Go to Top

Spits blijft prioriteit houden

Spits blijft prioriteit houden

Na de zware blessure van Jesse van Bezooijen had het zomaar kunnen zijn dat NAC de aandacht voor versterking zou verleggen van de spitspositie naar de verdediging. Maar dat gebeurt niet. De aanval heeft de prioriteit deze transferperiode.

Hans Mulders is wel aangedaan door wat Van Bezooijen is overkomen. „Het is een drama. De blessure van Jesse vind ik veel erger dan de nederlaag tegen Jong Ajax. Hij nam de bal verkeerd aan, wilde koste wat kost de lange bal geven waarna het noodlot toesloeg. Weer moet hij gaan revalideren. Een drama. Het wegvallen van Jesse vangen we voorlopig op met de zeven resterende jongens die we achterin hebben.”

Inmiddels is in het onbevestigde geruchtencircuit de naam van good old Paul Gladon weer opgedoken als mogelojke versterking. Die houdt de bank warm in Almelo dit seizoen. NAC had al een paar keer eerder interesse, maar tot een transfer kwam het nooit.

56 Reacties op "Spits blijft prioriteit houden"

 • nacman
  28 januari, 2016 - 08:42

  tik tik de tijd schreed langzaam voort na het einde van de transferperiode.
  haast is geboden maar ook voorzichtigheid om geen miskoop te doen.
  hans smulders veel wijsheid en sucses

  0

  0
 • 2m10 Casual
  28 januari, 2016 - 08:51

  Gouriye!

  Maar winnen van Helmond en Dordrecht is genoeg!

  Check dit:
  Omdat de beloftenteams niet mógen promoveren, is afgesproken dat zij wel een periodetitel kunnen winnen, maar niet mee mogen doen aan de play-offs om promotie. Als een beloftenteam als eerste eindigt in een periode, krijgen ze een bronzen stier als prijs, maar staat dat team zijn plek af aan de eerstvolgende ploeg die wel mag promoveren. 

  Dus… Ik pak er een pilske op! Heerlijk vooruitzicht!

  0

  0
 • Quinn
  28 januari, 2016 - 08:58

  SMS “Glad” ON naar 3232

  0

  0
 • nacman
  28 januari, 2016 - 09:00

  @2m10 casual
  heb op wikepia gekeken naar gouriye dit is geen spits voor nac hij scoort te weinig voor het aantal wedstrijden dat hij gespeeld heeft een gevalletje fernadez

  0

  0
 • F4
  28 januari, 2016 - 09:02

  @2m10Casual

  NAC haalt sowieso wel play-offs. Het enige wat leuk is aan de periodetitel zijn de financiële meevaller van 75000 euro en de bevestiging dat je op de goede weg bent.

  Ik vind eigenlijk dat NAC eerder een buitenspeler nodig heeft. Mats is de enige die aanvallend rendeert, maar krijgt continu dubbele dekking. Daarbij zoekt hij vooral de combinatie over de grond met de spits. Lazic is er vooral om in de omschakeling het middenveld te ondersteunen. Aanvallend voegt ie werkelijk niks toe. Zou je nog een goed gemotiveerde buitenspeler hebben met wat meer power en een grotere motor dan Verbeek, dan zou je aanvallend onverslaanbaar zijn in de Jupiler League. Het defensieve centrum raakt ook beter ingespeeld met een excellerende Stam daarvoor. We kunnen nu wel mega negatief zijn na dat potje naïeve voetbal tegen Jong Ajax, maar feit blijft dat NAC tot dan toe aan een uitstekende serie bezig was. Hopelijk wordt die lijn doorgetrokken en heeft deze onnodige nederlaag het vrij labiele elftal geen harde tik gegeven. Vrijdag volle bak en het gelijkspel uit de heenronde tegen Helmond wegvegen.

  Hup NAC.

  0

  0
 • RV
  28 januari, 2016 - 09:04

  Ik kan er niks aan doen en zal wel te kritisch zijn maar vind het een opmerkelijke keuze dat er persé een spits bij zou moeten. De enige reden die ik me kan bedenken is dat we dan echt overstappen naar 4-4-2 met Ars en een nieuwe spits. Dan kan Seuntjens op het middenveld en kunnen Suk, Matic en Stam het vuile werk voor hem opknappen achter hem. Dat zou een logische keuze zijn. Of zou Ars echt zo geblesseerd zijn dat hij het niet meer gaat redden dit seizoen?

  Een spits halen en vervolgens het maar blijven proberen met Lazic op de buitenpositie dat zou ik echt onbegrijpelijk vinden.

  Het probleem is dat er te weinig voetbal in dit middenveld zit en dat het vanuit achteruit onzeker is.
  In principe heb je minstens drie versterkingen nodig:

  – Centrale verdediger met ervaring
  – Creatieve middenvelder die de combinatie aan kan gaan, een steekpass kan geven en enige creativiteit meeneemt.
  – Een linksbuiten als we 4-3-3 blijven spelen of een spits als we overgaan naar 4-4-2

  0

  0
 • kees4
  28 januari, 2016 - 09:23

  hoe dom kan je zijn om een bankzitter aan te willen trekken.dat wordt nooit wat

  0

  0
 • Barry
  28 januari, 2016 - 09:25

  Ik verwacht niet dat er een spits bij komt. Het zal eerder een buitenspeler worden die op beide flanken uit de voeten kan.

  0

  0
 • brutes
  28 januari, 2016 - 09:30

  Overstappen naar 4-4-2
  Ars-brands
  Seuntjens

  0

  0
 • Ki Utsuri
  28 januari, 2016 - 09:40

  @RV:
  Sjoerd Ars is de enige echte centrumspits in de selectie. Die in de drukte weet waar hij moet staan en de duels wint (ondanks dat de aanvoer van flanken nog steeds beperkt is). Seuntjens en Brands kunnen daar ook spelen maar komen beter tot hun recht als ze vanaf het middenveld naar de goal van de tegenstander kunnen komen (spel voor zich).

  Ars kampt al enige tijd met diverse pijntjes waardoor ik het logisch vind dat er prioriteit wordt gemaakt voor de komst van een extra (kop)sterke centrumspits.

  dit probleem hebben we al een paar jaar. Ieder seizoen beginnen we met één spits (Perica) en bij blessures en schorsingen wordt er weer geschoven. in de winterstop wordt er dan weer gezocht naar een spits (Fernandez).

  0

  0
 • NAC
  28 januari, 2016 - 09:41

  Dat vind ik . Doek die 4-3-3 op en speel met 2 spitsen NAC heeft daar veel meer mogelijkheden, zou wel is heel gevaarlijk kunnen uitvallen met de spelers due we hebben

  0

  0
 • Jans37
  28 januari, 2016 - 09:48

  Leuk om allemaal nu te zeggen met Lazic kan niet meer. Maar met Lazic op linksbuiten is voor het team goed geweest, behalve maandag dan !! Maar de meeste punten zijn met hem op linksbuiten behaald. Komt het middenveld in om meer voetbal ook te brengen. Vind ook dat die aanvallend meer moet brengen, ben ervan overtuigd dat die dat ook gaat doen.

  0

  0
 • Appeltje eitje
  28 januari, 2016 - 09:58

  En Den Bosch heeft Khalouta voor een appel en ei binnen gehaald, die Van Eck is wel scherp. En NAC stond er bij en keer er naar. Goed voor minimaal 10 doelpunten en een bronzen stier.

  0

  0
 • Kipiani
  28 januari, 2016 - 10:04

  Wat Smulders zegt over Jesse bevalt mij uitstekend !! Hans Smulders kan wel eens de juiste man op de juiste plaats op het juiste moment bij NAC Breda zijn. Maar zie maar eens overeind te blijven in de Bredaase slangenkuil vol achterbaks gekonkel. Succes Hansje !!

  0

  0
 • ikke
  28 januari, 2016 - 10:07

  Je kan wel vol voor een spits gaan.Maar zonder goede buitenspelers gaat dat vast niets opleveren dus ik zou zeggen haal een buitenspeler met een goede voorzet dan gaan ars en brands echt wel scoren !!!

  0

  0
 • oosterhout3
  28 januari, 2016 - 10:23

  nac moet gaan informeren wat die gast(tissoudali ofzo) van teltar moet kosten ongeveer 10 goals en 7 assists bij telstar (voor een linksbuiten aardig wat!)… contract tot half 2017… als ze r. seuntjes met 20+goals daar al voor 100k wegdoen.

  0

  0
 • oosterhout3
  28 januari, 2016 - 10:27

  laat mats er nog 8 assists en ook zoiets qua goals inschieten, ars&brands ook zoiets qua goals(ongeveer 10)
  matic toch met 5 assists ook aardig voor een middenvelder)

  die tissoudalli erbij en ars en brands die krijgen voorzetten om van te dromen.

  0

  0
 • maarten
  28 januari, 2016 - 10:33

  Goed gezien Oosterhout3.

  0

  0
 • Willem
  28 januari, 2016 - 10:46

  Erik Quekel van de Graafschap! Goede spits!

  0

  0
 • NOAD1912
  28 januari, 2016 - 10:56

  Waar is schalk…???

  0

  0
 • F4
  28 januari, 2016 - 11:17

  Achahbar. Als die komt tegen een normaal tarief dan ben ik er heilig van overtuigd dat Smulders in lengte van jaren moet blijven. In de realiteit onbetaalbaar echter. Ik hoop gewoon dat we promoveren. Of dat nu met Seuntjens, Ars, Stam, Jelle, Koch of Achahbar is maakt me weinig uit.

  0

  0
 • F4
  28 januari, 2016 - 11:18

  Zo voor carnaval zou het wel typisch zijn om Maaskants transfertarget Lucas ‘Mijn San’Segovia alsnog aan te trekken…

  0

  0
 • Peter
  28 januari, 2016 - 11:24

  het probleem is niet anders dan vóór de start van de competitie: een spits EN een centrale verdediger

  0

  0
 • Spartaan Joop
  28 januari, 2016 - 12:24

  Paul Gladon ?

  De technische heren van NAC lezen hier toch niet mee dus ik kan in het kader van onze concurrentiestrijd best vermelden dat je het paard van Troje hier weer mee binnen haalt.

  Ik zal uitleggen waarom. Paul Gladon werd uitgekotst door het Sparta publiek (iets wat echt niet snel gebeurd gelukkig). Prins Paul of de Kaats-kwal werd hij ook wel genoemd. Een speler die louter voor de B.V. Gladon speelt. Laat dit nu nét het probleem zijn binnen de NAC selectie (na het zien van Jong Ajax – NAC). Je hebt al persoonlijkheden zoals Brands, Seuntjens, Stam en Dingsdag. Super voetballers, maar spelers die wel teamprocessen verstoren. Als je Gladon contacteert ga je gewoon in die lijn verder.

  Dus als Spartaan zou ik zeggen, halen die Gladon! Als strijder tegen de moderne broodvoetballers gun ik jullie dit absoluut niet!

  0

  0
 • Oldskool
  28 januari, 2016 - 12:25

  Koch gaat niet komen, die is nog niet helemaal fit en doet nog speciale trainingen met medische staf psv. Helaas. Net te vroeg voor hem.

  0

  0
 • Tja
  28 januari, 2016 - 12:45

  Pff. Gladon. Wat een drama. En ik weet dat ik het niet moet doen. Maar dan kijk ik naar Stilburg en zie ik daar hupperts ogbeche en achenteh binnen wandelen. Ook worden die nichten ingedeeld in categorie 3.

  We hebben die slag echt even verloren, zij hadden eerder in de gaten dat er iets moest gebeuren intern.

  Maar goed. De slag verloren. De oorlog nog niet. Kom op. Volgend jaar pakken we die kruiken.

  0

  0
 • scheppioni
  28 januari, 2016 - 13:01

  Volkomen eens met ikke dizze keer !
  Ars en Brands zijn prima spitsen met Mats er eventueel erachter en twee controleurs voor zijn ‘vuile’ werk, maar alles valt samen om elke wedstrijd echt te willen winnen, dus niet vijf wedstrijden wel en dan weer eens een uitwedstrijdje niet en straal dit gvd dan ook als team uit !! NAC, we follow !

  0

  0
 • Ouwe spionkop
  28 januari, 2016 - 13:09

  Inderdaad mag er best een buitenspeler bij. Maar waarom doe je in godsnaam Hooi dan gratis weg? Ik kan dat niet volgen.

  0

  0
 • @tja
  28 januari, 2016 - 13:29

  Jij verliest echt de realiteit uit ogen.. ik vind het ook niet leuk om te zeggen maar wij spelen jupiler league en zij spelen eredivisie. Tuurlijk komen spelers als Hupperts, achenteh en Ogbeche niet naar nac. Feit dat zij in categorie 3 zittenkomt omdat zij wuytens, dijks en frenkie de jong (we weten nu wie het is) hebben verkocht. ook hebben zij een paar ton opleidingsvergoeding van Virgil van Dijk ontvangen. Wij zitten niet in die positie dat we spelers van dat kaliber kunnen aantrekken. Ik hoop ook dat de derby volgend jaar weer terug is in de eredivisie maar als ik het nu bekijk kunnen wij ons beter druk maken over hoe we daar terecht gaan komen want als ik de wedstrijd van maandag bekeek is er nog heel veel werk aan de winkel eer dat wij het over promotie mogen hebben….

  0

  0
 • Tja
  28 januari, 2016 - 13:40

  Uiteraard snap ik dat zij niet deze kang op komen nu we juup spelen. Maar we hebben een aantal jaar gelede gewoon de slag verloren. Geen beleid, nutteloze aankopen teveel onrust.

  Ik zou vrijwel niks willen ruilen met die stinkclub daar. Maar ze hebben daar wel een goed beleid gevoerd. En we kunnen grappen maken over Stilburg en dergelijke. Maar daar is het bijna altijd rustig gebleven. Veel zaken zijn binnenskamers gebleven. Hier lag alles op straat.

  0

  0
 • @tja
  28 januari, 2016 - 14:18

  Klopt met name dat laatste wat je zegt heb je gelijk in.. Hier lag alles open en bloot terwijl men daar de rust bewaard heeft en verstandig is gana nadenken over hoe nu verder.

  Ik vrees alleen wel dat als we niet promoveren we echt een heel groot probleem hebben met name financieel. Is natuurlijk allemaal koffie dik kijken maar dan kan je ook zomaar een grijze middenmotor in de JL worden… (zie bijvoorbeeld MVV en Den Bosch)

  Heel benieuwd wie er eventueel nog deze kant op komen….

  0

  0
 • Wanny
  28 januari, 2016 - 14:22

  @ tja

  Bij de buren hebben ze ook zeer slecht beleid gevoerd en de rekening gepresenteerd gekregen in de vorm van degradatie. Daarna is het roer omgegaan en zijn ze weer teruggekomen. Waarbij ze overigens goed hun best moeten doen om erin te blijven, want zo denderend draait het daar ook niet.

  0

  0
 • poolshark
  28 januari, 2016 - 15:31

  Zou Kipiani nog een spits weten ?

  0

  0
 • Jopie K.
  28 januari, 2016 - 15:40

  Ten Vrede zou doodongelukkig zijn bij Heerenveen en hij zou graag nog deze transferperiode naar NAC willen komen om de concurrentie aan te gaan met Ars en Brands.

  0

  0
 • am
  28 januari, 2016 - 15:57

  Grappig al die uit hun duim gezogen namen die hier voorbij komen.

  0

  0
 • S.HB.NAC
  28 januari, 2016 - 15:59

  Bron? Jopie

  0

  0
 • nicknac
  28 januari, 2016 - 16:10

  leuk allemaal maar het is duidelijk dat we een buitenspeler nodig hebben met kwaliteit maakt me helemaal niets uit wie. een extra spits is ook welkom maar niet prioriteit dan heeft zelfs een creatieve middenvelder nog mijn voorkeur

  0

  0
 • De Lange
  28 januari, 2016 - 17:24

  @poolshark, volgens mij laat hij de naam van Braber wel eens vallen

  0

  0
 • poolshark
  28 januari, 2016 - 17:37

  @ De Lange

  Mij nooit opgevallen, zal ik net die ene keer dat hij zijn liefde voor die man liet merken niet gelezen hebben !

  Overigens vind ik Ars een prima spits, en Brands een prima zwervende spits om Ars heen. Dus ik denk dat de blessure van Ars hem zal verhinderen om voorlopig 90 minuten te spelen, een andere reden om de roep om een andere spits kan ik niet bedenken. Want Ars is gewoon een scorende spits als hij fit is.

  0

  0
 • harm
  28 januari, 2016 - 18:02

  Stam doet vrijdag ni mee

  0

  0
 • AlleballenopWannie
  28 januari, 2016 - 18:30

  Gepas- of geblesseerd

  0

  0
 • chrisje
  28 januari, 2016 - 18:33

  Harm rot toch op naar bilburg ! Vuile zoute pannenkoek !!!! On topic : wel klasse van onze td dat hij echt meeleeft met een speler en hoop dat deze man iets moois gaat wegzetten in Breda

  0

  0
 • frijtess
  28 januari, 2016 - 18:43

  Bart biemans halen van roda of ntoko van eindhoven en voorin braber of muhren huren van az of achahbar van Feyenoord en of tissoudali ofzoiets van telstar

  0

  0
 • scheppioni
  28 januari, 2016 - 19:49

  @ frijtess
  Goeiendag zeg, en gij denkt dan dat dan alles opgelost is, dat ons NAC geen gezapige potten meer speelt !
  Spelers halen is niet de issue, voetballen gvd elke wedstrijd 90 minuten lang en anders opzouten uit BREDA als je je eigen niet wil geven voor onze mooie club !!

  0

  0
 • Wouter
  28 januari, 2016 - 20:08

  We hebben al 2 spitsen waarvan we er een niet opstellen , begrijp er HELEMAAL niks van , maar dat heb ik overigens al 4 jaar , niks gaat bij NAC zoals het zou moeten , zware frustratie .

  0

  0
 • scheppioni
  28 januari, 2016 - 20:27

  Net wat Marinus terecht aanhaalt in een interview(zie o.a. ob), als het minder gaat functioneert het absoluut niet meer als een team en dit heeft dus puur te maken met de laatste twee jaar, Marinus zit opeen mentaal aspect met een zeer ware erfenis zoals vaker gezegd en zo is’t en niet anders en daar helpt ene of twee spelers totaal niet, mentaal sterker worden als het minder draait, dat is het hele eieren eten !

  0

  0
 • chrisje
  28 januari, 2016 - 21:26

  Haalt marinus de kerst scheppie ?

  0

  0
 • Huib
  29 januari, 2016 - 00:06

  Sorry maar het team is bijna compleet anders als 2 jaar geleden. Daar heeft het geen moet mee te maken. Tot nu toe heeft Dijkhuizen niet laten zien waarom hij de juiste kandidaat is. Slappe excuses, goh wat had ik graag een ervaren (Jupiler leuge ) trainer hier gezien. Die niet een week voordat ze tegen een ploeg moeten spelen gaat kijken hoe de tegenstander speelt, maar die de clubs door en door kent.

  0

  0
 • naccer076
  29 januari, 2016 - 09:08

  @7Hills

  Je was me NET voor :D

  0

  0
 • Stefan
  29 januari, 2016 - 10:07

  Achabar gat het sowieso niet worden omdat kazim buitenbeeld is geraakt bij feyenoord dus 2 e spits is achter kramer. Ben benieuwd naar die Turk. Ik zou persoonlijk voor een goeie buienspeler gaan ipv lazic. Seuntjes doet t goed vanaf recht en heeft scherpe voorzet en aktie. Lazic tikt alleen maar terug en verliest veel duels.. Doet me beetje denken aan Jonas kollka.

  0

  0