Go to Top

Update: NAC jaagt op Kip

Update: NAC jaagt op Kip

Hiiiiiiiiiiiiiieeeer Kip Kip Kip Kip Kip Kip!! Moet NAC gedacht hebben. Onze club maakt namelijk jacht op Ricardo Kip.

De middenvelder van Almere City FC zou volgens NAC één van de blikvangers van het nieuwe NAC moeten worden, weet BN DeStem te melden. De transfervrije middenvelder was één van de verrassingen afgelopen seizoen in de Jupiler League. Kip was goed voor 13 doelpunten in 18 wedstrijden na de winterstop. De bij Ajax opgeleide 24-jarige zou al gesprekken met NAC gevoerd hebben. Wij zijn echter niet de enige kapers op de kust. Vanuit de ‘Eredivisie’ (of dat voor beide geldt weten we officieel volgende week vrijdag) zouden De Graafschap en Heracles Almelo serieuze interesse hebben getoond. Dat maakt gelijk de vraag in hoeverre deze speler voor NAC haalbaar zal zijn, met vertrouwen in Smulders.

Naast Ricardo Kip heeft NAC ook de serieuze interesse om Chiró N’Toko van FC Eindhoven aan de selectie toevoegen. De 28-jarige centrale verdediger wordt al twee jaar intene interesse gevolgd door de club. In hetrecente  verleden vormde zijn doorlopende contract een onneembaar obstakel. Na drie seizoenen FC Eindhoven is hij nu deze zomer tranfservrij op te halen. N’Toko zelf zou het liefst de stap naar de eredivisie maken, gezien zijn leeftijd. Hij zou hier graag een zogenaamde financiële klapper willen maken. Ook hier lijkt het geen voor de hand ligende zaak dat deze speler zomaar verwelkomt wordt.

Nu NAC niet is gepromoveerd, merkt het steeds meer dat het zijn uitwerking heeft op het vastleggen van spelers. Het budget gaat zoals bekend met één miljoen terug naar 1,5 miljoen euro waardoor spelers al snel te duur worden. Het gevolg van een tweede jaar eerste divisie waarin minder geld beschikbaar is. Twee spelers die naar Breda wilden komen (en waarvan er al eentje zelfs heeft gespeeld) waren Menno Koch en Clint Leemans, beide van Jong PSV. Zij waren de afgelopen maanden nadrukkelijk in beeld als versterkingen en zouden op alle vlakken goed in Breda passen. Het duo stond open voor NAC op voorwaarde dat de club in de eredivisie zou uitkomen. Omdat NAC daar niet in slaagde, kijken dit soort spelers weer verder.

Update: Ricardo Kip heeft nog geen ei gelegd. Zelf zegt hij tegen TjerkstraMedia wel met een aantal clubs te hebben gesproken maar nog geen keuze te hebben gemaakt. “Er is voldoende interesse, maar ik ga nog geen clubs noemen. Ook het buitenland kan een optie zijn, maar ik opteer een eredivisieclub. Ik zal me laten leiden door mijn gevoel”, aldus de transfervrije Almerenaar die hiermee aan lijkt te geven dat NAC vooralsnog geen serieuze optie voor hem is.

Bron: B-Side Rats, BN DeStem, TjerkstraMedia

42 Reacties op "Update: NAC jaagt op Kip"

 • Semsi
  3 juni, 2016 - 09:27

  Er zal eerst “verkocht” moeten worden voordat we iets kunnen. Daarom wordt alles in de etalage gezet (Brands, Stam, Pedro, Dingsdag, Verbeek, Suk en Borahsasar).
  Helaas is de interesse in deze gasten minimaal, en terecht….

  Op deze manier kunnen we niets en worden de potentiele versterkingen stuk voor stuk weggekaapt door andere clubs.

  0

  0
 • hansiehansie
  3 juni, 2016 - 09:32

  even Off topic. Weet iemand of V. Diermen al heeft getekend? De intentie was er, maar is er ook ooit een overeenkomst geweest? Vond het een stabiele(re) factor. Geen Zwaanswijk of Penders maar voor NAC op dit moment zeer bruikbaar denk ik.

  0

  0
 • RV
  3 juni, 2016 - 09:32

  Klopt Semsi, maar dit zijn ook spelers die interesse hebben van een eredivisieclub.
  Clubs als Heracles die inmiddels ver op ons vooruit lopen als je kijkt naar beleid, ambitie en nu ook sportief.

  Helaas.
  Het maakt me ook niet zoveel uit, er is maar 1 ding wat ik hoop en dat is dat er gewoon een leuk elftal staat volgend jaar met frisse gasten en niet al te veel City huurlingen.

  Kip zou nou echt een speler zijn waar ik vrolijk van wordt.
  De naam alleen al kan voor leuke taferelen zorgen op de tribunes, we hebben immers ervaring met het loslaten van dieren op het veld.

  0

  0
 • nacman
  3 juni, 2016 - 09:40

  als de kip het ei maar in het nac nest legt

  0

  0
 • nachoreca
  3 juni, 2016 - 09:43

  is dat geen familie van gerard de haan…?!

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  3 juni, 2016 - 09:52

  NAC jaagt op Kip. Net zoals Graafschap, Heracles, ADO etc. Kansloos dus voor NAC.

  0

  0
 • Mike
  3 juni, 2016 - 09:58

  Dat zijn namen waar ik blij van word! Schoon schip maken en dit soort jongens halen! N’toko al jaren ‘fan’ van. Kip kan ik niet goed beoordelen maar een frisse opportunistische voetballer volgens mij.

  Hup Smulders! Alle vertrouwen in dat hij een goede selectie wegzet met Dijkhuizen ,waar we ons mee kunnen identificeren volgend jaar! Hopen dat hij dit soort jongens kan overhalen!

  Vlammen!

  0

  0
 • Toontje
  3 juni, 2016 - 10:26

  Al voorspeld het wordt steeds moeilijker…NAC kan eind augustus (let maar op) alleen het overgebleven spelersmateriaal (die nergens terecht kunnen) ophalen!!!

  0

  0
 • ome cor
  3 juni, 2016 - 10:54

  Zo’n Kip kan door meerdere clubs gevolgd worden, maar als ze hem daar voor de breedte halen dan zou het zo maar kunnen zijn dat NAC straks zegt: Kip, ik heb je !

  Koch is een leuke speler voor NAC, jammer dat ie eredivisie als eis stelde. Hij zat, als huurling, bij ons in het elftal wat degradeerde en moest daarna terug naar de lampjes. Om daar OOK in de JL te spelen.

  Menno heeft slechts 16 potjes bij jong-PSV gespeeld en niet 1x bij het eerste.
  Ik snap het wel, hij WIL heel graag naar de eredivisie, maar dat willen wij hier ook. Als hij NAC echt zo’n mooie club vindt toont ie karakter en komt ie ons helpen promoveren. Samen met Leemans.

  Met NAC promoveren is toch veel mooier dan de eredivisie in de schoot geworpen krijgen en ergens als bankzitter te kunnen zeggen dat bij een club op het hoogste niveau hebt gezeten.

  0

  0
 • ECG
  3 juni, 2016 - 11:12

  Samen met N’Toko wordt dat kip met satésaus!

  0

  0
 • NOAD
  3 juni, 2016 - 11:47

  Het ligt er een beetje aan wie er weggaan bij Heracles, stel dat Bruns, Gosens, Pelupessy en Bel Hassani bijvoorbeeld allemaal willen blijven daar, weet Kip ook dat hij op de bank kan gaan belanden en het moet doen met korte invalbeurten.
  Bij De Graafschap (ervan uitgaande dat die erin mogen blijven) speelt hij het hele jaar tegen degradatie, dat lijkt me ook niet het ideale soort voetbal waar zo’n speler tot z’n recht komt.
  Bij NAC speelt hij bovenin mee, wordt hij dé blikvanger van het elftal en als hij NAC helpt promoveren, zal dit beter op z’n CV staan dan 10 wedstrijden ingevallen bij Heracles of gedegradeerd met De Graafschap.

  Ik heb er vertrouwen in dat Smulders deze jongen wel warm kan maken voor NAC, aangezien wij al een gesprek met hem hebben gehad en de andere clubs vooralsnog niet. Hup NAC!

  0

  0
 • BarryButsers
  3 juni, 2016 - 11:52

  Braber naar Helmond Sport. Hoeven we ons daar in ieder geval geen zorgen meer over te maken dat hij hierheen komt.

  0

  0
 • Judge M.
  3 juni, 2016 - 12:37

  En bedankt @nachoreca!

  *veegt koffie van beeldscherm*

  0

  0
 • Donadoni
  3 juni, 2016 - 12:47

  N Toko thuis tegen nac, een hele dikke vette onvoldoende met schuld aan beide tegentreffer. Ik twijfel!!

  0

  0
 • scheppioni
  3 juni, 2016 - 13:01

  Lijkt me geen verkeerde, maar wie van de clubs gaat het winnnen ‘ Kip ik heb je ?’, net wat Ouwe Spionkop zegt, zal zeer lastig worden voor ons NAC !

  0

  0
 • ome cor
  3 juni, 2016 - 13:03

  @Donadoni
  Heb je helemaal gelijk in.
  Wil jij dan ook even zo vriendelijk zijn om een mannetje of 22 te noemen die in een heel seizoen geen enkele klote wedstrijd spelen en haalbaar zijn voor/interesse hebben in een club als NAC ?

  0

  0
 • JohnFe
  3 juni, 2016 - 13:33

  Ik ken hem niet ,ik zou niet weten hoe te reageren doch hugo, sinds ik het vanmorgen las zit ik met deuntje van: liever Kip,s leverworst in mijn hoofd, bedankt BSR. :)

  0

  0
 • ome cor
  3 juni, 2016 - 13:43

  @JohnFe
  Hahaha en ik met “Kip, het meest veelzijdige stukje vlees. Kip !”
  Zouden we altijd nog “vlees” in NAC kunnen veranderen als ie mocht komen. ;-)

  0

  0
 • Belga
  3 juni, 2016 - 14:29

  Transfervrije N’Toko staat in de belangstelling van Excelsior, KV Mechelen, Westerlo en Sint-Truiden. FC Eindhovenspeler Caenepeel, waar NAC ook naar vist, is benaderd door FK UFA uit Rusland ( Hoogste divisie)Prijskaartje minimaal 3 ton. Schroijen van Fortuna is ook een kandidaat ( Linksachter) en is transfervrij en hiervoor toonde Smulders in zijn Eindhoven tijd ook al belangstelling. Leemans en Koch staan in de belangstelling van NEC.

  0

  0
 • Semsi
  3 juni, 2016 - 14:45

  We kunnen wel allerlei namen droppen, we kunnen momenteel geen kant op.
  Eerst zal de schoonmaak meer vorm moeten krijgen, tot nu toe zijn enkel de aflopende contracten niet verlengt.
  Dit is nog lang niet voldoende om iets te kunnen…

  0

  0
 • seno
  3 juni, 2016 - 15:36

  Zit niet echt te wachten op spelers met eisen. Wel op spelers die geschiedenis willen schrijven avonturiers met noad. Die de een deel van iets moois willen worden. Dus snel alles wat niet daar aan voldoet weg er mee en door pakken aub.

  0

  0
 • kees4
  3 juni, 2016 - 16:39

  Goede speler

  0

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  3 juni, 2016 - 16:42

  Met een extra budgetje van de sponsors moet NAC goede spelers halen. Aandeelhouders: Tel je knopen!!

  0

  0
 • Balletje
  3 juni, 2016 - 17:14

  Alleen spelers halen die willen presteren, voor hun eigen toekomst, maar ook voor NAC.

  0

  0
 • Piet
  3 juni, 2016 - 17:33

  Smulders, kom eens met goed nieuws!

  Ik heb de laatste weken alleen maar slecht NAC nieuws gelezen!

  Ja de seizoenkaartverkoop loopt goed, had ook niet anders verwacht!

  0

  0
 • Semsi
  3 juni, 2016 - 18:04

  Diverse buitenlandse clubs hebben zich gemeld voor Bel Hassani, Kip gaat dus naar Heracles en niet naar Breda.

  0

  0
 • Hallee076
  3 juni, 2016 - 18:43

  NAC broed op tranfer kip!

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  3 juni, 2016 - 18:45

  Hoe kan NAC nou serieus deze speler willen als de halve eredivisie hem wil?
  Helaas zullen we moeten grabbelen in de ton van de overblijvers a la niveau Dingsdag, Het is niet anders. Welke miljonair komt ons van ons lijden verlossen?

  0

  0
 • Breda
  3 juni, 2016 - 19:06

  GA GEWOON OP N TOKO EN DAARNA GEWOON NORMALE SPELERS IN DE JUUP
  KOMOP NAC

  0

  0
 • Molenschot loco
  3 juni, 2016 - 19:09

  Jongens….laten we onze TD nou gewoon zijn werk laten doen….al die geruchten leverd niks op…..ik reageer pas op het moment dat onze TD met namen komt op het moment dat ze hun handtekening hebben gezet……dan heeft een reactie pas zin😂😂😂

  0

  0
 • IZHNW
  3 juni, 2016 - 19:14

  Geen geld, geen eredivisie niveau, bla bla het zal allemaal wel…wat een nederigheid zeg!!…Kom op ..Wij zijn NAC een unieke club waar talentvolle spelers zich kunnen ontwikkelen en in de kijker kunnen spelen in een vol stadion. Waar je voor eeuwig een held kan zijn als je promoveert naar de ere. Laat filmpjes zien hoe we de Bus uitzwaaiden naar stilburg enz enz genoeg te bieden en genoeg uitdaging lijkt me. Ik voel me iig niet miskent Straal uit dat je trots bent op deze geweldige club. Maar ga aub niet bidden en smeken om spelers het is graag of niet hoor..

  0

  0
 • Naamloos
  3 juni, 2016 - 20:10

  Deze spelers moeten blij zijn dat ze naar NAC kunnen. Graag of niet godverdomme!!!

  0

  0
 • scheppioni
  3 juni, 2016 - 21:03

  Goeie laatste drie reacties mannen !!!

  0

  0
 • Naamloos
  3 juni, 2016 - 21:15

  Wij zijn godverdomme de mooiste club van nederland. Supports die godverdomme trouw blijven en op elk niveau met grote getalen naar het stadion komen. Tegenstanders die trillend het veld op komen en hopen dat het niet een roemruchtig avondje nac word. Wij zijn NAC godverdomme en we laten deze meneertjes die een goed jaar hebben gehad ons niet aan het lijntje houden. HUP NAC!!!! EN VOL GAS KOMEND SEIZOEN MET NIEUWE HELDEN DIE WEL WILLEN

  0

  0
 • Balletje
  3 juni, 2016 - 21:21

  Ik vind dit wel leuk, beetje denken dat we het allemaal beter weten. Smulders weet wat er te besteden is, weet wie blijft en wie gaat, maar vooral..wie erbij moet om de ere weer te halen.
  Dat hij stil is geeft mij moed, hij heeft op zeker spelers op het oog. Onbekende namen…maar wel talent, talent wat Dijkhuizen en de staf gaat cultiveren.

  0

  0
 • nachoreca
  3 juni, 2016 - 21:34

  Laat kip lekker de vogelziekte krijgen !

  0

  0
 • Dirk
  3 juni, 2016 - 22:39

  Heracles ziet Bel Hassani vertrekken en gaan nu bij volop voor Kip

  0

  0
 • ome cor
  4 juni, 2016 - 18:00

  Als hij serieuze kansen krijgt als basisspeler dan heeft ie natuurlijk groot gelijk dat ie voor de eredivisie kiest.

  Nu maar hopen dat ie niet van de leg raakt.

  0

  0
 • Cor Taxi
  4 juni, 2016 - 19:13

  Haal dan ook de manager van Excelsior de Haan.Dan komen de talenten van het nageslacht vanzelf.Man man man.

  0

  0
 • chris
  4 juni, 2016 - 23:24

  N’Toko is me erg tegengevallen, de thuiswedstrijd waar we snel met 3-0 voor kwamen.

  E’hoven moest aan gaan vallen en dan blijkt hoe verschrikkelijk traag hij is.

  Niet aan beginnen!

  0

  0
 • maarten
  5 juni, 2016 - 09:45

  N’Tokus ben ik ook niet gecharmeerd van. Vind t een beperkte zelfs.

  0

  0
 • karel1
  5 juni, 2016 - 16:51

  Het zijn allemaal derde rangs waar we het mee moeten doen,hoe jammer het ook is voor nac staat niemand meer in de rij,behalve de supporters
  We wachten maar rustig af ik ben echt benieuwd.

  0

  0