Overal waar we komen

Brood: "We hebben twee directeuren die al een maand bezig zijn. Die beginnen niet nu pas"

Ruud Brood is allesbehalve gelukkig met de wijze waarop NAC op dit moment als organisatie functioneert. De oefenmeester verbaast zich over de wijze waarop sommige van zijn collega's zich uiten en vindt dat de club zich onvoldoende heeft voorbereid op de degradatie. In BN DeStem trekt hij ongekend fel van leer. 
De trainer promoveerde drie keer in zijn loopbaan en weet dus wat NAC nodig heeft om binnen een jaar terug te keren in de Eredivisie. Op dit moment is echter nog niets duidelijk. Algemeen directeur Luuc Eisenga lijkt nu pas écht te beginnen met het maken van plannen. Dat stoort Brood: "Wat wordt de spelersbegroting van NAC? Hoeveel geld is er? We hebben twee directeuren die al een maand in dienst zijn, die beginnen niet nu pas. Samen moeten we een goed raamwerk neerzetten om kans te maken op promotie." Eisenga had het voor de camera van Fox Sports over de invulling van de selectie voor komend seizoen. Wat Brood betreft moet de algemeen directeur zich eerst met zijn eigen zaken bemoeien: "Als een algemeen directeur praat over het technisch gedeelte en zegt dat er spelers moeten komen die strijd leveren, denk ik dat er meer bij komt kijken en dat hij zich beter druk kan maken over andere zaken. Voor de spelers hebben we een technisch directeur. Heb je gevraagd naar zijn budget? Ik kan ook met dit soort kreten komen; natuurlijk wil ik spelers met strijd, passie, inzet en die goed kunnen voetballen. Maar mijn eerste vraag als journalist zou zijn: Welke spelers blijven en van welke spelers neem je afscheid." Brood snapt ook niet waarom Eisenga op dit moment nog niets over budgetten kan zeggen: "Waarom niet? Het was toch meteen doorpakken vanaf dag één? En was het niet gezien de middelen die je hebt dat je je best mag schamen dat je degradeert? Dus er zijn middelen aanwezig. Ik vind dat je het eerst intern moet houden voordat je het naar buiten brengt." NAC en Brood gaan na de laatste wedstrijd tegen PEC met elkaar om tafel. Dat wordt een pittig gesprek, zo lijkt het. Brood: "Als iemand zegt dat we ons moeten schamen voor de degradatie, maar we hebben wel de middelen, dan wil ik weten waar het is fout gegaan. En niet alleen chronologisch wat jullie schrijven, maar verder de diepte in. Een aantal zit niet op het niveau dat gevraagd wordt. Ik wil weten wat de visie van directeuren is. Niet alleen budgettair, ook het plan daarachter. Daar gaat het mij om. Kijk naar het technische geheel, de staf, de selectie, de secundaire voorwaarden. We moeten echt stappen maken, willen we terugkomen." Het volledige interview is hier te lezen.

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

Vorig bericht
Voorbeschouwing NAC - PEC Zwolle 68 reacties
Volgend bericht
Liveblog: NAC-PEC Zwolle 100 reacties
Terug naar overzicht
141 Reacties
0    
Dun scheve schaats

Zo mag ik het horen ruudje!

0    
Willemf5

Lekker weer, nu al hommeles..

0    
Joepel

Heel gek maar heb meer vertrouwen in Brood dan onze Friese aanwinst...

0    
Da Huge

Als je tussen de regels door leest weet je al dat hij niet gaat blijven.

0    
7Hills

Is toch feitelijk onjuist? Cijfers zijn bekend, begroting moet alleen nog door diverse partijen goedgekeurd worden voordat het gedeeld wordt met bijvoorbeeld een trainer met aflopend contract....

Tenminste, dat haalde ik uit het interview met Eisinga afgelopen maandag

0    
Mark

Ik hoop dat hij er met de directie uitkomt. Eindelijk iemand die het snapt .

0    
Ivo

Ruud is het nu al zat en gaat weg. Nac is een Amateuristische bende.

0    
Sp1

Maar dit is wel wat NAC al jaren mist, AMBITIES! Ruud slaat de spijker op zijn kop...

0    
leeuw

Willen we Ruud Brood graag als trainer van NAC zien , dan een héél groot spandoek ophangen om het de directeuren te laten weten en voelen !! Maar ook de Nederlandse pers.

0    
PPG

Eindelijk iemand die zegt waar het op staat. Geen gelul, maar aanpakken die handel.

0    
D'n opletter

Hele, hele, diepe zucht...
Blijken we nog meer jongetjes te hebben...
Wat een k*t zooi.
Wat mij betreft hangen er 3 spandoeken; van Ferry van Vliet, Dominique Diroux en Ruud Brood MOET blijven.
Kan B-Side rats niet een diepgaand interview afnemen met de heren?

0    
BATI

'Maar mijn eerste vraag als journalist zou zijn: Welke spelers blijven en van welke spelers neem je afscheid.”

Wat moet je daarop nu zeggen als de helft nog een doorlopend contract heeft? Broodvoetballers zeggen niet uit hun eigen een contract op lijkt me.

0    
Eucalypta ..

Weg met die Brood! Gaat met de zelfde slappe spelers door die t hele seizoen niks hebben laten zien en de enige echte wijziging is t opstellen van zijn schoonzoon! Waarvan iedereen ziet dat alles 2 tempo s te snel voor m gaat,wat een aanfluiting die man

0    
JeePee

Brood heeft 110 of meer% gelijk. Dat gelul over begrotingen die officieel vastgesteld moeten worden. Iedereen weet dat onze nieuwe directie het denkwerk allang had moeten en kunnen starten. Een schaduwelftal op papier zetten, voor diverse niveaus en dat dagelijks bijstellen, zodat je spelersbeleid kunt gaan uitvoeren, kost niets. Een potentieel analyse van de prospect sponsors kost niets. Misschien is er wel iets gebeurd, maar dat je nog niets ziet en vooral ook niets hoort, dat vind ik echt onverteerbaar.

Als men nu Brood kalt wil stellen na dit interview geeft dat al heel veel aan. Als je echt wat wil omring je je met professionals. Dat is wel de allergrootste les voor de organisatie en de RVC en eigenaren zonder kennis.)l

0    
jvt

Natuurlijk is er nog geen budget. De AD heeft zopas een mailtje met tikfouten naar de sponsors gestuurd en daar reageert natuurlijk de helft nog niet op onwetende of ze al dan niet in de ere bleven (consequenties voor de avonden etc) Bovendien weet ie niet of er een nieuwe hoofd- en rugsponsor komt want is eerst op zoek naar een nieuwe commerciële manager. De AD heeft immers ook geen netwerk in de regio. Het kan nog weken duren voordat het maximale budget bekend is en ondertussen kunnen we niet tot het uiterste gaan om ons te versterken. Verkoop van Verschueren als dat al lukt is een must om aan budget te komen. De rest mag gratis weg.

Door het niet doorpakken na het ontslag van Smulders en weglopen van Goetzee lopen we volledig achter de feiten aan. Commercieel manager weg etc. Niemand die zich druk maakte om nieuwe sponsors, laat staan hoofdsponsor. Op de RvC hoef je niet te rekenen, deel uuitmakend van het Technische hart was het al een lachertje laat staan voor sponsorwerving. NAC is dood, met een paar laatste stuiptrekkingen en leeft nog dankzij hoop. Hoop die de vele 'kenners' hier ook steeds hebben bij het horen van een nieuwe spelersnaam.

Brood moet netjes opstappen; er is geen eer te behalen en de man heeft teveel fouten gemaakt. Wellicht moest Van Leer keepen vanwege een clausule in zijn contract, maar een jonkie die nooit als voorstopper heeft gespeeld uitgerekend tegen Feijenoord voorstopper zetten is lomp. En hij kreeg dit zooitje ongeregeld niet aan het voetballen, kweekte geen mentaliteit. Hij had bij zijn komst natuurlijk een statement moeten maken, teamgeest "zij tegen mij" creëren. Daar heb je geen sportpsycholoog in de staf voor nodig!

0    
Oldie

Ruud Brood is zelf al langer dan één maand bezig en al die tijd heeft hij kutkeeper van Leer alle wedstrijden laten spelen. Hoezoe professioneel bezig?

0    
Gedoe

Nou die blijft niet hoor

0    
7Hills

@JeePee

Hoezo is dat onverteerbaar? Dezelfde trainer heeft in de media de afgelopen weken alleen maar geroepen dat iedereen gefocussed moet zijn op 1 doel; handhaving. Niemand mocht zich laten afleiden, niemand mocht zich al neerleggen bij degradatie. Hij wilde zelf nog niet praten over of hij blijft of niet, want wilde eerste deze klus afronden.

Dat er nog niet gesproken is met hem over de mogelijkheden, welke spelers etc ( gesprek staat voor komend weekend gepland!) heeft hij wellicht wel gewoon aan zichzelf te danken!

Ik hoop echt dat Brood blijft, is en blijft een supporter van de club en deelt onze zorgen en irritaties. En zit natuurlijk als hij blijft in een ideale positie om zaken van binnenuit te veranderen. Praat in mijn ogen nu alleen wel voor zijn beurt.

0    
vriendjespolitiek

Jvt

Brood hoeft helemaal niet op te stappen,had maar tot het einde van het seizoen getekend.Dus vanavond is het ook voor hem,op papier,laatste wedstrijd.
Heeft ook nooit hoog van de toren geblazen dat HIJ het wel even zou gaan doen.
Je mag blij zijn dat hij het überhaupt heeft gedaan,niemand wilde zich er meer aan branden.
Deze selectie kreeg niemand meer aan de praat hoor.
Het is puur wanbeleid,wat de club weer naar het graf heeft gebracht,niet de trainer Ruud Brood.

0    
Ivo

Brood heeft gelijk.

Die Edelenbos heeft alleen op de winkel gepast en 0,0 voorwerk gedaan voor het nieuwe seizoen.
Eisenga en VDA (nog niks van gehoord trouwens) beginnen nu pas te communiceren, en inderdaad ook nog over de verkeerde dingen.

Het is echt heel triest gesteld met deze club, directeuren houden de bekende praatjes over ambities maar er gebeurt niks. Deze degradatie was in maart al zeker, we zijn 2 maanden verder en weten niet wat het spelersbudget wordt? Ga toch fietsen.

Brood doet dit om 2 redenen:
- Hij gaat weg, is gefrustreerd en slaat daarom om zich heen
- Dit is de ultieme poging om mensen op scherp te zetten.

Normaal gesproken kan een trainer wel inpakken bij zoveel kritiek op de directie, dus ik denk dat het einde verhaal is.

0    
Shane uit de Keen

Ruud Brood: Maar mijn eerste vraag als journalist zou zijn: Welke spelers blijven en van welke spelers neem je afscheid.”

Tja Ruud, mijn eerste vraag aan jou zou zijn: Waarom stel je steeds dezelfde verzakers op?
Het is toch niet zo, dat je pas na 2 maanden in de gaten hebt met welke spelers je de wedstrijden nooit gaat winnen. Alternatieven zijn misschien schaars, maar het publiek pruimt het allemaal niet meer wat er op het veld rondsjokt.

0    
Ric

Leuk die teksten Ruud. Start jij vanavond weer lekker met al die lamme honden in de basis. Flikker eerst al die huurlingen eens uit de basis en vervang die door ONZE jongens. Zet gewoon onze Pool op de goal man. Ik kan die rosheuvel niet meer luchten of zien met zijn ongeïnteresseerde voorzetten op kniehoogte en het weigeren om achter zijn back aan te lopen!
Dit gaat er gewoon voor zorgen dat iedereen vanavond na 15 minuten hoogstwaarschijnlijk weer geïrriteerd en opgefokt raakt over de eigen ploeg.
Dat moet jij als NAC man toch weten!!!!!

0    
Budisic

Alvast de spullen opzij schuiven die de weg naar de uitgang belemmerden.

0    
Harrie

Ruud slaat de spijker op de kop. Mij bekruipt vanaf het begin af aan dat we deze directie met weinig ervaring en positieve resultaten weer aan een nieuw hoofdstuk “waan van de dag” zullen toevoegen. Hopelijk heb ik het mis

0    
Misterbean

Ik las ergens op nos.nl inderdaad dat er clausules in contracten zouden staan over spelen van gehuurde spelers. Verder heef Brood natuurlijk 200% gelijk. Als je het heel interview leest ilv deze losse uitspraken wordt dst nog duidelijker. Hij is de 1e bovenin die openlijk durft te zeggen wat er aan de hand is. Dat wordt op het matje komen bij de grote 3 ben ik bang, of eruit geknikkerd worden. Die houden doorgaans alleen van meelopers en jaknikkers. En de. Nieuwe directeur is natuurlijk weer een spreekbuis van de grote 3, die graag oo de stoel van de andere spreekpop de td gaan zitten. Ruud ziet het heel goed. Lees het hele interview maar.
https://www.bndestem.nl/nac/ruud-brood-misschien-ben-ik-te-veeleisend-naar-anderen~a6b96d84/

0    
Da Pope

@D'n Opletter

We maken als het goed is binnenkort kennis met de nieuwe directie. We hebben aangegeven daarbij graag ook een interview te doen. Lever vooral je input, zou ik zeggen. Dan nemen we die mee.

0    
Fred1

Op zich begrijp ik zijn uitspraken voor een deel , maar een Algemeen Directeur mag natuurlijk best in een interview uitspreken wat de ambities zijn.
Wat Brood over spelers zegt zit ook een grote kern van waarheid in maar waar ik verbijstert over ben is dat hij wel steeds degenen die het hele jaar door falen opstelt, hij heeft nagenoeg niets verandert aan de poppetjes die wekelijks in het veld staan, dat vind ik te bizar voor woorden.
Hij had kunnen weten dat het met deze spelers een kansloze missie was, hij had echt ook per individu moeten wisselen.
Dat hij uiteindelijk weer terugpakt op verzaker nummer ÉËN Elalouchi is al net zo ondoorgrondelijk terwijl hij in het bewuste interview wel door laat schemeren dat hij het ventje doorheeft.
Dat je een wekelijkse blunderende keeper laat staan, want kijk ook weer eens goed naar die tweede van Heerenveen, kan je nooit legitimeren naar de achterban en de club.
Ik vraag me af wat er in de breinen van zo'n technische staf omgaat bij het samenstellen van een team, als je geschat tegen degradatie en je kunt niet scoren dan moet je in ieder geval zorgen dat je geen goal tegenkrijgt.
Kansen krijg je altijd, met een keeper die wat meer lef toont had je vaker een 0-0 of 1-0 over de streep getrokken inplaats van 2-1 verlies.
Maar blijkbaar kijkt de hedendaagse trainer heel anders naar de opbouw en samenstelling van een team.
Ruud moet niet verbaast zijn over de gelatenheid binnen de club, iedereen zag het aankomen, ik zag ook dat het een kansloze missie was en met mij velen, omdat hij aan de basis structureel niets verandert heeft, dan gaan de uitslagen en de inzet ook niet beter worden.
Daar wordt een keeper niet 10 cm langer van en daar krijgen angsthazen niet plots lef van , ook deze trainer heeft te veel vertrouwt op mooipraters en mensen zonder ruggengraat en vooral gedacht dat zijn aanwezigheid voldoende zou zijn.
Dus niet.
Als de woorden er wel degelijk zijn en de daden ontbreken dan is het game over, dus ook Ruud heeft gefaald door niet rigoureus het mes er in te zetten.
Wij het publiek moeten die gasten niet meer, schotel ons dan dat stelletje losers in de laatste wedstrijd niet meer voor, ik walg van ze, durf er een ander team weg te zetten wat je eerder had moeten doen.
Als je het team ophangt aan Korte dan weet je waar het in essentie al mis gaat.
ONBEGRIJPELIJK.
Vooral ook omdat men blijkbaar ook niet weet wat het hondstrouwe publiek wil zien, er wordt gewoon niet naar geluisterd.

0    
Breda-Loyal

En toch ben ik heel erg blij wat betreft de supporters op dit forum

Wij laten ons niet meer leiden door mooie praatjes !

0    
Tombola Breda

Hij zal absoluut een punt hebben. Maar als je richting de AD aangeeft dat hij zich niet teveel mag uitspreken over technische zaken, waarom gaat hij dan zelf als trainer wél op de stoel van de AD zitten? Want zoals hij zaken benoemd lijkt het allemaal logisch. Maar beseft hij zelf wel genoeg met wat voor complexe situatie de huidige AD zit opgezadeld (met dank aan zijn voorgangers en een zooitje incapabele aandeelhouders)? Heeft hij inzichtelijk met hoeveel stakeholders Eisenga rekening moet houden? Dan vind ik het eerlijk gezegd behoorlijk kwalijk dat hij zich in het openbaar zo fel uitlaat over Eisenga. Neigt zelfs naar karaktermoord, nog voordat de beste man in deze korte tijd de kans heeft gekregen om alle puinzooi op te ruimen.

Ruud lijkt me een topper. En wat hij zegt is in grote lijnen ook absoluut waar. Maar dit zo fel in de openbaarheid smijten is onprofessioneel en doet de club op dit moment meer schade dan goed lijkt me. 'Zachte heelmeesters maken stinkende wonden' hoor ik jullie dan denken. Klopt. Maar de botte bijl hoor de doorgaans intern te hanteren. Moddergooien in de media in de hoop de boel op scherp te zetten lijkt me niet de wijze en bovendien momenteel zeer slecht getimed.

