Go to Top

Van der Hoeven erkent financiële problemen Update 23:34

Van der Hoeven erkent financiële problemen Update 23:34

NAC lijkt opnieuw in financieel zwaar weer te zijn beland. Waar enkele maanden geleden de vlag nog uitging omdat NAC financieel eindelijk alles op orde had, lijkt nu alweer de broekriem aangehaald te moeten worden. Vanochtend klaagde Maaskant al in BN/De Stem over de problemen en vanavond las Johan Derksen bij Voetbal International enkele quotes van Willem van der Hoeven voor.

Van der Hoeven erkent in een gesprek met VI dat het er financieel slecht uitziet voor NAC. Van der Hoeven: “De verbouwing is uit de hand gelopen. Daarnaast hadden we gehoopt dat we in de winterstop enkele spelers zouden verkopen. Dat is niet gelukt. De begroting daalt naar 13,5 miljoen. Er is geen geld voor versterkingen en de selectie moet worden ingekrompen.

Het is ongelooflijk dat NAC op geen enkele wijze heeft laten blijken dat er wéér financieel gezeik is. Er zijn de afgelopen tijd alleen juichverhalen verteld. Dat de verbouwing dik een miljoen meer kost, was al duidelijk. Het is onbegrijpelijk dat nu via een weekblad als VI moet blijken dat er meer aan de hand is. Waarom wordt er niet fatsoenlijk gecommuniceerd? NAC heeft een flinke historie als het om geldproblemen gaat en elke keer blijkt achteraf pas dat de juichverhalen misschien toch niet helemaal waar waren.

Duidelijkheid graag en snel een beetje.

Update: Volgens Omroep Brabant overweegt NAC de tweede fase van de verbouwing met een jaar uit te stellen. Dit zou zijn om de financiën veilig te stellen. Het is wel godsgeklaagd dat allerlei omroepjes en programma’s aan nieuws weten te komen, maar dat de achterban maar weer eens in het duister tast over het reilen en zeilen.

58 Reacties op "Van der Hoeven erkent financiële problemen Update 23:34"

 • 7Hills
  3 mei, 2010 - 22:24

  Wat ik nu niet snap: NAC geeft aan dat de verbouwing dik een miljoen meer kost, maar de gemeente betaalt toch? De eerdere verbouwing zou met terugwerkende kracht betaalt worden door de gemeente ( ik geloof dat het 5,4 miljoen was ) en van het overige geld van de 11,5 miljoen zou de rest worden verbouwd deze zomer. Dus als het een miljoen meer kost dat komt dat toch op het bordje van de gemeente?

  0

  0
 • bob
  3 mei, 2010 - 22:25

  geef de jeugd maar eens een kans.

  0

  0
 • laura
  3 mei, 2010 - 22:26

  Dan maar niet uitbouwen! Hallooooo nac moet wel blijven bestaan! Echt raar dat ze het nu pas zeggen en op zo manier!!!!
  Dan moet de gemeente maar geld geven!

  0

  0
 • Da Pope
  3 mei, 2010 - 22:27

  Niet helemaal. NAC heeft een budget voor de verbouwing. Nu de verbouwing (ondermeer door verscherpte eisen van de brandweer) veel meer gaat kosten, kunnen een aantal dingen niet uitgevoerd worden. Het is niet zo dat de gemeente automatisch de portemonnee trekt, aangezien ook de gemeente Breda geen geldboom heeft.

  Los van de verbouwing is het vreemd dat de begroting terug moet naar 13,5 miljoen en er geen cent voor versterkingen is. NAC zou na de verbouwing met een splinternieuw, bomvol sponsorhome kunnen groeien in budget. Blijkbaar is daar weinig van waar vooralsnog.

  0

  0
 • Helsie
  3 mei, 2010 - 22:28

  Verbouwing? Klussen in de marge, dat is wat er overgebleven is!
  85% van de mooie plannen zijn in stilte afgevoerd en toch is het geld al meer dan op. Slappe excuses als 'onverwachte veiligheidseisen'. Laat me niet lachen. Hoe kun je nou door veiligheidseisen verrast zijn?

  Goed bezig NAC. En van wie moet de hierboven gevraagde duidelijkheid komen? Mommers die 'ziek' thuis zit? Willem Reijn, de communicatiemanager die vooral de kunst van het zwijgen beheerst? Of toch Willem vd H, maar die moet eerst nog internet ontdekken. Die leest dit artikel misschien over een paar jaar ook nog eens.

  Ohja, er zit wel een internet goeroe bij NAC, die ook nog eens vrij goed met supporters kan communiceren. Maar die zit nu ook aan 'de andere kant', waar hij vroeger zo kritisch op was.

  0

  0
 • Mafkees
  3 mei, 2010 - 22:31

  Hmmm… Ik ben nooit zo voor openheid vanz aken 'omdat het een voetbalclub is'. Maar ik krijg het vermoeden dat het nu wel verstandig is als er MINIMAAL een reactie op de beweringen van man met snor komt. En dan niet 'geen commentaar' en ook niet jokkebrokken zoals onder het regime van Oltmans, in de hoop dat het binnenkort wel weer bijdraait.

  0

  0
 • VakG
  3 mei, 2010 - 22:31

  Toevallig dat Mommers juist nu "ziek" thuis zit….

  0

  0
 • 7Hills
  3 mei, 2010 - 22:31

  @Da Pope.

  Ok, dat is dan ook weer duidelijk.

  Het lijkt me inderdaad tijd dat wij, als supporters en klanten van NAC, eens duidelijkheid gaan eisen van NAC. Het kan niet zo zijn dat wij lekker gemaakt worden met allerlei positieve verhalen ( Mega supermarkt? volgens mij nog steeds niets getekend + uitbreiding stadion + financiele situatie van NAC ) , dat het allemaal tegenvalt en dat ze bij NAC de kaken stijf op elkaar houden.

  Ik wil eerst wel eens weten hoe NAC er voor staat, en dat ze verantwoording afleggen voordat ze geld van mijn rekening gaan halen!

  0

  0
 • CDG
  3 mei, 2010 - 22:33

  Heel het land denkt nu weer dat we in de dikke shit zitten dankzij weer een geweldig stukje communicatie van ons eigen NAC. De verbouwing gaat minder rendement opleveren dankzij de tegenvallers (deels schuld bestuur), we gaan niet naar 17 miljoen zoals "beloofd" maar vallen uiteindelijk zelfs een half miljoen terug naar 13,5. Toegegeven; stilstand is achteruitgang, maar met deze begroting zal NAC nog steeds een middenmotor zijn in de eredivisie. Dat de trainer dit als een paniekverhaal naar buiten brengt, terwijl dit al weken bekend is, vind ik echt belachelijk en ik twijfel sterk aan de redenen van Maaskant om dit te doen.

  0

  0
 • Mafkees
  3 mei, 2010 - 22:33

  @ Helsie

  Pfff, da's ook een beetje slap. Iedereen in de organisatie zijn rol en ik denk niet dat die internetgoeroe de rol heeft om hier duidelijkheid in te moeten verschaffen.

  Er is wel een interim-voorzitter van het bestuur, die namens de supporters *kuch* in het bestuur zit. Die zou misschien eens wat kunnen vertellen. Daarnaast is de weg ooit zo ingesteld dat men eerst met de CR in conclaaf gaat, dus dat zal nu ineens ook wel weer (tijdrekken en zo)

  0

  0
 • Ritchie
  3 mei, 2010 - 22:35

  Misschien zijn de woorden van Maaskant een beetje uit zijn verband gerukt. Laten we eerst even het officiële commentaar van NAC afwachten, dat zal na de zomerstop wel zijn denk ik..

  0

  0
 • Benji
  3 mei, 2010 - 22:38

  @Ritchie

  Inderdaad, ze hebben nu vakantie hé..

  0

  0
 • Toke
  3 mei, 2010 - 22:39

  Tsja,de erfenis van dhr. Mommers komt aan het licht.. Theo zullen we overigens niet meer als NAC-verantwoordelijke terugzien, ziek of niet ziek.
  Ik ben heel benieuwd wat ons de komende weken nog te wachten staat, maar van deze signalen word je niet bepaald vrolijk..! Benieuwd wat er over een jaar nog recht staat in de organisatie.

  0

  0
 • Helsie
  3 mei, 2010 - 22:39

  Nee, dat is niet slap. Dat is de vinger op de zere plek leggen. Dat ze met Hans iemand in huis hebben die het goed zou kunnen, en dat er tóch ene duurbetaalde Willem Reijn moest komen. Weer een manager erbij, die ook nog eens uitblinkt in stilzwijgen. Mijn hele punt is juist dat het niet Hans is die het moet doen, en hoe was zijn functie toen hij aangenomen werd? Manager supporterszaken. Volgens mij valt communicatie met supporters ook onder supporterszaken. Of zijn ze bij NAC bezig met het herdefiniëren van de Nederlandse taal of nieuwe modellen op het gebied van klantvriendelijkheid te ontwikkelen?

  Verder is het verschuilen achter de CR iets wat me nu niet aan de orde lijkt. Er hoeven geen maatregelen overlegd te worden, lijkt me. Of het is zó hard crisis dat ze de CR om raad gaan vragen hoe ze in godsnaam dit lulverhaal aan de supporters moeten verkopen. In dat geval zijn de rapen dus écht gaar.

  0

  0
 • The Naccer
  3 mei, 2010 - 22:44

  Erg vaag allemaal. Het hele verhaal over de verkoop van enkele spelers in de winterstop. Daar is tot op heden niet over gesproken. Alleen Fouad is verhuurd. En welke club zit te wachten op een bejaarde speler? In mijn ogen is alleen Gorter een potentiële aanwinst!! Ik zou niet weten wie anders.
  Ik word niet echt vrolijk van deze berichtgevingen.

  0

  0
 • Mafkees
  3 mei, 2010 - 22:45

  @ Helsie

  We moeten eigenlijk weer eens gaan bieren, maar dat terzijde.

  Hans was gewoon een luis in de pels die weg gekocht is door NAC. Uiteraard had Hans de rol van Reijn moeten hebben. En nog wel meer ook. Maar Hans is in een commerciële rol terecht gekomen en in die rol (waar ie nu in zit) is hij niet degene die met bepaalde dingen naar buiten moet komen. Zijn rol is inmiddels ook anders omschreven, namelijk Sales Manager Consumer Market. Ik vraag me af of ie daar zelf blij mee is, maar dat zal wel denk ik.

  Wat de CR betreft: men slaat ze graag over, maar ik vermoed dat die nu inderdaad ingezet gaan worden om tijd te rekken en de stilte naar buiten te waarborgen.

  0

  0
 • Mafkees
  3 mei, 2010 - 22:45

  Overigens: het gaat hier om uitspraken van man met snor. Die zijn al veel vaker niet geheel betrouwbaar gebleken, dus die slag nog even om de arm gehouden.

  0

  0
 • bussie
  3 mei, 2010 - 22:49

  huur effe een bussie vol met polen in voor de verbouwing en weg problemen.

  0

  0
 • wolfmanjack
  3 mei, 2010 - 22:50

  gaan we weer. en dan te bedenken dat ze contracten met feher en kolkka hebben verlengd. 't is ongelooflijk. maar oke, het schijnt ook bij NAC te horen.

  0

  0
 • Tim
  3 mei, 2010 - 22:51

  Dat ze hiermee pas na het seizoen naar buiten komen zegt genoeg, er moeten eens conclusies worden getrokken en koppen gaan rollen, want het gaat zo niet langer met deze non-communicatie, leugens en verbastering van alles waar NAC voor staat!

  0

  0
 • CDG
  3 mei, 2010 - 22:51

  Het NAC bestuur had duidelijke signalen opgevangen dat zowel Real Madrid als ook Inter Milaan op de tribune zaten voor onder meer Cairo, Reuser, Feher en Zwaanswijk. Dat er dan uiteindelijk helemaal niemand wordt verkocht dankzij te gortige salariseisen van die spelers, tja…dat kan NAC ook niet weten natuurlijk!

  Kortom, wat een onzin verhaal dat er verwacht werd dat NAC spelers zou verkopen…

  Maar goed, ik wacht nu al met smart op de nieuwe column van onze vriend van het AD die dit ongetwijfeld zal aangrijpen op stennis te schoppen. Kom er maar in van Nijnatten!

  0

  0
 • Mieshoop
  3 mei, 2010 - 22:53

  Mafkees,

  ik denk dat dat wel mee zal vallen, de CR heeft er geen enkel belang bij om evt wanbeleid op financieel gebied onder de pet te houden, en zal daar dan ook zeker voor waken. Wat geen verrassing is, dat er dit jaar operationeel in de min gedraaid wordt, dat is vooraf aangekondigd. Ik verbaas me dan ook meer om de intentie van Maaskant, waarom roept hij dit op deze maandagmorgen. Bestaat toeval?

  0

  0
 • Mafkees
  3 mei, 2010 - 22:54

  @ Tim

  Hehehehe, dit is juist NAC ten voeten uit. SNUIFFFF… cultuur…

  @ CDG

  LOL

  0

  0
 • Mafkees
  3 mei, 2010 - 22:56

  @ Mieshoop

  Ho, ho, begrijp me niet verkeerd. Ik bedoel eigenlijk dat NAC overleg met de CR zal gebruiken om tijd te rekken.

  Niet de CR. Die hebben daar absoluut geen baat bij.

  Maaskant kan in zijn ogen geen eredivisiewaardig team (incl. wisselspelers) bij elkaar krijgen, dus het is logisch dat ie wat gilt. Dat is trainer eigen.

  0

  0
 • Etlr
  3 mei, 2010 - 22:59

  Verbouwing kan niet de reden zijn van eventuele financiele problemen; alle facturen gaan regelrecht naar de eigenaar van het stadion: de gemeente Breda. Daarnaast moet de echte verbouwing nog beginnen, dus de tegevallers dáárvan zijn nog niet eens bekend. Meest waarschijnlijke redenen van de tekorten zijn te hoog begrote sponsorinkomsten, en een teveel aan uitgaven in de explotatiesfeer.
  Vóór het seizoen stelt NAC een begroting op met verwachte inkomsten en uitgaven. In de personeelsuitgaven is sindsdien extra geld uitgegeven aan het salaris + (tekengeld) voor Leonardo, daarnaast de afkoop en al het gedoe met Ton van Eenennaam en ook de vervanger van Mommers. Ook de beveiligingskosten (scorpio enz)zullen flink overschreden zijn, denk oa aan NAC-feijnoord (met de opening van het aquarium), extra beveiling bij de wedstrijden na de rellen tegen GAE, en ook gisteren tegen Twente.
  Qua inkomsten zullen vanwege de crisis niet alle sponsorbedragen binnengehaald zijn, door de vele risicowedstrijden zal ook de bieromzet achtergebleven zijn bij de verwachtingen. Tel al deze zaken op en je komt zo aan een tekort van een miljoen (of meer). Dit kan alleen terugverdiend worden door te schrappen in de uitgaven voor het komende seizoen, of door het genereren van extra inkomsten. Een verkoop van Leonardo zou wat dit alles betreft zeer wenselijk zijn.

  0

  0
 • willemf5
  3 mei, 2010 - 23:13

  Wat een mafkezen daar! Sorry, maar dit is echt de eerste reactie die nu bij me opkomt…

  0

  0
 • nacbreda1912.nl
  3 mei, 2010 - 23:17

  Omroep Brabant meldt inmiddels dat NAC inmiddels zou overwegen het tweede deel van de verbouwing van het Rat Verlegh Stadion met een jaar uit te stellen. De clubleiding zou er voor willen zorgen dat NAC niet verder in de problemen komt. Er lijkt dus toch echt stront aan de knikker te zijn …

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  3 mei, 2010 - 23:23

  Ik adem even rustig in en uit…. ik ga slapen en morgen bedenk ik me eens wat ik hier van (moet) vind(en)

  0

  0
 • Zero76
  4 mei, 2010 - 00:01

  vd H: "Daarnaast hadden we gehoopt dat we in de winterstop enkele spelers zouden verkopen"

  Laat me niet lachen, hij praat net alsof we hier spelers als Douglas en Ruiz rond hebben lopen en we miljoenen zijn misgelopen.
  Als NAC in de winterstop wilde cashen zou het alleen om spelers als Kwakman, Schilder en (heel misschien) Gorter of de blessuregevoelige Leonardo gaan. Wat had dat opgeleverd? Een paar ton die vervolgens wordt gestoken in het vernieuwen van pisbakken en schijthuizen.

  Eerst is hij niet bereikbaar voor commentaar en als hij dat wel is komt dit eruit!

  0

  0
 • Tiele
  4 mei, 2010 - 00:06

  Ongelooflijk….

  Lijkt het EINDELIJK eens de goede kant op te gaan met onze club op financieel gebied?!

  Het gezeik lijkt hier nooit op te houden!!!

  TERINGZOOI!!!!!!

  0

  0
 • Zorro_S
  4 mei, 2010 - 00:18

  SCHIJT!!!!

  0

  0
 • de PEEKiNEEs
  4 mei, 2010 - 00:23

  @ Mafkees:

  Lang niet gezien hier. Stroomt 't bloed weer waar 't niet gaan kan?

  En wat betreft de financien: Laten we hopen dat 't allemaal meevalt. Hoewel het er wel een beetje op lijkt dat ineens een heleboel puzzelstukjes in elkaar vallen.
  Moet eerlijk zeggen dat verbouwingen altijd een stuk duurder uitvallen, met alle gevolgen van dien. Pak er een financieel crisisje bij, en wat sponsors die hun skybox verpatsen voor een sixpack Grolsch, en een club als NAC zit zo weer in de min.
  Ben alleen wel erg benieuwd naar de doorrekening van dit hele verhaal. Oftewel: is dit een hobbel op de weg naar groei en gezondheid, of hebben we weer geld in een bodemloze put gemieterd waarvan we dachten dat er gouden bergen in het verschiet lagen… In het geval van het laatste moet ik m'n nickname maar weer eens aanpassen, aangezien die nog uit het vorige dipje (ronnie) stamt.

  0

  0
 • die ne gast
  4 mei, 2010 - 01:20

  Als je de afgelopen jaren een beetje had opgelet en 'tussen de regels door' had geluisterd naar Mommers, dan wist je eigenlijk wel dat de financiele positie van NAC niet zo rooskleurig was als Mommers wilde doen geloven.

  En daarbij, ook zonder Mommers: financiele problemen horen ook bij de NAC-cultuur!
  Ik heb toch wel enigzins de hoop dat ze met het afscheid van dure jongens als Reuser, VdLeegte, Elshot en Zwaanswijk en een kritische blik op de verdere NAC-organisatie (zitten er niet iets te veel mensen die zich 'manager' mogen noemen en functioneert iedereen naar behoren?) de gaten in de begroting gedicht kunnen worden.

  Of zou dit allemaal bij het grote Masterplan van Stewart horen om, onder druk van de slechte financiele situatie, toch de VAB er door kunnen drukken?

  0

  0
 • svenac
  4 mei, 2010 - 02:52

  mommers die zit niet vrijwillig 'ziek' thuis hoor.
  Die beerput zal ook snel door een 'omroepje' of een journalistje worden opengetrokken.

  Wel leuk dat in het jubileumjaar daardoor niet het stadion af is:)

  0

  0
 • Vakkie G-er
  4 mei, 2010 - 03:29

  Dit is wat ik al dacht en wat iedereen tegen beter weten in ook al wist. Er waren al geluiden en het rommelde al en Mommers ineens met verlof… Wat een kutzooi! Nu maar hopen dat de problemen niet al te groot zijn. Durf niet aan een jaar of 6 terug te denken en hoop zeker niet dat nogeens mee maken. Dit is veel slechter nieuws dan een sterspeler die weg gaat of het verliezen van een belangrijke wedstrijd. Wat baal ik, misschien dat ik daarom moeilijk in slaap kan komen. Hoop dat er snel meer nieuws volgt!

  0

  0
 • Vakkie G-er
  4 mei, 2010 - 03:35

  @by svenac

  Dat is vanavond al gedaan door J. Derksen.

  0

  0
 • pet
  4 mei, 2010 - 06:14

  wat een kut bestuur
  ze kunnen in breda niet met geld om gaan
  daar hebben ze gaat in er hand
  geld uit geven die ze niet hebben

  0

  0
 • murdoch
  4 mei, 2010 - 06:59

  Als de verbouwing wordt uitgesteld, wordt dan ook de prijsverhoging van de seizoenskaarten uitgesteld? De verantwoording van de verhoging wordt namelijk gevonden in de opgeknapte B-side!

  0

  0
 • j.d. BSIDE
  4 mei, 2010 - 07:06

  Dit zou dan toch mooi passen in het rijtje (non communicatie) ik vertel niets aan de achterban we fuseren de jeugd met willem ii.

  0

  0
 • N. Aukesss
  4 mei, 2010 - 07:24

  Klasse actie om begin van het seizoen mooi weer te spelen met een achteraf veel te optimistische begroting. Verbouwing uit de hand gelopen? Ik heb de plannen alleen maar naar beneden bijgesteld zien worden, geloof echt niet dat de heren in het bestuur zo naief zijn, dat ze het ook maar niet een beetje zagen aankomen. Volgend jaar met een (te) smalle selectie gaat het ben ik bang een moeilijk seizoen worden.

  0

  0
 • HEDU
  4 mei, 2010 - 08:11

  bestuur oprotten weer mis management.

  0

  0
 • Poitter
  4 mei, 2010 - 08:26

  Gelukkig zijn de bestuurskamers en ontvangstruimten wel al mooi opgeknapt. Hulde aan het bestuur…..ikke, ikke, ikke en de rest kan stikke.

  0

  0
 • Dn Witte
  4 mei, 2010 - 08:34

  Nu is voor mij zelfs de maat vol.

  BESTUUR OPROTTEN!!!

  0

  0
 • Jamie
  4 mei, 2010 - 08:41

  Die verbouwing kan me gestolen worden.
  Ik vind het belangrijker dat er een eredivisie waardig elftal op de been wordt gebracht, want met de huidige groep die er voor komend seizoen staat houd ik mijn hart vast!

  0

  0
 • HEDU
  4 mei, 2010 - 08:43

  voor mijn geen seizoenskaart meer volgend seizoen, en met mij vele anderen

  0

  0
 • Basss
  4 mei, 2010 - 08:43

  Nou ze hebben het mooi voor elkaar. Ze hebben Maaskant weten te laten zwijgen tot precies een uur na de wedstrijd. Want nu komen die "simpele" supportertjes niet meer bij het stadion, om verhaal te halen. En is de storm van onze blunders allang weer weggewaaid en gaan we verder met mismanagen.
  (Dat zegt mijn gedachtegang over de wijze waarop het nieuws nu druppelsgewijs naar buiten komt).

  Maar goed, ons clubje blijft een club waarin het niet gaat om kwaliteit op functieniveau. Maar om het gunnen van plaatsjes binnen de organisatie aan vriendjes van of aan mensen die in het verleden hun sporen hebben verdiend. Dit is altijd zo geweest en dat gaat nu nog steeds door…..
  Een top(sport)klimaat ontstaat in de hoogste rangen van de organisatie. Helaas ontstaat dit niet vanuit de supporters.

  0

  0
 • Blubke
  4 mei, 2010 - 08:51

  Eerst komen de fusie verhalen en nu dit, wat houden ze nog meer achter de hand???? Word tijd dat we een Munsterman in het bestuur krijgen, die heeft het in 7 jaar wel voor elkaar gekregen!

  0

  0
 • SvK
  4 mei, 2010 - 08:57

  …….zucht……..waarom kan NAC nu niet eens gewoon blij zijn met wie ze zijn? Waarom moeten we altijd boven onze stand leven? Ambitie is leuk, maar we zijn nu eenmaal, qua begroting qua omvang, een kleine club. Kijk naar Groningen, ook die club is van het volk, maar zal ook nooit echt groter worden dan dat ze nu zijn. Hetzelfde telt voor Heerenveen, alleen kunnen ze daar meer dan behoorlijk scouten en levert dat bakken met geld op, maar groter dan dat ze nu zijn gaan ze nooit worden. Fc Twente is gewoon een uitzondering, dat heeft voornamelijk te maken met de ligging. Op Heracles na is er geen ander club in die provincie, en dan kan je ‘groot’ worden, maar die luxe hebben wij gewoon niet; W II, PSV, Den Bosch, RKC, RBC zijn allemaal clubs uit Brabant, dus dat ‘tukker’gevoel wat iedereen bij fc twente heeft, dat kan hier nooit. Dus NAC, denk na, koester wat je hebt, een hele mooie fanatieke trouwe aanhang die alleen wil dat er bier sfeer is en dat er op het veld gewerkt wordt, hoe simpel kan het zijn?!?! Er zijn genoeg clubs die daar voor zouden willen tekenen, met vitesse, az, voorop!

  Een bezorgde NAC supporter

  0

  0
 • dunco
  4 mei, 2010 - 09:22

  ZoZo 1 dag na de laatste wedstrijd komt DE GROTE AS WOLK BOVEN ONS MOOIE STADION
  Zoals ik het al eerder zei het bestuur liegt en bedriegt ik ga weer niet alles herhalen jullie weten het al
  Dag 2:
  Het bestuur komt naar buiten dat het financieel toch maar opeens niet goed gaat waar we met kerst nog 400.000 euro winst hadden komen ze dadelijk met een te kort van minimaal 3 miljoen
  Wat het mooiste is van dit alles het bestuur geeft gewoon de verbouwing de schuld het kan zijn dat er vertraging is maar dat word besproken als je aan de verbouwing begin lijkt mij
  Als ik op de bouw later klaar ben dan afgesproken krijg ik iedere dag een x bedrag boete en draai flink op voor de kosten die erbij komen
  Zou dat bij NAC niet zo zijn dan ?
  Moet NAC dit allemaal zelf gaan betalen ?
  Als het antwoord NEE is wat er ongeveer boven in het verhaal staat klopt er volgens mij iets niet
  Een deze dagen komt er denk ik wel een pers bericht naar buiten dat er iemand opstap of ontslagen word

  Mischien dat het bestuur eens onder de loep genomen moet worden daar is het nu een mooie tijd voor
  Wat er in een paar jaar opgebouwd is lijkt nu helemaal uit elkaar te vallen waar is die 5 miljoen van het bouwproject?

  Ik wil ook het allerbeste voor mijn club met FC TWENTE als voorbeeld maar hoe dat het er nu uit zie staan wij binnenkort ergens anders voor op de grote markt

  0

  0
 • Gilze
  4 mei, 2010 - 09:24

  Het is een grote chaos in het bestuur bij NAC. Alles zo lang mogelijk binnenskamers proberen te houden maar wanneer 1 iemand zn mond open doet (in dit geval Maaskant) komen er toch ineens allerlei financiele tegenvallers naar buiten. Het wordt tijd dat men eens actie gaat ondernemen en ophoud met mooie praatjes te verkopen aan de achterban. Wel de seizoenskaarten duurder maken,niet verbouwen,achterlijke veiligheidsmaatregelen,met 2 maten meten qua supporters van NAC en Twente(hoofdtribune),achteruitgang qua begroting het is een grote bende. Conclusies trekken bestuur.

  0

  0
 • Roberto
  4 mei, 2010 - 09:28

  Juist met zo'n trouwe achterban en zo'n cultuur moet je meer ambitie hebben dan ieder jaar in de middenmoot. Oke het is wellicht realistisch. Maar toch… met dit materiaal had NAC ook gewoon de play offs moeten halen. En dan draaien ze gewoon een prima seizoen. Nu is het als een nachtkaars uitgegaan. Maaskant mag de verantwoordelijkheid wel opzichzelf nemen in plaats van te doen alsof het er allemaal aan ligt dat er geen geld is voor fatsoenlijk spelersmateriaal. Ook met dit materiaal moet je play offs halen.

  0

  0
 • Snake
  4 mei, 2010 - 09:29

  Dat wisten we allemaal al natuurlijk.
  Snijden bij de beloftes en onduidelijkheden in de verbouwing + daarbij opgeteld dat dit seizoen negatief afgesloten wordt.
  Ben ik wat vergeten????
  Na Stam geen goede verkoop van spelers?

  0

  0
 • JD
  4 mei, 2010 - 09:30

  Huppakee er blijkt dus dat ons een worst voor is gehouden! Het enige verweer wat NAC op kritiek had (we doen het financieel toch goed nu) is gewoon een farce.
  Dus we hebben nu naast een verbouwing die hoger uitpakt en vergeleken met de eerdere plannen/presentaties geen ruk voorstelt ook nog eens een begroting die omlaag kan… Het enige wat stijgt is de prijs van de SCC's. Ik vrees trouwens dat er minder SCC's worden verkocht als vorig jaar. (Maar waarschijnlijk krijgen we daarover ook alleen maar positieve berichten met uiteindelijk de boodschap dat er minder verkocht zijn….)

  0

  0
 • Roberto
  4 mei, 2010 - 10:25

  Waar blijven de reacties van de mensen die kostte wat het kost die fusie van de jeugd tegen wilde houden. De kosten voor de jeugd zijn nu te hoog. Ik weet het niet he… misschien had het financieel ook weinig uitgemaakt, daar hebben wij als buitenstaanders te weinig inzicht in. Maar wellicht had het wel een stap in de goede richting geweest.

  0

  0
 • JD
  4 mei, 2010 - 10:37

  @Roberto Ga toch weg man alsof die fusie alle financiele problemen en wanbeleid in één keer zou laten verdwijnen. De Jeigdopleiding kost +/- 7 ton dus als je er 5 ton op bezuinigd door samen te gaan is dat een druppel op een gloeiende plaat! In en in triest om de schuld te gaan schuiven op de supporters.

  0

  0
 • Brightest Star
  4 mei, 2010 - 10:48

  Ik heb al vaker gezegd dat het bij NAC kruideniers zijn.Deze,helaas bij NAC,kunnen óók nog eens heel slecht rekenen en op de ´kleintjes´ letten lukt ook al niet.Uiteraard gaat het hier niet aléén om de verbouwingsperikelen. Echter,hoe kunnen die zo fors uit de klauwen zijn gelopen? Als ik een verbouwing op papier moet laten zetten voor bijvoorbeeld drie miljoen dan is het wel de bedoeling dat over dat bedrag,waterdichte afspraken gemaakt worden. Dat we daar een verschil +/-een procent aanhouden is te billijken! Als de kosten uiteindelijk een miljoen hoger uitvallen is dat niet mijn pakkie an! Jammer voor de aannemer! Ze hadden beter een paar ´bussies´ Polen,deze relatief simpele verbouwing laten uitvoeren. We kunnen erom lachen of huilen,maar NAC heeft zich wéér eens te kakken gezet!
  Het blijven (slechte) kruideniers bij NAC, met verdomd weinig goede aanbiedingen en véél te duur personeel!! Mijn advies: bestuur ga eens stage lopen bij de Aldi of Lidl.Van voetbal zullen ze waarschijnlijk weinig verstand hebben,maar dat hebben jullie ook niet! Op bestuurlijk vlak kunnen onze ´heren´ van bovengenoemde supers echter nog heel wat leren!

  0

  0
 • Roberto
  4 mei, 2010 - 11:38

  @ JD.

  Misschien een druppel op een gloeiende plaat. Daar ga je al, daar hebben wij op dit moment geen inzicht in dus dat kunnen we niet beoordelen.

  Die vijf ton waar jij het over hebt (geen idee of dat op feiten berust is, daarvoor weet ik er te weinig van af) Had goed gebruikt kunnen worden ter investering in het nieuwe stadion. En bovendien had dit ook de kwaliteit van de jeugdopleiding ten goede gekomen. Betere doorstroom van spelers is kapitaal.

  Zonder af en toe dit soort moeilijke stappen te zetten kun je als club in deze zware tijden nooit stappen vooruit zetten.

  Of bekijk ik het tekort door de bocht?

  0

  0
 • Fred K
  4 mei, 2010 - 12:37

  Mommers ziek,Nac ziek…
  Heeft er iemand weer in de pot zitten graaien nu Mommers ff afwezig is ?

  0

  0