Overal waar we komen

Aandeelhouders kopen voor 1 miljoen aan nieuwe aandelen

De aandeelhouders hebben in een gesprek met de CR laten weten dat ze komend seizoen 1 miljoen euro bij storten om het gat in de begroting te dichten. Dit doen ze echter niet belangeloos, ze krijgen er voor 1 miljoen euro aan aandelen in de club voor terug.
Het geld zal na akkoord van de houder van het gouden aandeel omgezet worden in nieuwe aandelen. De kapitaalinjectie gaat ingezet worden om de club gezond te houden. De aandeelhouders hebben ook aandachtig naar de twee supportersinitiatieven gekeken maar vonden de plannen afzonderlijk niet toereikend. De plannen gingen voornamelijk over een herstructurering, terwijl de huidige aandeelhouders als voorwaarde stellen dat de club er financieel beter van moet worden.

Bron:B-Side Rats, CR

Vorig bericht
OK Tankstations nieuwe hoofdsponsor NAC 75 reacties
Volgend bericht
'Carolina kan naar Helmond' 14 reacties
Terug naar overzicht
108 Reacties
0    
Pietjebel

Dus ze versterken hun eigen positie nog meer
Waarom noet eens un x echt goed doorpakken en de selectie echt versterken om weer na 1 jaar te promoveren

We blijven echt met te veel spelers van vorig seizoen zitten dit gaat jaren duren voor we terug zijn vrees ik

0    
Michel

Ik heb het niet op de bank staan dus hulde voor de stap, maar we hebben wel wat meer nodig uiteindelijk....

0    
Bier en friet

Hebben ze een koper op het oog die alleen voor een bepaald percentage van de aandelen in wil stappen? Ze wilden toch van hun aandelen af, omdat ze jaarlijks bij moesten storten? Ik zie zo snel geen andere reden om dan zelf nog dieper te gaan.
Hoop iig dat de heren niet zelf aan de knoppen willen blijven zitten. Ongetwijfeld doen ze het met, in hun ogen, de beste bedoelingen, maar het werkt niet. Ze plakken pleisters, maar hebben tot op heden nooit eens echt doorgepakt. Zie die aanpak nu niet snel veranderen. Voor zover de kans om echt schoon schip te maken.

0    
Los Pollos Hermanos

Extra aandelen uitgeven = verwatering. Verwatering is vermindering van waarde portfolio. Relatief zeker, omdat er ook meerdere.aandeelhouders bijkomen. Hoe los je dat op? Nou, zo dus.

Ze hadden ook gewoon 1 miljoen in een fonds kunnen stoppen. Een NAC spaarvarken. Maar nee hoor, dit is gewoon weer verkapt verstevigen van positie.

Er veranderd dus wéér niks. Maar het grote publiek is weer tevreden, want er komt een miljoen bij. Een miljoen wat al véél eerder bij gestort had moeten worden.

Wat laten mensen zichzelf toch makkelijk om de tuin leiden zeg sjonge jonge jonge jonge.

0    
Jgiw

De kleintjes worden er op deze manier uitgedrukt en hun aandeel wordt zo steeds minder waard. Stank voor dank. Wim & Co, opbokken!!

0    
Breda1965

pokke aandeelhouders,dwarsliggers.Ik was groot voorstander van Hart voor NAC en supportersparticipatie..Zeer jammer dat dat nu niet doorgaat,slechte zaak voor NAC.Ik zie echt pas promotie in 2025 op deze manier.

0    
Michel

@Los Pollos

Ik lees hier alleen kritische reacties, dus om nu al te spreken van dat mensen zich nu om de tuin laten leiden door deze post? Laten we zien wat de rest van de bezoekers vinden?

0    
Dun Diëe

Oke, interessant. Nou Fred, Flieger, Diego, Dutchbird... Kom er maar in.

Met mijn beperkte financiële kennis dacht ik dat er alleen extra aandelen uitgegeven als het heel goed gaat met een bedrijf maar met NAC gaat het zeg maar het tegenovergestelde van heel goed. Het is in feite een extra lening die NAC afsluit want het lijkt me dat de drie het ooit nog eens terug willen zien. Los Pollos sloeg er in het vorige stuk naast, maar slaat dit keer spijker op zijn kop over het fonds. Dán zou het een erg sympathieke move zijn. Nu is het een versteviging van de positie tov de rest.

0    
Jgiw

De grote drie doen net of ze het beste voorhebben met NAC. Wim is min of meer gedwongen door zijn vrouw om NAC van de ondergang te redden.

Een overname voorstel afwijzen kan ik me nog voorstellen maar wanneer je echt het beste voor NAC wil had je minstens om de tafel kunnen gaan zitten om te onderzoeken of er gezamenlijk een beter pva kan worden gedefinieerd.

0    
Ratjeduneerste

Uitgifte van extra aanden is uiteraard ook een mogelijkheid om het eigen vermogen van je onderneming te verhogen en zo de solvabiliteit te verbeteren en te kunnen investeren in de club.

Echter denk ik dat de aandeelhouders dit enkel doen om hun machtspositie te verbeteren en de kleinere partijen nog kleiner te maken.
Hoewel het toch zo zal zijn dat vermogen gebruikt kan worden om te investeren ben ik benieuwd wat nu de precieze insteek is van het vergroten van het aandelenkapitaal.

Misschien een van de grootaandeelhouders voor de camera laten verschijnen om publiekelijke verantwoording af te leggen??

0    
Ojee

Wow... ik ben het eens met kipje... bel Blanco!

0    
Houdoe en bedankt

Waar staat dat het alleen de grote 3 zijn ?

0    
Breda

Nee Pollos. Zeker niet. Lees verslag van CR (en 1 van de belangrijkste regels die hier ie weggelaten): vreemd vermogen zorgt voor problemen met knvb. Aandelen is eigen vermogen. Geen lening.

Dat er godverdomme hier ondankbare hufters rondlopen (zie jgiw) die niet snappen dat als de grote 3 wegstappen de club gewoon omvalt...
Dat is de enige reden dat ze het doen. Iedereen weet dat de aandelen voor zo’n 50% te koop waren. Dus van dit miljoen gaan ze vooraf al uit van een verlies van 500K

En beste jgiw, pannekoek: Als een kleine aandeelhouder niet wil verwateren moet ie meedoen. Heeft is zelfs recht op vermoedelijk. Maar dat willen ze niet en worden ze wederom geholpen door die 3. Anders was de waarde nul geworden. Nul komma nul.

Deze storting (met er bij toegeven dat ze verkeerde keuzes hebben gemaakt) doet echt alleen een echte supporter. Geld zien ze nooit meer terug vermoedelijk.

0    
Voorwaarts

Er staat hier "de aandeelhouders" niet welke specifiek, gaat dit dan niet ook over de kleintjes? Dat ze samen conform de huidige percentages een miljoen inleggen. Zo verschuiven de verhoudingen niet en gaat er 1 miljoen naar NAC.

Beperkte financiele kennis hoor en mischien praat ik onzin. Al maar ik snap dat als het de grote 3 zijn ze nu een grotere punt van de taart krijgen, wat ik niet de optimale oplossing vind.

0    
BredaB

De opmerking van Breda is 100% raak. Dank.

0    
Brecht

@breda
Prima reactie . Dit miljoen komt ten goede aan NAC en wordt door de 3 betaald. Hetgeen van Flieger cs willen is dat de 3 opzij stappen, hun aandelen nagenoeg afboeken naar bijna nul, zodat zij kunnen instappen. Dat getuigt van weinig power en helpt NAC niks. Als je wil participeren moet je dokken.

0    
Realist

Oprechte hulde hiervoor!

0    
Oldskool

@ voowaarts

Alleen de grote 3 doen dit.

@ pollos

Waarom aandeel versterken als je al de meerderheid hebt. Wilde de rest meedoen maar mochten ze niet?


Dit geld is nodig om NAC mee te laten doen. De meerderheidsaandeelhouders voelen zich verantwoordelijk en nemen die verantwoordelijkheid. Zeer netjes en ook onmisbaar. Zeker omdat het een storting is een geen lening. Dat zie je weinig en is veel gunstiger.

@BSR
Waarom is niet het hele stukje van CR geplaatst? Maakt veel duideliik.

0    
Ojee

Kut, ben ik het een keer met kipje eens, komt Breda voorbij...
Had ik niet over nagedacht, maar je hebt uiteraard gelijk. Thanks.

0    
Babosje

Het is pappen en nathouden op deze manier!
Liever iets of iemand die er geld in pompt om hogerop te komen!!

0    
Dutchbird

Op zich niets mis mee dat de drie iets terug willen zien voor dat miljoen. Maar het zal de relatie met de andere 17 nog verder onder druk zetten. NAC zou juist gebaat zijn met 20 aandeelhouders die er samen de schouders onder zetten.

0    
Per

Ik wist niet dat er zoveel zuurpruimen rondliepen bij NAC. Man man man, zien jullie nou echt niet dat dit bedrag noodzakelijk is, en dan nóg lopen pijpzeiken? Kansloos. Je bestond niet eens meer zonder de aandeelhouders, je moet juist dankbaar zijn. En heel raar is het niet hè, dat als je miljoenen pompt in een een bedrijf dat je daar íets voor terug wilt hebben, wetend dat je het nooit 100% terug gaat zien.

0    
Breda

@Dutchbird

Exact! Daarom moeten er 17 weg of meedoen. En niet 3 gehinderd worden omdat er 17 aan de rem hangen.

Niets zo frustrerend om te investeren als anderen niet meedoen.

Het is dan ook te hopen dat er ooit een partij of initiatief voorbij komt die die 17 uitkoopt met een stevige afwaardering.

0    
vriendjespolitiek

Breda

500k verlies gedeeld door 3 is.......
Ga nou niet de ruige bink uithangen met je alleen een echte supporter doet dat en iemand even voor rotte vis uitmaken,op zijn of haar mening.
Dat is een fooike voor die gasten,lang en breed ingecalculeerd.
Een ECHTE supporter met heel veel geld,had er wel wat meer tegen aan gekwakt en had al veel en veel eerder ingegrepen als het om zijn centjes zou gaan.
Hou dat meer even in je achterhoofd!!!!!!!!

0    
Maarten

Moo, nog meer zeggenschap die ze juist niet moeten hebben. RVC, kijk er eens naar? O. Ja die moeten nog komen.

0    
BredaB

@vriendjespolitiek

'Ga nou niet de ruige bink uithangen'

En daarna een miljoen euro een fooike noemen.

De tering.

Een miljoen euro is een vermogen. Wat een trieste reactie volledig buiten de realiteit.

0    
Breda1965

Zijn toch veel mensen hier met een zeer dikke plaat voor hun kop.De grote 3 hebben helemaal NIET het beste met NAC voor.Als ze dat wel hadden,dan hadden ze vorig jaar in september mvdg al buitengezet,en zo kan ik nog wel meer dingen opnoemen.De grote 3 zetten in op een middenmoter in de kkd.Een stroman als ad en een stroman als td hebben ze al.Ze lachen zich slap om die 13000 tot 15000 die een seizoenkaart aanschaffen om op een schijt vrijdag of schijtmaandag naar een parodie van voetbal te kijken.We doen mee om promotie..schei toch uit...gebakken lucht is het en niet anders

0    
vriendjespolitiek

BredaB

De REALITEIT is dat het al 4 seizoenen hangen en wurgen is,DANKZIJ het beleid van deze 3.
Wordt het nu dan ineens beter,schiet mij maar lek.

0    
PetöVI

Laat ik voorop stellen dat ik ook liever aandeelhouders zie die echt doorpakken en een keer niet alleen gaten worden gedicht maar er ook extra geld word vrijgemaakt om te kunnen groeien.

Máár tot nu toe is er nog geen partij die de aandelen wil/kan overnemen die dit kan realiseren. De collectieven die zijn gestart zijn ook nog in de beginfase en nog niet (kapitaal)krachtig genoeg.

Dus tot de tijd komt dat het anders kan mogen we toch gewoon hartstikke blij zijn dat deze mensen er wel keer op keer geld in stoppen en onze club kan blijven bestaan.

0    
Fan uit Zevenbergen

Tiesto is het !!

0    
Oosterhout 3

Dus.... Even kort samengevat...

Om een gat te dichten, ga je extra aandelen krijgen?!

De grote 3 krijgen zo niet 55% tot 60% maar70%! Van de aandelen in bezit!

Ofterwijl ze investeren nu in nac, maar vooral in de toekomst van hun eigen portomonee!


Dat ze in nac investeren omdat nac het anders niet redt, vind ik onzin!


Dus onze ad heeft een te kort van 1mln begroot?!

Dan is er sinds mommers eigenlijk niks verandert....


Maargoed, de clubraad vindt dit dus een goed antwoord?
Dan heb ik nog een vraag voor hun!
Wat zijn de eigenaren nou eigenlijk van plan met nac? En daarbij de vraag.... Hebben ze überhaupt een plan hoe ze een stabiele eredivisieclub willen worden?

0    
Loet

En waar haalt iedereen t idee vandaan dat dit alleen van de grote 3 komt en dat het niet evenredig met alle aandeelhouders is betaald?
Worden zo snel conclusies getrokken hier!

0    
BredaB

@vriendjespolitiek

Je kan realiteit met hoofdletters schrijven, dat maakt t niet ineens meer waar ofzo.

4 seizoenen hangen en wurgen? NAC schrijft gewoon zwarte cijfers. 2 jaar geleden promoveerden we. Als je het stuk van de CR leest dan staat daar gewoon in dat ze hun fouten erkennen, vooral gericht op technisch vlak en de controle op Hans. Er was budget genoeg. Het is verkeerd uit gegegeven. Dat had niet moeten gebeuren en dat geven ze toe.

Verder is het helemaal niet vreemd om te sturen op een gezonde begroting en een NAC dat haar eigen broek op kan houden. Dat was altijd al de bedoeling bij omzetten schulden naar aandelen. Moet het dan een bodemloze put zijn waar 20 miljoen per jaar in gaat uit hun zak? Of is dat ook een fooitje?

0    
Barry hughes

@vriendjespolitiek,

Mede dankzij het beleid van deze 3 hadden we vorig jaar een prima begroting in de eredivisie. Er is op technisch vlak een puinhoop van gemaakt, daar zijn ze natuurlijk mede schuldig aan. Maar ik vind het grote onzin dat sommige supporters eisen dat de aandeelhouders extra miljoenen moeten investeren. Ze hebben altijd gezegd dat als iemand de aandelen wil overnemen ze bereid zijn mee te werken, mits deze partij extra geld wil investeren, zodat de club
vooruit komt. Die partij is er nu nog niet. Tot die tijd dichten ze keer op keer gaten met extra tonnen en nu weer een miljoen.

0    
Loet

@vriendjespolitiek

Hitsig ben ik zeker

0    
Jimgoose

Goed dat de toegezegde steun er komt, maar het is niet meer dan het nemen van verantwoordelijkheid van eigen fouten. Het is ook de enige optie als de aandeelhouders niet willen verkopen.

0    
Tombola Breda

Welk gat in de begroting? De begroting is lager dan vorig jaar maar toch wel sluitend na het snijden in sommige posten?

0    
Ouwe Spionkop

Zonder die bijstorting zou de begroting 8.5 miljoen zijn en nu 9.5 miljoen.
Simpeler kan je het niet vertellen.
Voor een eerste divisie club gewoon een flinke begroting.
Die nog hoger zal worden omdat er 10.000 seizoenkaarten zijn begroot.

0    
van Flieger

Insomnia in Asia,

Hier in HongKong is het half drie in de nacht geweest.

Mensen, de vorige keer was het 8 ton nu 1 miljoen. Dit is natuurlijk niet uit luxe. Ons NAC denderde op een stevig tekort af en wat moet je dan doen ? Juist, bijstorten. Maar wat zij doen is eerst meer bezuinigen en dan geven ze klein bij. De vorige keer waren het alleen van Aalst, de Lujo en Burema, we moeten nu nog zien of de kleintjes ook meedoen. Er zal met dit bedrag geen enkele verandering komen in de bestaande machtsverhoudingen. Het is een soort schaamlap voor de ellende die zij veroorzaakt hebben, en vooral een signaal naar potentiele overnemers: de lat wordt hoger gelegd. Zolang zij weigeren een onafhankelijke waardering van de aandelen toe te laten zullen zij altijd overvragen, dat gaat nu al een jaar of vier zo. In nieuwe aandeelhouders zijn zij niet geinteresseerd, nooit geweest ook. Wel in het cementeren van hun eigen positie. Zij zullen nu een hoger bedrag voor het aandelenpakket eisen.
Een miljoentje erbij terwijl ze voor dik 3 miljoen hebben verbrand, het is een fooi. En een belediging voor velen die ons NAC een warm hart toedragen. Dit is windowdressing en zelfbescherming en niks anders.

Bon, van Flieg had een heerlijke reis, boven de Karpaten al een snor van de kaviaar en later kwam ook de rindsfilet met een mooie St Emilion. Lounges waar je onder het genot van behoorlijk goede single malts nog een sigaar op kunt steken. En de van Laack pyjama blijft een grappig gadget bij de Lufthansa in de First. Van Flieg heeft nog 4 uur voor de eerste meeting straks en gaat nog wat stukken doornemen, good luck and good night.

0    
10Diego

Natuurlijk dienen de heren ook hun eigen belang. Al stoppen de ze er nog €3 mio in, met dit bestuursmodel, het gebrek aan voetbalkennis in de organisatie (rvc) en een slappe directie, ga je het niet redden.

0    
BredaP

@ Oosterhout3

Heb jij wel opgelet wat er de afgelopen jaren gebeurd is?

Dankzij de 20 aandeelhouders heeft NAC de afgelopen jaren stappen gezet van zwaar verlies naar winst. Afgelopen seizoen schreef NAC voor het eerst zelfs zwarte cijfers. Het spelersbudget daarbij ging naar ruim boven €4.000.000. Dit is gvd middenmoot eredivisie! Op dit vlak was men een heel eind om een serieuze middenmotor te kunnen zijn.

Men heeft al eerder toegegeven dat het toezicht te kort is geschoten (oa. geen Technische man in RvC) en Smulders volledig de vrije hand heeft gehad. Zeker na het vertrek van Peek. Overig deel van RvC had klaarblijkelijk ook geen netwerk om snel en accuraat te handelen. Het grote probleem is de sportieve situatie van NAC met een veeeeul te brede en tweederangs selectie. Dit gaat men als ik het goed heb gelezen oplossen door een betaalde technische man in de RvC en een technisch hart (op forumavond).

Ben eens realistisch en kijk ook eens wat de aandeelhouders wel doen. Of heb jij een paar miljoen liggen die je ff in ons NAC kan steken om de gaten te dichten?

0    
Andre

Flieger was zo nerveus en zenuwachtig in het vliegtuig. Geen WiFi. Dan naar de wc op het vliegveld en laptop open. Na nac nac kom ik sdn de macht. Pfffffff shit rook van zijn ...... En doortrekken... Wat zou jij balen. Maar weer een leuk stukje geschreven dat onze drie er niets van kunnen... Al sporten ze tien miljoen en ndndn ze de club over boeien. Ik wil terug naar de ere...... Trainer hoofdsponsor en een miljoen zijn saaier dagen hier.....

0    
@flieger

Kom op. Doe er nog eentje.....

0    
scheppioni

Ons NAC kan nooit omvallen, bestaat niet !!

0    
Andre

Ja vlieger. Stukken doornemen kan je in het vliegtuig nu knallen hier. Ik gen zo geil op je termen. Van aalst. Enz

0    
van Flieger

BredaP - je betoog hapert aan alle kanten. Het incident met het alleen laten van Smulders was een accident waiting to happen. Ja het was schofterig en toen van Flieg dat vorig jaar rond deze tijd hard signaleerde was het gevolg geen applaus, maar een ban.
Er zit op zoveel niveaus zoveel fout binnen ons NAC dat het dweilen met de kraan open is op deze manier. Nu is een extern vrouwtje uit het diversiteitscircuit weer vriendjes en acceptabele figuren uit de Dunstkreis van de Rotterdamse eigenaren aan het afbellen of ze aub zitting willen nemen binnen de RvC. Iedereen voelt m al weer aankomen.

Zolang ze matig personeel blijven aannemen wordt het overigens ook nooit wat. Op zijn resultaten bij NAC (vergeleken met de Macause consensus waarover van Flieg na zondag meer hoopt te berichten) had Ruud Brood niet te hoeven worden aangenomen. Dat hij een keer NEC heeft teruggebracht is an sich een pre', maar toen het bericht uit Kerkrade kwam dat ze daar Shampoo de Jong genomen hadden wist van Flieg genoeg. Bovendien was het vanaf dag 1 de bedoeling dat Brood het zou worden. Dat het dan zo lang duurde is te wijten aan VDA, die moest er wel zeker van zijn dat Brood loyaal aan hem gaat zijn. Deze carrierist is er heel gevoelig voor als mensen achter zijn rug om naar boven gaan lopen. Die 2 alibi interviewtjes met anderen waren bedoeld om Brood een toontje lager te laten zingen, want al te populair mag hij nooit worden, zie Brandts, Ten Cate, Vreven, dan ga je eraan bij NAC. Dan vinden ze je al gauw te dominant.

Bon, het regent en onweert hier. Benieuwd of we morgen weer van die parapluprotesten gaan zien.

0    
Erpels

Hou je kop KUT van Flieger!!! Altijd maar negatief zijn.

Wanneer kom je nu is met een investeerder om NAC over
Te nemen zodat jij de zaak kan leiden ?

0    
Rijen is NAC

Walg van die reacties hier bah bah, iedereen oordeelt maar zonder enige verdere info te hebben. Hulde voor alle supporters die geld in onze club steken, iedereen die 7,5% gedoneerd heeft aan de jeugdopleiding, de trouwe sponsoren tot deze investeerders. Zo draagt iedereen op zijn eigen manier een steentje bij

0    
Betweter

Hahahaha ik mag Flieger wel

0    
Sanseveria

Roda stond op het punt failliet te gaan om 900.000 euro die hun grootste aandeelhouder niet bij wilde passen. Men vond ternauwernood een zeer foute Mexicaan die het daar nu voor het zeggen heeft.

NAC heeft gewoon een sluitende begroting, maar de huidige aandeelhouders willen de kans op promotie waarschijnlijk vergroten door 1 miljoen uit hun spaarpotje in de club te steken zonder enige zekerheid dit ooit terug te zien.

Ik hoop nog steeds dat de club snel weer 'van de club' wordt, maar tot die tijd mogen we toch ook weer niet klagen met de huidige eigenaars.

0    
Ivo

@Sanseveria
NAC heeft eerder een sluitende begroting dankzij dit miljoen. Maar dat terzijde.

Het gevoel blijft dubbel. Aan de ene kant dankbaar dat deze heren geld in NAC blijven investeren, aan de andere kant jammer dat echt nieuw kapitaal nog steeds geen optie is. Maar foute Russen, Chinezen of Mexicanen hoef ik ook niet.

0    
Prof. dr. Nakkermans

@breda.

Je bent helaas een van de weinige die een beetje snapt dat we zonder de grote drie allang RBC achterna waren gegaan.
Het niveau van o.a. jgiw, Polos en het huisorakel Flieger getuigt niet alleen van weinig verstand van zaken en realiteitszin maar werkt uitsluitend op de lachspieren. Heren slaap zacht.

0    
ibio

De aandeelhouders hebben er (nadat ze NAC hebben gered) een ongelofelijke teringzooi van gemaakt.
Resultaat: 2 degradaties in 4 jaar tijd, dit komt oa door slecht toezicht --> waar zij verantwoordelijk voor zijn.
Dit is het minste wat ze kunnen doen. Er komt natuurlijk ook eigenbelang bij kijken. NAC is bij verkoop veel minder waard bij verkoop als ze als nummer 12 eindigen in de KKD.

Van het interview met mister-belangenverstrengeling werd ik overigens niet echt vrolijk. De beste man heeft dus nul ervaring als TD! en wie houdt hier nu toezicht op? En de positie van de TD is de belangrijkste positie binnen de club, zonde dat dan een onervaren Belg wordt gehaald. Waarom???

0    
Sp1

De houdgreep komt hiermee nog wat strakker jongens... Van gezonde ambitie is hier geen sprake.

0    
Breda

@ vriendjespolitiek

Het is niet DANKZIJ maar ONDANKS de grote 3 dat het hangen en wurgen is. Als de rest gewoon mee had gedaan hadden die mannen al veel meer geïnvesteerd. Maar steeds de rekening voor een ander betalen en nog gezeik krijgen ook..... dan ben je redelijk supporter hoor. Knettergek eigenlijk.

Die gasten zitten er niet in voor winst. Dat is onmogelijk in NL. Ze zijn al blij als iemand komt met zodanig veel geld dat hun steun niet meer nodig is en nog niet eens de helft terugzien. Maar die zal dan wel eerst nog 17 anderen uit moeten kopen. En die gaan de volle mep vragen.

Overigens is het goed nieuws dat het geen ‘garantstelling’ is maar echt een storting. Dat miljoen had ik wel verwacht, maar puur als dekking. (Garantie)

Dus als NAC nu boven begroting presteert (meer SCC/sponsoring etc dan begroot) dan gaat dan niet naar ‘minder lenen van’ maar is het echt een extra op de begroting.

0    
van Flieger

Het is hier nu bijna half vijf en over twee en een half uur gaat van Flieg een paar baantjes zwemmen op het pooldeck. En dan om kwart voor acht aan het veelbelovende ontbijtbuffet.

Andre - de laatste keer dat jij gevlogen hebt was zeker met Easyjet naar de Canarische Eilanden en dan klappen na de landing ? Man man man. Wie met Lufthansa First vliegt heeft sinds dit jaar de beschikking over Flynet, wifi in de sky. Sms en telefoneren met je eigen toestel vanuit de lucht kan al 5 jaar, alleen zijn de roaming kosten van die verbinding nog altijd te hoog. Maar goed, als de halve wereld weet dat jij gewoon kunt internetten terwijl je intercontinentaal vliegt, ja dan kom je nergens meer aan toe. Je moet ook een keer wat films kunnen zien of een boek lezen.

Er is nogal wat verwarring over hoe dit verhaal te duiden. Emotioneel betrokken figuren tussen en rond de aandeelhouders steken hier weer hun bekende riedel af: wij zijn de redders en de rest moet zijn muil houden. Daar komt het op neer. In transparantie en openheid waren zij toch al nooit geinteresseerd. Dus waarom de achterban dan niet meteen maar gelijk beschuldigen geen informatie te hebben. In bijna 95% van de gevallen is een kapitaalverhoging, een capital call, slecht nieuws voor de zittende aandeelhouders. Het betekent, ook al kan iedereem meedoen, bijna altijd slecht nieuws voor de koers van het aandeel. Soms, heel soms, als het goed wordt uitgelegd (om een superovername te doen bijvoorbeeld) valt de klap mee, maar als het nodig is om ueberhaupt een beetje op koers te blijven, dan staat dit gewoon gelijk aan een winstwaarschuwing. Op de beurs zou het aandeel NAC bij dit bericht nog eens inelkaardonderen (wat het voorheen overigens al was).

De hele klucht rond die aandelen NAC heeft de club niets dan ellende, ruzie en chagrijn gebracht. Sportief zijn we bekant overleden en de vooruitzichten zijn ronduit schimmig. Meer valt er van dit bericht helaas niet te maken. Oja, had van Flieg al ergens gemeld dat de CR een volledig misplaatst clubje privilegejagers is dat bestaat uit non valeurs en rancuneuze types ?

0    
Peer11

Leuk hoor zo'n doekje voor het bloeden, maar daar zal NAC niet echt iets mee opschieten. Er zijn vele miljoenen nodig om NAC weer echt op de rails te krijgen. De aandeelhouders hoeven niet direct hun hele kapitaal in NAC te stoppen, maar ze kunnen financieel veel meer doen dan dit. Vermogen volgens Quote: Rob van Weelde € 160.000.000, Wim van Aalst € 75.000.000, Paul Burema € 43.000.000. Zijn dus heren die wel een paar centen te besteden hebben, maar bewust de hand op de knip houden. Raar dat het ze samen niet lukt om van NAC een succesvol bedrijf te maken.

0    
Genie

@pollos

Extra aandelen uitgeven = verwatering

Klok en klepel.

0    
Genie

@Loet

Als iedereen evenredig mee doet hoef je geen extra aandelen uit te geven.

0    
Dbare

Nac is als zo'n geldschuifmachine op de kermis, je blijft er geld ingooien ook al weet je dat je nooit er iets uit haalt van minimale gelijke waarde. Maar je houdt er van en gaat door en als je dan toch een keer iets onbenulligs wint (lees bv promotiefeestje of overwinning op Feyenoord) ben je zo blij dat je meteen vergeten bent hoeveel je er al in hebt gegooid ?
Mooi toch!

0    
Realist

Niet reëel om NAC als normaal bedrijf te zien. Aandeelhouders van een nv hebbn heel andere belangen en wensen dan de aandeelhouders van ons NAC. Het vermogen dat deze mensen hebben is fors maar dit betekent niet dat ze niet zelf mogen bepalen en maar moeten blijven investeren. Zonder de aandeelhouders hadden we niet meer bestaan en ook nu weer is dankbaarheid op zijn plaats. Uiteraard willen we meer maar ja, dan moeten we zelf maar rijk worden he......

0    
Hosternokke

De bedstee, 37 Celsius dankzij een vies poepje.

Heerlijk, Flieger terug! Dat brengt wat reuring, het is immers altijd teveel en te vaak hosanna na een positief bericht op de www, dankzij ons allen. Creativiteit, venijn en scherpte hebben we ook op dit medium nodig om, figuurlijk gezien, niet verder door te zakken. Terug naar de realiteit;

Zijn er überhaupt flinke namen te bedenken uit het NL circuit die een overname alsnog zouden willen doen? En zo een promotie boost kunnen realiseren?

Wie wordt de Spits?

Hebben we nog iemand te slijten in de selectie die de misgelopen Vloet pecunia’s kan verzachten? Of moeten we deze 1 mio storting als rookgordijn zien voor dergelijke vragen?

Verdeel en heers.

0    
Geelzwartwit

Het was bij degradatie al aangegeven dat de aandeelhouders bij een tekort zouden bijspringen. Dit is niets nieuws. Mocht het om bijspringen door de grote 3 in de vorm van extra aandelen gaan is dat wel nieuws. De zeggenschap blijft gelijk maar een overname wordt zo wel afgewend want we vallen toch niet om.

Glas plas was maar voor de AD financiële rust gecreëerd zodat hij kan gaan bouwen.

0    
Andre

Fliegertje als jij WiFi op je propeller hebt dan reageer je wel sneller. Dus lul koek. Met je alles... Baantjes zwemmen ga je stukken maar door lezen, hoe besodemieter ik de wereld. O nee mijn eigen wereldje

0    
Andre

Ps wel leuk dat je reageer op mij. Maak echt fijne gevoelens bij me los. Dekbed samen en er klaar voor....

0    
SnooF7

Ze hadden beter tijdens de winterstop €1 mln kunnen investeren, nu is het te laat. Dit is water bij de wijn doen of betalen ze hiermee de €300k transfersom van Vloet mee?

0    
Dutchbird

Prima dat ze weer bijlappen maar dat zou niet nodig zijn als ze vakkundige mensen hadden aangesteld i.p.v. Rutjes, Goetzee, Smulders, Gielen, Edelenbos, vd Abbeele en Eisenga. Bovendien had NAC zich dan nu kunnen voorbereiden op weer een seizoen eredivisie. Onkunde en bestuurlijk gepruts van de grote drie hebben de huidige puinhopen veroorzaakt. Dan hoeven we niet allemaal nederig dankjewel te zeggen als ze het gat in de begroting aanvullen ter voorkoming van KNVB licentieproblemen.

0    
Tony chocolonely

@peer11

Leuk dat je de quote leest (of alleen plaatjes kijkt)

Het gaat daar om vermogen! De bedrijven, panden, BV's, aandelen, bezittingen etc.etc. Dat staat niet bij die gasten op hun bankrekening.

On topic. 1 miljoen extra is mooi. Er staat werkelijk nergens wie dat betaald. Of alle aandeelhouders dat doen? Of de grote 3? Het is gissen. En daarom zijn de meeste berichten pleepapier. Niemand weet het tot op heden!

0    
misterbean

Er is dus nog helemaal niets veranderd. De mensen die vorig jaar iedereen die kritiek op Smulders had neersabelden, geven nu weer duimpjes naar beneden aan mensen met kritische vragen. Het is juist deze goedgelovigheid van de meerderheid dat t wel goedkomt met NAC die de huidige scheve machtsverhoudingen in stand houdt. Let wel dat er alleen maar nieuw poppetjes op een aantal plaatsen komen, en dat er qua organisatie niets verandert. En hoe die nieuwe poppetjes het gaan doen is ook maar afwachten.

Bovendien staat er: De kapitaalinjectie gaat ingezet worden om de club gezond te houden. Dat betekent dus niet meer spelerbudget volgens mij

0    
van Flieger

Ontbijt, zalm, nasi, sate, maar geen poffertjes, wel iets wat er op lijkt,

Van Flieg begrijpt niets van de van Aalstverering. In tegenstelling tot "normale" beursgenoteerde vennootschappen hebben de (groot)aandeelhouders bij ons NAC wel veel te zeggen. Sterker nog, ze bemoeien zich overal mee, hebben inzicht in alle dossiers en zijn zelfs deel van de formele besluitvorming. VDA en de Fries moesten gewoon ter goedkeuring bij van Aalst voorbij.

Ondanks wat mevrouw Ooievaar riep over ieder zijn rol zus en zol zijn de heren overal van op de hoogte en hebben ze de feitelijke leiding in handen. In iedere serieus gereguleerde industrie hadden al die 1 Tier Boarders al lang en breed te maken gehad met onderzoeken, audits, claims, schorsingen en wellicht beroepsverboden of erger. Bij ons NAC mogen ze maar wat aan blijven klooien zonder noemenswaardige consequenties omdat de KNVB alleen naar het spreadsheetje met de garanties kijkt. Dat van een mooie bloeiende club vrijwel niets meer over is, daar gaan zij niet over vinden zij.

Deze mensen boeren steeds verder achteruit, step by step, little by little. En dat, brave mensen, is jammer.

0    
FVBreda

@van Flieger

Fijn dat je een stevig ontbijt tot je aan het nuttigen bent, je zal het momenteel niet makkelijk hebben. Je "masterplan" om de grote 3 buiten te werken is namelijk gefaald. 4 jaar lang ploeteren, het einde in zicht maar keihard teruggezet. Het is allemaal niet niks hoor.

Veel sterkte met je slapeloosheid.

0    
van Flieger

Ja maar Har, de kleine aandeelhouders zijn toch de slechterikken en niet De Drie ?

De kleintjes, de kleintjes, als puntje bij paaltje komt hebben de kleintjes niks te vertellen. Het Triumviraat bepaalt. Dat bij de kleine aandeelhouders nog veel pijn zit over hoe het indertijd gelopen is en dat ze zich in het pak genaaid voelen door Mommers is vandaag de dag onbelangrijk. Althans dat zou het moeten zijn. Maar er zit nog een partij rancune daar, alsof Mommers Rutjes heeft aangesteld of de op mensonterende wijze ontslagen Dijkhuizen. Nee mensen, van Aalst, van Weelde en Burema mochten bij-investeren en pakten zo de meerderheid. Anderen mochten later niet bij-investeren omdat de aandeelhouders een gesloten clubje zijn. Het is dit machtsmonopolie dat doorbroken moet worden om het wanbeleid en het verdere verval van ons NAC te stoppen.

0    
Los Pollos Hermanos

Manilla, 08:15, 34c, regen. Alweer regen.
Koffie, ommelet, vers sinaasappelsappeltje.

Wat zou NAC nu eigenlijk waard zijn? Reële begroting? Waarom wordt er nooit eens onafhankelijk onderzoek gedaan naar de waarde van de BVO NAC, zodat er ook een definitieve waarde gehangen kan worden aan de uitgegeven aandelen?

Moody's voor BVO's, zullen we maar zeggen.

Zou hier een reden voor zijn? Zouden er mensen zijn die dat vervelend vinden?

U mag het zeggen.

0    
van Flieger

Kowloon, zonnig, paar wolken, richting 30 graden,

LPH - de vraag stellen is m beantwoorden. Mr Grootaandeelhouder runt zelf een botenbusiness met Afrika waarvan je je ook kunt afvragen of het daar de afgelopen decennia allemaal fris en fruitig is toegegaan. Sommige types hebben helemaal niets met transparantie, maar als hun ego gestreeld wordt zijn ze wel bereid tot een lang en nietszeggend interview met de pers ter ere van het eigen imago zoals de officieel in Belgie woonachtige van Weelde.

Voor zondag is hier aan de overkant op HongKong Island zo'n beetje de moeder aller demonstraties aangekondigd. Omdat ze het niet eens zijn met een grotere invloed van de grote boze rode draak aan de andere kant van de bergen (bij ons in de bergen, daar woont een Chinehees). Op arrestatie kunnen draconische straffen volgen, maar toch wagen de mensen het erop. Bij ons NAC gebeurt geen reet, daarom kunnen zij zo makkelijk in het zadel blijven. Eens in de zoveel tijd komt er een clubje aan en die moeten vervolgens langs van Aalst waarna nooit meer iets van hen wordt vernomen. Al die leuke grote en kleine initiatiefjes stranden omdat zij wachten op die ene grote investeerder die hen verlost. Maar het is wachten op Godot.

Bon, vanmiddag trainen in een bekend sport centre hier. Van Flieg heeft zich laten uitnodigen bij HongKong U21 table tennis, als world veteran player cat. 50+. Vorig jaar op het WK in Vegas overleefde van Flieg nog de groepsfase wat op zich al een daverend succes was. Dit jaar is een tussenjaar, volgend jaar is het WK in France, Bordeaux. Vandaag nog 1 fondsmanager achter zijn vodden zitten en dan op naar Kowloon Park.

0    
ernie

Dit is iets wat de gewone supporter weinig interesseert. Het gaat er om wat er op het veld gebeurt. En daar hebben aandelen niets mee te maken.
De aanstelling van Ruud Brood was het belangrijkste nieuws van afgelopen week. Dat is iets wat ons echt verder gaat brengen.

0    
Betweter

@Flieger

Hahahah... waar haal je de energie vandaan om zulke prachtige en poëtische verhalen te schrijven.
Prachtig man hahahaha

0    
Dun Diëe

Madrid, 15° opgaande zon.

Over het wel of niet supporterschap van de grote drie kunnen we kort zijn. Hebben ze een hart voor NAC? Zeker, daar twijfel ik niet aan. Maar zakelijk gezien ze doen NAC er bij. Het is een relatief klein gedeelte van wat ze verder nog allemaal doen. En daar wringt de schoen: NAC mist hun actieve betrokkenheid. Het zijn geen decision-makers maar toch doen ze het terwijl ze zelden hun gezicht laten zien. Waardoor het lijkt dat hun betrokkenheid alleen eigenbelang is.

