Go to Top

Seuntjens klaar voor een volgende stap

Seuntjens klaar voor een volgende stap

Gisteren kwam voorzichtig naar buiten dat AZ nog steeds interesse (op afstand) toont in Mats Seuntjens. Eerder al meldde Ralf Seuntjens dat hij graag met zijn jongere broer wil spelen en dat er een Engelse club zou zijn met interesse in deze package-deal. Bovendien gaat NAC de gesprekken openen om het aflopende contract van de 23-jarige aanvaller te proberen te verlengen.

Er zijn dus wat mogelijkheden, maar Mats zelf weet het nog niet allemaal als hem gevraagd wordt wat hij zelf nou eigenlijk zou willen. “Wat moet ik daar op antwoorden? Iedereen wil naar een grote club, maar op dit moment heb ik niks in handen. Om een keuze te kunnen maken moet je eerst wel twee dingen met elkaar kunnen vergelijken.” Dat hij niet in de Jupiler League wil blijven acteren staat voor hem wel vast. “Want als voetballer sta ik nu stil in mijn ontwikkeling. Ik ben klaar voor de volgende stap. Dit is eerste divisie. Als ik beter wil worden zal ik het hogerop moeten zoeken. Met NAC naar de eredivisie promoveren kan die volgende stap zijn.”

Het zegt in ieder geval dat Seuntjens goed bezig is, ook al beweren sommige boze tongen anders.  “Dan merk je dat er belangstelling komt. Vorig jaar was ik eigenlijk ook al toe aan een volgende stap. Alleen viel het niet op misschien, omdat we toen niet veel aan aanvallen deden.”

Hans Smulders heeft wat onderhandelingsruimte. Er staat geen grootverdienerssalaris in zijn huidige contract. “Er zat wel een clausule in dat ik dit jaar meer zou kunnen gaan verdienen, maar na de degradatie was het niet het moment om daar naar te gaan vragen”, vertelt hij.
Wat dat betreft wil zaakwaarnemer Arie Treffers inderdaad wel wat zien. “Mats wordt in april 24 jaar en daarmee komt hij op een leeftijd dat hij ‘feitelijke stappen’ gaat zetten.” Treffers schermt ook met interesse van een Engelse club.  “Een club daar is geïnteresseerd in de combi Mats en Ralf Seuntjens.” NAC er afgelopen zomer volgens de zaakwaarnemer niets voor om Ralf als spits te koppelen aan zijn drie jaar jongere broertje.

Overigens heeft AZ laten weten dat er in ieder geval geen tussentijdse poging ondernomen zal worden om Seuntjens bij NAC weg te halen. “Daar is momenteel geen geld voor, maar we blijven hem wel volgen”, weet AZ technische directeur Max Huiberts.

Bron: B-side Rats, Stem

 

28 Reacties op "Seuntjens klaar voor een volgende stap"

 • Made4NAC
  6 januari, 2016 - 12:13

  Treffers, aandeelhouder van de club, zal er persoonlijk toch dubbel bij gebaat zijn dat er een transfersom voor Mats wordt betaald.

  0

  0
 • steefl
  6 januari, 2016 - 12:20

  Die vertrekt aan het einde van het seizoen.
  Dan is hij transfervrij en zullen clubs als az, heerenveen, etc makkelijk een hoger salaris kunnen bieden. is voor die clubs een risicoloze investering.

  0

  0
 • Yup
  6 januari, 2016 - 12:30

  Ik moet eerst nog zien of een hoger niveau er in zit.
  In de jupiler league kan hij goed meevoetballen en soms zelfs uitblinken.
  Maar ik heb hem in de eredivisie nog nooit de kar zien trekken.

  0

  0
 • Dekamps
  6 januari, 2016 - 12:44

  Vanmorgen was hij in ieder geval niet op de training

  0

  0
 • scheppioni
  6 januari, 2016 - 12:47

  Ik snap nog ergens voor een avontuur met broer Ralf, maar ga toch in godsnaam niet naar klapvee, want het kan zomaar zijn dat NAC binnen twee jaar ineens verder is dan klapvee, vertrouwen hebben en de kop omhoog, dan staan we zo waar we horen te staan, wij gaan gvd toch zeker niet opzij, of wel dan !
  NAC IS DE GLORIE, NAC IS DE CLUB, met of zonder Mats, in ieder geval t/m mei nog met Mats !!!

  0

  0
 • Oldskool
  6 januari, 2016 - 12:53

  Hoe is toch mogelijk dat een zaakwaarnemer waar je zaken mee doet ook aandeelhouder is (en dus toegang heeft tot alle informatie van de club…)

  0

  0
 • Barry
  6 januari, 2016 - 12:54

  Mats op het 2e of 3e niveau in Engeland, laat me niet lachen. Hij doet het nu prima, maar in Engeland verwachten ze dat je 90 minuten lang sleurt en beukt. Niet echt des Mats’.
  Een club als AZ of Heerenveen zou een mooie stap voor hem zijn.

  0

  0
 • Naccie
  6 januari, 2016 - 12:59

  De Kamps naar buitenland om transfer afteronden en ook elson hooi ,!!!!!
  We gaan 442 spelen met mats en ars en brands komt op 10 met de drie middevelders die er al stonden . Let op mijn woorden

  0

  0
 • Den86
  6 januari, 2016 - 13:05

  Staat stil in zijn ontwikkeling?

  Kom nou toch!
  Als je je dan op leeftijd wilt gaan beroepen dat je feitelijke stappen moet gaan zetten dan ben ik van mening dat je voor een speler die “al” 24 jaar wordt – en al eerder toe was aan een stap hogerop – toch wekelijks constant(er) moet presteren.

  Dat ie kwaliteiten heeft staat vast maar het is (nog) niet constant genoeg.

  Ik kan me voorstellen dat hij zich bij een ploeg die op een hoger niveau en aanvallender speelt beter kan ontwikkelen, maar ook daar zal je er wekelijks moeten staan!

  En nou hugodver bijtekenen en feitelijke stappen zetten bij NAC!! #metmatsseuntjens

  0

  0
 • Den86
  6 januari, 2016 - 13:05

  @naccie

  Bron!?

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  6 januari, 2016 - 13:16

  Mats is inderdaad de beste speler van NAC. Ik hoop nog steeds MET Mats naar de eredivisie en dan kan hij zich bij NAC verder ontwikkelen.

  0

  0
 • Frank
  6 januari, 2016 - 13:50

  Bron: Omroep Brabant

  0

  0
 • TheBeek
  6 januari, 2016 - 15:13

  Die gaat ons gewoon verlaten in de zomer ;)

  Kan hogerop met zijn kwaliteiten maar mentaal is er nog voldoende ruimte voor beterering.

  0

  0
 • TheBeek
  6 januari, 2016 - 15:14

  * verbetering

  0

  0
 • Arie
  6 januari, 2016 - 15:24

  Staat stil in je ontwikkeling?
  Beste Mats, dit is het eerste seizoen dat je je uberhaupt ontwikkelt.
  Gewoon bijtekenen, met Mats Seuntjens naar de ere was het toch?
  Daarna mag je altijd nog verder dromen.

  0

  0
 • Henk Tank
  6 januari, 2016 - 15:34

  Mats blijft als het aan mij ligt. Echter lijkt mij dit een haast onmogelijke opgave voor Smulders gezien de ambities die mats heeft.
  Zijn hart moet spreken. Groter geldt, of het spelletje blijven spelen waar hij van houd met wat minder….

  Groter geld en blijven voetballen met de frequentie als die van nu zie ik zo snel niet gebeuren. Mats is Goud voor ons, maar ik zie hem niet zo snel potten breken bij een Az of hoger. Al is het hem dat natuurlijk wel gegund. Hartstikke mooi om een jongen uit de buurtschappen te zienn maken. Maar ik voorzie een reserve bank binnen een korte periode met de mentaliteit die hij nu heeft. Bloed eigen familie van hem is het er met mij eens dat hij met wat meer discipline meer zal bereiken. Maar denk dat Mats gewoon Mats blijft en daar niets in gaat veranderen.

  We shall see.

  en btw, misschien zou iets meer waardering van sommige van ons wel helpen om.Mats te laten blijven en beter te laten functioneren.

  0

  0
 • poolshark
  6 januari, 2016 - 15:46

  Hebben die walgelijke zielige fluitertjes in het stadion en die pseudo supporters hier die altijd op de man speelden met zijn uiterlijk en manier van praten toch hun zin? Snap het probleem niet, deze types hebben binnen een uur een andere speler gevonden die ze kapot gaan maken.

  Mats staat helemaal in zijn recht, geef hem groot gelijk. Hopen dat hij wel tot eind seizoen blijft, want deze jongen was wel bij bijna de helft van de doelpunten betrokken.

  0

  0
 • De Lange
  6 januari, 2016 - 15:54

  Mats is idd. nu een van de uitblinkers,in tegenstelling tot vorig seizoen. Ik zou zeggen laat eerst een seizoen eens zien wat je in huis hebt,en dat het liefst op eredivisie niveau,anders zou het zo maar kunnen zijn dat de stap hogerop,2 stappen terug worden en dat is eeuwige zonde

  0

  0
 • henk
  6 januari, 2016 - 15:55

  Na het verlengen van zijn contract, een paar jaar terug, zei Seuntjens dat hij wilt dat NAC geld aan hem verdient. Voorafgaand aan de laatste wedstrijd tegen Roda zei Seuntjens dat hij de grote man wil zijn en dat hij wilt dat NAC geld aan hem verdient. Voor dit seizoen begon verklaarde Seuntjens dat we met hem gaan promoveren.
  Ik neem aan dat hij een man van zijn woord is. Dat betekend dus contract verlengen, uitblinken, NAC helpen promoveren en dan door de voordeur vertrekken. Het andere alternatief is niet verlengen en na dit seizoen door de achterdeur wegvluchten naar een AZ of Heerenveen. De kans is groot dat zo’n club hem niet haalt voor de eerste elf, anders hadden ze hem afgelopen zomer wel voor een prikkie gekocht. Toen was echter geen serieuze interesse.

  0

  0
 • De Rechter
  6 januari, 2016 - 16:01

  @poolshark

  Inderdaad, iedereen en hun moeders zien dat Seuntjens een groot talent is. Onze eigen supporters daarentegen… die zien alleen de houding en horen de spraakstijl (wat gewoon een veel voorkomende stijl is onder jongeren, heeft niks met wannabe buitenlander te maken zoals hier soms word gezegd) en serveren hem af. Echt het niveau van een goudvis.

  0

  0
 • Van "taajlaand
  6 januari, 2016 - 16:09

  Hoi Den 86 en henk,

  Volledig eens MET jullie reactie!

  Die uitspraken van de moderne ‘vedette’, zo vermoeiend steeds weer.
  “ik ben klaar voor de volgende stap”….”en ik sta nu stil in mijn ontwikkeling”.
  Jammer dat er in de paar jaar op prof niveau niet al een hele rits clubs voor Mats in de rij staan, omdat we MET Mats nog ere speelden en we daarom MET Mats transfergeld binnen gehaald hadden kunnen hebben.
  Hoe nu verder, MET Mats of zonder Mats.
  Een voetballer uit de regio, die riep dat Breda zijn stad was en ongelofelijk blij met het contract van de club NAC en de kans daar te beginnen als prof.

  Hoi poolshark,

  Natuurlijk zijn recht om (transfervrij) te vertrekken, maar morele ‘plicht’, bestaat zoiets ook nog?

  0

  0
 • poolshark
  6 januari, 2016 - 17:18

  Heuj Taajland !!

  Zoals supporters de morele plicht hebben om hun spelers te steunen bedoel je ?

  Kan je je de wedstrijd tegen Emmen nog herinneren, toen een deel van de toeschouwers al begonnen te fluiten op het moment dat de bal zijn richting op kwam. Dat Mats toch bleef proberen om zijn acties te maken en zelfs de pingel nam vlak voor tijd ? Dat een groot deel van de niet meer zo beste supporters van het land al jaren huilt om zijn taal, om zijn uiterlijk, om zijn loophouding…. ik bewonder Mats dat hij daar nooit op reageert, en voor mij zijn die reacties genoeg reden om geen verplichting meer te voelen tegenover dat deel van de supporters. En ja, daar lijden degene onder die zijn kwaliteiten bewonderen, en zijn minpunten voor lief nemen.

  Ik zie hem het liefst blijven, maar op basis van morele verplichting of sentiment is daar geen reden voor. Met dank aan de gekkies die hem (en voor hem en na hem nog velen anderen) het leven zuur maakten/maken.

  0

  0
 • Wanny
  6 januari, 2016 - 17:54

  Wat als je Mats verkoopt in de winterstop en van die centen die jongen van Eindhoven haalt. Canepeel heeft ie geloof ik. En dan gelijk die N’Toko erbij.

  0

  0
 • Dutchbird
  6 januari, 2016 - 18:27

  Ik lees tussen de regels door dat die zaakwaarnemer zegt:
  1) Nu salaris omhoog.
  2) Doorlopend contract met nog hoger salaris; alleen bij promotie naar eredivisie.
  3) NAC krijgt nog een kans om Ralph over te nemen van VVV maar die kans moet wel worden gegrepen.
  4) Als NAC niet promoveert gaat Mats zeker weg want nog een jaar Juup is niet goed voor zijn ontwikkeling (marktwaarde).

  0

  0
 • oosterhout3
  6 januari, 2016 - 19:07

  @oldskool, sterker nog… stel mats en nac zijn het niet eens… kan en mag het niet tot een conflict komen(fifa regels i.v.m belangenverstrengeling… of mats moet ineens een andere zaakwaarnemer hebben

  maaruuuh ook met deze stelling niet met mats eens
  hij staat juist nu niet stil in zijn ontwikkeling! hij ontwikkeld zich juist op dit moment.

  0

  0
 • van "taajlaand
  6 januari, 2016 - 19:31

  Hoi poolshark,

  Nooit eigen spelers uitfluiten, not done, we zijn en noemen ons zelf supporters, al heel vaak hier vertaald=ondersteunen.
  Zelfs Fernández, waar ik nooit blij mee ben geweest kon van mij en ga er gewoonweg vanuit ook van haast elke andere supporter, applaus krijgen als er een goede actie of doelpunt gemaakt werd voor NAC, de club die we supporten.
  Als je mijn reacties vaak doorneemt hoop ik dat je mee gekregen hebt dat ik helaas dit seizoen haast niet bij de wedstrijden aanwezig ben, en heb dus ook die bewuste wedstrijd niet mee gemaakt.

  Tot zo ver met je eens.
  Maar ik schrijf hier ook bewust, ik stoor me tegenwoordig en ook al enkele jaren aan het divagedrag van de moderne voetballer, die na enkele leuke acties of wedstrijden , want nog geen lange periodes achter elkaar duidelijk het verschil gemaakt, te makkelijk roept dat hij ‘ klaar is voor een verdere stap, én bij ons niets meer kan bij leren. Kom op zeg, hij is al 23 jaar?

  0

  0
 • oosterhout3
  6 januari, 2016 - 19:35

  dutchbird,

  als die zaakwaarnemer zelf ffe stort kan er geld bij voor zijn mats seuntjes

  0

  0
 • Dutchbird
  7 januari, 2016 - 00:43

  oosterhout3
  Ik denk dat het meer zoden aan de dijk zet als van Weelde, van Aalst en Burema een paar flappen trekken

  0

  0