Go to Top

Zwaanswijk heeft gisteren voor 2 jaar getekend bij Central Coast Mariners

Zwaanswijk heeft gisteren voor 2 jaar getekend bij Central Coast Mariners

Waar iedereen dacht dat Zwaanswijk voor een jaartje naar Australië zou gaan en dan terug naar Breda zou komen, is de waarheid anders. Gisteren heeft Zwaanswijk voor 2 jaar getekend bij hat Australische Central Coast Mariners FC. Oud NAC’er Graham Arnold is hoofdtrainer bij die club.

Zwaanswijk was liever niet naar de andere kant van de wereld vertrokken. ,,Als het aan mij had gelegen, was ik ook volgend seizoen nog speler van NAC geweest. Nog een jaar spelen en dan doorgroeien in een andere functie. De club zei ‘nee’ en inmiddels begrijp ik dat ze flink wilden inkrimpen. Maar ik hoefde niet te wanhopen.”

Dat de beslissing van NAC rustig nogal vreemd genoemd mag worden is wel gebleken. Zwaanswijk werd overstelpt door de aanbiedingen. ,,Een dag na mijn bespreking met NAC hing Graham Arnold al aan de lijn. Ernie Stewart kwam als technisch directeur van NAC zelf meteen ook met de New York Red Bulls, die nog een centrale verdediger zochten. Ik kon naar De Graafschap, ik werd gebeld door ADO Den Haag en er was interesse van een rijke club in het Oost-Europa.”

Het werd dus Australië, niet in de laatste plaats omdat Graham Arnold nogal overtuigend heeft gehandeld. ,,Hij is straks acht jaar assistent-trainer geweest en is bij Central Coast Mariners komend seizoen hoofdtrainer. Hij wil dat ik met mijn ervaring achterin het team en de jongens coach en als mentor optreed. Prachtig, op mijn lijf geschreven. Het land kan me nooit tegenvallen. We hebben voor NAC al een keer twee jaar in Japan gewoond en daar sprak niemand Engels. Ik kom bovendien bij een gezonde club, in Nederland valt de ene na de andere club om.”

We wensen van achter ons computer schermpje Patrick ontzettend veel en zeer welgemeend succes en geluk in Australië.

Discussiëren met “The Marinators” (dat zijn de supporters van Central Coast Mariners) en de capriolen van Zwaanswijk volgen kan op >>http://marinators.net<<

Bron: B-side Rats, AD

17 Reacties op "Zwaanswijk heeft gisteren voor 2 jaar getekend bij Central Coast Mariners"

 • Van 'taajlaand
  4 juni, 2010 - 09:12

  Succes daar bij de "Aussies", en de groeten aan Doortje.
  Jammer genoeg kan je nu niet meer voor Europee's voetbal strijden.

  0

  0
 • Graham Arnold
  4 juni, 2010 - 10:36

  Zelfde verhaal als Penders : ondanks zijn leeftijd nog steeds een zeer bruikbare speler voor N.A.C. Jammer dat hij weg gaat, als is de motivatie voor zijn vertrek nog enigszins te begrijpen.

  Had in het begin nog wel eens een schenningcomplex ( altijd 1 of 2 fouten per wedstrijd ), maar is in combinatie met Penders een zeer solide verdediger met voorbeeldige inzet en wedstrijd mentaliteit.

  Is bovendien ook buiten het veld een aardige en gezellige gast en heeft een bijzonder aantrekkelijke partner ( niet echt belangrijk, maar altijd leuk voor de activiteiten buiten het veld ).

  In ieder geval : Patrick, Veel succes in Down Under bij die andere ex-N.A.C.-held. Bedankt voor de afgelopen jaren en ik hoop je over 2 jaar weer terug te zien in Breda.

  0

  0
 • Dn Witte
  4 juni, 2010 - 11:48

  "Ik kom bovendien bij een gezonde club, in Nederland valt de ene na de andere club om.”

  Hmm, een beetje vreemde opmerking. Met zijn boven de Balkenende norm liggende salaris, verpest hij en zijn collega's het Nederlandse voetbal.
  Maar ben blij dat je nu bij een club zit die geen financiele problemen heeft.

  Ajuus, en na die 2 jaar en de reorganisatie bij NAC zal er bij NAC geen plaats meer voor je zijn.

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  4 juni, 2010 - 11:56

  Van As was ook een populaire jongen als speler en zie de meningen hier nu eens.

  Geen idee wat Zwaanswijk verwacht, maar als ie ooit nog in dienst komt van NAC dan zal ie misschien nog wel veel harder z'n best moeten doen om de supporters te vriend te houden, dan hij als voetballer ooit gedaan heeft.

  Verder kan ik me vinden in de woorden van Dn Witte.
  Naast een heleboel NACsupporters vindt Patrick zichzelf ook wel een hele grote, heb ik zo t idee.

  0

  0
 • jurrie
  4 juni, 2010 - 12:01

  Het schijnt dat er een bod is gedaan op een nac-speler, wie is niet bekend, maar nac is zeker van plan mee te werken aangezien ze het geld hard kunnen gebruiken.

  0

  0
 • RHCP
  4 juni, 2010 - 12:05

  Geweldig toch, lekker op je 36ste(toch?) 2 jaar in Australië gaan wonen en daar voetballen.

  Wat een geweldig leven heeft die vent toch :D

  0

  0
 • timbo
  4 juni, 2010 - 12:54

  @jurrie

  bron????

  0

  0
 • Advocaat
  4 juni, 2010 - 14:19

  blijf het toch jammer vinden dat ie gaat….. had met penders samen nog best een jaartje kunnen ballen denk ik…. en dan de jonge gasten gedurende het seizoen inpassen… met zijn ervaring had ie nog best van waarde kunnen zijn .

  0

  0
 • hanz
  4 juni, 2010 - 14:23

  andere aanbiedingen?? er hebben andere clubs geïnformeerd. Wie weet wat meneer vroeg aan salaris. Wie weet hoeveel van die zogenaamde aanbiedingen ook daadwerkelijk nog overeind bleven nadat al die clubs dat wisten…. Toch typisch dat mensen hier blijven roepen dat ie had moeten blijven, maar tegelijkertijd wel de jeugd de kans willen geven en de salarispost naar beneden willen halen…. da gao nie he

  0

  0
 • scheppioni
  4 juni, 2010 - 14:43

  Doe Graham maar de groeten Patje ! Tot ziens, tot over twee jaar ! Good luck !

  0

  0
 • jurrie
  4 juni, 2010 - 15:30

  weet je toch, bronnen worden nooit prijs gegeven.
  misschien komt nac er wel mee naar buiten, zou niet slecht zijn voor de onderhandelingspositie voor de club

  0

  0
 • since1912
  4 juni, 2010 - 15:43

  Was mooi verdedigingsduo maar ik heb vertrouwen in Luijckx. Patje succes en maak er wat moois van!

  0

  0
 • the don
  4 juni, 2010 - 20:50

  Domme, lompe aktie van NAC. Zwaanswijk had zeker nog van grote waarde kunnen zijn dit jaar!!

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  4 juni, 2010 - 22:11

  @don

  *diepe zucht*

  0

  0
 • ikke
  4 juni, 2010 - 22:43

  De opvolger is bijna binnen

  NAC Breda heeft Ragnar Klavan bijna binnen. De verdediger van AZ maakt volgens Voetbal International naar alle waarschijnlijkheid binnenkort de overstap naar Breda.

  Bij de Brabanders moet Klavan de leemte achterlaten die ontstond na het vertrek van Patrick Zwaanswijk. De geroutineerde verdediger kreeg geen nieuw contract aangeboden en vertrekt hoogstwaarschijnlijk naar Australië. De bij de Alkmaarders in onbruik geraakte veelzijdige verdediger wordt nu als diens opvolger gezien.

  De Eredivisie maakte voor het eerste kennis met de Estse speler na zijn transfer naar Heracles Almelo in 2005. Vorig seizoen besloot AZ de speler te halen, maar bij de onttroonde kampioen stokte de teller op elf Eredivisiewedstrijden.

  Bron,http://www.elfvoetbal.nl/nieuws/105103_klavan-moet-zwaanswijk-opvolgen-bij-nac-breda

  Goed gedaan Nac !!!!

  0

  0
 • scouting nederland
  5 juni, 2010 - 05:21

  De Club zei niet nee, maar twee passanten Mommers en Stewart waarvan de 1 de kluit heeft belazerd en de andere een kruik is.

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  5 juni, 2010 - 10:16

  Heb je al gesolliciteerd naar een directeursfunctie, scouting nederland ?
  Jij weet het tenslotte altijd beter dan iedereen, hè ?

  0

  0