0    
Gvd

Vreemd interview, aangeven dat alle sores binnenshuis dient te blijven en dan zelf kritiek leveren op AD en TD.

0    
Buuze

Ruud is een passant met een aflopend contract en niet meer en minder. Hij heeft dan wel ineens het recht als trainer om dan zo te gaan roepen? De afgelopen maand ook een hoop blabla, maar uiteindelijk weinig van gezien. Tuurlijk is de selectie brandhout, maar het zou hem ook sieren dit binnenskamers te houden. Hij kiest bewust de gemakkelijke weg van de media. Wat wil je hier mee bereiken? Had hem toch hoger ingeschat. Die gaat naar de graafschap ofzo.

Laat de nieuwe directeuren maar eerst eens bewijzen wat ze kunnen, voordat we ze nu alweer afbranden. Waar daar zijn 'we' op voorhand heel goed in en daar gaat het ook al fout. We moeten vooruit kijken nu en met deze mensen gaan we het doen.

0    
Los muchachos del Breda

Wat Ruud Brood enkele spelers verwijt (El Allouchi, Koch en Te Vrede) doet hij nu zelf in de pers. Als hij ontevreden is over zaken (die overigens wel terechte punten) moet hij dat intern kenbaar maken ipv naar de BN de Stem te stappen.

Ik ben met Brood eens dat het vanuit erg verstandig zou zijn om van Abbeele aan het woord te laten om zijn plannen te ventileren, maar Brood was juist diegene die aangaf dat de focus moest zijn op dit seizoen.

0    
René076

Waarom houd Ruud dit niet binnenshuis, je mag uiteraard vraagtekens zetten bij bepaalde uitspraken, maar waarom nou weer via de media.
Lekker opstoken dat vuur, was nog niet groot genoeg..

0    
van Flieger

Villa van Flieg, buitenontbijt op de naya.


Dit gaat helemaal fout. We hebben alleen Ruud Brood nog en die is nu aan het voorsorteren op een vertrek. Na ongeveer 10x proberen bij Ruud Brood kwam hij dan eindelijk voor de laatste 8 wedstrijden met als doel een verlengd verblijf. Helaas namen mevrouw Ooievaar en de rotterdamse dwerg twee absolute non-valeurs aan, een Friese analfabeet en een Belg met bijwagen, beiden zonder fatsoenlijk track record.

Wat het trio infernale met hun kwal Gielen er van gebakken hebben is schandalig. Ronduit schandalig. Deze mensen verdienen het niet om zich met ons NAC bezig te mogen houden. Onder deze klunzen mocht Justin Goetzee een ererondje lopen, de man zonder ego, de allemansvriend, en de totale verzaker.

Van Flieg hoopt dat Ruud Brood niet nu al moe is van de interne machtkamp, die ongetwijfeld al aan de gang is. De Belg zal zijn eigen horige mannetje willen hebben en geen clubman met meer krediet dan hij ooit zal krijgen. Want reken maar dat de vlaamse carrierist (moest TD heten) een egootje heeft.

Van Flieg heeft alleen nog 1 vraagje aan Ruud Brood: waarom toch steeds die vreselijke van Leer opstellen, die man kann er helemaal niets van, is Zwarthoed dan nog slechter of heeft van Leer, net zoals een aantal anderen, een playing target, een speeltijdgarantie ?

0    
Breda-Loyal

@van Flieger.

Ik denk wat betreft Van Leer idd een playing target...

0    
Ouwe Spionkop

Precies is gebeurd waar ik bang voor was. Het afbraakrisico van Brood om in te stappen in een hopeloze situatie.
Hij roept nu onverstandige dingen in de pers. Ik begrijp wel wat hij bedoelt, maar net als hierboven al wordt gemeld Eisinga heeft de begroting voor volgend jaar bijna rond en die zal eerst goedgekeurd moeten worden.
Het schijnt dat onze TD ook al druk bezig met de bezem er doorheen te halen.
Brood had veel beter volgend seizoen kunnen instappen.
Nu ben ik bang dat zijn situatie nu al onhoudbaar aan het worden is.
Ook snappen veel supporters niet dat hij maar volharden met dezelfde opstelling met spelers die iedereen al kotsbeu is.
Jammer Ruudje, gegokt en verloren. Bedank voor de bewezen dienst.

0    
Wanny

Brood denkt er nogal simplistisch over. Zo eenvoudig is het nou ook weer niet om de begroting vast te stellen. Zeker niet als er zoveel verandert. In een beetje bedrijf gaan daar ook 2 maanden overheen.

De directeur zegt in mijn ogen niet zoveel verkeerd met betrekking tot het type werknemers dat ie graag bij NAC wil zien. Het is niet dat ie heeft gezegd dat er een linksbenige, kopsterke centrale verdediger moet komen die in geval van nood ook in de spits kan spelen.

Toch is het goed dat ie kritisch is en een stevig gesprek gaat voeren met de directive. Aan ja knikkers hebben we ook niet zoveel.

0    
misterbean

@Rene076
Ik vermoed dat Ruud ook door heeft dat de AD en de TD weinig te zeggen hebben, maar aan de leiband bij de grote 3 lopen. Ik vermoed zelfs dat ze zelf ook weinig visie hebben (daar zijn ze ook voor aangenomens chat ik zo in). En dan valt er intern dus niets te bespreken. Dat wil hij met het hele interview ook zeggen, als ik het goed lees. Die grote 3 moeten wieberen, wil er iets veranderen mij NAC.

0    
van Flieger

Een club waarvan de eigenaren en RvC de spelersbegroting als sluitpost op het geheel zien is reddeloos verloren. Dat is wat er nu al 3 jaar speelt. Angelino en ManuGarcia konden eea nog verbloemen, Maar nu is de geest uit de fles. Iedere dag dat van Aalst het nog voor het zeggen heeft bij ons NAC is een verloren dag. Goedemorgen verder.

0    
The Cosmic Gate

Ik verwacht toch snel nieuws over de verkoop van aandelen ..... En dat er dus direct vanaf dat niveau dingen veranderen


Wat een puinhoop zeg

0    
MickJ

Ik vermoed dat Ruud een rookgordijn optrekt
T a v een nieuwe eigenaar .
Een interview met een klein doorzichtig stootje
onder de gordel.
Het spreekwoord is niet voor niets .
Eind goed al goed.

0    
Erpelboer

@van Flieger

Waarom kom jij niet met een grote som geld en koop je nac ?

Je bent nog steeds een zwakkeling zoals vroeger in je jeugdjaren, pannenkoek

0    
H'wiel

Ik denk dat het komende gesprek tussen Brood en de directie -ik mag aannemen dat de grote drie daar niet bij aanwezig mogen/zullen zijn- zwaar voor de directie en keihard gevoerd zal worden door Brood. Brood wil natuurlijk wel de garantie hebben dat hij volgend jaar met voldoende kwaliteit en materiaal de KKD in kan. Ik vrees dat de directie niet aan deze eisen kan voldoen en dat Brood daarom niet gaat blijven.

0    
Dos

De verwijten naar Ruud Brood slaan nergens op. Ruud Brood heeft het lef gehad om hier in te stappen met een selectie waar helemaal niets van klopt. Dat hij ook grotendeels dezelfde verzakers heeft opgesteld heeft te maken dat degenen daarachter nog minder kwaliteit hebben. Als Zwarthoed echt minimaal gelijkwaardig was dan was van Leer 100% zeker eerder geslachtofferd. Zelfde geldt voor El Allouchi, er waren gewoon geen betere alternatieven. Smulders heeft NAC sportief kapot gemaakt en daar was gewoon geen redden meer aan.
Ik vrees en ben er bijna van overtuigd dat Brood niet zal blijven. Jammer, want ik denk dat hij de juiste man is voor de komende jaren. Helaas moet hij het met een amateuristische bende doen.

0    
van Flieger

Mickj - hoe graag we dit ook zouden willen, waarom zou van Aalst opeens het licht hebben gezien en nu wel overstag zijn gegaan ? Hij wilde de volle mep voor het meerderheidsbelang en pas 2 jaar later toen er niemand, helemaal niemand meer kwam en het gezeik toenam, toen hoorden we in de wandelgangen via via en nog niet eens rechtstreeks dat hij wel 30% korting eventueel zou willen nemen. Daarna nooit meer iets van vernomen.

Het probleem met deze knakkers is dat ze een onrealistisch bedrag voor hun aandelen willen, dat ze geen onafhankelijke waardebeoordeling toestaan en al helemaal geen onafhankelijk onderzoek over hun eigen verrichtingen en prestaties. Dan houdt het een keer op en ben je overgeleverd aan koehandel. Over de rug van ons NAC welteverstaan.

0    
Maarten

Zo directeurtjes. Ook jullie zijn wakker geschud. Wie heeft deze paljassen aangetrokken? De aandeelhouders zeker weer.

0    
jvt

Brood heeft gefaald door allee kleine aanpassingen door te voeren en niet de motivatie erin kunnen krijgen.

Is over en uit voor Brood. Smulders noemde dat doorselecteren, ander woord voor falen.

We moeten ons VERSTERKEN maar worden steeds zwakker door nu wederom een onervaren, niet capabele directie of wat daarvoor door moet gaan

0    
Dutchbird

Incompetente machthebbers blijven incompetente directeuren aanstellen. Ze leren het nooit en iedere keer wordt er weer een stuk clubwaarde vernietigd. Brood is er nu al klaar mee. Wie volgt?

0    
Dutchbird

@jvt echt schandalig dat Brood niet naar jou luistert. Je hebt hem hier voorzien van talloze kutadviezen en Brood heeft er niets meegedaan. Spaar je de moeite dan hoeven wij ons ook niet blauw te ergeren aan jouw amateuristische betweterigheid.

0    
Sjef de gevulde koek

Onze directeuren weten helemaal niet waar ze aan begonnen zijn. En hebben gewoon blind ja gezegd natuurlijk om de uitdaging aan te gaan maar ook omdat ze anders geen werk meer hadden. Er is al genoeg over gezegd maar het is wel logisch dat ze nu pas na buiten komen omdat ze weten waar we volgend jaar spelen. Verder is er geen hoofdsponsor niks dus ook snap ik wel dat je niet binnen 4 weken weet met wat voor begroting en geld je te maken heb. Als je niks van de club weet duurt het wel even voor dat je alles inzichtelijk heb dat lijkt me logisch en geen verwijt. Helemaal als je weet met wat voor puinhoop ze alles hebben achtergelaten.

0    
denhulk

waarom moet brood blijven stelt elke week die kutkeeper van leer op

0    
Flieger Vanger

Op naar Nijmegen en Almere?

0    
jvt

Niemand hoeft naar jvt te luisteren, de resultaten spreken voor zich. Of je moet geen ambitie hebben. Fijne dag.

0    
TpT

Aardige knuppel in het hoenderhok van Brood hier. Als dit allemaal echt zo rampzalig is als Brood hier doet overkomen dan is het goed dat dit nu direct aangekaart wordt. De ellende met Smulders hing ookal maanden boven ons hoofd. Toen er eindelijk om actie geroepen werd was het te laat.

Laten we nu eens met een schoon schip en een duidelijk en goed beleid het nieuwe seizoen ingaan.

0    
Real Robert

Er zullen genoeg trainers beschikbaar zijn. Brood blijft dus niet.

Ziu ook wel wat meer in de spiegel mogen kijken>

Komt ie daar terug met die ellendeling van een Kali, blijft Van Leer opstellen, en El Allouchi, Kastaneer,

Rosheuvel.

Schrijft Nijholt, geen wondervotballer en Dervite gelijk af. Zet Damen als voorstopper tegen Feyenoord.

Man, Man. Er moeten betere trainers rondlopen.

0    
Buurman

Ik hou niet van terug vergaderen. Maar ik heb indertijd nogal eens gemotiveerd geschreven dat ik bang was dat NAC afstevende op een Grieks drama. Financieel met veel moeite een verbetering maar dan sportief helemaal instorten. Ik kreeg naast wat complimenten vooral ook een strontkar over me heen. Dat mag. Hoort erbij. Maar het is helaas (!!) allemaal nogal aardig uitgekomen. Ik denk dat ons NAC de stap naar echte professionalisering nooit goed heeft kunnen zetten. We zijn in aanleg altijd amateurs gebleven. Op dit moment kap ik , in ieder geval voorlopig, met het maken van en reageren op allerlei analyse’s. Iedereen ziet dat de puinhoop enorm is. Je weet niet waar te beginnen. Niks klopt nog. Enorm verdrietig en pijnlijk als je je club zo ziet aftakelen ! Laten we hopen dat het ooit weer goed komt.

0    
Opa-Alex

Wie (nu) de dienst ook uitmaakt en/of gaat maken - als voorbijganger -, de komende tijd?;
Ga eens een opfriscursus volgen met alle betrokkenen binnen de NAC organisatie bij RKC - Waalwijk.
Organisatie: copy-paste. Waarom lukt het hier maar niet en wordt er wat af geroep-toetert en elkaar vliegen afgevangen of moet een Directeur zich met andere zaken bemoeien?
Brood is ook maar een van de vele voorbijgangers. Supporters zijn geen voorbijgangers!!!
RKC Voetbaltechnisch - goede kwaliteit en als voetballiefhebber, altijd fijn om naar te kijken.
Nu zullen wel reacties komen van "oprotten naar Waalwijk", maar dat is te kort door de bocht.
Beveiliging bij RKC - Niets mis mee en zeker niet binnen het RKC stadion (als je al van een stadion mag spreken) zo geregeld als hier in Breda.
Reactie van de Politie op de degradatie: "wij zijn verantwoordelijk voor de beveiliging buiten het stadion".
We krijgen geen Ajax of Feijenoord meer!!! Het zal voor ons eenvoudiger worden.
Dus ook geen WII, denk ik er dan maar bij.
Zelf ben ik recent naar RKC-NAC geweest voor de KNVB-beker en als bezoeker werden wij minimaal 30 minuten vastgehouden. Er verlieten immers een klein aantal supporters van RKC het stadionnetje.
Beveiliging binnen het stadion is voor NAC zelf. NAC besteedt dit volgens mij uit???
Ok, als dat zo is? Waar is het fout gegaan in october 2018? Communicatie binnen/buiten stadion??? En ga nu niet de Supporters van NAC de schuld geven. Het gedrag van toen is nooit goed te praten, maar toch als de opfriscursus eerder was gevolgd .........
Waarom worden de hekken al tijden tussen de eigen aanhang van de "Ere"/ vak "G" en "B"site gesloten gehouden tijdens de thuiswedstrijden en maken zich daar een hoop supporters boos over?
Antwoord ingehuurde beveiliging: "voorgeschreven door KNVB" Dit klopt gewoon niet. Zie stadions Excelsior, de Graafschap, etc etc
Benieuwd hoe alles gaat verlopen. Ik zie wel en weet inmiddels dat er meer leuke clubs bestaan dan NAC alleen. Ik hoop dat er de komende tijd positieve stappen gezet gaan worden en weer met een beetje vertrouwen een nieuwe seizoenskaart kan gaan nemen.

0    
Dun Kees

Inderdaad als je het goed leest dan blijft hij niet.
Alternatief: Grim van RKC. Omdat hij keeper is geweest wordt deze trainer niet altijd serieus genomen maar hij heeft genoeg ervaring (opgestoken bij ploegen op hoog en laag niveau) om een club als NAC verder te brengen. Uit interviews blijkt dat hij geen doetje is en zijn elftal speelt verzorgd met veel inzet.

0    
SjorsNAC

Als je dit soort teksten roept in een interview dan ga ik ervan uit dat hij niet blijft. Het is duidelijk taal in ieder geval maar in feite is hij nu al klaar met de directie, de alarmbellen gaan nu alweer af.

0    
WW

Ik schei ook uit met reageren. Ik word er sjacherijnig van & kweek een maagzweer, terwijl aan de andere kant waar het écht om gaat, NAC, alleen maar verder afglijdt dus al mijn (of eigenlijk: ons) gereageer is letterlijk zinloos.

Laatste opmerking: ik heb vertrouwen in Brood.
Trekt u zelf uw conclusies wat ik daarmee vind van het interview.

Laterrrr...!

0    
Breda

Hij verwijt Eisinga dat ie zegt dat NAC spelers gaat halen die bij NAC passen. En doet daarna exact wat ie de directie verwijt.... via de media.

Brood is eventueel trainer van NAC. Dat is zijn taak.
Voelt zich blijkbaar groter dan de directie,
Maar Brood past ook enige bescheidenheid want het was onder zijn leiding nog dramatischer dan onder vdGaag.

Kunnen we er nog wel bij hebben. Trainer die de directie nu al afvalt in de media.

0    
076

Gaat in een 12tje op stoel directie zitten. Terwijl er nog geen hoofdsponsor is, niet bekend is wie vertrekt, er allerlei overname zaken spelen, stadion etc. En Brood weet dat!!

Snel op zoek naar een andere trainer.,hier kan je niks mee.,

0    
am

Ik vind de kritiek op Brood echt schandalig! Toen hij begon heb ik het al voorspeld. Het zijn altijd dezelfde figuren die hier alles en iedereen afzagen. Het maakt niet uit om wie het gaat je wordt gewoon afgemaakt. Ja van zulke figuren worden we beter.

