Go to Top

Reactie NAC op brief Arbouw

Reactie NAC op brief Arbouw

Vanuit NAC is er heel rap gereageerd op de brief van wethouder Arbouw. Daar wij het niet beter kunnen verwoorden dan de kommurniekaasiemennusjur van NAC zelf, komt ie hieronder 1-op-1, inclusief type-, stijl- en grammaticale fouten:

Wetnhouder Arbouw heeft vandaag een brief gestuurd aan de gemeenteraad. In dat schrijven komt onder meer de huursituatie van NAC aan de orde. Helaas blijken er in media misverstanden te zijn ontstaan over de huurafspraken.

Daarom hier nog een uitleg. Bij de besprekingen over de investeringen in het Rat Verlegh Stadion is de huurovereenkomst tussen de gemeente Breda en NAC uitvoerig aan de orde geweest. De gemeente zocht daarbij zekerheid met betrekking tot de betalingen, NAC wilde graag een aansluiting tussen uitgaven en inkomsten (ook wel matching geheten). In juli vorig jaar is afgesproken dat NAC de betalingen van de ECV, feitelijk de televisiegelden, cedeert aan de gemeente. In praktijk: de ECV maakt de periodieke betaling over aan de gemeente. Die houdt daar de verschuldigde huur op in en maakt meteen de ECV-gelden minus de huur over aan NAC.

Op die manier had de gemeente zekerheid van de huurbetaling, terwijl de inkomsten en uitgaven van NAC beter op elkaar werden ingesteld. Zoals gezegd: die overeenkomst is vorig jaar juli gesloten en heeft niets te maken met het lastige financiële jaar dat NAC doormaakt. Tijdens het lopende seizoen heeft de gemeente de feitelijk verschuldigde huur na de eerste bouwfase per 1 april herberekend en die zal, zoals de wethouder schrijft, verrekenen volgens de huurovereenkomst tussen partijen. Er is dus geen sprake van een bijzondere tussentijdse aanpassing  zoals een enkel medium vermeldt. De regeling is indertijd ook voorgelegd aan de gemeenteraad.

Bron: B-side Rats, NAC.nl

11 Reacties op "Reactie NAC op brief Arbouw"

 • tomas
  20 mei, 2010 - 20:46

  Niks nieuws dus, wie vorig jaar de berichten goed gelezen heeft rond de financiering van de uitbreiding van het stadion weet dat deze regeling destijds is opgenomen. De toenmalige gemeenteraad heeft destijds de plannen goedgekeurd, dus die strever van de SP had of beter zn huiswerk moeten doen of zn mond moeten houden.

  0

  0
 • Fransje
  20 mei, 2010 - 20:59

  Dit is bekend, ik zit meer te wachten op nieuws omtrent het te kort op de begroting.

  0

  0
 • Mike
  20 mei, 2010 - 22:34

  Een taalfoutje kan gebeuren,maar notabene de communicatiemanager van NAC die zo'n bericht naar buiten brengt.. Bijzonder slordig!!

  0

  0
 • John
  20 mei, 2010 - 22:45

  Kan NAC nu ook eens a.u.b. rap reageren op de onduidelijkheid van het begrotingstekort 1, 2, 3 of 4 miljoen !!

  0

  0
 • BsideTrap
  21 mei, 2010 - 09:02

  Wat een zeikers weer hier zeg, komt er een keer een snelle reactie vanuit NAC is het weer niet goed…

  Hopen dat BN de stemmingmaker dit stuk ook plaatst want erger me groen en geel aan de reacties onder het bericht van het achteraf betalen van de huur…

  0

  0
 • Van 'taajlaand
  21 mei, 2010 - 09:20

  @ BsideTrap

  Je kan je beter geel en zwart ergeren, betere kleuren.
  Maar is het niet zo dat er momenteel een een zéér grote mistbank rond onze club hangt!
  En daar willen wij als NAC supporter zijnde onderhand toch wel meer van weten, of niet?
  Dus vind ik bovenstaande text ook maar een prietpraatje.
  Kom op NAC-bestuur, waar staan we momenteel in deze crisistijd!
  Kom naar buiten met de cijfers dan kunnen wij stoppen met speculeren!!!!!!!!

  0

  0
 • Hoi
  21 mei, 2010 - 09:35

  NAC heeft aangegeven met die cijfers te komen, maar nu nog niet. Dus dan kunnen we met zijn allen gaan gillen dat we die cijfers willen zien, dat komt dan dus nog.
  Dat duidt er overigens wel op dat er gerommeld is in de marge, lijkt mij. Anders kan je zulke cijfers redelijk rap presenteren.

  0

  0
 • scouting nederland
  21 mei, 2010 - 09:45

  Ook wel matching geheten. Man man man.

  0

  0
 • Nijlpaard
  21 mei, 2010 - 10:11

  De hele gang van zaken bij NAC geeft aanleiding tot kritische opmerkingen maar meer nog van zorgen!!
  Dat ene John zich aan de diverse kritieken ergert kan niet anders worden uitgelegd dan uit het vermoeden dat hij enige connecties heeft met de veroorzakers van alle problemen.
  Eerst is Harry bd weggezet als iemand die stemming maakt maar als dan later blijkt dat hij op vele punten gelijk heeft hoor je niemand meer van deze "beroeps positivo's".

  0

  0
 • Joop NAC
  21 mei, 2010 - 10:36

  Kruiswijk gaat naar heerenveen, dus die kan van de lijstjes af….

  0

  0