Go to Top

NAC is een voorbeeldclub

NAC is een voorbeeldclub

Dat NAC fantastisch is wisten we in Breda en omstreken al. Nu is dit seizoen de eerste divisie ook in aanraking gekomen met NAC en daardoor begint de CED (Coöperatie Eerste Divisie) ook steeds meer van NAC te houden.

Woordvoorder van de CED, Maarten Vreuls, is zeer blij dat NAC in de Jupiler competitie speelt. De club uit Breda maait namelijk het ene na het andere toeschouwers record neer alsof ze er niet stonden. Eerder deze week is de grens van 12.000 seizoenskaarten bereikt bij NAC en de CED wil daar graag het volgende over kwijt. “Wij zijn hartstikke blij dat NAC zoveel mensen weet binnen te halen, dit is echt heel erg gaaf vinden wij. ”

NAC heeft een grotere achterban dan alle andere clubs in deze competitie en daar kijken de andere clubs toch wel een beetje jaloers naar zegt Vreuls. “Het is voor de hele league de uitdaging het stadionbezoek weer te upgraden. Dat is voor ons de komende jaren een van dé doelstellingen: om bij elke club de band met de regionale achterban weer sterker te maken en daar samen in op te trekken.”

Omdat NAC hierin uniek is heeft het KNVB Expertisecentrum NAC al een keer in de goed gelezen nieuwsbrief, alle BVO’s ontvangen hem, te vermelden als hoofdonderwerp. Sebastiaan Nuij werkt bij dit onderdeel van de Zeisterbond en zocht uit hoe NAC dit nou doet. “In het begin van dit seizoen hebben wij een aantal analyses gedaan van ticketprijzen en speciale arrangementen. Toen stuitten wij op de seizoenskaart voor tien jaar bij NAC – en het succes daarvan. NAC heeft dit fenomeen na de degradatie op een heel goede manier weten te benutten, vinden wij. Wij hebben dit daarom voor het hele betaald voetbal als good practice benoemd.”

De club van 1912, een uniek concept dus waar ook weer een record mee gebroken is. Nog nooit heeft een club zo veel supporters zich voor zo’n lange tijs vast weten te leggen. Huis PR-man bij NAC, Perry Hendriks, is dan ook zo trots als een pauw. “De eerste keer waren er 652 mensen die zich daarop ingeschreven hadden. Bij de herinschrijving dit jaar zijn dat er al 1.232 geworden. Het oude record van seizoenkaarthouders in de eerste divisie stond op naam van De Graafschap, een ruime 8.000. Dus het aantal van 12.000 seizoenkaarthouders gaat daar dik overheen.”

Zo eat that Eerste Divisie. Maar Perry was nog niet klaar. “Dan hebben we ook nog het recordaantal bezoekers bij één losse wedstrijd gehaald dit seizoen: dat was 17.800 tegen Go Ahead Eagles. Het oude record in de Eerste Divisie stond op 16.015. En er is dus het record van de verkochte tienjaarkaarten.”

Veel clubs willen dan ook graag achter HET geheim van NAC komen, waar wij al lang de magie van het geel met zwart uit Breda hebben gevonden en in onze harten hebben gesloten zien veel clubs het als een groot nog te onthullen geheim dat ze fans kunnen binden zonder prijzen te winnen. Ook Perry weet niet exact hoe dat kan. “Dat is een goede vraag. We hebben het ons zelf vaak afgevraagd en we weten het eigenlijk ook niet precies. Iedereen heeft NAC toch een beetje in zijn hart gesloten. De voetbalclub is een onderdeel deel van de Bredase familie. En als jij een leuk neefje of nichtje hebt waar het even niet zo goed mee gaat, dan ga je extra je best doen voor hem of haar. Het lijkt echt wel: hoe harder de klappen die sportief vallen, hoe harder het gejuich. Reversed glory hunting noemen de supporters dat. Heel speciaal.”

En zo is het maar net, Hup NAC.

Bron: B-Side Rats, BN de Stem

75 Reacties op "NAC is een voorbeeldclub"

 • NOAD1912
  16 januari, 2016 - 11:07

  Kippenvel. Hup NAC 👊

  0

  0
 • nachoreca
  16 januari, 2016 - 11:08

  Zo ist en niet anders! Come on nac !!!

  0

  0
 • die ne gast
  16 januari, 2016 - 11:15

  Ik vond de vergelijking met je zieke oma van Ries Sommen beter getroffen dan een ziek neefje of nichtje.
  Dus Perry: als je copy-paste van supporters dan wel graag goed doen.

  Verder leuk artikel en een mooie pluim in onze reet. Is ook wel eens anders geweest, maar als we niet promoveren, blijven we volgend jaar ook gewoon rond de 8000 SCC steken en is een stuk van de lol van het reverse Gloryhunting echt wel weg.
  Maar goed, als we volgend jaar wél een serieuze kampioenskandidaat blijken te zijn, zitten we van 8000 man ook zo weer op 15-16 duizend man.
  NAC: hoge pieken, diepe dalen, nooit vlak. That’s the way we like it.

  0

  0
 • De Dyslekt
  16 januari, 2016 - 11:32

  Ik had gehoopt dat de CED als beloning de verplichte combi’s afschaften…

  Maar toch zeer mooie statestieken.

  0

  0
 • S.HB.NAC
  16 januari, 2016 - 11:42

  Ik ben trots op onze club

  0

  0
 • Kipiani
  16 januari, 2016 - 11:44

  Ik lees liever dat we met fris, attractief voetbal en een perfect, uitgekiend (scouting, jeugd, capaciteiten en profiel alle trainers en coaches) beleid een voorbeeldclub zijn. Blij met gisteren, zeer bruikbare punten en goede eerste helft. Promotie zal heel moeilijk worden, maar iets van een positieve en opwaartse lijn op voetbal is er. Eindelijk !

  0

  0
 • NOAD1912
  16 januari, 2016 - 11:47

  Jammer dat er gisteren wel vernielingen zijn geweest in Volendam….zie Facebook peside…

  0

  0
 • D
  16 januari, 2016 - 12:32

  1 raampje gesneuveld? Ik keur het niet goed maar dit zou op een normale vrijdagavond ook kunnen gebeuren. Was er zelf na de wedstrijd niet bij maar als ik de berichtgeving zo lees heb ik het idee dat het allemaal een beetje wordt opgeblazen door de volendammers.

  0

  0
 • Wouter
  16 januari, 2016 - 12:39

  Allemaal leuk en aardig maar we spelen wel Juup !

  0

  0
 • Hopsaus
  16 januari, 2016 - 12:44

  Gisteren bij de wedstrijd aanwezig geweest. Aan de kassa werd gevraagd om legitimatie en ondanks dat ik uit Brabant kwam gelukkig een kaartje weten te bemachtigen. Alle NACcers hadden op de korte zijde tegen het uitvak plaatsgenomen en het was een prima sfeertje. Alleen bij de 2-0 werd er aardig wat irritatie opgewekt bij een aantal thuissupporters toen er met een gele vlag over de gehele korte zijde door de gracht gerend werd. Iets wat ik ook wel kan begrijpen.

  Na fluitsignaal zijn we vanaf het stadion richting de Dijk (cafe ’t Gat van Nederland) gelopen. In dat cafe was het een topsfeertje en het clublied van NAC is meerdere malen gedraaid en er waren ook wat NAC spandoeken te vinden. Vervolgens met een aantal Volendam supporters nog wat mooie verhalen uitgewisseld. We werden zeer gastvrij ontvangen. Om 24u zijn we weer richting Brabant vertrokken en de sfeer zat er nog goed in. Hopelijk treffen we volgend jaar Volendam niet meer (of ze promoveren ook naar de Eredivisie). Maar mocht het er weer een keer van komen vind ik dat zij ook een zeer open ontvangst in Breda verdienen.

  Gisterenavond was voor mij een bevestiging dat uit- en thuissupporters (in de meeste gevallen) prima samen kunnen gaan. Nu ben ik er wel van overtuigd dat zoiets in de Jupiler League makkelijker gaat dan in de Eredivisie. Waar ik wel ontzettend van baal is om the day after op Facebook te lezen dat er vernieling zijn geweest in Volendam zelf. Al ken ik het verhaal hierachter niet, want heb hier zelf niks van meegekregen.

  Kijkend naar de wedstrijd van gisteren mogen we inderdaad stellen dat NAC een voorbeeldclub is. Het uitvak heeft 90 minuten lang voor leven in de brouwerij gezorgd in het enigszins lege KRAS-stadion.

  Hup NAC!

  0

  0
 • Dokter Z
  16 januari, 2016 - 13:12

  Wel willen meer bezoekers naar de stadions in de JL… Misschien handig om die kut combi af te schaffen scheelt op seizoensbasis een paar duizend bezoekers!

  Are you watching CED!!??

  0

  0
 • Rattatar
  16 januari, 2016 - 13:14

  Die vernielingen heeft de burgemeester zelf aangericht, om zijn gelijk te krijgen.
  Duuh

  0

  0
 • zuurkool met worst
  16 januari, 2016 - 13:14

  Ik heb dat linkje van de pe-side ff opengeklikt…..wat een zielige reacties zeg, komt alleen maar omdat ze verloren hebben. Het lijken wel Willem 2 supporters. Als ik dat raam zie, dat kan al als je met je zatte ballen in het cafe bijne omvalt. Mbt opmerking na 2 biertjes en de NAC supporters gaan los….lachwekkend….. Pilletjes? Tuurlijk Volendam Cokedorp nummero uno.

  On topic: erg trots op mijn mooie club. Perry probeer eens wat origineler te zijn met je laatste zin. Een communicatie figuur hoort creatief te zijn en niet foutuef copy pasten…dat komt dom en lui over.

  0

  0
 • Dimmer
  16 januari, 2016 - 13:15

  Een ruitje gesneuveld ai ja dat kannie.
  Denk dat er een paar Volendammers niet veel gewend zijn.
  Dan slaat de jaloezie er wel eens bij in he.

  0

  0
 • NACcer71
  16 januari, 2016 - 13:20

  De mooiste club EVER!!!!!!!!
  Hup NAC ⚽️

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  16 januari, 2016 - 13:24

  De sfeer was super. Van vak g waren zeker 35 man met lange stadionverboden bij NAC. Maar volgens mij hebben die ook geen problemen veroorzaakt dus al bij al een top dag.

  0

  0
 • Toontje
  16 januari, 2016 - 13:30

  Ik denk dat de CED het erg zou vinden als NAC promoveert……schaf die combiregeling af …,,of is ene opgeblazen incidentje van gisteren weer aan leiding om er voorlopig weer van af te zien…ze hebben zo een goede smoes in handen (door iemand van ons aangereikt…!!!)

  0

  0
 • Wanny
  16 januari, 2016 - 13:40

  Combiregelingen en maandavondwedstrijden afschaffen. Dan kun je zo weer een paar honderd man bij de gemiddelden optellen.

  0

  0
 • Lamington
  16 januari, 2016 - 13:47

  Reversed gloryhunting.. zo noemen die clowns van derat dat, en die spreken zeker niet voor mij als supporter..

  Mooi die records, lekker belangrijk wat die inteeltvissers vinden, trek lering uit een avond zoals gisteren en hopen volgend jaar niet meer met de CES te maken te hebben.

  0

  0
 • F4
  16 januari, 2016 - 14:17

  Prachtige dag en geweldig sfeertje naast het uitvak. Toch vraag ik me af waar die droeftoeters die Breda Hooligans te pas en te onpas schreeuwen hun voldoening uit halen. Ze laten mensen niet passeren en respecteren een café en dorp niet. Zonde, want deze gasten maken het voor de voetbalsupporters onmogelijk combi vrij te kunnen blijven reizen. Balen. Verder een topdag.

  0

  0
 • Forever076
  16 januari, 2016 - 14:26

  Enige dat er gebeurde aldus de site van de politie zelf en dat is niet veel:

  Voetbalsupporter aangehouden na mishandeling

  Laatste update:
  16-01-2016 | 13:46
  Volendam – De politie heeft vrijdagavond een 44-jarige voetbalsupporter aangehouden, na een melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Brugstraat.

  De politie is vrijdagavond met meerdere politie-eenheden en politiehonden ter plaatse gegaan. In een horecagelegenheid bleek een grote groep van ongeveer 90 voetbalsupporters aanwezig te zijn en de sfeer bleek grimmig. De politie heeft een 44-jarige voetbalsupporter, afkomstig uit Breda, aangehouden voor mishandeling. De 44-jarige verdachte bleek een horecamedewerker een vuistslag in zijn gezicht te hebben gegeven. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en is ingesloten.

  Hierna kwam er in de nacht van vrijdag op zaterdag wederom een melding binnen bij de politie vanuit een andere horecagelegenheid, waar ramen zouden worden vernield en waarbij voetbalsupporters met elkaar op de vuist zouden zijn gegaan.

  De politie heeft de nodige inzet gepleegd om de groepen supporters uit elkaar te houden.

  Na de benodigde inzet van de politie keerde de rust weer terug.

  0

  0
 • Eddy W
  16 januari, 2016 - 14:55

  Forever076,

  Alleen maar dat.. dat is weer een aanleiding voor Combi’s. Iedere burgemeester grijpt dit vast en laat het iig dit seizoen niet meer los.

  0

  0
 • WW
  16 januari, 2016 - 14:57

  Dat NAC geweldig is staat voor mij (en ons allen) buiten kijf. Tot zover een prima stukje over NAC, mooie reclame ook. Wij gaan voor NAC, ongeacht divisie. Maar niet iedere club heeft zo’n aanhang die altijd maar gaat.

  Ik vind die Maarten Vreuls en Sebastiaan Nuij niet bijster slim. Ze doen alsof ze stomverbaasd zijn, maar er zijn toch een aantal nogal voor de hand liggende oorzaken aan te wijzen voor het abominabele wedstrijdbezoek in de JL.
  Want als je spek-en-bonenelftallen als Jong Ajax en Jong PSV toelaat, en maandagavonden als speelavonden verzint, dan kan je toch op je vingers natellen dat geen hond daarop zit te wachten?

  Affiches als NAC – Sparta en NAC – GAE zijn prachtig. NAC – Jong PSV is voor mij daarentegen een gruwel, een verplicht nummer, een teken dat je gewoon niet serieus genomen wordt. Ik ga die wedstrijd uiteraad wel, maar wel met frisse tegenzin en ik kan me er alles bij voorstellen dat iemand die minder betrokken is bij zichzelf denkt “laat deze maar even zitten”.

  NAC – GAE was een fraai toeschouwersrecord. Mooi! Maar ik ben er ook van overtuigd dat ons laagste toeschouwersaantal dit jaar op een maandagavond is gevallen (ik weet het niet uit mijn hoofd maar gok op Telstar thuis), en dat dat geen toeval is.

  Als het expertisecentrum het toeschouwersaantal in de JL omhoog wil krikken, dan moeten ze die competitie en de supporters eens serieus nemen. Die Jong… elftallen eruit schoppen en sowieso de maandagavonden afschaffen (kan makkelijk als je die Jong… elftallen elimineert).

  0

  0
 • scheppioni
  16 januari, 2016 - 15:16

  @ Eddy W
  Zelfs ‘verdere’ omstreken, NAC is de club, NAC is de glorie !!

  0

  0
 • Pien NAC
  16 januari, 2016 - 15:24

  Storm in een glas water dus…”Volgens een woordvoerder van de gemeente Edam was de sfeer voor, tijdens en direct na de wedstrijd gemoedelijk”

  0

  0
 • die ne gast
  16 januari, 2016 - 15:33

  @WW
  Hear hear!

  En om daar aan toe te voegen: zorg voor een even aantal clubs in de competitie.
  Want eigenlijk is het belachelijk dat wij nu op vrijdag en maandag moet spelen en een club als Sparta alleen op maandag.
  Samen met de Jong-elftallen discussie zijn dat al twee elementen die zorgen voor een oneerlijk competitieverloop. Hoe kan je dan verwachten dat het publiek deze competitie serieus neemt en massaal de wedstijden gaat bezoeken?

  0

  0
 • 19September1912
  16 januari, 2016 - 16:08

  Ik ben er trots op om NAC supporter en Bredanaar te zijn. Op naar maandag en de 3 punten.

  0

  0
 • brutes
  16 januari, 2016 - 16:39

  Het begin in de stad zelf

  Support your local

  0

  0
 • buurman
  16 januari, 2016 - 16:47

  Eens met WW.
  Voor 1 seizoen is de Juup best te behappen voor NAC, maar een langdurig verblijf is deze erbarmelijke competitie is killing.

  0

  0
 • nacdictive
  16 januari, 2016 - 17:24

  Ben benieuwd of het verhaal klopt van de aanhouding, gesneuvelde ramen, vechtpartij.. Als het waar is vraag ik me af wat die gasten bezield? Lekker slim weer.
  Als je zonodig jezelf wil laten gelden meld je dan in Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, den Bosch etc en niet in Volendam..

  0

  0
 • Rooie Jo
  16 januari, 2016 - 17:34

  Volgens mij is er gisteren in Volendam minder gebeurd dan gisterenavond op de Havermarkt hoor. Niet dat het daar zo bijzonder was, maar een paar kleine incidenten gebeuren overal waar veel mensen zijn met (of zelfs zonder) bier op. Niet opblazen aub,

  0

  0
 • poolshark
  16 januari, 2016 - 17:36

  Om me aan te sluiten bij nacdictive :

  De 44 jarige verdachte, afkomstig uit breda, sloeg een horeca medewerker met een vuist in het gezicht…..

  je bent dus 44, met een beetje pech ook nog vader en je gaat naar voetbal kijken. Je bent dus 44, en je gaat iemand op zijn gezicht slaan die aan het werk is om jou te bedienen. Je bent 44, en je vrouw moet aan de kinderen uitleggen dat papa niet thuis komt slapen omdat hij vast zit wegens mishandeling.

  Waar is dit mis gegaan ?

  0

  0
 • ome cor
  16 januari, 2016 - 17:43

  Hulde aan iedereen die er gisteren een feest van gemaakt heeft.
  Maar laten we astemblieft die eikels die toch weer politie in actie dwongen te komen een nationaal stadionverbod voor t leven geven.

  Man van 44 opgepakt……wordt zo’n knoest dan ooit nog volwassen ?
  Zulke types zijn de oorzaak van combiregelingen en nerveuze burgemeesters.

  0

  0
 • Dun Diëe
  16 januari, 2016 - 17:52

  Is die nieuwsbrief van dat expertisecentrum ook ergens te lezen? Ben wel benieuwd namelijk.

  0

  0
 • Cor Taxi
  16 januari, 2016 - 18:14

  Niet mee eens hoor,met die ongein! Maar wat heeft die horeca medewerker gezegd tegen die gozer van 44 jaar?

  0

  0
 • EP
  16 januari, 2016 - 18:34

  Blablaba. Al die vingerwijzers weer hier. Het was gewoon een groot feest, vanaf ’s ochtends al. Honderden en honderden feestvierders. En dat er dan in de nacht wat akkefietjes zijn is niet raar. Niet fraai, maar niet raar. Niemand wilde zich laten gelden.

  0

  0
 • poolshark
  16 januari, 2016 - 18:44

  @ EP

  Het was 1 grote NAC reclame, daar twijfelt niemand aan. Net zo goed als dat het niet te voorkomen is dat er altijd wel een paar kwaadwillenden tussen zitten. Maar in plaats van degene die het constateren en in het belachelijke trekken te veroordelen zou je je moeten realiseren dat door types als deze 44 jarige volwassene jij dus nergens meer zo’n feestje meer mag houden straks. .

  0

  0
 • Cor Taxi
  16 januari, 2016 - 18:49

  Kan kloppen hoor Poolshark.Maar ook jij weet niet wat er is voor gevallen.Dus om nou die 44 jarige vooraf te veroordelen gaat mij iets te ver.

  0

  0
 • HenkTank
  16 januari, 2016 - 19:42

  Naccers..

  Als we het zo erg vinden dat een NAC supporter een raam heeft gesloopt, dan geven we de beste Volendammer toch een nieuwe Raam? Opgelost!

  Gaat om het principe. Die man heeft allang een beroep gedaan op zijn glasverzekering, en gaat echt niet ten onder door de onkosten.

  Het moraal, daar doel ik op!

  0

  0
 • nacdictive
  16 januari, 2016 - 19:58

  Wat een onzin EP.. Ik ben nog nooit in een ‘akkefietje’ beland bij nac, moeten we een paar gesneuvelde ramen en een vuistslag maar normaal vinden??
  Wat bedoel je HenkTank? Wij meebetalen aan zulke ongein? Door zulke fratsen worden de kansen op soepeler beleid in uitwedstrijden weer minder en je gelooft toch niet dat ik mee ga betalen ter compensatie van zulk soort idioten. Dan kost het me geld en strengere regels..

  0

  0
 • HenkTank
  16 januari, 2016 - 20:32

  Ik begrijp je helemaal nacdictive.

  Het gaat mij er om dat zo een raam met z’n veertigen geen drol kost, en je hiermee het negatieve, nog enigszins wegpoetst. Je maak er tegelijk ook een statement mee.

  Dit gaat egoistisch klinken, maar het draait naar mijn inzien niet om het slachtoffer noch de dader.Het lijkt mij dat we allemaal het zelfde willen: Zonder gestreste burgermeesters en een peloton ME, lol hebben in een of andere dorpskroeg voor dat de wedstrijd begint.

  0

  0
 • HoogeveenseNACcer
  16 januari, 2016 - 20:33

  Zouden jullie het evenement “massaal naar Emmen” kunnen promoten?
  Voor mij en een maat een thuiswedstrijd.
  Zou geweldig zijn onze maten is te laten zien wat NAC is!

  0

  0
 • RV
  16 januari, 2016 - 20:40

  Helemaal eens met nacdictive..
  Kook zo wat van woede…. Wat de reden is geweest weet bijna niemand maar zoiets is nooit goed te praten. We hebben het hier niet over iemand van zestien he..

  En dan kun je weer zeggen dat BN de Stem probeert stemmingmakerij te creëren maar die berichtten gisteren ook gewoon over de feestende NAC supporters. De hele noord Hollandse media berichten er ook over, dan zit er toch een kern van waarheid in. En wat de reden dan ook is er zijn weer een aantal hersenlozen simpele figuren die het voor de rest verpesten. Snel opsporen en een stadion verbod voor het leven. Hier wil ik niet mee geassocieerd worden (er vanuit gaande dat de berichtgevingen omtrent mishandeling en ruitschade juist zijn). Ga lekker in Utrecht of Den Haag voetbal kijken.

  0

  0
 • de muzikant
  16 januari, 2016 - 20:50

  Heeft iemand al aan de 44-jarige gevraagd wat er gebeurd is??? Misschien heeft de ober eerst iets gedaan? (Al moet je jezelf dan nog beheersen natuurlijk)
  Overigens is het wel erg voorbarig om te stellen da je door dit incident dit soort feestjes verpest. We hebben namelijk al heel het seizoen verplichte combi’s met een beperkt aanal kaarten.

  0

  0
 • de muzikant
  16 januari, 2016 - 20:51

  de T blijft dus af en toe hangen …..:(

  0

  0
 • Pet
  16 januari, 2016 - 20:59

  @jv,

  Waarom ergens over oordelen waar je niks van af weet en klakkeloos alles aanneemt wat er in de media komt. Moeten ze jou rijbewijs ook voor het leven afpakken als je een verkeersovertreding maakt? Praat het niet goed, maar oordelen als den kip zonder kop slaat nergens op. Gewoon een incidentje wat meermaals op een avond gebeurd, niks meer en niks minder.

  0

  0
 • HenkTank
  16 januari, 2016 - 21:02

  Volgens de politie in Noord-Holland moesten meerdere agenten ’s nachts uitrukken omdat NAC-supporters zich misdroegen in een café. Een 44-jarige NAC-supporter werd aangehouden omdat hij een personeelslid van het cafe zou hebben geslagen. In een ander café werden ruiten vernield en gingen supporters met elkaar op de vuist.

  0

  0
 • Jf
  16 januari, 2016 - 21:22

  Wat er ook gezegd is, moet je je handen thuis houden. Geweld is voor de simpele zielen.
  En maar klagen dat er combi’s nodig zijn. Dit is geheel te verwijten aan deze supporters.

  Off hoop ik snel op een nieuwe aanvaller.

  0

  0
 • oosterhout3
  16 januari, 2016 - 21:49

  ik vindt het juist wel dat henk tank gelijk heeft…..

  voor 4 ramen van 50x 50 betaal je +-200 euries……

  leg elk 10cent neer en nac supporters halen hun goede naam terug door gewoon de schade te betalen!
  dus krijg je juist WEL de goede publiciteit waarop je wel zit te wachten!

  0

  0
 • Bredafun
  16 januari, 2016 - 21:54

  wat heeft t voor zin om te slopen terwijl je goed wordt onthaalt daar.
  wat n zootje bij elkaar om daar te gaan rellen. niveau 0,0 mensen!
  echt triest!!!

  0

  0
 • nacdictive
  16 januari, 2016 - 21:54

  @de muzikant en pet: Ik zie berichten over drie incidenten: Vuistslag bij een horecamedewerker, ramen kapot, vechtpartij tussen supporters, lamp gesneuveld (zelf gezien)..
  En ja die over zal vast uit het niets gezegd hebben:’wat ben jij een debiel’??
  En ik laat me graag verrassen dat de incidenten verzonnen zijn of geheel uit het verband getrokken.
  Dat je combi’s krijgt elke keer weer is ook zwaar overtrokken maar als je dan een statement Wilt maken lijkt me 1 ding glashelder: Geen enkel incident hoe dan ook.

  0

  0
 • M
  16 januari, 2016 - 22:16

  Het wordt tijd dat die gasten definitief uit het NAC-se verdreven worden. Een paar recidivisten, gevolgd door wat meelopende puisterige bontkraagjes. En dankzij die ventjes, dikwijls geen idee hoeveel spelers er in een elftal zitten, hebben wij al die achterlijke combi’s te danken.

  Gisteren hebben we kunnen zien hoe goed het gaat. Jammer dat een paar van hen toch nog behoefte had aan het toetje. Het toetje dat nu weer landelijk nieuws is. Dankzij deze klootzakken zitten we de komende jaren weer in de bus

  0

  0
 • Breda
  16 januari, 2016 - 22:41

  Volendam uit was gewoon een Combi hoor.

  0

  0
 • NAC
  16 januari, 2016 - 23:16

  Iemand deelt een klap uit en wordt aangehouden bij een stampvolle NAC kroeg zonder dat iedereen er op klapt. Dader gepakt en de rest feest door. Als dat een reden is om een combi op te leggen ben je niet lekker. Eerder andersom.

  0

  0
 • Johan
  17 januari, 2016 - 00:55

  Reverse gloryhunting… Nou ik mis 30% van onze scc-houders dit jaar. Een oplossing: kampioen worden, we hebben ze nodig!

  0

  0
 • Point
  17 januari, 2016 - 00:58

  Dacht het ja, NAC from Belgium!!!!!

  0

  0
 • Bredaaaa
  17 januari, 2016 - 02:28

  Sommige mensen kunnen niet tegen drank (en drugs). Zal altijd zo blijven.

  0

  0
 • YB
  17 januari, 2016 - 09:46

  Voor de wedstrijd werd er in ’t Gat al door een man of 10 ‘Breda Hooligans’ gezongen. Nou, als die randdebielen er zijn dan kun je er de klok op gelijk zetten dat het die avond ergens mis gaat. Heel, heel zonde. Maar dat zal hen een zorg zijn. Die zijn bij voorbaat al met heel andere dingen bezig dan met voetbal en gezellig een biertje drinken.

  0

  0
 • SjorsNAC
  17 januari, 2016 - 10:07

  Overal waar zoveel mensen bijelkaar komen en veel alcohol drinken dan weet je 1 ding zeker: incidenten zijn onvermijdelijk! Ongeacht of het een bij een voetbalwedstrijd is of een houseparty of oud en nieuwviering is ofzo.

  Zijn altijd dezelfde types die het verzieken maar als ik zo lees wat er dan gebeurt is is dat echt niet bijzonder ofzo, dat gebeurt in elke grote stad elke week tijdens de stapavonden.

  Hersenloze gasten heb je overal, niks aan te doen helaas.

  0

  0
 • SjorsNAC
  17 januari, 2016 - 10:09

  En daarbij komt, ik had het wel eens willen zien als het om supporters van andere clubs ging, volgens mij Is het wel duidelijk dat de naccers er een feestje van gemaakt hebben.

  0

  0
 • M
  17 januari, 2016 - 10:21

  Als de burgemeesters van amsterdam, dordrecht, emmen en venlo straks in een stuip schieten hebben we het maar aan één groep te danken. Die achter alkaar in gewatteerde jasjes wandelende testosteronbommetjes die zich Breda Hooligans noemen. De oudere harde kern schaamt zich de oren uit te kop voor die brakken met profileringsdrang. En terecht, egoistische heuptasjesdragende ventjes.

  Zullen we ze anders als beloning een eigen vak G kroeg geven? Dan komen we vast niet meer in de krant…

  0

  0
 • oosterhout3
  17 januari, 2016 - 10:28

  veldslag voorkomen stond er in de televaag…… er was 20 man in dat cafe!!…. hoeveel naccers stonden er voor de deur? 100??

  als ze dan allemaal zouden rousen, gaan er 19 het ziekenhuis in hoor…..

  tis denk ik vooral onderling opgelost door de naccers zelf….

  4 ruitjes kapot, 1 man (44) gearresteerd door uitgaansgeweld

  als er 1 iemand valt dan kan een raam al kapot zijn dusja…..

  gewoon 200 euro uitleggen voor dieun kroegbaas en ffe met landelijke dagbladen etc langs gaan en wij nac supporters hebben het gewoon goed opgelost!

  wie zegt dat het de breda hooligans zijn trouwens?? kunnen net zo goed dronken cafegangers zijn die normaal niks doen…..

  0

  0
 • Buddha
  17 januari, 2016 - 10:54

  ….stel je voor dat we verloren hadden. Hoe reageren die gasten dan?

  Wij schrijven dit nu weg als kleine incidenten maar zo zien de burgervaders het niet. Daarnaast als de ME er aan te pas moet komen dan ben je gewoon klaar met je anti-combi acties.

  0

  0
 • Toontje
  17 januari, 2016 - 11:00

  We komen nooit meer van die combiregeling af en dat door een stelletje infantiele debiele hersenloze zich NAC supporter noemende gasten (meerdere met een stadionverbod) die als je de beelden van die kroegbaas (niet ’t gat) ziet verschrikkelijk tekeer zijn gegaan.
  Dus nooit meer zeiken tegen de combi…zij hebben het voor altijd verkloot

  0

  0
 • buurman
  17 januari, 2016 - 12:04

  Heel jammer dat dit is gebeurd. Zeker ook omdat de voedingsbodem voor dergelijke incidenten in Volendam geheel ontbreekt volgens mij. Je wordt daar hartstikke gastvrij en goed ontvangen. Om ruzie te krijgen moeten er toch 2 partijen zijn?

  De resultante van dit gebeuren is dat de combiregeling zal blijven. Dat is natuurlijk een optelsom waarbij dit gebeuren aan wordt toegevoegd. Dus heeft het weinig zin meer voorlopig om die combiregeling te bekritiseren of aktie tegen te voeren.

  Ik vrees ook dat volgend seizoen alles er aan zal worden gedaan, door de gemeentelijke overheden en politie, om te voorkomen dat zoveel NACers naar Volendam zullen afreizen. En dat is triest want 99,9 procent gaat met goede bedoeling om ons cluppie aan te moedigen.
  (Wel hoop ik , en ik zal niet de enige zijn, dat volgend seizoen Volendam-NAC niet meer op het programma prijkt omdat wij een divisie hoger vertoeven.)

  0

  0
 • zwampie
  17 januari, 2016 - 12:38

  Oosterhout3

  0

  0
 • zwampie
  17 januari, 2016 - 12:41

  Oosterhout3
  Wat denk je van degene die het gedaan hebben om die te laten betalen.
  Dan maak je eerder naam dan andere supporters het op te laten lossen.

  Savonds vent dan de andere dag je wonden likken grote vent zijn en de schade die je veroorzaakt zelf oplossen,dan maak je een positieve naam en ook richting je overige supporters

  0

  0
 • nacdictive
  17 januari, 2016 - 12:47

  @oosterhout3: Ik ben in m’n hele leven nog nooit iemand tegengekomen die door een raampje is ‘gevallen’ bij een kroeg, laat staan 4, laat me niet lachen.

  Als het andere mensen zijn geweest dan de door jou genoemde laat ik me graag verrassen, waren het anderen?

  We moeten gewoon kappen met rechtpraten wat krom is. Zwart/wit gebeurt er op een bredase stapavond net zoveel of meer maar daar gaat het nu niet om. Bij een anticombi actie ligt alles onder een vergroot glas en als je dan zo dom bent om een incident/incidenten te veroorzaken tsja dan valt er weinig zinnigs meer te zeggen over combiregelingen..

  0

  0
 • maarten
  17 januari, 2016 - 13:07

  Ach gosj, een paar gasten met een verstand van een poffertje hebben t weer verknalt in Volendam. 44 jaar en dan als een puber gedragen. Enorm triest, het is haast lachwekkend.

  0

  0
 • Brat
  17 januari, 2016 - 13:21

  Het was een topdag. Voor/tijdens/na de wedstrijd alleen maar gezelligheid. Topfeestje in het gat en op de dijk.

  Een heel erg klein groepje bestaande uit een paar pubers en onder aanvoering van een doorgenoven halve zool doen hun best om alle NACers in een kwaad daglicht te zetten.

  En verdomme het lukt ze nog ook.

  Niet rechtlullen wat krom is, dat kleine clubje heeft zich verschrikkelijk misdragen. De andere 990 echter niet. Laten we die 10 niet de aandacht even die ze schijnbaar op diverse punten in hun leven zijn tekort gekomen. Door voorstellen als het betalen van een ruitje krijgen ze nog het idee dat ze er mee wegkomen. Geef die lui het platform wat ze verdienen en dat is geen enkele. Zolang niet alle 99,9 % die pubers uitkotst en en ze blijft zien als supporters blijft de rest behandeld worden als crimineel.

  0

  0
 • Coer
  17 januari, 2016 - 14:38

  zonde man dat zo n klein groepje het voor velen moet verpesten. Laat zo n kerel eens zijn excuses aanbieden met naam en toenaam erbij voordat hij ooit nog bij NAC komt. Dat lijkt me een goede manier om de beeldvorming wat te veranderen. Fijn dat de meerderheid van de NAC supporters vindt dat er geen excuses zijn om horecamedewerkers met een vuistslag in het gezicht te slaan.

  0

  0