Overal waar we komen

BSR TV: Mitchell van der Gaag na FC Emmen - NAC (2-0)

Een verliespartij voor NAC in Emmen. Hoofdtrainer Mitchell van der Gaag schrok van het niveauverschil in de tweede helft. Naar eigen zeggen dacht hij, en hoopte hij vooral, dat zijn ploeg verder was dan wat het liet zien. Wij spraken hem na de wedstrijd.
[youtube_video] KiK08rgsQEk [/youtube_video]

Bron: B-Side Rats

Vorig bericht
BSR TV: Menno Koch na FC Emmen - NAC (2-0) 18 reacties
Volgend bericht
Diemers: "Van der Gaag was niet overtuigend" 101 reacties
Terug naar overzicht
225 Reacties
0    
Zagge

Heeft Hans Smulders overigens geld mee gekregen? Hij zou NAC een schadevergoeding moeten betalen.. wat een sportief debacle

0    
Hugo

Mitchell heeft het woord 'ontluisterd' gebruikt. Jongens. Het komt goed over twee weken. Hup NAC

0    
Arie

Hij schrok?

Ik heb hem enkel als een lulletje rozenwater zien staan. Geen emotie van af te lezen.

0    
Hont

Invullen van interlandweekend: strafkamp!

0    
Fred1

Ontluisterend is nog zwak uitgedrukt. Ze trappen allemaal open deuren in, ze weten het allemaal niet meer , volgende keer moet het beter, ze hebben goed gepraat, ze hebben goed getraind, gaan er in het interlandweekend samen nog eens goed voor zitten, allemaal grote bullshit , 1,5 uur presteren per week kunnen ze niet opbrengen, 1,5 uur even met zijn allen de schouders er onder het is allemaal te veel gevraagd.
We hebben alle facetten beschikbaar om een structurele club in het linkerrijtje te zijn alleen de trainers en wat er op het veld staat is de grootst mogelijke bagger.
Van de Gaag treft uiteraard wel blaam, hij stelt het zootje ongeregeld op, hij bedenkt een hopeloze en kansloze tactiek en hij laat die twee zoutzakken Penders en Ten Rouwelaar mee bepalen.
Ik heb mij nooit eerder zo geërgerd aan een team als nu en het is bij mij nooit eerder voorgekomen dat ik me aan één speler zo mateloos erger dat ik niet meer kan genieten van het voetbal en al rood aanloop bij zijn warming up. Het zou voor mij een reden kunnen zijn om na 54 jaar de pijp aan Maarten te geven.
Hoe kan een Elalouchi zo over het veld lopen en zich geen ene donder aantrekken van wat er om hem heen gebeurt, hoe kan je je medespelers week in week uit zo laten zakken om maar niet te spreken over de eindeloze terugspeelballen en de tikjes breed. Hoe haal je het in je kop om steeds in de dekking te gaan lopen en dan ballen op te vragen.
Blijf verdomme eens op links staan domme gladiool!
Wat mij nog het meest verbaast is dat een trainer niet ingrijpt en die gast gewoon zijn gang laat gaan , wat nog erger is , stel dat de trainer het zo wilt. Nou dan ben je als speler lekker bezig dat je je daar voor leent en de wijze waarop je het dan invult dan help je ook je eigen carrière naar de klote naast de club waar je voor speelt.
Als je in een wedstrijd als vandaag geen enkele kans creëert en je zo laf en naïef voetbalt, tegen met alle respect Emmen , wat willen we dan nog , dan hebben we met zijn allen toch naar het sportieve failliet van onze mooie club zitten kijken vandaag. Dit was toch het dieptepunt?
Als je vandaag alleen al dat dramatische middenveld zag zonder enige creativiteit met die even kansloze stoorzender er tussendoor waar ik het net over had dan ben je toch ten dode opgeschreven. En dan die Koch weer vandaag met die stokken in zijn broek, te zielig om naar te kijken.
Het technische hart, waar blijft het, ik zat gisterenmiddag in een restaurant in Breda waar Pierre met enkele heren zat te lunchen , kon niet zien wie het waren maar ik hoop dat er eindelijk eens iets gebeurt.
De achterstand onderin met Ajax voor de boeg zie ik zo groot worden dat het met dit zootje niet meer is te overbruggen, ze willen gewoon niet, het interesseert ze geen fuck.
En ik denk nu ook dat de trainer en die twee bewakers van de verkeerde cultuur onderhand ook maar eens hun conclusies moeten trekken, ze hollen deze club uit.
Het is tenenkrommend , het is lui , het is collectieve werkweigering , het is disrespect , onkunde , alles op een hoop, kortom onwaardig om ons shirt te dragen .
Het is simpel Rosheuvel en Tevrede en dat was het, dat is je basis!
Om te janken dus en zonder toekomst perspectief.

0    
Zagge

Als van de Gaag het heeft over fases dat NAC het onder controle heeft en goed speelt vandaag en in andere wedstrijden.. dan heeft hij het eigenlijk kver fases waar je niets ff nauwelijks iets creeert en de bal vooral opzij en terug speelt. De fases waarin we controleren zijn fases die nooit een overwinning ?ullen opleveren. Zijn antwoord op de wisselvraag vind ik persoonlijk ook een machteloze oplossing. Een je moet toch wat wissel.

0    
Zagge

Overigens zijn ze al 3 weken bezig met een technisch hart op te zetten. Als het zo doorgaat lukt dat uiteindelijk niet omdat je geen trainer meer hebt. Ow nou dan zullen penders en jelle de wassenbeelden functie wel doorzetten

0    
Fleur

Dit heeft niets met de trainer te maken, hij is zeer professioneel door zo kalm te blijven, je zou maar voor zo n groep lapzwansen staan. Als trainer kok je toch van woede!

0    
Fleur

Kok is natuurlijk kook

0    
Martin

Helemaal woord voor woord erns met Fred. En wat denken we van al die blessures? Dit was de kans rn we laten het gewoon liggen terwijl dir Tilbos gewoon winnen in Zwolle. Schaam je stelletje lapzwansen.

0    
Zagge

@fleur
Nou je gaat er bijna van kokhalzen.
Dit is dan je droom als kind.. profvoetballer worden op het hoogste niveau...en dat vullen ze zo in.
Vraag me steeds meer af wat de opmerking "te weinig kwaliteit" nou betekend... ze staan toch niet voor het eerst in hun leven op een voetbalveld ofzo?
Nee Emmen heeft meer kwaliteit dan?? Kwaliteit.. mentaliteit lijkt het mij meer aan te liggen..
Zet ze 1 voor 1 maar eens in de groep flink te kakken met.videobeelden.

Ontluisterend? Had liever gehad dat vd Gaag ze NAC of eredivisie onwaardig zou vinden.

0    
Zagge

Ps bsiderats bespaar je alle het goede en vele werk van de statistieken en analyse maar deze week.

0    
Driekus.

Fred1. Prima verwoord. Schandalig wat er wordt geproduceerd. Het is gewoon bagger op alle fronten. Als je de andere clubs ziet met inzet en passie dan is dit NAC 5e klas onderafdeling.

0    
Moppernac

GAAAAAAAAAAA. Vd GAAAAAAAAAAAAAAAAG. OPROTTEN JE BENT DE ZELFDE ZOUTZAK ALS DIJKHUIZEN. AAN ZO,N TRAINER HEEFT NAC NIKS

0    
Helter

Vrijwel de hele selectie is het niet waard het NAC shirt te dragen.
De RvC is NAC onwaardig. Alles uit de handen laten vallen en vervolgens op diezelfde handen blijven zitten.

0    
Martinus

Ik snap de frustratie van Fred, die is ook prima verwoord. Ik zie liever een paar jongens uit eigen jeugd die er op klappen en zich als trotse speler van NAC voorop gooien in de strijd, dan sommige zogenaamd ervaren spelers die het spelletje denken te snappen, maar door de ondergrens zakken. Te Vrede en Rosheuvel zijn inderdaad mannen die altijd moeten spelen, die echt wel goed zijn. Daarbuiten zijn Ilic en Verschueren (ik blijf het zeggen) ook gewoon goede selectiespelers. En dan houdt het wel ver op. Koch ontwikkelt zich, kan er komen. Maar voor ontwikkeling is het nu te laat, we moeten wel gaan presteren.

Ik ben heel benieuwd wat de oplossing gaat zijn. In elk geval zou ik bij City een sterspeler proberen af te dwingen die echt het verschil kan maken, wellicht iemand die achterin de lijnen uitzet. Laat ze maar zien wat NAC nu écht voor hen betekent, want naast Ilic leveren ze dit seizoen natuurlijk een heel magere bijdrage. En kijk eens wat NAC ze gebracht heeft met die spelers die nu een stapje hogerop zijn gegaan. Spelers die niet voor de volle 100% voor NAC willen gaan gewoon passeren, desnoods dus voor een jeugdspeler die zich wél wil bewijzen. En Allouchi is wat mij betreft inderdaad de grootste dissonant.

0    
Rubenac

Deze trainer is naar ons gekomen, met maar 1 reden en doel.
Volgend jaar naar de Zuster club van City.. Melbourne!!

Allemaal kwats heel dat kut City.

Dan zegt men, City doet meer dan we kunnen zien.

Klopt, maar als ik een auto heb die niet top rijd, maar wel een super mooie garage heb.
Alle technische snufjes voor handen om de auto top te maken.Tevens ook gratis onderdelen.
Maar toch KUT rijd, wat heeft de garage ( City) dan voor meerwaarde?!

0    
NACcer71

Dit doet echt pijn. Geen 1 speler met een NAC hart..
Godverdomme klootzakken...........................voetballen godver

0    
Ad B uit Roosendaal

Een dramatische avond voor NAC. Degradatiekandidaat nummer 1.

Er is één voordeel; de shirts van de NAC-spelers hoeven niet in de was.

0    
076

Van Leer een voldoende. Verschueren en Koch een krappe onvoldoende, de rest een hele diepe onvoldoende. En wat Tevrede bij die 0-1 doet? Die had ik nog weggekopt.

0    
Wouter

Die Allouchi moet een speelverbod krijgen wat een ramp is me dat zeg waar is die gast mee bezig?
Loopt een beetje rondootjes te spelen voor zijn eigen lol tijdens de wedstrijd wat een loser zeg.
Nooit meer opstellen.

0    
Sjak

Hoe krijg je het in je kop om Korte op het middenveld te zetten en el-al linksbuiten.
Die draak van een Nijholt te laten beginnen en Tevrede alleen het te laten uitzoeken in de spits.
Er zat totaal geen creativiteit op het middenveld
Verder had ik het idee dat ze voor de eerste keer op een kutgrasveld speelde, geen bal kwam aan.
Deze wedstrijd laat mooi zien wat er gebeurd als NAC zonder Ilic en Kali spelen.
Die zijn ook niet best, maar het niveau van de rest is nog slechter.
Ik vind dat vd Gaag, Penders en Jelle weg moeten wezen, zet dan maar een trainer van de jeugd voor de selectie. En laat hem ook nog een paar jongens meenemen.
Ik ben helemaal klaar met dit kutnac, wat een ellende

0    
Kipiani

In de eerste helft was er niets aan de hand. Slecht van beide kanten. Maar toen was ook al te zien dat die Arco Jansen een speler is waarvan wij er geen een hebben. Korte, Mounir, Carolina, Nijholt zijn per amper KK niveau spelers. Bijna de helft van de 10 veldspelers. Deze 4 hebben in dit Emmen geen basisplaats. Daarnaast was Rosheuvel ook heel matig. Ach....we zijn met de superboeren degradatie kandidaat
nummer 1. Met dank aan de RvC en De eigenwijze, starre Smulders. Wat een schande en belediging voor NAC Breda en de supporters. Die RvC moet snel het hockey clubhuis in. Dames 6 aanmoedigen.

0    
Nachoreca1

@Fred 1... top verwoord! Overigens zijn de heren waar van Hooijdonk mee luncht niks van toegevoegde waarde voor nac breda.. maar dat terzijde. En ja we zijn inderdaad sportief failliet... laten we maar hopen en bidden dat de staf op moet zouten en de kloof in de winterstop niet te groot is.. pfff wat een kut elftal is dit zeg. En die geblesseerden? Zijn die klinisch dood ofzo? Dat maak je ook nergens mee.

0    
Harold

Het was dramatisch maar met Ilic en Kali was het een andere wedstrijd geweest. Ben wel bang dat we zonder onze sterkste formatie de slechtste van de ere zijn. Kwaliteit binnen halen in de winterstop is noodzakelijk. Weltrusten

0    
ibio

Tja beste mensen,
We hebben gewoon een hele matige selectie
Het gaat tot en met de winterstop sprokkelen worden.

Laten we het accepteren en als supporters achter NAC blijven staan.

0    
Tonneke

MvG is de koning van de "juiste"wissels, dit is heel erg cynisch bedoeld hoor!!! Waardeloze vent!!

Ziet deze trainer echt niet dat er diverse voetballers, continue verkeerd staan?????

0    
jansen

Hebben jullie allemaal staar of zo die Rosheuvel en Ter Vrede kunnen er ook geen ene fuck van.

30 selectiespelers en geen een eredivisie waardig.

Ik vraag mij toch echt af met wat voor mooie praatjes MvdG is binnen gehaald.

Je bent als trainer zo goed als je materiaal zo simpel is het.en verwachten jullie nu echt dat er op korte termijn iets verandert niks nada.

50 jaar al Nac supporter en ik ben nog nooit zo voor lul gezet.

Wat een armetierig zooitje

0    
Eucalypta ..

Het zijn vrijwel allemaal slapjanussen met geen mentaliteit en ruggengraat ! Sporkslede, Mets, Koch, Verschueren , Nijholt , Kali , El Alouchi , Mets kan je allemaal wegsturen. Het is niks en t wordt niks!!! Vul maar aan met onder 19 , die lopen er harder voor

0    
Ger

Stop ermaar mee, Mitchel. Dit is missie HOPELOOS!

MISSIE DEGRADATIE!

0    
Felix

Koch ontwikkeld zich ... laat me niet lachen een houten Klaas is het. Wat een drama selectie.
Enige die wat eredivisie NiVo hebben zijn: tevreden, rosheuvel, van Leer en misschien Ilic.

En Al ... als die kut trainer die gast blijft opstellen lever ik mijn SCC pas in. Wat een schande die gozer ook zijn inzet houding echt een drama.

Gr

0    
Felix

En zeg van Gaag. Stop eens met die understatements!!! Geef ze op hun flikker scheld ze verrot. Maw pak ze aan je komt veel te lief over man!!!

Dat is je enige kans de rest helpt bij dit zooitje toch niet meer.

Wat ben ik blij dat ik niet tenenkrommend de pot op tv heb gezien het verslag was al pijnlijk genoeg!!!

Vuile luie klootzakken!!!!

0    
Felix

Bedankt he dikke frietbakker dat je onze club naar de verdoemenis helpt! Hoe durf je nog geld te eisen! Vergoed ons maar eens voor alle ellende die je ons wekelijks bezorgd!!!

... en het wordt nog veel erger hoor

0    
Felix

Wat een stelletje luie lamzakken. Over de tegenstander zwijg ik maar die kunnen er echt helemaal niets van maar ze verdienen het dik. Daar gaan ze er tenminste voor!
Een groot afgang met amper 1 fatsoenlijke kans.
Bedankt gasten. Geef de supporters eerst hun geld maar eens terug!

0    
Sharkskin

Ik geloof niet langer in fabeltjes.
We kijken naar een stelletje lamzakken en Van der Gaag kan zich niet langer verschuilen.
Hij is notobene betrokken bij iedere aangetrokken speler dit seizoen. Bullshit om Smulders alles aan te smeren.
RVC, technische staf stonden erbij en hebben ingestemd met de selectie zoals die er nu staat.
Wordt de hoogste tijd dat alle betrokkenen hun verantwoording nemen voordat het te laat is.

0    
Dun hector

Hedenavond bent u gedegradeert

0    
Wallie

Pak je biezen man en neem die zooi mee.

0    
Peppie&kokkie

“. Wat doe je voor de kost”? De eerste die zich nog voetballer noemt van NAC, heeft boter op zijn hoofd.ok op 2 a 3 na. En ben ook helemaal klaar met de wekelijkse riedel van” we hebben veel gepraat en getraind”.

0    
J.ae

Heel t team faalt.. spelers en staff met zijn alle. Maar de wissel Carolina voor leigh is de lafste die ik ooit gezien heb..

0    
Dutchbird

Beste mensen van het technisch hart en beste aandeelhouders,
Waarschijnlijk waren jullie er niet bij in Emmen, maar heb je wel de moeite genomen om die ellende van je FOX schermpje af te laten druipen. Dan heb je ook een linkerflank gezien die …, nee dan heb je geen linkerflank gezien. Die deden gewoon niet mee.
Blijkbaar vonden ze dat op rechts niet zo'n gek idee, want in de tweede helft waren Rosheuvel en co. ook al met vakantie. Lekker twee weken geen gekut met wedstrijden, dan kun je ook geen punten verliezen, dus vonden ze dat vanavond niet zo'n probleem.

Na die ellende op FOX heb ik de NOS samenvattingen gekeken en daar zag Ik Ralf Seuntjens. Bredanaar van 29 die het team van VVV op sleeptouw neemt als het nodig is en verder aan Allouchi, Korte, Nijholt etc. les kan geven in tactisch voetballen (aanspeelbaar zijn) en raak schieten. Deze Seuntjens had al lang bij NAC gespeeld als de domme Smulders niet zo stronteigenwijs was geweest. Die malloot had een hekel aan mondige spelers en dat verklaart waarom er niet één leider bij is.

Hopelijk herstellen jullie deze blunder in de winter en geef je Seuntjens een contract zodat hij ook na zijn 34e bij NAC kan blijven werken, bijvoorbeeld als vervanger van Penders want die gaat spelers niet beter maken. Als hij dat wel zou kunnen, was dat al lang gelukt.

0    
Pizzabakker

Schande! Blij dat ik deze ellende niet heb zitten kijken. Steeds meer respect voor de masochisten onder ons die het nog op kunnen brengen tweewekelijks naar een of ander gat af te reizen om NAC weer eens te zien verliezen.
Hoe gaan we in godsnaam ooit nog voldoende punten bijeen sprokkelen?

0    
Dutchbird

Prima werk van BSR die interviews. Aan jullie ligt het niet.
Maar worden jullie niet helemaal gestoord als blijkt dat elke speler die je interviewt praat als een slappe vaatdoek? Allemaal van die vaatdoekjes die nooit tegengas geven.

Allemaal geselecteerd op: "Dank u wel meneer Smulders voor het mooie contract en het fraaie mapje waarin u dat heeft verpakt. Hopelijk is meneer Gielen ook blij met me."

0    
Voorwaarts

Sorry mannen. Het is dit jaar gewoon kut. Dat komt door smulders.

Volgend jaar gaan we wellicht op vrijdag met 18000 vlammen. Ik hoop het niet, maar we gaan er volle bak alles geven.

We moeten nu zorgen dat iedereen achter NAC staat.

Nogmaals, dit jaar is het onze schuld niet. En volgend jaar zijn we de eerste die er bij zijn.

0    
Ouwe Spionkop

slechtste NAC in de historie dankzij Smulders en Goetzee. Degradatie bijna niet te ontlopen. Die lui zijn weg als dat gebeurt.
Precies zoals ik. al in t begon van t seizoen heb voorspeld.
Wij mogen volgend jaar weer op vrijdag.
Smulders KLOOTZAK.

0    
Bommel

Die trainer treft geen enkele blaam vind ik. Kijk noiu eens naar die elf die op het veld stonden. De verdediging:
Carolina - Nul ervaring op Eredivisie of hoogste niveau
Brown - Nauwelijks ervaring op Eredivisie of hoogste niveau (9 wed. Kortrijk)
Koch - Nauwelijks ervaring op Eredivisie of hoogste niveau, 1 invalbeurt PSV, paar bij Utrecht
Sporkslede - Nul ervaring op Eredivisie of hoogste niveau, 1 wed. bij Willem II waar ze hem halverwege de huurperiode al terug stuurde.
Alle 4 te licht bevonden bij de club waar ze vandaan kwamen. De 4 worden op het middenveld ondersteund door de bij VVV afgedankte Nijholt en de onervaren Reuvers. Daarvoor speelt Korte die bij ADO in de eredivisie niet meekon. Dan hebben voorin El Allouchi die het niveau niet aankan. Te Vrede als spits die er nooit meer dan 8 inschiet in een seizoen en de wisselvallige clubhopper Rosheuvel die 6 wedstrijden per seizoen goed speelt en 28 matig. Kortom: het is brandhout. Voor geen enkele speler kom je naar het stadion. Een clubje mislukte talenten. Enkel van Leer is een goede zet geweest, dat is een klasbak.
Dan kijk ik met een jaloerse blik naar de buren. Die lopen ook niet over van kwaliteit, maar die halen spelers als Sol, Crowley, Llonch, Avdijai en Ozbiliz. Waren allemaal haalbaar voor ons. Spelers die voor het publiek spelen en het gras opvreten. Dat soort spelers had ik graag bij ons gezien. Die Sol, Crowley en Avdijai staan in de belangstelling en gaat ze ook flink geld opleveren, om nog maar te zwijgen over de kassa die daar gaat rinkelen als Frenkie de Jong verkocht wordt. Wij hebben een hogere begroting en er zit tweewekelijks 5.000 man meer op de tribune dan bij hun. En toch hebben zij miljoenen kapitaal op het veld staan en wij nul. Wij geven bakken met geld uit aan spelers als Muheren en Kali. Smulders is btw voor hij bij ons kwam in Tilburg op sollicitatie geweest en afgewezen.
Ik ben benieuwd of PvH op technisch vlak wat kan betekenen voor ons. De knip zal in elk geval weer getrokken moeten worden door de aandeelhouders want het geld staat niet op de bank. Het wordt in elk geval weer overleven dit seizoen. Hopen dat Emmen en Fortuna stoppen met punten pakken want Groningen en Zwolle herpakken zich wel. Nacompetitie is dit seizoen dodelijk met die sterke bezetting in de kkdivisie.

0    
Zlep

Kut

0    
Los Pollos Hermanos

Zoals ik al zei: kansloos in Emmen.

Volgende keer mogen we tegen Ajax. Hopelijk houden die na de 0-4 op met voetballen. Als het zou moeten maken die er meer dan 10. Zonder moeite.

Dit is middenmoot keuken divisie.

0    
matc

Dit is gewoon zielig. Wat een onmacht. Stop er maar gewoon mee. Iedere keer weer een ongelofelijke wedstrijd. Ik ga me voorbereiden op de kk competitie en mijn werkroosyer aanpassen.

0    
MickJ

Alles is hierboven al gezegd , trekken aan een dood paard is het meer niet.
Hoe is het in godsnaam mogelijk dat 3 man gelukkig de 4e is opgelazerd te laat maar goed,
deze club naar de verdoemenis helpen .
Geestelijk en lichamelijk de supporters en financieel de eigenaars , zeg maar gerust
weldoeners als je deze lamlendigheid kunt accepteren.
Dus vegen met die bezem , in de boven en onderlaag.

0    
am

Het voordeel van een wedstrijd als gisteren is, dat je goed kan zien van welke spelers je afscheid moet nemen. Nou en dat zijn er heel wat. Dat het stil blijft rond het technisch hart is ook niet vreemd. Zo zullen er veel twijfels zijn. Om te overleven in de eredivisie moet je op het eind ongeveer 35 punten hebben. Dit betekent dat er nog 27 punten gehaald moeten worden, dat zie ik niet gebeuren. Al zouden er 4-5 'versterkingen' worden gehaald dan red je het nog niet. Bovendien, een versterking speelt bij zijn club en gaat dan ook niet naar Nac komen. Het zou dan ook niet slim zijn om er weer extra geld in te stoppen. Nee, dat wordt aan het eind van het seizoen uithuilen en opnieuw beginnen.

0    
Brabo F1

Vorige week hoop, nu wanhoop. Volgend jaar weer vrijdagavond vrijhouden om naar Breda te komen.

0    
De Lange

Wist niet dat er na een ondergrens nog een grens was...
De vrije trap in de 70e minuut bij 1-0 achterstand zegt alles.
Verder heeft niet alles met kwaliteit te maken, als je niet in staat bent om de moeite te nemen om een collega in het zelfe shirt goed aan te spelen, ben je het niet waard om de komende dagen lekker vrijaf te krijgen.
En ja er moet wat bijkomen in de winterstop, maar wat krijg je dan, spelers met achterstand, of de beste spelers uit de Juup, hoop dat er een goed lijstje ligt.
Verder hopen dat Groningen verliest en dan Groningen- Nac is de voorlopig laatste strohalm.

0    
denhulk

deze nederlaag voelde aan als degradatie nac is ziek wie geeft nac een injectie

0    
jvt

We moeten nu niet doen alsof dat we dit niet zagen aankomen. Het verwoestende "werk" wat onder toeziend oog van de RvC en aandeelhouders door de ene na de andere td mocht worden uitgevoerd laat diepe wonden na. Met als absolute dieptepunt Smulders die zichzelf bij binnenkomst meteen 6 jaar gaf etc. en iedereen geloofde in deze man zonder track record. Een aantal hier was meteen kritisch maar dan was je steevast een nepsupporter, ook bij ons zit het gewoon diep fout. Kritiek dient immers te worden gesmoord. De handen boven elkaars hoofd houden cultuur moet worden bewaakt! Is dit dan wat jullie dan willen?

Een blinde kon zien dat Smulders en voorgangers niet capabel waren. Bij de eerste de beste nieuwe spelersnaam wordt bijna iedereen hier meteen lyrisch. Ga eens eerst bij jullie zelf te rade, wat doen wij eraan om dit zieltogend stelletje RvC'n, de 'niets uitstralende technische staf' ter verantwoording te roepen?
Dat mag best hoor, wij zijn de klant!

Neem Van der Gaag "Ik dacht dat we verder waren". Wat heb je eraan, niets dus. Je moet niet denken, je moet doen! Je krijgt ze niet scherp en stelt een onervaren jongen op het middenveld op die er ook niets van kan. Dan zie ik dat bij andere clubs toch veel beter, daar worden nieuwe jongens bij regelmaat man of the match. Worden die dan beter geselecteerd, beter voorbereid, hebben die een hoger niveau training tov de wedstrijd. Dan eerst Leigh erin, toen eruit en nu als aanvallende impuls er dan toch weer in, een verdediger voor een verdediger. Waar zijn we in godsnaam mee bezig?

Smulders mocht met de grote broek aan transfergeld uitgeven. Goetzee geloofde er nog in en wilde nog één keer 'om de tafel'. Nog één keer graag. We hebben een stelletje amateurs die geen fatsoenlijke speler kan halen, die niemand beter maakt en geen over mijn lijk mentaliteit heeft. .

Onze trainer past totaal niet bij NAC. Met Penders en Grabbelaar drie dezelfde vlakke types die de meute maar niet op scherp krijgen. Helmond met NAC spelers staat onderaan, dat zijn dan onze groeibriljanten?

Hier verander je niets aan met een technisch hart met maar één buitenstaander als Pierre.
De aandeelhouders bieden ons als klant een enorme wanprestatie, een voorstelling die niets met voetbal te maken heeft. Met dit stelletje sta je ergens onderaan, ook in de KKdivisie. Maar we hebben wel zo'n 32 contractspelers! Gefeliciteerd! Onze enige redding is MC die trainer en spelers stuurt om dit zooitje ongeregeld incl de aandeelhouders buitenspel te zetten, maar of ze het gaan doen? Voor wie dan? Voor de aandeelhouders die in feite crediteuren zijn en alleen hun poen willen veilig stellen? Smulders had MC toch niet meer nodig, wilde eigen spelers zoals betaald voor Mets, Verschueren, Kali, Koch voor een ploeg net terug in de ere? Hoe is dit allemaal mogelijk geweest! Fijne zondag.

0    
210853

Palmer Brown was samen met rosheuvel de betere, de rest was armoedig slecht. Geen zelfvertrouwen... Geen zin en mentaal gelijk aan een LTS'r die geboren is in een verkeerd lichaam.
Het gat is nu al te groot om het na de winterstop recht te zetten.

0    
Brecht

Ga toch wel twijfelen aan het tactisch vermogen van deze trainer. Zo behoudend; zo weinig creatief en zo spelers als el Allouchi maar op blijven stellen

0    
Denzz

Kan me niet voorstellen dat het merendeel van de spelersgroep deze trainer serieus neemt.

Kan dat in ieder geval niet opmaken uit de beleving en inzet. Met de vuist op tafel kan soms wel eens werken MvdG!

Ik verwacht nog steeds dat MvdG er tijdens de interlandperiode zelf de brui aan gaat geven.

Aan de andere kant lijkt geen enkele trainer structureel iets met NAC te kunnen...

NAC zit in een spagaat. Sportief moet er ingegrepen worden maar het is kapitaalvernietiging om zelf afscheid te nemen van het trainerstrio.

Bovendien zullen - met alle respect voor ze - de heren Penders en Ten Rouwelaar zich nooit solidair verklaren met het zelf opstappen van MvdG.

0    
Emar

Na Mommers nu Smulders die NAC naar de kloten hebben geholpen, bedankt voor je oplettendheid RVC !!!!!!!!

0    
SjorsNAC

Zitten echt in een uitzichtloze situatie. Waar is de tijd dat de club me plezier en trots gaf ipv elke week botte ellende en stress.

Vanaf de voorbereiding deze zomer zag je het al fout gaat gaan, Vreven wou doorpakken maar kon vertrekken, bokhond Smulders vergat voor het gemak maar het eerste elftal te versterken, teveel op city gegokt met spelers die nooit kwamen, niet over het netwerk beschikken een fatsoenlijk keeper aan te stellen. Ja natuurlijk moet je een basis leggen voor de toekomst maar je hebt er in de voetballerij niks aan als je eerste elftal niet presteert. Wat heeft die man er een bende van gemaakt zeg, omg.

Ik mis die vreven met zn extreme noad/passeie op dit moment heel erg, bij hem had je er niet mee weggekomen het zo te laten afweten op het veld. Bij mvdg heb ik werkelijk geen idee of het hem wat kan boeien, komop man geef die gasten eens op de flikker als ze zo spelen als in de 2e helft.

0    
C’mon NAC!

Kunnen we tegen Ajax niet het eerste van Baronie of Jeka sturen? Of voor mijn part Groen-Wit?

0    
Sharkskin

Technische staf is van een bedenkelijk niveau .
Penders , is een 100% meeloper en probeert trainer op trainer te overleven.
Jelle, aardige jongen maar nog helemaal niets gepresteerd en zal ook een keer zijn verantwoordelijkheid moeten nemen.
De magie die Van der Gaag bij Excelsior leek te hebben is nergens meer terug te vinden.
Wat speelt deze trainer schijtbakken voetbal zonder enige creativiteit en lef.
Kan toch niet zo zijn dat alle 30 selectie spelers er geen reet meer van kunnen!

0    
Nacman

Een trainer die verkeerd wissel een ex td die nac met zoveel rommel op heeft gezadeld een groep sponsers cq de redders van NAC waar ze zich mee op de borst slaan een rvc die niks weet niks kan een technisch hart dat niet klopt on de winterstop geen geld geen nieuwe spelers en volgend jaar onderaan in de kk divisie
Wanneer gaat er de bezem door bij ons nac hoelang moeten wij als supporters die geklungel nog aanzien van de top tot op het veld.
DAAROM NU TE KOOP NAC voor een eigenaar met visie en veel geld
Wat krijg je er voor terug 19 000 blij en trotse en trouwe supporters.
HELP NAC TE BLIJVEN WAAR HET HOORT NU
Ik kan dit niet meer aanzien wat er met onze mooie club gebeurt zijn er nog meer supporters die met pijn in hun nachart alles gade slaan.
Ik hoop dat de zogenaamde grote drie dit lezen en snel hun conclusies trekken .
Oja die hebben geen nachart maar hun geldhart van steen
Hopelijk veranderd er iets maar zo kan het niet verder we gaan alleen maar naar benden voor de winterstop het tij keren
Sterkte medesupporters in deze zeer zware nactijd hopelijk gaat na deze inktdonkere tijd de zon schijnen
Voor nu tijd voor actie nac

0    
Karel

Wat heeft die Goetzee er een puinhoop van gemaakt..

0    
Niek

Let op! Zelfs FC Den Bosch zal ons NAC voorbijstreven!

0    
Jason

De supporters en sponsoren zijn maar bijzaak dat blijkt uit alles.
We worden niet serieus genomen en onze mening telt al helemaal niet.
Door alle reacties zie je als rode draad Elalouchi lopen , dat is niet voor niets, niet iedereen is blind , niet iedereen is dom en niet iedereen steekt zijn kop in het zand.
Als de meesten er zo over denken dan zou ik als trainer toch eens gaan nadenken of er toch echt niet iets van waar is.
Zet die goser op een positie dat hij zo min mogelijk kwaad kan maar beter nog stel hem niet op.
Het is een zaalvoetballer zonder enige discipline en vooral zonder tactisch inzicht, het lijkt allemaal op heel hard werken maar niets is wat het lijkt.
Op papier is hij linksbuiten , maar hij staat er nooit, je ziet hem nooit een mannetje uitspelen, hij schiet zelden of nooit op het doel , gaat noooit diep, is traag, en hij vertraagt het spel , onderschept voorzetten die voor anderen zijn bedoeld, verdedigd geen meter mee, laat mensen uit zijn rug weglopen, als hij al eens dekt staat hij aan de verkeerde kant, speelt alles breed of terug wil elke bal hebben maar loopt nooit vrij, kortom wat moet je met zo iemand?
Als ik dan gisteren naar die bank kijk en ik zie daar drie van die karakterloze droogkloten zitten dan weet je ook meteen waarom er in het veld ook geen gif staat. Zelfs wisselen kunnen ze niet en niet op tijd, eer van Hooijdonk inviel staat die ten Rouwelaar hem eerst 10 minuten iets uit te leggen, slaat nergens op.
Nac is morsdood hulpeloos verloren.

0    
Peter

@Niek

En niet alleen FC Den Bosch! Ik denk zelfs menig voetbalclubje met een knollenveld..

Wat een puinhoop, wat een amateurisme!

0    
Jf

Het was verschrikkelijk vooral de tweede helft. Je ziet dat Emmen zich aanpast op ons middenveld waar ze de eerste helft moeite mee hadden.
Rosheuvel krijgt van vele een voldoende maar die mening deel ik totaal niet Sporkslede wordt overlopen door Cavlan omdat Rosheuvel geen hol doet. Aanvallend ook geen enkele goede voorzet !

0    
Zagge

Heeft er iemand een overzicht van de contractduur van spelers en trainers?
Ik ben benieuwd hoe lang we nog vastzitten aan ze...
Of kost het straks teveel geld om ze weg te doen en halen we alleen versterkingen en hebben we er 40 onder contract staan???

Iemand een lijstje?
Begin maar met de trainers

0    
Peerke

Waarom is iedereen zo verrast. Een kwalitatief zwak NAC mist 7 voornamelijk aanvallend ingestelde spelers. Dit is dan het logische vervolg. We moeten zorgen dat we een team gaan opbouwen vanuit de basis. Nu beginnen we elk jaar opnieuw. Leuk dat je Horsefield afdankt maar zorg dat je er dan wel wat beters voor terughaalt.

0    
Paul

Slap gelul. Alles deze spelers niet graag voor Nac spelen of zichzelf te goed vinden rot rot dan lekker op .elke week het zelfde verhaal het begin met vecht lust en dat zit er niet in en komt er niet in .het noad gevoel zit er niet in ook bij deze trainer niet .

0    
RaraNAC

Wat mij zo opvalt is dat we al twee seizoenen nauwelijks punten pakken tegen concurrenten.
Dit zijn over het algemeen de potten waar inzet belangrijker is dan de kwaliteit (want die is er niet)
Hoe hebben wij dan al twee jaar kunnen denken dat Smulders ‘NAC DNA’ scout? Ben bang dat een enkeling met individuele kwaliteiten dit goed wist te verhullen.

Besef ook allemaal wel dat we maar twee jaar geleden als nr5 met Dessers per ongeluk promoveerde.
Helaas zijn er geen stappen meer gemaakt

0    
The Cosmic Gate

Ik ben het spoor compleet kwijt, maar agh een groot deel vd "spelers" zal het aan de reet roesten of ze wel of niet inzet tonen of de boel op jutten want die gaan gewoon ergens anders (denken) verder. Het woord broodvoetbal is dan een feit. Ware het niet dat als je zoiets laat zien zoals gisteren je echt geen toekomst meer hebt en er zeer weinig clubs interesse hebben.
Dhr. (Bonus) Smulders heeft een waardeloze selectie samengesteld en heeft gigantisch gefaald. Daarom ben ik stiekem erg benieuwd hoe hij er zelf op dit moment over denkt. Al neem ik aan dat hij stiekem in z'n vuistje lacht als hij zit hoe waardeloos hij bezig is geweest maar lekker veilig thuis zit en het andere laat "oplossen".

De patiënt NAC is ziek zwak en misselijk , kots misselijk . De doctor heeft de verkeerde medicijnen voorgeschreven maar is zelf niet meer werkzaam en laat het probleem lekker liggen.

Waar blijft dat technische hart ?
En volgende pot tegen Ajax word natuurlijk een makkie

0    
Dos

Blijf erbij dat Vd Gaag niet de hoofdschuldige is van deze malaise. Smulders heeft ons opgezadeld met deze bagger en van squad balance is al helemaal geen sprake.

0    
am

Het is leuk om een individuele speler af te kraken. Maar de rest is toch ook helemaal niks. En welke trainer je ook voor de groep zet het maakt geen zak uit. Dit elftal zou ook in de eerste divisie onderaan staan. Alleen het aantal toeschouwers hoort bij een eredivisie club, voor de rest niets.

0    
Becherovka

@Dos

Hoor je die kerel praten? Voor zo'n trainer ga je echt niet harder werken.

Met Vreven hadden we 11e gestaan.

0    
D’n opletter

Een nacht verder en nig steeds pislink! Wat een bagger, wat een onkunde. Bijna iedereen binnen NAC gaat mee in de malaise. Er is totaal geen plan. Technisch hart? Waar en wanneer dan? Pierre van Hooydonk durft niet in te stappen. We zijn het lachertje geworden. Niemand neemt ons nog serieus. Het jammere van alles, er zal niet ingegrepen worden. Niemand doet iets. Het is wachten op de winterstop. En dan? Denken we nu echt dat Kevin de Bruyne komt? Of een van de andere sterren? Vergeet het maar! Er zal heus wel iets komen, maar zijn ze fit? Staan ze er gelijk? Hebben ze aanpassings problemen? We zijn zieker dan ziek. De degradatie lijkt komt steeds dichterbij en niemand schijnt de oplossing te hebben...

0    
Ritchey

Eigenlijk is het meest verontrustende van dit verhaal, dat niet door Van de Gaag wordt uitgesproken dat het een NAC onwaardige instelling was en dat hij daarvan uit zijn plaat is gegaan. De reactie en analyse zijn iedere keer, hoe slecht en zonder beleving ook gespeeld, zo soft omdat hij OF mister positivo himself is OF hij de spelersgroep niet kritisch kan aanspreken omdat ze dan nog minder zelfvertrouwen krijgen (dit heeft een speler al eens eerder uitgesproken dat ze het moeilijk vinden als het publiek tijdens de wedstrijd kritisch is). Het zijn voor een groot deel zwakkere persoonlijkheden waar we deze oorlog niet mee gaan winnen. Een ervaren baas erbij (zeg ala Schaars bv was bij Heerenveen) is cruciaal. En dan heb ik het nog niet over de kwaliteitsimpulsen die nodig zijn. Als je het tegen een Emmen al niet kan opbrengen om je het snot voor de ogen te lopen, dan liggen de problemen een stuk dieper vrees ik.

0    
Fred1

Laten we de realiteit niet uit het oog verliezen Peerke, ook met de 7 geblesseerden blijft het een pover team waar geen enkele balans in zit en waarin vechtlust, techniek en tactisch inzicht volledig ontbreekt.
Daarbij moet je ook eens kijken wie er geblesseerd zijn en waarom?
Fernandes wisten we tevoren al die hadden ze nooit terug moeten halen die geeft de fysiek en de conditie niet om op 10 te spelen , zijn blessurgevoeligheid had men kunnen weten. Van Anholt was een groot risico en zie wat we daar aan hebben, Metz is 0,0 toegevoegde waarde, Muhren zou heel goed op 10 kunnen spelen maar is te laat gebracht nooit geblesseerd maar bij NAC na 1,5 wedstrijd wel, Ilic is veel te wisselvallig en niet de rustbrenger die nodig is, Kali daarvan weet ik niet wat ik er van moet denken, het kip zonder kop verhaal en als je tegen Heracles ziet hoe vaak hij uitgleed dan vraag ik me af hoe voorbereid en hoe uitgerust sta je in het veld, Kasteneer het enige wat je kunt zeggen dan staat er tenminste iemand op links die ons van die Elalouchi verlost. ( want dat is echt prioriteit nummer 1 ) En dan laten we Schoofs, Damen en Rommens nog ff buiten beschouwing.
Ik vraag me ook af met al die toeters en bellen en krachthonken en voor elk wiswasje een fysio of er wel juist wordt getraind of er wel de juiste fysieke belasting wordt toegepast die bij een voetballer hoort.
Als ik naar Korte kijk dan is die na een half uur helemaal kapot , ik vind dat raar.
Wasbordjes waren er in onze tijd niet, soms zelfs beginnende bierbuikjes, maar er werd wel gewerkt en gedaan wat er moest gebeuren en de kantjes werden er nooit van afgelopen, er zat niemand kapot na een halve wedstrijd, laat staan dat er witte rose of rode schoentjes te zien waren, voetballen verdomme en niet zeiken dat was het credo.
Ik vraag mij ook wel af of Adrie Poldervaart en Hoekstra niet stiekem de stille krachten van Excelsior waren en v d Gaag daar op heeft meegelift, ik zie nu in ieder geval een andere van de Gaag als in die Fox documentaire. NAC had ook al veel eerder Penders bij het eerste team weg moeten halen daar heerst intern al zolang onvrede over maar hij blijft letterlijk en figuurlijk gewoon zitten, het is zo'n inspiratieloos figuur.
Om even terug te komen op de selectie samenstelling , hoe kan je in één team zoveel dezelfde spelers hebben voor een of twee posities Kali, Nijholt, Verschueren, Schoofs, Damen , Rommens , Reuvers, dan heb je het eigenlijk over één plek op het middenveld.
Gisteren ben ik me voor de zoveelste keer kapot geschrokken al weet je op voorhand als NAC naar een ploeg gaat die al weken achter elkaar geen punten pakt dat het voor 100% zeker tegen ons gaat lukken, ik ben er na al die jaren niet precies achter maar heeft volgens mij alles met instelling en uitstraling te maken waar een tegenstander vleugels van krijgt.
Ik zie al jaren geen NAC meer die uitstralen hier valt niks te halen, het zijn losers van de bovenste plank.
En wat nu, wordt er actie ondernomen van hogerhand ? Gaan er meer koppen rollen ? Zo kan het in ieder geval niet verder , er zitten nu weer mensen met angst en beven achter hun bureau die niet weten of ze over een half jaar nog werk hebben gewoon omdat een klein deel van hun collega's het niet kan opbrengen om 1,5 uur gewoon te werken en te doen waarvoor ze dik worden betaald. Het is te triest voor woorden.

