Overal waar we komen

Voorbeschouwing NAC - PEC Zwolle

Morgenavond staat alweer de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. NAC ontvangt in eigen huis PEC Zwolle, dat net als NAC klaar is in de competitie. Nog één laatste keer.
De voorbeschouwing zal kort en bondig zijn. Er is simpelweg niet veel meer om over te schrijven, behalve het feit dat het er bijna opzit. De lange, stroeve weg naar de eindstreep is eindelijk in zicht. Het voelt een beetje als het einde van de Nijmeegse vierdaagse, waar je vol met blaren de eindstreep als allerlaatste bereikt. Je hebt de finish bereikt, maar alleen omdat het écht moest. Komend seizoen starten we met een schone lei. Hoofdtrainer Jaap Stam wil namens de Zwollenaren zich revancheren; zondag werd in eigen huis met 2-4 verloren van VVV-Venlo. De oefenmeester gaf nadrukkelijk aan dat hij maar al te graag de drie punten mee naar Zwolle neemt om het seizoen goed ten einde te brengen. Dat zou hem zomaar eens kunnen lukken. Normaal gesproken volgt in een voorbeschouwing een vermoedelijke opstelling, maar de elf die morgenavond aan de aftrap staan zijn simpelweg niet te voorspellen. Het is de jeugd gegund, verder is het aan Brood om beslissingen te maken. Aan iedere mede-supporter en bezoeker van deze website: bedankt voor jullie steun. Morgen komen we niet voor de spelers naar het stadion, maar voor onze club. Morgen steunen we de geel-zwarte kleuren en de (kleine) groep mannen die het shirt met trots dragen. Op naar een mooier seizoen.

Bron: B-Side Rats

Terug naar overzicht
68 Reacties
0    
Willemf5

De wedstrijd dat de aandeelhouders op de middenstip de microfoon pakken en aankondigen dat het spelersbudget volgend jaar minimaal gelijk blijft?

0    
Nacbreda076

Laatste alinea zegt alles!!

0    
Talent

Wat doet Ruud Brood morgen? Hij kent de club, dus zou het heel onverstandig zijn om een beroep te doet op het gros van die pannenkoeken die ons het hele jaar voor lul hebben gezet. Het publiek zal zich massaal tegen het eigen elftal keren.

0    
Tonnie

Ik sla voor het eerst in 10 jaar een wedstrijd over...

0    
Ric

Als Brood met die kneuzen start die er dit seizoen zo’n kut seizoen van hebben gemaakt dan snapt hij t echt niet. Grijp deze pot aan om wat jonge gasten aan t werk te zien. Alsook dat niet doet is hij duidelijk niet met volgend seizoen bezig. Kijk wat een loshi kan, test die van Hecke of hoe die kerel ook mag heten. Maar waag t niet om Rosheuvel en consorten op te stellen Ruud!

0    
malpolon

Drie redenen waarom ik morgen in de auto stap om in de avondspits 100 km naar Breda te rijden:

1. Om ervoor te zorgen dat Jacques Vissers niet in een nog leger stadion in het zonnetje wordt gezet.
2. Om het filerijden op doordeweekse dagen alvast een beetje te trainen voor volgend seizoen.
3. Omdat ik compleet gestoord ben.

0    
Ed

Zit ff RKC te kijken. Wat een passie

0    
Ed

Nou [email protected] weet miet waar je vandaag komt, maar ik bespaar me de rit van 110 heen en 110 terug. Respect. Ik haak af.

0    
Nacman

Ik ben er bij maar als het spel klote is ga bij de Bea bier drinken liever dan die elf die de veters van jacqeus vissers nog niet mogen strikken

0    
PatjeR

Ik hoop ook op veel jeugd. Met leigh en lundqvuist en vooruit El al en Damen.

Lekker testen. Anders kan het wel eens een vervelend avondje worden qua sfeer.

0    
Diep Holland

Kunt u zeggen waar en wanneer in de milieustraat de spelers voor de kringloop beschikbaar zijn?

Ook van belang te weten waar en wanneer en hoe de ex directeur van Heerenveen , samen met de diverse supporters-kernen aan de toetspunten gaat komen voor zijn herkenbaar elftal.

