Go to Top

Waarom Aminu een welkome versterking zou zijn

Waarom Aminu een welkome versterking zou zijn

Vandaag kwam het nieuws tot ons dat City-speler Mohammed Aminu een maand lang mee traint bij NAC. In het kader van de samenwerking mag Aminu een kijkje nemen bij de Parel van het Zuiden.

Mohammed Aminu is een 17-jarige jeugdinternational van Ghana, die het best tot zijn recht komt als vleugelaanvaller. Deze zomer is hij overgekomen van de Ghanese West African Football Academy (WAFA). Voor een slordige twee miljoen pond (omgerekend zo’n €2.5 miljoen) trok Manchester City aan het langste eind. Het troefde onder andere clubs als Bayern München en Real Madrid af. De Ghanees staat bekend om zijn snelheid, techniek en scorend vermogen. Aminu wordt onder de kenners omschreven als een speler die eenzelfde speelstijl heeft als Neymar. Natuurlijk zijn dat mooie praatjes, maar deze jongen is écht goed.

De WAFA heeft een samenwerkingsverband met het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. Voor laatstgenoemde speelde hij in deze zomer een jeugdtoernooi en daar viel hij zodanig op dat meerdere clubs direct concreet werden. Hij besliste met twee doelpunten het duel met de leeftijdsgenoten van PSG (3-2). In augustus liep hij nog twee weken stage in Manchester alvorens de directie genoeg wist: Aminu tekende eind augustus een meerjarig contract.

In Engeland zijn de regels omtrent voetballers net even anders. Een buitenlandse voetballer krijgt niet zomaar een werkvergunning, zoals Enes Ünal. Ook Aminu heeft (nog) geen werkvergunning in Engeland. City heeft er voor gekozen om hem een half jaar in Engeland te laten trainen, zodat hij zich mede kon richten op het WK onder 17 eerder deze zomer. Volgend jaar kan de Ghanees van City verhuurd worden, zodat hij speeltijd krijgt en zich verder kan ontwikkelen. Aminu is zodanig goed, dat hij op een leeftijd van slechts 17 jaar al mag aansluiten bij een eerste elftal. Maar waarom eventueel juist bij NAC?

Trainer Stijn Vreven sprak eerder met BN DeStem over de veldbezetting, wie wel of niet speelt en vooral waarom. In dit interview gaf Vreven onder andere aan dat hij voor Rai Vloet op de linkervleugel koos omdat hij beperkt is in zijn keuzes op links. Alhoewel, El Allouchi heeft deze rol uitstekend ingevuld. Fernandes, El Allouchi en Garcia zijn allen spelers die naar binnen trekken en het moeten hebben van de creativiteit. Ondanks dat Aminu slechts 17 jaar is, zou hij een zéér welkome versterking zijn. Aminu is van het niveau Angeliño, als we de experts mogen geloven. Stijn Vreven is een trainer die graag met jong talent werkt om deze beter te maken. We wachten het rustig af.

Bron: B-Side Rats

68 Reacties op "Waarom Aminu een welkome versterking zou zijn"

 • 7hills
  5 december, 2017 - 18:40

  Volgens mij is er iets opgenomen in het contract met City dat een speler in principe anderhalf jaar maximaal door NAC gehuurd kan worden? Correct me if i’m wrong.

  En Agyepong zit er in januari toevalligerwijs al anderhalf jaar. Dus wellicht vervanger van Thomas?

  5

  9
 • LarsW
  5 december, 2017 - 18:41

  @ 7hills

  Niet bekend bij mij, in ieder geval. Maar het zou mijzelf ook niet verbazen als hij de vervanger is van Agyepong. De Ghanees heeft immers een contract tot medio 2018. Wil City nog wat verdienen aan hem, moet hij deze winter verkocht worden.

  9

  1
 • Ouwe Spionkop
  5 december, 2017 - 18:57

  NAC heeft behoefte aan ervaring, niet aan een jongen die net uit de luiers is.
  Ik maak me zorgen.

  22

  54
 • Barry
  5 december, 2017 - 19:11

  Fernandes was vorig jaar uitgeroepen tot de beste speler van de jeugdopleiding en die heeft Vreven ook nog niet weten te overtuigen. Het zegt me vrij weinig wat zogenaamde experts zeggen, dit is iemand die nog nooit professioneel voetbal heeft gespeeld.

  39

  0
 • Geel/Zwart
  5 december, 2017 - 19:13

  Als we de legendes moeten geloven, zou het mooi zijn als deze jongen in de tweede seizoenshelft bij ons aansluit.. welkome versterking voor de juiste linie/positie

  12

  4
 • JGAW?
  5 december, 2017 - 19:18

  Peuterspeelzaal NAC Breda. Wat een onzin.

  8

  31
 • Arie
  5 december, 2017 - 19:18

  En Neymar is een misbaksel.

  17

  9
 • scheppioni
  5 december, 2017 - 19:27

  Eerst allemaal zien, wordt er niet meteen opgewonden van, wel bij winst vrijdag a.s. voor ons NAC !!

  13

  1
 • HenkTank!
  5 december, 2017 - 19:29

  Hij kost dus meer als de gehele NAC selectie?

  Owkeej!

  20

  7
 • Oosterhout3
  5 december, 2017 - 19:32

  Gaat mari dan terug??
  Of agyepong ??

  Want afspraak is 4tot6 huurlingen!!

  Met deze erbij op 7…

  Dus als bovenstaande waar is, welke city speler vertrekt er dan??

  2

  12
 • GinnekenGabber
  5 december, 2017 - 19:56

  In Amerika liep ook een jongen rond die de nieuwe Pele zou worden maar werd geen Pe en/of Le.
  Maar you never know, word het een grote staat Nac toch mooi op z’n cv en zullen we zijn waarde gaan beleven.
  Laten we eerst maar even kijken voordat we een mening gaan geven.

  8

  2
 • Buddha
  5 december, 2017 - 19:59

  Mits voor 4 jaar bij ons gestald prima, anders lekker wegblijven!

  4

  17
 • Henri
  5 december, 2017 - 20:16

  Beangstigend,……… Vreven roept vooral ook niet om routine!!! Echter kampioenschap en degradatie worden bepaald door de routine, ervaring die in een selectie zitten. Trainers die niet om ervaring vragen staan meestal zelf niet al te sterk in hun schoenen. Een ervaren speler kan wel eens met lastige vragen of opmerkingen komen. Dit NAC heeft defensief en op het middenveld ervaring nodig. Spelers die een wedstrijd kunnen lezen. Zij zijn essentieel voor het verdere verloop van de competitie, meer nog dan een trainer die langs de lijn staat te rennen, springen en keep on going te roepen.

  18

  3
 • Hup Nac
  5 december, 2017 - 20:16

  we kijken nu al naar de a-jeugd van man city…… haal is mannen in huis en niet jongens die nog in de brugklas zitten.
  Ik vind het prima als je een of twee talent volle spelers hebt, maar nu heeft NAC alleen maar jonge mennekes in het elftal.

  15

  8
 • H.V.M.
  5 december, 2017 - 20:21

  Als deze jeugdspeler definitief aansluit in januari, dan hebben we zeer waarschijnlijk het jongste basiselftal van Europa.
  Of we daar blij mee moeten zijn mag ieder voor zichzelf uitmaken.

  Straks na de winterstop hebben we meer behoefte aan een paar ervaren spelers die deze jonge gasten op sleeptouw kunnen nemen.
  De paar “oudjes” die we nu hebben blijken volgens de technische staf niet geschikt!
  Verder zoeken dus!

  Smulders blijkt in ieder geval niet af te willen stappen met zijn keuze voor té jonge selecties.
  Dit beleidsplan heeft iets weg van Russische Roulette.

  Een stuk of drie mooie pareltjes van City zijn natuurlijk altijd welkom, maar er zijn grenzen!
  Te veel (jonge) huurlingen en buitenlandse spelers doen je vroeg of laat de das om.
  Dáár zijn inmiddels voorbeelden genoeg van.
  Je zal toch ook eens wat kapitaal op het veld moeten hebben om in de toekomst te kunnen overleven.
  Helaas gaan Koch en Vloet de zilvervloot niet binnen halen.
  Sterker, eerst maar eens kijken of deze investering Überhaupt nog terug verdient gaat worden.
  Tot nu toe is Smulders er niet in geslaagd om een mooie aan- en verkoop klapper te maken.

  De enige echte parel is Angelino, een heerlijke speler.
  Bij een eventuele verkoop gaat óók dan de zilvervloot weer niet binnen varen.
  Hooguit een leuke vergoeding!

  Hopelijk komt het dit seizoen allemaal nog goed!
  Vrijdagavond minimaal één punt uit de vervelendste en lelijkste stad van Nederland zien mee te nemen naar het mooie Breda.

  30

  1
 • YellowBlack
  5 december, 2017 - 20:27

  Sorry hoor maar ik vind 7 huurlingen dan wel veel. Is dan 1/3 van de wedstrijd selectie

  5

  3
 • HenkTank!
  5 december, 2017 - 20:29

  H.V.M.

  minimaal 1 punt?

  Wat zeg je me nou?

  ALLES OF NIETS!!

  3 Punten en niet minder!

  75

  9
 • RV
  5 december, 2017 - 20:32

  Ik vind het hartstikke leuk die frisse jongen gasten hoor.
  Ook wel weer genoten van Ambrose maar die beste jongen gaat ons ook niet in zijn eentje voor de Eredivisie behouden (hij maakt namelijk geen veld doelpunten en is geen killer). Het trieste is dat we geen enkele speler hebben die als echte spits zou kunnen fungeren. Alleen Vloet zou het kunnen, dat is namelijk wel een speler die je met een man in de rug kunt aanspelen en waarbij het middenveld de aansluiting kan zoeken, dat zie je nu zelden gebeuren. Enevoldsen kan echt niet dat die als spits is gehaald, is een middenvelder.

  Een jongen van 17 die uit Ghana uit zijn natuurlijke leefwereld gehaald wordt om vervolgens naar een gigantische club als City te gaan is al een hele stap. Laat staan als zo’n jongen na een half jaar dan ook nog eens naar Nederland moet verhuizen en in Zundert moet gaan trainen. Dat zijn behoorlijke stappen voor zulke jongens.

  In de winterstop moeten er 1 of 2 gerichte versterkingen komen met enige Eredivisie ervaring.
  Dat zal niet makkelijk zijn maar ook 1 of 2 huurlingen (met eventuele optie tot koop) met enige ervaring zouden al een aanvulling zijn.

  6

  3
 • The Don
  5 december, 2017 - 20:51

  De mensenhandel uit de manchester city fabriek, nu ook met minderjarigen. Walgelijk en zo dragen we er in grote mate aan bij dat het hele voetbalspelletje naar de klote gaat door deze monopolisten.

  24

  9
 • nac bredaa
  5 december, 2017 - 20:59

  leuk om er bij te hebben. maar onderhand is agyepong toch hersteld. die hebben we echt nodig tegen Exelcior speelde we niet echt met een linksmidden. ik denk dat agyepong heel belangrijk voor ons kan zijn. en nu de stillems slopen

  1

  2
 • heksenketel
  5 december, 2017 - 21:07

  ik ben het eens met The Don. Kom op jongens 17 jaar, doe ff normaal! Ik vind de deal met City helemaal prima, maar dit is een uitwas waar we niet aan mee moeten werken!

  5

  10
 • 10diego
  5 december, 2017 - 21:10

  Als hij de volgende is in het rijtje van de winterversterkingen: Ünal, Garcia dan zou dat mooi zijn.

  21

  0
 • Zagge
  5 december, 2017 - 21:29

  Justin kluivert debuteerde op 17jarige leeftijd en maakt bij ajax regelmatig het verschil. Daarnaast wordt kluivert nooit vergeleken met Neymar. Liever een megatalent van 17 dan een 13 in een dozijn van 26.

  31

  12
 • Zagge
  5 december, 2017 - 21:31

  Ps hoeveel slechter kan het in de voorhoede gaan? We scoren haast toch al niet. Of moeten we een scorende spits van 26 kopen..1 die zitten al bij een club 2 die kunnen we niet betalen.

  7

  4
 • ome cor
  5 december, 2017 - 21:45

  Misschien eerst eens op de training kijken wat die jongen allemaal kan voor we gaan zeiken over de leeftijd.

  19

  24
 • zagge
  5 december, 2017 - 21:47

  Ome Cor helemaal mee eens! En een 17jarige aanvaller vind ik nog wel wat anders dan een 17jarige verdediger erbij… daarnaast hij komt voor een trainingsstage toch?

  12

  13
 • NacF
  5 december, 2017 - 21:48

  Tip: kijk nog eens naar de felicitaties, na de 1-0 van Ambrose ! Meer zeg ik niet :-)

  7

  0
 • Maxnac
  5 december, 2017 - 21:49

  Ongelooflijk er is ook altijd wel iets te zeuren he. Het is toch super dat we de mogelijkheid hebben om zo’n spelertje erbij te krijgen wat moeten we dan nog een speler aantrekken van het kaliber korte doe mij dit maar dan…

  14

  14
 • Gvd
  5 december, 2017 - 21:59

  Kijk eerst eens naar wat je zelf in huis hebt. Als je Ajaks als voorbeeld noemt, de Bredase jeugd verdient een kans. MC zo snel mogelijk afbouwen, staat ontwikkeling jeugd in de weg!

  5

  15
 • Kipiani
  5 december, 2017 - 22:02

  Een geslepen vos die kan voetballen in de as en het is in orde. Suggestie: Joey van de Berg of Danny Holla.

  9

  7
 • Bertus1912
  5 december, 2017 - 22:39

  Toch juist prachtig om 1 van de meest begeerde talenten in Breda te kunnen zien voetballen?

  Hij moet het natuurlijk nog bewijzen maar om op voorhand tegen deze speler zijn is heel vreemd. Wat wil je dan, boukhari of boussabon weer optrommelen?