0    
Felix

Oh Ik ga niet kijken naar de KKD nooit meer. Helemaal een droevige gebeurtenis

0    
Rudy

Emotieloze trainer ! Is mooi ingeluisd door Smulders. Mister Penders mag wat mij betreft ook direct vertrekken. Aan zijn houding zie je dat hij er ook geen zin meer in heeft. We hebben te maken maken mensen die geen HART hebben voor NAC en haar SUPPORTERS.

0    
Nacgaatnooitverloren

Ik zie de krantenkoppen alweer voor me over 2 weken. "Dapper strijdend NAC ten onder tegen Ajax". Met 0-3 of zoiets... Net als tegen PSV. Strijdlust moet je vooral tonen in de overige wedstrijden want daar haal je dan gewoon wel punten mee binnen. Schandalig waar we nu staan in zo'n zwakke eredivisie.

0    
Martin

@ Ritchy wat je zegt over Schaars, het gaat zo gruwelijk slecht waarom er voor de ervaring Haemouts dan niet er in zetten slechter als nu kan het nooit gaan en die speelt tenminste nog iemand met hetzelfde shirt aan? Ik zat gisteren in Emmen en het was echt heel erg gênant op die bank zag je ook alleen maar berusting echt heel vreemd om te zien hoe ze zich er bij neerleggen.

0    
Nachoreca1

Na een nachtje slapen nog steeds over de zeik. Heb met mezelf en jullie te doen.. wat een armoe troef bij onze club. Lees net dat van de gaag zo boos was dat hij het woord ontluisterend heeft gebruikt... hahahaha daar zakt mijn broek helemaal van af. En is samenvattend meteen wederom het probleem. De spelers zijn niet alleen matig tot kut, onze trainer weet ze samen met die dooie penders niet eens te motiveren of goed weg te zetten. Gisteren was een zeer cruciale sleutel wedstrijd.. we zijn vernederd en op alle fronten voorbij gelopen... door Ajax, az of Vitesse? Nee door dat fucking emmen... schaam me kapot. Degradatie zit er keihard aan te komen. Wat zullen goetzee en de drie aandeelhouders trots zijn op de zwarte cijfers......

0    
The Cosmic Gate

@Martin, en JUIST die berusting is misschien wel het grootste probleem ! Er is niemand die met de vuist op tafel durft te slaan en durft uit te spreken , tot hier en niet verder ...
Dit zal een aanvoerder moeten doen, maar ja die is zelf veel te druk met weet ik wat behalve voetballen en aanvoerder spelen in iedergeval

0    
Judge M.

@BSR: Zouden jullie eens aan vd Gaag willen vragen wat volgens hem het verschil is tussen zijn Excelsior van vorig seizoen en zijn NAC van dit seizoen en hoe dat verschil te verklaren valt? Vorig seizoen lukte het hem namelijk wel met aanzienlijk minder middelen..

En het is ard dat het technisch hart er nog niet staat. Dat kan volgens mij de volgende oorzaken hebben:
- vd Gaag zit op de schopstoel en kan dus geen zitting meer nemen
- Pierre heeft nog wat lijntjes uit staan en kan NAC geen volledig commitment geven.
- NAC staat op het punt een nieuwe TD te benoemen

Die laatste optie lijkt me gezien het interview met Van Weelde van eerder deze week niet waarschijnlijk. Dan ben ik benieuwd wat het wel is..

0    
Rudy

Ik ben een “supporter” van Den Bosch maar vanaf Lurling voor NAC ging spelen heb ik ook NAC in mijn hart gesloten het is gewoon de mooiste club van Nederland, daarom ben ik ook na het Lurling tijdperk naar NAC blijven gaan, ik mis haast geen wedstrijd en is goed te combineren.Wat ik nu bij Den Bosch zie gebeuren dat zou ook eigenlijk bij NAC moeten gebeuren, er staat een fris uitgebalanceerd team wat zich het snot voor de ogen werkt wat zelfs met 10 manTwente wist tegen te houden ik zie zelfs Danny Verbeek opbloeien op het middenveld.
Als ik nu in de Cordial sta dan zie je geen spelers meer ze gaan meteen naar huis en hebben geen binding met de club dat vind ik echt jammer en ik denk dat je dit ook op het veld ziet, ze hebben niets met NAC.
Het raakt mij echt heel diep als ik hier lees hoe begaan mensen met de club zijn en wat voor een verdriet ze hebben na weer een kansloze nederlaag. Het raakt mij ook als ik zie hoe het publiek die 2-1 tegen Heracles forceert want het was echt slecht ik snap dan ook niet dat deze trainer niet in de gaten heeft dat niet zijn ploeg maar het publiek de doorslaggevende factor was.
Wat ik nu bij Den Bosch zie een geldschieter die er serieus mee bezig is en wat je in de prestaties terugziet dan moet dat in Breda toch zeker kunnen waar de potentie veel hoger is.

0    
Los Pollos Hermanos

Werd verguist hier vorige week, omdat ik zei dat de wedstrijd tegen Heracles misschien wel de slechtste van het seizoen was. Zelden zoveel onkunde gezien in 93 minuten. En zelden zoveel geluk gehad en Heracles zo slecht zien spelen.

Maar nee hoor, hier zagen jullie weer jullie favoriete dooddoener "Noad" etc. Dat soort slappe lul krachttermen. Wat een onzin zeg.

En nu zakken ze weer finaal door het ijs en alles is weer drama. Ik zal het nog 1x uitleggen. Kinderlijk eenvoudig. Spelen we uit, zijn we altijd, tegen elke ploeg, de mindere. Spelen we thuis, kunnen we van het hele rechter rijtje winnen en met een dosis geluk en een offday van onze tegenstander, ook wat ploegen van het linker rijtje.

Volgende week Ajax. Kan 0-8 worden, maar ik zou ook niet verbaasd zijn als we een punt pakken, of 3. En dan kunnen we vervolgens hier weer lezen dat er eindelijk strijd, passie en inzet is gezien en dat als we dat elke week kunnen, we gewoon netjes rond plek 10 zouden staan. Lachwekkend natuurlijk, maar een onverwacht punt of 3 punter en de wedstrijd ziet er voor velen ineens héél anders uit. Een realistisch beeld is er dan niet meer. En des te harder komt dan de klap de week erop, als je weer uit moet en met bijvoorbeeld 6-1 op je kloten krijgt op Woudenstein.

En bovenstaande geldt eigenlijk voor alle ploegen in het rechter rijtje.

0    
DeDislekt

Als we gedegradeerd zijn, zie ik ons niet snel promoveren gezien de clubs in de juup: Twente NEC GAE Sparta Roda...

0    
DeDislekt

Ik hoop dat tegen Ajax wij 5-3-2 spelen. Een extra verdediger ipv El allouchi. Rosheuvel en Mitchel in de spits en vol op de counter spelen.

Ik vind het een hele prestatie als we minder dan de helft van de goals van vorig jaar om de oren krijgen..

0    
Wouter

Angelino is je linksback je kunt hierdoor met een open linkerkant voetballen waardoor je overtal op het middenveld creëert. Slimme tactisch zet want Angelino kan je om een boodschap sturen.
Andere trainer, andere back, andere spelers voorin en je blijft gewoon voetballen of Angelino er nog in staat prijs dezelfde tactiek. Wat begrijp ik niet?
HELP, kan iemand het mij uitleggen ik snap er niks van??? ? ben ik gek?

0    
Dromer

Je begint je haast te schamen als je dit NAC ziet. Elke keer hoop je weer dat er op maandag op het werk niet over voetbal gesproken wordt. Het is knap moeilijk om vol te blijven houden dat je supporter bent op deze manier. De gasten due het voor ons leuk moeten maken om naar een wedstrijd te gaan worden in de watten gelegd. We vertrekken een dag eerder naar Emmen omdat dat beter is voor het lichaam. Heb weinig frisheid gezien. Het is niks en het wordt niks ben ik bang met dit zooitje. Maar voorlopig moeten we het er mee doen.

0    
am

@Dedislekt
Op deze manier horen we ook niet thuis in de Eredivisie.

0    
De trainer

Hallo Mitchell, je gokte waarschijnlijk op een gelijkspel de tweede helft, en misschien wel meer door een laffe counter. Maar je speelde tegen Emmen...fucking Emmen. Een stel amateurs die ook niet kunnen voetballen. Je had er een spits bij moeten brengen in de rust en vol de druk erop moeten zetten maar nee telkens maar voor de zekerheid gaan en als een stel mietjes je zelf naar de slachtbank laten leiden. Je hebt verloren op pure werklust, hoe laat begint de straftraining vandaag???

0    
NAC4Ever

Ondanks dat we zonder de overwinning van vorig week er nog slechter voor hadden gestaan zijn we gevoelsmatig weer terug bij af. (Zucht)

0    
Arie

Los Pollos Hermanos

Helemaal mee eens. Tegen Wilem 2 en Ado was het ook droevenis, maar haal je nog een punt omdat tegenstanders meegaan in het dramatische niveau van NAC. Tegen Heracles kom je vroeg 1-0 voor en vervolgens gaan we steeds verder naar achter lopen en krijg je de deksel op de neus. Daarna hangt de 1-2 eerder in de lucht, maar pak je dankzij een individuele opleving van Te Vrede 3 punten.
Die 3 wedstrijden waren ook allemaal gewoon kut.

0    
Henkie

Het is een drama. Ik hoop dat er in de winterstop flink geld geinvesteerd kan worden in (tijdelijke) oplossingen, anders wordt degradatie een zekerheid.
Twee of drie spelers uit de volgende categorie aangevuld door hopelijk twee goede spelers van city zijn noodzakelijk. Voorbeelden van spelers die buiten de boot vallen:

Sinkgraven
Cerny
Johnsen
Ramselaar
Ligeon
Vejinovic
Van amersfoort

0    
H'wiel

Wat mij vooral verontrust is de gelatenheid van trainers en spelers na de wedstrijd. Er stond geen enkel gezicht in de oorlogsstand. Dit NAC heeft geen ziel, geen passie en vooral geen idee waarvoor ze op het veld staan.
Ja, het zijn elf spelers die worden opgesteld. MAAR
Vormen ze een team? NEE!
Stralen ze plezier uit tijdens de wedstrijd? NEE!
Gaan ze voor elkaar door het vuur? NEE!
Is er een tactisch concept waarmee de spelers het veld worden ingestuurd? Waarschijnlijk wel, maar na 10 minuten spelen is daar helemaal niets meer van te bespeuren.
Je zou bijna ook de vraag willen stellen van kunnen ze uberhaupt wel voetballen...
De gehele technische staf, maar ook andere functionarissen die dagelijks bij deze "hoofdmacht" betrokken zijn, zijn niet blijkbaar bij machte om daar iets aan te veranderen. Ook bij hen zal er drastisch iets moeten veranderen om deze trein weer op de rails te krijgen of in ieder geval te proberen alle koppen (staf en spelers) in de dezelfde richting te krijgen.
Wat na de periode Van As binnen NAC is gebeurd is gewoon te genant voor woorden en een BVO onwaardig. Ook al was het toen niet helemaal je van het, maar wat verlang ik toch weer naar die periode en het NAC wat we toen hadden.

0    
Henri

Inmiddels zijn we alweer meer dan 6 weken op zoek naar een nieuwe AD , TD en technisch hart. Zes weken geeft dit niet meer dan duidelijk aan dat de aandeelhouders en RVC er in feite erg ver vanaf staan en totaal geen netwerk hebben. Ook hier geen enkele krachtdadig beleid. Weten waar je staat, weten wat je wilt en anticiperen op de situatie. Ik vrees het ergste wie er gaan benoemd worden want weinigen zullen zich willen branden aan deze puinhoop. Het zullen in ieder geval hardliners moeten zijn, mannen met haar op hun tanden die rücksichtslos niet de bezem, maar de bijl gaan hanteren. Elke dag dat het langer duurt is een week te lang. Het is nu tijd voor nieuw leiderschap. Actie NU!!!

0    
Heksenketel

Het was heel slecht, we staan terecht onderaan, we zijn absoluut een degradatiekandidaat en zo kan ik nog wel een aantal open deuren noemen. Het is allemaal waar! De hoofdschuldige Smulders is vertrokken, de 2e hoofdschuldige Goetzee, die opzij keek, is binnenkort weg.

En nu moeten we verder. Voor de korte termijn alles er uit proberen te halen wat er in zit, maar dat gaat echt niet lukken door iedereen uit te kafferen, voor rot te schelden en af te zeiken. Dachten jullie dat de spelers zelf niet weten dat het bar slecht is en dat ze degradatiekandidaat zijn? Of dat van de Gaag dat ook niet ziet. Het zijn allemaal sportmensen en die willen winnen. Als jullie je frustratie kwijt willen of kwijt moeten dan is het prima om het hier te doen. Maar laten we zorgen dat we verder volle bak achter ons team staan. Het is nu meer dan nodig! Dat is toch de NOAD, die jullie willen zien? Of geven wij het op?

Voor de lange termijn moet de organisatie opnieuw opgebouwd worden. Die is gewoon niet professioneel genoeg. En dan bedoel ik de hele organisatie: Directie, RvC, aandeelhouders en technische staf.

0    
Buddha

Die Diemers meld zojuist bij de tafel de kees dat hij wel een goed gesprek had met Smulders maar niet met vd Gaag. Heb sowieso het idee dat deze trainer de selectie niet kan raken.

0    
Ander geluid

Natuurlijk is de teleurstellimg extreem. Wissels en posities vond ik ook vreemd. Maar vd Gaag moet komende week gewoon weer 7 x 24 uur verder met deze selectie. Selectie afbranden in een interview na de wedstrijd is dan ook niet zinvol. Blij dat hij rustig blijft. Vd Gaag, ik en vele anderen kunnen alleen maar hopen dat er geld komt, en dat City meewerkt om zeg 4 echte versterkingen te halen.

0    
Nachoreca1

Roep het vanaf dag 1!!! Lees maar terug... ban de gaag past niet bij nac breda.

0    
willempie

je zou maar naar NAC komen met het beeld van vorig jaar... garcia...angelino..

en dan een stelletje pannenkoeken als je selectie krijgen... iklik denk dat vdg net zo hard als ons baalt.

zijn reputatie gaat tenslotte naar de kloten door deze waardeloze groep met luie laffe spelers!!

