Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Ernie Brandts hoopt op baan in Costa Rica

Brandts is op dit moment een van de vier kandidaten voor de functie van hoofdtrainer bij Liga Deportiva Alajuelense uit het plaatsje Alajuela in Costa Rica.  Dat hij geen Spaans spreekt, vindt Brandts geen belemmering, want: "Voetbal is een universele taal". Brandts reisde onlangs af naar Costa Rica voor een gesprek met het management van de club. 
Met nog 27 dagen te gaan tot de start van het kampioenschap lijkt de communicatie met de spelers een obstakel te gaan worden voor de 61-jarige Brandts. Het management van de club zal dit dan ook meenemen in de overwegingen. Brandts ziet de taalbarrière zelf niet als een onoverkomelijk probleem, hij kan snel Spaans leren en geeft aan dat voetbal een universele taal is. Voor Brandts zou een uitstapje naar Costa Rica niet zijn eerste buitenlandse avontuur betekenen. Eerder trainde hij al Rah Ahan FC in Iran, JKP FC in Rwanda en Young Africans in Tanzania. Van 2014 tot 2015 was Brandts actief als trainer van FC Dordrecht.

Bron: B-Side Rats, nacion.com

Vorig bericht
Tiësto steunt Jelle’s Army 10 reacties
Volgend bericht
Waarom Aminu een welkome versterking zou zijn 68 reacties
14 Reacties
0   0  
F8

Ik hoop op een baan bij Van Gansenwinkel

0   0  
heksenketel

@F8

Ik denk dat je dat gaat lukken!

0   0  
knurft

@F8.... je kan altijd nog als model gaan solliciteren bij de Rendac ?

0   0  
Eljé

Geweldig, die man komt nog eens ergens! Lekker vlaggetjes prikken op de wereldkaart waar je trainer ben geweest. Als ie klaar is, is Leo Beenhakker jaloers :-)

0   0  
Judge M.

Ik hoop dat hij een mooi boek gaat schrijven zodra hij met pensioen gaat. Lijkt me geweldig om lezen hoe de voetballerij overal ter wereld in elkaar steekt. Ik wil bij dezen alvast 1 exemplaar vooruit bestellen :-)

0   0  
Wolfmanjack

Ideale hulptrainer bij NAC.

0   0  
Bram

Edit BSR: Doe eens even normaal

0   0  
janvG

mag van mij vreven komen opvolgen

0   0  
scheppioni

Werd toch maar mooi derde met ons NAC !! Nog hoger dan Henkie ten Cate, die in 2003 zei dat de vierde plek echt het hoogst haalbaar was voor ons NAC !! Laat deze tijden wee herleven, Brandts samen op ten duur met vd Gaag, een mooie combinatie, maar nu nog Stijn die zich onsterfelijker kan maken in ons BREDA !!
Het ga hem goed, onze Ernie !!!

0   0  
Dutchbird

Daar is het wel even uit te houden.

0   0  
Fred

Er zullen bepaalde mensen nooit hun ongelijk toegeven dus Brandts terug is een utopie .
HELAAS !!
Zou de ideale combinatie met Vreven zijn .

0   0  
ome cor

Ik gun de beste man alle succes van de wereld, echt waar hoor, maar het voetbalwalhalla Costa Rica, bij de nr 5 van de 12 clubs uit de Primera Division.....

Straks wordt hij daar ontslagen en dan staat er weer een club op zijn CV die niemand in Europa iets zegt. Daarmee is hij dan nog steeds geen optie voor een Nederlandse of Belgische club op het hoogste niveau.

Leuk voor Ernie dat ie nog eens ergens komt voor zijn werk, maar ik zie na dat gelukkige jaar bij NAC nog steeds geen toptrainer in de beste man.

Maar voor hem hoop ik dat hij de beste van de 4 kandidaten is en er een leuke tijd mag beleven.
Nogmaals: ik gun hem alle succes van de wereld.

0   0  
Nacdictive

@ome cor: waar heeft ie daarna nog een serieuze kans gehad? Mi werd ie toen gewoon bij het grof vuil gezet na een wereldprestatie..

0   0  
ome cor

@Nacdictive
Dat bedoel ik toch ook.
Niemand wilde (en wil) hem een kans geven.
Die wereldprestatie wordt dus buiten Breda toch anders beoordeeld, kennelijk.

Laad alle berichten na dit bericht in