  11

  7
 • Sjef de gevulde koek
  5 december, 2017 - 22:45

  Voor mensen die het niet weten 17 jaar in Ghana is 24 jaar in Europa hè. Leeftijd is dus geen probleem hup NAC

  23

  2
 • Arie
  5 december, 2017 - 22:53

  Kipiani

  Van den Berg speelt voor een veul te hoog salaris bovenin de Championship.

  2

  0
 • Wolfmanjack
  5 december, 2017 - 23:03

  Kipiani. Beetje opletten. Holla speelt bij Twente. Of zouden ze hem gratis laten gaan.

  1

  0
 • nachoreca1
  5 december, 2017 - 23:13

  Altijd welkom heten zulke gasten..! Wie weet heb je er nu of later wat aan.

  3

  2
 • Bommetje
  5 december, 2017 - 23:19

  Van harte welkom, mooi om zo’n jongen te zien schitteren in ons mooie geel zwart. En als hij niet schittert stelt Vreven hem niet op, zo is hij ook wel weer. Snap niet dat mensen zo afgeven op City, die hebben ons vorig jaar optecht proberen te helpen en zonder hun hadden we nog juup gespeeld.

  12

  2
 • Los Pollos Hermanos
  5 december, 2017 - 23:20

  Aminu is niet van het niveau Angelino. Ben benieuwd van welke kenners jullie dat dan hebben? Aminu is 8 klasses beter!

  11

  8
 • Arie
  5 december, 2017 - 23:35

  Mensen die het serieus over zn voetbalkwaliteiten gaan hebben, die kent City waarschijnlijk zelf niet eens. Die kopen gewoon alles.

  9

  7
 • Wijnkunst
  6 december, 2017 - 00:12

  Wat een hoop gelul allemaal zeg. Speler traint gewoon mee. Is onderdeel van de samenwerking met MC. Meer is het niet. Geen nieuws..

  7

  5
 • Dutchbird
  6 december, 2017 - 00:38

  Ik lig dubbel. Eerst het bericht over Aminu op bsiderats waar een bak commentaar verschijnt. Dus een tweede bericht van de redactie om het nog wat duidelijker toe te lichten en wat denk je? Nog steeds komen de reacties van mensen die er niks van begrijpen en reageren alsof City hier haar afval dumpt.

  Ik ben blij met zo’n talent bij NAC en hoop echt dat hij in januari wordt gehuurd.

  16

  13
 • Dunne Haan
  6 december, 2017 - 00:57

  Ik vind dat de City deal wel heel goed wordt opgevat door velen. Waren we in de tijd onder Brandts en Maaskant eerste periode niet trots op jongens als Zwaanswijk, Slot, Penders, Jelle, Kwakman, Amoah, Lurling. Je begint nu toch wel een vreemdelingenlegioen te worden. Het baart me zorgen, puur principieel : hoe goed de spelers ook zijn. En hoe sommigen toch een soort van binding hebben met de club, het is toch anders. Je zou als negende stad van het land en met deze achterban ook zonder de citydeal in de middenmoot mee kunnen draaien. Ik vind het ook opvallend dat BSR eigenlijk de supporters zo stuurt dat we deze deal allemaal moeten loven. Ook dit bericht weer. Noem me een romanticus maar drie jaar geleden hekelen we Vitesse nog als Chelsea 3. Hoe kan dit ineens zo omgeslagen zijn?

  14

  11
 • Hb.naccer.Hb
  6 december, 2017 - 01:53

  STOP!!

  Hij loopt ALLEEN een snuffel stage mensen, hele discussies hier maar deze jongen gaat ze voorlopig eerst allemaal op een rijtje moeten zetten in manchester met een heel begeleidings traject voordat hij ook maar überhaupt aan nac word verhuurd..

  In de winter moet er sowieso ervaring bij in de achterhoede of een top talent van mc zoals die broertje van abarabiyo Go with the flow

  7

  2
 • Hb.naccer.Hb
  6 december, 2017 - 01:54

  *dat broertje

  1

  0
 • Badeend
  6 december, 2017 - 06:24

  Vast een leuk speulertje en geinig als hij erbij (!) zou komen in de winterstop. Maar staat wel helemaal los van wat de basiself van NAC nodig heeft – en dat is inderdaad ervaring en geslepenheid. Een type Joey van de Berg, Danny Holla, Wout Brama of Stijn Schaars zou inderdaad wel eens het verschil kunnen maken. Bovenstaande zijn allemaal niet beschikbaar, wie wel?

  4

  1
 • Willemf5
  6 december, 2017 - 08:25

  Snuffelstage is een prima opmaat naar een komst komende zomer. Zolang de spelers van M.C. maar echte pareltjes zijn en niet te veul…

  0

  2
 • AlleballenopWannie
  6 december, 2017 - 08:57

  Om het referentiekader aan te geven tbv deze discussie; ik ga al 45 jaar naar NAC; mijn grote liefde. Ik weet hoe de zware teleurstellende klappen van de zweep voelen en ik heb vele tranen gelaten na explosies van vreugde. NAC is NAC en voor mij al 45 jaar hetzelfde. Maar mensen moeten 1 ding inzien: voetbal is compleet veranderd. En NAC is gebleven wat het is: NAC. daarom spreken we ook van “Traditionsverein”. Clubs die wel buigen maar de eigen identiteit staat altijd fier rechtop.
  De discussie over het aantrekken van jeugdige proefspelers van een buitenlandse club vind ik zo ontzettend overbodig. Ik ben een (voetbal-) romanticus. Opgegroeid met (beste NACcer ooit) Addy Brouwers, en ook lokale helden, als Martien Vreysen, Ton Lokhoff, Gerrie Damen, Guus vd Borgt,d’n Bertus, John Smit, Jack Sweres noem maar op ik heb ze allemaal zien spelen en het was in die tijd het beste en het mooiste wat er was. Voor NAC. Tijden zijn veranderd. En er zwemt simpelweg GEEN kwaliteit genoeg rond in de lokale vijver beste mensen. Dus dat gelul over Gradje Damen en Bodi Brusselers en alle anderen die aanschurken tegen “het eerste”; het is simpelweg niet goed genoeg! Ik hoor Annie ook liever een publiekswissel aankondigen van “Snepvangers” dan van “Fisayo Adarabioyo”. Franske de Ley of Ante Milisic; u mag het zeggen.

  Over Aminu kan ik kort zijn: goed genoeg is oud genoeg. En wat maakt mij het uit dat ie van MC komt. En dat hij uit Ghana komt. En hij is jong, ja hallo, gelukkig. Iedereen staat te springen voor Garcia en Angelino. Jong , MC, Spanje, Wat is daar mis mee? Als je jong bent en talentvol, dan weet niemand of de grote stap er in zit. dat moet zich ontwikkelen, dat is ongewis. Wat heerlijk dat die gasten bij NAC spelen. Ik kijk liever naar Fernandez dan naar Bodi Brusselers, liever Garcia dan Grad Damen, liever Bob Latchford dan Ton Sprangers, liever Mohorovic dan Hans Neeskens, liever Bogdanovic dan Robert Braber.

  Kortom: ik ben blij met de talenten en er zit ook wel eens mispeer bij. Inherent aan talent. Je ziet niet wat ze op een bepaald niveau kunnen brengen wanneer ze er niet spelen. Welkom Aminu, ik hoop dat je bij ons tot wasdom komt en ons in vervoering brengt met hetgeen wat je wordt toegedicht.

  En als NAC supporter zijn we niet verwend met succesvolle wetenswaardigheden.
  Alleen die bieromzet, de KNVB beker, 1921 en de bijna jongste selectie van Europa.

  HUP NAC!

  37

  1
 • Wolfmanjack
  6 december, 2017 - 09:12

  Wat een goed verhaal Wannie. Uit het hart gegrepen. Ik denk er net zo over.

  5

  0
 • Kinderkaartje
  6 december, 2017 - 09:13

  Mooi gezegd, Alleballenopwannie.

  Je vergeet nog de langste naam van een verenigigng. Ook zon wetenswaardigheid waar je verder niets voor koopt.

  3

  0
 • Braze
  6 december, 2017 - 09:25

  @wannie

  Ik kom ook al en mensenleven bij NAC en ben het helemaal mee eens. Aanvulling, vroeger moest NAC zijn talenten laten gaan aan de top in Nederland: Rijvers,Bouwmeester,Vrijsen, Schrijvers,Deykers,Rijnders,Lokhof,Pierre, etc.
  nu mogen we even genieten van aankomend talent via City.
  Ik hoop wel op en nieuw groot talent uit eigen regio.

  1

  0
 • Ki Utsuri
  6 december, 2017 - 10:24

  Mooi verwoord Wanny.

  0

  0
 • Arie
  6 december, 2017 - 10:36

  Wannie

  Inderdaad mooi verwoord, maar meningen verschillen nog duidelijk. Ik denk dat vrijwel éénieder nog de tijden heeft meegemaakt voor het voetbal écht kapot begon te gaan, zo’n 10-15 jaar geleden met Chelsea voorop.
  Waar we toen jonge, Nederlandse talenten op de bank hadden zitten achter gearriveerde veelal Nederlandse jongens, is het nu zo dat de meest ervaren gasten consequent worden genegeerd. En dat is niet op basis van kwaliteit als ik ons al 1,5 zien ploeteren. Smulders zn oren hangen volledig naar Manchester.
  En mijn afkeer tegen het moderne voetbal, en ook tegen Vitesse een aantal jaar terug met datzelfde Chelsea, ga ik principieel niet aan de kant schuiven, omdat het mijn eigen club nu gebeurt. Dan blijf ik het net zo goed 100x niks vinden.