0    
Maestro

Stop maar, we zijn stervende, binnenkort mogen we geen kut meer roepen en bier drinken in het stadion en zijn we een experience ( joh waar hebben we dat eerder gehoord) . Tis dat wij er nog zijn, maar als wij weggepest worden door de KNVB maffia valt het als een Viagraloze 100 jarige in elkaar en zitten straks alle huismoeders met hun kroost te kijken naar roze pantoffelhelden.
Trouwens boeien als we in de kkd spelen, wij zijn NAC en niemand kan dat afpakken.

0    
Maarten

Degradatie was voor mij al langer een feit.

0    
Marti

Met degradatie houd ik het voor gezien , ik laat me niet iederjaar foppen

0    
Martinus

Alsjeblieft niet weer de trainer weg willen hebben. Wat loste het de laatste tien keer op? Wat doet dat met ons imago? En wie gaat het beter doen?

We kunnen inderdaad vijf spelers of meer aanwijzen die vervangen moeten worden. Maar geen spelers die daar op de plek moeten staan in de huidige selectie.

0    
jvt

Beste mensen,

Goed leiderschap, visie en passie begint altijd van bovenaf, van de RvC/aandeelhouders naar de directie en naar het management. Noem mij één, slechts één, bevlogen, deskundige en op en top professionele manager nu die de rest bij NAC positief 'besmet'? Die overheersend is en geen droogkloot mentaliteit en rose schoentjes accepteert! Een man met lef.

Nou dan zijn we waar we moeten zijn, goede bezems vegen schoon. Al die mensen die er nu zitten waren erbij hoor toen Smulders zijn verwoestende werk mocht uitvoeren. Dan kom je niet weg met een technisch hart samen te stellen die dan ook nog grotendeels bestaat uit mensen die er al zitten en dan als aandeelhouders/RvC, en zelfs de commissaris technische zaken/autoverkoper, in de luwte mag blijven zitten!

Oja, er gaat er wellicht eentje mee naar City,. Wauw dat zal indruk maken.
Met huurspelers die morgen elders spelen en zoals Fred1 aangeeft, het stelletje zwakke broeders ga je het never nooit redden. Je kunt van de filosoof Van der Gaag niet een kip zonder kop Vreven maken. Je kunt van de rustige nette Penders geen bezielend schoffie maken. Het hele management van boven naar beneden stelt de verkeerde mensen. NAC is ziek, doodziek en al sinds het vertrek van onze Ernie. Wat waren we toen trots op het resultaat. Ik heb er schijt aan de kritiek dat het verdedigend was. Nee, het is nu om aan te gluren!

0    
The Cosmic Gate

Wat ik me ook nog eens afvraag, wat in godsnaam doen al die psychologen de hele tijd met "onze spelers" . Heb werkelijk nooit de meerwaarde van deze mensen gezien, en het blijkt maar weer dat een team die deze figuren zeker niet heeft beter presteert dan een NAC waar er tig rondlopen
Zijn voor mij alleen pure kostenposten , of terwijl WEG ermee

0    
Theo

Het niveau van de spelers wordt al jaren bij ons Nac veel te laag ingeschat!

En dat voor een Topsport-organisatie......

Dat mag het management zich aanrekenen.t

0    
Boei

Deze selectie is KKD rechterrijtje, maar daar kunnen die jongens weinig aan doen. Het scouting apparaat is gewoon van een NOG lager niveau. Die hebben werkelijk NUL KOMMA NUL inzicht in talent. Hoe kan W2 bijvoorbeeld wel aan de lopende band talenten scouten en voor vele miljoenen kapitaal op het veld hebben staan? Waar gaat dat bij NAC telkens fout? Het enige kapitaal wat wij hebben staan, is niet van ons, maar van City. Oorzaak ligt bij de scouting!

0    
The Cosmic Gate

@Boei en zelfs dat MfC kapitaal is maar minimaal van waarde.
Kijk eens naar een Fortuna wat daar speelt , de juiste spelers !!! Hoe triest om daar jaloers op te zijn zeg

0    
Kipiani

Zitten de leden van de RvC van onze club (19000 man op tribune, fanatieke, passievolle jeugdige fans, zeer loyale regionale achterban, invloedrijke en deskundige supporters, potentiële goudmijn met goed beleid, positieve uitstraling in ons land) al in het clubhuis bij de hockey ? Dames 6 en nog maar een wit wijntje. Daar zit het probleem. Geen voetbal know how, winnaars mentaliteit, geen contacten in die voetbal wereld of worden daar niet serieus genomen, geen transparantie, kortom geen enkel idee van wat zij moeten doen en wat er verwacht wordt in Breda. Alleen maar slap gelul en excuses. Het is echt allemaal niet zo moeilijk. Maar je moet dagelijks met je poten in de Bredase blubber willen staan, luisteren en je antennes gebruiken. Dat gaat niet met 60 minuten in de week. Hier zit de sleutel in de organisatie bij NAC Breda. Zou er al eens een van de leden van RvC met Eric Hellemons over Ralph Seuntjens gesproken hebben, zo maar uit belangstelling ? Trouwens wat doet die Ralph het met zijn zware moteriek toch geweldig. Klasse !
Ik dacht dat de JL of nu KK zijn maximum was, maar wat zou ik blij met hem zijn in de as centraal van ons elftal. Gisteren bijna 500 km afgelegd. We hebben een machteloos, talentloos elftal, rijp voor degradatie dankzij de RvC die zijn werkniet gedaan heeft.

0    
Cl

De komende wedstrijden: Ajax, Groningen, Vitesse, PEC en dan W2 uit. Ik zie dit team dan ook 0 punten pakken tegen deze clubs... dan kunnen we t wel vergeten.

0    
NNB

Aan die Rodney Kongolo mis je ook niks.

0    
SjorsNAC

Ja hoor groningen gaat helemaal los.

En wij stijf onderaan met 8 punten.

Ik heb zoveel woede op dit moment, niet te geloven.

0    
Nacfan

We hebben verloren helaas alweer dat hakt erin!!
Maar wat wat ik nog het ergste vond is dat er imbecillen zijn bij NAC die vrouwen slaan!!
Tuig wat zich supporters noemt maar alleen komt om te vechten!
Die lui moeten zich diep schamen maar zullen waarschijnlijker ook hiervoor te simpel zijn.

0    
Noad1976

We laten ons allemaal belazeren door die zogenaamde nac managers en scouting. Trek een blinde uit het eerste des beste instituut en die scout nog beter als NAC. Het is een SCHANDE spelers als Rommens Korte Leigh vast te leggen die kunnen nog geenbal vooruit spelen alle 3 en dan hebben we nog 20 brandhoutspelers!!! Volgend jaar allemaal geen seizoenkaart meer kopen afstraffen die incompente zakkenvullers!!!

0    
Habe

Ach, ik lees regelmatig hier dat een andere trainer en staf deze spelers ook niet beter kan laten voetballen. Maar wellicht helpt het al wel om de juiste spelers op te stellen, ze op de juiste plaats te zetten en ze met een minder behoudende tactiek het veld in te sturen!!!

0    
Manmanman

Wat mis ik af en toe vreven toch. Tactisch was hij niet altijd de beste, maar hij zorgde er wel hoogstpersoonlijk voor dar er inzet getoond werd en de spelers de ballen uit hun broek liepen. NAC kan verliezen dat hoort erbij, maar de wijze waarop baarde mij gisteren grote zorgen. Geen enkele speler had de echte over mijn lijk mentaliteit en werden gewoon afgetroefd op felheid en vastberadenheid van Emmen om punten te pakken.

Manmanman wat voelde ik mij gisteravond voor lul gezet door de NAC spelers, daar in dat uitvak bij de reserve Duitsers. Daar heb je dan 5uur voor in de auto gezeten..

0    
Henri

Jammer dat we een technische staf hebben die totaal niet nieuws probeert en steeds met ongeveer dezelfde falende spelers blijft spelen. Dan is het niet raar dat de resultaten hetzelfde blijven. Neem zo'n Palmer Brown op zich een technisch vaardige voetballer met een sterk lichaam, maar zeker geen beul. Waarom laat je deze speler dan centraal achterin staan. Zet PB rechts op het middenved vanwege zijn voetballende vermogen en zet Leigh centraal achterin vanwege zijn fysiek (kop)kracht en snelheid. Zet één van de lijksbenige middenvelders Kali, Nijholt of Metz als linksback. Kunnen niet slechter zijn dan Carolina. Overigens onbegrijpelijk dat die Kali is gekocht als je zit wat er al in de slectie zat aan verdedigende linkspoten.

0    
Henri

@Manmanman
Ook onder Vreven heb ik wedstrijden gezien dat ze te beroerd waren om te werken en van zwakke ploegen kansloos verloren. Alleen Vreven uitte het ook in de pers. Hij was daar straight in terwijl Van der Gaag meer een politicus is.

0    
Nachoreca1

Groningen 2 0 voor iig...

0    
Van "taajlaand

Had hier liever niet willen reageren, de spelers, en (zoutzakken van) trainers doen voor ons hetzelfde namelijk OOK NIETS!!!!
M.n Fredje, Bommel en jvt, zetten hier helaas een verhaal weg wat énorm de waarheid is momenteel.
Maar wat Rudy hier schrijft vat al onze pijn wel helemaal samen denk....

Het is diep en diep triest wat er met het huidige NAC aan de hand is!
En hoe krijg je deze groeiende etterbult tot bedaren?
Ik heb de laatste weken haast niet meer gereageerd, ook compleet lam geslagen met wat we ook dit seizoen weer voorgeschoteld krijgen.
Kon het toch weer niet laten...
Net alle reacties gelezen, de beelden nog eens tot afschuw bekeken, geluisterd naar de interviews (waarvoor dank BSR) maar weet verdomme niets maar dan ook niets positiefs aan te halen of te verzinnen waardoor het nog goed zal komen.
Schuldigen hoeven we niet aan te wijzen, ik heb het gevel dat op (twee/drie spelers na...) alles en iedereen niet naar behoren presteert.
Onverklaarbaar wat we hier voorgeschoteld krijgen binnen alle geledingen, ook de buitenwereld en mensen om me heen snappen er geen éne snars van...
En wat een kut weekend weer.
Schreef afgelopen week na Nijhuis nog "hoe mooi het avondje NAC kán zijn en hoe trots we daar op mogen zijn, ondanks het vaak belabberde voetbal in de laatste jaren"!
Gelukkig volgende week even geen voetbal, waardoor mijn zaterdagavond en de zondag even niet verpest worden.

"Maar we schrijven al twee seizoen achter elkaar 'geschiedenis' beste mensen".
Waar we vorig jaar TWEE keer van onze 'gevreesde, en vaak gehate' tegenstander, de kampioen van dat moment konden WINNEN, gaan we dit seizoen de boeken is als de club die 'Emmen liet juichen na hun EERSTE thuisoverwinning OOIT in de ére...
Trainer v/d Gaag zal best kwaliteiten hebben, maar IK heb ze in ALLE wedstrijden nog niet gezien.
Kom en kwam bij mij niet aan Vreven, en hoewel die op het juiste moment 'uitstapte', was dit wél een vent die SNAPTE wat er in de club NAC moest gebeuren, en de spelers een 'trap onder hun hol gaf'(Dessers) waneer dat nodig was!

We stevenen weer keihard op degradatie af.
Voor Van "taajlaand een heul groot probleem om NAC te kunnen blijven volgen op vrijdag en maandag.
Nog niet wetende wat de problemen voor de club NAC ansicht dan nog kunnen worden....

0    
Toontje

Volgende KEER Ajax...blij als het minder slecht is dan vorig jaar 0-8 dat zal al moeilijk worden dus TOTAAL GEEN SCHIJN VAN KANS

Daarna Gromingen uit...zit net te kijken spelen goed...ook daar hebben we GEEN SCHIJN VAN KANS.

We worden gewoon 18e er zit niet meer in zeker niet met amatuers als Reuvers en Carolina.

0    
Dos

Dat ik zeg dat vd Gaag niet de hoofdschuldige is betekent niet dat hij vrijuit gaat. Heb altijd gevonden dat hij totaal niet bij NAC past, komt totaal niet strijdbaar over en geloof ook niet dat hij het heilige vuur over kan brengen. Het is echter Smulders die hem heeft aangesteld, wederom een misser van formaat. Denk dat een Vreven idd meer uit de groep had gehaald.
Vd Gaag deelt dus zeker in de malaise, maar de hoofdverantwoordelijke is al lang terecht ontslagen.

0    
Rob

Zo, we staan weer laatste met dank aan onze zo geweldige clubleiding! De incompetentie druipt ervan af. We zullen wel laatste blijven als er niets FORS ingegrepen wordt...

0    
Wanny

Deze keer zou het stadion bij degradatie weleens hard leeg kunnen lopen.
Wie kan t nog opbrengen om week in week uit teleurgesteld te worden. En dan clubs als Oss en Dordrecht die op bezoek komen.

Dat reversed gloryhunting houdt ook een keer op.

0    
Spionkop

We hadden godverdomme na jaren ellende eindelijk een echte NAC trainer.... Er wordt drie keer geroepen door vi en studio voetbal dat die als een gek langs de kant staan. En wat doet NAC? De trainer ontslaan, die goede resultaten haalt en weer zo een slappe flapdrol aanstellen!

De FUCKING eerste helft was ook niet om aan te zien!!! Halve dooie!!!! Schijtvoetbal! Schijtinstelling! We hadden recht op niks, we creëren nul kansen, nul inzet, alle duelas gaan verloren, we kunnen de bal niet twee keer over spelen, dan zijn we hem al weer kwijt.

En ondertussen zie je een trainer die er geen ene reet aan doet, maar als een lafaard op de bank blijft zitten.

Opzouten met deze trainer!!!

0    
Mo

@ Rob

En natuurlijk vooral op het veld! Een top-spits erbij, een creatieve middenvelder , 1 cv en 2 backs op GVD EREDIVISIENIVEAU!

EN ZEKER NIET OP HET NIVEAU VAN GOETZEE!

0    
Spionkop

1-0 achter komen en dan twee verdedigers vervangen voor twee verdedigers.....

Oprotten met dexe slapzak!!!!!

0    
Harry

Gering basis salaris geven en premie bij winst. Dan zullen ze wel harder gaan lopen

0    
Rubenac

Diemers kwam niet , door deze slapjanus.
Hij wilde hem posteren op de positie waar we nu( achteraf dus) noodgedwongen onze gatusso heb en staan alias don Nijholt.