0    
Orakel

Met alle respect maar je kan het de nieuwe directeuren niet kwalijk nemen dat ze pas een aantal weken geleden zijn aangesteld. Dit is de schuld van de aandeelhouden en RvC.

Over het algemeen heb je een aantal maanden nodig om ingewerkt te raken onafhankelijk van de functie of niveau.

0    
Breda

@ am

Waarom mag je geen kritiek hebben op iemand die kritiek heeft op alles om hem heen in de media.

0    
Arie

Ruud heeft vooral gelijk dat die Eisenga allemaal populair loopt te kwatsen over zaken die op het bordje van de TD liggen. Gewoon je smoel houden en je bezig houden met je eigen werk. Vind het nu al een lul. Spreekpop/doetje van de grote 3.

0    
Geel/Zwart

Ach, je moet het hier allemaal niet te serieus nemen. Een handjevol dezelfde mensen die hier altijd reageren, met altijd dezelfde inhoud. Ik reageer al ruim een half jaar niet meer, en als je soms weer eens wat reacties leest, is er totaal niets veranderd. Een gefrustreerd kippenhok waarin iedereen rondjes loopt en probeert het hardst te tokken. Elkaar napraten en meegaan in elkaars paniek. En niemand van de notabelen zal hier iets op de site lezen.

De echte supporters zitten er vanavond weer. Niet voor de troosteloze elftal, maar voor elkaar en voor de club. Samen het seizoen afsluiten en laten zien aan de speler-passanten dat wij de club zijn. Volgend jaar zitten we er weer. En de plekken die vrijkomen kunnen mooi naar de mensen die op de wachtlijst staan en heel graag willen.

Het is ook de charme van onze volksclub. Altijd reuring, nooit rustig en iedereen zijn achterlijke mening

0    
Dolf

Ruudje,jou taak was om resultaat te halen
En de juiste mensen op testellen
Jammer, gefaald.

0    
scheppioni

Het blijft gvd een zooitje, ook met deze ad en td, het einde is nog lang niet in zicht !!
NAC mag nooit verloren gaan, maar is met dit beleid van laatste jaar wel hard op weg nondeju !?

0    
Dutchbird

Dat de directie in de eerste maand geen flikker heeft gedaan betekent ook dat Gielen er wederom een maand niets van heeft gebakken.

0    
G00Ser

Als er koppen moeten rollen, moeten dat wel de juiste zijn.

Ik vind niet dat Brood iets aan te rekenen valt. Hij is op het einde ingestapt en is niet geslaagd, maar hadden we dat verwacht? De cruciale fouten zijn een jaar geleden gemaakt bij het samenstellen van de selectie 2018/2019, daar ligt de oorzaak.

0    
Adriaan

Wie is de schoonzoon van Ruud Brood dan?

Zie dit vaker terugkomen.

0    
Bongo

Brood heeft gelijk, maar natuurlijk niet handig om het zo via de pers te laten horen. Duidelijk is dat Brood volgend seizoen geen trainer van NAC is. Wat een wanorde bij deze mooie club.

Gielen, waarom blijf je in hemelsnaam nog zitten?

Ik kijk uit naar een overname en het naar voren schuiven van een ( eindelijk!!!!) capabele directie met een gezonde lange termijn visie!

Hup NAC! ??

0    
misterbean

Ik las een stuk op nos.nl over de degradatie van NAC waarin iemand zei: resultaten beginnen bij rust in de bestuurskamer. Die is er niet, en zal met de grote 3 ook nooit komen. Dus maakt het niet uit wie je aanstelt als trainer, (slappe) directeur, (slappe) TD, of met hoeveel miljoenen je ook spelers koopt. Er is geen plan/visie, alleen maar adhoc beleid. De grote 3 hebben geen know-how om tot een visie/plan te komen, de nieuwe AD en TD mogen dat niet (of kunnen dat ook niet). Zolang je niet uit deze impasse komt waarin de grote 3 met hun onkunde aan de touwtjes trekken komt er geen rust in de organisatie, en dus geen resultaten.
En dat voelt Brood heel goed aan. Hij ziet hoe de club waar hij van houdt kapot gemaakt is/wordt.
Stukjes uit het interview, dat je eigenlijk helemaal moet lezen, omdat anders dingen uit hun verband gelezen kunnen worden

U trekt fel van leer en zit met veel vragen.
,,In de week richting Heerenveen had ik er moeite mee hoe sommige mensen binnen de club met de wedstrijd omgingen. Hoe het beleefd wordt. Zeker ook na afloop en het vervolg op maandag, de dag na de degradatie. Dan heb ik het niet alleen over de spelers. Ik zou er juist alles aan doen om de laatste wedstrijd (PEC Zwolle vandaag, red.) goed op te pakken. Men kijkt echter al over het graf heen. Dat moet ook wel, maar niet op deze manier. Dat stoort mij. Het lijkt of ik gefrustreerd ben, maar het tegendeel is waar hoor. Ik vind het heerlijk om hier te zijn, om op deze fantastische accommodatie op het veld te staan. Bij geen enkele andere club had ik dit gedaan. Ik heb het enorm naar mijn zin, daarom gaat het mij aan het hart en ben ik zo fel en fanatiek. Ik wil het erover hebben. Misschien ben ik te veeleisend naar anderen.”

",De club heeft pijn, dat is wat ik voel. Het is niet makkelijk om terug te komen, omdat er veel concurrentie is. Roda JC, NEC, Sparta, Go Ahead, Cambuur, FC Den Bosch. Wat wordt de spelersbegroting van NAC? Hoeveel geld is er? We hebben twee directeuren die al een maand in dienst zijn, die beginnen niet nu pas. Samen moeten we een goed raamwerk neerzetten om kans te maken op promotie."

"Ik vind dat je het eerst intern moet houden voordat je het naar buiten brengt. Bijvoorbeeld omdat we nog een wedstrijd hebben. We hebben de mond vol over hoe we ons uiten; ik moet niet verrast worden en uit jouw mond horen hoe of wat. Dat bedoel ik met communicatie, daarom zit mij dat dwars. Eigenlijk alles wel. Ik hoef mijn hachje niet te redden: ik zeg wat ik denk en wat ik vind. Dat maakt mij niet uit. Ik ben van transparantie, zoals wij hier nu zitten. Ik let niet altijd op mijn woorden zoals iemand die wél strategisch denkt. Wat voor belang heb ik erbij om nu dingen bewust te laten vallen? Niet. Het duel met PEC is mijn laatste wedstrijd, mijn belang is NAC te helpen. Daarna zal er een directieoverleg komen.”

0    
Cees

Brood moet net als ieder ander zijn mond dichthouden, dat dient geen enkel belang. Gewoon onder elkaar dingen bespreken, niet meer- en niet minder. En keihard werken, anders wegwezen. Dat geldt voor iedereen!

0    
ibio

O o o, wat zijn we toch gigantisch naar de kloten aan het gaan....

Dankjewel heren aandeelhouders!
Eerst de club kopen en daarna verpesten..


Er komt een hele donkere periode aan

0    
Ed

Brood zegt precies hoe het hoort. Schoenmaker blijf bij je leest. Poppetjes op de juiste plek en niet lullen over andere zaken. Structuur in de organisatie en dat voetbalteam met TD en Ruud samenstellen. Brood is topkandidaat nummer 1 en geeft precies aan hoe het moet. Niet op zijn manier, dan gaat Brood niet verder. PUNT! Ik geef hem groot gelijk. Ik zie Brood nog op de schouders gaan net de promotie in den Bosch. Topper! Deze man moet je echt behouden.

0    
Oldskool

Nooit via Blanco, Ruud. Zelfs als je 100% gelijk zou hebben, NOOIT via de media.

(En zeker niet via Blanco die precies de quotes opschrijft die hij goed kan gebruiker om stennis te schoppen)

0    
NAC4Ever

Heb voor het eerst sinds lange tijd geen spanning. Maakt toch niets uit wat de uitslag wordt.
Hoop op veel goals en het liefst dat wij winnen (puur om nog wel een leuke wedstrijd te zien). Ziet wel vaker dat er veel goals vallen bij wedstrijden waar niks meer op het spel staat.

Maar ben nu al klaar met de KKD, terwijl ons voorlopig laatste Eredivisiewedstrijd nog moet beginnen...

0    
Noad1912

Kunnen we niet verder gaan met NAC Basketbal ;-)

Met alle respect, NAC is een amateur club in alle gelederen. Mensen aan de telefoon die geen idee hebben wat klantervaring is tot aan de directie en RVC die met elkaar in de clinch liggen.

Wat ik niet kan begrijpen is dat NAC het niet kan ombuigen naar professionelere organisatie.

We gaan zien hoe het verloopt met ons eigen NAC.

0    
Henk

Op zijn pik getrapt omdat de nieuwe directeur zegt dat NAC zich moet schamen gedegradeerd te zijn.

Nou Ruudje, ik kan je meedelen: NAC MOET ZICH KAPOT SCHAMEN.

0    
baldy

Volgens mij is het al lang akkoord dat Brood blijft, dit wordt strategisch ingezet!

Let maar op: Brood blijft, dan hebben ze allemaal een mooi 'vinkje' behaald en verkopen ze het zo aan de supporters als de eerste 'overwinning van het nieuwe seizoen.'

0    
De muzikant

Ik sta er niets van te kijken dat Brood alvast inspeelt op een lijfsbehoud van De Graafschap in de eredivisie, waarbij Brood de nieuwe trainer van DGS wordt. Kan hem in dat geval geeneens ongelijk geven.

0    
Cees

Ed,

Nogmaals, Brood kan best een juiste kerel zijn, maar niet lullen in de media, niet wat goed is, en niet wat slecht is. Gaat ons niets aan! Gewoon alles intern houden, dan keihard zaken doen, dus ook niet achter de rug van iemand om. Gewoon recht door zee en op de man, alles bespreken. De resultaten, daar worden ze op afgerekend door de achterban. En dat is genoeg, punt uit. De was hou je binnen, gaat niemand wat aan.

0    
van Flieger

Paus/BSR - ligt er bij de Stichting NOAD een verzoek tot verkoop van aandelen op tafel ?

0    
van Flieger

Zeven maanden hebben van Aalst en Gielen er over gedaan om deze Fries en de bij STVV al maanden gesidelinede Belg met bijwagen binnen te loodsen. Zwaargewichten ? Laat ons niet lachen.

0    
10Diego

Maak Brood maar TD. En wel statutair, kan de Fries zich richten op processen, IT, Finance, Ticketing en sponsors.

En de Belg kan scouten of weg.

0    
Grote Kerk

Uitzwaaien met PEC en veren!!

0    
van Flieger

10 Diego - als het waar is dat die Eisenga voorafgaand aan Hvn-NAC uit volle borst het friese volkslied heeft lopen meezingen zoals enkele getuigen meldden, dan ook sofort wegwezen.

0    
DeNeel

Ruud probeert nu ook wel heel makkelijk te scoren, zonder dat hij een gesprek heeft gehad.....( ook al heeft hij vast een punt ) - jouw opstellingen blonken ook niet altijd uit qua voetvalinzicht Ruud, dus hou je eerst nog ff in ajb.....
Bewijs vanavond het tegendeel maar, hup NAC ??

0    
Castle

Ja ruud jij wilde naar nac om je naam te laten vallen omdat de clubs egt niet in de.rij staan,moet je van leer mounir opstellen dan snaptu het wel,en korte zet je er tog ook in voor zijn werklust en ilic op de bank ja dan snaptu gij het wel...sucses bij real madrid en nu iemand halen die graag na nac komt zijn genoeg traners,en anders bij indeed vacatures plaatsen voor trainers en spelers het is graag of niet

0    
Dutchbird

Paul Burema, dit is jouw club. Die moet jij runnen, samen met twee dekschrobbers die er helemaal niets van kunnen. Voor jou best lastig want die wijngaard en dat hotel in Zuid Afrika vreten je helemaal op. Laat zien dat je hart voor de club hebt, gooi een bom onder dat machthebber gedoe via de commissie van aandeelhouders door je aandelen te verkopen aan iemand die wel tijd heeft voor het kundig besturen van NAC.

0    
Nicky

Wandelgang: 6 miljoen voor de aandelen van de overige. De aandelen van de grote 3 gratis op voorwaarde dat nog eens 6 miljoen in de club wordt gestoken.

De aandelen zijn dan eigenlijk alleen maar de royalties van NAC Breda.. Aangezien er verder geen drol op de balans staat. Spelers zijn niks waard en het stadion is niet van NAC.

Als het waar is moet je toch een flinke quotejongen zijn om dit te doen. Dan moet je het geld over hebben. En met alle respect voor de zeer succesvolle ondernemers met een NAC hart. 12 miljoen OVER hebben er niet veel.

0    
Breda

@nicky

Zoals hier vaker aangegeven zijn de grote 3 het probleem niet bij welke overname dan ook. De andere 17 daar klapt het op. Die hebben nooit bijgestort en willen hun geld terug.

Jouw wandelgang bevestigt dat opnieuw.

0    
F8Hipster

@van Flieger hij stond één ring boven ons en we hebben het met eigen ogen gezien. Dat gezegd hebbende. De beste man is een (trotse) Fries. Kan hij zelf niets aan doen. Dit heeft niets met Heerenveen te maken maar gewoon zijn afkomst. Zo zal van den Abbeele ook het Belgische volkslied meezingen als de Rode Duivels spelen. Dit lijkt me dus een non-argument om Eisinga op af te serveren. Er zullen vast voldoende slakken zijn waar jij zout op kunt leggen, don't worry.

0    
Sia

Hij zegt geen woord verkeerd of teveel. Je kunt niet pas nu wakker worden en idd kreten als "we willen spelers die strijd en passie leveren" is al net zo'n lege huls als spelers die zeggen dat "ze willen winnen". Ja, hallo: alsof wij een stel debielen zijn.

Ik weet dat veel van jullie niet veel op hebben met Roffa maar "geen woorden maar daden" is hier op zijn plaats.

Hopelijk blijft Ruud. Dat is een echte NAC man en de eerste en enige op dit moment die echt "ons" DNA heeft,

0    
van Flieger

Hipster - dat is heel erg foute boel. Dit lied wordt gespeeld ter ondersteuning van en aanmoediging van SC Heerenveen. Dat het niet hun clublied is, is een drogreden. "Die Fahne hoch, die Reihen fest geschlossen" was ook geen volkslied, maar ze zongen het wel allemaal mee. Hoe kan iemand die bij NAC op de loonlijst staat een lied meezingen ter aanvuring van de tegenstander.

0    
Henk

Omdat ie een Fries is?

0    
Theoden King

Gebrek aan een duidelijke meerjarenstrategie, gebrek aan duidelijkheid op ambitieniveau, gebrek aan tijdige communicatie of ùberhaupt radiostilte. Het heeft Vreven uiteindelijk ook opgebroken. Hij wilde grotere stappen maken dan de clubleiding, destijds zijn letterlijke woorden.

Brood loopt daar nu ook al weer tegenaan. De directeuren Sjors & Sjimmie zijn door de grote drie volledig aan de bekende ketting gelegd, net als hun voorgangers.

We komen echt geen stap verder zo.

0    
van Flieger

Nee Henk, omdat het competitievervalsing is. Ons NAC staat daar een beetje opgesteld en schaapachtig te wachten tot de wedstrijd begint, maar die begint pas als de Friezen uitgezongen zijn, volkomen belachelijk. Dat doen wij toch ook niet ?

0    
Stino

ik dacht (en hoopte misschien ook wel) aan het begin van het seizoen er bestuurlijk rust was. Maar niets is minder waar, zo bleek wel. En dat is niet veranderd in de afgelopen maanden. het begint erop te lijken dat de grootaandeelhouders het gewoon expres doen. Oftwel einzelgangers aanstellen ofwel pannenkoeken zonder ruggengraat. Lekker handig... We gaan nec achterna.

0    
Breda-Loyal

Is er iemand in zundert geweest vandaag en weet de opstelling ?

0    
Braze

!. Brood heeft bewezen dat het niet aan vd Gaag lag maar aan de selectie .Hij kon ook niks met dit spul.hoewel hij er anders over dacht toen hij aan de klus begon.
2. Nu in de media heel hard roepen dat de nieuwe directie al een maand bezig is maar nog geen concrete zaken voor elkaar heeft is geschreeuw om het eigen falen te maskeren. Mogen totaal nieuwe mensen zich even inwerken in een chaotische club?

3. Hij heeft gelijk dat de nieuwe AD binnen de kortste keren een beleidsplan moet presenteren. Vraagje: Heeft onze Justin niets achtergelaten?

4. Het opschonen van de selectie kan na vanavond beginnen evenals het aantrekken van KKD Fighters die voor promotie moeten zorgen.


Over een paar weken weten we wt de nieuwe directie waard is.. Je kunt nu denken wat je wil maar de feiten wijzen dadelijk uit of ze wel of niet berekend zijn op hun taak.
Als ze nu per email sponsoren aan proberen te trekken zijn ze slecht bezig.

0    
van Flieger

Braze - Goetzee en co deden ook niets meer dan een beetje rondbellen in het bestaande kringetje. Blijkbaar goed genoeg voor een ereronde.

0    
D'n Portugees

Ik ben erg vóór volksliederen etc. Maar er zijn momenten dat je je mond moet houden. Of eventueel heel, heel zachtjes mee-neuriet. Maar als Friese directeur van NAC voorafgaand aan H'veen - NAC meezingen met Friese Volkslied? Neen, dat doe je niet.