Het lijkt er op dat onze Fries er geen genoegen meeneemt dat verschillende mensen verschillende petten op zetten, en ik hoop van harte dat hij er in slaagt de besluitvorming te stroomlijnen. Wie betaalt bepaalt, klopt tot zekere hoogte maar bij NAC worden de beslissingnemers altijd voor de voeten gelopen. Er was er één die zich er niks van aantrok, dat was Hans Smulders. Die besloot op eigen houtje alles te doen en niemand toe te laten. Dat ging ook niet goed want hij werd niet fatsoenlijk gecontroleerd. Kortom, als onze Fries er nou voor kan zorgen dat iedereen in zijn rol blijft: AD en TM/D voeren uit, maken praktische beslissingen die door een fatsoenlijke RvC wordt gecontroleerd, en de grote drie stoppen met actief bemoeien met beslissingen maar laten wat vaker hun smoel zijn en vragen het en der hoe het zo al gaat om alles een beetje in de gaten te houden: dan zijn we al een heel end.

Bon, de file wacht. Degene die dachten dat de A16 een drama is zijn nog nooit op de M40 geweest. Adios.

0    
Oosterhout 3

@bredaP

Ja, ik zal hieronder uitleggen wat er jaren gebeurd is

Als Eerste daad hebben ze van as buitengeflikkerd en vriendje rutjes weggezet met de eerste degradatie tot gevolg

Na de degradatie hebben ze 800.000 bijgestort(waarvoor ze ook aandelen kregen)

Daarna na 2 seizoenen worstelen zijn we met geluk gepromoveerd (3x de lat hier thuis tegen nec)

Met de promotie gingen de inkomsten omhoog en ging nac ineens transfersommen betalen...
Nac bleef erin door de zeer goede city lichting.

Dan dit seizoen:

Ja, spelersbegroting was 4 miljoen dat is top!
Maar als je vervolgens het volgende seizoen als je degradeert alweer 1 mil moet bijstorten, dan heb je toch vooraf iets fout gedaan?!


Ja, commercieel en qua support aantallen en bedragen zijn zeer goed (das niet mede door hun, maar eerder doordat iemand een lijst stuurde met de 'vertrokken' sponsoren vanaf 2009 erop).
Als zij wel hadden geholpen waren er meer 'grote' sponsoren lijkt me!

Nu Eric vertrekt en we zo veel concurrentie hebben in de 1e divisie ben ik benieuwd wat er gebeurd als nac niet promoveert qua sponsoren...

Ja ze steken weer geld in nac, maar wat doen ze verder goed dan?

0    
Geelzwartwit

Breda weet ik het hoeveel graden en zal wel bruine boterhammen als ontbijt zijn.

Precies wat misterbean zegt en ik in een eerder bericht ook. Glas plas was.

Nog niet heel lang geleden stond men hier op de banken voor de hoop op een Hart voor NAC over/deelname in NAC.
Nog niet zo lang geleden gingen hier de vlaggen uit voor het supportersparticipatieplan.

En waar staan we? De AD blijft zich beroepen op dat de club en supporters beter verdienen. De TD geeft wat loze oneliner. De AD wordt in de luwte gebracht door de begroting met een miljoen sluitend te maken.

Beste mensen. De aandeelhouders hebben de 2 over/deelname initiatieven gewoon van tafel geveegd. Dit zag je allang aankomen. Zoals vaker aangegeven hier. Men de touwtjes in handen houden. Wisselgeld speelt hierbij geen grote rol. Ieder jaar wordt er bij gespekt en de enige verandering die de 3 grote aandeelhouders willen is overname tegen een voor hun acceptabel bedrag plus de garantie van investeringsmijoenen door de overname partij.

De grote 3 willen de club niet om laten vallen dat siert ze. Ze willen alleen afstand doen van de club als daar heel dik geld tegenover staat. Dit mede om na overname de club ook niet te laten omvallen.
Het is allemaal heel mooi en dat meen ik maar het voelt allemaal alsof er maar 2 wegen zijn. Glas plas was of 15 a 20 miljoen overname geld.

De impasse waar NAC in blijft zitten. Het is en het blijft jammer.

Als et binnenkort en batterij spelers bij NAC vertrekken dan weet je meteen waar het begrotingstekort deels vandaag komt. Dan zullen de supporters hier weer hoop hebben. Want de lamzakken worden geloosd. Die afkoopsom van die lamzakken en het niet op tijd sluitend krijgen van de begroting door de nieuwe AD.. daarmee zijn er nu meer aandelen bij bepaalde aandeelhouders gekomen.

Je doet spelers weg.. Dat kost geld. Degene die dat betaald krijgt meer aandelen in de club. Hoort het niet andersom te zijn? We investeren in de club en brengen een breed pakket nieuwe aandelen uit (hier kan Hart voor NAC dan ook haar aandeel pakken en daar zit je dan mee op een kapitaal injectie van 6 miljoen. Moet eens kijken wat voor stappen je als club kan maken. Daarbij zouden de aandeelhouders dan op lange termijn eerder en meer kans maken op waardevermeerdering van de aandelen.

Aandelen uitbrengen onder het eigen club met als enige doel je begrotingstekort aan te vullen... Glas plas was en dat is jammer. Meer dan jammer.

Vandaag maar een nieuwe speler presenteren en het vertrek van Kasteneer aankondigen en zowle bsiderats als de supporters zien ons weer meteen kampioen worden.

Let maar op. De goed nieuws show gaat beginnen. Dit omdat afkoop door de 1 miljoen mogelijk is. Niet meer dan dat.

Iemand.nog iets te roepen over de hoop die men had op participatie of Hart voor NAC?

Blijf wakker mensen

0    
10Diego

Hoogste tijd dat de houder van het gouden aandeel zijn macht gebruikt alvorens akkoord te gaan en aandringt op een goede aandeelhoudersovereenkonst die onder andere iets zegt over de waardebepaling bij verkoop.

0    
10Diego

Exact geelzwart wit!

0    
voetballiefhebber

met veel verbazing lees ik hier de reacties. Als iemand veel geld heeft is het blijkbaar verplicht veel geld te steken in NAC. Ik werk net zoals vele van jullie hard voor mijn centen. Ook de 2 grote heren werken voor hun geld. Ik snap volkomen dat ze niet al hun geld in NAC gooien.
Wees godv. blij dat er mensen zijn (waaronder ikzelf als kleine sponsor) die geld steken in NAC ook al is het soms een een klein bedrag.
Zonder al deze sponsoren en geldschieters is er geen NAC.

dus...... koester ze

0    
Fritske d'n Olifant

Een aantal zaken verbaast mij bij het lezen van het verslagje van de clubraad.

- De aandeelhouders geven toe dat er te weinig inhoudelijk toezicht was op HS en trekken dit zich blijkbaar aan. Waarom komen ze nu pas tot dit inzicht? Supporters waarschuwen hier al jaren voor. Baardemans functioneerde niet. Peek deed het erbij maar stapte niet voor niets op. De (Range)Roover kwam nota bene op voorspraak van degene die hij moest controleren (over rolvastheid gesproken) maar stapte ook alweer vrij snel op. Maar pas na het gedwongen afscheid van drie TD's (Rutjes, Maaskant, Smulders) komt ome Wim er achter dat deugdelijk toezicht vanuit de RvC op het technische gedeelte toch best wel belangrijk is. JA DUHUHH! Je ben godbetert een VOETBALclub.

- Een nieuwe technisch commissaris hoeft niet perse uit het Bredase circuit te komen. Juist wel! Als je als doelstelling hebt dat NAC aantrekkelijk en strijdbaar speelt met een herkenbare selectie dan moet dit gecontroleerd worden door iemand die snapt wat dit inhoudt. Iemand die tot in zijn vezels het NAC DNA met zich meedraagt. Iemand met autoriteit bij clubmensen, sponsoren en supporters. Dus geen anonieme buitenstaander. Ronald Spelbos (hoewel niet uit het Bredase) zou hiervoor de ideale man zijn. Heeft ook goede contacten bij de KNVB.

- De aandeelhouders willen ook niets liever dan dat NAC een stabiele club in de eredivisie wordt. Waarom dan nu pas investeren en nu pas "de juiste mensen" aan willen stellen? Na het ontslag van HS moest nog ruim driekwart van de wedstrijden gespeeld worden. In de winterstop kon er nog van alles hersteld worden (NAC stond in punten gelijk met Groningen), maar 6 maanden lang bleef NAC een stuurloos schip. Een projectgroepje (TH) moest met weinig tot geen geld de selectie versterken maar kwam met (op Lundqvist na) louter zwakke broeders op de proppen. Maar nu er van alle kanten kritiek komt en er groepen zijn die NAC willen verlossen van de drie musketiers, komt men ineens tot allerlei verhelderende inzichten en weet men wel de knip te trekken.

Al met al is er naast lof voor deze investering ook genoeg reden voor kritiek. Het stuk van de clubraad laat ook nog een hoop open dus laten we hopen dat er snel wat meer duidelijkheid komt over deze move, de plannen van de aandeelhouders en hoe zij hun rol zien.

0    
Mafkees

Even voor de duidelijkheid: die plannen zijn niet van tafel geveegd. Die berichtgeving is onjuist. Wel is er gevraagd aan de twee initiatiefnemende groepen om te kijken of ze elkaar kunnen versterken en/of tot een gezamenlijk plan kunnen komen. Dat is geen onlogische vraag.

0    
Cees

De aandeelhouders, de grote drie, denken “momenteel”, zo als ik het lees, eerst aan hun eigen belang! Zij zouden volgens mij gisteren NAC al de rug willen toekeren. Maar, tja, geld. Verder sprak, ik meen Van Abeele over een NAC-familie tijdens het rouwproces betreft degradatie.

Wel een familie vol met wolven in schaapskleren vergat hij te melden. Deze conclusie trek ik met vertrouwen, daar ik me goed heb ingelezen de afgelopen tijd op deze site. Daardoor is NAC wat het nu is.

Als men wel als een NAC-familie met elkaar door de deur zou stappen, zag de wereld voor de Bredase club er veel zonniger uit, zeker weten. Ik vrees echter dat dat met een gedeelte van de huidige groep nooit gaat lukken, simpelweg omdat er al teveel is gebeurt.

Fin!

0    
Sp1

Andre de easyJet klapper.... Whahhaha raap me op!

0    
maikolg

Wie meer dan 50% van de aandelen bezit, heeft zeggenschap en doet min of meer wat hij wil. Zo werken aandelen nu eenmaal. Wij hebben hier verder veel te willen maar weinig te zeggen. Zeiken heeft geen zin. Als je impact wil hebben moet je collectief opstaan. Online zeiken of brave clubjes gaan geen shock effect creëren.

0    
Breda

@ Fritske

1. Niemand wil in die RvC onbezoldigd. Daarom wordt het nu wellicht een betaalde functie
2. Toen Smulders weg moest werd er een TH geformeerd juist met oa PvH (dus wel degelijk een link met Hart voor Nac van Sjoerd en Chris vN) en Gilissen
3. Het is zeker niet de eerste keer dat ze bijspringen. Dat gebeurde steeds als het nodig was. Daarbij lag er ook geld klaar voor Smulders. Maar dat was nief nodig en wilde HS en JG liever in stadion stoppen (op zich geen gekke gedachte als je er in gebleven was, maar achteraf domme beslissing)

Die gasten willen echt wel volledig naar de achtergrond of zelfs uitstappen met afwaardering als er een partij komt die echt geld heeft om van NAC iets te maken

Maar die is er (nog) niet. En dus storten ze bij wat nodig is. Gaten dichten. En daar kun je alleen maar lof voor hebben. Ze kunnen het ook niet doen he.
Het is echt onzin om te denken dat het uit eigen belang is. Kijk een naar die Limburger van Roda. 20 mln er in gestopt 0 euro terug. Seumeren bij Utrecht 10+ mln al er in. Op een voetbalclub in NL kun je geen winst maken. En dat weten deze mannen ook echt wel.

Kritiek? Zeker: ze hadden Smulders nooit mogen ontslaan met JG erbij zonder plan B. Maar echt houdbaar was het toen ook niet. Heel Breda eiste de kop van Smulders en niet geheel onterecht of wel?

0    
buurman

Ja dit is de macht van het geld nu eenmaal. NAC heeft dat miljoen keihard nodig en gelukkig.... komt dat miljoen er ook ! Gelijktijdig wordt de positie van onze huidige aandeelhouders nog sterker. Maar had iemand verwacht dat ze een miljoen gaan sponsoren en hun eigen positie verzwakken ?

Lees verder Mafkees en maikolg. Die zien het beide goed. De aandeelhouders geven het trouwens ook zelf aan. "Hart voor NAC" en de werkgroep "coöperatie NAC supporters " zullen eendrachtig keihard moeten gaan samenwerken. En zorgen dat ze samen veel meer dan 5 miljoen op tafel gaan leggen. Ik zie mogelijkheden daartoe.

Verder ben ik blij dat we nog (dik) in leven zijn. Alles zal verder gaan afhangen van de resultaten op het veld.

0    
Geelzwartwit

@mafkees @bsrats

Waarom is dit niet bij bovenstaand artikel vermeld?

Ik weet dat het vorige keer bij het aanbieden van de plan is aangegeven maar nu lijkt het alsof men met het 1 miljoen aandeel niet meer open staat voor die 2 initiatieven.

Een tekortkoming in de berichtgeving van bsiderats??

0    
Nachoreca1

Ben maar dolgelukkig dat ze er zijn!

0    
Geelzwartwit

De aandeelhouders maken met 1 miljoen extra de begroting dit jaar sluitend. Dit miljoen wordt verkregen uit een extra aandelen uitgifte. Door de begroting daarmee sluitend te hebben kan NAC nu werken aan de wederopstanding van de club die tot directe promotie moet leiden. Met de sluitende begroting is het spelersbudget veilig gesteld en is er ruimte om de selectie te herzien en te vormen naar een promotiewaardige selectie.

De aanvulling op begroting is noodzaak en wordt niet gezien als directe investering. Mbt investeringsinitiatieven zoals daar zijn Hart voor NAC en Supportersparticipatie zijn deze twee groeperingen op de achtergrond met het nodige huiswerk bezig. De huidige aandeelhouders hebben na het inzien van de eerste concepten gevraagd deze verder uit te werken en de samenwerking te zoeken. Of de 2 iniatiefgroepen samen krachtig genoeg kunnen zijn om tot een plan van volledige overname te kunnen komen is nog niet duidelijk. De kans bestaat ook dat de initiatiefgroepen samen gaan voor een eigen nieuw deel aandelenpakket. Waarbij de begroting van de komende seizoenen flink omhoog kan en gewaarborgd zal zijn. Met als mogelijk voordeel het niet meer hoeven bijspekken door de huidige aandeelhouders en een aandeel w aarde vermeerdering in de toekomst. Bovenal hebben alle initiatieven en eigenaren in insteek de club een stabiele toekomst te geven.

0    
Buurman

Zeer duidelijk verhaal van Geelzwartwit. Het wordt een lange weg maar de kans dat het op de goede manier goed komt is groot. Als we komend seizoen meedraaien in de top KKD en meedingen naar het kampioenschap zal een groot enthousiasme los komen. Dan krijg je een stroomversnelling. Maar goed zo ver is het nog niet. Op het veld zal het nu moeten gebeuren.