Hoe deze ykpunten het kaf van het koren gaat scheiden ,
hoe ze bv in de ratten arena voor het ratten publiek tegen het licht gehouden gaan worden
door de diverse versies van zo' n beoogd elftal , dan tegen elkaar te laten spelen in speciale avondjes NAC , waarin soortgelijk als bij een songfestival , het publiek kan kiezen.

Het is aan de diverse supporters onderdelen om ook op dat punt nadrukkelijk inventief te zijn, om ook daadwerkelijk jullie elftal te krijgen .

Dus niet opnieuw die machteloze ellende van ontevreden supporters , maar supporters die nu al mede iets in het leven roepen dat de al dan niet instemming van ieder afzonderlijke supporter laat mee stemmen .

Dat is mogelijk. Een milieustraat die niet achteraf toont dat ze in de kringloop kunnen , maar een ykpunten reeks van honderden kandidaten die in een reeks wedstrijden , via, de stemmen van het publiek , uiteindelijk het uitverkoren elftal opleveren .

Try to invent. Jullie maatstaven en hoe ze aan te wenden in wat voor game reeks.

Kan ik meer bieden?

' Neu dah denk'

0    
Breda-Loyal

Brood , aub , stel morgen een fris jong elftal op met gasten die oa volgend jaar in de picture zijn of die geen blaam treffen aan de degradatie

Mengelmoes van de onder 19 en eigen jongens die zich bewezen hebben in jong NAC aub !

0    
Bredark

Dit gaat nergens meer om. Ook al winnen wij met 10-0 of verliezen wij met 10-0.

0    
Peer11

Mogelijke opstelling volgens BN de Stem:

Van Leer; Karami, Koch, Palmer-Brown, Leigh; Kali, Damen; Rosheuvel, Lundqvist, El Allouchi; Korte.

Dat wordt een fluitconcert van 90 minuten en een hoop cynische spreekkoren voor deze zakkenvullers en notoire werkweigeraars.

0    
Bredadeparel

Laatste wedstrijd is een moment voor witte zakdoekjes........afscheid nemen bestaat gelukkig wel.

0    
Rubenac

Fred grim,zou dat hem niet zijn?!
Overal puik werk en kent de club niet.
Heeft geen schoonzonen hier lopen en of bekende koffie juffrouwen.

0    
Ed

Fanatisme van RKC. Goed voorbeeld

0    
Steefl

Ik sla voor het eerst in 30 jaar een wedstrijd over zonder dat ik iets anders te doen heb.
Ik ga niet die spelers nog een keer aanmoedigen, genoeg is genoeg. En een statement hoeven we ook niet meer te maken, we waren er altijd, iedereen weet hoe trouw wij zijn.
Wellicht is het naar alle betrokkenen bij de club beter een statement te maken door weg te blijven.

Volgend jaar staan we er weer.
HUP NAC

0    
HarmeNAC

Ik kan het niet opbrengen om te gaan. Ga wel de avondvierdaagse sjokken met de kinderen.

0    
Petros

Ik ga voor de club en zal blijven gaan

0    
Vrouwke

Brood zat bij de wedstrijd van RKC. Mogelijk toch al met volgend seizoen bezig. Niveau van de keukenkampioen divisie bekijken en nieuwe spelers? Dylan Seys? Mario Bilate?
Kan me niet voorstellen dat hij NAC wil verlaten met als laatste de degradatie. Hij wil alleen perspectief voor volgend seizoen en ik denk dat eisinga dat wel duidelijk heeft gemaakt. Gaan voor promotie binnen een jaar.

0    
Lamington

"Alweer"
Ja, want het seizoen is voorbij gevlogen. En daarna "de lange, stroeve weg"... koekkoek!

0    
Voetbalprofessor

Laten we er een uitzwaaiwedstrijd van maken... 90 minuten alleen maar zwaaien!
Ik hoef die spelers nooit meer terug te zien.

0    
Ouwe Spionkop

Ik ben er natuurlijk.
Zie het als een begrafenis van je beste vriend. Het leed dragen we samen.
We gaan met zijn allen degraderen.
Maar die spelers kunnen de pot op.

0    
denhulk

ruud brood zat bij rkc misschien voor spierings

0    
Ed

Seys van RKC is idd een gifkikker die we erbij kunnen hebben. Longen als een paard en ook nog kunnen ballen. Wie weet

0    
scheppioni

Hulde BSR !!!
Voor dit seizoen hebben jullie toch wel weer een prima bijdrage geleverd, ik kan de 95km morgen niet overbruggen en eerlijk gezegd maal ik er deze keer niet zoveel om. Ik ben nooit voetbalmoe, maar enigszins nac moe zit er nu wel in. Hoop op een prima nieuw seizoen, een jaar terug deze week was ons NAC met vd gaag rond, goh wat was ik en meerdere verheugd, de waarheid lag helaas anders ! In 40 jaar NAC, voor het eerst door dit team wat nac moe, dus ga zeker morgen niet mijn eigen over mijn kop jagen door eeb krap tijdschema nogal te haasten !! De achterban houdt onze club levend !

0    
Pietjebel

Zou die van leer er dan echt nog in staan

0    
Bogdanovic

Voor de wedstrijd applaus voor Jacques Vissers.
Ruud Brood gewoon die 11 pannenkoeken opstellen en 90 minuten uit fluiten en oprotten toe roepen. Hopelijk dat ze van ellende de andere dag hun contract inleveren zodat we mef een geheel nieuw elftal kunnen beginnen. En duidelijk maken dan géén een TD het nog in zijn haalt om Rosheuvel in de Eredivie contract aan te bieden. Garantie om te degraderen.

Pannenkoeken, oprotten!!!

0    
NAC4Ever

@Ouwe Spionkop
Ben het volledig met je eens!

0    
Kipiani

Zo te lezen, elders, is Ruud Brood wel een beetje klaar met NAC Breda en ziet hij geen enkel perspectief om bij ons door te gaan.
Te lezen valt: 'veel te gelaten allemaal', 'geen duidelijkheid', 'ze weten (nog) niet wat ze willen' etc.
Zoals Joost Gielen werkt: helemaal niets van helemaal niets en veel gebakken lucht.
Bedankt wederom RvC.
Morgen team Kipiani uiteraard weer present.
Niet zozeer de spelers maar vooral Gielen en zijn Geldzakken moeten de fluitconcerten krijgen, het cynisme, de kritiek krijgen. Als ze er zijn tenminste.
In nog geen 10 maanden zo bij NAC Breda de zaak naar de kloten helpen, totaal verlammen en demotiveren is nog nooit vertoond.

0    
Marti

HarmNAC : daar geniet je zeer zeker meer van .prik wel de blaren optijd door .

0    
RV

Ga morgen wel maar echt voor de club en voor het sociale aspect. Ik hoop trouwens niet dat het sociale aspect ook snel weer omslaat in een carnavaleske sfeer, van links naar rechts, wave en al dat soort andere ongein. Dan peer ik hem als de brandweer naar huis, daar wil ik niet bij horen.

Van mij mag het op een gepaste manier best rouw morgen. Besef voor alle heren op het pluche dat het menens is en dat er eisen gesteld worden.

Tip voor Brood: begin niet met van Leer, Kali en Rosheuvel. Als deze passanten in de basis starten en het loopt niet kan ik (die altijd rustig de wedstrijd ondergaat) misschien ook wel niet mijn emotie de baas houden. Ik heb niks met die gasten en hoef ze nooit meer in geel zwart te zien. Opzouten.

0    
DnTinus076

Helaas laat de planner mij morgen een lange route rijden en vind dit eigenlijk wel jammer want wat was ik graag bij deze uitzwaai wedstrijd!

Nog 1x deze lamzakken verrot schelden en vooral die kansloze fredje van leer wat een zout zak!

Heb me hier ook wel eens over koch uit gelaten maar die probeerde het toch elke keer maar weer niet met veel suc6 maar toch maar die fredje van leer probeerde helemaal niks met de zekerheid van ik moet spelen afgesproken bij de huur deal!

Dus ik zeg massaal dn fred onderuit halen en wie weet zegtie tijdens de warming up bekijk het maar dat zou toch wel mooi zijn!

Verder tot volgend seizoen en dan knallen wij wel gewoon weer door!

#ikverleng #clubliefdekentgeendivisie

0    
Henri

@Rubenac
Zo denk ik er ook over. Fred Grimm heeft een leuke carriere achter de rug en overal met het beperkte materiaal puik gepresteerd. En..... altijd aanvallend goed verzorgd voetbal gespeeld. Heeft natuurlijk ook de nodige ervaring opgebouwd met een goede basis vanuit Ajax. Hij had misschien zelfs wel een goede TD voor NAC geweest en dan te denken dat zo'n Wim Jonk ook beschikbaar was als trainer of TD en dan nemen ze een Belg zonder echt netwerk, kennis van de NL markt en vooral met een gigantisch gebrek aan persoonlijkheid.

0    
Bekenaar

En toch maar weer vrij gevraagd van mn werk... wat bezielt me toch.....

0    
NAC4Ever

Sorry, maar ik begrijp niet wat er verkeerd is aan de houding van van Leer. Leek zich wel in te zetten en leek ook te balen van hoe dit seizoen is verlopen. Heeft ook regelmatig gewoon voor de camera gestaan voor interviews. Vind alleen dat hij dit seizoen regelmatig erg slecht heeft gespeeld.

Omdat hij na dit seizoen toch weggaat hoop ik wel dat hij morgen niet speelt.

0    
Tico

Ik ga morgen lekker onderuit op de tribune zitten met een bak koffie om heel dat circus nog 1 keer te aanschouwen! Ben benieuwd hoe de rest van de supporters zich gaan uiten! Verkopen ze ook popcorn?

0    
Breda-Loyal

Speel je morgen met een veredeld jeugd elftal dan denk ik dat dat de gemoederen bij de supporters wat zal bedaren.

Als je morgen echt daadwerkelijk aan komt zetten met de vermoedelijke opstelling kan je gezeik vanaf de tribunes gaan verwachten.

0    
Nacman

Het maakt mij geen ruk uit welke divisie we voetballen als er maar strijd en passie is.
Beter dan die elf g spelers die nu op veld staan hun handicap is dat ze niet kunnen voetballen en te lui zijn om voor hun geld te werk op lundquist na en illic die helaas door een blessure te weinig kon laten zie mag van mij alles vertrekken ook Jelle die geen toegevoegde waarde in de technische staf
Dus voor Bels tommeke veel werk aan de winkel

0    
D’n opletter

Leigh en Korte daarvoor zal ik klappen, nog een enigszins NIAD. De rest...shirt uit en oprotten! Het lijkt mij persoonlijk geweldig om de gehele wedstrijd stil te zijn. Geen aanmoediging, geen gezang, gewoon compleet negeren.

0    
Hugo

Morgen pint erbij. En kut roepen, heel veel kut roepen. 't blijft toch NAC hè.

Eens dan wordt de hemel stralend blauw.

Hup NAC.

0    
Real Robert

Als Brood met de opstelling komt, die De Stem suggereert, mag hij, wat mij betreft, ook vertrekken.
Dan begrijpt hij echt niets van het sentiment bij de NAC-aanhangers.

We hoeven de Van Leers, Kali's, Rosheuvels, Tevredes en de meeste anderen niet meer te zien.
Dan maar gewoon met de rug naar het veld blijven staan.

0    
Jvdp

Aan iedereen die de verzakers niet wilt zien. Je kan gewoon thuis blijven. Je moet niet naar ‘t stadion.

0    
Ivo

Wat zou Brood ballen hebben als hij deze 11 het veld op stuurt:

Niemczycki - Mashart - Klomp - van Hecke - van Beijnen - Reuvers - Broeren - Kozuh - De Fretes - Loshi - Van Hooijdonk

0    
Lolliedrop

Zeker niet de moeite om uit Amsterdam te komen uit werk. Slaan 'm over v de eerste keer in tien jaar. Zegt weinig over mij, meer over de lamzakken op het veld en het daar bovenstaande spelersbeleid.

0    
Dutchbird

Tweede stukje over Fernandes in het BN Destem interview met Brood:
De trainer van de zondag gedegradeerde Bredase club zag Paolo Fernandes maandag al terugvliegen naar Spanje. ,,Dat begreep ik gisteren van de technisch directeur. Paolo maakte weinig deel uit van de wedstrijdselectie. Dat is zo besproken en die is dan gevlogen, oke dan. Dat is niet aan mij, hoewel ik daar een vrij duidelijke mening over heb. De rest is nog binnenboord.”

Ik lees: "De technische directeur heeft zonder overleg met mij aan Fernandes toestemming gegeven om maandag al naar Spanje af te reizen. Daar moet ik het mee doen, dat is niet aan mij. Maar ik heb er wel een duidelijke mening over en blijkbaar heeft TvdA dat inmiddels wel begrepen want de rest is nog binnenboord."

Duidelijk dat Brood (terecht) 0,00 vertrouwen heeft n onze Belgische Tom en ik vrees dat Brood zijn conclusie al heeft getrokken.

Ze beginnen lekker die twee nieuwe directeuren. Eisenga heeft de kans laten lopen om CM in een andere sponsor rol te behouden. Van den Abbeelen handelt op eigen houtje over zaken die een TD hoort te bespreken met zijn coach.

En van Aalst, van Weelde en Burema? Die zorgen gewoon dat hun wanbeleid ook NAC als KKD club op grote achterstand zet en dat de twee nieuwe directeuren met de Kerst moeten worden geslachtofferd.

0    
10Diego

@Dutchbird, dat dus. Wat een droevenis. Kan die TD praten?

0    
Habe

Misschien een optie om vanavond allemaal in het zwart te gaan ??? :P

0    
vriendjespolitiek

Vanmorgen geplaatst door Blanco.

https://www.bndestem.nl/nac/ruud-brood-misschien-ben-ik-te-veeleisend-naar-anderen~a6b96d84/

Mooi stukje leesvoer en trek dan je conclusie.

0    
Sp1

Met dit elftal heb ik niks, ik ga me niet meer de tering haasten voor dit NAC, volgend jaar weer een nieuwe ronde.

Hulde aan Jacques!

0    
Dos

En nog steeds staat TvA op LinkedIn als technisch manager van STVV, zegt veel over hem dat hij dit nog niet heeft bijgewerkt.

0    
[email protected]©

Ik geloof nooit dat de gifbeker al helemaal leeg is. Ik vrees dat deze twee directeuren er een zo mogelijk nog grotere puinhoop van maken.

0    
jvt

Nou Nou inderdaad, de twee artikelen over Brood verhullen tussen de regels door dat er 0,0 communicatie met de directie is en hij het niet met de huidige gang van zaken eens is. Zoals jvt vanaf het begin al schreef is deze directie zonder succesvol track record totaal ongeschikt. Mark my words; er komt geen sponsor bij uit het 'netwerk' van onze Tom & Jerry. Er gaat geen kantoorpersoneel verplicht weg omdat onze Jerry nog zo nat achter z'n oren is dat hij zelf niet weet hoe eea zelf te doen. Eigenbelang dus en dus weer niet alle aandacht, lees budget naar de spelersgroep.

Het geld staat al jaren niet meer op het veld in het stadion, maar in Helmond, op tig bijvelden, in de ziekenboeg of in tig technische staf mensen, de kerstboomorganisatie, in alles maar niet in de topspelers die je wenst en nodig hebt en waarvoor je naar het stadion komt. Onze Tom houdt zich muisstil, bang om bij het eerste het beste interview dieper op zijn tweede baan te moeten ingaan. Dit gaat hopeloos mislukken, eind augustus kunnen we de scherven opvegen en is er weer een seizoen naar de kl.... Fijne dag.

0    
Blaaskaak

Deze man heeft het over dat mensen het buiten zichzelf leggen. Maar geen woord over zijn eigen functioneren.

https://www.bndestem.nl/nac/ruud-brood-misschien-ben-ik-te-veeleisend-naar-anderen~a6b96d84/

0    
10Diego

De Belg is geen statutair directeur heeft een 3 jarig contract en zit nog in zijn proeftijd.

Neem alsjeblieft afscheid nu het nog kan zonder veel kosten.

Bizar eigenlijk, we hebben 2 nieuwe directeuren en de interim trainer veegt de vloer met ze aan.

0    
Sp1

De gelatenheid is al een heel seizoen een doorn in het oog voor vele, de supportersorganen die zich onder het genot van colaatje de mond laten snoeren door "de redders" was de punt achter het verhaal.

NAC is al tijden niet meer die tegendraadse club waar de stem van het volk een meerderheidsbelang was.

0    
Mot van den Eleebba

Lekker stukje in de krant van onze Ruud. Die blaft gelijk ff die Eisenga helemaal tot de grond. Jezus mensen het was al een puinzooi maar de omvang van puinzooi zoals NAC er nu voorstaat is echt van ongekende grote. Eisenga die CM laat lopen, een TD die begint te haperen en stotteren als (met alle respect) een amateur verslaggever een lastige vraag stelt over z'n 2e bedrijf.

Ruud is een clubman in hart en nieren en de conclusies die hij hier trekt na een paar maanden in dienst te zijn is echt abnormaal en spreekt van een complete maar dan ook complete wanbeleid en word de dagelijkse gang van zaken van de club voortbeweegt als een ongeleid projectiel.

Vd abbeele en eisenga zullen door deze uitspraken met de deuren zijn gaan smijten op kantoor en samen besloten hebben niet met Brood verder te gaan. Hierdoor is des te meer een voorzet gegeven om onze club nog verder naar de verdoemenis te laten gaan en een de deur open te zetten voor een trainer die totaal niet weet hoe een club als NAC terug naar de eredivisie geleid moet worden.

Het gevoel is te vergelijken alsof ik vanavond naar de begrafenis van m'n oom ga die ervoor had gekozen om 2 pakjes sigaretten te roken vanaf z'n 14e en wist dat dit tot gevolg zou komen.

Rust zacht NAC

Jezus is volgende de boeken opgestaan, kunnen wij dat kunstje ook?

0    
WW

Het zit echt op alle vlakken hopeloos fout.
En dan 'hopeloos' in de meest letterlijke zin des woords.
Ik heb geen hoop voor de toekomst van NAC.

0    
10Diego

Dank Van Aalst, Gielen, Edelenbos. Knap stukje werk die samenstelling vd nieuwe organisatie. Hulde!

0    
van Flieger

Willemf5 - de begroting gaat met 5 miljoen naar beneden en op kantoor mag blijkbaar niemand meer weg. Dan weet je het al: de spelersbegroting is de sluitpost van het geheel. Dat is hun visie en daar moet U het mee doen.

0    
Cees

Laat de spelers bij de opkomst een- voor een opkomen, zo ongeveer om de vijf seconden. Kijken hoe makkelijk ze zich dan voelen.

0    
leeuw

Goed opgelet denk ik dan : heb je het dan gezellig gehad met zo´n actie D´n Opletter?
Ga dan ludieke spreekkoren en zang aanheffen gericht tegen de grote 3, beter dan helemaal niks te doen.

0    
misterbean

Er wordt wel heel erg gemakkelijk geoordeeld over de spelers.
Je kunt Koch bijvoorbeeld geen goede voetballer vinden, maar aan zijn inzet heeft het nooit gelegen.
Hij kan geen praatje houden, maar gaat wel steeds voorop als er na afloop een rondje gelopen moet worden.
Korte maakt minstens zoveel fouten, maar omdat die voorin staat levert dat geen tegengoals op.
Ik was ook een fel tegenstander van Koch, maar ik heb gezien dat hij er in ieder geval wel staat, en niet wegloopt

En hoe kan het dat ze er bijna allemaal er geen zin meer in lijken te hebben. Zijn het dan allemaal slapjanussen? Een paar wel ja (Mühren staat voor mij nr 1).
Maar als jij een baas hebt die er een enorm zootje van maakt, en er eigenlijk gewoon helemaal niets van snapt, ga jij dan hard werken om het recht te breien? Dat doe je alleen voor mensen met hart voor de zaak.

0    
misterbean

Wat ik wilde zeggen is dat de spelers (en de trainers) bij NAC consequent in de steek gelaten worden door de directie, Grootaandeelhouders en de RvC.
Die houding van doodgeslagen machteloosheid bij iedereen, van het veld tot op de tribune, komt doordat de top van NAC hopeloos in het slop zit, en een enorme plaat voor zijn kop heeft (wij hebben niets verkeerd gedaan).
De redders van NAC? De (onbedoelde) slopers van NAC!
Hun vriendje Graeme Rutjes als TD aanstellen was de 1e van hun vele wandaden. Smulders heeft het vakkundig afgemaakt.

0    
Gvd

Op naar een waardig slot van dit rampseizoen!

0    
Grote Kerk

uutzwaaien met PEC en veren! Ik zie een spandoek aankomen...

0    
Tram

@ gvd: een waardig slot? Dat kan niet meer. Totaal verrot schelden dit gare zootje. Dat kan nog wel.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja