Go to Top

Stans kiest voor visie en duidelijkheid

Stans kiest voor visie en duidelijkheid

NAC versterkte zich deze week met Jeff Stans. Een opmerkelijke transfer, aangezien de transfervrije middenvelder eigenlijk mikte op een transfer naar de subtop of in ieder geval middenmoot van de Eredivisie. Hij liet zich echter overtuigen door het verhaal van NAC, waarbij duidelijkheid en visie doorslaggevende factoren waren.

Stans was klaar bij Excelsior en wilde graag iets anders: “Mijn gevoel zei dat ik aan een nieuwe stap toe was. Ik heb constant nieuwe prikkels nodig, ook als persoon. Veel jongens gingen elders hun geluk zoeken, dat speelde allemaal een rol.” Toch hoeft niet alles anders, want bij NAC komt hij een trainer tegen met wie hij eerder ook al samenwerkte: “Ik heb met Marinus altijd contact gehouden, ik steun zijn visie als trainer. Daar was ik naar op zoek.”

Dat het een transfer naar de Jupiler League werd, had Stans vooraf niet verwacht. NAC meldde zich al voor de play-offs, toen nog niet duidelijk was op welk niveau de club uit zou komen. Hoewel NAC er niet in slaagde te promoveren, kiest Stans toch voor de Parel van het Zuiden: “Ik zette in op de middenmoot of subtop van de eredivisie. Daar kwam geen interesse vandaan. Het enige nadeel aan NAC is dat het in de Jupiler League is, maar ik geloof in de langetermijnvisie.”

Het volledige interview met Stans is op de site van RTV Rijnmond te bekijken. De moeite waard, omdat een beeld ontstaat van een jongen die heel weloverwogen voor NAC gekozen heeft. En dat spreekt ons bijzonder aan.

Bron: B-Side Rats, RTV Rijnmond

 

28 Reacties op "Stans kiest voor visie en duidelijkheid"

 • ikke
  30 juni, 2016 - 09:29

  Weet wat hij wil dit hebben we nodig nu nog een spits en een keeper en laat het dan maar beginnen.

  0

  0
 • Halve Liter
  30 juni, 2016 - 09:30

  Hij komt over als een welbespraakte voetballer, die zie je tegenwoordig nog maar weinig. Komt op mij over als een verstandige jongen die 100% achter zijn keuze voor NAC staat. Hij vindt zelf dat het Bredase publiek de afgelopen jaren niet verwend is, en wil daar graag iets aan veranderen.

  Voor mij de beste aankoop tot nu toe, een leider op het middenveld die weet wat er in het profvoetbal gevraagd wordt. Succes en welkom Jeff!

  0

  0
 • Toontje
  30 juni, 2016 - 09:34

  Moet het nog zien. Heeft een slecht seizoen bij Excelsior achter de rug. De Stans van daarvoor is een goeie maar of hij dat nu nog kan?

  0

  0
 • Zagge
  30 juni, 2016 - 09:40

  Je hoort en leest van alle nieuwe spelers hetzelfde verhaal.. eindelijk eens een visie, duidelijkheid en neuzen dezelfde kant op. Het kan wel eens echt de ommekeer zijn dit seizoen!

  0

  0
 • arie
  30 juni, 2016 - 09:54

  Ik ben de afgelopen weken redelijk omgeslagen van sceptisch naar hoopvol door alle berichten. Al weken geen zure pruim of lijk meer te bekennen.
  Deze echt frisse start gaat ons komend seizoen brengen naar waar we thuis horen, daar heb ik meer en meer vertrouwen in.
  De komende weken nog wat positivisme en een enkele City speler als aanvulling en we kunnen gaan vlammen!

  0

  0
 • Eljé
  30 juni, 2016 - 09:55

  Nooit verwacht dat een voetballer ooit voor NAC zou kiezen vanwege visie en duidelijkheid!
  :-)

  0

  0
 • Emarino
  30 juni, 2016 - 10:04

  @ Toontje

  Die jongen is pas 26 jaar, in de fleur van zijn leven.
  Beetje positief blijven toch.

  0

  0
 • Toontje
  30 juni, 2016 - 10:09

  Ik kan er niets aan doen…volgens mij heeft iemand anders mijn naam gebruikt. Ik lees het nu zelf

  0

  0
 • S.HB.NAC
  30 juni, 2016 - 10:18

  Welkom Stans, op een mooie toekomst samen!

  0

  0
 • Uit je Naaht
  30 juni, 2016 - 10:21

  Eljé maakt een grapje, maar dit is eigenlijk wel waar het om gaat. Dat is ook hét verschil met vorige hosanna-stemmingen de afgelopen seizoenen waar onze wat kritischere medesupporters naar verwijzen. Er wordt terecht gesteld dat bijvoorbeeld Suk ook als verlosser binnen werd gehaald (en er zijn veel meer voorbeelden).

  Wat niet hetzelfde is als in die gevallen is dat de spelers die binnen worden gehaald kiezen voor een duidelijk verhaal. Hiervoor was dé reden om te komen het publiek (Maaskant stuurde vooral appjes met stadionfoto’s) of hoogstens het feit dat de club ‘ambitie’ had. Dat ze verwijzen naar de support is leuk voor ons en mogen ze vooral blijven doen (zie de uitspraken van Nijholt), maar wij maken gelukkig niet het voetbalplan. En ‘ambitie’ klinkt mooi maar is toch vooral een holle frase, wat zeggen die gasten nou echt?! (Dat geldt overigens ook voor het woord ‘visie’, maar dan met het verschil dat dit door de huidige technische staf ook wordt uitgelegd en geconcretiseerd.)

  Het valt op dat spelers die nu gehaald worden ook in een interview een volledig zin kunnen maken en af en toe een woord gebruiken met drie lettergrepen of meer. Jongens die zelfbewust zijn en NOAD combineren met intelligentie. En dan bedoel ik niet ‘hoogopgeleid-intelligent’ maar gewoon een weloverwogen instelling.

  Het lijkt verdomme wel beleid…

  0

  0
 • Toontje
  30 juni, 2016 - 10:35

  Het getuigt van een heel laag niveau een een hele zielige geest om express iets te schrijven onder een andere naam om die eventueel in discrediet te brengen. Eigenlijk ben je het dan niet waard dat ik reageer, maar ik doe het om mij neigen naam te “zuiveren” want het is niet de eerste keer. Ik snap er de lol niet van de dader waarschijnlijk ook niet maar dat komt natuurlijk door gebrek aan IQ

  0

  0
 • Balletje
  30 juni, 2016 - 10:57

  Ze bouwen aan een team, aan een samenwerking. Niet hopen, bidden, slepen en afgaan! Ik verheug me op het seizoen, al is het alleen maar eens te kunnen blij zijn om een prestatie en zonder staart tussen mijn benen naar de auto te sjokken!

  0

  0
 • Wanny
  30 juni, 2016 - 11:29

  In het (recente) verleden had je NAC niet gelinkt aan visie en duidelijkheid. Misschien wordt het zo nog wat ook!

  0

  0
 • S.HB.NAC
  30 juni, 2016 - 12:39

  Met Jeff Stans hebben we meteen onze penaltynemer binnen.

  0

  0
 • die ne gast
  30 juni, 2016 - 12:41

  Inderdaad een verademing dat er een gedachte achter het halen van de spelers lijkt te zitten en er niet lukraak even ’50 doelpunten’ worden ingekocht puur op basis van de naam van een speler.

  Echter, even ‘management of expectations’:
  – Het is allemaal wel top Juup-League niveau, dus we gaan ook komend seizoen weer een aantal draken van wedstrijden tegemoet, waarbij er bij NAC meer fout dan goed gaat.
  – Er moet een compleet nieuw team komen, dat in augustus waarschijnlijk nog niet compleet is, dus eigenlijk is dit een opbouw jaar en moeten we ons richten op een top-5 klassering (met maar een klein beetje hoop op plaats 1).

  Maar voor nu, krijg ik steeds meer zin in het nieuwe seizoen.
  Ik ben alleen benieuwd wat er volgend jaar gebeurt als we niet promoveren (en die kans is dus gewoon groot).
  De vaste lasten van NAC zijn te hoog voor een jarenlang verblijf in de Juup-League, dus we kunnen nu fijn op sportief gebied een visie en beleid hebben, maar houden we dat volgend jaar overeind als we weer Juup-League moeten spelen? Of is er volgend jaar op financieel gebied paniek in de tent en wordt de sportieve visie en beleid weer overboord gegooid om een faillissement te voorkomen?
  Ik hoop wel dat men daar bij NAC mee bezig is.

