Go to Top

NAC waarschuwt: Volendam nog steeds een combi

NAC waarschuwt: Volendam nog steeds een combi

Met gejuich werd het initiatief van good old Winnie Bogers binnen gehaald. NAC supporters zijn welkom bij een café op De Dijk in Volendam. Biertje erbij, muziekje, feest! Ook de Palingpolitie zou enthousiast gereageerd hebben, want op die manier heb je al het bloeddorstige Bredase volk bij elkaar en dus in het vizier.

‘Niks van’, piept de ergens in een hoekje achter het bankstel verscholen bibberende burgemeester van den Berg in West Friesland, die zichzelf nog steeds niet geheel gevonden heeft sinds de mededeling dat er NAC-supporters naar zijn dorp komen. ‘Er is nog steeds een combiregeling van kracht!’
Oftewel: je mag de combiregeling ondanks dat er speciaal voor NAC-supporters een gastvrij café geopend is in het gastvrije Volendam niet omzeilen! De politie heeft nog steeds het gezag om je weg te sturen als je dat wel doet. Of de Volendamse flik dat ook gaat flikken is uiteraard niet duidelijk. Of je je daardoor moet laten tegenhouden gaan wij je niet vertellen. Daartoe hebben we Justin Goetzee bereid gevonden:

“Juist nu is het zaak om te laten zien dat wij binnen de opgelegde regels ook voor een mooie ambiance kunnen zorgen bij uitwedstrijden. Eigen invulling buiten de opgelegde kaders zal enkel het tegenovergestelde bevestigen en maakt het voor NAC lastiger om de toekomstige regelingen op een positieve manier ter discussie te stellen.”

Ja, Justin, want jarenlang perfect gedrag en houden aan de geëikte regels heeft ons al een hoop gebracht. Namelijk nog meer combi’s nog meer regels, nog meer frustratie en nog minder kaarten (zie Jong Ajax uit). de Bonus-Malus regeling waar Hans Poppelaars jaaaaaren geleden enthousiast mee naar buiten kwam, heeft wel veel malus maar weinig bonus gebracht. De supporters hebben zich al die jaren netjes en gedwee opgesteld. Geen combi-acties meer, houden aan de regels, geen gesodemieter, steeds minder animo bij uitwedstrijden, maar de supporters hielden zich rustig. NAC trouwens ook. En nu is de maat dus vol.
Wij willen het daarom graag anders stellen: als de NAC-supporters zich daar in Volendam gewoon normaal gedragen, deze keer buiten de geëikte paden, en zelf regulerend optreden (als dat sowieso al nodig zou zijn), dan laat je zien dat je het waard bent om combivrij te reizen. Dan zetten we de bibberende Volendamse Burgervader en zijn equivalenten straal voor gek. Elke zichzelf respecterende burgemeester met combi-neigingen moet reikhalzend en met argusogen uitkijken naar wat er vrijdag in Volendam allemaal goed gaat.

NAC is intussen binnen haar mogelijkheden aan het kijken wat ze voor haar supporters kan doen. Er zijn gesprekken met KNVB, de politie en de gemeente Breda. Dat helpt uiteraard vooralsnog helemaal niets in andere steden. De brief die de Clubraad heeft verstuurd kreeg 0 (nul, niente, niks, niets, nada, noppes, njet, rien, nothing, nichts, hiçbir şey, 何も !!) antwoorden terug van de betaalde voetbal organisaties en verder wat algemene nikszeggende reacties van de aangeschreven burgemeesters.

De NAC-aanhang komt overmorgen bijeen bij Café ’t Gat van Nederland in Volendam. We vragen ons af of de omwisselbrigade van NAC de instructie meekrijgt, om ook om te wisselen als er 1 chauffeur met 40 kaartjes of zo langs komt op het omwisselpunt. We roepen maar wat. Dat is ook binnen de kaders, he. Heb je geen kaartje? Het blijft vast lang gezellig bij Café ’t Gat van Nederland. Kan je zonder te jokken heel de middag heel hard naar de Politie zingen: “WE ZIJN HIER NIET VOOR HET VOETBAL!”

Bron: B-side Rats, NAC

20 Reacties op "NAC waarschuwt: Volendam nog steeds een combi"

 • Breda Loco's
  13 januari, 2016 - 22:30

  De omwisselcombi kan helaas niet rijden vrijdag.

  We hadden het vantevoren goed en leuk bedacht, maar helaas is het organisatorisch niet haalbaar.

  Supporters moeten er dus niet vanuit gaan zonder aanmelding of iets in die trant, dat er een bus klaar staat.

  Bier is er overigens wel genoeg in Volendam ;)

  0

  0
 • Mafkees
  13 januari, 2016 - 22:31

  Thanks, gaan we even aanpassen.

  0

  0
 • Nognedje
  13 januari, 2016 - 22:33

  Man o man wat juich ik dit initiatief toe. Maar man o man wat hoop ik dat ook de eencelligen zich koest houden. Die perfecte staat van dienst hebben we niet, getuige de rellen afgelopen zomer bij de degradatie. Voor de mensen die daarbij waren en nu van plan zijn weer te gaan rellen: weet wat je op het spel zet, wat je voor je club ‘betekent’ en wat je de rest aandoet. Maar ik ga er vanuit dat we ons positief laten zien en dat het gedoe afgelopen zomer pure emotie was en niet wordt herhaald dit weekend. Prettige wedstrijd iedereen

  0

  0
 • HoogeveenseNACcer
  13 januari, 2016 - 22:46

  Gewoon massaal gaan en je ‘gedragen’
  We krijgen nooit de kans om te laten zien dat het wel kan.
  Dan creëren we die kans toch zelf wel ;)

  0

  0
 • Mafkees
  13 januari, 2016 - 23:10

  Nognedje, dat was een iets andere situatie dan een dagje naar Volendam, he.
  Zelfs bij Roda brak de pleuris uit toen ze degradeerden. Waarmee ik niks goed wil praten, laat dat duidelijk zijn.

  Probleem is dat het 100.000 keer goed gaat, maar dat iedereen te pas en te onpas blijft refereren aan die ene keer dat het fout ging.

  0

  0
 • Henk Tank
  13 januari, 2016 - 23:15

  Justin is bang dat de initiatieven NAC in een steeds slechtere onderhandeling positie drijven.

  Ik vermoed juist dat dergelijke initiatieven onze onderhandelingspositie verstevigen.

  Des te slechter de uit supporter word behandeld, des te meer er van dit soort initiatieven ontstaan, met als gevolg een wildgroei aan eigen initiatieven waar geen vinger meer aan de pols gehouden kan worden..

  Water bij de wijn graag, en wel direct!!

  0

  0
 • Rattartar
  13 januari, 2016 - 23:18

  Lekker bier drinken, zingen en vooral het gezellig maken.
  Van de zomer waren puur emoties, iets heel incidenteels. Dat moeten we vrijdag bewijzen.

  0

  0
 • Nognedje
  13 januari, 2016 - 23:32

  @mafkees

  Ik snap ook wel dat rodagate een uitzondering was. Ik snap ook echt wel de frustratie van ‘het 100000x goed doen en 1x fout, en iedereen die het over die ene x heeft’. Wat ik wat minder snap is die naiviteit van het gaat hoe dan ook wel goed. Tuurlijk is het zo dat het meestal goed gaat: zie sparta thuis dat als voorbeeld mag dienen voor het gehele betaalde voetbal.
  Maar laten we ons ook niet voordoen als de liefste jongetjes van de klas: dat zijn we namelijk niet. Het gaat wel eens fout -zoals dat bij elke club het geval is. Punt is: als het dit keer uit de hand loopt, zijn we voor eens en altijd genaaid. Weet wat je op het spel zet.

  0

  0
 • Mafkees
  13 januari, 2016 - 23:55

  Nognedje: vandaar dat je dan zelf reegulerend moet optreden. Begint er 1 te fucken (of 2) dan spreek je die daarop aan. Dat is echt niet gek. Wat dat betreft moet je eigenlijk hopen dat de oude garde harde kern er is. Die hebben al eerder laten zien dat ze dat doen als het nodig is. En nu is dat nodig.

  0

  0
 • Dave
  14 januari, 2016 - 01:20

  Ik heb geen kaartje maar ik zal me prima vermaken in het café denk ik. Neem aan dat ze de wedstrijd daar ook uitzenden?

  0

  0
 • Dutchbird
  14 januari, 2016 - 02:04

  Als ze bij Café ’t Gat van Nederland in Volendam een kwalitatieve stream en beamer hebben vind ik het ook goed.

  0

  0
 • 0161 rijen
  14 januari, 2016 - 06:32

  @mafkees

  Die zijn er dus komt allemaal goed!
  We zullen het dit keer moeten laten zien, laten we ze is een poepie laten ruiken!

  Hup nac

  0

  0
 • 7
  14 januari, 2016 - 07:30

  Er zitten minimaal 300 man uit Breda op de thuisvakken. Laten we er een mooi feest van maken.
  Dat de beste mogen winnen. Amen.

  0

  0
 • krakaka
  14 januari, 2016 - 07:58

  Hap een haring op de dijk, laat je maat er een foto van maken, ga samen nog even in Volendamse kledingdracht op de foto en ga een gesprek aan met een Chinees omdat je benieuwd bent waar hij vandaan komt. Zet alles vervolgens op facebook en je bent de ultieme tourist!
  Kun je na je mooie dagje Volendam als tourist ook nog eens je dagje afsluiten met een potje voetbal geheel volgens het verkooppraatje van de plaatselijke voetbaltrots!!
  Jij blij, Volendam blij en de marketing-stagiare blij! Want nu krijgt hij een positieve beoordeling en kan dit met vol trots op zijn CV zetten en zelfverzekerd de banenmarkt opgaan!!

  Mensen, wat een topweekend wordt dit toch!

  0

  0
 • Sp1
  14 januari, 2016 - 09:42

  Door dit soort gejank en het feit dat het een haast reisje word zie ik er voor de eerste keer in 35 jaar vanaf.

  Dit hoort op zondagmiddag en combivrij, nog nooit is er iets noemenswaardig voorgevallen, en toch dat gezever.

  3 punten en hopelijk kunnen we volgend jaar weer combivrij naar vitesse oid.

  0

  0
 • Tram
  14 januari, 2016 - 10:04

  Nog geen kaart helaas maar mogen wel van de partij! Komt vast goed met die kaarten, Hup NAC!

  0

  0
 • Den Hoge
  14 januari, 2016 - 12:34

  @ Tram

  Kunnen kaarten gewoon gehaald worden bij het stadion voor op het thuisvak, of is er weer zo’n belachelijke ID controle? Ik studeer/woon nu in Utrecht en ben van plan om met het OV er een awayday van te gaan maken op een thuisvakkie.

  0

  0
 • scheppioni
  14 januari, 2016 - 12:52

  We kunnen volenndam ook beter waarschuwen voor een getergt NAC !
  Morgenavond, ik ben er klaar voor om van verre mijn cluppie te volgen !

  0

  0
 • Tram
  14 januari, 2016 - 13:35

  @ Den Hoge: ik weet het niet zeker maar ik denk niet dat er gekke controles aan de kassa zullen zijn maar als je niet met een opvallende groep aankomt
  vast niet. En als het echt niet lukt, drinken we gewoon een pilske extra in het cafe en kijken we daar.

  0

  0
 • Nacdictive
  14 januari, 2016 - 17:13

  Is Justin een vriend van Mark Rutte… Wat een politiek gebazel.
  Niks mee te maken: Gewoon naar De Dijk, een gezellig feestje bouwen, alles heel laten, geen mensen daar beledigen of lastig vallen, NAC goed supporteren en met een sloot bier op naar huis!
  Tot morgen mensen!

  0

  0