Overal waar we komen

Buijs: "Ik verwacht dat wij het spel moeten maken"

Niet alleen bij NAC, maar ook bij FC Groningen staat de druk er behoorlijk op. De Groningers beleven net als de Parel van het Zuiden een nogal rampzalig seizoen, maar lijken inmiddels aan de beterende hand. Anders dan hun Bredase collega's pakten de Groningers de laatste weken links en rechts weer wat punten. Trainer Danny Buijs hoopt dat zijn elftal de stijgende lijn door kan zetten.
De selectie van NAC heeft weinig geheimen voor Buijs, zo vertelt hij op het digitale thuis van FC Groningen: "Vorig jaar heb ik stage gelopen bij NAC Breda, dus ik ken de selectie wel aardig. Te Vrede is het aanspeelpunt met enkele sneller flankspelers daaromheen. Ik verwacht dat wij het spel zullen moeten maken. Of we voetballend de lijn van de afgelopen vier wedstrijden weer verder kunnen doortrekken, is de volgende vraag. Als we goed georganiseerd spelen én met beleving, dan hebben we weer een goede kans op resultaat." Groningen moet het vanmiddag stellen zonder de geblesseerden Pohl, Michael Breij en Cassierra, terwijl het meespelen van Warmerdam (ziek) twijfelachtig is.

Bron: B-Side Rats, FC Groningen

Volgend bericht
Liveblog: FC Groningen-NAC 343 reacties
Terug naar overzicht
20 Reacties
0    
Juupke

Het wordt voor NAC een kwestie van slim spelen tussen de linies van FC Grunn, dan kan het wat worden!

0    
Grote Smurf Zonder Baard

Het moet nu gebeuren en dan weten jullie het wel toch? Groningen kijkt al weken uit naar deze pot, ze zijn ziek maar het medicijn wordt vandaag om 16.45 uur toe gediend. Helaas kan het niet mooier maken. Wordt een kansloze 3-0 veegpot. Vrees dat de degradant voor de winterstop al bekent is. Volgend seizoen weer in klote kkd godver. Ben er ook dan weer gewoon bij, maar ben er nou al ziek van....

0    
heksenketel

Ik herinner mij de uitwedstrijd nog in Groningen tijdens de play-offs!

0    
210853

Ik herinner me nog een 3-0 achterstand... Die eindigde in een 3-4...... Vrees dat die herinnering nooit meer geëvenaard word.

0    
Nachoreca1

In mijn hoofd zijn we al half gedegradeerd en ben ik er gelaten onder... nu 5 uurtjes voor de wedstrijd krijg ik toch weer het aloude gevoel.. tikkeltje nerveus en hoop dat het nu wel gaat lukken en mee zitten... herkenbaar? Come on nac !

0    
Willemf5

Dit is de wedstrijd waarin het MOET. De sfeer is echter gelaten en een nederlaag lijkt al ingecalculeerd. Best wel zorgwekkend eigenlijk...

0    
Vakg

Minimaal 1 punt Andes word het gat echt groot mogen absoluut niet verliezen hoop op een overwinning 1 2 hup nac

0    
Henri

Vorige week had NAC geluk met de uitslagen van de concurrentie. Dit weekend het tegenovergestelde. Eigenlijk moeter worden gewonnen. Maar wie moet er in dit elftal de spitsen aan het werk zetten. Wat meer nadruk op de defensie is gezien de omstandigheden niet irrieel, maar je zelf aanvallend impotent maken is een ander verhaal.

0    
Nacgaatnooitverloren

Helemaal eens met Nachoreca1. Ik teken voor 1 punt vooraf, winnen lijkt me uitgesloten. Te Vrede op een eiland en NAC gaat alleen maar tegenhouden. Ben benieuwd of ze dat 95 minuten kunnen volhouden. Hup NAC!!

0    
willem 4,5

De wedstrijden van de concurrenten gisteren zijn niet in het voordeel van NAC verlopen, de druk zal alleen maar groter worden, kan ook een voordeel zijn, het moet nu, 1 puntje is te weinig!

0    
Jf

Groningen bestaat uit Doan en Mahi. Die uit de wedstrijd spelen en het is te doen.

0    
Arie

De uitslagen gister voorspellen de uitslag vanmiddag eigenlijk al. NAC moet minstens een punt halen om niet al te ver achter komen te staan. En dan gaat het altijd fout. Zeker als je in die wedstrijd ook nog tegen een ploeg speelt die op zn NACs in het zadel geholpen moet worden.
Alle ingredienten voor een nederlaag zijn aanwezig.

0    
buurman

Groningen heeft een goede ploeg. Vorig seizoen eindigde ze met dezelfde spelers gemakkelijk twaalfde. In het gronings elftal zit wel potentie. Groningen gaat ,helaas, nog klimmen. Of de NAC tactiek met 5 verdedigers goed uitpakt durf ik geen uitspraak over te doen. Maar veel keus hebben we niet.

Wordt dus erg moeilijk. Ben dik tevreden met een puntje. Maar wie weet ? Hoop is er altijd bij de supporters.

0    
Van "taajlaand

Het huidige NAC is al net zo treurig als het weer van vandaag.
Wederom een klein beetje hoop vanmiddag, maar onderbuikgevoel geeft helaas bij mij aan dat het meer valse hoop is.
Groningen heeft Doan en Mahi, en wij hebben...
Laat Groningen astumblief net zo'n dag hebben als het AZ van gisteren, want er moeten vandaag echt punten gepakt worden!

0    
Vakg

Hoezo zijn de uitslagen niet goed voor NAC. graafschap Fortuna verloren Emmen alleen een puntje helaas,kruiken verliezen sol in de winter en gaat gegarandeerd stukken minder en zo best ishet daar ook niet

0    
Theoden King

Prima opstelling met vijf verdedigers en loeren op de counter. Nee, het zal geen mooi voetbal opleveren, maar dat is totaal onbelangrijk. Drie punten!

0    
scheppioni

Ik betrap me zelf gvd erop dat ik in bijna 40 jaar NAC gewoon niet meer positief ben, zelfs in 1987 toen we 17de stonden in de eerste divisie had ik er nog meer geloof in !
@210583
Sept 1994, maar ja, dat was nog wel veerkrachtig elftal, het wordt nu eerder 5-0 helaas !

0    
Nacman

Doan mahi uit de wedstijd spelen of schoppen is mij gelijk als we maar winnen

0    
Badeend

Als ik 90% van de reacties hierboven lees, zou het gemekker over "NOAD" bij de spelers inmiddels niet meer voor mogen komen.

#kijkeensindespiegel

Groningen is niks bijzonders, en Heracles werd óók gewoon verslagen toen die 4e (!) stonden. Aanpakken die nep-Scandinaviërs!!

0    
Vergane Glorie

Dat klopt Buijs jullie moeten het spel maken. Sprokslede kijkt, ziet het en laat het gebeuren.
Wat voor systeem je met dit elftal ook speelt. Er zijn er bij die het echt niet snappen en niet kunnen of misschien wel , het niet willen.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja