Go to Top

Perry Hendriks: “Supporters zijn geen rariteitenkabinet”

Perry Hendriks: “Supporters zijn geen rariteitenkabinet”

De degradatie van NAC leidde afgelopen zomer tot een schok bij de burgemeesters met een Jupiler League-club binnen hun stadsgrenzen. Niet zozeer omdat alle burgervaders NAC-supporter zijn (was het maar zo’n feest), maar omdat dit betekende dat er een groep losgeslagen, bloeddorstige malloten hun anders zo stille stadje onveilig zou komen maken. En dus werd collectief besloten NAC-supporters zo ongastvrij mogelijk te ontvangen. Combi hier, beperkende maatregel daar. NAC en de supporters zijn dat beu en dus wordt er actie ondernomen.

NAC gaat daarbij allereerst uit van het principe ‘wie goed doet, goed ontmoet’ en dus worden de supporters van FC Eindhoven bij de wedstrijd van 18 januari ontvangen met een pilsje of een worstenbroodje (bij voorkeur twee!). Een mooi gebaar van de club. Daarnaast schreef de club alle burgemeesters en de KNVB aan in de hoop de dames en heren tot inkeer te brengen. Te beginnen met die in Amsterdam. Perry Hendriks in gesprek met BredaVandaag: “We richten ons nu eerst op de wedstrijd tegen Jong Ajax. Dat was de druppel.” Vertegenwoordigers van NAC en Ajax gaan vandaag met elkaar in gesprek.

Binnenkort staat ook een gesprek met de KNVB gepland. Hendriks: “De bond komt binnenkort op de koffie om hierover te praten. Ook de KNVB wil normalisatie van de regelingen, net als wij. De supporters zijn geen rariteitenkabinet dat er op uit is om een stad te slopen, het zijn mensen die willen zien hoe het hun NAC in stadions vergaat waar ze hopelijk na dit seizoen niet meer hoeven te komen.”

De opgelegde combi’s zijn volgens Hendriks vaak vooral een symbolische maatregel. De kaartverkoop wordt verder namelijk nauwelijks gereguleerd, waardoor NAC-supporters in grote getalen op de thuisvakken zitten: “Nu legt men een combiregeling op zonder zelf de kaartverkoop goed af te schermen. Dat heeft geen zin. Iedereen heeft er baat bij dat zoveel mogelijk supporters de uitwedstrijden kunnen bezoeken, ook de ontvangende ploeg.”

Goed dat NAC het probleem serieus neemt en de belangen van haar supporters wil behartigen. Kleine kritische noot: dit is geen nieuw fenomeen en we hebben al een halve competitie achter de rug. Maar goed, iedere geschrapte combi is er één. Hup NAC!

Bron: B-Side Rats, BredaVandaag.nl

9 Reacties op "Perry Hendriks: “Supporters zijn geen rariteitenkabinet”"

 • Ratboy
  6 januari, 2016 - 10:49

  Geweldig zo kan het ook, nu rest nog 1 ding en dat is het uitvak weer terug in haar oude staat herstellen. Dan zou pas echt tof zijn.

  0

  0
 • Rick
  6 januari, 2016 - 11:07

  Je kan Perry een rare vogel vinden (leuke vergelijking, al zeg ik het zelf), maar de laatste tijd verricht hij prima werk. Veel open en duidelijke communicatie richting de achterban, wat een tijd geleden toch een stuk anders was. Ook met dergelijke interviews geeft hij aan te begrijpen wat er leeft in de achterban en dat hij zich daar echt wel voor inzet. Keep up the good work!

  0

  0
 • Mafkees
  6 januari, 2016 - 11:45

  Ga ook even in gesprek met meneer Depla, als we dan toch bezig zijn? Extra camera’s achter het stadion vanwege vermeende dreigende situaties (die niemand verder herkent) en nou weer dat café Hollandsch Koffiehuis dicht gooien: “De prominente aanwezigheid van NAC-supporters in en buiten uw inrichting geven mij aanleiding tot het nemen van deze maatregelen.”

  En dat dan in een officieel stuk. Die maakt echt een goeie beurt zo, die Paultje Depla.

  0

  0
 • raraNAC
  6 januari, 2016 - 11:50

  wel apart dat Jong Ajax de druppel was…
  Bij velen was dat toch een paar wedstrijdjes eerder.

  0

  0
 • oosterhout3
  6 januari, 2016 - 12:25

  mafkees,,, eindhoven naar breda met een combi regeling wat dacht je daar van??

  fc eindhoven…. of moet ik zeggen fc toeterjan-hooligans….. ofzoiets…………….

  paultje fietsenhok……

  0

  0
 • Breda*076
  6 januari, 2016 - 12:27

  Leuk en aardig dat biertje en een broodje maar wat hier niet in de tekst staat is dat Eindhoven op een maandagavond ook gewoon met een combi moet! Iets met een pot en ketel en het proberen te verdoezelen met een biertje en een broodje?

  Ik ben voor normalisatie en goed dat NAC er achteraan zit, maar geef bij dit soort wedstrijden dan gewoon vrij vervoer ipv voor die 10 man uit Eindhoven een combi op te leggen!

  0

  0
 • Mafkees
  6 januari, 2016 - 14:22

  Dat is besloten door Paultje Depla, Breda*076. Niet door NAC, die wilden Eindhoven gewoon op eigen gelegenheid laten komen en een biertje bij de Bea laten meedrinken.

  Paultje Depla is of volledig maf geworden, of wordt door de lokale veiligheidsdienst volledig verkeerd voorgelicht. De man neemt bijzonder vreemde beslissingen in ieder geval.

  0

  0
 • oosterhout3
  6 januari, 2016 - 18:41

  ach mafkees,,

  toeterjan is gevvvvvvvvaaarrrrlijk…..

  ze moeten toch iets doen om uren te schrijven joh…..

  weer ruim 4 uur tijd verprutst!!

  ik zou alsk nac was die gast(en) die komen op de hoofd zetten!
  dan kun je het uitvak ook voldouwen met nac supporters, en wel zo netjes voor de gast(en)

  0

  0
 • Rick
  7 januari, 2016 - 17:34

  Eindhoven reist af met vrij vervoer, dat hebben verschillende media echter anders gecommuniceerd.

  0

  0