Go to Top

Pierre van Hooijdonk: ik kom voorlopig niet naar NAC

Pierre van Hooijdonk: ik kom voorlopig niet naar NAC

Op het moment dat Earnest Stewart gelinkt werd aan AZ en de financiële rompslomp bij NAC bekend werd, was het eerste dat er op de internets gebeurde dat de naam van Pierre van Hooijdonk weer begon rond te zingen. Voor sommigen een ideaalbeeld, voor anderen een horror. Grote vraag is dan: wat denk Pierre er zelf van?

“Ik ben niet in de positie om NAC te helpen en ga mezelf zeker niet aanbieden. Laat eerst maar alles naar boven komen”. Een heel ander verhaal dus dan 5 jaar geleden. Pierre kwam toen terug om bij NAC te voetballen en wilde een aardige duit in het zakje doen om NAC financieel gezond te krijgen. Daarna had hij graag een technische functie binnen de club gekregen.  Dat gebeurde niet en Pierre verkastte na een half jaar naar Feyenoord. “Uiteindelijk was het directeur Theo Mommers die er verantwoordelijk voor was dat ik moest vertrekken bij NAC. Hij liet mezelfs transfervrij gaan, waar Feyenoord en andere clubs bereid waren een transfersom te betalen”.

Van Hooijdonk ziet een terugkeer naar NAC niet zitten. Volgens hem hebben incapabele mensen bij de club de leiding.“Als je de huidige problemen ziet had ik het destijds toch niet zo verkeerd ingeschat. Die problemen zijn nauurlijk langer verbloemd, omdat het eerste elftal goed presteerde. Maar je ziet dat altijd: als het sportief even minder gaat met een voetbalclub, dan komen andere zaken meteen wel naar boven”.

Of Pierre toch bij NAC aan de slag wil? “Wie van NAC gaat mij dan bellen? Op korte termijn zie ik het nog niet gebeuren dat ik er terugkeer. Er zal bij de club toch eerst nóg meer schoon schip moeten worden gemaakt”. Daarmee doelt de voormalige aanvaller op het bestuur. Er zijn er drie opgestapt… “Deze drie zouden toch al afscheid nemen. Ik denk dat de organisatie zo ongeveer op nul opnieuw moet beginnen en niet zoals nu op 35 procent. NAC gaat nu wederom geleid worden door mensen die mede vrantwoordelijk zijn voor de malaise. Ook de meeleopers die de afgelopen jaren alleen maar achter hun directeur aanhobbelden zijn verantwoordelijk en zouden moeten vertrekken. Zij hebben ook boter op hun hoofd”.

Zo, geen malse zinnen die daar even uitgesproken worden.  Maar de huidige situatie bij NAC irriteert Van Hooijdonk dan ook mateloos. “Niemand durft het hardop te zeggen, nou, dan doe ik het maar. Wat mij stoort is dat Mommers eerst NAC in de problemen heeft gebracht, nu ziek thuis zit, niets van zich laat horen en voor niemand bereikbaar is. Dat kun je toch niet maken, als verantwoordelijke, goed betaalde directeur zo je hoofd in het zand steken? Als hij een kerel is dan geeft hij toe dat hij fouten heeft gemaakt en stapt hij op in plaats van de club nu nog meer op kosten jagen.”

Bron: B-side Rats, BN/de Stem

77 Reacties op "Pierre van Hooijdonk: ik kom voorlopig niet naar NAC"

 • Dun Nakkenist
  5 juni, 2010 - 15:26

  Ik kom voorlopig ook niet naar NAC.
  Het seizoen is voorbij !

  Maar ff serieus…. voor welke functie zou Pierre uberhaupt naar NAC moeten komen dan ?
  Het was een grote voetballer met een heerlijke vrije trap, maar maakt hem dat de ideale voorzitter, TD, scout, trainer, stadionbeheerder, steward of koffiejuf ?

  0

  0
 • Hertog Jan
  5 juni, 2010 - 15:45

  Ja, hij heeft helemaal gelijk, niets aan toe te voegen.

  0

  0
 • Mafkees
  5 juni, 2010 - 15:47

  Koffiejuf lijkt me wel mooi. Als ie dan Senseo uitdeelt met twee (!!) worstenbroodjes dan maakt ie me weer net zo gelukkig als toen ie nog zo mooi kon scoren.

  0

  0
 • Zorro_S
  5 juni, 2010 - 16:06

  En dat is maar goed ook.

  De grootste verrader van Breda sinds WWII.

  Nooit meer welkom!!

  0

  0
 • @ Zoro _S
  5 juni, 2010 - 16:15

  je kan ook overdrijven

  da gebeuren is allang voorbij bij Pi-air
  ik kan het hem wel vergeven
  zo gaat de voetballerij
  toen en nu!

  ik denk maar zo

  de Pi-air van 1995 is teruggekeerd op de aardbol
  vanwege de pi-air van 2006 afgekickt is

  0

  0
 • Harry
  5 juni, 2010 - 16:37

  Super verhaal van Pierre. Eindelijk iemand die het bij het rechte eind heeft en het ook durft te zeggen.

