Go to Top

Nieuwe column: Zomerstop

Nieuwe column: Zomerstop

Helsie zond ons de eerste column van het nieuwe seizoen. Nu de zomerstop er bijna op zit, begint het bij hem weer te kriebelen:

__________________________________________________________

Het is een jaarlijks ritueel, de zomerstop: afkicken van NAC, dan een tijdje zonder NAC en weer opnieuw in het NAC-ritme komen.

Na een seizoen van NAC val je in de zomerstop in een gat. Komt het door de drank of is het wat anders? Tijdens het seizoen kom je door het bezoeken van de competitiewedstrijden in een heerlijk ritme en kun je steeds van wedstrijd naar wedstrijd leven. Dit stopt aan het eind van de competitie, al dan niet gerekt door wat extra (troost)wedstrijden. De stop komt er onvermijdelijk aan. Uit zelfbescherming sla ik de ‘afbouw wedstrijden’ altijd over. Cold turkey, de beste manier om het afkicken snel te doorstaan.

Vervolgens zit ik in de zomer op een gegeven moment wel weer vrij aardig in het NAC-loos ritme. Natuurlijk blijf ik al het NAC-nieuws volgen, al is er in de zomer vaak wat minder te melden. De wedstrijden lijken in de zomer heel erg ver weg, zowel qua afstand als qua tijd. Het zakt daardoor wat naar de achtergrond. Deze zomer was het WK natuurlijk een aardig tijdverdrijf, maar dat is ook niet elk jaar het geval.

De oefenwedstrijden zijn inmiddels weer in volle gang. Ik sla ze vaak over, want dan zit ik “er nog niet in”. Maar nu ineens.. bijna alweer de eerste wedstrijd van het seizoen. De kriebels beginnen weer, de wedstrijden worden in de agenda gezet en… het naar de wedstrijden toeleven is zo eigenlijk stiekem alweer begonnen. Eigenlijk is het wel mooi: je raakt op deze manier elke keer weer ‘opnieuw verslaafd aan NAC’. En dat bevalt me erg goed! :-)

Hoe overleven jullie de zomerstop?

Bron: B-Side Rats, Helsie

9 Reacties op "Nieuwe column: Zomerstop"

 • merma84
  15 juli, 2010 - 09:48

  Bier drinken en kut roepend

  0

  0
 • Graham Arnold
  15 juli, 2010 - 10:07

  Om de 2 jaar heb je natuurlijk een Wk of EK en gelukkig is er ook nog de Tour de France.

  Ik volg N.A.C. wel in de zomer, maar meestal is er niet veel te melden.
  Dit jaar wel, maar niet met nieuws waar ik op zat te wachten.

  Ondanks ( of dankzij ) alle problemen bij onze ' Parel van het zuiden " kijk ik toch elk jaar weer uit naar het nieuwe seizoen.
  Lekker een paar oefenwedstrijden kijken ( met een beetje mazzel in de zon met een pilsje ) en dan maar afwachten hoe het gaat lopen.

  0

  0
 • Johan
  15 juli, 2010 - 11:45

  Jammer dat de NAC supporters de weg naar de oefenwedstrijden nog niet hebben gevonden. Misschien dat het a.s. zaterdag wat drukker gaat worden.

  0

  0
 • NACMAN
  15 juli, 2010 - 13:39

  Ik heb de weg wel gevonden.
  Alleen traditionele oefenpartijen Zundert en baronie sla ik over.
  Leven naar de nieuwe competitie???
  Neen ik leef met de dag.
  Komt daarna vanzelf wel.
  Geen zin om met 35 graden op een tribune te gaan zitten.

  0

  0
 • Benji
  15 juli, 2010 - 19:11

  24/7 naar verbouwing kijken natuurlijk of ze al een steentje of een plankje hebben verschoven! [not]

  Kriebels komen al in me buik als ik aan het nieuwe seizoen denk, en dan nog in me achterhoofd hebben dat ik helaas de 1ste wedstrijd van NAC tegen AZ moet missen..

  0

  0
 • SBO
  15 juli, 2010 - 20:25

  Ik zit de hele dag naar de webcam te kijken hoe de verbouwing verloopt…

  0

  0
 • SBO
  15 juli, 2010 - 20:28

  Noot aan zelf: eerst andere comments bekijken voordat je zelf een grappige probeert te plaatsen….

  0

  0
 • scouting nederland
  16 juli, 2010 - 05:52

  De zomerstop zou een van de belangrijkste fases van het jaar moeten zijn voor management en technische directie. Helaas regeert daar ook het vakantie ritme en neemt men de boel niet al te serieus. Het geklungel in de voorbereiding is bijna niet om aan te gluren. Het feit dat de Grote Oefenwedstrijd onder Mommers definitief om zeep is geholpen is ook een klein drama. de club is afgegleden tot het niveau ADO, Heracles, Roda. De ambitie is weg. En dat voel je des te meer tijdens de zomerstop. En dat is jammer

  0

  0
 • Helsie
  16 juli, 2010 - 13:32

  Ik ben opgelucht. Scouting nederland heeft alleen commentaar op NAC en niet op mijn column. #blij

  0

  0