0    
Heksenketel

Wat een gezeik hier. De aandeelhouders hebben een aantal maanden geleden al een signaal gegeven dat ze, indien nodig, hun verantwoordelijkheid zouden nemen. En dat doen ze nu. Ik vind dit een heel positief signaal. En dat ze er extra aandelen voor terug willen is prima. Ik kan mij voorstellen dat een aantal aandeelhouders niet meedoet. Die krijgen dan ook geen extra aandelen en hebben inderdaad te maken met verwatering, maar dat is hun eigen keuze. Het is toch logisch dat je er iets voor terug krijgt als je een miljoen euro stort?

Een overweging aan iedereen, die het er niet mee eens is: Ik heb er geen enkel probleem mee als jullie je eigen geld op de rekening van NAC storten en er niets voor terug hoeven te hebben.

Kom maar op met de duimpjes omlaag!

0    
Cees

Maikolg,

Precies zoals jij het aangeeft. Zelf actie ondernemen, desnoods los van de overige handel. Moet je eens kijken als er een derde partij, wie dan ook met aardig wat geld komt. Hoe dan ook, dat ze graag toehappen en je erbij willen hebben. Dan krijg je echt een vinger in de pap, daarna kijk je verder.

0    
Oosterhout 3

@cees en @maikolg....

Lees de reactie eens terug van mafkees

Zie daar je antwoord staan volgens mij!

Ik ga ffe roda thuis ffe kijken waar lurling zo huishield....
Die tijden zijn voorbij want 30+ers worden niet aangenomen door deze td?(wie kent zo nog.... Jelle, lurling, kolkka etc etc etc)

0    
maikolg

@Oosterhout 3, had het gelezen hoor. Mijn opmerking was pure aanvulling in reactie op enkele emotionele maar onrealistische/ongefundeerde opmerkingen daarboven.

0    
van Flieger

Hong Kong, 29 gr, begint al schemerig te worden,

Van Flieg is vanmiddag door een mannetje van 23, A-speler hier in de topcompetitie, redelijk gesloopt. Dan sta je daar in een zaaltje in Kowloon Park en zeggen de mensen dat je het nog redelijk gedaan hebt tegen de trainer van HK U21. Anyway, wat kunnen wij daarvan leren ?

Het is belangrijk volle inzet te tonen. In dit geval voor ons NAC. Tijdgebrek, geen focus aanleggen en soms pure desinteresse en afstandelijkheid waar een no nonsense hands-on mentaliteit gevraagd was bepaalde het optreden van de 3 bezitters van de club met hun Raad van Clowns. Rolvast waren ze wat dat betreft wel. Het cultuurhandvest is een dode letter. NOAD, bourgondisch, tegendraads, het zijn allemaal holle woorden. De calvinisten die bij ons NAC aan het roer staan vertonen een heel ander gedrag. Zelf staan zij namelijk mijlenver af van de kernwaarden van ons NAC. Daarom voelt hun geld ook steeds verkeerd. Hun oplossing van "throwing money at the problem" werkte voorheen niet en gaat ook nu niet werken. Ze komen uiteindelijk gewoon weer tot niks en zijn daardoor eerder een enorme last voor de club dan een verrijking. In de chaotische tijd dat zij de macht grepen voelde niemand zich geroepen deze heten te checken op geschiktheid. Dat vond blijkbaar niemand nodig, daarom zitten we nu met de gebakken peren. Minimalisten in schaapskleren zou van Flieg hier zeggen.

0    
van Flieger

Mensen, van Flieg becijferde de kapitaalbehoefte van ons NAC op ca 5 miljoen. Dan is 1 miljoen een fooi. Een Scherz. Een gebaar voor de Buehne. Het minimale om door de KNVB niet op het strafbankje gezet te worden. Met ontwikkelen van de club, laat staan een snel kampioenschap in die lullige KK divisie heeft het allemaal weinig te maken. Het wachten op de aflossing gaat ondertussen onverdroten voort. Iedereen die het waagt met een bedrag om de hoek te komen dat van Aalst en co niet bevalt kan ophoepelen en komt op een zwarte lijst terecht. Een lijst van mensen die zij het liefst nooit meer hoeven te zien. In een enkel geval hadden zij ook nog de arrogantie om te zeggen dat je dan maar een paar kleintjes uitkoopt. Weerzinwekkende taferelen hebben zich om de zoveel tijd op de achtergrond voorgedaan. En die staan in schril contrast met de andere kant van hun Januskoppen die zij bij meetings en fora opzetten. In kleine kring klinkt een heel ander geluid.

0    
Bzzzz

Verbaas me over sommige reacties.
De grote aandeelhouders hebben er een rotzooi van gemaakt de afgelopen jaren, waardoor er ook steeds geld bij blijft moeten en het op sportief vlak een malaise is. Moeten we dan in ons handjes klappen omdat ze op het financieel vlak zo nu en dan weer een gaatje vullen? ... Waardoor de aandeelhouders zich bovendien alleen maar meer ingraven en waardoor we ook niet kunnen werken naar structurele verbeteringen (zoals met de supportersinitiatieven).

Dan wordt de club gewoon financieel gegijzeld door de grote aandeelhouders en leiden sommige supporters hier ben ik bang aan het Stockholm syndroom.


Ps. Weer valt op dat de duimpjes (van de eerste dag) een andere kant op gaan dan merendeel van reacties en ook van de duimpjes na die eerste dag. Trollenleger aan het werk?

0    
Heksenketel

@Bzzz

Volgens mij haal je wat dingen door elkaar. Waar het mij om gaat is dat ik het een heel positief signaal vindt dat de aandeelhouders in financiële zin hun verantwoordelijkheid nemen en in dit opzicht datgene doen wat ze enkele maanden geleden gezegd hebben. En voor mij gaat dit om veel geld. Ik ben het dan ook niet eens met je opmerking "zo nu en dan een gaatje vullen". Ik doe het ze niet na. Ze hebben er al veel geld in gestopt, waarvan de kans dat ze het ooit volledig terug krijgen zo ongeveer nihil is. Vanuit dat perspectief zou er hier wel met wat meer respect over hen gesproken mogen worden.

Verder ben ik het helemaal met je eens dat het de afgelopen jaren een grote puinhoop was en nog steeds is. Alleen het is wel heel gemakkelijk om dat in de schoenen van de aandeelhouders te schuiven. Een deel van de verantwoordelijken zijn ook aandeelhouders, die meerdere functies hebben/hadden. Maar wat dacht je van RvC, onze opeenvolgende TD's, onze algemeen directeur etc... Die zijn in mijn ogen meer verantwoordelijk dat de aandeelhouders.

0    
Bzzzz

Het eerste dat de aandeelhouders deden nadat ze aandeelhouder werden is Van As ontslaan en Rutjens aanstellen. Dat is wat mij betreft het keerpunt geweest op voetbalgebied... in negatieve zin.

Tuurlijk is een miljoen veel geld! Maar een goed bestuur is voor mijn gevoel meer waard. Een club als NAC, met groot achterland en trouwe achterban, zou vast in de middenmoot/subtop mee moeten kunnen zonder geld bij te moeten lappen. Dat zou in mijn optiek het streven moeten zijn.
Dat bijlappen is voor NAC ‘penny wise pound foolish’ zoals ze in GB mooi weten te zeggen.

0    
Mafkees

@Geelzwartwit
In antwoord op je vraag: laten we maar zeggen dat één en ander niet zo handig geformuleerd was.

0    
Ton

@Bzzzz

Die van as kon er ook geen kut van

0    
Bzzzz

@Ton
Onzin. Hij had de uitstraling van een baksteen, maar zijn rendement was hoger als zijn opvolgers.

0    
Rotterdammert

Als een rijke kom, dan is 5000x je knaakjes natuurlijk lekkerder dan 4000x per aandeel

0    
van Flieger

Welke rol speelt overigens de Stichting NOAD in deze zaak ? Als uitvoerders en knechten van de aandeelhouders ?

0    
Ton

@bzzzzz

Hij had veel meer geld. Werd elk jaar minder onder hem.

Laad alle berichten na dit bericht in