We wilden een wendbare tweede spits, deze was er niet.
Ah doe dan maar
Muhren


Zo pis link nog , een dag later

0    
DunErwt

Ook een "echte" NAC trainer krijgt dit elftal niet draaiende.
Tis gewoon een kwaliteitsverhaal.
In de voorbereiding is er genoeg geroepen hier maar werden verketterd door alles wat nu loop te zeiken.
Doei Ere welkom KKD!
Intussen staan we weer onderaan en gaan we voorlopig niet weg van de laaste plaats
Hulde voor het beleid van NAC wat een amateuristisch zooitje bijmekaar.
Maar lekker hun zakken vullen!
Kga geen cent meer uitgeven aan zulke professionele amateurs, van het veld tot aan de aandeelhouders allemaal troep.

0    
Bredafun

Groningen staat voor met 2-0. Dus NAC STAAT MOEDELOOS ONDERAAN..........?

0    
Henk

Ons NAC kan het best degraderen naar uiteindelijk de 2e divisie! Dan is de tijd rijp voor een investeerder met ambitie en worden we bevrijd van al die incompetente lieden bij onze club! Zo ging het ongeveer ook bij Den Bosch en Fortuna!

En dan nemen we als fans een 2-jarige sabatical, zodat de club eerst goed op zijn kont gaat.

Volgens mij is dit nog het enige senario, want die pipo's in het falende management moeten eerst weg.

0    
Brecht

Nog steeds doodziek van de wanvertoning van gisteren !

0    
Koelkast

Ik begrijp de wanhoop. Zelf baal ik er ook van. Maar ben ik de enige die vindt dat dit ook gewoon bij NAC hoort? Ik zit al een jaar of 25 op de tribune en heb van alles al meegemaakt. Bij ons is het altijd onrustig. Goede seizoenen worden afgewisseld met slechte seizoenen. Soms een flinke piek naar boven en helaas soms ook een flink dal. Het hoort bij NAC.

Bij degradatie zit ik er gewoon weer. Net zoals vele anderen. Natuurlijk is het balen als we thuis spelen tegen Achilles, maar we horen op dit moment gewoon niet ik de eredivisie thuis. Hopelijk winnen we volgend jaar wat potjes. Al kan dat ook zo maar een waardeloos seizoen worden. Niks aan te doen. Gewoon leren accepteren en houden van je club!

0    
Moppernac

Aan het programma van NAC te zien pakken we de eerste 5 wedstrijden ook geen ene punt en staan we stijf onderaan waar we nu ook niet meer wegkomen

0    
De Lange

@koelkast, hier ook zo,blijf altijd komen al 40jaar. Nog een geruststelling, de onderste 10 ploegen zijn allemaal even slecht, alleen op het moment suprême moet je er staan.

0    
Yup

En we staan 2 punten los...

0    
Helter

@koelkast
Wat een gelul jongen. NOAD hoort bij NAC. Niet deze wekelijkse apathie en lamlendigheid. Waar haal je die onzin nou vandaan?

0    
Jack

Van der gaag heeft niets over zijn spelers te zeggen die maken het zelf wel uit meer dan de helft zijn spelers die weten precies hoe ze een elftal moeten aanpakken (kliekvorming)en die niet meewerkt staat er niet ik !!! Dat zijn spelers die Smulders heeft binnengehaald !!! die spelers hebben dat bij een andere club ook gedaan en zijn daar weggemoeten ( blij dat ze er vanafwaren en nog geld voor kregen)??? Luister maar die mooie praatjes ze hebben zo goed gespeeld

0    
Marti

Iets in mij zegt haal hans kraay jr in de techn staf passie en gedrevenheid , en spelers motiveren en 99% op de juiste plaats laten voetballen.

0    
Tuinzigt85

Er word weleens lacherig gedaan over de leeuwinnen, maar die tonen wel inzet. Echt van genoten vrijdag. Als je dan naar NAC kijkt vraag ik me af wie nou echt de vrouwen zijn....

0    
Berto

Typisch Groningen stapt over van 433 naar 442 en de punten stromen daar binnen. Maar bij NAC blijven we vast houden aan een failliete systeem. Want zo staat het in het handvest en daar trainen we op, automatismen of zoiets. Bullshit, we hebben de spelers daarvoor helemaal niet en telkens verliezen we de slag op het middenveld. Nu loop het ook voor geen meter, op deze voet verder gaan heeft geen nut meer. Als we toch blijven volhouden met 433, dan is dat ontluisterend, MVG!!!!?!

0    
Jeffrey

Stop die MC samenwerking. Roep ik al lang. Is gewoon een fiasco. Ik wil gewoon mijn club terug.
Vaste spelers niet elk jaar nieuwe spelers.

0    
am

Maak je niet druk mensen volgend seizoen weer lekker op vrijdag. Komt mij eigenlijk wel prima uit. Misschien winnen we dan ook wat vaker:)

0    
matc

Speler, trainers, bestuur en weet ik veel wie nog meer, bedankt weer voor dit heerlijke weekend. Morgen weer me te pleuris werken voor die paar rotcenten. Dan zie ik 100 meter verderop een grasveld liggen en dan denk Ik, wat zou het toch heerlijk zijn om iedere dag het mooiste beroep ter wereld uit mogen voeren, bezig zijn met voetbal. Uitkijken om in een stadion te voetballen of te laten voetballen, om mensen trots te maken voor hun club. Gvd ik zal ze laten zien dat ik leef voor de club, het gras opvreten, het over mijn lijk mentaliteit laten zien.
Beste Spelers, trainers en bestuursleden, weten jullie wat dit betekend? Dat er ruim 15000 mensen die gek zijn op hun club kei en keihard voor lul worden gezet. Het is gewoon ongelooflijk dat zulke slappe zakken als jullie de sfeer van heel veel supporters iedere keer weer kunnen verzieken.
Is het dan niet op te brengen om 125 minuten per week je keihard in te zetten, is het echt zo moeilijk?
Echt, ik kook van woede! Tegen Ajax gvd de longen uit je lijf lopen, schaven, bloed aan de palen! Er is geen andere optie meer!

0    
Zagge

@koelkast onrust en gedoe etc hoorde altijd wel bij NAC maar 3 punten in Breda bij thuiswedstrijden hoorde daar ook vaak bij. En er waren meer clubs waarbij het altijd onrustig was. HET grote verschil is dat je nu als BVO niet meer wegkomt met onrust en wanbeleid. Voetbal is een professionelere tak geworden waar veel geld in omgaat. Je kan niet meer aanklooien en rechttrekken. Enige kleine voordeeltje is dat we bij de knvb in de gezonde categorie zitten en zwarte cijfers schrijven. Maar hey hoe snel kantelt dat als je de td af moet kopen.. misschien wel spelers af moet kopen.. te dure spelers hebt na degradatie.. het publiek neit meer komt.. vriendje sponsor CS stopt omdat Goetzee ook stopt.. enz enz?

Daarnaast is heel het web van aandeelhouders en belanghebbenden 1 grote wirwar.. er zullen er genoeg zijn die er klaar mee zijn en hun aandeel willen verzilveren.. maar dat is lood om oud ijzer want dan kopen de andere aandeelhouders die paar aandelen op. De constuctie meer aandelen uitgeven zal ook niks brengen en sowieso niet snel gebeuren omdat huidige aa deelhouders al een devaluatie van hun aandelen zien aankomen. Aandeelhouders die de portemonnee moeten trekken om alles weer te redden in de winterstop? Waarom zouden ze? Ow ja om hun eigen verlies verder te beperken.. geen gezonde basis en zal voor onverdeeldheid zorgen. Er klopt gewoon geen ene reet van club structuur. Ik weet dat dat gekomen is doordat dat de enige redding was maar er moet in zijn geheel een grote verandering komen. Laat aub 1 groot aandeelhouder komen en een supportersraad voor cultuurbewaking. En meer niet.
Ik ben heel erg benieuwd naar wat er gaat gebeuren. En als er toch een technisch hart komt.. zet er dan op zijn minst iemand van city in ook!

0    
Moppernac

We zullen na de winterstop met vele versterkingen erbij net zo,n periode moeten hebben als VVV om erin te willen blijven. Want voor de winterstop zie in NAC geen punt meer halen met deze selectie

0    
scheppioni

Een drie dubbele kater, dank heren NAC spelers en staf !!! Opzouten met die hele hap en elke keer weer die trieste woorden !! Wat is dit sportief een beschamend kut nac !!!! Bah !

0    
matc

Schepping

Eens!!!!!

0    
matc

Moeten wij dit pikken? NAC is toch van ons?

0    
naxioma

En hoe nu verder...?
Om nacompetitie te ontlopen moet NAC uitkomen op zo'n 33 punten. De laatste 10 seizoenen haalde de nummer 15 achtereenvolgens 32, 30, 35, 32, 37, 35, 32, 30, 34, 34 punten, hetgeen gemiddeld 33 punten is. Om directe degradatie te ontlopen moet NAC uitkomen op zo'n 27 punten. De laatste 10 seizoenen haalde de nummer 17 achtereenvolgens 30, 23, 21, 24, 28, 30, 27, 23, 33, 27 punten, hetgeen gemiddeld een kleine 27 punten is.
NAC heeft nu 8 punten. Uit de komende wedstrijden (Ajax thuis, Groningen uit, Vitesse thuis, PEC Zwolle uit, Heerenveen thuis) haalt NAC normaal gesproken tussen de 0 en maximaal 4 punten. Al het meerdere is meegenomen, maar lijkt nu niet realistisch. Dat betekent dat in de winterstop NAC 8 tot 12 punten heeft. Om nacompetitie te ontlopen moet NAC na de winterstop dan 21 to 25 punten halen, en om directe degradatie te ontlopen moeten 15 tot 19 punten worden behaald. Een middenmotor (plaats 9/10) haalt in een seizoenshelft normaal zo'n 20 tot 25 punten. NAC moet dus na de winterstop gaan draaien als een middenmotor. Is dit mogelijk? Jazeker, maar dan moet er wel veel gebeuren! In de winterstop zullen ten minste 4 tot 6 directe versterkingen moeten worden gehaald. Dat worden dan waarschijnlijk huurspelers, wellicht een aantal vanuit het City netwerk. Omdat er een nieuwe, frisse start moet worden gemaakt is het ook beter om een nieuwe technische staf samen te stellen. In ieder geval een hoofdtrainer en een assistent-trainer. Naast de huidige selectie, overtuigt helaas ook Van der Gaag niet. Hij brengt onvoldoende passie over, laat NAC niet beter voetballen, en blinkt ook nog niet uit door goede tactische keuzes (zowel qua opstelling als qua wissels). Ook lijkt Penders over zijn houdbaarheidsdatum heen en dus rijp voor vervanging of een andere rol binnen de club. Ruud Brood lijkt me de enige juiste en beschikbare kandidaat om de rol van hoofdtrainer in te vullen. Ervaren, succesvol, op hoog niveau gewerkt, gepassioneerd en met een NAC-hart. Bovenstaande ingrepen gaan geld kosten, en NAC en de aandeelhouders zullen er - in wat voor vorm dan ook- alles aan moeten doen om de benodigde financiële ruimte te creëren. Degradatie kost uiteindelijk veel meer!
Voor de midellange termijn is het noodzakelijk dat NAC structureel extra geld kan blijven aantrekken, om te bouwen aan een steeds sterkere selectie en aanwas vanuit de jeugd. Dit vereist of bereidheid bij huidige aandeelhouders om meer te investeren, of om andere investeerders/aandeelhouders toe te laten. Naar de toekomst toe moet het aantal aandelen automatisch gerelateerd zijn aan de gedane investeringen. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kan (op korte termijn) een spelersfonds uitkomst bieden, maar dit is niet de meest ideale oplossing. Beide oplossingen vragen flexibiliteit en een waar NAC-hart van de aandeelhouders, omdat hun belang over tijd zal gaan verwateren, tenzij ze blijven investeren natuurlijk. Mochten beide opties niet werken, dan moeten de aandeelhouders -in het belang van NAC- actief op zoek gaan naar een kapitaalkrachtige, ambitieuze investeerder uit binnen- of buitenland die bereid is de aandeelhouders uit te kopen. Er moeten knopen worden doorgehakt, zowel voor de korte als de langere termijn. Dit alles in het belang van de mooiste club van Nederland.

0    
NACbe

Het zit gewoon al jaren fout in de top van de club. Zou een faillissement uiteindelijk niet gewoon het beste zijn, waardoor er wel schoon schip gemaakt moet worden? Zolang er geen voetbal-knowhow in de top zit, zullen er steeds noodgrepen gedaan worden en tussenoplossingen worden gevonden...

0    
Wijnkunst

In grote lijnen eens met Fred eens, met deze nuancering. El Allouchi heeft bewezen een nuttige voetballer te KUNNEN zijn, met een Angelina en Garcia om zich heen welteverstaan. Hij heeft ook bewezen geen dragende speler te zijn. Buiten van Leer zijn die er niet. Dat wil niet zeggen dat ze niet KUNNEN voetballen. Er is een gebrek aan zowel fysieke als mentale weerbaarheid. Dat is het ALLERGROOTSE probleem vind ik. De erfenis is dat er niemand is die nog een inspeelpass durft te geven. Gewoonweg te bang voor balverlies en bang het 'kop van Jut' te worden. Nee, de bal lekker rondspelen. M.a.w. allemaal steeds de verantwoordelijkheid voor die inspeelpass bij de ander leggen. Dat is de schande. Waar is het spreekwoord 'als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan'. M.a.w. linie overslaan en druk zetten voor de tweede bal.

Deze ploeg heeft een TYPE Frank Rijkaard nodig. Onverzettelijk en fysiek sterk Spelinzicht. Een fysiek sterke as. In iedere linie zo'n type speler erbij. Zo'n Ralph Seuntjes bijvoorbeeld. Het ziet er niet uit, maar heeft wel gogme en... rendement.

0    
The Cosmic Gate

Groningen weer gewonnen met goed voetbal ....zo kan het dus ook daar zien supporters wel aanknopingspunten daar wij werkelijk NIKS zien.
En dan Ajax op bezoek krijgen , die lachen nu al daar

De zoveelste schande van dit waardeloze 11tal

0    
Wijnkunst

O ja, en Fernandez ook terugsturen. Die gaat het in het veldvoetbal niet redden. Daar horen we over een paar jaar niets meer van. Dat wordt een geweldige zaalvoetballer.

0    
DunErwt

@naxioma

Je klinkt als aad de mos bij Sparta.
Je weet niet hoe het gaat lopen in de 2e seizoenshelft..........wie er wel of geen punten gaat pakken.

