Go to Top

Wanny van Gils is toch meer een NAC-man

Wanny van Gils is toch meer een NAC-man

Hij voetbalde voor NAC en Willem II. Voor die laatste  club had hij het record meeste doelpunten in een uitwedstrijd in handen. Wanny van Gils scoorde ooit 3 keer bij FC Twente uit, maar verloor dat record afgelopen weekend.

“Ik had er geen benul van dat ik dat record nog altijd in handen had. Je gaat er toch van uit dat in die tijd wel meer spelers drie doelpunten hebben gemaakt in een uitwedstrijd van Willem II.”

Van Gils was overgekomen naar Tilburg van het Belgische Beringen. Die club had hem weer overgenomen van NAC. Bij NAC maakte hij na drie jaar Willem II nog een keer zijn cult-heldenstatus waar. Op YouTube is terug te zien hoe de nummer 10 in 1991 in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven op geweldige wijze (slalom vanaf de eigen helft langs zes spelers) tot slot ook doelman Albert van der Sleen (die kennen we!) weet te verschalken.

“Met Willem II hadden we in de periode van die 4-6 een geweldig elftal. In de winterstop werd Toon Nelemans echter verkocht en degradeerden we alsnog uit de eredivisie”, aldus Van Gils, die zich in Breda toch nog steeds beter thuis voelt. “Achteraf moet ik stellen dat ik toch meer een NAC-hart heb. Bij die club kom ik nog regelmatig om er de mannen van vroeger te ontmoeten. Bij Willem II kom ik nog maar heel weinig. Maar misschien moet ik er binnenkort weer eens langsgaan. Om in ieder geval Lucas Andersen de hand te schudden.”

Welnee joh. Het is in Breda gewoon onder alle omstandigheden altijd beter.

Bron: B-side Rats, Stem

12 Reacties op "Wanny van Gils is toch meer een NAC-man"

 • Judge M.
  1 december, 2015 - 10:18

  Ah, toen bakte vd Sleen er ook al weinig van :-P

  0

  0
 • wolfmanjack
  1 december, 2015 - 10:39

  Seuntjes heeft wel wat van Wanny in zijn manier van bewegen en passeren en ook in zijn nonchalant overkomende houding. Dat doelpunt herinnert iedereen zich nog die erbij was, weergaloos. Wanny, Wanny, hij wil wel maar hij kannie.

  0

  0
 • signase
  1 december, 2015 - 11:46

  De toen 4-jarige Lionel Messi zag deze beelden en wist zeker: ik wil later ook zo’n goede voetballer worden…

  0

  0
 • Quinn
  1 december, 2015 - 13:11

  Dat kleine manneke met die gele pet in het publiek is toch Sjoerd Mossou? Kan met zoiets herinneren dat hij in z’n boek “avondje NAC” had geschreven :)

  Mooi doelpunt uiteraard van onze Wanny!

  0

  0
 • Dave
  1 december, 2015 - 17:54

  @Quinn Daar ergens moet Mossou staan inderdaad, ik kan me ook herinneren dat hij precies deze goal beschreef in Avondje NAC.

  0

  0
 • Cor Taxi.
  1 december, 2015 - 19:23

  Eujj.Die ban mag nou wel eens van mijn computer hoor!!!Man man man

  0

  0
 • scheppioni
  1 december, 2015 - 19:33

  Hahaha Judge M, dat waren mijn eerste gedachte ook, duimpke omhoog en signase of was het toch christiano ronaldo, da’s zonne eikel die het nog steeds niet kan hebben dat zijn doelpunten niet aan die van Super Wanny Maradonna kunnen tippen !! HUP NAC, HUP WANNY !

  0

  0
 • scheppioni
  1 december, 2015 - 19:36

  En dan heeft dat k^t ajakkes het maar steeds over die drugskikker zlatan tegen NAC, geef mij maar Wanny !

  0

  0
 • marcel
  1 december, 2015 - 22:57

  Geweldig stuk dit…. klasse

  0

  0
 • Jurgen
  2 december, 2015 - 12:21

  Gaaf dat stadion met die staantribune achter de goal aan de kant van zwembad en park

  0

  0
 • VakF
  6 december, 2015 - 11:34

  Zucht!!!!

  0

  0