Stel je voor dat Jürgen Klopp bondscoach zou worden van het Nederlands Elftal. En NL speelt finale WK tegen de Germaan. Zouden we het dan accepteren dat Klopp het Duitse volkslied meezingt? Nee toch?

0    
misterbean

Ik ben het met Flieger eens deze keer. Hoe kun je als directeur van NAC bij een wedstrijd tegen Heerenveen nu het Friese volkslied uit volle borst meezingen. Dan kies je partij voor de tegenstander. Als hij het nou ingetogen had gedaan, zoals sommige spelers ingetogen juichen als ze scoren tegen hun oude club. Voor mij mag deze Friese kruidkoek met een strik erom per omgaande terug naar Friesland. Weer zo'n kleurloze manager zonder binding met NAC die er niets van snapt. Voor je het weet hebben we een mascotte en cheerleaders op het veld staan :-).

0    
Realist

Wat betreft dat enge volkslied 100% eens met Flieger. SA marchiert.......

0    
Ivo

@misterbean

Met Cheerleaders hadden we in ieder geval nog iets gehad om naar uit te kijken.

0    
Nicky

@Breda

Als het klopt wat ik hoor is het van de grote 3 natuurlijk een 'slimme' manier om 1. Met opgeheven hoofd de hele afgelopen periode achter zich te laten. Ze hebben immers voor 6 miljoen kapitaal gezorgd. 2. Een plan om gewoon vast te kunnen houden aan de huidige situatie. Er is geen partij met dat geld en "stom" genoeg om NAC te kopen.

0    
Fliegersmefhouden

Flieger hou je smef mafkees!

0    
Keesje

Schoonzoon van Brood is Grad Damen.

0    
Breda

@ nicky

Maar ze gijzelen de club niet. Die 6 mln zijn sowieso nodig. Ik snap die eis wel. Anders komt er partij die al blut is als ze kleine uitkopen.

Die kleine aandeelhouders zullen moeten zakken of blijven zitten met minderheid. Maar dat zullen ze niet willen.

0    
Michel

Als overlevingstip voor vanavond: heel de wedstrijd lang clublied zingen, dan zouden we niet kunnen beginnen begrijp ik aan de hand van Flieger’s stuk tekst. Gelijkspel halen zo, boeit toch niks meer...

0    
NAC 70

Ruud moet zich maar eens bezig houden met zijn eigen toko...in het gareel houden van deze selectie...qua fatsoenlijke houding en gedrag heeft hij ( en zijn staf) ook steken laten vallen ...en als jezelf het niet oké vindt dat interne zaken via de media gecommuniceerd worden waarom doet hij zelf dan ook...
Next! Niemand is groter dan de club ook de trainer met een aflopend contract niet...

0    
Gerrit39

Nou dat wordt ook weer niks tussen die 3.Ga alvast maar opzoek naar een andere trainer lijkt mij.

0    
F7-Top

Brood weet heel goed hoe het voetbalwereldje werkt dus als hij in de media zo uit zijn slof schiet dan ga ik er vanuit dat er een diepere gedachten / strategie achter zit om iets voor de toekomst te bewerkstelligen (wat dat dan ook mag zijn).

Hup NAC.

0    
Jeffrey

Zonder de aandeelhouders bestond NAC niet meer. Besef dat! Mogelijk is Streppel een optie als Ruud de pijp aan Maarten geeft.

0    
Breda-Loyal

@Jeffrey en ze breken de club zelf zo hard weer af besef dat ook

0    
Geelzwartwit

En de goed nieuws "we zijn zo blij weer een sponsorverlenging erbij" show gaat maar door op linkedin.

#niksaandehand

0    
Dutchbird

Streppel was dat niet de blinde die Frenkie de Jong niet opstelde? Dergelijke sukkels hebben we al genoeg gehad.

En als Eisenga verder geen stommiteiten begaat mag hij van mij iedere dag het Friese volkslied komen zingen op de middenstip van het Rat Verlegh (dan kan hij meteen even controleren of het scorebord al gerepareerd is).

0    
Fred1

Heren betweters is onze AD plots geen Fries meer als hij bij NAC werkt?
Hiddink en Advocaat zongen ook het Wilhelmus mee toen ze tegen Nederland speelden, niks mis mee.
Juichen is een ander verhaal.
Laten we lekker op elk slakke zout leggen zeg.
Laten we vanavond eerst die sukkels waardoor we degradeerden maar eens weghonen.

0    
Fan uit Zevenbergen

Ruud Brood & Weijs zijn vrienden van een NIEUWE eigenaar en Sponser die keukens ver koop in waalwijk ... en waar zat Brood gisteren ...!!!

0    
Worste Brood

@fan brood zat in de keuken?

0    
Diep Holland

Brood kan zich juist totaal onafhankelijk nu opstellen !
Waarom? Hij is de enige die rechtstreeks en merkbaar door de supporters herkent en gesteund wordt.
Juist de twee directeuren zijn nergens, inclusief alles waardoor ze boven kwamen drijven.

Alleen , ik vermoed wel , dat Brood tot op heden hartstikke gekluisterd zat, aan al die spelers die in de milieustraat in de kringloop gaan , vandaag en morgen.

Het onuitgesproken mysterie rondom brood is, dat hij met deze onmogelijke spelers kon en bleef werken, waaronder de Ajax huurling doelman. Alsof hij in alles vast zat! Onmogelijk bindende afspraken? Zoals waarover de NRC in de winter uitvoerig berichtte. ( verplicht opstellen van huurlingen , dus vooraf garanties! ? ) Brood en de supporters dienen nu zelf alle ruimte te nemen voor een volledig vrij opereren van de trainer. Is uiteindelijk geen zetbaas van de inzet van de spelersmakelaars .


Brood en de supporters hebben echt macht. Zij moeten in overleg de voorwaarden stellen . Ze hebben zo veel meer macht dan ze gebruiken en beseffen. Use iT !!!!!

Diep Holland

0    
GeelZwartHart

Hij zegt eigenlijk hetzelfde als Vreven tijdje geleden.

0    
Belgische Naccer

Brood heeft niks te verliezen, dus kan nu gewoon keihard de waarheid zeggen. Maar dat de kans groot is dat hij vertrekt lijkt me duidelijk. Maar hij heeft zelf van Leer opgesteld dus zal ook de hand in eigen boezem moeten steken en niet alleen op anderen zeiken.

Stel met die Belg maar eens een fatsoenlijke selectie samen dan. Als Heracles het kan voor hetzelfde geld, waarom NAC dan niet? ACTIE GVD en geen loze woorden, dat kennen we nu wel na dit JANK-seizoen.

0    
Voetbalprofessor

Voor wie denkt dat de NAC-soap nu voorbij is heb ik slecht nieuws: we gaan volgend seizoen vrolijk verder!

0    
Stoep

Ruud, heeft natuurlijk recht van spreken maar het is ook wel een beejte makkelijk om nu te schieten op de directie. Feit blijft wel dat ze tot nu toe niet uitbeelden in duidellijke plan en doelstellingen hebben. Hoewel ik denk dat Ruud de juiste trainer kan zijn, betwijfel ik of dat het nu op scherp zetten echt gaat helpen en daarnaast ben ik niet overtuigd na de laatste serie wedstrijden. Blijft ook dat deze algemeen en technisch dir. tot nu toe nog niets hebben laten zien op gebied van communicatie. Plannen is nog iets te vroeg.
Hoe verder weet ik niet, het lijkt erop dat de algemeen aandeelhouders nog steeds niet de juiste mindset hebben. Conclusie blijft dan ook dat aandeelhouders en RvC vervangen moeten worden. Dit is noch vlees nog vis.

0    
Felix

En zo stoot NAC als eeuwige ezel zich herhaaldelijk aan dezelfde steen... het is rot van boven en dat sijpelt naar beneden.

Nu al onrust. Terechte opmerking van brood degradatie is al maanden een zeer reëele optie dat moet plan 1 zijn. Gvrdmn wat is je visie waar wil je als BVO naar toe met wat voor middelen? daarna vul je de resources in en kijk je dus ook naar de huidige en gewenste selectie.

Man ze zijn als de dood dat fuckin veel sponsoren en supporters gaan afhaken ze weten amper waar ze staan.

Ik ga nog geen scc kopen! Eerst duidelijkheid en kleurbekentenis Gdvrdmnn

0    
Mark Bieritieti

Nu al kansloos de komende periode...

0    
D.kocx

Hoe kan een directeur een budget opstellen als de aandeelhouders in onderhandeling zijn over de verkoop van hun aandelen? Dat zal eerst afgerond moeten worden voor je een budget op kan stellen. Daarbij is het zo dat mocht de noadbox de aandelen overnemen dat waarschijnlijk de rvc ook vervangen zal worden. Ben blij dat Brood er goed kort op zit en snap dat hij ook antwoorden wil maar hij moet ook snappen dat dit proces niet binnen een maand geregeld kan zijn.