  En voor nu: eerst de selectie voor dit seizoen maar verder eens compleet maken en kijken op welke plaats het NAC-schip gaat stranden…

  0

  0
 • scheppioni
  30 juni, 2016 - 12:49

  Er boven staan toontje !
  Verder blij dat er nog nuchtere voetballers bestaan, hoop van ganse harte dat het met Marinus alsnog goed gaat komen ! Maar twijfel blijf ik zeker hebben tot we een aantal comeptitie (uit)wedstrijden hebben gehad met ons NAC BREDA !!!

  0

  0
 • De Dislekt
  30 juni, 2016 - 13:16

  Hij heeft een prachtige trap in huis. Zijn corners komen wel aan.

  Stans, de nieuwe brands!

  0

  0
 • G00ser
  30 juni, 2016 - 14:19

  “Stans, denieuwe Brands!”

  Ik hoop het niet, ik zie Stans liever in de basis ;-)

  0

  0
 • Braze
  30 juni, 2016 - 15:34

  Even wat anders, wat is er met Lazic aan de hand?

  0

  0
 • Wanny
  30 juni, 2016 - 15:41

  Lazic moet niet zo zeuren en blij zijn dat ie een baan heeft.

  0

  0
 • Semsi
  30 juni, 2016 - 15:44

  Lazic gooit zijn kont tegen de krib, transfer is aanstaande verwacht ik.
  Is iets aan het forceren!

  0

  0
 • HenriJ84
  30 juni, 2016 - 15:45

  Vreemd verhaal. Het zou vanuit NAC komen maar meneer kan er niet mee leven dat hij een contract tekent waar risico’s voor beide partijen aan zitten. Dat valt nu een jaar negatief uit voor hem. Zegt vervolgens geen basisplaats te eisen maar wil wel garanties of andere blijk van waardering.. Tja. Hopen voor hem dat hij eea uit zijn kop weet te krijgen in het weekend.

  0

  0
 • RaraNAC
  30 juni, 2016 - 15:45

  Wat blijft het toch een gek fenomeen. NAC fan.
  Elk jaar eindigd als een deceptie en toch weten wij elkaar als supporters zo te motiveren dat we gedurende de zomer een wereld 11tal hebben staan.

  Wat kunnen wij negativiteit toch lekker combineren met optimisme en positiviteit.

  Ook ik heb weer hoge verwachtingen, met name door die hele grote schoonmaak die eindelijk na 10 jaar eens plaats vindt. Zo vaak met jaloezie naar teams van bijvoorbeeld Heracles en Zwolle gekeken die ons door goed beleid en leuk voetbal voorbij zijn gestreefd. Nu is het aan ons!

  0

  0
 • HenriJ84
  30 juni, 2016 - 16:32

  Luis Pedro toch naar de Graafschap volgens de Gelderlander.

  0

  0
 • Wim
  30 juni, 2016 - 16:43

  Pedro naar de Graafschap. Fijn voor hem, fijn voor ons NAC. Als Lazic weg wilt, mooi laten gaan dan.

  0

  0
 • Semsi
  30 juni, 2016 - 16:55

  Sterke en snelle verdediger. Opbouwend een drama, elke bal werd lukraak de tribunes ingetrapt.
  Mentaal erg zwak, kon niet met de druk omgaan. Ook geen persoonlijkheid of slimme speler!
  Zou wel eens goed bij De Graafschap kunnen passen.

  Aan jouw inzet heeft het niet gelegen! Pedro bedankt en niet teveel succes bij De Graafschap!

  0

  0
 • pierre
  30 juni, 2016 - 16:56

  Lazic was de enigste speler die op de eerste trainingsdag erbij liep alsof het hem allemaal niks kon schelen.Viel mij op en hoorde later ook van andere. Mijns inziens graag spelen voor ons met volle inzet, anders gewoon zo gauw mogelijk wegwezen.

  0

  0
 • Breda-loyal
  30 juni, 2016 - 22:43

  Vorig seizoen wel een minder seizoen gehad bij bij Excelsior maar wel een goede voetballer voor NAC !

  Verricht veel werk , fysiek ook niet de mindere en aanvallend ook goed.

  Soms ook een zondagschot die hij uit de hoge hoed kan toveren.

  Ik heb er zin in volgend seizoen

  Hup NAC !

  0

  0