Go to Top

Politie had geen concrete aanwijzingen

Politie had geen concrete aanwijzingen

Kijk, de aap komt uit de mouw. Niet een concrete dreiging, maar een bedenksel dat er misschien wel eens iets mis zou kunnen gaan gooit roet in het eten en zorgt voor zeven kleuren ontlasting bij beide burgervaders.

“Klopt”, zegt politiewoordvoerder Jordy van den Heuvel. “Als politie hebben wij weliswaar geen concrete aanwijzingen dat er ongeregeldheden plaats gaan vinden, maar in het verleden waren er genoeg incidenten tussen beide clubs.” Op welke incidenten deze mevrouw wijst, is ons volstrekt onduidelijk. Er zijn wel ludieke acties geweest rond de wedstrijden. Er is zwaar vuurwerk het uitvak in Tilburg ingegooid door Tilburgs gespuis, maar echte forse onderlinge confrontaties zijn eigenlijk niet of nauwelijks terug te vinden.

Burgemeester Paul Depla probeert zijn gezicht te redden over deze ridicule beslissing en schuift de schuld af op de politie. “We zijn op het advies van de politie ingegaan. En bovendien, wat als wij zouden hebben besloten dat de wedstrijd wel met uitpubliek gespeeld mocht worden en het gaat mis? Dan zegt iedereen: Hoe heb je dat kunnen doen, notabene met een negatief advies van de politie.” Dit is echt waanzinnig. Op deze gronden kan je werkelijk alle evenementen gaan verbieden. Depla snapt duidelijk geen ruk van NAC en Breda en wat NAC voor de inworrs en de stad Breda betekent.

Depla vervolgt: “Ik weet hoe dit voelt bij de supporters. De wedstrijd van het jaar en er dan niet bij kunnen zijn. Dit kon niet anders, de risico’s zijn te groot. ” JE WEET VAN NIKS MAN! Dat os het hele probleem nou juist!

Bron: B-Side Rats, BN deStem

 

20 Reacties op "Politie had geen concrete aanwijzingen"

 • Wanny
  18 mei, 2016 - 13:26

  Ik ga al heel lang naar NAC, maar tijdens NAC-Willem II heb ik het nog nooit meegemaakt dat er ongeregeldheden waren.

  0

  0
 • S.HB.NAC
  18 mei, 2016 - 13:27

  En nu uitleg over de eventuele huldiging Pauli D.

  0

  0
 • Bredaaaa
  18 mei, 2016 - 13:31

  Welke risico?????
  Stillem 2 bioscooppubliek!
  Laat me niet lachen.

  0

  0
 • Bredaaaa
  18 mei, 2016 - 13:32

  Die Duplo is echt zo dom. Nog erger dan Graeme rutjes.

  0

  0
 • F4
  18 mei, 2016 - 13:32

  Het tenenkrommende is dat de beste man, bij een eventuele promotie, vooraan staat tijdens de festiviteiten. Daarbij geniet de beste man donderdag gegarandeerd van een peperdure plaats die de gewone supporter niet kan betalen of krijgt toegeschoven. Bij die eventuele promotie stel ik voor om de beste man niet uit te fluiten, maar gewoon massaal de rug toe te keren. Want geloof me, hij pakt zijn moment of fame…

  0

  0
 • Bredaaaa
  18 mei, 2016 - 13:35

  Ze moeten die ada kneuzen aanpakken. Zij gooien vuurwerk in het uit vak. Zij worden ( als ze nog bestaan haha) gedoogd bij stillem gay. Rest van die tilly willy supporters zijn nog stiller dan bioscoop bezoekers. Geen bezieling, typisch klapvee. Net zo erg als hoerenveen en az.

  0

  0
 • Mafkees
  18 mei, 2016 - 13:36

  Depla, Depla, z’n broek vol bruine vla
  jalalala jalalala, Depla Depla

  0

  0
 • NAC4EVER!
  18 mei, 2016 - 13:38

  Dat we er zondag niet bij mogen zijn is tot daar aan toe (ben het niet met de burgermeester eens), maar hoe dom kun je dan vervolgens zijn om ons dat (mogelijke) feest op de grote markt ook nog af te pakken…..
  Had het dan bij 1 domme beslissing gelaten!

  Idd lekker met zijn alle de rug toe keren bij een speech van deze oliebol!
  gewoon niets zeggen, daar schrikt hij denk ik meer van.

  0

  0
 • RV
  18 mei, 2016 - 14:16

  Het is gewoon de makkelijkste en goedkoopste weg zoeken.
  Geloof me, ik ga niet naar een huldiging in het stadion maar het overgrote deel zal dat uiteindelijk wel doen en dat kan ik nog begrijpen ook.

  Nu is er even een aantal dagen kritiek, daarna is alles weer vergeten en wint uiteindelijk de politiek het van het voetbal. Hoe triest het ook is, ik zou willen dat ik er een oplossing voor had maar die voorzie ik op dit moment ook niet.

  Wat een trieste huldiging was dat zeg, toen we tegen FC Groningen Europees voetbal haalde en er een huldiging was in het stadion (en we even uit mochten razen op het veld). Die werd vervolgens enigszins goed gemaakt op de grote markt (spelers kwamen daar ook nog) maar volgens mij niet met 22.000 man (zoals in 2000) maar met een een paar duizend.

  0

  0
 • Zjost
  18 mei, 2016 - 14:21

  De burgemeester is hoofd van de politie volgens de wet. Hij is dus min of meer op zijn eigen advies ingegaan. Vreemde constructie. Ik snap best dat hij zenuwachtig is wanneer er zo’n beladen wedstrijd gespeeld gaar worden, maar dit is geen oplossing. Het is het probleem uit de weg gaan. En dat getuigt niet van lef, empathie of inzicht.

  Wellicht speelt er op de achtergrond meer, dan wij op de voorgrond kunnen zien of lezen, maar op deze manier hoeft de beste man niet op mijn begrip of sympathie te rekenen.

  0

  0
 • Freeman
  18 mei, 2016 - 14:23

  Het kromme is vooral dat ze specifiek naar de rivaliteit tussen Willem II en NAC wijzen. Daar zijn, zoals gezegd, bijzonder weinig incidenten gebeurd in de afgelopen 10, 20 jaar (misschien wel langer – zo lang loop ik nog niet mee).

  Als ze er op wijzen dat er veel incidenten zijn geweest bij duels waar er veel op het spel staat, zou ik er nog enigszins begrip voor kunnen opbrengen. De thuiswedstrijden tegen Roda JC en GAE in de laatste 12 maanden al. Echter – dat had helemaal niets met al dan niet aanwezige uitsupporters te maken. Dat was de teleurstelling en woede om de degradatie/slechte reeks wedstrijden/afschuwelijk voetbal, die door sommige, tja, hooligans, werd geuit in stenen gooien en vechtpartijen. Ik vermoed dat, mocht een van beide ploegen op een in hun ogen onterechte manier verliezen zondag, je exact hetzelfde gaat krijgen.

  Uitsupporters hebben in de regel vrij weinig te maken met rellen – zéker niet als er een superstrenge combiregeling zou zijn.

  0

  0
 • F4 NAC
  18 mei, 2016 - 14:26

  Gisteren een supporterscoördinator van de politie gesproken en deze beste man gaf al aan dat de schuld waarschijnlijk op de politie afgeschoven zou worden; vanwege de machtsverhoudingen schikt de politie zich hier in.

  Broekpoeperij en schuld afschuiven van de bovenste plank, Paultje maakt zichzelf compleet belachelijk.

  0

  0
 • Dutchbird
  18 mei, 2016 - 14:36

  gewoon blijven zuigen daar is Depla het gevoeligst voor :-)

  0

  0
 • Anticombi
  18 mei, 2016 - 14:36

  Stakkers…
  Nu is het een stuk veiliger geworden! Mijn kaartjes voor het W2 vak zijn in de pocket en ik denk/hoop veel NAC supporters om me heen te mogen zien.

  0

  0
 • Oldskool
  18 mei, 2016 - 15:01

  Daarom was het toch een risicowedstrijd. Dus voortaan iedere risicowedstrijd zonder publiek van de tegenstander?? WAANZIN!!

  0

  0
 • nacman
  18 mei, 2016 - 15:11

  wat een komedie van die burgemeesters je kan er een tv serie van maken

  0

  0
 • H.V.M.
  18 mei, 2016 - 15:16

  Partij vd Angst.

  0

  0
 • patriekoloris
  18 mei, 2016 - 15:24

  Even iets anders heren! Het gerucht gaat dat Twente naar de jp league wordt gezet. Dat maakt alles weer anders. Om 17:00 persconferentie.

  0

  0
 • vakg
  18 mei, 2016 - 17:10

  laten we in plaats van p5
  lekker in tilburg gaan kijken in een cafe

  0

  0
 • Henk
  18 mei, 2016 - 18:22

  In Limburg zijn ze blij dat ze van Depla verlost zijn, nu komt hij in ons mooie Breda de boel verzieken. Het zou fijn zijn als Paul een toontje DEPLAger zou zingen.

  0

  0