Go to Top

Witte rook uit NAC stadion

Witte rook uit NAC stadion

Nee er staat niks in de hens, er is goed nieuws wat betreft de verbouwing; NAC meldt op haar website dat de werkzaamheden gewoon klaar zullen zijn op de geplande 23 juli. Men ligt enkele dagen achter op schema, maar dat zal geen problemen op gaan leveren. NAC is 3 weken bezig geweest om dit nieuwsbericht uit te werken, dus daar gaan wij niet aan tornen. Hier komt ie dan ook 1-op-1.

PROGNOSE: VERBOUWING OP TIJD KLAAR

De verbouwing van het Rat Verlegh Stadion ligt enkele dagen achter op schema, maar de prognose is nog steeds dat de oplevering op de geplande 23 juli zal plaatsvinden.

Tot nu toe zijn er een paar zaken die het bouwproces hebben verstoord, maar niet in belangrijke mate. Eerst was daar de beoordeling van het veiligheidsplan waarover de politie en brandweer zich moesten buigen, daarna moesten constructieve berekeningen bij de gemeente opnieuw worden getoetst. Door de flexibele inzet van aannemer Sprangers is de vertraging echter beperkt tot een paar dagen. De aannemer en opdrachtgever de gemeente Breda denken die dagen in de komende weken keurig te kunnen inlopen.

De afgelopen weken is vooral veel werk besteed aan de fundering van de overkappingen en de nieuwe trapopgangen. Een kleine heimachine heeft in recordtempo palen de grond in gejast en tot en met vandaag is beton gestort voor de fundering. Verder wordt hard gewerkt aan de verbetering en uitbreiding van de toiletgroepen onder de eretribune, Vak G en de B-side. Onder de eretribune wordt bovendien de horecacounter volledig vernieuwd. Nauwelijks zichtbaar maar wel belangrijk zijn de brandpreventieve werkzaamheden die ondertussen worden verricht.

Volgende week komt de staalleverancier met de grote delen voor de overkapping van de grachten bij de B-side en Vak G. Eerst verluidde het dat die delen over de tribune zouden worden gehesen, maar naar nu blijkt kunnen die gewoon het stadion worden ingereden. Per tribune wordt het Mecano-bouwpakket vervolgens in elkaar gezet. Op de hoofdtribune komen deels nieuwe stoelen door de herinrichting van die tribune. Ondertussen gaat ook de opdracht de deur uit om de veldverlichting te verbeteren, zodat die weer aan de KNVB-richtlijnen voldoet.

De plannen voor de derde verdieping zijn inmiddels aan het NAC-bestuur gepresenteerd. Naar verwacht zal het gemeentebestuur zich in september over deze derde fase buigen. Zoals bekend neemt het college van B en W een apart besluit per fase, dat moet worden geaccordeerd door de gemeenteraad. Zodra het plan de definitieve vorm heeft wil NAC dat aan geïnteresseerden laten zien.

Bron: B-side Rats, NAC

24 Reacties op "Witte rook uit NAC stadion"

 • nm
  15 juni, 2010 - 15:30

  Hoor liever met hoeveel punten aftrek wel moeten beginnen. W2 heeft daar iig al bericht over mogen ontvangen. Vrees dat is ons geval geen bericht goed bericht niet opgaat.

  0

  0
 • Johan
  15 juni, 2010 - 15:41

  Dus ale senstatieberichten dat de verbouwing niet door zou gaan waren onzin? Misschien dat van te voren even beter nagedacht kan worden voordat dergelijke berichten geplaats worden!

  0

  0
 • Bert
  15 juni, 2010 - 15:42

  Misschien dat NAC gewoon tijdig informatie had kunnen geven…

  0

  0
 • Joop NAC
  15 juni, 2010 - 15:51

  @bert

  Mischien dat je NAC gewoon ff de tijd moet gunnen om met juiste informatie te komen…
  Zo zie je maar dat er soms toch iets van communicatie naar buiten komt…

  0

  0
 • since1912
  15 juni, 2010 - 16:51

  goed gedaan meneer de komurniekaasiemenuzjur!

  0

  0
 • Overal
  15 juni, 2010 - 17:23

  beter laat dan nooit zullen we maar zeggen
  ben allang blij dat het teminste goed nieuws is deze keer :)

  0

  0
 • Johan
  15 juni, 2010 - 17:24

  Wat ik dan wel eens wil weten van de redactie.
  Is voordat het bericht werd geplaatst over de verbouwing, ik bedoel dat artikel over insturen foto's en zo, eerst geïnformeerd bij NAC hoe het met de verbouwing stond?

  0

  0
 • NACmuts
  15 juni, 2010 - 17:40

  @ Johan

  Inderdaad !

  Ze kunnen hier ( helaas ) alleen maar zeiken de laatste tijd !
  Wordt er moe van ……………….

  0

  0
 • scheppioni
  15 juni, 2010 - 18:08

  Al dat duister gedoe, daar word ik nou niet goed van, is Stewart nou veur niks weg, komt Klavan, een veranger voor Super ED en het belangrijkste, wanneer weten we precies hoe de vork in de steel zit, qua financien en zorgloos aan de competitie beginnen !!!

  0

  0
 • pee
  15 juni, 2010 - 18:28

  Foto's?

