Go to Top

Seuntjens denkt over zijn toekomst

Seuntjens denkt over zijn toekomst

Mats Seuntjens, je houdt van hem of je verafschuwt hem. Maar een ding is duidelijk: geen enkel andere NAC speler is bij zoveel doelpunten betrokken dit seizoen dan Mats. De, pas, drieëntwintigjarig Seuntjens staat onderandere in Haagse bewangstelling maar heeft nu nog een optie erbij om over na te denken.

Dat klinkt allemaal heel mooi, maar is dat het ook. Nou voor de Mats fanclub wel. Seuntjens heeft namelijk een aanbieding op zak voor drie jaar van ons eigen NAC. Maar volgens BN DeStem is de kans niet heel groot dan Mats in Breda blijft. Hij schijnt namelijk al gesproken te hebben met trainer Fräser van ADO en staat op de radar van onder andere AZ en Heerenveen.

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

21 Reacties op "Seuntjens denkt over zijn toekomst"

 • RC
  17 maart, 2016 - 13:54

  Als Fräser Kramer al niet opstelde omdat hij te lui was en te weinig profmentaliteit had, ben ik benieuwd wat hij met Seuntjens van plan is…

  Overigens is het denk ik goed voor Mats én NAC als hij aan het einde van dit seizoen vertrekt.

  0

  0
 • Ralfhb
  17 maart, 2016 - 14:11

  @RC

  Inderdaad! Maar niet gratis.

  0

  0
 • Wanny
  17 maart, 2016 - 14:13

  Hoe groot is de kans dat Fraser daar volgend jaar nog trainer is?

  0

  0
 • Ouwe spionkop
  17 maart, 2016 - 14:26

  Met Mats de eredivisie in en daar nog een paar jaar van hem genieten bij NAC. HUP NAC en HUP Mats!

  0

  0
 • F4 NAC
  17 maart, 2016 - 14:48

  Natuurlijk gaat hij niet bijtekenen. Speelt volgend jaar gegarandeerd eredivisie en dat is voor NAC nog maar zeer de vraag.

  Daarnaast laat Marinus tot twee keer toe liever Naah op tien spelen dan Mats (voor dat duidelijk was dat Lazic niet mee kon doen i.v.m. ziekte). Hieruit spreekt ook niet bepaald vertrouwen vanuit de trainer.

  0

  0
 • brecht
  17 maart, 2016 - 15:08

  Seuntjens op 10 en Naah op rechts en Dingsdag wat minder op de achterste lijn. Dit zou ideaal zijn om daarop verder te bouwen ook voor volgend jaar. Maar ja Dijkhuizen wil volgend jaar weer 4-3-3 gaan spelen

  0

  0
 • JM
  17 maart, 2016 - 15:40

  Ik kan me goed voorstellen dat Seuntjens naar een andere club wil. Hij ziet zelf ook wel dat hij bij een groot deel van de aanhang weinig krediet heeft, ik ben ook wel eens openlijk kritisch over Mats geweest. Ik betwijfel ook of Seuntjens het gaat redden bij een andere club. M.i. mist hij toch echt karakter en instelling, maar als je hem als trainer aan de praat krijgt, heb je een gouden speler in handen. We gaan het zien.

  0

  0
 • RV
  17 maart, 2016 - 15:42

  Ik ben al enige tijd fan van Seuntjens en hij is dit jaar duidelijk onze beste man.
  Maar de grote vraag die ik er wel bij stel:

  Komt dit omdat hij zelf beter is geworden of ligt het aan het niveau?
  Ik ben er van overtuigd dat een Seuntjens het beste presteert als er een systeem om hem heen gebouwd kan worden. Met een spits voor hem die hij in kan spelen en aansluiting bij kan vinden en met mannen achter hem die het vuile werk opknappen zodat hij niet teveel vuile meters hoeft te lopen.

  Van de andere kant:
  Als Mats een behoorlijke salariseis heeft en het liefst vertrekt kun je misschien voor dat geld ook een of twee alternatieven binnen halen. Nogmaals, ik kan Mats zeer waarderen maar ik betwijfel of de combinatie NAC – Seuntjens en NAC – Dijkhuizen nog een jaar tot het niveau leidt wat ze van elkaar verwachten.

  0

  0
 • am
  17 maart, 2016 - 16:20

  Van mij mag hij blijven. Hij past ook niet bij ADO vind ik. AZ en Heerenveen wel, maar daarvoor is hij niet goed genoeg. Als we promoveren moet hij gewoon blijven. Dat is voor zijn ontwikkeling gewoon het beste.

  0

  0
 • Overal
  17 maart, 2016 - 16:38

  Het zou me enorm van Mats tegenvallen als hij NAC zou verlaten voor ADO. Kans is groot dat die bende volgend seizoen in mekaar klapt en de volgende degradatiekandidaat is. Dat risico wil je toch niet lopen.

  Het zou hem enorm sieren als hij bij zou tekenen (mits we promoveren uiteraard), het volgend jaar nog 1 jaar in de eredevisie (wederom hopelijk) laat zien en dan richting Heerenveen of Alkmaar vertrekt. Al kun je het hem ook niet echt kwalijk nemen als hij gratis de deur uitloopt, want heel erg netjes hebben we hem ook niet behandeld.

  0

  0
 • henk
  17 maart, 2016 - 16:45

  Seuntjens gaat sowieso vertrekken en NAC niks opleveren. Dat is jammer. Ondanks dat hij meerdere keren heeft aangegeven NAC veel geld te willen opleveren. Ik zou Seuntjens adviseren om naar een club als Zwolle te gaan.

  0

  0
 • dirk
  17 maart, 2016 - 16:45

  Hij zal toch niet in die valkuil, ADO Den Haag, trappen.
  Spelers moeten maar afwachten of ze hun salaris krijgen op dit moment.

  0

  0
 • Theo
  17 maart, 2016 - 17:45

  Seuntjes is al rond met Heerenveen.Let maar op.

  0

  0
 • BJ
  17 maart, 2016 - 18:53

  Mats komt het best tot zijn recht bij AZ, 10 voetballers om hem heen. Hoop dat hij blijft maar kan het me niet voorstellen als nac in de juup blijft. ADO is niks, werkvoetbal in het kwadraat.

  0

  0
 • Vaque Geej
  17 maart, 2016 - 19:51

  Mats gaat NAC verlaten. Geef hem eens ongelijk? Sportief en financieel vooruitgang boeken is geen schande.

  Het is aan Hans Smulders om er voor te zorgen dat er volgend seizoen iemand zijn assists en doelpunten kan evenaren. Daar ben ik benieuwd naar. Welke speler gaat dat worden?

  0

  0
 • scheppioni
  17 maart, 2016 - 20:00

  Alles na ouwe spionkop is eigenlijk overbodig, misschien er nog bij zeggend, wanneer je toch voor een adose zeepbel gaat kiezen dan ben je in mijn ogen toch niet zo slim als ik dacht, we gaan het zien maar eerst promoveren met Mats !!

  0

  0
 • Fred
  17 maart, 2016 - 21:07

  De kans dat Seuntjens bij NAC blijft acht ik groter dan 50% .
  Hij kan niet van huis af en heeft al heimwee als hij in een andere wijk in Breda woont , daarbij is hij denk ik wel zo slim dat hij weet dat zijn karakter niet te veranderen is en hij nergens anders met deze instelling aan hoeft te komen dus niet aan de bak komt .
  Wat bij NAC kan , kan elders niet , dus hij telt beslist eerst zijn zegeningen voor hij verkast .
  Als hij dus wijs is dan kiest hij voor zekerheid .
  Voetbaltechnisch kan hij overal mee, karakterologisch echter niet , dus is NAC zijn top .
  Soms moet je tevreden zijn met wat je hebt en weten wat je sterke punten en zwakke punten zijn en dan is de keus niet zo moeilijk lijkt me .
  En als die zaakwaarnemer , krijg zijn naam niet uit mijn strot , wat om die jongen geeft adviseert hij hem ook om bij NAC te blijven , het belang van zo’n ventje zou voorop moeten staan , en ik ben bang dat dat op het laatste plan komt, die gast wordt elders gewoon dood ongelukkig .
  NAC is zo slecht nog niet voor hem .

  0

  0
 • scheppioni
  17 maart, 2016 - 21:10

  @ Fred
  Je doet me aan iemand denken met zo’n verstandige woorden !

  0

  0
 • Breafun
  17 maart, 2016 - 22:59

  of ie nou hier als n lamzak speelt en t publiek tegen hem heeft omdat die weten dat ie t wel kan, of…. dat ie naar n andere club varkast en dezelfde mentaliteit vertoont als hier, dan heeft ie daar ook t publiek tegen na n paar keer spelen. dus beste mats, blijf lekker bij nac, wij weten dat je t kan en gun ons dan de tijd dat we t ook gaan zien.

  0

  0
 • Diepe Zucht
  18 maart, 2016 - 07:51

  @ Fred,

  Goed onderbouwde tekst die je schrijft, waarbij ik een koppeling naar Seuntjens legt. Misschien moeten de supporters van NAC accepteren dat Seuntjens technisch zeer vaardig is, maar dat dit ten kostte gaat van de werklust.
  Het verleden toont aan dat zulke spelers Dior de NAC aanhang worden verguisd (remember tighadouini vorig jaar), terwijl deze zelfde spelers uiteindelijk voor de meeste goals en assists zorgen. Echter, het gebrek aan werklust wordt niet geaccepteerd. Zelfde laken een pak.

  Als Mats in een team komt waarin zijn kwaliteiten en valkuilen worden geaccepteerd, kan hij nog een zeer mooie carrière tegemoet gaan.

  0

  0
 • Dutchbird
  18 maart, 2016 - 13:36

  Mats is een speler die je niet haalt omdat hij van het begin tot het einde bikkelt maar vanwege zijn talent en inzicht. Dergelijke spelers komen het best tot hun recht als ze in een team spelen waar de meerderheid uit dergelijke talenten bestaat. Daarom zijn Heerenveen en vooral AZ teams waar Mats een volgende stap in zijn loopbaan kan zetten en dan kan het snel gaan, kijk maar naar Nemo Gudelj (die overigens niet alleen talent heeft maar ook kan bikkelen).

  Onderschat overigens de verdedigende talenten van Mats niet want hij komt best vaak mee terug als de situatie daar om vraagt. Niet zo vaak als Locadia deze week in Madrid maar dat had zijn redenen. Van mij hoeft Mats niet tegen zijn natuur in te gaan bikkelen en rennen als een paard. Als hij naar de trainer luistert en er vervolgens voor zorgt dat hij steeds op de juiste plek staat vind ik het prima.

  0

  0