0    
Cees

Ruud Brood, heeft opnieuw zich in de media laten horen, ik loop alvast vooruit op de krantenberichten. Ruud ik zou zeggen, wegwezen. Jij bent er net en zorgt nu al voor totaal verkeerde onrust. Hebben we niets aan.

0    
Ernie

Ruud Brood NAC man.
Wat zou het toch mooi zijn als hij het voor het zeggen zou krijgen. Gaat niet gebeuren, helaas.
NAC ten dode opgeschreven!

0    
naxioma

@D.kocx

Overname door de NOAD-box zal hopelijk niet doorgaan! Met een overname door meerdere lokale sponsoren en supporters zal de huidige bestuurlijke en organisatorische ellende alleen maar voortduren, en zeer waarschijnlijk op termijn zelfs verergeren. NAC is gebaat bij eenduidig eigenaarschap en leiderschap. Derhalve doet NAC er goed aan toe te werken naar een situatie met één (groot)aandeelhouder die een meerderheidsbelang heeft, en die de langjarige ambitie en financiën heeft NAC te ontwikkelen tot een stabiele subtopper in de eredivisie. Zodat wij als supporters ons weer kunnen richten op het trots aanmoedigen van onze club en het over voetbal kunnen hebben in plaats van bestuurlijke en organisatorische perikelen.
Het is begrijpelijk en goed dat de huidige aandeelhouders bereid zijn hun aandelen te verkopen. De verwijten die hen worden gemaakt zijn echter niet terecht. Besef wel dat zij NAC hebben gered door leningen om te zetten in aandelen, en dat zij al vele miljoenen in de club hebben geïnvesteerd. Hun keuzes hebben niet altijd goed uitgepakt, maar waren altijd ingegeven door het belang van NAC te dienen. Probleem is dat we te maken hebben met 20 aandeelhouders, waarvan er drie de meerderheid hebben. Het is derhalve ook logisch dat na verloop van tijd de aandeelhouders niet meer op één lijn zitten. Hoewel begrijpelijk is dit iets wat in de toekomst koste wat kost voorkomen moet worden.
Het is te hopen dat de aandeelhouders geduld betrachten en NAC niet verkopen aan de eerste de beste partij die bereid is de overname- en investeringssom te betalen. En dat betekent dus géén verkoop aan een groep van meerdere (kleine) sponsoren en supporters. Het zal niet lang duren voordat ook binnen zo'n groep grote verschillen ontstaan over te voeren beleid, te nemen beslissingen (zeker als het tegen zit en onder druk van de "buitenwacht") en over investeringen die al dan niet noodzakelijk zijn. En we weten allemaal uit ervaring waar dat toe leidt: bestuurlijke en organisatorische ellende die doorsijpelt naar technische staf, spelers, en ook sponsoren en supporters. Zo raakte de cultuur verziekt bij NAC en zo zal die ook verziekt blijven of raken als we niet naar structureel betere oplossingen toewerken. En dat begint zeker niet bij de NOAD-box, maar dat begint bij eenduidig en professioneel eigenaarschap en leiderschap!
Het is goed dat de huidige aandeelhouders bij een overname voorwaarden stellen aan overname en -investeringssom. Meer nog van belang is dat zij zorgen dat NAC een (één) goede nieuwe eigenaar krijgt. Liefst een eigenaar die vanuit grootte, kracht, rust, uitstraling, visie en ambitie NAC kan leiden daar naar waar het thuishoort: in de subtop van de eredivisie.
Advies aan de aandeelhouders is dus ook om niet overhaast te handelen en NAC alleen te verkopen indien niet alleen aan overname- en investeringssom wordt voldaan, maar het profiel van de nieuwe eigenaar ook past bij wat NAC nodig heeft. Hoe goedbedoeld ook, de NOAD-box voldoet hier niet aan.

En on topic... hopelijk blijft Ruud Brood! Is de juiste trainer voor NAC voor de komende jaren: kent de club, de cultuur, heeft zich bewezen als goede trainer, heeft de juiste uitstraling, behoudt overzicht en rust, maar weet ook wanneer hij op zijn strepen moet staan.

0    
Michel

@Ernie

Ten dode opgeschreven is een beetje overdreven, het is alleen zwaar kut dat we weer het lachertje van het Nederlands voetbal zijn terwijl dat de potentie hier is om een solide club te zijn (achterban, achterland etcetera)

Aandeelhouders wilden dit eigenlijk niet zijn en moeten de boel verkopen, dank voor het redden maar voor we verder afglijden moet er nu iemand komen met een plan. Dat verdient de club. Hoop dayt dat consortium doorgaat. Dat zijn Bredanaars met NAC in hun bloed. Als je dat hebt kijk je niet weg hoe lelijk de situatie is.

0    
naxioma

Door het feit dat Brood zo reageert heeft het er alle schijn van dat er onvoldoende en/of onvoldoende bevredigende communicatie is geweest vanuit de directie met Ruud Brood over de toekomst. Dat op zichzelf is al zorgelijk. Hoogste tijd dus om dat te gaan herstellen. Brood is de juiste trainer voor NAC en ik hoop van harte dat hij voor de club behouden blijft!

0    
Optimist

Broods' positie zou nagenoeg onhoudbaar zijn mocht ie er een jaar aan vastplakken.
De beruchte opinieleiders moeten hem niet en de meerderheid op deze site papegaait hen na.
Hij zou alle geluk van de wereld nodig hebben en waanzinnig goed moeten presteren.

Toch hoop ik wel dat ie het beleid voldoende naar zijn hand weet te zetten en voor de 4de keer promoveert (das ook goed voor de aandeelhouderswaarde) maar dat zal dus nooit lukken zonder onze uitdrukkelijke steun.

0    
van Flieger

naxioma - de aandeelhouders zijn blijven hangen in het redderssyndroom. Zij hebben de boel zwaar verergerd, totaal niet opgeleverd en na 5,5 jaar wel ieder recht van spreken en eisen stellen verspeeld.

0    
naxioma

Van Flieger - feit is en blijft dat de aandeelhouders eigenaar zijn en bepalen wat er verder gebeurt, wat wij er verder ook van vinden. Dat er onvoldoende kwaliteit was en dat er verkeerde keuzes zijn gemaakt is overduidelijk. De aandeelhouders zijn ook begaan met NAC en handelen in het belang van NAC, ook bij eventuele verkoop van de aandelen. Hopelijk worden hierin de goede keuzes gemaakt en wordt de club niet verkocht aan een groep van meerdere (lokale, kleine) sponsoren en supporters. Dat staat uiteindelijk garant voor voortzetting of herhaling van de huidige bestuurlijke en organisatorische ellende. Dus geen overhaaste verkoop aan de NOAD-box of iets dergelijks, maar goed de tijd nemen om de juiste eigenaar voor NAC te zoeken.

0    
van Flieger

naxioma - "De aandeelhouders zijn ook begaan met NAC en handelen in het belang van NAC, ook bij eventuele verkoop van de aandelen" - nee, hier is van Flieger van afgestapt. Als je de historie een beetje kent zie je een patroon van afweren, niet transparant zijn, eisen stellen en ondertussen alles op alles zetten de meerderheid te behouden. Zelfs tegen de regels in. Van Flieg heeft zelden zo'n fanatieke houding gezien om vooral de macht te kunnen behouden. Nax weleens in de zitkuil in Teteringen tegenover een onwillige dwerg gezeten ? Nee, deze mensen wisten het allemaal beter en verscholen zich op het moment dat leiderschap vereist was. Dit is niet wat we nodig hadden en hebben.

0    
NEC Nijmegen

Wat ik hier al eerder zei komt ook uit. Ruudje brengt de club weer in problemen met eisen die ook NAC misschien te gortig zijn.Zo is het bij ons gegaan,nu ook bij jullie.Prima trainer hoor maar Ruud denkt altijd aan Ruud en houdt weinig rekening met de clubbelangen.Je kan denk ik onmogelijk verlangen van 2 directeuren dat die na 1 maand alles in kannen en kruiken hebben en allerlei plannen hebben klaarliggen.Zeker bij een onrustige club als NAC. Ruud zal meerdere opties hebben en zet nu de club onder druk.Het is ook gewoon gebleken dat ook hij niks kan met een zwakke selectie.Brood maakt spelers nooit beter en past zelden jeugdspelers in.
Ik denk dat jullie beter op zoek kunnen gaan naar een trainer die dat wel wil en oog heeft voor de financiële situatie bij jullie club.
Oprecht jammer dat jullie gedegradeerd zijn,succes volgend jaar.Wij zullen denk ik enkele jaren een pas op de plaats moeten maken.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja