0

  0
 • Koelkast
  14 maart, 2010 - 07:20

  Erg geflatteerde uitslag.

  We hebben niet goed gespeeld, maar we hadden ook zo kunnen winnen.

  Alle tegengoals waren persoonlijke fouten. Tel daarbij de bal op de kruising, de bal op de paal en het feit dat we een penalty hadden moeten krijgen in de eerste helft op en je kan niet tot een andere conclusie komen dan hierboven.

  Niet gelijk alles af gaan lopen zeiken! NAC draait nog steeds een prima seizoen. Netjes in het linkerrijtje.

  NOAD!!

  0

  0
 • Jeroen
  14 maart, 2010 - 08:17

  Geflatteerd, goed NAC gezien 2e helft. 1e helft snel vergeten..

  Plee-offs..zijn in mijn ogen al zo goed als zeker dat we die gaan halen. Het verschil tussen het linker- en rechterrijtje is toch wel fors. Thuis tegen Roda misschien nog wel even cruciaal..

  Revanche op Grun & Utregt in de plee-offs en we kunnen de tickets weer boeken!

  0

  0
 • Jeroen
  14 maart, 2010 - 08:19

  Oh ja..en dat ge'hoerenjong' om iedere kleine fout van de scheidsrechter mag ook wel eens afgelopen zijn!

  De 'nare-man' en 'singel' varianten zijn 100 keer leuker en hebben een veel beter effect.

  0

  0
 • Blubke
  14 maart, 2010 - 08:43

  Als je naar de kansen kijkt hadden we kunnen winnen, helaas dat er geen één benut werd. Wel mooi dat Bayram speeltijd kreeg, het is een begin. Verder als het aan mij ligt mogen ze voort altijd in deze tenues spelen, echt schiterend om op het veld te zien! Nu op naar Almelo.

  0

  0
 • hoi
  14 maart, 2010 - 08:48

  @scouting nederland

  Schandalig is het als je al jaren aan een stuk alleen maar kan zeiken en zeuren op en over het bestuur van de club die je beweert aan te hangen.

  0

  0
 • scouting nederland
  14 maart, 2010 - 08:50

  Laten we vooral de afgang onder het tapijt vegen met zalvende teksten als dat het allemaal niet zo erg was en dat we 9e staan. Bij de nieuwjaarsreceptie hing zo'n zelfde sfeer: iedereen met kritiek moest zijn bek houden want we zitten nog in de beker en GAE die pakken we wel en we staan 8e. De trend is duidelijk zwaar klote. De 9e plaats is eerder toeval. Het voorrang geven aan kleine eigenbelangetjes geeft geen pas.

  0

  0
 • Krelus
  14 maart, 2010 - 09:34

  Soms zit het mee (vorige week) en soms zit het tegen (gisteren), dat is voetbal, en zo is dat altijd al geweest. Wat ik wel constateer dat dit seizoen een behoorlijk aantal spelers voor een langere periode geen bal raken (Gorter, Lurling, Amoah, Kwakman). Dat mag de technische staf zich wel aantrekken.

  0

  0
 • snake
  14 maart, 2010 - 09:36

  Reactie van mij,

  Groningen voetbalt zoals NAC het graag wil doen maar met zoveel invallers het spel moeten maken is niet eenvoudig. Komt bij dat die paar kansen mis gingen en de bal echt op de stip had gemoeten.
  Het als als verhaal. Inzet perfect trouwens.
  hadden we liever van PSV verloren en tegen Groningen gewonnen dan?

  0

  0
 • Hugo
  14 maart, 2010 - 09:53

  Tja, Zoals zo vaak al gezegd. We komen niet naar het stadion om goed voetbal te zien, maar om bier te drinken en om een elftal te zien dat er vol voor gaat. Tweede helft geslaagd in de doelen. Persoonlijke fouten, niet alleen van JtR, verdedigend zag het er niet heel sterk uit, hebben NAC de das om gedaan. Zonde, kan gebeuren, volgende week weer een kans.

  Wat me wel mateloos heeft gestoord was het 'zuig' gedrag aan groningse zijde. Dat was vorig jaar al zo met Berg, maar het lijkt steeds erger te worden. Ik had altijd wel een hoge pet op van de groningers. Dat is nu echter volledig gekanteld. Bah, net az.

  0

  0
 • boedha
  14 maart, 2010 - 09:56

  en zijn er gisteren nog veel gepakt bij die alcoholcontrole wat een machtsvertoon weer moest weer geld worden verdientvan petertje vdv

  0

  0
 • Gilze
  14 maart, 2010 - 10:07

  Ja Meneer agent was weer eens interessant aan het doen, we moesten 10 meter verder op gaan staan om maar niks te horen te krijgen over de grapjes die ze elkaar vertelden. Konden geen schatting maken hoelang het duurt,moesten zelf maar dingen regelen kortom hulde voor het corps weer.

  0

  0
 • Roberto
  14 maart, 2010 - 10:42

  Zeiken op het bestuur is droevig. Er wordt een prima beleid gevoerd.

  En toch begin ik steeds meer te twijfelen aan Maaskant. Hij kan zich indekken door wedstrijden tegen PSV een keer te winnen, met een redelijke portie geluk. Maar hij moet ophouden met dat 'avondje NAC' en 'bourgondisch voetbal' gezeur. NAC speelt weinig goede wedstrijden mijns inziens. En zeker gisteren heb ik weinig strijd gezien.

  Oja over de mensen die Féher en Kolkka afgeschreven hadden. Deze twee speelden een prima wedstrijd gisteren. Zeker Féher!

  Wat dom overigens van Gorter, die krijgt weer een wedstrijd of drie…alsof we genoeg man hebben om dat op te vangen.

  0

  0
 • tijger
  14 maart, 2010 - 10:43

  Hallo naccers is allemaal wel makkelijk om GORTER af te zeiken maar die jongen geeft altijd alles en staat linksbuiten dat is totaal geen positie voor GORTER zet die jongen gewoon een paar wedstrijden en dan praten we verder!!! Bayram was een drama geen 1 bal goed geraakt

  0

  0
 • tijger
  14 maart, 2010 - 10:45

  Zet die gorter gewoon een paar wedstrijden rechthalf en dan praten we verder!!

  0

  0
 • Rudie
  14 maart, 2010 - 10:52

  @tijger

  Gorter kan door zijn domme overtreding de komende wedstrijden een plek op rechtshalf vergeten.
  Het is triest om te zien en vooral omdat we al veel personele problemen hebben is een boete misschien wel op zijn plaats voor Gorter.

  0

  0
 • vak g naccer
  14 maart, 2010 - 11:31

  en jonkies de kans geven he…?

  0

  0
 • Wim
  14 maart, 2010 - 11:50

  @ Roberto

  Buiten het technisch beleid maakt NAC een goede ontwikkeling door. Maar de kwaliteit van de technische staf is ver onder de maat. Dat mag het bestuur zichzelf wel aanrekenen.

  0

  0
 • martie
  14 maart, 2010 - 12:35

  En dit is het plafond van maaskant. geef zijn vakkennis weer eens goed bloot.je zult nooit naar het buitenland gaan met deze capiciteiten.

  0

  0
 • bernadus
  14 maart, 2010 - 13:46

  Wat een matig elftal zeg. Zeker de helft presteert ondermaats. Gorter, veel te licht letterlijk en figuurlijk. Feher te traag. Amoha..met de bal aan zijn voet…echt lachen..zo slecht. Jelle…jezus wat een sluitpost. Kolkka…oud en bang. Nou ga zo maar even door…Plek 9 is nog heel hoog voor dit zooitje !!
  En Mister Maaskant…echt een goede trainer…Uh Uhmm..! attractief voetbal..laat me niet lachen MAASKANT !!! Proost.

  0

  0
 • Bier Hier
  14 maart, 2010 - 13:52

  Die actie van Kwakman op Zonneveld had ook wel iets weg van een kopstoot, en eerlijk is eerlijk ik vond het geen penalty.

  0

  0
 • Ikkezeidegek
  14 maart, 2010 - 14:22

  Niet dat het waarschijnlijk iets uitmaakte, maar hoe komt de scheids in hemelsnaam tot 1 minuut extra speeltijd in de tweede helft? die anderen wisselden 3 keer, NAC wisselde twee keer en die doelvrouw van groningen is zeker 4 minuten behandeld aan een fakeblessure! Is toch goed voor 6 minuten extra speeltijd. Is tegenwoordig de stand van de wedstrijd bepaled voor het aantal extra speelminuten?
  NAC-groningenw as typisch een als-dan wedstrijd. Als NAC die strafschop had gekregen, die geheel terecht geweest zou zijn. Vanaf de tribune was de duw van Zonneveld vele malen duidelijker dan op tv. Als Amoah die bal wel gewoon maakt. Zijn Gorter gewoon doet wat hij moet doen als hij ogg-in-oog komt met de keeperster? En als NAC gewoon gaat rusten met een 0-1 stand, een stand die tot stand komt door oogkleppenvoetbal van de bovenste plank van NAC.
  Als als deze 'alsjes' zouden gebeurd zijn, dan was het een geheel andere wedstrijd geworden. NAC speelde voornamelijk in de eerste helft zo ongezorgd.
  En wat ik niet begrijp is dat NAC niet gewoon de balln-naar-voren-rammen-voetbal gaat spelen bij de 0-2. En dat dus met Kees Kwakman naast Amoah.
  De invallers Bayram en Reuser kunnen die wedstrijd niet doen kantelen op zo'n moment. Bayram kan je het niet aandoen om in zo'n wedstrijd te laten spelen. Hoe kan hij zich nu in hemelsnaam in zo'n wedstrijd bewijzen. Niet voor niets werd hij bemoedigend toegesproken door Maaskant, op het veld nog.

  Een ultra domme kaart van Gorter! Wie schudt dit talent eens wakker? Speelt al weken matig (verkeerde positie in het veld?), en voegt niets toe aan NAC.

  0

  0
 • Naccertje001
  14 maart, 2010 - 14:26

  nac was gewoon slecht,
  penders was de beste van heel nac
  ten rouwelaar moet niet uitkomen als hij de bal niet krijgt

  0

  0
 • wimme
  14 maart, 2010 - 15:22

  ik zeg geen poespas meer rond wedstrijden kijk naar penders huldiging (hij verdient het wel overgens)

  ratje verlegh gezever lijkt wel of spelers afgeleid waren.. wat een afgang heren

  sta je op de bside wil je gaan zingen en schreewen en dan is er een pipo achter je die een tikje op je schouder geeft en zegt ga onderhand is zitten.. ik kan het niet zien..naja gefrustreed van alles ga je toch maar zitten. pff ga met je koter op de eretribune zitten pannekoek….

  op naar de volgende pot..

  0

  0
 • Junior
  14 maart, 2010 - 20:43

  Ik vond NAC nog echt niet zo heel slecht spelen, had een gelijkspel misschien nog niet eens oneerlijk gevonden. Maar de blunders die gemaakt werden, mamamia..

  0

  0
 • Waterpijp076
  14 maart, 2010 - 22:47

  Pff, ik heb 2 dingen gezien die mij echt vreselijk irriteerde:

  1. Gorter speelt nu al een aantal wedstrijden op een positie waar hij NIET op kan presteren, hij is een middenvelder, geen linksbuiten.

  2. Hoe haalt Maaskant het in zijn hoofd om Bayram op zo'n moment in te brengen, dat doe je bij 3-0 voor.. niet 3-0 achter.

  0

  0
 • bredachaos
  15 maart, 2010 - 15:04

  waarom hij bayram erin zet vraag je? Omdat hij misschien wel een mannetje voorbij kan komen(normaal) Gorter en kolkka hebben zich hele wedstrijd verstopt achter de man en wanneer ze een actie wouden maken verliezen ze de bal, vind je het gek dat maaskant dan wat moet proberen? we wouden toch alles of niets?

  0

  0
 • Nijlpaard
  15 maart, 2010 - 19:18

  Je kunt stellen dat de verdediging ook niet al te best was, maar wat wil je met een sluitpost als Jelle Ten Rouwelaar.
  Al heel vaak gezegd een redelijke tot goede lijnkeeper, maar een dramaa in het keepersgebied. Per saldo kost hij punten in plaats van dat hij punten voor NAC pakt.
  Negatief? Ik kan nhet niet mooier maken dan dat het is!!!

  0

  0
 • jan uit G
  15 maart, 2010 - 20:21

  JTR moet maar eens leren om fatsoenlijk een bal ui te trappe wa een drama is dat toch zeg,hij is een linkspoot gaat tie de bal met zn andere linkerpoot proberen weg te trappe wat bijna in een doelpunt resulteerde ik snap er niks meer van,en dan vinde sommige dat de stemming op de tribune s matig is ik snap het wel al schreeuw je de longe uit je lijf ze moete wel PROBERE te voetballe het moet wel van beide kante komen, stel knuppels

  0

  0