  Als voorbeeld blijf ik VVV aanhalen om te vergelijken dat het wel kan, komen ook uit een dal met een bijbehorende kleine portemonnee.
  Veelal Nederlandse gasten, waaronder een aantal uit de eigen jeugd, die al jaren samen spelen. Kijk eens waar dat hen heeft gebracht.

  0

  3
 • 7Hills
  6 december, 2017 - 10:40

  Zie overigens liever dat City weet te verlengen met Javairo Dilrosun en hem komend half jaar naar NAC stuurt ipv Agyepong. Leuk zo’n 17 jarig spelertje uit Ghana, Agyepong heeft in totaal maar 5 wedstrijden goed gespeelt voor NAC dus daar missen we op dit moment ook niet veel aan, maar Dilrosun is een toptalent komende uit de Ajax-opleiding en vaste waarde in Oranje onder 19. Zo blijf je op 6 huurspelers, en krijg je er tenminste een Nederlands talent bij. Agyepong zijn contract loopt af komende zomer, en heeft geen europees paspoort dus ook al verlengt hij niet bij City geen optie voor NAC om hem over te nemen.

  3

  1
 • Ki Utsuri
  6 december, 2017 - 11:16

  @Arie:

  Het gras is niet altijd groener bij een ander, in dit geval wel synthetischer trouwens. VVV heeft net zoveel huurlingen als NAC: Tissoudali (Le Havre), Peeters (Real Madrid), van Bruggen (PSV), Thy (Werder Bremen), Amenyido (Borussia Dortmund) en Nwakali (Arsenal).

  Behalve Clint Leemans en Vito van Crooij zie ik geen enkel contractspeler bij VVV die transferwaarde vertegenwoordigd. Aan het einde van het seizoen zullen we zien of de ‘ervaren ploeg’ VVV ook heel seizoen mee kan op eredivisieniveau.

  7

  0
 • Arie
  6 december, 2017 - 11:24

  Ki Utsuri

  Bij ons zie ik, hoe somber ook, mindet met transferwaarde. Daarnaast zitten de huurlingen bij VVV vrijwel allemaal op de bank, waarbih die Peeters al bijna was verbannen, en worden ze gebruikt als aanvulling op de te kleine selectie. Wij hebben onderhand net zoveel selectiespelers als City.

  1

  0
 • 7Hills
  6 december, 2017 - 11:42

  @Arie

  Je haalt in je eigen post precies datgene aan waardoor je NAC op dit moment niet moet vergelijken met VVV, maar het is ook hetgeen waar NAC nu op dit moment mee bezig is;

  ” Veelal Nederlandse gasten, waaronder een aantal uit de eigen jeugd, die al jaren samen spelen. Kijk eens waar dat hen heeft gebracht.”

  NAC is pas sinds vorig jaar zomer bezig zich meer en meer te richten op de jeugd, en jeugdopleiding. Bijna alle selectiespelers van het jaar ervoor zijn weggegaan/weggestuurd, en men is zich gaan richten op jonge spelers die in de toekomst kunnen ontwikkelen en doorverkocht kunnen worden. VVV doet dat al langer, dus zijn wat dat betreft al wat verder. Maar NAC gaat ook die kant op!

  Kijk maar naar de posities van de City huurlingen op dit moment;

  Voor CV hebben we, als we Mari straks terugsturen, genoeg eigen spelers die dat gat op kunnen vullen als ze zich blijven ontwikkelen; Meijers – Klomp – Mets – Koch. Wellicht N’Toko nog verlengen mocht hij weer 100% fit worden en aantonen toegevoegde waarde te zijn. Wat er verder nog vanuit de jeugd komt heb ik geen zicht op.

  Voor Angelino hebben we Glim en Vliet die klaargestoomd worden. Of die zich voldoende ontwikkelen is koffiedik kijken, anders hebben we altijd Horsfield nog onder contract staan die daar prima kan spelen. Wellicht vergeet ik nu nog een zeer getalenteerde jeugdspeler?

  Brusselers en Snepvangers kunnen op de vleugels uit de voeten, al moeten die nog stappen maken. Vandaar ook de komst van Fernandez en Agyepong. Wellicht vergeet ik nu nog een zeer getalenteerde jeugdspeler?

  Een vervanger voor Garcia hebben we niet echt, tenzij je El Allouchi daar wil laten spelen volgend seizoen als creatieve man. Maar middenvelders heb je genoeg, Damen en Vermeer komen terug na dit seizoen, en vanuit de jeugd komt er wellicht ook nog wat aan (Reuvers).

  De spits positie is voor de komende jaren eigenlijk al bezet; Sprangers, van Hooijdonk en Loshi blinken toch echt wel uit in de jeugd.

  Dus geef NAC een paar jaar om de eigen jeugd op niveau te krijgen, dan kan de deal met City langzaam afgebouwd worden ( 4 spelers met echt toegevoegde waarde) die je kan laten concurreren met de eigen spelers. Dan speel je over 2 – 3 jaar met een grotendeels zelf opgeleide ploeg, aangevuld met jonge talenten die stuk voor stuk geld kunnen opbrengen.

  1

  6
 • F7-Top
  6 december, 2017 - 11:59

  Eerst zien en dan geloven. Brandon Barker was ook de nieuwe Arjen Robben. HUP NAC !

  5

  0
 • Arie
  6 december, 2017 - 12:15

  Waar het mij om gaat, is dat we zonder de deal met City er nu niet slechter, en misschien wel beter hadden voorgestaan. Een middenveld met Nijholt-Stans-Allouchi en zo’n Leemans, die gratis op te halen was bij PSV, aangevuld met de gasten die jij noemt. Voorin de talenten die jij noemt achter transfervrij aangetrokken spelers die er echt wel genoeg rondliepen (kijk naar Stans en Nijholt) plus wat je al hebt. Achterin is Meijers ook uit het niets de basis ingekropen vorig jaar. Als je zo laag bent gezonken als wij waren is het juist tijd om zelf te bouwen en die jonkies er gewoon in te gooien.
  En daarbij komt dat ik met een gekleurde bril kijk, omdat mijn afkeer tegen de City’s van deze wereld enorm groot is.

  1

  0
 • Sander P
  6 december, 2017 - 12:20

  @Arie

  Zonder city hadden we helemaal niks gehad.

  Geen bovengemiddelde voetballers.
  Geen investeringen in de trainingsaccomodatie.
  Geen gebruik van hun scoutingsnetwerk
  En ik vermoed dat Man City misschien zelfs nog wat gefinancierd heeft mbt horsefield/Mets.

  Een Leemans heeft destijds 2 seizoenen terug voor vvv gekozen en nac afgewezen (Helaas).

  2

  1
 • Arie
  6 december, 2017 - 12:31

  Dat bovengemiddelde voetballers zijn de meningen ook rijkelijk ook verdeeld. Vorig jaar hadden we er 1, Garcia. Is die dit jaar bovengemiddeld, ik zeg nee. Alleen Angelino steekt er met kop en schouders bovenuit.
  De Eredivisie is daarnaast bij lange na geen bovengemiddelde competitie en daarin bungelen wij onderin.
  Met Meijers en Mets centraal achterin ipv die 2 houten klazen en Bertrams gewoon op doel na Noppert, hadden we er beter voor gestaan. Daarin heeft vooral ook Smulders gefaald, want Dessers had hier bijvoorbeeld gewoon nog in de spits gelopen als die niet zo’n achterlijke clausule had. De selectie is de afgelopen jaren aan alle kanten onevenwichtig, waarbij Smulders steeds hardnekkiger overkomt als een marionet van City.

  1

  3
 • janvG
  6 december, 2017 - 12:49

  ik ben zoo gelukkig met de city-deal
  vraag me af welke speler we voor het eerst zien schitteren in de CL.

  Hans Smulders is zekers ook blij met de city deal,
  want zonder de city deal was ie al lang zijn baan kwijt
  @BSR wanneer krijgen jullie hem voor de camera?

  6

  0
 • Oosterhout3
  6 december, 2017 - 13:34

  @arie….

  Hoi ook welkom bij nac!!

  Vorige 2jaar gemist??

  Zonder city, had nac nu ongeveer 1,8 mil verlies dit seizoen in de JUPILER LEAGUE… en had nac waarschijnlijk rond fc volendam gestaan!

  DAT zijn de feiten!!

  1

  0
 • Oosterhout3
  6 december, 2017 - 13:43

  @arie… je kan het ook omdraaien!

  Zonder clausule was dessers niet eens gekomen… en dus ook geen topscorer geworden!!

  Meijers was eerst nog geblesseerd… dus wie had je dan achterin willen hebben??
  Pietje klaas misschien??

  Nee garcia springt er niet bovenuit??
  Daarom had b.v. el ahmadi zijn handen vol aan hem!&dekt elke tegenstander hem met 2man…
  Angelino= top!

  Bertrams had de strijd verloren met noppert….
  Bertrams was geblesseerd toen noppert de fout in ging…. (daarom hebben ze birighitti gehaald!)
  dus je had een 17 jarige jeugdkeeper erin willen zetten?? Tegen sparta&groningen??