  0

  0
 • eddo
  5 juni, 2010 - 16:42

  Pierre nog steeds mijn held. Heeft ook nog steeds zijn hart op de juiste plek v.w.b. NAC. Koestert nog steeds zeer warme gevoelens voor ons mooie NAC. Hij wil ook echt wel handen uit de mouwen steken om NAC weer omhoog te helpen, alleen zal er eerst intern veel moeten veranderen, omdat zijn naam door bepaalde mensen binnen NAC (oa Mommers) zeer is beschadigd en helaas zijn er nog supporters die hem als verrader zien hetgeen zeker NIET terecht is. Pierre wilde nog voetballen, kwam naarNAC maar moest idd weg. Kun je het hem dan kwalijk nemen dat hij elders gaat voetballen. In dit geval Feyenoord, wat ook een liefde van hem is. Dat is toch geen probleem? Supporters moeten eens stoppen met zo zwrt wit denken. Ik zie Pierre zeer graag terug komen met zijn netwerk en ervaring. Dus ik hoop van harte met hem op een grote schoonmaak bij NAC, zodat hij weer terug kan keren op oude nest.

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  5 juni, 2010 - 16:47

  @Zorro_S
  Liever Pierre bij NAC dan zulke kortzichtige idioten als jij.
  Man man.

  0

  0
 • Nil
  5 juni, 2010 - 16:55

  Ben blij dat ie niet komt. Achterlijke malloot.

  0

  0
 • I Kiss Football
  5 juni, 2010 - 16:55

  Hij kan nog zo veel gelijk hebben zoals bovenstaand bericht, pierre moet gewoon weg blijven!!!

  0

  0
 • Benji
  5 juni, 2010 - 16:56

  Hij heeft wel gelijk denk ik

  0

  0
 • Alias de Mol
  5 juni, 2010 - 17:02

  Ik vind dat I Kiss Football, Zorro S en Nil voortaan dan maar weg moeten blijven!

  Zieligerds!

  0

  0
 • Dennovic
  5 juni, 2010 - 17:03

  Pierre ga eens bier halen!!

  0

  0
 • Junior
  5 juni, 2010 - 17:23

  Dit stukje leesde ik drie keer:
  “Uiteindelijk was het directeur Theo Mommers die er verantwoordelijk voor was dat ik moest vertrekken bij NAC. Hij liet mezelfs transfervrij gaan, waar Feyenoord en andere clubs bereid waren een transfersom te betalen"

  Wat voor achterlijke gladiool is die Mommers? Ik vond hem het goed doen, maar dit jaar veprutst hij dan ook echt alles. Nu komt alles aan het daglicht..

  0

  0
 • since1912
  5 juni, 2010 - 17:24

  @Junior

  leesde ik?!?!?! Toch echt las ik.
  Maar verder heb je compleet gelijk.

  0

  0
 • Dave
  5 juni, 2010 - 17:24

  Hij heeft absoluut een punt in dit verhaal. Maar dan nog:

  PIERRE NOOIT MEER BIJ NAC

  0

  0
 • Dirk
  5 juni, 2010 - 17:28

  Zorro, I kiss Theo en Nil. Dat jullie lekker wegblijven!! Hoe lang ga je al naar NAC 2 of 3 jaar? Pierre is een van de grootste voetballers die NAC heeft voortgebracht en was van kinds af aan al supporter van NAC. Met de bus vanaf Steenbergen om zijn club te zien.
  Bovendien heeft hij ook nog volkomen gelijk!!

  0

  0
 • the cosmic gate
  5 juni, 2010 - 17:31

  dit is eindelijk iemand met ballen die het uit durft te spreken!ik zal hem graag zien in het bestuur !mommers oprotten en snel !

  0

  0
 • 350
  5 juni, 2010 - 17:34

  @Dirk wat wil je nou zeggen man, Pierre heeft zelf onze club veraden wat hij voor die tijd heeft gedaan doet er dan niet meer toe. Je kan nooit genoeg credits opbouwen om je club te veraden om vervolgens te roepen dat feyenoord je club is schij toch uit man.

  0

  0
 • @350
  5 juni, 2010 - 17:43

  NOU NOU NOU club te veraden
  je kan ook overdrijven manneke!

  hij heeft NAC niet veraden

  hij is gewoon naar feyenoord toe gegaan
  vanwegen hij weg gepest werd door mommie met zijn grote ''vriendjes'' party

  aangezien hij dit jaar ookal Remie uitgebonjourd heeft

  ik zie Pi-air graag naar NAC komen!

  0

  0
 • Hoi
  5 juni, 2010 - 17:52

  Mag ik er even op wijzen dat niet alleen Mommers schuld had aan het vetrek van Pierre?

  De supporters kosten hem uit. Daar zijn beelden van, dus dat lijkt me niet echt te ontkennen.
  Cees Lok weigerde hem op te stellen, omdat hij vond dat Van Hooijdonk te goede vriendjes was met Ton Lokhoff, die dus de voorganger van Lok was.
  Pierre wilde zich binnen de directie van NAC inkopen en dat is geweigerd door Mommers en het bestuur. Vind ik persoonlijk ook best terecht, ondanks het geweldige bedrag dat Pierre wilde inbrengen. Daar is Pierre boos over.
  Daarnaast wilde Pierre een vriend van hem op de directeursstoel. Toen dat niet gebeurde en Mommers bleef is het fout gegaan.

  Ik beoordeel nu niet of Pierre wel of niet gelijk heeft, maar het is wel even lekker makkelijk naschoppen wat ie nu doet. Dat is op zich ook niet heel chique

  0

  0
 • Snorkel
  5 juni, 2010 - 17:53

  mooie topic, en houden zo!

  0

  0
 • ratjuh0162
  5 juni, 2010 - 17:58

  Lekker wegblijven uit breda, dwaas

  0

  0
 • Eljé
  5 juni, 2010 - 18:06

  Ik ben helemaal geen voor- of tegenstander van Pierre (dat schijnt wel te horen) maar ik zou echt niet weten wat voor niet-voetbal rol hij nu zou kunnen vervullen binnen NAC of enig andere BVO. Jeugdtrainer misschien?
  Pierre heeft een (te) gezonde portie zelfverzekerdheid/ingenomenheid, is opportunistisch, extravert en kan met een flink aantal type mensen niet overweg. Dat zijn toch een paar eigenschappen die je als getalenteerde voetballer ver kunnen brengen maar zijn in een tactische/strategische rol, die bij voorkeur op de achtergrond uitgevoerd dient te worden, niet echt wenselijk.

  @Junior, jij bent wel erg ontvankelijk voor zulke propagandische praat blijkbaar.

  0

  0
 • Ruben
  5 juni, 2010 - 18:34

  Voor mij hoeft Pierre niet naar NAC te komen. Ik heb respect voor wat hij in het VERLEDEN voor NAC heeft gedaan. Maar we moeten niet vergeten dat Pierre een paar jaar geleden NAC heeft verlaten voor de NERDS. Destijds had ie zijn ego op zij moeten zetten en NAC helpen.

  Waar ik me verder ook verbaas is dat Mommers tegenwoordig de pisaal is op BSR. Een jaar geleden vond iedereen hem geweldig, hij kuste zelfs de kont van een supporter, prachtig vonden we het. Ik ga bij deze niet ontkennen dat hij een paar fouten heeft gemaakt, maar daar is mommers alleen niet verantwoordelijk voor! Laten we als 1 blok achter NAC staan, en niet alles afzeiken. Wij als supporters hebben immers makkelijk praten.

  0

  0
 • Mnac
  5 juni, 2010 - 18:35

  @Alle mensen die vinden dat Pierre ons veraden heeft en dat het geen reet uitmaakt wat hij voor die tijd gedaan heeft.
  Wat voor keuze had Pierre destijds?
  Een trainer die hem weigerde op te stellen terwijl hij voor NAC zeker nog wat kon betekenen. Een directeur die hem niet kon luchten.

  Wat er met die trainer (na nog geen half jaar) gebeurd is weten we allemaal en wat de directeur voor de club heeft betekend komt nu ook uit de hoge hoed.

  Voor mij en gelukkig ook voor veel andere is het zeker wel belangrijk wat Pierre allemaal voor NAC heeft betekend in het verleden en dat is meer dan de mensen die hem (en Lokhoff en Remie en Van Eenennaam etcetc.) bij NAC hebben doen verlaten!

  0

  0
 • I Kiss Football
  5 juni, 2010 - 18:38

  @ Alias de Mol; dan kan het halve stadion wegblijven, herinner je nac-feyenoord nog?? Klein fluitconcertje? Lijkt me niet dat iedereen die toen floot, opeens staat te springen voor een terugkomst van pvh.

  0

  0
 • GG
  5 juni, 2010 - 18:55

  @I kiss Theo
  Dat fluitconcert was puur gebaseerd op de emoties die toen speelde. Niet iedereen is zoals jij een verstokte borderliner. Sommige mensen kunnen relativeren en beseffen dat hij toen weinig keus had.

  @Ruben Dat hij NAC heeft verlaten voor de NERDS was ook in het VERLEDEN. Als je weet dat hij gratis mocht vertrekken dan zegt dat iets over de verstandhouding destijds tussen Pierre en Theo/Cees Lok (ooit nog iets van gehoord? Was hij geen trainer bij Arsenal op dit moment :-) ). Die bizarre verstandhouding zorgde voor een onwerkbare situatie. Dat je dan vertrekt is logisch en als je dan naar een club kan waar je al eerder succesvol was en die dusdanig dichtbij is dat je niet hoeft te verhuizen? Rationeel gezien begrijpelijk. Op dat moment wel pijnlijk maar dat was toen.

  Dat Theo niet met Pierre overweg kon had duidelijk te maken met de invloed die Pierre bij NAC had. Theo is nogal een dictator. Heeft het liefst ja-knikkers als Hans van den Dungen (overigens wel een echte NACCER) om hem heen.

  Wel leuk om te zien dat jij Theo o.a. geweldig vind omdat hij de kont van een supporter kust. (bedenkelijk niveau als je het mij vraagt) Dan vind je Bart v/d Eede ook geweldig zeker? Die liet om de haverklap zijn kont zien.

  Conclusie: de mensen die de hele siuatie destijds niet in ogenschouw nemen zijn nog steeds boos op Pierre.

  0

  0
 • Van 'taajlaand
  5 juni, 2010 - 19:15

  Als die klootzak voorlopig niet naar MIJN NAC komt, kan ik dus voorlopig nog wél komen, gelukkig!

  Hieronder een collum van Sjoert Mossou, uit het A.D. van 27-01-2006, waar IK mij helemaal in kan vinden.

  CLUBLIEFDE.
  Geen enkele profvoetballer is supporter van een club zei Ron Vlaar vorige week in een intervieuw in VI. Nieuws is het nauwelijks, maar toch. Het stond er zo hard, zo confronterend. Voor wie weet wat het is om van een club te houden, was het even slikken. Pierre van Hooijdonk onderstreepte deze week hardhandig het gelijk van Vlaar. De spits vertrok voortijdig bij NAC, de club waar hij als klein jongetje verliefd op was geworden. Van Hooijdonk had zo zijn redenen voor het afscheid. Op het veld liep het voor geen meter, Pierre had moeite met de middelmaat om zich heen en de nieuwe trainer Cees Lok had twijfels over zijn aanvoerder. Van Hooijdonk begon volgens de coach "negatief kritisch" te worden en Lok dreigde met de reservebank. Op de achtergrond speelde de frustratie over het incapabele, bekrompen management in Breda. Allemaal leuk en aardig, maar vanuit mijn perspectief als NAC-supporter kan ik het niet volgen. Sterker, ik vind Pierre een wegloper. Een judas, een verrader en een hypocriet, zo u wilt. Iemand die zijn club in de stront laat zakken op het moment dat het allemaal niet gaat zoals meneer wil. We staan op degraderen Pierre, jij was buiten de aanhang de enige die NAC nog enigszinds een gezicht gaf. De hele club is doorspekt met middelmaat en alleen jij had de boel een facelift kunnen geven. Maar dat kost tijd, frustratie en af en toe een fikse ruzie. Maar daar ben je toch zo goed in, in ruzies? En dan uitgerekend richting Rotterdam lopen, naar Feijenoord, de grootste erfvijand op Willem II na. Afgelopen zomer gaf de terugkeer van van Hooijdonk wat warmte aan het betaalde voetbal. Een gevierd international die zijn jeugdliefde innig omarmt, daar krijgt iedere voetballiefhebber het warm van. "Mijn liefde voor NAC en Feijenoord is even groot," zegt hij nu, een half jaar later. Het doet pijn aan mijn oren. Ook Pierre is geen supporter.

  0

  0
 • Mnac
  5 juni, 2010 - 19:21

  JOUW NAC?

  0

  0
 • Nil
  5 juni, 2010 - 19:25

  Pierre = een verraaier. Simpele zielen hier die dat maar goed praten. Judas = nooit meer welkom.

  0

  0
 • Ruben@ nil
  5 juni, 2010 - 19:32

  Je hebt helemaal gelijk!

  0

  0
 • jacktalpa
  5 juni, 2010 - 19:37

  pierre is van grote waarde voor NACBREDA

  0

  0
 • papaedje
  5 juni, 2010 - 20:21

  over incapabele mensen gesproken daar is “onze“ Pierre er één van

  0

  0
 • massie
  5 juni, 2010 - 20:50

  Zoals hier boven is te lezen is het een omstreden man. Niet de ideale persoon voor NAC dus op dit moment.

  0

  0
 • murdoch
  5 juni, 2010 - 21:08

  Leuk zo'n oude column van Mossou. Een column is altijd erg overdreven want anders komt de boodschap niet over. Misschien heeft in die periode het zelfstandige vertrek van PvH er juist voor gezorgd dat de middelmaat die Nac inderdaad was boven zichzelf uit kon stijgen en de punten kon halen, nodig om het te redden. De puntendeling tegen feijenoord thuis had Nac nooit bereikt als PvH niet langs de lijn had gestaan en inviel. Ik denk dat P weldegelijk een Nac-hart heeft, maar nog meer een voetbalhart. Een jongen die altijd wil spelen en belangrijk wil zijn en dat ook kan zijn. Daar hoort een stukje respect bij en dat heeft hij in zijn laatste periode hier niet gekregen van de mensen die hem juist het respect hadden moeten geven op basis van wat P allemaal heeft bereikt. Voor Nac zou P een perfecte medewerker zijn. Hij heeft een enorm netwerk en het merk PvH opent deuren die voor iedereen binnen Nac gesloten blijven. P liever vandaag nog naar Nac dan morgen.

  0

  0
 • Dave
  5 juni, 2010 - 21:33

  Of je nou fan bent van Judas of niet…Wat voor verstand van zaken heeft hij eigenlijk? Dat hij kan voetballen is onbetwist, maar wat weet hij van besturen?

  0

  0
 • Mnac
  5 juni, 2010 - 21:47

  @Nil Je hebt helemaal gelijk. De mensen die er genuanceerder over denken zijn simpel…??? Btw sterke onderbouwing.

  0

  0
 • L.
  5 juni, 2010 - 22:08

  Pierre, Lammers, remie, lokhof. Degene wie dit niks zegt kent alleen de ongelukkige terugkeer van P. Voor de rest blijft hij een held met groot voetbalnetwerk en kennis, zeker wel nuttig voor het huidige NAC!

  0

  0
 • Walter
  5 juni, 2010 - 22:23

  Pierre was NAC en voor mij blijft Pierre NAC, altijd welkom want iedereen weet dat NAC zijn enige club is. Dit ondanks dat hij soms andere uitlatingen heeft, hij kan moeilijk zeggen dat NAC zijn club is en toch op de loonlijst staan bij feyenoord. Pierre is altijd welkom in Breda!

  0

  0
 • Leur Noord
  5 juni, 2010 - 22:53

  PIERRE FOREVER !!!!!!!!!!!

  0

  0
 • VAKKIE-G
  5 juni, 2010 - 23:51

  lekker wegblijven de vieze kakkelak

  0

  0
 • dombo100
  6 juni, 2010 - 00:14

  pierre als opvolger van van as heeft in verschillende landen gevoetbalt en ken daar de mensen nog zal meer breng als van as

  0

  0
 • Jo
  6 juni, 2010 - 00:17

  Een van mijn topmomenten bij NAC was het uitfluiten van pvh bij NAC-f. 3-3. Ondanks al zijn mooie momenten bij NAC weegt het verraad van het overlopen naar de grootste vijand voor mij zwaarder en hij hoeft dus van mij zijn gezicht niet meer te laten zien. Net als Siep overigens voor een andere reden. Om maar een vergelijking te maken.

  0

  0
 • Hertog Jan
  6 juni, 2010 - 00:54

  Siep en Pierre waren, in de zelfde periode, allebei grootheden bij NAC. Beiden zijn ook keihard van hun voetstuk gevallen.(mooie vergelijking Jo)

  Voor mijn gevoel heeft Pierre, NAC verraden in een moeilijke periode. Maar toch heeft hij me, in zijn eerste periode bij NAC, zoveel mooie momenten, en herinneringen bezorgd, dat hij voor mij altijd een held blijft.

  0

  0
 • BoZ
  6 juni, 2010 - 05:24

  Waarom zou PI-Air geen inbreng hebben in het voetbal wat NAC ten goede komt (DIKKE PUNT)

  0

  0
 • NacVakkieg
  6 juni, 2010 - 05:49

  Ik weet niet wat ik ervan moet denken. Als ik terug denk aan zijn 1e periode dan is hij een held. Voor de jongeren hier, hij was toen echt goed en de kind van de club. Zeer populair!!! Zal dat ook nooit meer vergeten.

  De 2e periode is dramatisch verlopen met uiteindelijk zijn grootste fout (in onze ogen) om naar feyenoord te gaan… Dat zijn 2e verblijf geen succes was dat kan maar om dan gelijk over te stappen naar Feyenoord ondanks interesse van veel andere clubs (doordat hij achteraf dus transfervrij weg kon)wordt hem niet in dank afgenomen.

  0

  0
 • nm
  6 juni, 2010 - 07:49

  whooo, woorden waar ik me helemaal in kan vinden. Hopen dat hij een rol gaat spelen bij de weder opbouw

  0

  0
 • Secret Agent 0076
  6 juni, 2010 - 08:27

  Hoewel Pierre op dit moment zeker wat voor NAC zou kunnen betekenen met zijn netwerk, is er veel te weinig draagvlak voor hem. Hij was vroeger een held, maar te veel supporters blijven hem nu zien als een judas en daar ben ik er 1 van.

  0

  0
 • Stp076
  6 juni, 2010 - 09:29

  Ook al wou pierre zichzelf inkopen en een vriend/kennis/broer/achterneef/viavia beste vriend op de directeursstoel hebben. Als je hart voor de club hebt doe je dat met de beste bedoelingen, zo ook pierre. Hij heeft gesprekken gehad met Mommers en kan als geen ander op zo'n moment zeggen of HIJ (zijn mening) Mommers wel of niet geschikt vindt. Wie hier heeft er OOIT een gesprek over het rijlen en zijlen van NAC gehad met Mommers?!?! Wie hier heeft er uberhaupt OOIT een gesprek gehad met Mommers?? Wie zijn wij dan om Pierre op zijn oordeel af te vallen. Fuck it, als de directeur van NAC mij een oor aan zou naaien wil ik ook wraak! Wat denkt zo'n kneus zonder NAC hart nou te kunnen zeggen over een echte NACCER???

  Kom eens op!

  Van mij mag Mommers lekker thuis op z'n bedje blijven liggen. Ik hoef niets meer over die vent en z'n praktijken te horen. Nu moet er iemand met een NAC hart op de directeurs stoel gaan zitten en niet weer zo'n knakworst!!!!

  0

  0
 • nac6
  6 juni, 2010 - 10:08

  dat pierre verstand van voetbal heeft zeker dus het zou een goeie td zijn.
  maar gezien de fanciele nood bij nac denk ik meer aan eenvolgende opzet van de leiding bij nac.
  1 algemeen directeur: die leiding geef aan alle lopen zaken bij nac en daardoor de eerst verantwoordelijke en het bestuur op de hoogte houdt.
  2 daar onder een aantal hoofden hoofd technischezaken en scoutingsbeleid dan een hoofd comerciele zaken en een hoofd stadionbeheer.
  3 verders zou men alle adminstratieve functie,s die niet direct aan de hoofden noodzakelijk zijn kunen uitbesteden.
  verders zou ik meer de cordial verhuren voor feesten en andere gebeurtenisen.
  en indien het mogelijk is de beatrix een face lift geven wat dat is nu niet geschikt om dat goed te verhuren voor feesten.

  0

  0
 • Da Pope
  6 juni, 2010 - 10:20

  Van Hooijdonk was na zijn eerste periode een absolute held. Geweldige spits. Ik was niet erg blij met zijn transfer naar Feyenoord, maar vind dat je hem dat niet na kunt blijven dragen.

  Ik zie niet in waarom Van Hooijdonk nu van toegevoegde waarde voor NAC zou zijn. Hij heeft geen enkele ervaring als scout of technische man en aan zijn netwerk heeft NAC de komende jaren toch niets. NAC richt zich op de Benelux en daar zijn alle spelers wel in kaart gebracht.

  Daarnaast werd Pierres clubliefde in zijn laatste periode voor een heel groot deel bepaald door zijn salaris. Van Hooijdonk heeft schaamteloos zijn zakken gevuld. Zou ik in zijn plaats wellicht ook gedaan hebben, maar net als Amoah en Leonardo werd hij bepaald niet slechter van voetballen in Breda.

  0

  0
 • Badeend
  6 juni, 2010 - 10:23

  Van Hooijdonk heeft gelijk. Dat er nu nog steeds mensen zijn die zo bekrompen – en veelal dom – zijn dat ze het hem persoonlijk aanrekenen dat hij NAC "verraden" heeft… het verbaast me. Van Hooijdonk had NAC misschien inderdaad verder kunnen brengen in 2006, en inderdaad, misschien had hij daarvoor moeten blijven en vechten, maar je weet toch hoe het is gegaan? Onze grote leider theo m. betichtte hem van 'het bemoeien met beleid terwijl hij zelf geen pepernoot raakte'. Hoe gemakkelijk. Daar valt ook niet echt tegenop te vechten is het wel?

  Dat theo geen externe (mondige!) mensen in het bestuur wilde…. we weten nu allemaal waarom. De opvolger van Ton Lokhoff, ene cees lok, bakte er uiteindelijk ook helemaal niets van, de vraag is nog steeds aan wie dat lag. Cees lok is tegenwoordig technisch manager van fc twente, en daar doet hij blijkbaar iets goed. Hij is daar overigens de opvolger van Mo Allach – iemand die ik heel graag bij NAC zou zien.

  Ik heb zo ongeveer als hardste staan fluiten tijdens de legendarische invalbeurt van Van Hooijdonk en de daarop volgende 3-3. Maar dat was puur de emotie van het moment, en daarna was het gewoon over. Wat mij betreft is Van Hooijdonk voor ALTIJD welkom bij NAC en gelukkig ben ik niet de enige die er zo over denkt.

  Gelukkig voor NAC zal Van Hooijdonk zich niet tegen laten houden door een aantal leeghoofden die zaken niet in de juiste context kunnen (willen?) zien. Mocht de kans zich voordoen en alle prutsers er inderdaad uitgeschopt kunnen worden bij NAC, dan zie ik hem echt nog wel terugkeren. Wat heel goed voor onze club zou zijn.

  0

  0
 • Badeend
  6 juni, 2010 - 10:31

  @ Da Pope

  Als ik even een vergelijking mag maken; als we jouw redenatie volgen, dan zou Go Ahead Eagles ook niets hebben aan Marc Overmars, Paul Bosvelt of Henk ten Cate. Lijkt me ook niet helemaal het geval, wel?

  0

  0
 • Da Pope
  6 juni, 2010 - 10:55

  @Badeend

  Ik zeg niet dat NAC niets aan hem heeft. Ik zeg dat hij op dit moment geen toegevoegde waarde heeft. Dat Overmars, Bosvelt en Ten Cate iets toevoegen aan Go Ahead is wel duidelijk.

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  6 juni, 2010 - 11:00

  Wat een tere zieltjes allemaal.

  Pierre was de held van Breda toen hij ze voor NAC scoorde en alle velden van Nederland kaal schoor met zijn buikschuivers.
  Pierre heeft met Feijenoord een bekertje gewonnen waar NAC nog niet eens van mag dromen en dat zijn terugkeer in Breda mislukt is ligt aan verschillende factoren.
  Mensen die hem verrader noemen omdat Pierre hier geen kans van slagen had, deels door hemzelf en voor een veel groter deel door anderen binnen NAC is kortzichtig en getuigd van een geestelijk onvermogen tot relativering. Ofwel DOM.

  Als Pierre bekwaam zou zijn in een vacante functie dan zie ik hem graag bij NAC terugkeren. Is ie niet bekwaam dan hoeft ie wat mij betreft niet terug te komen.

  NAC moet mensen aannemen op basis van kwaliteiten, niet op basis van voetbalhistorie. Of ze nu Stewart, Van Hooijdonk of Zwaanwijk heten.

  0

  0
 • fan uit zevenbergen
  6 juni, 2010 - 11:45

  pierre is weg gepest door het bestuur ..en de laaste x speelde hij bijna voor geen geld bij ons hij wou ons alleen maar helpen met geld en dan moest er iemand in het bestuur die hij aanstelde …hij heeft gewoon gelijk pi-air

  0

  0
 • schedeltje
  6 juni, 2010 - 12:40

  wie zou NAC het meest verraden hebben, pierre of de hier zo vaak verafgode mommers?
  Pvh zal zeker geen makkelijk menneke zijn maar mommers is gewoon een gore ordinaire oplichter en lupeugenaar gebleken!t

  0

  0
 • Badeend
  6 juni, 2010 - 13:48

  @ Da Pope

  Misschien snap ik het niet helemaal, maar wat is het verschil tussen "NAC heeft niets aan hem" en "hij heeft geen toegevoegde waarde voor NAC"?

  Helaas ben ik bang dat Van Hooijdonk helemaal gelijk heeft, en de gifbeker nog lang niet leeg is. Op deze manier gaan we proberen om een gezonde club neer te zetten op een fundering doe nog steeds niet helemaal ok is. Vragen om problemen. Waarschijnlijk is dit alleen op te lossen door alle lijken nu uit de kast te halen en een volledig nieuwe start te gaan maken. Dat zou wel eens degradatievoetbal kunnen betekenen, of zelfs eerste divisie. Het is echter de enige manier, zeker als er geen bewezen topbestuurders met geld, lef en visie aan het roer komen te staan.

  Als we proberen om het nu allemaal half te doen, is de ellende straks helemaal niet meer te overzien en bestaat NAC over een paar jaar gewoon niet meer. Daar wil ik echt niet aan denken.

  0

  0
 • eddo
  6 juni, 2010 - 14:32

  Wat begin ik me steeds meer te irriteren aan mijn "medesupporters"alias leeghoofden. Alles wat NAC doet of zegt wordt tegenwoordig bij voorbaat afgebrand. Zo ook de mogelijke komst van nieuwe spelers of in dit geval de uitspraken van van Hooijdonk. Man man wat een held, die ALTIJD welkom is in ons mooie BREDA. Veel van jullie hebben niet eens een eigen oordeel maar zijn kuddedieren en lopen de mensen achterna die met de grootste bek deze HELD afserveren. Ik begin steeds meer te hunkeren naar de oude Beatrix met een 10.000 echte supporters die altijd achter NAC stonden in goede als slechte tijden. Leuk hoor nu een stadion met dik 17.000 man, alleen zitten er iets te veel rotte appels tussen die ik liever kwijt ben dan rijk. Alsjeblieft laten we nou eens met zijn allen dezelfde kant op staan en ervoor zorgen dat NAC weer de club wordt die we met zijn allen zien: Financieel gezond, aanvallend vechtvoetbal, veel bier en kut roepen.
  En als Pierre ons kan helpen met zijn netwerk om weer een stabiele financieel gezonde club te worden, met al zijn netwerken, dan juich ik dat alleen maar toe. En ik hoop dat iedere NAC supporter dat doet. We moeten met zijn allen Vooruit en dat gaat niet werken als we steeds terug blijven kijken naar het verleden. Snap dat nou eens !!
  PIERRE HELD

  0

  0
 • Da Pope
  6 juni, 2010 - 14:52

  @eddo

  Hier past wel een historische kanttekening: er zijn ook voldoende wedstrijden aan de Beatrixstraat geweest waar er maximaal 1500 man zat…

  0

  0
 • eddo
  6 juni, 2010 - 14:58

  @ Da Pope

  daar heb je inderdaad gelijk in, maar zijn zeker niet de laatse jaren aan de Beatrix geweest, toen de sfeer fantastisch was.
  Ik praat vanuit mijn eigen oogpunt. Ben nu 33 en ga nu 18 jaar onafgebroken naar NAC. Ik heb dus slechts 4 jaar meegemaakt aan de Beatrix, maar daar is het fanatisme voor NAC wel degelijk ontstaan.
  Maar ik hoop dat je je verder wel kunt vinden in mijn verhaal.

  Groet

  0

  0
 • hanz
  6 juni, 2010 - 15:26

  over zielig natrapen gesproken zeg. "zie je nou wel, ik zei het toch". Oei, wat is dat makkelijk

  0

  0
 • Da Pope
  6 juni, 2010 - 15:48

  @eddo

  Ik ben wel met je eens dat veel mensen nu verwend zijn geraakt. Ik hoop ieder jaar nog steeds dat NAC niet degradeert :-)

  Je kunt het mensen echter moeilijk kwalijk nemen. Als ik bijvoorbeeld pas vijf jaar naar NAC zou gaan, zou ik ook een ander beeld van de club hebben. NAC is sinds de promotie in 2000 derde en vierde geworden, heeft een aantal keer de halve finale van de beker gehaald en heeft Europees gespeeld. Dat is toch wat anders dan onderin de Eerste Divisie spelen :-)

  @Badeend

  Ik denk niet dat Van Hooijdonk op dit moment iets toevoegt wat er bij NAC nog niet is. Is dat iets duidelijker? NAC heeft laten zien best goed te zijn in het samenstellen van een Eredivisiewaardige selectie. Ik zie niet in hoe Van Hooijdonk dat kan verbeteren, zeker omdat hij op dat vlak geen bewezen kennis heeft.

  Wat mij betreft hoeft er op dit moment geen functie voor hem gecreëerd te worden, zeker niet omdat er bezuinigd moet worden.

  0

  0
 • Mnac
  6 juni, 2010 - 17:14

  @hanz verklaar je nader.
  Ps ben jij diegene die bij NAC werkt en oorspronkelijk uit Achtmaal komt?

  0

  0
 • kees4
  6 juni, 2010 - 20:09

  PIERRE JE BENT EEN LEUGENAAR.
  dit lag niet aan mommers hoor.
  maar aanjezelf het is wel makkelijk de zwarte piet naar een ander te smijten he.
  maar jij was en bent nog steeds een geldwolf.
  overal waar je was ging je met ruzie weg allemaal om dat rot geld.
  dus jij mioet gewoon bij nac wegblijven.
  je bent voor mij een grote overloper en club verader

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  6 juni, 2010 - 20:58

  Man man man… wat lopen er toch een oelepetoeters rond hier…

  keesje4 leg mij eens uit waarom de heer van Hooijdonk een leugenaar is? in detail he, niet van "ja da is gewon zo mannnn".
  Ik wacht!

  0

  0
 • Mnac
  6 juni, 2010 - 21:30

  @F7 Ik vrees dat je lang kan wachten….

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  7 juni, 2010 - 09:32

  Iemand die nog geen zin foutloos kan schrijven, maar wel alle ins en outs kent rondom NAC & PvH……. mensen, we hebben een nieuwe directeur gevonden !

  0

  0
 • Hoi
  7 juni, 2010 - 10:02

  Aan F7 Gekkelijke

  Laat mij in wat minder harde bewoordingen toelichten wat Keesje4 bedoelt: Pierre is niet weg gegaan alleen vanwege Mommers. Pierre werd niet meer opgesteld door Cees Lok die hem een te krachtige persoonlijkheid vond hebben. Daar kon Lok niet goed mee overweg. Ook vond hij Pierre te veel een vriendje van de net ontslagen Ton Lokhoff, wat als nieuwe trainer best een moeilijke situatie kan opleveren.

  Dat feit alleen was echter enkel de bekende druppel voor Pierre. Toen hij naar Breda terug kwam om met vriend Lokhoff samen te mogen werken wilde Pierre zich ook gelijk in kopen in het bestuur van NAC. Op directie niveau. Daar had Pierre een hoop eigen geld voor over (naar verluid twee miljoen euro). Maar daarvoor was er ook een eisenpakket. Zo moest andere vriend Chris van Nijnatten algemeen directeur worden (oftewel: Mommers moest opzouten). Pierre wilde zelf Technisch directeur worden na zijn actieve carriere. En er waren nog wat mensen die een leuke functie zouden kunnen krijgen. De zogenaamde 5e colonne van NAC had zijn intrede gedaan. Nog steeds is een verzuurd splinterdeel daarvan dagelijks terug te vinden op het internet.

  Dit alles bij elkaar heeft uiteindelijk geleid tot een vervroegd en ongewild vertrek van Pierre uit Breda. Dan kan Pierre nu Mommers nog even natrappen, maar hij weet zelf verdomd goed dat de situatie destijds voor de directeur bewust onhoudbaar was gemaakt. De keuze voor Mommers was of vertrekken en Pierre en consorten aan de macht, of blijven en Pierre weg. Het is dus het laatste geworden, wat op dat moment ook een terechte keuze was. Dat Pierre nu ook nog gaat zeiken dat ie transfervrij weg mocht naar Rotterdam is helemaal van de zotte.

  Ik roem Pierre om zijn verstand van voetbalzaken en ik vond hem een fantastische voetballer. Maar dit is wel een heel zielig stukje jankwerk van meneer Van Hooijdonk.

  En nu maar wachten op Scouting Nederland die gaat roepen dat het allemaal leugens zijn. Eens kijken, wanneer is die ook alweer begonnen met onder verschillende namen aan de poten van Mommers gaan zitten zagen?

  0

  0
 • Martin Duran
  7 juni, 2010 - 10:13

  Wat een domme en ongefundeerde uitspraken, veel haat van mensen die alleen het NAC kennen van de betonnen doos op d locatie waar het nu staat, mensen die geen besef hebben wat Pierre voor NAC heeft betekend en wat NAC voor Pierre betekend, als je dat nu eens zou weten en je ook zou weten hoe misselijk en achterbaks hij is weggestuurd dan praat jullie niet zo dom en in termen van "Judas" en "kakkerlak".

  De laatste jaren word er alleen maar haat gezaaid en is de sfeer in het stadion dalende, allemaal door figuren die hier wel even anoniem alles en iedereen af komen zagen en geen enkel aandeel leveren aan de club NAC.
  Stumpers die na het afschrijven van het scc geld het recht denken te hebben om voor dat bedrag te mogen zeiken en zeveren.

  0

  0
 • Van 'taajlaand
  7 juni, 2010 - 12:06

  Kom maar op Martin, en wil je mij even uitleggen wat die JUDAS nóg meer voor NAC betekend heefd dan inzet en mooie gools in het veld? (sorry voor mijn domme uitspraak)
  Ook daar heb ik aan de Beatrixstraat van moogen genieten. Maar naast het veld is hij geloof ik bij (haast) elke club ook met strijd en/of ruzie weggegaan, toch.

  0

  0
 • Martin Duran
  7 juni, 2010 - 13:16

  Ken jij alle inns en outs?..
  En wat doet het er toe als hij bij Benfica morales een leugenaar heeft genoemd die zich niet aan de afspraken hield?
  En als je bij NF weg wilt omdat je bij Celtic het drievoudige kunt verdienen?, ook allemaal vreemd en judasgedrag?
  Als je dat vind moet je een andere tak van sport gaan supporten en niet naar het voetbal gaan, want zoals in het echte leven draait het maar om 2 dingen dat zijn de duit en de fluit.

  0

  0
 • Hoi
  7 juni, 2010 - 14:00

  Neemt niet weg dat Pierre hier een zielig jankverhaal afsteekt en de achtergronden van zijn vertrek blijkbaar eventjes niet kan herinneren.

  0

  0
 • Van 'taajlaand
  7 juni, 2010 - 14:30

  Als NAC zijn club was, had juist híj moeten weten dat hij na zijn tweede periode bij NAC (in de "betonnen bak"???/), juist niet weer naar club van de kuip in R-dam zuid moest vertrekken!
  Inderdaat draait bij de Prof. voetballers alles om geld en ik zou ook vertrekken indien mogelijk, als ik meer kon verdienen. Zeker na het Bosmanarrest hebben spelers bakken geld kunnen verdienen, en dat neem ik ze niet kwalijk.
  Maar Pierre heefd altijd geroepen dat hij graag zijn carriere bij (zijn)NAC wilde afsluiten, en kreeg daarvoor dé kans. Maar daarna oprotten voor de tweede keer naar f-noord en dan zo veel en hard mogelijk roepen dat hij voor beide clubs een 'zwak' heeft, komt bij een gemiddelde fanatieke NAC supporter, en dus ook bij mij, hard aan, en is niet geloofwaardig!
  Dus toch een leugenaar, wa dan ook de inns en outs van zijn vertrek mogen zijn! En dus a.u.b. niet in het bestuur va NAC.
  Dat is het laatste wat ik over Pierre kwijt wil hier.
  Zonde van mijn energie.

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  7 juni, 2010 - 14:33

  Okay !
  Je hebt 2 periodes PvH bij NAC.
  Over de eerste is duidelijk niemand die klaagt: Pierre was de held van Breda.

  Over de 2e periode van de speler Van Hooijdonk zijn de meningen verdeeld. Wie er gelijk heeft laten we in het midden.

  Mocht er ooit een 3e periode voor PvH in Breda komen dan is dat in een andere hoedanigheid.
  Niet als speler dus.
  Misschien zou het dan ook fair zijn om hem dan te beoordelen op de handel en wandel in die bewuste functie.
  Nu wordt de speler ook beoordeeld op keuzes in die hoedanigheid.

  Vooropgesteld: Pierre zou natuurlijk alleen een functie mogen krijgen als hij daar ook daadwerkelijk bekwaam voor is.
  Niet omdat het een ex-profspeler is natuurlijk.

  0

  0
 • Mnac
  7 juni, 2010 - 15:05

  Eens met Dun Nakkenist!

  0

  0