Go to Top

NAC mag 1,2 miljoen van Breda lenen.

NAC mag 1,2 miljoen van Breda lenen.

Klinkt leuk he? NAC mag weer eens geld lenen bij de gemeente. 1,2 miljoen euro om precies te zijn. Kan je mooi een deel van je financiële problemen mee oplossen, zou je denken.

Daar moet uiteraard een addertje onder het gras zitten en dat zit er ook. NAC zou de helft van het geld kunnen gebruiken om een schuld af te lossen bij de BrIM (Bredase Inversterings Maatschappij). En dat is weer een volle dochter van… euh… de gemeente. Oftewel, oude wijn in nieuwe zakken. Met nog maar een addertje onder het addertje onder het gras. Want als NAC leent bij de gemeente om een lening van de gemeente af te lossen, wil de gemeente niet garant staan voor het bedrag van  die lening. En dat doet de BrIM dus wel.

De schuld bij de BrIM dateert van de vorige financiële NAC ramp in 2003. De 6 ton die na aflossing overblijven kunnen gebruikt worden om lopende rekeningen van te betalen.

Nou zou je denken: NAC grijpt gretig in de centenbak en is opgelucht. Maar neen, er komt zowaar een semi-volwassen reactie vanuit het NAC’se. En wel van *kuch* financieel directeur Willem Reijn. “We willen dit alleen doen onder de juiste voorwaarden, zoals de duur van de lening”. Ook ontkent hij dat deze constructie door de gemeente is opgezet om zo de noodlijdende BrIM op legale wijze uit het slob te halen.
Volgens Reijn zou NAC het geld nu niet nodig hebben, in tegenstelling tot afgelopen maand toen wèl 6 ton werd geleend. “In deze periode begint juist het geld weer binnen te komen, bijvoorbeeld uit de verkoop van seizoenskaarten”. Ook heeft NAC zelf geen haast om de lening bij de BrIM af te lossen. Die heeft nog een looptijd van een jaar.

Bron: B-side Rats, Stem

14 Reacties op "NAC mag 1,2 miljoen van Breda lenen."

 • Dave
  8 juli, 2010 - 08:59

  Lenen is het begin van het einde, zeker dit soort grote bedragen. Duidelijke taal van Reijn, hoopvolle taal ook.

  0

  0
 • merma84
  8 juli, 2010 - 09:11

  Deze periode het geld binnen komt stromen….?! Godverdomme man dat geld was al in mei afgeschreven!

  0

  0
 • Vak G
  8 juli, 2010 - 09:19

  Daar zijn ze wel heel snel in ja om SCC af te schrijven. Heeeel snel!!!

  0

  0
 • scouting nederland
  8 juli, 2010 - 09:23

  De rente is de afgelopen jaren alleen maar gedaald, je zou mogen verwachten dat NAC er belang bij heeft om zo snel mogelijk een hoogrentende lening te vervangen door een met een lagere rente.

  0

  0
 • Rens
  8 juli, 2010 - 09:26

  Ik vindt het een beetje storend dat bijna altijd willem Reijn wordt afgebrand. Ik kan dat niet begrijpen. Nu ook hij krijgt een nieuwe functie en iedereen boord hem bij voorbaat alweer de grond in, heeft ooit iemand van jullie hem zien werken in de fincien??? Weten jullie hoe die zijn werk daarin doet/? Makkelijk altijd maar commentaar geven. Als hij niets zegt over gebeurtenissen is de communicatie slecht zegt die wel iets tegen de achterban moet die zijn mond houden. Nou ik denk dat er bij NAC mensen lopen die hun zakken pas goed vullen en zeer weinig uitvreten, volgens mij weet iedereen dan waar ik op doel.

  0

  0
 • Hoi
  8 juli, 2010 - 09:31

  @ Rens

  Een bedrijf met een budget van 14 miljoen stelt normaal gesproken niet iemand aan als Financieel Directeur die leuke stukjes kan schrijven over geld. Zo'n bedrijf stelt een accountant aan als boekhouder. Dat zijn m ensen die gestudeerd hebben (en dat voortdurend doen) om met getalletjes en centen te goochelen. Dus de ongerustheid is zeker op zijn plaats.

  Als communicatie manager heeft Reijn gefaald. Vanuit de supporters moest op allerlei manieren geroepen worden om informatie, zelfs over futiliteiten als de voortgang van de nieuwbouw. De man wordt betaald om zelf op het idee te komen zulke dingetjes te communiceren.

  0

  0
 • flappy
  8 juli, 2010 - 09:34

  Inderdaad! Wat schrijft die man leuk over de financiën.

  0

  0
 • Rens
  8 juli, 2010 - 09:53

  Tja maar zo kan je over iedereen wel wat roepen binnen NAC. We hebben een fultime publieksmanager…. wat doet hij, wat heeft hij bereikt? We hebben een fultime scout wat doet hij 40 uur per week? Wat heeft dat opgeleverd. We hebben een paar mensen fultime voor de sponsoring wat hebben die bereikt en binnen gehaald de afgelopen tijd?? Meneer reijn heeft een financiele achtergrond dus dat zal wel goed zitten. Bovendien is het niet Reijn die zich financieel directeur maakt, maar de directie van NAC. Die zullen wel weten wat ze doen toch? Ik geef hem het voordeel van de twijfel en wens hem veel succes, mooi toch 2 functies in een, schild een hoop geld.

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  8 juli, 2010 - 10:05

  Ik DROOM vaak heel leuk over geld, kunnen ze mij dan geen financieel directeur maken bij NAC ?

  NAC heeft geen geld te besteden, dus een directeur aantrekken die z'n sporen in de financiele wereld heeft verdiend zit er niet in.

  Dan maar iemand die al in dienst is op die plek zetten.
  Succes verzekerd ? Nee, gewoon een probeersel, de goedkoopste oplossing.

  0

  0
 • NBFC
  8 juli, 2010 - 10:48

  Let op: Lenen kost geld

  :-S

  0

  0
 • freek
  8 juli, 2010 - 11:06

  Mendes da silva weg, hier krijgen we toch nog een bepaald bedrag van?

  Alle beetjes helpen in deze tijden

  0

  0
 • flappy
  8 juli, 2010 - 11:50

  Heja had toch iets van 5 miljoen beschikbaar gesteld wat NAC moest lenen. Kan iemand uitleggen hoe dit zit? Onze Harry BD gaf al aan dat Mommers probeerde 3 miljoen uit dit potje te trekken.

  0

  0
 • ciske
  8 juli, 2010 - 12:16

  Mee eens met scouting nederland (steeds vaker zelfs), jammer alleen dat man altijd zeikt (of op die toon overkomt).

  Zijn er bij nac die bewust manipuleren, te veel geld opstrijken en niks doen !!!

  p.s. Reijn op de communicatiepost was wel een drama, al dan niet door zijn toedoen

  0

  0
 • papaedje
  8 juli, 2010 - 18:33

  Dit is gewoon het ene gat met het andere gat vullen. Hoe lomp kan je zijn.

  0

  0