Go to Top

Stans: “Weet dat ik veel meer mijn stempel kan drukken”

Stans: “Weet dat ik veel meer mijn stempel kan drukken”

Afgelopen zomer was Jeff Stans misschien wel de grootste aankoop van NAC. De middenvelder had er een paar prima seizoenen bij Excelsior op zitten en leek een stapje omhoog te kunnen maken in de Eredivisie. Hij koos echter voor het verhaal van NAC en daarmee ook voor de Jupiler League. In ’s lands tweede competitie lukte het hem nog niet het verschil te maken. In gesprek met BN DeStem legt hij uit hoe dat komt.

Stans moe(s)t wennen aan het nieuwe team en aan een nieuwe omgeving: “Het was heel erg zoeken in het begin. Daar ben ik dus niet tevreden over. Ik weet dat ik veel meer mijn stempel kan drukken op het spel. Dat lukte me hiervoor nog niet omdat ik te veel bezig was met randzaken. Dan bedoel ik met de dingen om me heen. Ik probeerde veel met die jonge gasten bezig te zijn. Ze in het veld op hun plekkie zetten, aangeven wat we willen en hoe we het best kunnen spelen.”

De middenvelder kan dat niet echt veranderen. Het is de aard van het beestje: “Zo zit ik in elkaar. Ik ben iemand die zich heel verantwoordelijk voelt binnen het team. In de eerste maanden hadden we het als team lastig. Dat trek ik me dan aan. Het frustreert me. In het begin maakte ik me bijvoorbeeld druk om de opbouw. ‘Fuck, die loopt niet. Daar ga ik me mee bemoeien.’ Ik was gewoon veel te veel hooi op mijn vork aan het nemen.”

Wat dat betreft was zijn fysieke ongemak misschien wel een blessing in disguise. De middenvelder kon zich daarmee volledig op zichzelf concentreren: “Ik ben nu weer lekker rustig in mijn hoofd. En ik ben pijnvrij. Dat voelt heerlijk en het is effe lekker omdat ik dat hier bij NAC nog niet gehad heb.”

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

15 Reacties op "Stans: “Weet dat ik veel meer mijn stempel kan drukken”"

 • RaRa
  6 oktober, 2016 - 14:10

  Laat maar eens zien dan!!

  0

  0
 • Peer11
  6 oktober, 2016 - 14:39

  Hoort gewoon in de basis i.p.v. Rommens.

  0

  0
 • Arie
  6 oktober, 2016 - 15:02

  Hoort gewoon in een 3-5-2.
  Idealiter
  Noppert
  Sporkslede Oneill Van Diermen Smithbrown
  El Allouchi Stans Haemhouts Nijholt Korte
  Dessers.
  Haemhouts als stofzuiger/spelverdeler
  Mounir en Korte aan de zijkanten en Stans en Nijholt als box to box spelers.

  0

  0
 • joop
  6 oktober, 2016 - 15:45

  ik hoop dat hij dat waar kan maken wat er bij nac ontbreekt is een man als alfred schreuder bij volendam hebben ze een keeskwakman iemand die niet alleen een goal mee pikt maar ook de jonge gasten op zijn plaats zet als er zou iemand bij komt gaan we zeker promoveren ben daat heilig van overtuigt dus in de winterstop goed rondkijken dan komt het wel goed joop

  0

  0
 • GeelZwartHart
  6 oktober, 2016 - 17:22

  Deze jongen werd verkeerd gebruikt, is normaal gesproken veruit de beste eigen speler.

  0

  0
 • TpT
  6 oktober, 2016 - 18:14

  Middenveld moet wat mij betreft toch wel gewoon Haemhouts, Nijholt en Stans zijn. Rommens begon leuk en hij werkt aanstekelijk, maar ik heb intussen wel een paar vreselijke wedstrijden afgeleverd. Experiment niet geslaagd dus.

  El Allouchi doet t wel goed vind ik dus die keuze is wat lastiger mbt Stans. Toch zou ik dan voor de ervaring van Stans kiezen.

  0

  0
 • TpT
  6 oktober, 2016 - 18:14

  Ik=Rommens natuurlijk ;).

  0

  0
 • scheppioni
  6 oktober, 2016 - 21:18

  Het beste voorbeeld zo’n beste voetballer als Stans, totaal de weg kwijt, dat zegt genoeg helaas !

  0

  0
 • BredaParel
  6 oktober, 2016 - 22:24

  Ik was al 3 jaar geleden fan van Jeff Stans, tijdens zijn periode bij RKC. Toen Excelsior hem haaldde, vond ik al dat NAC een kans had laten liggen deze speler te contracteren. Nu is het alsnog gelukt en ik denk dat als alles gaat lopen, hij een spil is in het team.
  Het is niet alleen Stans: de vleugelspelers zijn ook nog niet op hun top (Barker doet het goed, kan beter, Verbeek is een technisch begaafde voetballer, maar moet dat ook meer laten zien, zoals toen hij de goal bij de 3-1 tegen Twente scoorde: ‘de trainer zei dat de keeper iets naar voren stond’, zodoende scoorde Danny gewoon van 30 meter uit moeilijke hoek), de verdediging heeft te weinig concurrentie: als er minder blessures zijn, iets meer rouleren, want er zijn spelers die wel eens op de bank mogen (en dan bedoel ik niet Van Diermen en wel dat het zonde is dat Demon etc. niet meer speelminuten krijgen), en het middenveld heeft iets meer impuls nodig: minder achteruit voetballen, meer spelers als El Allouhi, die lekker naar voren willen, goeie vrije trap hebben en het op 30 meter proberen. Want dan haal je meer rendement uit je spelers. Lekker schieten soms als je wilt, maar proberen zo dicht mogelijk bij de 16 van de ander te komen. Enige goede (maar ook nog niet op z’n top): Dessers. Scoort veel voor een speler die ze niet eens allemaal maakt. Slimme gozer met veel talent.
  Ik heb er zin in, in de rest van het seizoen. Geef VVV maar die bronzen koei, wij willen de echte hoofdprijs! Koppies erbij, alles op scherp en nu knallen dit seizoen. Come on, NAC!

  0

  0
 • Ennapjseejer
  7 oktober, 2016 - 01:16

  Erin met die gast. Eindelijk is iemand die zich verantwoordelijk voelt!

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  7 oktober, 2016 - 08:01

  Rommens is dé toekomst. Hopelijk kan STans zijn focus weer op zichzelf leggen en zijn niveau om hoog krikken.

  Is het al volgende week?

  0

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  8 oktober, 2016 - 17:48

  Jeff zal zich moeten bewijzen. Een club díe wilt promoveren heeft dominantie op het middenveld nodig. Voorlopig doet Rommens het goed.

  0

  0
 • karel1
  9 oktober, 2016 - 19:11

  Iedereen is zoekende maar zo,n ervaren speler moet indien kwaliteiten, zijn stempel er op drukken.
  Nou laat t dan maar zien en laat t aan de gemotiveerde bekwamen trainer maar over om de poppetjes op de juiste plek te zetten.
  Velen denken dat t een appeltje eitje is ,maar vergeet dat maar .
  Jup is ook buffelen en aanpakken vergeet dat niet.

  0

  0
 • ome cor
  10 oktober, 2016 - 10:02

  Zodra het over degradatie naar de Jupiler League gaat weet iedereen zo mooi te zeggen dat het daar moeilijker voetballen is dan in de eredivisie.
  Spelen we echter in de Jupiler League dan is het onvoorstelbaar dat NAC er niet met kop en schouders bovenuit steekt.

  Waar is de logica ?
  Stans in goede vorm is een enorm waardevolle speler voor een club als NAC, maar het is ook maar een mens.
  Kwam hier ook niet terecht in een groep die elkaar al kende, waar de lijnen al uitgezet waren.
  Iedereen heeft er z’n mening over, maar de meerderheid komt niet verder dan een theoretisch verhaaltje van hoe het zou moeten. Ik denk dat Marinus ook zulke theorieën heeft en schat hem toch wat hoger in als trainer dan de mensen die m afzeiken. Idem voor de spelers. Ik denk dat de afgezeken spelers allemaal stukken beter zijn dan de betweters die menen hun eigen spelers te moeten bekritiseren.

  Het krijgt allemaal zo’n hoog Hans-Deelen-gehalte. Zo lang NAC niet 90 minuten (+ blessuretijd) speelt op een niveau van de Europese topclubs is er altijd wel wat de vinden wat er niet 100% goed was. Dus is voor veel mensen een reden om de staf of 1 of meerdere spelers af te zeiken.
  Niemand is er groter dan de club, maar vergeet niet: het logo kan niet voetballen ! Daar hebben we toch al die gasten voor nodig al dan niet met hart voor de club, al dan niet passant/broodvoetballer. Zij moeten het doen en wij staan over 10 jaar nog op dezelfde tribune naar andere poppetjes te kijken.

  De notoire afzeikers op deze site roeptoeteren meteen dat zij hun mening toch zeker mogen geven, maar je kunt je ook afvragen hoe belangrijk je jezelf vindt dat je onder elk topic iets of iemand moet afzeiken van de club waar jij supporter van bent.

  Wie de (voetbal)schoen past…………

  Hup Jeff, hup NAC !

  0

  0
 • scheppioni
  10 oktober, 2016 - 12:28

  Idd ome cor, niemand is groter dan de club en tussen afzeiken en strijd willen zien voor onze prachtige clubs zit ook een groot verschil, bij ons NAC hoort hard werken en dan klagen de normale supporters niet, de echte azijnpissers houdt je altijd !
  We gaan het zien in velzen en dan heb ik het niet over goed voetbal, maar geen k^t tweede helft zoals aan de dijk ! NOAD gvd !!

  0

  0