Go to Top

Van der Hoeven: “Continuïteit bij NAC gewaarborgd”

Van der Hoeven: “Continuïteit bij NAC gewaarborgd”

Willem van der Hoeven maakte vandaag bekend op te stappen bij NAC. In gesprek met NAC tv legt hij nog wel uit hoe de vork in de steel zit.

De problemen zijn inmiddels onder controle zo bezweert Van der Hoeven: “Wij hebben nu pas openheid van zaken gegeven, omdat we eerst wilden werken aan een oplossing van het probleem. (…) We denken dat we die oplossing nu gevonden hebben, waarmee de continuïteit van NAC gewaarborgd is. Daarom komen we nu naar buiten.

De logische vervolgvraag is uiteraard wat die oplossing dan wel is. Van der Hoeven: “We hebben een langetermijnplan gemaakt en een budget voor volgend seizoen dat volstrekt resultaatneutraal is. Dat houdt in dat we ons niet kunnen permitteren een verliesgevende exploitatie te hebben. Als we er volgend jaar in slagen kosten en baten goed in evenwicht te brengen, dan zijn we gered en kunnen we overleven.

Er wordt ondermeer op de selectie bespaard (31 naar 22 man), de riante autovergoedingen en zoals eerder gemeld op overig personeel.

Bekijk hier het volledige interview: interview Van der Hoeven

Bron: B-Side Rats, NAC

15 Reacties op "Van der Hoeven: “Continuïteit bij NAC gewaarborgd”"

 • Fraans
  1 juni, 2010 - 15:26

  Heel de B-Side en Vakkie G staanplaatsen en hoppa, 3000 man meer in het stadion zonder gezeik….

  0

  0
 • Hoi
  1 juni, 2010 - 15:27

  Aha… dus we moeten extra veel bier drinken komend seizoen. Maar dan is nog wel de vraag: wat is dat lange termijn plannetje? Over welke termijn hebben we het dan? En zo nog wat vragen.
  Nog een half uurtje….

  0

  0
 • Fransje
  1 juni, 2010 - 15:31

  Tja het woordje denken bevalt met me echt niet in zijn verhaal. Ik wordt steeds onrustiger naarmate het 16 uur wordt.

  0

  0
 • A. ZIJN
  1 juni, 2010 - 15:33

  Op de 1 of andere manier ben ik niet geheel gerust gesteld.
  Ben benieuwd hoe de werkelijke situatie is.

  Hoe zit het bijvoorbeeld met de verbouwingen/uitbreiding van het stadion en de daarbij behorende mogelijkheden om de begroting ( inkomsten ) te verhogen. Lijkt me voor een lange termijnplanning niet geheel onbelangrijk.

  De huur gaat omhoog ( uitgaven )heb ik begrepen, maar als N.A.C niet extra geldbronnen dan heeft N.A.C. weinig toekomst en zijn we veroordeeld tot degradatievoetbal of misschien nog wel erger.

  0

  0
 • Willemf5
  1 juni, 2010 - 15:35

  Mmmm, heel vaag gelul. Zeg dan niets.. Dus als de exploitatie een ton in de min komt zijn we falliet?

  0

  0
 • Baosje
  1 juni, 2010 - 15:41

  jaja……we geloven het allemaalwéér direct !!!
  wanneer komen de lijken echt uit de kast gepleurd ?
  ik geloof dr helemaal niks meer van, en begin m steeds meer te knijpen …..

  0

  0
 • Rattack
  1 juni, 2010 - 15:43

  Gewoon afwachten tot 16.00. Kan jullie wel zeggen dat er vanuit de sponsoren besloten is een financiele waakhond af te geven aan het bestuur. Iemand die vanuit de sponsoren zicht gaat houden.

  0

  0
 • Fransje
  1 juni, 2010 - 15:45

  @ Rattack -> dan is een zeer goede zet. want sponsoren moeten weer en meer vertrouwen in NAC (gaan) krijgen zodat ze straks meer in durven te leggen.

  0

  0
 • Rattack
  1 juni, 2010 - 15:49

  @ Fransje.
  Werdt ook tijd. Er moeten zo ie zo meer mensen komen (hoe raar dat klinkt) met minder binding aan de club. Mensen die puur kijken 1 miljoen binnen is 950.000 uitgeven en 50.00 sparen. Want alleen dan kom je verder. NAC is een bedrijf en moet ook bestuurt gaat worden als een bedrijf.

  0

  0
 • Leur Noord
  1 juni, 2010 - 15:50

  goed idee oude beatrixstraat indeling van het stadion bside en vakg op de ere en er allemaal staanplaatsen van maken als dat bouwtechnisch kan extra plaatsen en extra geld

  0

  0
 • Fransje
  1 juni, 2010 - 15:51

  @ Rattack -> daarom begrijp ik het ook niet dat het nu pas gebeurd eigenlijk.

  0

  0
 • Rattack
  1 juni, 2010 - 15:56

  @Fransje:

  De cultuur bij NAC is erg van we halen wel een vriendje binnen en dat soort zaken. Een cultuuromslag is heel lastig te weeg te brengen. Echter dit is nu het ideale moment daar mee te gaan starten. Ik zeg dan ook dat er mensen moeten komen die geen binding hebben met de club en gewoon op de cijfers zitten. Je neemt een TD die wel voetbal en club gevoel heeft. Deze man moet voor iedere euro verantwoording afleggen bij de financieel directeur die weer verantwoording aflegt aan het bestuur, welke weer verantwoording aflegd aan de rvc. Alleen dan is een veilige postitie mogelijk!

  0

  0
 • Fransje
  1 juni, 2010 - 15:58

  @ Rattack -> Ah ok. Inderdaad. Dus jij deelt ook de mening dat we er straks veel sterker uit gaan komen. Nu even billenbloot maar daarna weer naar boven kijken. Althans zo zie ik het (hoop ik het).

  0

  0
 • Rattack
  1 juni, 2010 - 16:00

  @ Fransje. Ik zeg dat gedeeltelijk. Financieel komen we er echt niet beter uit. Deze hele situatie kost geld wat voor de langere termijn nog wel even voelbaar is. Wel denk ik dat we er qua bestuur en directeur sterker uit zullen komen. Er komen nu hopelijk mensen die het op de lange termijn kunnen gaan uitbouwen op een verantwoorde manier.

  0

  0
 • Fransje
  1 juni, 2010 - 16:02

  @ Rattack -> zo bedoelde ik het ook, ik verwacht ook geen wonderen. ik wil gewoon nog heel mijn leven van NAC kunnen genieten. hopelijk denken vele support zo met mij.

  0

  0