Go to Top

PSV neemt talenten over

PSV neemt talenten over

NAC raakt in de zomer twee talenten kwijt aan PSV. De club uit de lichtstad kijkt goed naar de talenten uit NAC O14 waarbij de prestaties van Aron van Lare en Jasper Huijzer niet onopgemerkt zijn gebleven. Waar Aron eerder al aangaf naar PSV te gaan, maakt Jasper komende zomer dezelfde stap.

Omdat beide spelers deel uitmaken van de jeugdopleiding krijgt NAC voor beide spelers een opleidingsvergoeding. Manager jeugdopleidingen Tim Gillissen geeft op de website van NAC aan dat hij er dubbel in staat. “Net als bij Aron heeft de overstap van Jasper twee kanten. Aan de ene kant is het jammer dat zo’n goede voetballer volgend jaar niet meer bij NAC voetbalt. Aan de andere kant laat het zien dat we op de goede weg zijn wat betreft het opleiden van onze talenten en dat grote clubs steeds vaker naar NAC kijken voor talenten.”

Bron: B-Side Rats, NAC

20 Reacties op "PSV neemt talenten over"

 • Oosterhout3
  21 april, 2017 - 09:56

  Heeft nac ook een samenwerking met psv toevallig??
  4talenten in 2jaar tijd richting psv….
  Beetje te gek, voor een normale omgang met elkaar!!

  13

  3
 • RC
  21 april, 2017 - 09:57

  Ik kan hier echt helemaal niks positiefs van maken… Zo halen onze beste jeugdspelers nog steeds niet het eerste elftal maar maken we alleen onze provinciegenoten sterker. Moeten wij het straks weer doen met allemaal b-garnituur van manchester city.

  5

  4
 • Rick
  21 april, 2017 - 09:58

  Weer een positief teken vanuit de jeugdopleiding. Heb het gevoel dat er echt progressie wordt geboekt. Helaas heeft de keerzijde dat je nog niet de status hebt verworven deze talenten binnen te houden als er Eredivisieclubs langskomen.
  Maar dat er progressie wordt geboekt in de jeugd, is duidelijk. Ben benieuwd wanneer dit zijn vruchten gaat afwerpen in het eerste elftal.

  11

  0
 • Fan uit zevenbergen
  21 april, 2017 - 10:13

  NAC en PSV
  hebben idd een samenwerking

  2

  3
 • Realist
  21 april, 2017 - 10:28

  Je kan de jeugdopleiding beter opdoeken. Je bent alleen maar voor PSV aan het opleiden op deze manier. Helaas.

  9

  11
 • Rveer
  21 april, 2017 - 10:30

  Er is een samenwerking tussen NAC en PSV. Die deal heeft Geert Brusselers gesloten vlak voor hij zelf naar psv ging.

  4

  3
 • Benn076
  21 april, 2017 - 10:59

  Zojuist nagevraagd bij de jeugdopleiding van NAC. Het is een fabel dat er een samenwerking zou zijn tussen beide jeugdopleidingen. Bovenstaande comments zijn “uit de lucht gegrepen.”

  4

  3
 • A, Arveladze
  21 april, 2017 - 11:34

  Ben benieuwd het is jammer maar aan hun voorgangers Sweres, Tamata en Gorter hebben we geen absolute toppers verloren vind ik

  4

  1
 • scheppioni
  21 april, 2017 - 12:38

  Raar !
  Ik ken nog een aantal spelers van die lichting nu bij p$v, de concurrentie is daar zo enorm, dat zelfs de betere op deze gevaarlijke leeftijd betreft randverschijnselen hoogstwaarschijnlijk toch weer terugvallen, dus dit is lekker maken met een droog ijsje ! Maar goed, de toekomst leert het !

  0

  1
 • knurft
  21 april, 2017 - 12:40

  schop ze in Eindhoven maar onder hun lampjes ….

  0

  3
 • ome cor
  21 april, 2017 - 12:46

  Een jeugdopleiding is bedoeld om talenten op te leiden voor het eerste elftal en ze hopelijk daarna te kunnen verkopen.

  NAC raakt het beste materiaal al zo snel kwijt, tegen een flutvergoeding.
  En de achterban maar mopperen dat er zo weinig eigen jeugd doorbreekt.

  Misschien kunnen we straks wel weer iemand huren van jong-PSV……..

  1

  1
 • Fan uit zevenbergen
  21 april, 2017 - 12:55

  Benn076

  zoek maar op internet is het gewoon terug tevinden

  Psv ..deel de jongopleidingen met Nac vvv helmond nec beerschot

  en willem 2

  sins 27-05-15 doen ze dat

  3

  1
 • Nicky
  21 april, 2017 - 12:57

  Als die gasten zo goed zijn dat ze bij PSV kunnen doorbreken kunnen ze daar beter zo vroeg mogelijk naar toe gaan. Dan is het voor die gasten het beste en zijn ze te goed voor NAC.

  Zijn ze net niet goed genoeg dan komen ze vanzelf terug.

  Statistisch gezien maakt het geen reet uit en is de kans dat de jongens prof worden rond de 3%

  Ik hoop het beste voor ze

  3

  0
 • willem 4,5
  21 april, 2017 - 13:11

  Daarom hoop ik dat PSV de komende 10 jaar geen kampioen wordt!

  3

  2
 • Harrie
  21 april, 2017 - 13:32

  @Scheppioni wat lul je nu? Dit is een van de slechtste lichtingen bij PSV die de concurrentie met AJAX, AZ, Feyenoord en AZ niet aan kan. Daarom gaan ze nu investeren in jongens die ze nu beter maken in resultaat. Maar of dit ook de grootste talenten van onze opleiding zijn is sterk de vraag.

  2

  1
 • Henri
  21 april, 2017 - 13:49

  NAC verliest het met hun jeugdopleiding ook als ze in de eredivisie spelen van clubs als Feijenoord, PSV, Ajax. Zoals deze clubs het weer verliezen van Arsenal, Chelsea en MC. Ik denk dat NAC veel beter een samenwerking kan aangaan met clubs die ook in deze regio scouten zoals Ajax, PSV Feijenoord, Brugge, Anderlecht en Gent. Mocht er dan een jongen uit deze regio daar af moeten haken, dat ze dan een dergelijke jeugdspeler meteen als eerste oppikken, die daar aan jaar of 3 op hoog niveau heeft getraind en gespeeld. Daar kun je dan in je hoogste selecties gebruik van maken en kan het eventueel bij een doorbraak alsnog geld opleveren. Die gastjes moeten continu gemonitord worden. Dus ahw omgekeerd scouten op afvallers. Zo’n Oussama Idrissi komt vanuit beergen op Zoom naar NAC, gaat vervolgens naar Feijenoord en speelt nu bij Groningen. Dat moet voortaan NAC – Feijenoord – NAC worden. Ook zo’n Tom Boere is een Bredase jongen die in de jeugd bij Gent en Ajax heeft gespeeld.

  5

  1
 • Handige Harry
  21 april, 2017 - 14:21

  @Fan uit zevenbergen

  Je bedoelt FUNdament? Dat is niet echt een samenwerking, meer een joint venture. Met als doel de gezamenlijke jeugdopleidingen beter te maken. Dat PSV de beste wilt hebben is niet meer dan logisch, het is immers ook de club die doorgaans het hoogste op de ranglijst te vinden is.

  Daarnaast staat er niks in over bij elkaar scouten of op een andere manier samenwerken dan deze spelers beter maken en in laten stromen bij een van de aangesloten clubs.

  http://www.psv.nl/psv/nieuws/artikel/contractondertekening-fundament.htm

  1

  0
 • Dutchbird
  21 april, 2017 - 14:36

  Voor NAC onmogelijk om dat soort jeugdspelers te behouden. Die jongens kiezen zelf voor de top, daar kan NAC niets aan doen. Zorg voor een goede relatie en probeer ze op de een of andere manier betrokken te houden zodat NAC een streepje voor heeft als de top uiteindelijk niet helemaal haalbaar blijkt.

  3

  0
 • Nacdictive
  21 april, 2017 - 18:09

  Zo werkt het helaas overal.. Maar wat anderen ook aangeven: 1. Geeft een positief beeld over het niveau van de opleiding en 2. Zorg ervoor dat ze, indien te licht bevonden, terug willen keren.
  Waar dat van Boere vandaan komt is volgens mij kolder want zover mijn info reikt verhuisde hij al vroeg naar Terneuzen..?!

  0

  0
 • scheppioni
  21 april, 2017 - 18:39

  @ Harrie
  Daarom staat jo19 en jo17 van de lempkes ook hoog en spelen er verschillende in jong oranje !
  Dus over lullen gesproken !

  0

  0