  0

  0
 • Nijlpaard
  15 juni, 2010 - 19:05

  @Johan

  Zeg Johan ben jij misschien gedropt door de leiding van NAC?
  Als supporters er blijk van geven zeer bezorgt te zijn over hun club betiteld jij dit als zeiken. Er zijn veel redenen voor bezorgdheid en ieder verwoord die zorgen op zijn eigen wijze.
  Dat jij alles recht praat wat krom is moet jij weten maar bestempel niet steeds supporters die NAC in deze tijden kritisch volgen als "zeikers"

  0

  0
 • zus
  15 juni, 2010 - 19:34

  – BSR: laten we nou niet onder elk bericht gaan zitten komkommern svp –

  0

  0
 • coer
  15 juni, 2010 - 20:06

  Met een stadions met een capaciteit van 23.000;
  Een derde verdieping voor de sponsors;
  10 miljoen van Heja;
  Een ophoging van de begroting naar 15 a 20 miljoen
  Hoorde je hier helemaal niemand ‘zeiken’

  Eerst bovenstaande zaken als waarheden verkondigen en als daar niets van overblijft of zelfs het tegenovergestelde waar blijkt te zijn hoor je niks meer. Is de Stem lastig en onbehoorlijk, zijn supporters zeikers en de clubraad, een deel van de meest betrokken supporters mensen waar je onbeschoft overheen mag zeiken.

  We hebben al vaker meegemaakt dat we ‘ineens’ bijna failliet gingen, dus met recht dat er wat ‘gezeken’ wordt.

  0

  0
 • Zatte P
  15 juni, 2010 - 20:11

  Nou lijkt erop dat het eindelijk eens goed gaat, scheelt weer een hoop zorgen en kosten :)

  Lekker volgepakt stadion volgend jaar met matige resultaten, dikke prima!

  Zo kennen we NAC weer :)

  0

  0
 • Mafkees
  15 juni, 2010 - 20:26

  Dat ik even quote:

  "Tot nu toe zijn er een paar zaken die het bouwproces hebben verstoord, maar niet in belangrijke mate. Eerst was daar de beoordeling van het veiligheidsplan waarover de politie en brandweer zich moesten buigen, daarna moesten constructieve berekeningen bij de gemeente opnieuw worden getoetst. Door de flexibele inzet van aannemer Sprangers is de vertraging echter beperkt tot een paar dagen. De aannemer en opdrachtgever de gemeente Breda denken die dagen in de komende weken keurig te kunnen inlopen."

  Dat ik dan even een paar vragen heb:

  – Hoe kunnen dingen als veiligheidszaken in een voetbalstadion onvoorziene vertraging opleveren?
  – Hoe kan het zijn dat de gemeente (OPDRACHTGEVER volgens NAC.nl) de "constructieve berekeningen" opnieuw moet toetsen waardoor er vertraging ontstaat?
  – Waarom communiceert NAC dit alles (buiten mijn vragen) niet even gewoon? Er is toch een kommurniekaasiemennusjur?

  0

  0
 • Eljé
  15 juni, 2010 - 20:52

  Mooi zo'n zomerstop, tijd om volop te betweteren…
  "Hoe kunnen dingen als veiligheidszaken in een voetbalstadion onvoorziene vertraging opleveren?"
  Welnu, een voorbeeld. Als de ontwerper bedacht heeft dat de constructie die de gracht overkapt, een draagkracht heeft van xxx kg per m2 op basis van xx personen en de norm is anders omdat bij staanplaatsen dat kans groot is dat er meer mensen de voorste rij op zoeken, heb je een mogelijk veiligheidsrisico. Je kan dat beter even doorrekenen dan dat je door gaat bouwen om daarna aan te gaan passen. (dat zou pas lachen zijn hier…)

  Maar goed, beter toetsen Breda, de architecten, NAC en ondernemers hier hun plannen even. Kenners zat.

  Ik zal blij zijn als oefenreeks gaat beginnen, kunnen we een nieuwe Kolkka of Cairo gaan uitzoeken om af te zeiken. Misschien is Penders dit jaar wel aan de beurt!

  Hup NAC!

  0

  0
 • Mafkees
  15 juni, 2010 - 22:24

  En dat konden ze niet eerder verzinnen in een voetbalstadion en dan met name dat van NAC?

  0

  0
 • Lyle and Scott
  16 juni, 2010 - 06:44

  vraag @ BSR

  Is er al iemand op het idee gekomen om een keer een wedstrijd van Edwin de Graaf bij te wonen? Hibernian – Celtic, geweldige wedstrijd lijkt me.

  Die witte rook, jammer dat het geen geel zwarte is.

  0

  0
 • BreDaN
  16 juni, 2010 - 08:04

  Derde fase? Wat gebeurt daarin dan?.. P

  0

  0
 • HEDU
  16 juni, 2010 - 11:00

  Fotos willen we zien, dat is pas het bewijs.

  0

  0
 • Johan
  16 juni, 2010 - 11:14

  Hedu neem eens de moeite op de NAC site te kijken, voordat je gaat gillen.

  0

  0
 • scouting nederland
  16 juni, 2010 - 12:27

  Hoe staat het eigenlijk met de "tien miljoen voor NAC" ? We iets belangrijker dan dat we er weer vierhonderd stoelen bijkrijgen…

  0

  0
 • Tuur
  16 juni, 2010 - 12:57

  Nou Ere, B-Side en G, maak je borst maar nat met de nieuwe toiletgroepen. Hebben ze namelijk op de Hoofdtribune al achter de rug. Gevolg: Een of andere randdebiel heeft bedacht dat er 4 toiletpotten, netjes achter een deurtje, moesten komen voor de heren. That's it. Gevolg: De hele rust in de rij staan en dan nog niet op tijd kunnen pissen voor de 2e helft….

  0

  0