  Dan hadden we nog 4punten minder gehad!!

  0

  1
 • Ki Utsuri
  6 december, 2017 - 13:47

  @Arie: 6 december, 2017 – 12:15

  ‘Waar het mij om gaat, is dat we zonder de deal met City er nu niet slechter, en misschien wel beter hadden voorgestaan.’

  Ik heb begrip voor aversie richting clubs als City maar zonder City was NAC nog ‘gewoon’ een eerste divisieploeg.

  NAC heeft vrijwel het hele vorige seizoen geworsteld met zichzelf. Ook Stans, Nijholt en Heamhouts deelde in deze malaise (5de in de competitie). Deze drie spelers moesten de jonge garde aan de hand nemen en hebben amper laten zien waarvoor ze gehaald zijn. Sterker, ze werden uit het elftal verdreven door Verschueren en El Allouchi (en Garcia).

  Pas ergens eind april begon het te draaien en kon men promotie afdwingen door op het juiste moment te pieken. Als je terugkijkt op die periode kan je niet anders dan concluderen dat City zijn bijdrage heeft geleverd in onze promotie. Dessers kreeg vleugels door de aanvoer van García en ook Agyepong begon (eindelijk) zijn draai te vinden. Achterin speelde Horsfield en ook O’Neill kwam uit het Engelse netwerk.

  Ik wil de promotie zeker niet toe te schrijven aan City, we hebben ook héél veel geluk gehad tegen NEC, maar verklaren dat we zonder de deal met City verder waren is onjuist (en waarschijnlijk ingegeven door emotie).

  5

  0
 • ome cor
  6 december, 2017 - 18:45

  @Arie
  Over die clausule van Dessers heb je gelijk.
  Maar als jij denkt dat Cyriel getekend zou hebben zonder die regels in zijn contract, dan mis je toch het zicht op het hedendaagse voetbal.

  Als NAC zich een seizoen lang aan kop genesteld had als de ultieme promovendus dan was Cyriel misschien gewoon gebleven. En Brondeel ook.
  Maar “als” bestaat niet.

  NAC heeft de City deal hard nodig en probeert daarnaast in die periode een selectie eigen spelers op te bouwen zodat ze daarna wellicht zelf de broek op kunnen houden.
  Dat is voor een club die van zo ver komt (financieel) de enige optie om niet door te zakken naar de tweede divisie of erger.

  Dat het niet de ideale situatie is, okay.
  Ik had ook liever gezien dat NAC het budget had gehad ter waarde van 1 of 2 Messi’s, maar als er dat niet is moet je wat anders. Maar jij weet het vast beter.

  2

  0
 • The M.
  6 december, 2017 - 21:49

  Wisselgeld voor het aankomende vertrek van Angelino tijdens de winterstop…

  0

  1
 • Arie
  6 december, 2017 - 23:06

  In reactie op velen kan ik enkel beamen dat mijn reacties uit emote zijn geschreven.
  In dat opzicht begrijp ik enkele meningen over de noodzaak van de huidige ontwikkelingen, maar velen ook niet.

  Voor mij is voetbal gebaseerd op emotie en gevoel, en niet op het zakelijke van de huidige markt. Hadden we met ons NAC nu een herkenbaarder elftal voor ons gehad en daarmee minder gepresteerd dan had ik daar prima mee kunnen leven. Ook al betwijfel ik die mindere prestaties sterk.

  Dit is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen :)

  1

  0
 • Pedro
  7 december, 2017 - 09:05

  @ Arie
  Je wordt van alle kanten met feiten om de oren geslagen dat je opmerkingen totaal geen hout snijden.
  En toch blijf je doodleuk beweren dat je denkt dat NAC er zonder de City-deal niet slachter voor had gestaan.
  Pffff tis voor iedereen met maar een klein beetje (voetbal)verstand overduidelijk dat we dan nu nog in de JL league hadden gestaan. En aangezien het budget elk jaar minder werd, bijna zeker nog (een stuk)lager dan de 5e plaats waar we stonden met de door jouw geroemde spelers(o.a. Stans en Nijholt). Maar jij blijft er gewoon bij dat we dan nu ook Eredivisie hadden gespeeld en die spelers het zouden maken(terwijl ze dat in de Juup al niet eens konden)
  En dan heb ik het nog niet eens over een dreigend faillissement.

  0

  0
 • Arie
  8 december, 2017 - 10:14

  Pedro

  “Feiten”
  Kom jij dan eens met de feiten dat het zonder de jongens van City niet zo was gelopen. Ik zeg toch dat ik reageer op basis van gevoel, en dat gevoel is dat we dan niet slechter af waren geweest.

  0

  0