Go to Top

Positie Goetzee staat niet ter discussie

Positie Goetzee staat niet ter discussie

Als het aan de raad van Commissarissen ligt (en dat doet het), dan staat de positie van Justin Goetzee niet ter discussie. Sommige supporters eisten zijn kop nadat NAC promotie misliep afgelopen zondag.

RvC voorzitter Joost Gielen is er duidelijk in: “De club is gebaat bij rust en stabiliteit. Zijn positie staat niet ter discussie. Wij zijn zeer tevreden over hoe Goetzee zich onder een enorme druk afgelopen jaar staande heeft gehouden. Financieel is er boven verwachting gepresteerd. Met name de inkomsten uit commercie en kaartverkoop zijn hoger uitgevallen dan begroot. Daarnaast heeft Goetzee een uitstekende zet gedaan door eind vorig jaar Smulders binnen te halen als technisch directeur.”

Justin Goetzee begrijpt dat er mensen zijn die hem als Algemeen Directeur de schuld geven van het teleurstellend verlopen seizoen.  “Ik wil het niet afschuiven en ik loop nergens voor weg, maar ik heb mij niet bemoeid met het spelersbeleid. Ik ben daar ook niet voor opgeleid. Als ik mensen in dienst heb, geef ik ze de ruimte. Mij moet je beoordelen op het commerciële en financiële plaatje.”

Overigen sis er voor de voormalig technische man in de RvC, Hubert Baardemans, nog geen vervanger gevonden. “De verwachting is ook niet dat dat op korte termijn gebeurt”, laat Joost Gielen weten.

Bron: B-side Rats, BN DeStem

 

57 Reacties op "Positie Goetzee staat niet ter discussie"

 • Midi
  24 mei, 2016 - 11:03

  Goetzee heeft mijn vertrouwen

  0

  0
 • Kipiani
  24 mei, 2016 - 11:06

  Met Justin, Smulders, Dijkhuizen, Robert Braber en de Bredase Ronnie (die van de laatste wedstrijden zeker) promoveren we volgend seizoen wel. En dan is het ook nog eens dubbel en dwars verdiend ook !

  0

  0
 • tp27
  24 mei, 2016 - 11:08

  Dat lijkt mij een uitstekende (en ook zeer logische) beslissing. Heb volledig vertrouwen in Justin!

  0

  0
 • brecht
  24 mei, 2016 - 11:11

  Commercie is mede de basis voor het succes

  0

  0
 • arie
  24 mei, 2016 - 11:12

  Al hoor ik Smulders dan wel verkondigen dat we een miljoen op het spelersbudget moeten korten, maar we kunnen gratis 5 spelers van City huren.
  Die uitspraak wringt bij mij nu al, want die passanten brengen juist geen rust, stabiliteit en eensgezindheid. Één van de knelpunten waarop het dit seizoen fout is gegaan.

  0

  0
 • 3 hoefijzers
  24 mei, 2016 - 11:18

  @ arie

  Helemaal mee eens.

  0

  0
 • Sam
  24 mei, 2016 - 11:21

  5 eredivisie waardige spelers van city lenen.
  10 spelers halen met eredivisie ervaring die 1 ton per spelers verdienen heb je weer redelijke selectie voor volgend seizoen

  0

  0
 • Overal
  24 mei, 2016 - 11:22

  Goetzee en Smulders leveren prima werk en zouden totaal niet ter discussie moeten staan. De enige persoon waar ik over twijfel is Dijkhuizen. Want hoe je het ook verwoord, hij heeft er dit seizoen uiteindelijk weinig van gebakken.

  Er zijn verzachtende factoren als ‘niet zijn selectie’ en ‘middenin het seizoen ingestapt’, maar als je dan naar GAE kijkt die er veel slechter voorstonden dan wij. Die stellen Hans de Koning aan en zijn gelijk 14x ongeslagen, spelen 3x zo goed als voordat hij aangesteld werd en promoveren ook nog.

  Dan bekruipt mij toch een gevoel van wat als wij toendertijd voor Hans de Koning hadden gekozen.

  0

  0
 • arie
  24 mei, 2016 - 11:26

  @ Overal

  Eens, De Koning past qua persoonlijkheid zo op het eerste oog ook een stuk beter bij onze roerige club.

  0

  0
 • Jf
  24 mei, 2016 - 11:36

  Dit seizoen is te verwijten aan de spelers die door een ander gehaald zijn. Ik vind dat Dijkhuizen ook een tweede kans verdient vanaf minuut 1 in het seizoen. Met spelers waar hij op zit te wachten.
  De aankoop van drie rechtsback spelers zegt genoeg daarnaast totaal geen creativiteit op het middenveld. Dijkhuizen heeft Kevin v Diermen gehaald die volgens mij gewoon goed speelde voor NAC en Duarte die steeds beter werd en het type speler is die je gemist heb dit seizoen.

  Ik heb vertrouwen in Smulders en hoop dat hij de selectie snel compleet heeft

  0

  0
 • ennoajseejer
  24 mei, 2016 - 11:39

  Misschien dat het bestuur een volgzame trainer zochten. De Koning lijkt mij nogal eigengereid.
  Die City-deal zogenaamd-zonder-voorwaarden zit mij nog steeds niet lekker, zeker als je ziet hoe vaak een nutteloze Naah in het veld bleef staan of bleef opgesteld worden. En Unal had zondag ook wel gewisseld mogen worden van mij. Ik blijf het verdacht vinden dat die gasten vaak blijven staan terwijl ze soms geen pepernoot raken. En dan volgend jaar 5 van die?

  0

  0
 • S.HB.NAC
  24 mei, 2016 - 11:40

  Gelukkig maar

  0

  0
 • Bart
  24 mei, 2016 - 11:40

  Bestuur en staf hebben het prima gedaan dit seizoen hadden gewoon niet de juiste spelers heb niet het gevoel gehad dat ze door het vuur voor elkaar wilden gaan. Jammer maar volgend seizoen weer een kans! Ik hoop dat er wat spelers uit Breda en omstreken gehaald worden die weten voor wat voor club ze spelen.

  0

  0
 • ennoajseejer
  24 mei, 2016 - 11:41

  Waar heb ik dat argument van “een trainer verdient een kans met een zelf samengestelde selectie” al niet eens eerder gehoord? :-)

  0

  0
 • Ouwe Jos
  24 mei, 2016 - 11:43

  Goetzee hoeft wat mij betreft ook niet weg, want dat brengt op korte termijn alleen maar problemen met zich mee. Mijn haren gaan echter wel overeind staan wanneer hij aangeeft “Ik wil het niet afschuiven en ik loop nergens voor weg, maar ik heb mij niet bemoeid met het spelersbeleid. Ik ben daar ook niet voor opgeleid. Als ik mensen in dienst heb, geef ik ze de ruimte. Mij moet je beoordelen op het commerciële en financiële plaatje”.

  a. Hij schuift wel af. Hij heeft het niet gedaan, maar een ander….
  b. Heel goed dat hij mensen aanstelt en ze de ruimte geeft, maar als het dan niet loopt zoals verwacht of gehoopt, dan is hij nog steeds verantwoordelijk. Hij heeft namelijk deze mensen aangesteld.

  Dit valt mij keer op keer tegen van Goetzee. Hij duikt weg als het gaat om het sportieve vlak. Dat is het belangrijkste onderdeel van betaald voetbal en juist waar het de laatste jaren en onder zijn bewind keer op keer fout gaat.

  0

  0
 • Kees F7
  24 mei, 2016 - 11:46

  Ik denk niet dat de ellende van de afgelopen jaren Goetzee is aan te rekenen. Hij lijkt goed bezig op het gebied van public relations en is open en transparant richting de supporters. Heb erg veel vertrouwen in Hans Smulders. Dijkhuizen krijgt een tweede kans om opnieuw te beginnen. Aan de ene kant kun je zeggen dat hij er dit seizoen niet veel van gebakken heeft omdat hij de spelers niet heeft gehaald, aan de andere kant heeft Hans de Koning bij GAE in dezelfde positie WEL resultaten behaald. Kijken wat hij er volgend jaar van maakt. Het is echter wel vijf voor twaalf voor NAC. Elk juup-jaar rode cijfers en je kunt raden waar het heen kan gaan.
  Aan de andere kant snap ik niet dat er geen enkele financier kan worden gevonden die de club een forse financiële injectie geeft. Als Roda en Utrecht een suikeroom kunnen vinden, dan kunnen wij dat toch zeker ook!.

  0

  0
 • Eddy W
  24 mei, 2016 - 11:49

  Iedereen loopt te roepen dat de koning het bij GAE beter heeft gedaan. Maar kijk eens wat voor jongens daar in de selectie lopen en wat voor jongens er hier rond lopen/liepen. In Deventer stonden er 11 mannen op het veld, die voor elkaar wouden vechten. In Breda was het maar net hoe ze uit bed waren gestapt.

  0

  0
 • piet-air
  24 mei, 2016 - 11:51

  Goetzee moet zeker bij NAC blijven!!!

  Goetzee is een erg intelligente en aimabele man die snel kan schakelen en openstaat voor nieuwe ideeën. Ik vind het echt knap hoe hij omgaat met de grote en kleine sponsoren en voor iedereen een aanspreekpunt is. Hij is destijds in de functie van AD gestapt toen niemand anders dit aandurfde. Hij wist van tevoren dat het een enorm lastige positie zou zijn… NAC zat in zwaar weer en het was voor hem helemaal nieuw. Toch heeft hij dit gedaan en alleen al daarmee toont hij de juiste mentaliteit te hebben.

  Als AD heb je in mijn ogen 3 hoofdtaken:
  -aanspreekpunt intern (voldoende van alle onderwerpen weten voor inhoudelijk gesprek met verantwoordelijken… dit kunnen we niet beoordelen als buitenstaanders)
  -verbindende factor intern (juiste persoonlijkheid om brandjes te blussen lijkt hij te hebben)
  -uithangbord extern (prima interviews, zoals recentelijk rond dat gebeuren met Twente)

  Van buitenaf kunnen we alleen die laatste 2 beoordelen als er relletjes zouden zijn intern of als hij geen verhaal zou hebben. Beiden is niet aan de orde. Daarnaast zal hij, als AD samen met de TD en CD, wel een aandeel hebben gehad in de commerciële successen, de samenwerking met MC en het aantrekken van Smulders.

  Waarom supporters hem nu afvallen is me dan ook echt een raadsel.
  Hij zit er sinds begin 2014 toen NAC net (voor zoveelste keer) een faillissement had afgewend.
  -Had hij Gudelj er eerder uit moeten gooien om 2014-15 gelijk met andere trainer te beginnen? Daar was de TD voor verantwoordelijk die er ook uitgeknikkerd werd.
  -Had hij er voor moeten gaan liggen toen Maaskant een dubbelfunctie TD/trainer kreeg? Er was simpelweg geen geld om, na de ontslagvergoedingen, een goede nieuwe TD te betalen.
  -Had hij Maaskant er gelijk uit moeten knikkeren na de degradatie? Volgens mij stonden de supporters 100% achter Maaskant en deden er alles aan om hem te behouden.

  Wat er nu op het veld staat kun je alleen Maaskant aanrekenen, net als al die clausules die ze in hun contracten hebben. Goedzee heeft juist gehandeld door hem er uit te knikkeren toe we het seizoen zo dramatisch begonnen. Hij heeft in mijn ogen een prima trainer teruggehaald (mss soms iets te terughoudend en nuchter, maar mag ook wel bij een club als NAC) en een prima TD teruggehaald. Laten we hen nou eens de kans geven om 1 seizoen alles vanaf het begin naar eigen inzicht in te richten.

  Ja, iedereen is teleurgesteld en kwaad. Dat ben ik ook. Naast nog een klote seizoen tegen jong PSV en top oss gaan we er financieel enorm op achteruit en krijgen een club door de strot geduwd die gelijk voor het kampioenschap gaat. Laat de lijm in de organisatie die ook nog eens geld in het laatje brengt dan in godsnaam zitten waar hij zit. Dit is het eerste seizoen onder zijn bewind dat hij beleid kan maken, geef hem dan ook die kans. Rust in de tent, team formeren waar we ons mee kunnen identificeren en die ons laat promoveren en eind van het seizoen gaat Justin op de schouders.

  0

  0
 • karel
  24 mei, 2016 - 11:51

  Oke, we deden een plas en alles bleef zoals het was….

  Daar was ik al bang voor. Zo werkt het bestuur van ons NAC al jaren.

  Dus de vrije val zal wel doorgaan….

  Goetzee is verantwoordelijk voor de aanstelling van: Maaskant als trainer en td( dus ook verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie), Rutjes en Dijkhuizen….etc.

  Vlgs Goetzee zouden we vorig seizoen niet degraderen, vervolgens gebeurt dat wel en meneer zegt doodleuk dat we in 1 jaar terug zijn en stuurt eredivisiewaardige spelers weg. Gek he dat dat dan niet lukt…..

  Ook de RvC ontbeert leden met know how en ballen. De heren houden elkaar het handje boven het hoofd.

  Dit gaat zo niet goedkomen…..

  0

  0
 • RaraNAC
  24 mei, 2016 - 11:55

  Ouwe Jos slaat wel de spijker op z’n kop.
  Maar het enige waar we nu baat bij hebben is rust. Ik denk dat er nu een goed en gepassioneerd team staat waarvan ik denk dat ze de juiste selecte zullen samenstellen.
  Ik hoop op jonge jongens omdat we al jaren lang het te proberen met oudere spelers of spelers waarvan iedereen meteen denkt dat ze ons wel even kampioen maken.
  (Dit seizoen bijvoorbeeld een Gorter, Stam, Matic, Naah)
  Een nieuwe frisse weg is nodig met dit lage budget.

  Mijn grootste zorg is dat de aandeelhouders weer eens wat gaan roepen..

  0

  0
 • nac!!
  24 mei, 2016 - 11:56

  Ik vind sommige beetje kort door de bocht reageren.

  De heren leveren goed werk, Goetzee op financieel vlak al veel goed heeft gemaakt. Met Smulders en Dijkhuizen zie ik het goed in.
  Dit seizoen is er gewerkt met aankopen van Maaskant, en daar wrong het schoentje dit jaar.. Niet slecht bedoeld op Maaskant maar de spelers zijn geen team. En daar heeft Dijkhuizen ook mee moeten werken…
  Dat het spelersbuget zie ik niet als een probleem met die daling. 5 goede eredivisie waardige spelers van hun en de huidige selectie nog wat door selecteren en alles komt volgend jaar dik inorde…

  0

  0
 • karel
  24 mei, 2016 - 11:58

  Dat het misliep met Gudelj reken ik Goetzee ook aan en de aanstelling van Maaskant was gewoon een blunder. Een beetje voetbalkenner kon die mislukking al zien aankomen.Adviezen in die richting sloeg Justin geirriteerd in de lucht. Hij was dus ook nog gewaarschuwd.

  Het opvallende is dat zijn verdediging nu ineens schermt met een ander functieprofiel! Hoe doorzichtig is dat…

  0

  0
 • karel
  24 mei, 2016 - 12:00

  Maar goed ga maar lekker door op deze doodlopende weg… .

  0

  0
 • Hup NAC!
  24 mei, 2016 - 12:02

  Van mij mogen zowel Dijkhuizen als Goetzee blijven!
  NAC heeft de laatste jaren al genoeg mensen ontslagen.
  NAC heeft nu behoefte aan rust en vooral een goede structuur.
  Denk dat dat met Goetzee, Smulders en Dijkhuizen prima kan.

  Daarbij komt dat ik vind dat Goetzee het prima doet.
  Hij houdt NAC in catogorie 2 van de knvb terwijl we in de JL zitten.

  Dijkhuizen mag wat mij betreft ook blijven omdat hij heeft laten zien dat hij wat stabilieit in deze labiele ploeg kon krijgen. Het ging alleen niet snel genoeg.
  Hij verdient zeker nog een kans met zijn eigen selectie.

  Smulders weg sturen zou gewoon dom en veel te vroeg zijn.
  Hier is dat ook gelukkig helemaal geen sprake van.
  Het lijkt erop dat hij achter de schermen goed bezig is en een duidelijk plan heeft.
  Bij Eindhoven heeft hij bewezen wat hij kan.
  Nu mag dat in de zomerstop ook bij ons gaan laten zien.

  Voor volgend seizoen wil ik uiteraad dat we promoveren.
  Het liefst via het kampioenschap, want ik ben helemaal klaar met de spanning en steeds uitgeschakeld worden in de play-offs.
  Hup NAC!

  0

  0
 • Leon
  24 mei, 2016 - 12:08

  Als algemeen directeur ben je eindverantwoordelijke hoe je het ook bekijkt.
  Hij is te lang doorgegaan met Gudelj en heeft zijn oren laten hangen naar de zaakwanemer die bervreind was met Gudelj en zeer matige spelers zijn aangetrokken. Vervolgens dezelfde blunder met Maaskant gemaakt om hem cart blanche te geven. Als klap op de vuurpijl het aantrekken van een zeer onervaren trainer ( dijkhuizen ). Kijk wat een de Koning heeft bereik met de Eagels, die zijn letterlijk uit de sloot getrokken door een trainer die jaren lang ervaring heeft en had met de eerste divisie. Dit zijn dus niet de juiste beslissingen geweest. Op commercieel gebied en financieel kan ik niet over oordelen, er komen steeds goede berichten voorbij, maar dat was in de tijd van Oltmans en Mommers ook, dus dat is maar afwachten. Vindt het ook niet echt een boegbeeld voor de club, wat mij betreft hoofd commercie maken en laten doen waar hij goed in is en een echt boogbeeld naar voren schuiven die 100% NAC en NOAD uitstraalt.

  0

  0
 • Linie
  24 mei, 2016 - 12:09

  @ Ouwe Jos: Prima analyse!

  We weten allemaal dat Goetzee zich niet bemoeid met technische zaken, maar zo lijkt het dat hij zich totaal niet medeverantwoordelijk voelt.

  Met betrekking tot nieuwe spelers en gewenst profiel, hoop ik dat er naast voetbaltechnische kwaliteiten ook sterk naar het mentale aspect wordt gekeken; is een speler bereid om alles te geven en zich helemaal de pleuris te werken en weg te cijferen voor het team, of is een speler vooral met zichzelf bezig?

  Dit seizoen hadden we in mijn ogen teveel spelers die vooral met zichzelf bezig waren.

  0

  0
 • Karel
  24 mei, 2016 - 12:19

  @Linie:

  Goetzee lijkt veel op Pontius Pilatus. Hij wast zijn handen in onschuld. Wat te denken van de mislukte trainerscarrousel! Daar is hij wel degelijk verantwoordelijk voor!

  0

  0
 • buurman
  24 mei, 2016 - 12:30

  Met Goetzee afzetten bereik je niks c.q. je snijdt in je eigen vlees. Man doet het goed maar heeft sportief enorme pech. Vorig jaar lieten we de kreupele demouge een assist geven, dit jaar kopt Brands, geheel vrij, aan de verkeerde kant van de paal. Daar mag je Goetzee niet op afrekenen vind ik.

  Wel komen er moeilijke tijden. Volgend jaar wordt twente kampioen. Wij hebben dat ook meegemaakt met o.a. Arveladze- Salmon-Simons en Stewart naar de Juup. Natuurlijk wordt je met zo’n spelersbudget kampioen en dat wordt twente dus ook.

  We blijven daarom in de Juup als we de KNVB niet terug kunnen fluiten. Zeker op maandagavonden zal het langzaam maar zeker minder druk worden. en met een gehalveerd spelersbudget zullen we het moeten hebben van huurlingen. Ik zie het somber in en dat zal me best veel duimen omlaag opleveren.

  0

  0
 • scheppioni
  24 mei, 2016 - 12:48

  Op commercieel vlak doet Justin het prima en daar moet hij het dan ook bijhouden, want in het verleden nog wel eens anders was en hopelijk krijgt HS het met city voor mekaar om de juiste spelers te kunnen ‘lenen’ al ben ik niet echt overtuigend van Naah en Unal, met name Unal was afgelopen zondag wel een hele zwakke schakel binnen ons NAC !
  @ Overal
  In die tijd had ik die gok met HdK ook genomen, al ben ik wel van mening dat je nooit alles kunt garanderen en de bewoording van Marinus betreft ‘topsportklimaat’ was wel prima, alleen het team bleef met name in uitwedstrijden zwalken ! Waarschijnlijk was het bekende ‘schokeffect’ met de Koning beter gegaan want dat deed hij bij elke club, volgens de meeste zonder succes, maar dat heeft ie nu !
  We lijken met Marinus dus door te gaan en er zullen spelers weggaan en ‘goedkopere’ (terug)komen, maar heb er een hard hoofd in dat we weer spoedig een juiste vaarwater terecht gaan komen, in ieder geval niet met Marinus, al is het een prima mens, maar daar win je geen oorlogen mee hebben we zondag wel gezien !
  NAC leeft in allertijden, al ligt de berusting wel degelijk om de hoek, helaas !

  0

  0
 • Ro
  24 mei, 2016 - 12:48

  NAC kan toch niet nogmeer en nogmaals gedupeerd worden door het fraudeleus handelen van twente!
  Dit moeten ze niet accepteren.

  0

  0
 • Dun Diëe
  24 mei, 2016 - 12:52

  Er is geen enkele garantie dat de Koning het bij ons net zo goed had gedaan als hij nu bij de Eagles heeft gedaan. Daarnaast is het ook zeer belangrijk dat TD en Trainer door één deur kunnen. Wellicht liggen de Koning en Smulders elkaar helemaal niet en hadden we nu die deal met City niet gehad.

  0

  0
 • Den Hoge
  24 mei, 2016 - 13:00

  Ik vind het belachelijk dat sommige supporters altijd maar gelijk roepen dat de “die en die” eruit moet. Als je bij iedere tegenslag zo denkt dan kom je nooit vooruit. Ik vind dat Justin het prima doet en ik zou het bijzonder jammer vinden als hij nu gevoel zou krijgen dat de supporters niet meer achter hem staan.

  Dit seizoen is op één doelpunt mislukt. Zaak is om financieel stabiel te blijven, de klappen te incasseren, en op de een of andere manier toch een goede selectie bij elkaar weten te puzzelen. Gelukkig hebben we nu een TD die we een professor zouden kunnen noemen in dat vakgebied. Mijn vertrouwen heb je in ieder geval Goetzee!

  0

  0
 • Geeltje
  24 mei, 2016 - 13:06

  Volgens mij vergeten de mensen hier, die Goetzee bekritiseren vanwege zijn voetbaltechnische beslissingen, dat hij hier is gekomen als commercieel directeur. Maar omdat het zooitje in de RvC de zoveelste verkeerde directeur hadden aangesteld, werd de destijds huidige algemeen directeur ontslagen. Justin heeft daarna de club financieel uit het slob getrokken. Hij heeft er voor gezorgd dat de club weer leeft in de regio.

  Als je wil dat hij, het beste wat de club de laatste jaren is overkomen, weg gaat.. Dan heb je echt een plaat voor je kop.

  Welke van de volgende ontslagen (oke, sommige zijn vrijwillig weg gegaan maar toch..) hebben NAC nu echt beter gemaakt? Karelse, Maaskant, Gudelj, Rutjes, Bogers, Hellemons, Eskes, van As?

  Nee. Laat Goetzee, Dijkhuizen en Smulders komende twee jaar maar bewijzen. Structureel gezond worden en de basis leggen voor een lang eredivisieschap. En tot die tijd sta ik er op de vrijdag en maandag avond. Samen met jullie.

  0

  0
 • SjorsNAC
  24 mei, 2016 - 13:12

  Vergelijk goetzee eens met al die andere pannenkoeken van de afgelopen jaren, het is duidelijk hij moet blijven evenals dijkhuizen en smulders. Dat we zo een slecht jaar achter de rug hebben ligt voor het grootste deel aan de maaskant erfenis.

  0

  0
 • Wanny
  24 mei, 2016 - 13:57

  Goetzee blijft, dus deze discussie kunnen we sluiten.

  De Koning is bij GAE, dus daar hoeven we het ook niet over te hebben.

  Dijkhuizen blijft ook bij NAC, dus ook daar kunnen we lang en breed over lullen, maar daar verandert niks aan.

  Rest ons nu vooruit te kijken. De club supporten. En lekker speculeren over de selectie voor komend seizoen.

  0

  0
 • Oosterhout3
  24 mei, 2016 - 14:01

  Mensen die de nac selectie vergelijken met die van go ahead hebben dit seizoen niet goed opgelet denk ik!

  Half oktober stond gae op plek 1(even terverduidelijking, toen stond nac al 10 punten achter).
  Ook was de herarchi bij gae volledig bekend bij de spelers,bij nac was het elke week iemand anders die of geblesseerd was, of uit vorm was.

  Ofterwijl de 2 situaties zijn niet te vergelijken.

  Nogmaals, nac moet een natuurlijke leider halen, een rustpunt! 1 die altijd een 7 scoort en soms er boven…. maar zelf nooit door de ondergrens gaat!

  Wil.nac nu 433 gaan spelen moeten ze 2 of 3 buitenspelers halen en 2 backs!

  Ik denk dat je in elke linie wel 1 of 2 huurlingen van city kan inpassen!
  Gewoon zorgen dat ars elke wedstrijd genoeg ballen van de zijkant krijgt, scoory hij er ook weer gewoon 20 a 30

  0

  0
 • heksenketel
  24 mei, 2016 - 14:22

  De club krijgt het bestuur, directie en supporters welke zij verdienen. Laten we eerlijk zijn mensen, we zijn een club die op alle fronten genoegen neemt met middelmaat. Ook wij als supporters, we vinden het prachtig dat de ambiance zo geweldig is en dat we bezoekersrecords breken. Ondertussen gaat het topsporttechnisch al jaren niet goed. Zoals ik gisteren ook al zei, ik heb vertrouwen in Smulders en Gilissen omdat ik het gevoel heb dat zij een topsportmentaliteit hebben. De rest inclusief de RvC naar mijn mening niet.

  0

  0
 • heksenketel
  24 mei, 2016 - 14:28

  En Goetzee zijn functie is Algemeen Directeur. Dan ben je verantwoordelijk voor alles, punt uit! Als Commercieel Directeur was/is hij heel goed en als Algemeen Directeur past hij heel goed bij NAC….middelmaat. En daarmee zeg ik niet dat hij meteen weg moet. Maar bied ik tegenwicht aan al die steunbetuigingen en duimpjes omhoog hier.

  0

  0
 • Freek
  24 mei, 2016 - 15:00

  Een algemeen directeur is NIET eindverantwoordelijk….vreemd. Of is hij alleen verantwoordelijk voor alle goede dingen die hij gedaan heeft want dan wil ik ook wel algemeen directeur worden bij NAC. In het bedrijfsleven ben je als algemeen directeur altijd eindverantwoordelijk ook al heb je mensen onder je die weer verantwoordelijk zijn voor andere zaken. Ik vind dit een schoolvoorbeeld van pappen en nathouden door RvC e.a. Wat voor signaal is dit dan??? De ene directeur moet er uit als je 13e staat in de eredivisie en de huidige directeur mag aanblijven na 2 jaar falen. En oja volgens mij is het heel goed wat er allemaal gebeurd achter de schermen maar volgens mij zijn we een voetbalclub en staan die prestaties op 1! Ik had liever NAC in een half leeg stadion zien voetballen, niet de meeste bieromzet draaien en in categorie 1 zien staan maar wel in de middenmoot van de eredivisie zien spelen! Maar dit is nu precies waar aan de club kapot gaat, dagjes beleid, emoties en ‘ we laten de goeie aardige gast met zijn mooie lach zitten’. Het is niet te volgen….

  0

  0
 • L.
  24 mei, 2016 - 15:13

  Hij moet zeker blijven!
  heeft al veel strond geruimd en ongelooflijk positief, knap!

  0

  0
 • Breda
  24 mei, 2016 - 15:18

  Wat een gezeik. Er komen weer een paar engnekken hier zeuren die ik maanden niet gezien heb hier.
  Heeft die pipo van spaarselect zijn kolonne weer aan het werk gezet? Kopt Brands raak had je niemand gehoord.

  Wel inderdaad zeer dom dat als je 5 basisspelers gratis krijgt van de duurste opleiding in de wereld dat je die dan niet weigert….

  0

  0
 • HenkTank
  24 mei, 2016 - 15:25

  @EddyW

  11 mannen op het veld, die voor elkaar wouden vechten….

  En wie zijn taak is het een TEAM te smeden..

  Dijkhuizen zijn taak.

  Iedereen binnen NACheeft gefaald.
  Alles hangt bij NAC van geluk en de stand van de sterren af.

  Afgelopen seizoen was NAC voor juup begrippen een grootmacht. Zowel financieel technisch en op al het overige.
  De schaal met rechtstreekse promotie naar de eredivisie was de enige realistische doelstelling, en die is niet gehaald.

  In het bestuur heb uk nig wel vertrouwen dat het goed komt, maar helaas schiet Dijkhuizen te kort! Hij zal wat blijkt nu dus de voordeel van de twijfel krijgen, maar alsnog het loodje moeten leggen. De beste man heem totaal geen inzicht en dat zie je terug in zijn handelen. Een gemiddelde supporter had een betere wisselbeleid toegepast, en had meer coachend vermogen getoont tijdens wedstrijden. Nu kan je net zo goed een parkiet langs de lijn zetten.

  Ik vraag me af, is de hedendaagse NAC supporter nou realist, of fantast.

  Dat ongegronde positievetijd kom me mijn strot uit.

  Onze club zakt steeds verder de stront in maar het we zijn positiever dan ooit te voren!

  Nog een paar jaar deze neerwaartse spiraal en er zit geen kip meer. Kan ik overal waar we komen met Justin doen.

  0

  0
 • HenkTank
  24 mei, 2016 - 15:28

  @bsr
  Waarom. Word mij reactie niet geplaatst?
  Ik mag toch nog wel kritisch zijn mag ik hopen?

  0

  0
 • NAC de Parel
  24 mei, 2016 - 15:39

  Op papier is Goetzee Algemeen Directeur, omdat NAC anders geen Algemeen Directeur heeft. Zijn functie is grotendeels gewoon het commerciële vlak. Commercieel is NAC goed bezig. Alle lijken zijn (hopelijk) uit de kast, zelfs in de Jupiler League draaien we groene cijfers. Hij heeft de afgelopen jaren gewoon fantastisch werk geleverd. Dat mensen hem nu ineens weg willen hebben kan ik echt met mijn kop niet bij. Hij is er grotendeels verantwoordelijk voor dat het juist (financieel) goed gaat met onze club!!
  Hans Smulders is de man die gaat over het voetbaltechnische, laat hem komend jaar maar eens het werk doen.
  Dijkhuizen is de trainer en moet dus samen met Smulders een NAC waardige selectie weg zetten. Ik geef hem na afgelopen (half) jaar heet voordeel van de twijfel. Hij kan nu aan de gang met een eigen selectie en eigen systeem/tactiek. Laat het maar eens zien vanaf de voorbereiding

  Het kan zijn dat de duimpjes hiervoor omlaag gaan, maar mensen, mede NAC supporters, dit is de waarheid. We zijn dan niet gepromoveerd, de klap was groot, we moeten nog (minimaal) een jaar dobberen in deze (verschrikkelijke) competitie. Maar ik ben nog steeds enorm trots op onze club!

  Hup Justin, Hup Hans, Hup Marinus!

  0

  0
 • Eddy W
  24 mei, 2016 - 15:44

  @ HenkTank
  Je mag kritisch zijn, hij zag je reactie alleen als spam. Heb het gefixt voor je.
  Dijkhuizen kon er inderdaad geen team van maken. Maar ligt dat aan Dijkhuizen of aan het team?
  Als ik de selectie stuk voor stuk bekijk zijn het goede spelers, maar allemaal van hetzelfde type. Ja we hadden de beste selectie, maar op Kenny en Jelle na geen team spelers. Niemand die kon werken en sleuren als het nodig was, die de smerige overtreding maakte omdat het niet anders kon.
  Daarnaast als je hoort dat een Seuntjens pas extra gaat trainen als een Ünal komt en dat dan de enige twee zijn die na de training nog even door gaan. Dan ligt het in mijn ogen echt aan de selectie en aan degene die hem samen heeft gesteld.

  0

  0
 • de muzikant
  24 mei, 2016 - 15:57

  Dijkhuizen heeft wel aangegeven aan Brands en De Kamps dat ze weinig speelminuten zouden krijgen, waardoor De Kamps (dankzij de clausule) eieren voor zijn geld koos. Kortom, Dijkhuizen heft die spelers miet gehaald, maar wellicht de best brukbare spelers laten zitten en laten gaan. Eindverantwoordelijk en er niets mee gedaan!

  0

  0
 • HenkTank
  24 mei, 2016 - 16:08

  dank je EddyW

  0

  0
 • HenkTank
  24 mei, 2016 - 16:23

  Eddy W

  Ik snap je punt. Toch zie ik het als de verantwoordelijkheid van de trainer om bereidwilligheid bij de spelers te creëren. De trainer moet het gewoon voor elkaar krijgen dat zijn team voor hem door het vuur gaat. Heeft hij dat gezag niet, ben je niet geschikt

  Zo is Maaskant ook beoordeeld.

  Wat Mats betreft, daar zakt mijn broek vanaf. Dit hoor ik voor het eerst.

  Pffff The horror.

  Dit word mijn derde volledige jaar toto divisie. Snik.

  Ik krijg gewoon medelijden van K*t kruiken collega’s. Die durven et niet eens meer grapjes over te maken en bieden oprecht hun excuses aan. Dan is het echt erg!

  0

  0
 • heksenketel
  24 mei, 2016 - 16:54

  @Breda
  Niet iedereen over één kam scheren kerel. En laat die pipo van Spaarselect vooral wegblijven!

  0

  0
 • Oldskool
  24 mei, 2016 - 17:07

  @ HenkTank

  Maaskant is vertrokken omdat ie de spelers die hij zelf haalde niet aan het spelen kreeg. Dat zegt wel iets hoor.
  Ik had er geen traan om gelaten als Dijkhuizen vertrokken was, maar dit was wel echt een extreem moeilijke groep zonder leiders op het veld.

  Ongeacht de keuze voor de trainer (een ervaren trainer was wellicht beter geweest) is deze selectie gewoon totaal verkeerd samengesteld. En dat laatste kan je Dijkhuizen echt niet verwijten. Smulders zal het nu moeten laten zien. Met Dijkhuizen waar hij blijkbaar vertrouwen in heeft. Daar komt nog bij dat al die trainerswissels ook echt geen fuck hebben opgeleverd. Laat ze het maar doen dus.

  Goetzee moet sowieso blijven. Dat zou echt waanzin zijn om daar weer een ander te zetten.

  0

  0
 • ome cor
  24 mei, 2016 - 17:32

  Het is een beetje jammer dat NAC supporters online steeds maar denken dat er niks beter is dan NAC.
  Het hele seizoen hoor je al dat we een betere selectie hebben dan de concurrentie en dat soort onzin.
  De beste grasmat, die hadden we !

  Spelers die op papier het beste zijn hoeven dat op echt- en kunstgras nog niet te zijn.
  En dat is dan misschien ook gebleken. Wij waren niet goed genoeg, te weinig team en te zwak in vergelijking met concurrenten. Dat is niet leuk. Absoluut niet, maar daarom niet minder waar.

  Justin en zijn team heeft buiten het voetbal om zijn bijdrage geleverd in de strijd om de stinkende erfenis van Mommers weg te poetsen. Al die jaren al financieel in de shit zitten, maar supporters blijven eisen dat we net zo presteren als die ene keer dat we 3e werden in de ere.

  NAC is een club die een ongelofelijk pak op z’n sodemieter heeft gekregen en voetballend ben je afhankelijk van de tegenstander. Een wedstrijd speel je nooit alleen.
  Maar daarom heen gaat het steeds beter met NAC. Daar mogen we trots op zijn.
  Dat we na een slech seizoen toch de finale van de nacompetitie halen is ook nog niet zo slecht.

  Volgend jaar met een aantal dezelfde koppen door, waaronder Smulders en Goetzee. Maar ook Jelle, hetzij in een andere rol. En Marinus natuurlijk.
  Hopelijk komt er straks een seizoen met 1 trainer van dag 1 tot het eind en een selectie met een paar groeibriljantjes van City die het geheel naar een hoger plan kunnen tillen.
  Niet op basis van gelukkige winstpotjes met 1000 keer tikkie terug, maar met aanvalsdrang en krachtig voetbal.

  Als het financieel goed blijft gaan kunnen we ook sportief weer een stapje gaan maken.
  HUP NAC !

  0

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  24 mei, 2016 - 17:51

  Heel goed dat de positie van Goetzee en de technische staf niet ter discussie staan. Zo hoort het!!

  0

  0
 • Henri
  24 mei, 2016 - 18:41

  Goetzee, ach ja, is dat niet:
  De man die door de sollicitatiecommissie te licht werd bevonden en voorbijgestreefd werd door Eskens
  De man die volledig achter het beleid stond van Rutjes om Gudelj de volledige vrije hand te geven met alle verschrikkelijke gevolgen van dien.
  De man die beslist niet wilde dat Maaskant trainer werd en het daarna toch accordeerde en zelfs Maaskant na de degradatie een dubbelfunctie gaf.
  De man die bezig was met het maken van een beleidsplan, maar het alleen nooit heeft gepresenteerd.
  De man die bezig was met een topsportplan, maar het alleen nooit heeft gepresenteerd, maar wel verklaarde dat Maaskant al goed bezig was met het implementeren van een topsportcultuur.
  De man die bij interviews alleen maar opzichtig open deuren in trapt door een duidelijk gebrek aan analytisch en communicatief vermogen.
  De man die als NAC eens de kans krijgt om wat extra te verdienen deze laat lopen zoals bij de mogelijkheid tot verkoop van JtR aan PEC Zwolle en Dragi Gudelj aan Ajax,
  De man die als het er op aan komt de verantwoordelijkheid afschuift naar anderen.
  De man die nu al excuses zoekt voor het niet promoveren in het volgend seizoen. (Twente heeft een veel grotere begroting)
  De man die als hij iets vindt nooit de daarbij behorende actie onderneemt (we zij toch zo tegendraads) en zich verschuilt achter anderen. Als je van mening bent dat er twee ploegen in de JL moeten promoveren, neem daar dan actie op.
  De man zonder enige vorm van chrisma.
  De man die alleen twittert als het goed met hem gaat.
  De man die in feite veel te licht is en te laag opgeleid voor zijn functie van AD bij het miljoenenbedrijf NAC.

  0

  0
 • ome cor
  24 mei, 2016 - 21:13

  Een rondje azijn van Henri, voor de hele zaak !

  0

  0
 • buurman
  24 mei, 2016 - 21:41

  Beste Henri,

  Je stelt;
  “De man die door de sollicitatiecommissie te licht werd bevonden en voorbijgestreefd werd door Eskens”

  Dat klopt niet; Goetzee had de voorkeur, maar vertrouwde het financieel plaatje van Busselaar (terecht) niet, en haakte zelf toen af.
  Verder ben ik met je eens dat veel supporters , zeker in het verleden, veel teveel blind de nieuwe leiders volgden.
  Dus kritisch zijn is helemaal niet verkeerd en heeft niets met azijn te maken.
  Maar ik denk dat we in ons eigen vlees snijden als we niet met Goetzee verder gaan. Met een tikkie geluk hadden we onder Goetzee gewoon in de ere gespeeld.

  Zo wie zo kan niemand er meer van maken dan het nu is. Daar zou geld voor nodig zijn.
  Ik zie het overigens nogal donker in , nog jaren Juup is killing voor NAC Breda vrees ik.

  0

  0
 • merma84
  25 mei, 2016 - 10:32

  Goetzee moet blijven, rust is het belangrijkste op dit moment.

  0

  0
 • Freek
  25 mei, 2016 - 15:22

  Beste mensen,
  Het gaat helemaal niet over het feit dat Justin zijn hoofd er af moet. Het gaat om het feit dat het beleid niet te volgen is. Iedereen baalt van weer een slecht seizoen en de doelstellingen zijn niet gehaald. Maar blijkbaar is daar niemand verantwoordelijk voor en dat is raar. Het lijkt me heerlijk om dus bij NAC wel een titel te hebben en de polonaise te mogen lopen als het goed gaat, maar als het slecht gaat is je naam haas! We hebben nog steeds te maken met dagjesbeleid en de waan van de dag. Maar iedereen loopt hier lekker mee in de polonaise want we zijn de beste supporters van het land en ohh zo bourgondisch. Dat is de drogreden dat de club kapot gaat en nooit zal professionaliseren. ‘Ons kent ons’ houdt elkaar de hand boven het hoofd. Kan iemand anders verklaren waarom we sportief zo slecht presteren als we zulke goede middelen hebben (Juup league). Er wordt gewoon gefaald maar het heeft geen consequenties. Het gevolg is dan dat er lekker gewoon weer een jaar wordt aangemodderd want…..wat maakt het uit als we weer niet promoveren? Het is toch altijd gezellig…..

  0

  0