0    
pierre

Gewoon schande hoe deze staf en spelers omgaan met hun werk.. Zijn geen woorden voor

0    
tinie

Oplossing: hele selectie ontslaan en jongens aannemen die wel willen ( samen) werken

0    
Moppernac

Gaat goed voor Ajax voor doelgemiddelde vandaag al 6x gescoord volgende wedstrijd 10 erbij

0    
Henri

Smulders verkondigde bij zijn aanstelling dat het balletje breed en tikkie terug teneinde zou zijn en dat hij alle eventuele aanwinsten persoonlijk zou spreken of ze wel bij NAC pasten.

0    
DeDislekt

Denk dat ik alvast TOTO zet op de 5 goals of meer optie voor NAC-Ajax

0    
W.Endbaar

Enige wat wendbaar was? de spelersbus op terugreis naar Breda

0    
Boei

@dedislect als je dat doet krijg je voor elke euro € 1,05 terug. Je zal meer risico moeten nemen ;)

0    
Zagge

Een linksback, linkerspits met voorzet en een midden mid met spelbepalend inzicht graag.

- technishe kleine wendbare spits wens staat ook nog steeds open.

- centraal achterin een sterke aanvoerder erbij zou ook fijn zijn.

Ow shit dat zijn er al 5!!!!

0    
signase

@Berto at 14.58:

Heb je 1 duimpje gegeven, maar had er liever een miljoen van gemaakt. Roerend eens. VDG: stap eens van die 4-3-3 af en schakel over naar 4-4-2.

0    
Kipiani

Suggestie als td (en nu niet lachen maar eerst eens goed verdiepen in de man, zijn profiel, zijn netwerk, leeftijd, ambitie en verstand) Robert Braber met Pierre en Ton loyaal en constructief als praatal, adviseur op de achtergrond.
Zag vorige week trouwens Vloet sr. In de Nieuwe Ginekenstraat. Hopelijk zomaar en niet voor een afspraak met ........... Gielen of de Keukenboer uit de RvC. Ze zijn er voor in staat.

0    
am

@zagge
Een goede versterking is een speler die een basisplaats heeft bij zijn club. En zo'n speler gaat niet naar NAC komen. Spelers die op de bank zitten bij hun club heb je niets aan.

0    
Henkie

Klopt am. Elke speler die op de bank zit heb je niks aan.
Neres gutierez huntelaar enz enz, moet er niet aan denken!

0    
am

Ja Henkie en die komen graag naar NAC.

0    
Fred1

Je komt er niet over uitgepraat laat staan dat je het gepieker uit je hoofd krijgt, je frustratie wegschrijven helpt voor een deel maar al gauw domineer je hier de boel wat ook niet mijn bedoeling is. Maar samen filosoferen en zien hoe we er uit denken te gaan komen kan ook een beetje verhelderend werken en gedeelde smart is tenslotte halve smart zeggen ze. Er zijn een aantal dingen die mij niet loslaten en waar we nooit antwoord op krijgen, zowel de BSR als de rest van de pers heb ik nooit de vragen zien / horen stellen waarom:
* waarom die open linkerkant en wat is de bedoeling met Elalouchi?
* waarom blijven volharden in een niet werkend systeem?
* waarom is er in de voorbereiding al niet ingegrepen , toen zagen we al waar het mis ging?
* waarom een reserve speler van Utrecht 2 aanvoerder maken?
* waarom werden de eerdere mislukte experimenten met Verschueren steeds opnieuw herhaald?
* waarom bouwen we de boel nu niet om om uitsluitend schade te beperken tot de winterstop, er valt de komende 5 wedstrijden toch niets te halen en al zeker niet in het systeem waarin en de spelers waarmee we spelen?
Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik dit in mijn hele sportieve leven nog niet eerder heb meegemaakt, als systemen niet werken dan ga je er niet nee door, als experimenten niet goed uitvallen dan stop je er mee en probeer je iets anders, als spelers niet functioneren en verzaken dan passeer je ze , als het achterin niet loopt en je verliest op het middenveld en voorin de controle dan ga je 4-4-2 spelen of 5-4-1 maar dan blijf je niet tegen beter weten in doorgaan met een kansloos systeem waarin je continu wordt overlopen en er vanuit links en het midden geen enkele aanvoer komt, alles komt ook van rechts, alleen Sporkslede en Rosheuvel geven weleens een balletje voor de rest komt er niets. Ik heb het geluk gehad ooit een stage te mogen lopen bij de beste voetballer aller tijden Johan C, dat is buitencategorie dat is 5 passen vooruit denken en vooraf al weten wat er gaat gebeuren, en dat verlangt ook niemand van NAC omdat ze nog niet één pas vooruit kunnen denken. Ik heb toen wel geleerd dat welk systeem je ook speelt dat je altijd in je discipline moet blijven spelen en vuile meters moet willen maken anders werkt het niet , en dat je vooral de bal het werk moet laten doen. Hardlopers zijn namelijk doodlopers was het credo. Tijdens één wedstrijd moet je kunnen omschakelen van systeem we kunnen en durven het niet.
Opbouwen van achteruit doe je als je daar de spelers voor hebt zo niet dan speel je de lange bal, wij hebben er de spelers niet voor om van achteruit op te bouwen dus wat doen we juist van achteruit opbouwen.
Noem mij bij NAC één speler die een bal kan vasthouden, noem mij één speler die het spel met één pass kan verleggen, ze zijn er niet?
Het enige wat we nu kunnen doen is schade beperken en een muur bouwen en van die vervloekte open linkerkant afstappen en als Penders dan toch zo graag zijn Roosendaalse buurman opstelt zet hem dan in het midden in de hoop dat hij dan wel zijn taken uitvoert en niemand in de weg loopt.

0    
Harrie NAC

Heb ik een paar jaar geleden al eens gezegd hier.....om de club over te nemen door supporters, er is een paar jaar geleden een documentaire op tv geweest over een Engelse club die overgenomen was door een grote groep supporters. Toen kreeg ik als reactie, van wie weet ik niet meet, dat "men daar bij NAC ook al mee bezig was. Heb hier helaas niets meer van vernomen.

0    
H.V.M.

Tja, MvdG deelt ook al in de malaise.

Overigens nog iemand hier, die iets positiefs over onze ontslagen nep T.D. heeft te melden?????
De man die altijd zei dat het samenstellen van een selectie niet zo moeilijk is.
Inmiddels zitten we diep in de Shit dank zij deze neppert.
Om te janken.

0    
Driekus.

Wat is het een zooitje. Rvc en aandeelhouders zitten erbij en doen niks. Verkoop heel de handel maar en haal deskundigheid in huis. Zoals het nu gaat, is het erbarmelijk. Men laat op de huidige manier de supporters in de steek.

0    
Frank

ONS NAC IS DOOD EN DOOD ZIEK! TOTAAL ONGESCHIKT MANAGEMENT!

0    
Kees

Vd Gaag is ook ongeschikt. Ga maar gauw naar Utrecht!

0    
Zagge

@am zal of van city moeten komen of uit zweedse, noorse of finse competitie (die hebben de competiyie er dan opzitten) Persoonlijk is voor mij een sterke noor centraal achterin, een zweedse linkerspits of spelbepaler geen probleem hoor.

0    
Zagge

@Fred1 je hebt helemaal gelijk enige aanvulling die ik heb is dat ik Emmen in de tweede helft vooral (voor hun) over links gevaarlijk zag worden en over doorheen combineren... dat maakt dus 2 lamme NAC vleugels..helaas.

0    
Henri

Als de aandeelhouders van NAC af willen is één telefoontje naar Paul van der Kraan voldoende. Hij heeft bemiddeld bij FSC en FCDB en een netwerk van geïnteresseerde partijen.Destijds deponeerde Jan Hoppen een soort sociosmodel. In een laterefase heeft volgens mij JG aan Dromer aangegeven dit eens verder te willen gaan onderzoeken, maar we weten allemaal waar dat in eindigt.
Van mij mag JW van Dijk de toko zo overnemen want op deze wijze gaat de lol er voor mij toch echt wel af. We zijn nu het lachertje van de de eredivisie. Zonder enige visie en beleid. En je kunt van JWvD zegen wat je wilt, maar welke bedrijf vult de plaats van Energieflex op de shirts op..... juist ja Forza van JWvD.En laten we eerlijk zijn in zijn situatie kan hij zijn geld overal kwijt.....clubs/belangstelling zat.

0    
scheppioni

@ Kees
Heeft geen nut wanneer je de twee passanten wel nog steeds laat zitten, sowieso dan een hele nieuwe frisse start !!!

0    
Twan

Is er hier nog iemand die de Willem 2 supporters ongelijk geeft als ze zeggen dat Nac een carnavals ploeg is?

Volgende week zaterdag worden de halve liters bier weer het podium opgehezen, na de 0-8 nederlaag wordt er nog meer gezopen, en er is van de 19000 man geen 1000 man die het klote vindt dat Nac weer verloor.

Bij ons Nac drinken ze mss dan wel het meeste bier, voor de rest is het echt helemaal niks meer, en spelen we volgend seizoen om de keuken kampioen te worden.

Oja, kom maar op met de duimpjes omlaag.

0    
Twan

Podium moet tribune zijn natuurlijk.

0    
Leo

Investeerders zonder ambitie graag opzouten!

0    
scheppioni

Ik was er ene van met positieve vooroordelen met zijn aanstelling, maar je ziet het die vooroordelen vallen dus heel vaak mee maar in deze dus tegen ! Het ergste vind ik nog dat vd gaag elke keer aanhaalt dat hij stappen ziet in het team ?? Zou die gek nog denken dat hij in een voorbereiding zit of zo ??? De kapitale krachtige bij ons NAC moeten nu echt actie ondernemen gvd !!!!

0    
Peet

Kom er maar in Jan Willem van Dijk!

Weg met die waardeloze bestuurders!

0    
t Hert

@ Peet

Praat niet zo raar man. Als je een naam noemt moet je weten wie het is. Die droplul heeft half Breda ooit opgelicht en de vernieling ingeholpen met zijn Spaarselect.
En jij wil dat deze JW van Dijk, deze oplichter in NAC stapt?
Mocht hij dat doen dan verscheur ik mijn seizoenkaart. Is hij wel meteen makkelijk te vinden. Ik, en vele anderen, krijgen nog aardig wat centen terug van deze pannekoek.

0    
Breda1965

Ik herhaal mezelf maar ff van n hele hele lange tijd geleden.Het is nooit de bedoeling geweest dat NAC zou promoveren.Sinds promotie wordt er van alles aan gedaan om zo rap mogelijk weer te degraderen,anders valt heel de ellende niet te verklaren.Er is bewust het slechste elftal aller tijden bij mekaar geraapt.Met n slecht elftal kan ik nog leven,maar het totale gebrek aan inzet,juiste mentaliteit,geeft mij te denken.Mvdg met zijn belachelijke opstelling en wissels,NAC is echt ziek,en ze gaan gewoon door.Mvdg wil gewoon weg maar is niet de kerel die uit zichzelf opstapt,portemonneewerk noem ik dat.Ik sta er niet van te kijken dat ze van ajax winnen,maar daar heb je geen reet aan ,want de 4 wedstrijden daaropvolgend verliezen ze dan weer.Een maand geleden heb ik me al neergelegd bij degradatie,en een aantal jaar tegen jong-az.Het is niet anders,tis trouwens maar goed dat ik geen verslaggever ben van BSR,ik had de geinterviewde personen,ik weet niet wat aan kunnen doen,schijtelftal

0    
f4ratje

eigenlijk zouden we bij een wedstrijd gewoon alle 18.000 supporters weg moeten blijven en laten merken wat we ervan vinden. een leeg stadion geen support, dat is wat hun doen maar dan omgekeerd. Marja wie gaat dat doen, dan zijn we in principe dief van onze eigen portemonnee

0    
Hugo

Wederom de naam jw van dijk. Niet binnenhalen. Nooit. Overigens staat ie al op de rug als nieuwe rugsponsor Forza. Het zou de doodsteek zijn voor NAC . Nu heel rap dit stuurloze schip voorzien van een capabele kapitein en hopen dat de achterstand op de concurrenten geen onoverbrugbare gaat worden. Hoe dat zou moeten zou ik op dit moment niet weten. Maar er moet iets heel rap en drastisch anders. Hup NAC

0    
0162 oosterhout

Zie ik nu mensen reageren dat rosheuvel aardig speelde. Benieuwd naar zijn stats, maar die leverde ongeveer iedere bal in.

0    
0162 oosterhout

Geef je fouten toe en stel Vreven terug aan. We moeten het van die mentaliteit hebben en niet denken dat we "goed" voetbal op de mat moeten leggen.
Dezelfde domme fout is destijds met Brands genaakt.

0    
Janmetdenacpet

Ach uiteindelijk komt het allemaal wel goed, volgend jaar leuke wedstrijdjes tegen nec roda of Twente bijvoorbeeld, leuke derby tegen Den Bosch.
Dit allemaal mogelijk gemaakt door onze grote vriend Hans.
Hans BEDANKT !!

0    
NAC Mijn club

Jan Willem v Dijk heeft veel mensen in de problemen geholpen. Scheringa in Alkmaar ook. AZ is er wel goed mee weg gekomen. Laat J.W dan als 'n soort boetedoening NAC weer op de kaart zetten. Kom maar op met je poen!!

0    
Henkie

@am

Of die specifieke spelers haalbaar zijn is niet het punt?

Jij stelt: elke speler op de bank van een andere club, is niet goed genoeg als aanwinst voor nac.

Enorme onzin dus.

0    
Talent

Zelfs 24 uur na de enorme wanprestatie nog altijd kwaad. Dat noemt zich dan NAC-spelers. Jullie zijn het geel-zwart niet waard. Stelletje groen-groen-knollenland B-acteurs. Om maar te zwijgen van die statische technische staf, te laf om het roer om te gooien. Broodpassanten die niet beseffen dat ze deze prachtige club en fantastische aanhang voor lul zetten en regelrecht terug naar af brengen. Devies tot aan de winterstop: niet lullen maar poetsen en onze club redden. Hopende dat de achterstand op de veilige plaatsen al niet onoverbrugbaar is.

0    
Dromer

Als je de afgelopen seizoenen bekijkt is het duidelijk dat er op veel gebieden zaken mis zijn al zijn er ook wel succesjes behaald. Er is heel hard gewerkt om de club financieel te redden. Dat is dankzij de mensen op kantoor in een hele moeilijke tijd waarbij salaris ingeleverd moest worden en mensen werden ontslagen mede dankzij de huidige aandeelhouders die hun leningen om wilden zetten in aandelen gelukt. Daarnaast terug in de eredivisie misschien met geluk maar toch gebeurd.
Sportief is het tenenkrommend. Ik snap echt niet dat je als je van je hobby je beroep mag maken zo wisselvallig bent qua inzet. Je verwacht op zijn minst dat je jezelf compleet leeg speelt en niet met een glimlach voor de camera staat nadat je verloren hebt. Schaamteloos roepen dat je het ook niet begrijpt.
Op bestuurlijk gebied is het ook vaak verwarrend. Wie is waarvoor verantwoordelijk en wie neemt een beslissing. Voorbeeld: het benoemen van het technisch hart. Het blijft duren en naar buiten toe lijkt er mis te gebeuren.
Het is de hoogste tijd dat er orde op zaken gesteld gaat worden als de club wil overleven. Volgens mij in deze volgorde:
1. Schep duidelijkheid op organisatorisch gebied en bepaal daarbij een duidelijke structuur qua verantwoording en beslissingsbevoegdheid. Een sterke algemeen directeur en een technisch hart zijn daarbij ontzettend snel nodig. Die kunnen ook kijken naar een toekomstbestendig verenigingsmodel en het bijeen brengen van kapitaal voor
2. een aantal kwaliteitsimpulsen op het veld. Spelers met een goede mentaliteit, inzet en die wedstrijdklaar zijn.
3. het samenstellen van een technische staf die capabel is, beslissingen durft te nemen in het belang van resultaten

Zal dat makkelijk zijn? Nee. Het is een wedstrijd op zich tegen vele tegenstanders en met vele harde confrontaties maar uiteindelijk is resultaat in het belang van iedereen en wordt het weer een stuk leuker om naar het stadion te gaan.

0    
Mike Zonneveld

Want we doen het toch tenslotte... Vooooor ons eiiiiiiigen NAC!

0    
Henri

Wat JW van Dijk betreft leef ik gelukkig in het heden en niet in het verleden. Als personen verkeerde contracten tekenen en zich om wat voor reden niet rechtvaardig behandeld voelen, dan hebben ze toch echt zelf hun handtekening gezet. Ik denk dat ieder mens terugkijkend op zijn leven van sommige beslissingen (veel) spijt heeft. Dat kan een verzekering zijn, een huwelijk en nog 1000 andere zaken. Ik neem voor alle positieve en negatieve zaken in mijn leven zelf de verantwoording en ga niet wijzen naar anderen.Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen wel en wee.

0    
Boei

@henri, het maken van een verkeerde beslissing op basis van moedwillige misleiding van de andere partij vind ik iets anders dan dat je huwelijk op niks uitloopt. SpaarSelect heeft gewoon ter eigen verrijking mensen opgezadeld met woekerpolissen. Ik vind dat een vorm van oplichting, een mislukt huwelijk kan je daar niet mee vergelijken!!

0    
Nachoreca1

Andere naam voor alimentatie zijn in de meesten gevallen ook woekerpolis kunnen zijn....maar dat terzijde. Waar ik erg smakelijk om moet lachen, dat sommigen hier te durven typen ' zie ze nog winnen van Ajax en dan weer vier keer Verliezen '..... hahahahaha zeker.....

0    
Nachoreca1

Zou in de meeste gevallen... bedoel ik..

0    
Henri

Wat woekerpolissen betreft een van de grootste partijen in Nederland wat dat betreft was Aegon. Aegon nam in 2000 Meeus over. Dat bedrijf bleef NAC sponsoren. Ik heb niemand gehoord dat de reclameborden weggehaald moesten worden omdat de eigenlijke eigenaar van Meeus koning Woekerpolis Aegon was, dat terwijl Meeus deze produkten ook gretig verkocht.

0    
Hans

Deze groep is nu 4 maanden bij elkaar. Dan krijg je nu geen groei meer bewerkstelligd.
Hopen op een vruchtbare winterstoptransferperiode. Punten gaan er dit jaar niet veel meer komen.

0    
Zico

2e divisie NAC( qua niveau dan)- Ajax 0-15

0    
Gerrit39

Dessers terug halen kan die Muhren gelijk weer wieberen. Niks meer van city huren heeft geen meerwaarde.En dan nog een middenvelder en zeker een verdediger liefst 2.

0    
Wallie

Een mooi stuk in De Stem. NAC heeft totaal geen vechtlust en het zal de spelers worst wezen waar het schip strandt. Dan zit er maar een mogelijkheid op: komende wedstrijd massaal wegblijven.

0    
henk

Wat JW van Dijk betreft leef ik gelukkig ook in het heden en niet in het verleden. Laat deze luchtfietser nooit iets te zeggen krijgen bij NAC, behalve als je een hekel aan NAC hebt en hoopt dat hij de club compleet opblaast/ nog verder afbreekt.

0    
Noad1976

Al dat carnaval om NAC leuk hoor maar we worden allemaal belazerd door de nac top en scouting. ZAKKENVULLERS die een g elftal hebben samengesteld lilliputters zonder creativiteit techniek fysiek kracht lengte en inzicht. Het stadion moet eens een keer helemaal leeg als statement dat de supporters NAC zijn en we pikken geen wanbeleid meer.

0    
The Cosmic Gate

@Noad1976 , en dan is het stadion leeg ....en dan ?

Je denkt toch niet dat het grootste deel van deze waardeloze selectie zich daar ook maar IETS van aantrekt ?
Het interesseert ze gewoon niks , dat laten ze met de regelmaat vd klok zien.
Ik zal liever een keer Hans Smulders voor de wedstrijd op de middenstip hebben waarop dat iedereen zijn zegje kan doen en tomaten en rotte eieren mag gooien om meteen zijn of haar frustratie te uiten.
Wat heeft deze man het verpest zeg

0    
Breda1965

@Nachoreca1,we moeten toch nog iets te lachen hebben of nie....ik bedoel dus te zeggen,tegen ajax zullen ze waarschijnlijk wel de veters uit hun schoenen lopen,net zoals tegen psv..,dan hebben ze ineens wel de juiste inzet en mentaliteit,om het de wedstrijden erna weer weg te geven tegen de mindere goden

0    
Fred1

@ Wallie inderdaad een stuk van Blanco in de Stem waar helemaal niets op af te dingen is , de keiharde waarheid.
Maar als ik daaronder het stukje van pseudo sportverslaggever Pertijs lees dan moet ik bijna kotsen , hij geeft hier met afstand de meest verzakende Naccer een podium. Tot daaraantoe, als het maar op zelfkennis zou berusten maar dit heerschap oordeelt over zijn ploeggenoten zonder één keer de hand in eigen boezem te steken. Hij stelt dat we het niet van fysiek moeten hebben , raar met spelers als Kali, Verschueren, Nijholt in de gelederen, ze kunnen niet voetballen want ze hebben niet genoeg techniek maar meneer Elalouchi zegt dat ze het van techniek en balletjes rondspelen moeten hebben.
Dat is typisch meneer de zaalvoetballer die overal de bal wilt hebben aar geen meter verder komt.
Van een verslaggever verwacht ik kritische vragen, dit lijkt op naar de mond praten en overigens wordt Pertijs ook niet geplaagd door enige voetbalkennis.
Ik vond dit tenenkrommend, zo'n openlijk verzakende speler geef je een oorwassing en weer niet de ruimte in de krant voor een zielig lulverhaal.
Flikker op ga gewoon eens voetballen zoals het hoort, werk je kapot , verdedig eens mee en blijf op je plek zodat je Tevrede ( waar ik zielsmedelijden mee heb ) ook eens een bal van links kunt geven.
Hij verlaat het veld met gebogen hoofd zegt Pertijs, dat is precies wat hij ook 95 minuten in het veld doet , hij kijkt alleen omlaag, zijn werkgebied is één vierkante meter en hij kijkt niet verder laat staan omhoog en de boel overziet. Ik ben klaar met dit eigenwijze ventje zonder enige vorm van zelfkritiek. Dat hij Roosendaler is zegt me niks, het schijnt iets unieks te zijn want ik lees het overal terug.

0    
Kipiani

Dit is allemaal buiten proporties deze kritiek. Ik ga de spelersgroep niet verdedigen en vind ook dat het zo overkomt, zeker als je in Emmen zit.
Dat er weinig kwaliteit en talent, of balans in de selectie, komt toch echt omdat de RvC heeft zitten te slapen, geen belangstelling heeft gehad, zich kritiekloos en zwak opgesteld heeft. Sommige spelers hadden NOOIT gekocht mogen worden door Smulders. Het begint bij de leiding, voor mij dat is wel duidelijk, nu dus de RvC, maar die lullen zich er uit natuurlijk.

0    
Analist

Supporters WAKE UP! Denken jullie nou echt dat Pi-air de club kan redden?? Mensen denk toch is na! Dé reden dat NAC al jaren het lachertje van de Eredivisie is, is omdat de papa’s van het kringetje rond NAC a la Van Hooydonk, Brusselers, Damen etc. veel te veel invloed hebben en alleen maar bezig zijn met de toekomst van hun zoontjes, die NOOIT Eredivisieniveau zullen halen. Supporters wordt is wakker!! Dit soort geeft geen reet om NAC, maar is alleen bezig om zichzelf of d’r kroost op de kaart te zetten. Een tip: stel een onafhankelijk management en trainersgilde aan (ook bij de jeugd) van oud voetballers die NIET uit West-Brabant komen en GEEN verleden hebben bij NAC of RBC, maar een verleden bij een topclub. Misschien dat NAC dan kan uitgroeien tot een stabiele Eredivisionist. Het kan toch niet zo zijn dat een club met zo’ n groot achterland (West-Brabant en Zeeland) het niet lukt om zelf toppers op te leiden en af te leveren voor het eerste elftal.

0    
Eastwood

Welke speler heeft van der Gaag nu beter gemaakt. ????!!!!

0    
MickJ

Jammer dat het nieuwe ontslagrecht nog niet is ingegaan, nog meer
jammer dat het niet voor de voetballerij zal bestaan.

0    
Zagge

@analist

Nu het zo lang duurt en ik Pierre weer bij studio voetbal zag over de mannetjes bij de palen... begint mij meer en meer hetzelfde gevoel te bekruipen... Wat voor garantie geeft het als nieuwe mensen binnen NAC een NAC historie of affiniteit met de club hebben? Hebben, Gudelj, Karelse, Lokhoff, Maaskant, in het verleden en heden Ten Rouwelaar, Penders het bij het eerste elftal allemaal zo geweldig als NAC mensen gedaan?

Een goede voetballer maakt nog geen goede trainer en daarbij.. goede voetballers? Ja Lokhoff en Pierre hebben een staat van dienst als voetballer de rest als speler buiten NAC niet.

Ooit riep hier iemand Wim Jonk als TD... meer en meer denk ik ja waarom niet? (indien financieel haalbaar en hij wil). Dat soort gasten de lijnen uit laten zetten. De nieuwe Algemeen directeur? Als dat iemand is die groter denkt dan de lokale bakker en ook zijn netwerk heeft buiten Breda.. graag!

Technisch hart? De TD laten samenstellen met in ieder geval iemand van City erin.

NAC held zonder NAC achtergrond aller tijden was voor mij Spelbos in zijn eerste periode.
Voor velen anderen Ernie Brandts.. ook geen NAC achtergrond.
Maar goed dat waren trainers en nu hebben we ook een niet NAC achtergrond trainer.

Laat de supporters maar de cultuur en sfeer bewaken
en professionals de club schoonvegen naar een hoger plan.

Alleen nog maar echte winnaars op belangrijke functies.

0    
Cees

NAC, een grote AMATEURCLUB,geleid door mensen zonder voetbalverstand.

Dus terecht Degradant!

0    
Fred1

Deze supporters verdienen geen spelers en trainers die er de kantjes van aflopen en letterlijk alles aan het toeval overlaten. En dat is wel het geval als we eerlijk zijn.
Kennelijk wil er niemand in NAC stappen en kan ook PVH niet op een lijn komen met de eigenaren van NAC , ik heb de indruk dat men in een impasse zit en er niemand de kwaliteiten of het lef heeft om spijkers met koppen te slaan. Nu zou er al volop gewerkt moeten worden aan het NAC van na de winterstop en zou er al iemand in gesprek met MC moeten zijn. Het is allemaal onduidelijk. Ik snap dat er geen volledige openheid van zaken gegeven kan worden en naar ik hoop zijn ze al ver hiermee, maar er is niemand binnen NAC die zich geroepen voelt om de 19000 hondstrouwe supporters gerust te stellen of een hart onder de riem te steken. Simpel eens in de zoveel tijd een klein berichtje dat er aan gewerkt wordt koopster niet eens veel moeite maar geeft de achterban wel weer wat moed. Nu weet niemand waar we staan en waar we aan toe zijn , we zijn volledig in het ongewisse. Men is op deze wijze ook bezig met kanibalisme want ontegenzeggelijk gaan er sponsoren en supporters afhaken, na degradatie zal een scenario als 2 jaar geleden niet meer aan de orde zijn. Ik vind dat de supporters en de sponsoren volledig genegeerd worden en dat is zeer kwalijk , want wat en wie is NAC?

0    
Marc

De passieve aandeelhouders verdienen gewoon dat hun kapitaal in rook opgaat en NAC degradeert. Zij tonen geen enkele ambitie!

0    
scheppioni

Gvd Fredje het zit hoog bij ons !!
Maar bij NAC zelf lijken ze het wel allemaal beste te vinden, NAC is sleeping !!!
Zet als eerste eens wat wij al zolang roepen iemand naast vd Gaag die aanvult, begin daar eens mee dat zie je zo vaak en waarschijnlijk dus vorig seizoen bij excelsior lijkt het ook grote verdiensten van een ervaren iemand er naast ! NAC en emotie is ons NAC's grootste val !

0    
Toontje

Waarschijnlijk zullen ze voor de buhne tegen Ajax weer een geweldige inzet tonen en natuurlijk toch de bietenbrug op gaan en dan de week daarna weer flink op de kloten krijgen van Groningen.
Dat is het NAC van nu.
Bij de winterstop zal de achterstand al hopeloos zijn.
We zijn per ongeluk gepromoveerd en hebben hier niets te zoeken.
Door de uitschieters van MC is de degradatie met een jaar uitgesteld
Dat is de realiteit
We hebben geen enkele euro...dus ook niet in de winterstop

0    
Snepvangers

Dit wordt kansloze degradatie. En laten we eerlijk zijn....meer verdien je ook niet met deze instelling op het veld.
Het was Emmen mensen...EMMEN!!! Ik ben na 4 dagen nog boos na deze walgelijke wanprestatie!

Deze spelers moeten per direct al hun salaris inleveren van dit jaar, inclusief vd Gaag, Penders, Rauwelaar en Smulders. NAC-onwaardig, iedereen!!

15 punten los onderaan voor de winterstop en niet meer te redden.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja