Go to Top

Ook Naah voorzichtig op weg naar de uitgang

Ook Naah voorzichtig op weg naar de uitgang

Technisch directeur Hans Smulders heeft de winterstop aangegrepen om eens rustig rond te kijken en is nu begonnen de selectie op te schonen. Na Elson Hooi en Hakim Borahsasar lijkt ook Divine Naah voorzichtig op weg naar de uitgang. De middenvelder kan zijn carrière vervolgen in Denemarken.

Naah wordt door NAC van Manchester City gehuurd. De Engelse club heeft de mogelijkheid hem deze transferperiode terug te halen en lijkt, na een gesprek met NAC, van die mogelijkheid gebruik te gaan maken. In dat gesprek heeft NAC vermoedelijk aangegeven dat Naah bij NAC niet op heel veel speeltijd hoeft te rekenen in de tweede seizoenshelft.  Trainer Marinus Dijkhuizen ziet het in ieder geval niet volledig in hem zitten. De oefenmeester gaf recent nog aan niet overtuigd te zijn van zijn kwaliteiten. Hans Smulders: “Momenteel bekijkt Divine wat het beste voor hem is, maar voorlopig speelt hij dinsdagavond gewoon mee met het tweede elftal.”

Met kapitein Hans ‘schoon schip’ Smulders aan het roer ziet de selectie er na 31 januari vermoedelijk heel anders uit.

Bron: B-Side Rats, Omroep Brabant

33 Reacties op "Ook Naah voorzichtig op weg naar de uitgang"

 • Berto
  19 januari, 2016 - 12:24

  Jammer maar begrijpelijk. Jongen loopt te veel met de bal en is daardoor een vertragende factor.
  Beter voor zowel NAC als hem om dan je heil ergens anders te zoeken. Hij komt aan speelminuten en NAC raakt overbodige ballast kwijt.

  0

  0
 • S.HB.NAC
  19 januari, 2016 - 12:25

  Als hij onder contract zou staan bij NAC, zou ik zeggen: echt niet laten gaan. Nu hij gehuurd is, ja laat maar gaan, zal met de jaren wel beter worden maar zie dit niet snel gebeuren.

  0

  0
 • Ednet
  19 januari, 2016 - 12:30

  Betalen we een huursom. Dan afscheid nemen. Lenen we hem gratis, dan komt hij vast nog een keer van pas.

  0

  0
 • Rick
  19 januari, 2016 - 12:32

  Altijd proberen te houden. Deze jongen kost €0 en is een prima reservespeler om in te brengen voor creativiteit op het middenveld. Zou zonde zijn als hij zou gaan, alleen al dat je dan een andere middenvelder voor de breedte moet gaan halen en dat geld kunnen we beter aan andere posities spenderen!

  0

  0
 • D'n Beuk
  19 januari, 2016 - 12:48

  NAC had het voordeel van een sterke selectie met een sterke bank, daarmee kun je kampioen worden,
  als deze spelers vertrekken lever je kwaliteit over de breedte van je selectie in en zullen er toch echt vervangers MOETEN komen wil je mee blijven strijden voor de prijzen.
  Ben benieuwd wat Hans Smulders uit z’n hoed weet te toveren

  0

  0
 • nacman
  19 januari, 2016 - 12:52

  hans zijn hoed heeft vele goeie mogelijkheden voor nac let deze week maar op

  0

  0
 • Remmie
  19 januari, 2016 - 12:59

  Goed dat deze postbode weg kan. Kwam de bal altijd brengen in plaats van overspelen. Ik wens hem wel het allerbeste toe bij zijn nieuwe club.

  Ik heb wel vertrouwen in onze nieuwe TD. Durft beslissingen te nemen voor de lange termijn en niet meer dat kortzichtige van de afgelopen 3 seizoenen.

  Hup NAC!!

  0

  0
 • scheppioni
  19 januari, 2016 - 13:00

  Ik snap dit volkomen, leuk voor de breedte, maar that ’s it ! Het ga je goed Divine !

  0

  0
 • die ne gast
  19 januari, 2016 - 13:02

  @nacman
  Dan mag Smulders wel een hele goede tovenaarshoed hebben!
  Zoals Dijkhuizen ook al aangaf: we hebben vorig jaar kunnen zien, dat spelers die een half jaar niet gespeeld hebben, er niet meteen staan, dus die zijn niet meteen een versterking.
  En jezelf in de winterstop versterken zonder transfergeld te betalen, is een hele knappe (of gewoon onmogelijke?) prestatie.

  0

  0
 • JM
  19 januari, 2016 - 13:06

  Het beste team is vaak ook het team met de beste bank. Door Hooi, De Kamps en nu weer Naah te laten gaan, wordt deze wel erg zwak. Dan krijg je een bank bestaande uit oa Kazanci, van Bezooien en Damen… leuk voor de toekomst, maar daar worden we geen kampioen mee! De noodzaak voor versterkingen wordt zo wel heel groot, Smulders!

  0

  0
 • The cosmic Gate
  19 januari, 2016 - 13:20

  Jammer, maar begrijpelijk. Zag hem graag ballen !

  0

  0
 • Hugo
  19 januari, 2016 - 13:25

  Leuk hoor. Maar promotie is noodzaak. Nu alleen gaan varen op ‘de lange termijn koers’ lijkt me niet verstandig. Ben benieuwd. Hup NAC

  0

  0
 • Wanny
  19 januari, 2016 - 13:27

  Smulders zal echt wel zorgen dat hier wat voor terug komt.

  Overigens hebben we aan zowel Hooi, De Kamps, Borahsasar als Naah weinig tot niets gehad dit seizoen. Van Naah kan ik me als belangrijkste wapenfeit herinneren dat ie ons 3 punten heeft gekost in de openingswedstrijd tegen Volendam.

  0

  0
 • oosterhout3
  19 januari, 2016 - 13:29

  ze gaan voor spelers die naar dijkhuizen willen luisteren en het nac voetbal willen spelen(veel inzet en strijd gecombineerd met vaardig sterke voetballers)

  0

  0
 • Da Pope
  19 januari, 2016 - 13:44

  Ik ben ervan overtuigd dat Hans Smulders prima weet wat hij doet. Zijn keuzes zijn, wat mij betreft althans, vooralsnog erg logisch. Hooi, Borahsasar en Naah zijn (nu) niet goed genoeg voor NAC en worden niet voor niets door verschillende trainers zo weinig gebruikt. Prima dat je hen laat vertrekken. De Kamps was wel ‘niveau NAC’, maar te duur voor de bank. Daarom ook niet gek dat hij mocht vertrekken.

  Als je deze vier spelers allemaal van de loonlijst hebt geschrapt, heb je (even gokkend) een ton of 2 aan salaris vrijgemaakt voor de resterende helft van het seizoen. Met dat geld moet je best wat versterkingen kunnen halen, lijkt me. Smulders heeft bij Eindhoven laten zien dat hij die kunst uitstekend beheerst.

  0

  0
 • maarten
  19 januari, 2016 - 13:45

  Naah, de Kamps en Hooi,waren bruikbaar voor in de breedte. Per saldo is de selectie dus wel verzwakt en zal toch iets moeten gebeuren om de algehele selectie in de breedte weer op pijl te krijgen.

  0

  0
 • de muzikant
  19 januari, 2016 - 13:56

  Heb een angstig voorgevoel dat, zeker, De Kamps behouden had moeten worden voor NAC.

  0

  0
 • Sjef de gevuldekoek
  19 januari, 2016 - 13:58

  Ik denk dat gister iedereen had in het stadion. Wie moet er nu eigenlijk invallen om iets voor elkaar te krijgen. Ik kan buiten de elf van gister niemand van toegevoegde waarde op noemen en dat zegt genoeg. Ja ars maar die staat normaal in de basis natuurlijk. Selectie begint echt veel te smal te worden

  0

  0
 • H.K.
  19 januari, 2016 - 14:29

  Wat je op de bank hebt maakt je kampioen! Over een paar wedstrijden komen de kwaaltjes, blessures en niet te vergeten de 5de gele kaarten. Die indien na-competitie gewoon blijven staan. Moet er niet aan denken 2 middenvelders en 1 aanvaller te moeten missen. Middenvelders die we eerst genoeg hadden.

  0

  0
 • oosterhout3
  19 januari, 2016 - 14:51

  @hk… ken jij

  sherel floranus
  melvin vissers
  sjerjill macdonald
  finn stokkers
  robert klaasen
  rick ketting
  ricardo kieboom

  dit waren de wissels van sparta…
  wij hebben nu ars, gorter en verbeek op de bank
  dat is in iedere linie 1 ervaren speler die op de bank zit

  als bij sparta dus brogno, verhaar of van moorssel uitvalt, is het gewoon veel minder wat er voor in de plek komt, dat zag je wel in breda!

  0

  0
 • RV
  19 januari, 2016 - 15:00

  Zowel de Kamps als Naah hadden in en wedstrijd van gisteren zeker iets extra’s kunnen brengen.

  Met alle respect maar op het middenveld is er nu niemand die de plaats van zowel Stam, Suk als Matic over kan nemen. Damen is gewoon nog niet van het gewenste prof niveau en kan het verschil (nog) niet maken. Die moet gewoon invallen als je 3-0 voorstaat (en nog met 11 man staat) en wat ervaring op doen.

  Er zal wel iets voor terugkomen maar wat mij betreft wordt er goed geïnvesteerd in ervaring en met name in de as van het veld. Er moeten toch wel huurlingen van eredivisieclubs beschikbaar zijn.

  – Ervaren centrale verdediger (met opbouwende kwaliteiten) om Pedro te vervangen.
  – Ervaren middenvelder die op alle drie de middenveld posities uit de voeten kan.
  – Een echte linksbuiten (hoeft niet persé met ervaring) die nu echt eens het verschil kan maken.
  – Als men als buitenkans nog een spits mee kan pakken zou dat mooi zijn maar vraag me ook hardop af of een Robinson dan echt niet goed genoeg is (krijgt eigenlijk zelden de kans).

  0

  0
 • nachoreca
  19 januari, 2016 - 15:48

  die hans smulders heeft er kijk op volgens mij….tot nu toe snap ik iedere zet van hem. en om niet in herhalingen te vallen ben het volkomen eens met rv!

  0

  0
 • RV
  19 januari, 2016 - 16:06

  Ik begrijp de keuzes van Smulders en Dijkhuizen ook goed.
  Team belang staat nu voorop en als spelers het goed doen (zoals Matic en Suk maar ook van de Weg) worden ze beloond met en basis plaats. Als ze niet in het plaatje passen mogen ze vertrekken. En als ze niet voldoen (zoals Gorter en Verbeek) is de reservebank het gevolg.

  Allemaal logische keuzes en dat doet Dijkhuizen wel goed.
  Maaskant heb ik in zijn opstellingen nooit op enige logica kunnen betrappen.
  Dan was Seuntjens de linksbuiten, dan rechtsbuiten en daarna weer aanvallende middenvelder.

  Op zich prima dat er nu jongens vertrekken maar wat er voor terug komt moet wel minstens net zo goed zijn om kampioen te worden.

  0

  0
 • kopspion
  19 januari, 2016 - 16:06

  goed dat er “geruimd” wordt, maar komt er ook nog iets voor terug ???
  als de kamps, hooi, borahsasar, naah en mogelijk seuntjens weg zijn mogen er toch wel minstens 2-3 spelers voor in de plaats komen hoop ik (en dan moeten ze ons natuurlijk ook nog wel sterker maken) !!
  ik zie het toch een beetje met angst tegemoet, 3-4 spelers weg en misschien 1 ervoor terug, dan wordt de spoeling wel erg dun hoor……

  0

  0
 • S.HB.NAC
  19 januari, 2016 - 16:08

  Ook Brands is gewoon een aanvallende middenvelder, Lazic eventueel ook nog.

  0

  0
 • Timo
  19 januari, 2016 - 16:19

  “Kampioen word je met een goede bank.”
  Dat kan NAC zich simpelweg niet veroorloven. Snijden in de kosten en gokken of een fitte basiself. Je moet er 3 of 4 hebben die tegen de basis aanzitten. De rest aanvullen met jonkies. Pas al we promoveren, mag je meer kracht in de breedte verwachten. In onze huidige situatie waarschijnlijk dus niet. Vandaar dat ik Smulders wel begrijp. Voor zoverre ik er dan kijk op heb.

  0

  0
 • JM
  19 januari, 2016 - 16:42

  @Timo

  Hoezo kan NAC zich dat niet veroorloven? We hebben dit de eerste seizoenshelft toch gedaan? Naah was zelfs gratis. NAC hoeft geen wereldvoetballers op de bank te hebben, maar spelers die wat ervaring hebben is wel noodzakelijk.

  0

  0
 • De Rechter
  19 januari, 2016 - 16:50

  Zou wel typisch zijn voor NAC als deze jongen straks uitgroeit tot een wereldvoetballer, dat we weer met z’n allen zeggen “die liep bij ons rond, maar hebben we laten gaan.”

  We hebben een geschiedenis van toptalenten die het bij ons niet helemaal laten zien en dan vervolgens ergens anders succesvol zijn.

  0

  0
 • De Rechter
  19 januari, 2016 - 16:51

  Ik realiseer me trouwens dat we hem huren, maar hem nu al laten gaan kan weleens een fout zijn.

  0

  0
 • oosterhout3
  19 januari, 2016 - 19:16

  hem laten gaan?? city kan hem gewoon terughalen en aan een andere club verhuren, dat staat in het huurcontract

  0

  0
 • Oldskool
  19 januari, 2016 - 19:38

  De relatie met City moet je koesten zolang geld in Breda nog een issue is.

  0

  0
 • Toontje
  19 januari, 2016 - 19:42

  Naah was/is niet gratis hoor!!

  0

  0
 • Hanz
  19 januari, 2016 - 21:52

  Vooralsnog is alleen De Kamps vertrokken en die had een clausule. De rest is alleen nog maar speculatie

  0

  0